![]() |
#1621 | |
Moderator
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
Cytat:
![]() A ja nie mam gofrownicy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1622 |
Zadomowienie
|
Mmhym mowili jedynie ze zdaje egzamin czyli pewnie działa :P
Czbasia 3 doby jeśli brzuch nie będzie się stawial. Asienka wiem ale i tak płacze :P Wysłane z telefonu... ---------- Dopisano o 12:40 ---------- Poprzedni post napisano o 12:39 ---------- Lutien szczerze to ja nie wiedziałam zresztą mój gin tu też pracuje to dlatego tu jestem Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
![]() |
#1623 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Gemini jakoś mega błyskawiczne nie jest, ja zamówienie złożyłam w niedziele, zapłaciłam tego samego dnia, w poniedziałek je przyjęli a w czwartek albo piątek była paczka |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1624 | |||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ani ja. A zjadłabym gofra ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1625 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1626 |
Rozeznanie
|
Ani ja. A zjadłabym gofra
![]() Ja za to w lodówce mam 2 duże kawałki czekoladowego torta z wczorajszej imprezy rodzinnej i od rana biję się z myślami, zjeść czy nie zjeść ;D
30.04.2014 3:15 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1627 |
Zadomowienie
|
Tygrysek na sali jesteśmy we 4. 2dziewczyny sie rozpakowały wczoraj więc mamy wesoło jak dziewczyny je przebierają hehe. No a jedna jest w 34tc i leży już tydzień bo brzuch jej sie stawia, dzisiaj niby decyzje podjęli że w piątek na wizycie jak brzuch się nie będzie stawiał to założą jej pessar.
Ja dostalam zastrzyk w pupkę znaczy te sterydy i obiad podali teraz mdły jak cholera :P Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
![]() |
#1628 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1629 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mamy laktatory to damy rade ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() dlatego zdecydowanie zima wg mnie najlepsza na końcówke ciąży ![]() nadzwyczajna a tz dostał zaległą wypłatę w końcu? Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() nie smutaj się ![]() można powiedzieć, że na razie się wydepilowałam ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1630 |
Raczkowanie
|
Witam się podczas przerwy kawowej
![]() Koziemleko Mamy kota ale byłam z nim u weta, jest cały i zdrowy a Magda w poniedziałek miała robione badanie mikologiczne i tez wykluczyło wszystkie grzyby i bakterie ludzkie i odzwierzęce... Zobaczymy, jesli po dwóch tygodniach pomimo moich starań krostki nie znikną pobierzemy od młodej wycinek do badanie pod kątem pasożytów i się zobaczy ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1631 |
Wtajemniczenie
|
Jestem nienormalna
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1632 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1633 | ||
Moderator
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Wazne zeby sie udalo ![]() Tez ja nie wchodze ![]() Straszna tragedia i to tak blisko, bo na wizazu ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1634 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A ja mam gofrownicę a nie ma kto gofrów zrobić ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1635 |
Zadomowienie
|
Ok, załadowałam wreszcie obiecane zdjęcia z porodówki i wczoraj namalowanych pasków w pokoju Emilki.
Widac łóżko porodowe, liny do wieszania sie i stołek. Ta duża wanna to do porodu w wodzie, ewentualnie tylko do kąpieli relaksującej. Na tym obchodzie było sporo osób, więc nie cyknełam fotki w pokoju do karmienia i dla noworodków. Maja jeszcze 2 sale w innych kolorach, ale akurat tam sie porody odbywały, więc nawet nie zaglądaliśmy z oczywistych względów. Do pierwszej fazy- samego zapisu KTG maja oddzielne pokoje z dużym łóżkiem. Będę tam jeszcze ze 3-4 razy przed porodem, wiec mam nadzieję czuć się podczas "godziny zero" prawie jak w domu ![]() A paski karmelowe miały być w podstawowym projekcie ciemnozielone, ale nam po wymieszaniu barwnika jakiś taki "zielony-toaletowy" wyszedł i zmieniliśmy zdanie. No i biała farma odeszła z tapety jak zdejmowaliśmy taśmę, a TZ nie pozwolił mi tego dzisiaj samej poprawiać.... Grrr Położnej jak na razie nie było, ciekawe, kiedy przyjdzie.
#1636 |
Zakorzenienie
|
bebe ja też poszukałam
![]() ![]() włąśnie do mnie dzwonili z BP i powiedzieli żebym dzisiaj przyszła do nich bo mają dla mnie ofertę pracy ![]() to jej powiedziałam że ja w ciąży jestem i ksero karty ciąży jest załączone ![]() babka była rozczarowana ![]()
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje! ![]() Edytowane przez monkaa321 Czas edycji: 2014-01-22 o 12:39 |
![]() ![]() |
![]() |
#1637 | |
Rozeznanie
|
A co ty...
U tamtego pracodawcy co był za granicą miesiąc nie dostał nic. Oszukali go. A najlepsze jest to że byłam w ZUS i odprowadzili składkę od kwoty 600 więc w ogóle cała historia jest śmiechu warta. Nie dostał umowy w ogóle, a niby zgłoszony. Wszystko grubymi nićmi szyte. A u tego nowego pracodawcy dostał przed świętami 500 zł za parę dni listopada i w zeszłym tygodniu jakieś 450 zł za dni między świętami co pracowali extra. I tak mieli dostać 600. A ogólnie pensji za grudzień nie było. ![]() ![]() Dlatego wkurza mnie ta rozłąka. Cały tydzień go nie ma, jedzenie kosztuje, muszę mu nagotować, musi wziąć jakiś grosz na chleb czy coś. Paliwo żeby dojechał na bus też nie jest za darmo. A pensji od miesięcy nie było. Ile można żyć z jednej pensji. A przecież się nie leni tylko pracuje. Dlatego wolałabym, żeby zarobił mniej, ale żeby co miesiąc pensja była, a on codziennie w domu. Nie radzę sobie już sama. ---------- Dopisano o 13:43 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1638 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#1639 |
Zakorzenienie
|
trisdom ale ślicznie wygląda porodówka
![]() ![]() |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1640 | ||||
Zadomowienie
|
Dziewczyny co do karmienia po CC- ja miałam bardzo dużo pokarmu odrazu, pomimo ze piersi malutkie
![]() ![]() Potem dostałam zapalenia, gorączki,sami nie wiedzieli co mi dolega,w koncu dostałam antybiotyk i po karmieniu, mała dostała butle i moje karmienie piersią skonczyło sie na tym ze przez 3 miesiące odciągałam mleko i mieszałam z mm................ ale ważne że córa zdrowa ![]() ![]() U mnie w szpitalu po cc nie ma leżenia na pooperacyjnej, od razu na sale i zaraz przywożą dziecko i jest cały czas ze mną ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Ja w ciąży ciągle łapałam jakies infekcje a to przez moje pluskanie na basenie chyba ,chociaż zawsze zakładałam tampon ![]() Co do mojej małej, raczej marne szanse na odwrócenie się głową w dół., Pierwszą córkę rodziłam cc z tego samego powodu właśnie ![]() I jak się urodziła miała dziwnie rozkraczone nóżki i główkę taka jakby spłaszczoną lekko ![]() ![]() U mnie takie położenie odziedziczyłam po babci ![]() Pierwszą córkę próbowała naturalnie i udusiła się ![]() ![]() Podobnie u mnie, pierwszą ciąże poroniłam, teraz dwie córki ![]() Moja też jest tuż pod piersiami,wypycha mi główkę okropnie czasami oddechu złapać nie można Ja za to w lodówce mam 2 duże kawałki czekoladowego torta z wczorajszej imprezy rodzinnej i od rana biję się z myślami, zjeść czy nie zjeść ;D[/QUOTE] ja bym nie miała tego dylematu ![]()
![]() |
#1641 | ||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() ![]() A ze zdjęć Ci je usuną? No to chociaż tyle, bo z mojego doświadczenia wynika, że bez koleżanki w pokoju można zejść z nudów w szpitalu ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1642 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() trisdom tu to można rodzić ![]() ![]() zauważyłam że od dwóch dni mam plamy w staniku, chyba mi się już ulewa ? Wcześniej też je zauważałam ale sporadycznie, nie wiem czy powinnam nosić już wkładki? I czy to nie za wcześnie? 29 tc. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1643 | |
Moderator
|
Szkoda ze nie mieszkamy blizej to bysmy sie elegancko uzupelnily
![]() Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1644 |
Raczkowanie
|
nawilzajcie i natłuszczajcie skórę!( choć pewnie o tym wiecie...)
#1645 | |
Moderator
|
Cytat:
A ta goraczka nie byla od nawalu pokarmowego? Bo na ostatnich zajeciach SR, polozna wlasnie o tym mowila - ze nawet 40 stopni goraczki mozna miec i po prostu trzeba sciagnac nadmiar mleka i wziac Apap. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1646 |
Wtajemniczenie
|
Odnośnie paciorkowca a CC - myślę, że jego obecność nie ma wpływu, ja póki co będę mieć CC i nie te badania przy cc nie są konieczne. Tak przynajmniej mi lekarz powiedział.
|
![]() ![]() |
![]() |
#1647 |
Moderator
|
Mnie to niestety nie uchronilo przed rozstepami
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1648 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Trochę mnie już to załamuje, bo naprawdę nie mam siły a nie widzę żadnego rozwiązania. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1649 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() U mnie porodówka wygląda podobnie ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1650 |
Raczkowanie
|
Trisdom na takiej porodówce to można rodzić
![]() ja na szczęście ciążowych rozstępów na etapie 34 tc nie mam <odpukać> i mam nadzieję że nie będę ich mieć, chociaż ponoć nawet 4 miesiące po porodzie mogą się pojawić. ja niestety mam skłonności genetyczne, mam całe naokoło poorane rozstępami piersi więc nie potrzeba mi ich więcej ![]() ![]() a u Was rozstępy pojawiają się pojedynczo czy w "stadzie"? bo może mam gdzieś na udach i pośladkach, ale nie jestem w stanie sobie ich obejrzeć ![]() Edytowane przez marima Czas edycji: 2014-01-22 o 13:29 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:11.