|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Wybieramy Prowadząca II część naszego wątku | |||
Aldrin |
![]() ![]() ![]() ![]() |
7 | 25,93% |
Kakusia |
0 | 0% |
Berenika_26 |
4 | 14,81% |
agaaga89 |
2 | 7,41% |
Ramona_85 |
0 | 0% |
eweden |
0 | 0% |
Prowansja88 |
0 | 0% |
Pradip |
0 | 0% |
Sola1 |
2 | 7,41% |
pater86 |
6 | 22,22% |
TroppoSensibile |
0 | 0% |
sylvuniaa84 |
0 | 0% |
kamilla123 |
0 | 0% |
beat@ |
0 | 0% |
NecroKitty |
0 | 0% |
Anteria |
0 | 0% |
Kucyk_Truskawkowy |
1 | 3,70% |
malin30 |
3 | 11,11% |
alingles |
0 | 0% |
Monica80 |
0 | 0% |
poziomkka |
0 | 0% |
Mala_Czarno_Biala |
0 | 0% |
Majkela12 |
1 | 3,70% |
zaaaabcia |
0 | 0% |
Sylwia__88 |
1 | 3,70% |
Głosujący: 27. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#3541 |
Raczkowanie
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Malin, skąd masz informację, że karmel jest rakotwórczy? przecież występuje w połowie produktów spożywczych
![]()
#3542 | ||||
Konto usunięte
|
Dot.: Letnią porą nasze serca rozpromienieją sie miłością- Mamusie czerwcowe 2014
Witam się w środowe południe. Mam dziś na głowie trójkę dzieci, więc w domu - rewolucja
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Wiem, że temat napewno był już nie raz poruszany, chodzi mi o materace do łóżeczka. Otóż ja zawsze myślałam, że nie jest to zbyt istotna sprawa, dla Adasia dostałam materacyk po rodzinie i sądziłam, że jest odpowiedni. Teraz już taka pewna nie jestem, zwłaszcza że przeczytałam ostatnio, że każde dziecko powinno mieć swój materacyk. A ten stary w środku ma jakieś trociny, to nawet nie produkują już chyba takich. Postanowiłam teraz kupić nowy, gryczano - kokosowy, tylko nie bardzo się orientuję, gdzie można takie zamówić, żeby cena też nie była przesadzona. Podpowiecie mi coś?? |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3543 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
A tu rozpiska dotycząca barwników spożywczych: http://wieszcozjesz.blogspot.com/p/s...nserwanty.html
![]() |
#3544 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() W tym momencie chyba wolę teściową od mojej rodziny. Kiedyś nie było między nami za fajnie, ale jak usłyszała o wczorajszej aferze to kazała nam od razu do siebie przyjeżdżać i wiem, że złego słowa nie usłyszę od niej. Puki co jest cisza po burzy, zobaczymy co dalej. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3545 |
Zadomowienie
|
Mmmmmm...... kawka (a raczej mój napój kawowo: łyżeczka kawy rozpuszczalnej i dwie kawy zbożowej + dużo mleka) i pączuś
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3546 |
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44738933]
Wiem, że temat napewno był już nie raz poruszany, chodzi mi o materace do łóżeczka. Otóż ja zawsze myślałam, że nie jest to zbyt istotna sprawa, dla Adasia dostałam materacyk po rodzinie i sądziłam, że jest odpowiedni. Teraz już taka pewna nie jestem, zwłaszcza że przeczytałam ostatnio, że każde dziecko powinno mieć swój materacyk. A ten stary w środku ma jakieś trociny, to nawet nie produkują już chyba takich. Postanowiłam teraz kupić nowy, gryczano - kokosowy, tylko nie bardzo się orientuję, gdzie można takie zamówić, żeby cena też nie była przesadzona. Podpowiecie mi coś??[/QUOTE] ja mieszkam w domu ale zajmujemy tylko piętro i nasz maluszek też będzie miał pokój o wymiarach 2,5x4 ale tam planuje ustawić tylko komodę i jakiś tapczanik więcej mebli nie planuję, mam nadzieję, że jakoś się to pomieści ![]() a co do materacyków to nie rozglądałam się jeszcze ale pewnie tradycyjnie na allergo pełno będzie i w każdym sklepie z łóżeczkami czy materacami no ale niestety nie orientuje się w cenach ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3547 |
Zadomowienie
|
Hehehe a mój mały łobuz od rana się nie ruszał, aż się troszkę zaczęłam zastanawiać czy wszystko jest ok, ale jak dostał słodkie to od razu daje o sobie znać, takie małe a już szantażuje
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#3548 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
![]() ![]() |
![]() |
#3549 |
Zakorzenienie
|
Mój maluszek mnie kopie dzisiaj mocno
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Pater ja wczoraj wypiłam dwie kawy rozpuszczalne z jednej łyżeczki i herbate (oczywiście nie wszystko na raz) i dostałam takiej pikawy że aż się przestraszyłam |
![]() ![]() |
![]() |
#3550 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Co do materacyków, to jedynie przez internet mogę zamówić, bo u mnie w takich sklepach raz, że jest bardzo mały wybór, to jeszcze strasznie drogo.. Np moja koleżanka kupuje łóżeczko z materacykiem, całą pościelą i przewijakiem na all za 350zł, gdzie w sklepach stacjonarnych u mnie taka cena jest za samo łóżeczko bez niczego... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3551 | |||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Mój też aseksualny... cierpię, ale cóż poradzić ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Moja mama wyjechała parę dni temu z młodszym bratem do Szczecina. Ciekawa jestem jak wróci teraz na Śląsk... Młodemu pewnie odechce się jazdy pociągami na dłuższy czas ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() AAAA i zazdroszcze Wam tego wariowania dzieciaczków w brzuszkach. U mnie chyba faktycznie przez to łożysko na przedniej ściance mało czuć i dalej ciężko odróżnić dzidziora od wzdęć i gazów... Albo jakiś nierychliwy ten mój dzieciak ![]() Edytowane przez TroppoSensibile Czas edycji: 2014-01-22 o 12:17 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3552 | |
Zakorzenienie
|
[1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44739718]No u mnie będzie problem, bo.. W salonie jest piec, który stać tam musi, innego wyjścia nie ma. I zmieści się tam jedynie szafa, w której trzymamy komplety pościeli, jakieś moje sukienki, męża garnitury, ręczniki i odkurzacz na dole. Nic więcej tam nie wejdzie. Oprócz tego reszta małego segmentu, w którym stoi tv, oraz są małe półki na książki, szafka z kilkoma półkami na ubranka Adasia i kosmetyki; ława i mały narożnik. Nic się tam więcej nie zmieści. W sypialni musi się więc zmieścić łóżko, komoda (z ubraniami moimi i męża) i na początek wystarczy, będę i tak spała z maleństwem. I w tym drugim pokoju musi być więc łóżko, biurko i jakaś szafka, żeby miał gdzie spać mąż z Adasiem, a szafka na ubrania dla maleństwa, bo nigdzie indziej tego nie upchnę...
![]() Co do materacyków, to jedynie przez internet mogę zamówić, bo u mnie w takich sklepach raz, że jest bardzo mały wybór, to jeszcze strasznie drogo.. Np moja koleżanka kupuje łóżeczko z materacykiem, całą pościelą i przewijakiem na all za 350zł, gdzie w sklepach stacjonarnych u mnie taka cena jest za samo łóżeczko bez niczego...[/QUOTE] tak wiadomo w sklepach drożej a nie masz gdzieś ikee albo innego tego typu sklepu, tam widziałam ładne łóżeczka z materacykiem albo same materacyki ale nie patrzyłam na ceny ani z czego są zrobione Cytat:
Ja akurat nie jeżdżę pociągami ale też mam nadzieję, że szybko ogarną tą sytuacje ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3553 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3554 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
to nie tak daleko ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3555 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Tyle tego u nas chomikuje, że na raz się nie zabierze. ![]()
![]() |
#3556 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3557 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A tu gdzie mieszkam nie mamy nikogo w promieniu 700 km :/ mogłabym paczkę jakąś zrobić i wysłać do domu, ale to więcej zachodu niż to chyba warte... Mamy takich jednym znajomych, którzy chcą pomóc i coś przechować, ale wiadomo, że nie chcę im na głowę zwalać moich gratów :/ Więc czas dorosnąć i pozbywać się strach rzeczy, ale po prostu nie umiem ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3558 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
aaaaa Sosnowiec ![]() ![]() ---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:49 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#3559 |
Zadomowienie
|
Mówiąc szczerze nie zazdroszcze Wam mało miejsca.
Ja notorycznie co sezon zamieniam ubrania w szafie: jest zima, letnie idą na strych i na odwrót. Owy niezagospodarowany strych chcemy podzielić na 3 pokoje (jest ogromny, 12m długi, z 6-7 szeroki, a ze 3 wysoki). Jeden większy na salon, mniejszy na naszą sypialnie marzeń - to z czasem, i trzeci na garderobę, zaraz obok przyszłej sypialni. Mam nadzieję, że marzenia się z czasem spełniają... ![]() Co do pociągów, spod Torunia muszę dojechać do Poznania. Z tego co słyszałam, to właśnie za Poznaniem w kierunku Wrocławia są problemy. Damy radę. ![]()
#3560 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3561 |
Raczkowanie
|
cześć dziewczyny, ja jestem po wizycie i wszystko gra tylko za duzo się nie dowiedziałam bo ten mój lekarz jest strasznie zamknięty w sobie, ja wiem że ma dużo ludzi i nie chce mu sie już gadać pozatym jest strasznie stary, no ale jak by coś było nie tak to na pewno by powiedział już nie jedną ciąże uratował gdy inni lekarze nie dawali szans on doprowadzał do szczęśliwego rozwiązania więc ufam mu. Ale nakazał jedzenie śledzi codziennie pół płata, normlanych marynowanych. Przeraziłam się bo ja w ciązy nie jem takich smrodliwych rzeczy :/ masakra.
A co do cen to powiem Wam że trzeba dobrze poszukać bo u nas np w Lublinie jest sklep rampers i tam wózki sa tansze niż w internecie znalazłam dużo taniej o ok 400 zł, wanienki do kąpieli również tańsze, łóżeczko zostało teraz przecenione i wychodzi taniej niż w internecie identyczne tak że różnie z tymi cenami bywa warto się rozglądać bo te wielkie sklepy mają chyba duże upusty od producentów tak mi się wydaje..
#3562 |
Zakorzenienie
|
Co do szkoły rodzenia na Borowskiej to dzwoniłam tam dzisiaj z 5 razy ale cały czas coś trzeszczało w słuchawce. Babka juz wkurzona była :p Z tego co zrozumiałam to są miejsca na najbliższy kurs (7 kwietnia rozpoczęcie) ale już nie zdążę go skończyć mając termin na 23 czerwca..! Zrozumiałam że najwcześniej termin 15 lipca jakbym miała to bym zdążyła... Pewnie spotkania są raz w tygodniu dlatego tyle miesięcy to trwa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#3563 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() NecroKitty współczuję spięć rodzinnych ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mój synek też ze mną kończył studia, a młoda teraz uczy się ze mną angielskiego ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44738933] mam podobny problem. Mieszkamy w kamienicy, a więc moje mieszkanie składa się tak jakby z dwóch dużych pokoi. Z pierwszego zrobiony jest przedpokój, łazienka i kuchnia. Tak już było, gdy się wprowadzaliśmy. Drugi natomiast jest w całości. Teraz urodzi się nam drugie dziecko, więc musimy to jakoś przedzielić. Ogólnie cały pokój ma 30m2. Chcemy więc przedzielić na pół w poprzek i tą drugą połowę na pół w pionie (nie wiem, czy zrozumiecie o co mi chodzi). W pierwszej połowie poprzecznej będzie salon. A te dwa mniejsze to pokoik dzieci i sypialnia. Stosunkowo te dwa małe wyjdą malutkie, bo 2,5x3m. Nie mam pojęcia jak pomieścić wszystkie meble... Wiem, że temat napewno był już nie raz poruszany, chodzi mi o materace do łóżeczka. Otóż ja zawsze myślałam, że nie jest to zbyt istotna sprawa, dla Adasia dostałam materacyk po rodzinie i sądziłam, że jest odpowiedni. Teraz już taka pewna nie jestem, zwłaszcza że przeczytałam ostatnio, że każde dziecko powinno mieć swój materacyk. A ten stary w środku ma jakieś trociny, to nawet nie produkują już chyba takich. Postanowiłam teraz kupić nowy, gryczano - kokosowy, tylko nie bardzo się orientuję, gdzie można takie zamówić, żeby cena też nie była przesadzona. Podpowiecie mi coś??[/QUOTE] To może nie rozdzielajcie dzieciakom pokoju. Będą miały więcej miejsca na zabawę, a jak będą starsze to wtedy utworzycie oddzielne kąty ![]() Materacyk mnie tylko przekonuje sprężynowy lub lateksowy i taki mamy. Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ------------------------------- Mój tż napsuł mi dzisiaj krwi, normalnie wrrrr ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez majkela12 Czas edycji: 2014-01-22 o 15:22 |
|||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#3564 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny mamy mieszkanie
![]() ![]() Jutro idę do pracy wszystko poprzekazywać i pozamykać ostatecznie, bo już tu raczej nie wrócę... Troszkę mi szkoda, bo atmosfera w pracy nie była zła, ale maleństwo najważniejsze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#3565 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Skąd dokąd Was niesie? ![]()
![]() |
#3566 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 17:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Jak skutecznie powyrzucam niepotrzebne rzeczy może się uda zabrać na raz ![]() ![]() ![]() Już na wtorek umówiłam się na wizytę u nowego lekarza, mam nadzieję, że będzie fajny. Jest to ordynator oddziału położniczego w koszalińskim szpitalu i bardzo chciałabym do niego chodzić już do końca ciąży... Muszą iść skontrolować się po tym szpitalu, mam nadzieję, że nic się nie pogorszyło :/ |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3567 | ||||
Konto usunięte
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Trzymajcie jutro kciuki, o 8:50 mam usg ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#3568 |
Zadomowienie
|
pater86 Przeprowadzki nie zazdroszczę, ale Koszalina już tak.
hop-siup i morze ![]() My z tż-tem przez pół roku mieliśmy sytuację, że pracował za granicą i był raz na miesiąc na dwa dni. Oszaleć szło. Jak się będziecie rozpakowywać, to tylko pomyśl i dobrze zaplanuj, żebyś nie musiała w kółko przekładać rzeczy. U mnie w kuchni do dziś są rotacje, a ma 2 lata po odnowieniu...
#3569 | |
Zakorzenienie
|
Co do szkoły rodzenia to ja chodziłam na początku III trymestru. Moim zdaniem nie ma też iść za wcześnie, bo się pozapomina. A jeszcze na początku III czułam się w miarę sprawna. Ogólnie było najwięcej osób w III trymestrze i z datą porodu w okolicach mojego lub kilka tygodni wcześniej. Niektóre dziewczyny spotkałam potem w szpitalu po porodzie
![]() Za późno tez nie ma co, bo szkoda stracić zajęcia, ale też była u nas taka samej końcówce i nie dokończyła ich, ale zawsze lepsze coś niż nic jak nie ma innych terminów. Ja też miałam refundowaną - i u mnie zgoda gina dotyczyła wyłącznie uczestnictwa na zajęciach, gdzie odbywały się zajęcia fizyczne z rehabilitantem. Wiadomo, że nieraz ćwiczenia mogą być przeciwskazaniem do ciąży. Ale jak ktoś jej nie miał to chodził tylko na wykłady. Niektóre dziewczyny z zagrożoną ciążą przychodziły popatrzeć na te ćwiczenia, choć nic nie wykonywały, bo to były rzeczy które mogły się przydać w trakcie porodu sn jak i po porodzie. Cytat:
![]() Co do śledzi to słyszałam, że są zdrowe, bo mają dużo kwasów omega 3 ( choć w sumie nie wiem czy nie zdrowsze w oleju za którym nie przepadam), ale nie wiem czy byłabym w stanie jeść je codziennie ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:35 ---------- [1=7436419bdde6dac9254d6bd 67d9526de215a6d26_5f3c5da c4904a;44744293]Ikei nie mam, tylko obi, ale nie wiem czy tam coś takiego jest.. to w sumie dobre wieści ![]() one i tak później będą miały wspólny pokój. A teraz chcemy tak zrobić, bo wiem, że fasolka będzie płakać w nocy i budzić Adasia, a mój mąż pracuje na zmiany. I co ja zrobię, jak będzie miał nocki, tamto zacznie płakać, Adaś się obudzi i też zacznie płakać? Nie będę wiedziała któym najpierw się zająć. A dwa, to właśnie po nocce mąż musi się gdzieś przespać, a co to za spanie jak po pokoju biega i piszczy jedno dziecko, a drugie płacze. Jakoś to musimy zorganizować, nie ma wyjścia... super ![]() Trzymajcie jutro kciuki, o 8:50 mam usg ![]() Trzymam kciuki!!!! |
|
![]() ![]() |
![]() |
#3570 | ||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() I trzymam kciuki na wtorek za nowego lekarza, czekam na relacje ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.