Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 - Strona 54 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-22, 09:37   #1591
asienka213
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5

mmhym wczoraj zapomnialam za wizyte Super, ze sie Ula obrocila

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość

Czytam bloga Marioli i myślę sobie, jak niewiele trzeba, żeby się zamartwiać głupotami. Dopiero przy prawdziwym problemie zdaję sobie sprawę z rzeczy ważnych, mniej ważnych i całkiem błahych. Czy ja w ciąży sypiam dobrze czy gorzej, czy przytyłam więcej czy mniej, czy będę rodziła sn czy cc, przecież o jedno w tym wszystkim chodzi, o zdrowe donoszone dziecko
to prawda Tez mam takie mysli, czlowiek przejmuje sie takimi glupotami, podczas gdy sa tak naprawde w ogole nie wazne.

Ostatnio byla mowa o fotelikach, gdzie najbezpieczniej i dochodze do wniosku, ze nigdzie. 2 dni temu na watku mam wrzesniowych jedna dziewczyna stracila corke w wypadku samochodowym, tir zmiazdzyl caly tyl auta gdzie siedzialo dziecko, dziewczynka zmarla podczas operacji Dzis pogrzeb Pisala, ze mogla ja zapiac z przodu

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
Asienka jeżeli chcesz oddać krew do banku krwi to to jest za darmo i robią to po porodzie jak maleństwo leży w twoich ramionach. Tu masz opis jakbyś była zainteresowana.
http://www.dkms-nabelschnurblutbank....lutspende.html

A paciorkowca jeszcze nie miałam robione go. Dostałam ulotkę i mam do następnej wizyty zdecydować czy chce to robić. Ale tam coś piszą ze jest wymaz z szyki macicy pobierany a nie z krwi....
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

dziekuje, poczytam

A bedziesz robila to badanie ??

Cytat:
No pewnie że dobrze! Ja nie miałam robionego tego badania w I ciąży i do dziś nie wiem, czy sepsa u Marcela która wystąpiła po porodzie, to nie z mojego paciorkowca Tylko, czy miał szanse się nią zarazić skoro nie przeszedł przez drogi rodne a wyciągnęli go brzuchem
wydaje mi sie, ze nie

Cytat:
Napisane przez BeautifulLie Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny jestem po obchodzie, mam czekać na usg i cos mowili o kroplówce, napisze po usg.
czekamy na wiesci

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 09:42   #1592
virginia
Zakorzenienie

Dzień dobry!

Cytat:
Napisane przez frogutka Pokaż wiadomość
Mnie prasowanie, ciuszki wyprawki chwilowo nie w głowie
Na razie jestem przerażona przeprowadzką, niedokończoną chałupą i całym tym budowlanym rozgardiaszem Uparłam się, że chce być z Hanką już na swoim no i trochę się spinam czy się wyrobimy.
Normalnie 2-3 tygodnie w tą czy w tamtą żadna różnica ale w obecnej sytuacji zaczynam panikować
Póki co zaciskam nogi negocjuje z Hanką jak najdłuższy pobyt
To zaciskaj nogi! Ale za to jak ładnie będzie w nowym domku!

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Ja sie bardzo boje, bo nie chce byc taka jak rodzice, a juz widze ze mam do tego sklonnosci
Wiesz co to już chyba niestety tak jest, że dużo z nich powielamy - mimo, że tego nie chcemy.

Cytat:
Napisane przez ag9 Pokaż wiadomość
Dziewczyny, czy któras z was decyduje się na pobranie krwi pępowinowej?
Nie , mam nadzieję, że nie będzie mi to potrzebne.

Cytat:
Marcel dzisiaj wrócił z p-kola, przywitał się ze mną, z brzuchem i pyta: "jak spędziłeś dzień Dzidziusiu?", a potem pyta się mnie: "Wiesz już czy to chłopczyk czy dziewczynka?" Wredna matka ze mnie bo okłamuję syna mówiąc że nie wiem, gdyby wiedział, to by wygadał i nie byłoby niespodzianki. Następnie oznajmił, że zmienił zdanie i chciałby dziewczynkę (bo przez ostatni czas życzył sobie brata). Za chwilę zastanowił się i oświadczył, że jednak jest mu obojętne, bo z chłopca też się będzie cieszył, ale tato to chce drugiego syna, bo mu powiedział A to wszystko w ciągu pół minuty, nawet butów nie zdążył zdjąć
Uroczy ten Twój synek

Cytat:
Napisane przez kolba Pokaż wiadomość
Co sie dzieje z Limonką? Virginia może wiesz? Dużo pisała a od pewnego czasu cisza. Tak samo Castia Teraz, jak któraś bardziej aktywna Mama, milczy pare dni, to juz mozna sie zacząć niepokoić ze coś sie zaczęło, bo każda z nas juz w trzecim trymestrze!!!
Miałam właśnie pisać do Limonki ale udziela się na fb więc zakładam, że u niej wszystko dobrze. Może za nami nie nadąża .
Ale masz rację teraz każde milczenie wzbudza niepokój.
A wiecie co u Side?

Co do cc i sn to chyba każdy lekarz/położna Ci jednak powie, że sn jest lepszą opcją, zarówno dla mamy jak i maleństwa.
A propo's - dopytywałam się o te płatne znieczulenie przy cc i podobno rzeczywiście w moim szpitalu za znieczulenie w kręgosłup trzeba płacić tylko za narkozę nie .

Cytat:
Napisane przez mmhym Pokaż wiadomość
Ja też melduję się po wizycie - fiuuuu, jak mi ulżyło
Wieści to 3x i 2xmałe
Z superowych wieści: Mała się obróciła jednak teraz wzorowo ułożona podłużnie główkowo. Szyjka trzyma bardzo dobrze i nie mam już anemii, a nawet wynik blisko granicy nie jest Mała waży prawie 2 kg bez 7 dag
Z mniej dobrych to jestem +13 i rzeczywiście mam infekcję
Ulka na USG dzisiaj śmiesznie bawiła się rączkami, więc zdjęć buzi nie mam, ale uśmialiśmy się wszyscy, bo wyglądało jakby grała na trąbce.
Brawa dla malutkiej . Mam nadzieję, że moja też się obróci .

Cytat:
Hej kochane, ja wylądowałam na IP lekarz chce mi podać sterydy na rozwój płuc synka, oprócz tego mam dalej stawiania i stwierdził że mały może być zbyt mały (ciekawostka od miesiąca nie mialam usg i nie wiem skąd to wnioskuje) boję sie i nie chce tu być, czekam na usg mam je mieć dzisiaj.
Kurczę, miałam nadzieję, że samo przejdzie ale najważniejsze, że jesteś pod opieką lekarzy, bądź dobrej myśli i pisz do nas na bieżąco.
Ja mooooooooooooocno trzymam za Was kciuki!

Cytat:
Napisane przez Niutka25 Pokaż wiadomość
Witam!
Niestety od niedzieli was nie podczytuję, latam tylko po dermatologach z moją córcią, i co się okazało?! Świerzb! Do jasnej ku*** nędzy! już wysiadam psychicznie:/ siedze teraz i obmyślam plan, przez najbliższe dwa tygodnie nie bede robic nic innego jak prac, prasowac, dezynfekowac i smarowac wszystkich członków rodziny!
Ojej, niefajnie . Mam nadzieję, że szybko się z tym uporasz! Zdrówka dla córci!

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
oko po upadku Tel trochę zasiniale i boli przy dotyku ale da sie przezycpo wizycie ok,na razie nic zlego sie nie dzieje,czekam na kolejną wizytę i ustalamy termin ccnormalnie jakbym o sobie czytala
tez jestem po wizycie,nastepna 14 lutego w urodziny córki
malenstwo wazy podobnie bo 2600 i nadal jest główką w gorze ale u mnie to rodzinne i moja miednica tez waska stad tez moze takie ulozenie dziecka
mam te same globulki bo ja juz po wymazie i wyszly mi jakieś drozdzaki no i trzeba paskudztwa się pozbyc tylko ze ja zaplacilam 30 zl ! A dziwilam sie co tak dużo a tu jednak sie okazuje ze inni płacą wiecej tez za 6 sztuk
po wizycie tez bylam w biedronce tylko nie po czekoladę a po lody
za wizytę a Malutka może jeszcze się obróci? A jak było z pierwszą córcią? Rodziłaś sn czy cc?
Mam nadzieję, że infekcja szybko minie, ja też jestem ciekawa jak tam u mnie bo czasem czuję lekki dyskomfort..
Ja też miałam wczoraj ochotę na słodkie i spałaszowałam 4 czekoladki.

Widzę, że i Wam zima daje się we znaki. Dla mnie mogłaby się już skończyć. Zaawansowana ciąża i zima zdecydowanie nie idą ze sobą w parze.

Czy Wasze maluszki też się tak wysoko uplasowały? Mi czasem aż trudno oddychać, Niuśka leży zaraz pod biustem.

Dziś mam lekcje po południu więc pewnie będę zaglądać, jestem ciekawa co pokaże USG u BeautifulLie .
I'll be dreaming my dreams with you..
virginia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 09:46   #1593
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez uparta8210 Pokaż wiadomość
no i ja dzisiaj też mam takie plany z czym wcześniej muszę sobie nogi wygolić bo już dzisiaj spać przez nie mogłam, tylko strasznie ciężko mi to wychodzi. I manicure by się przydało
ja dzisiaj też mani sobie robię tylko najpierw przygotuję wszystko na rosół żeby się nie popsuł lakier... No i tą nieszczęsną depilację chciałam zrobić a ciągle odkładam

Cytat:
Nic nie robiłam w tym kierunku, choć czasem wieczorem mąż mnie masuje w pozycji na kolanach i łokciach, jak Monka proponowała. W sobotę chyba pisałam Wam, że wieczorem poczułam chyba, że Mała się obróciła, ale bynajmniej kopniaków w żebra nie czuję, tylko raczej po bokach. Lub trochę nad pępkiem. Jestem w 33t1d, a moja lekarka mówiła, że jak dziecko nie jest duże, to do 36t szansę są jeszcze spore na obrót Nie martwcie się
och to powiem Ci że może jest jakaś nadzieja, bo mój czasem mi gdzieś wysoko podjedzie jakąś kończyną ale jak dostaje kuksańca w szyjkę to chyba jest to nadal nóżka... Wg wagi w 29 tyg Piotruś jest ogromny (w co ja akurat nie za bardzo wierze i wydaje mi się to mocno naciągane) no ale cały czas mam nadziej że się obróci, a jak nie to go sama przepchne

Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość

Myślałam, że dzisiaj posprzątam i ogarnę całe mieszkanie. Miałam takiego powera jak wróciłam do domu z pobrania. Zdążyłam wstawić pralkę z ciuszkami dla Małej (dostałam wczoraj paczkę od siostry męża z ciuszkami ) i już padam na twarz chyba jak skończy się pranie pójdę się zdrzemnąć
ja co chwilę mam przerwy na relaks więc Ty masz zasłużoną drzemkę

Cytat:
Po usg. Maly w 30tc ma trochę ponad 1500g, lekarz powiedział ze ogólnie jest ok z synkiem, to mi trochę ulżyło.

Wysłane z telefonu...
To super wieści teraz niech jeszcze posiedzi trochę
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 09:48   #1594
baja_86
Zakorzenienie

Cytat:
Po usg. Maly w 30tc ma trochę ponad 1500g, lekarz powiedział ze ogólnie jest ok z synkiem, to mi trochę ulżyło.

Wysłane z telefonu...
waga jak najbardziej prawidłowa

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
Ostatnio byla mowa o fotelikach, gdzie najbezpieczniej i dochodze do wniosku, ze nigdzie. 2 dni temu na watku mam wrzesniowych jedna dziewczyna stracila corke w wypadku samochodowym, tir zmiazdzyl caly tyl auta gdzie siedzialo dziecko, dziewczynka zmarla podczas operacji Dzis pogrzeb Pisala, ze mogla ja zapiac z przodu
masakra ogromna tragedia

Side powinna już wyjść ze szpitala, chyba dziś mieli ją puścić
baja_86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 09:50   #1595
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
mamy wrześniowe 2013?
o kurcze...
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

Stary 2014-01-22, 09:54   #1596
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:

kate za wynik

Cytat:
Napisane przez Trisdom Pokaż wiadomość

Co do odwiedzin- w moim szpitalu wyganiają po 19. Tatusiowie mogą zostawać dłużej i jest możliwość "pokojów rodzinnych" za drobna opłatą 60 ojro za noc.
Tu jest wiele różnych kultur- np. Turcy (i nacje pokrewne) odwiedzają sie tłumnie ze swoistego "obowiązku", który na nich tradycyjnie ciąży. Cięzkie jest to dla współlokatorów i lekarzy, bo to naprawdę sa tłumy.
Dzieci- a raczej tylko rodzeństwo- mogą, pod warunkiem tego, że są zdrowi.
Zdjęcia pokojów do rodzenia wstawie, tylko musze je zgrać na kompa z komórki.
cos o tym wiem Przy 1 porodzie lezalam na sali z wloszka, u niej non stop ktos byl, do tego zachowywali sie strasznie glosno Wtedy tz mogl byc u mnie caly czas teraz rodze gdzie indziej, jestem ciekawa jakie tam maja przepisy

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
D
A propo's - dopytywałam się o te płatne znieczulenie przy cc i podobno rzeczywiście w moim szpitalu za znieczulenie w kręgosłup trzeba płacić tylko za narkozę nie .

Widzę, że i Wam zima daje się we znaki. Dla mnie mogłaby się już skończyć. Zaawansowana ciąża i zima zdecydowanie nie idą ze sobą w parze.
1. matko i corko
2. wierz mi, lepiej tak niz lato i zaawansowana ciaza

---------- Dopisano o 10:54 ---------- Poprzedni post napisano o 10:51 ----------

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość
mamy wrześniowe 2013?
o kurcze...
tak

Stary 2014-01-22, 10:04   #1597
thidien
Rozeznanie

witam się słonecznie

Młody mnie smyra gdzieś zupełnie na boku, gdzie on włazi... zwiedzać mu się zachciało, czy co?

pisałam kiedyś, że wysyp mam mamy w rodzinie i w ciągu 4 miesięcy przybędzie 4 i wiecie co... same dziewczynki, tylko mój jeden rodzynek (o ile się magicznie nie zamienił w dziewczynkę, się okaże jutro - muszę dopytać)

generalnie ja się w rozmowach upieram, że nie wiemy co nam rośnie ;P wie tylko mąż i Wy :P

co do fotelika... z tirem nic i nikt nie wygra
II kreski 1.12.2015
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 10:07   #1598
kate1623
Zadomowienie

Cytat:

Wysłane z telefonu...
No to ładna waga będzie dobrze

Cytat:
Zdjęcia pokojów do rodzenia wstawie, tylko musze je zgrać na kompa z komórki.

Czekamy

Cytat:

Brak mi słów na taką tragedię

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 10:10   #1599
BeautifulLie
Zadomowienie

Trisdom :-*

Tygrysek tak mój gin teraz byl u mnie i powiedział że dostane celeston w razie w.

Modle się zebym wyszla w piątek jakoś źle znoszę pobyt w szpitalu i płacze jak bóbr :/

Virginia co do sn i cc to prawda, podobno ciężej jest do siebie dojść po cc.

<3 :-*

Monkaa :-*

Baja a lekarz mnie wczoraj strasznie wystraszył ze dostane jakieś kroplówki witalizujące ale dzisiaj powiedział że jednak nie

Asienka jaka tragedia :/ i :-*

Wysłane z telefonu...
BeautifulLie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 10:10   #1600
monkaa321
Zakorzenienie

Cytat:
tak

ja wrześniówki podczytywałam regularnie swego czasu...

Stary 2014-01-22, 10:11   #1601
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Powiem Wam, ze najbardziej to sie martwie kolyska , bo nawet jak odesle i zamowie nowa, to jest do zamowienia dopiero od 18.02, a to juz dla mnie za pozno nie wiem gdzie bedzie do tego czasu Wiking spal (
Moze popros zeby Ci ten sprzedawca wyslal nowa a Ty kurierowi oddasz stara - zawsze to troche skroci czas oczekiwania.
A jak nie zdarzy to gondolka.

Cytat:
teQiba a Ty jak czujesz Kacperka? Bo ja wątpie żebym miała teraz usg chyba że gina przekabace i zaczne histeryzować
Nad pepkiem po prawej strony czasem wypycha glowke, a kopniaki na wysokosci lewego jajnika.
Ja pewnie tez do porodu juz nie bede miala USG

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Jak ja ostatnio powiedziałam mamie, żeby przygotowała ciocie i całą resztę że nie chcę wizyt w szpitalu, ewentualnie parę tygodni po powrocie do domu to się na mnie obraziła! Powiedziała, że jak zawsze wymyślam i oczywiście na starcie robię problemy! U mnie niestety zwyczajem są wycieczki całymi rodzinami (łącznie ze wszystkimi dziećmi) do szpitala. O wizytach w pierwszej dobie w domu nawet nie chcę myśleć, a też są normalne. Przecież oni wszyscy chcą dziecko zobaczyć. Jakby to była małpka w cyrku! Niestety już wiem, że będziemy mieli duuuużo gości. i to mnie trochę przeraża.
Ojej - bardzo Ci wspolczuje.
Ale ja chyba bym sie klocila z mama i powiedziala ze ciotek stanowczo zaraz po porodzie nie wpuszcze

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
choć przyznam, że zamierzam karmić piersią i butlę wzięłam tylko w razie "W" tylko jedną i to tą małą (150) i tak się zastanawiam czy to nie za mało na start? może powinnam domówić jeszcze tą większą?
Ja tez wzielam tylko 1 malutka

Tylko przez to zagrozenie CC zaczynam sie martwic co to bedzie z karmieniem...

Cytat:
Czytam bloga Marioli i myślę sobie, jak niewiele trzeba, żeby się zamartwiać głupotami. Dopiero przy prawdziwym problemie zdaję sobie sprawę z rzeczy ważnych, mniej ważnych i całkiem błahych. Czy ja w ciąży sypiam dobrze czy gorzej, czy przytyłam więcej czy mniej, czy będę rodziła sn czy cc, przecież o jedno w tym wszystkim chodzi, o zdrowe donoszone dziecko
Masz calkowita racje - ja po tym placzu ze dziecko ulozone miednicowo w glowe sie pukalam. Najwazniejsze zeby dzieciaczki byly zdrowe!

Cytat:

Wysłane z telefonu...
Super

Cytat:
O moj Boze!

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-22, 10:16   #1602
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
co za problem, jak zapytają to im powiesz co chciałabyś dostać... żeby tylko zapytali
Ja się wielu gości i tak nie spodziewam, ale to są goście co godzinami potrafią siedzieć
Co dostanę, to dostanę, byleby długo nie siedzieli

maggie123 to teraz może porządnie wypoczniesz

Cytat:
aaa to nie soki tylko syropy smakowe, nie wiem ile Ty placilaś ale jakiś czas temu byly w Lidlu (pojawiają się reguralnie co jakiś czas) i placiłam 9.99 za 350ml, były chyba 3 dostępne smaki orzech laskowy, karmel, wanilia.... pychota
Sok-syrop kto by się tam czepiał
Czytałam na necie opinie, że Monin ją najlepsze. W Lidlu bym kupiła, ale nie ma obecnie, a do Lidla mam za daleko i bywam tam sporadycznie.

Cytat:
Napisane przez (t)asia Pokaż wiadomość
Jak ja ostatnio powiedziałam mamie, żeby przygotowała ciocie i całą resztę że nie chcę wizyt w szpitalu, ewentualnie parę tygodni po powrocie do domu to się na mnie obraziła! Powiedziała, że jak zawsze wymyślam i oczywiście na starcie robię problemy! U mnie niestety zwyczajem są wycieczki całymi rodzinami (łącznie ze wszystkimi dziećmi) do szpitala. O wizytach w pierwszej dobie w domu nawet nie chcę myśleć, a też są normalne. Przecież oni wszyscy chcą dziecko zobaczyć. Jakby to była małpka w cyrku! Niestety już wiem, że będziemy mieli duuuużo gości. i to mnie trochę przeraża.
To tak jak u mnie. Oni chcą zobaczyć i już. Jakby dziecka nie widzieli Ja tylko moją siorę odwiedzałam jak urodziła, ale sama mi nawet dzwoniła bym przyjechała na porodówkę. Do kuzynek itp. nawet nie jechałam Niektóre dzieci widziałam dopiero jak już były chodzące

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
A pokaż, gdzie kupiłaś te większe uwielbiam smakową kawę, może bym sie skusiła.
apspolska.pl chyba trzeba konto założyć by złożyć zamówienie i ceny na stronie są cenami netto, po dodaniu do koszyka dopiero vat dodają, bo to niby dla firm jest, ale mój brat zamawiał u nich 2 razy, i teraz ja, więc nie ma problemu.

Cytat:
Napisane przez maggie123 Pokaż wiadomość
Spróbuj postawić na swoim. Jak dla mnie totalnym brakiem taktu jest nieuszanowanyie Twojej woli. Pomijając fakt że inne kobiety na sali zwyczajnie mogą nie życzyć sobie tłumów
Powiem Wam że jestem zwolenniczką wprowadzenia przez szpitale zakazu odwiedzin osób innych niż mąż rodzice czy ktoś upoważniony. Ludzie czasami nie mają wyczucia i nie dość że tłumem sie zwala , zaczna rozsiadac na łóżkach pościeli to i mnóstwa bakterii naniosą. Absolutnie nie wychowuje Zu w sterylnych warunkach i daleko mi do tego ale nie widzę potrzeby narażania takiego malucha w pierwszych dobrach życia na niepotrzebne wirusy i stres.
Też mam takie zdanie i podoba mi się, że w szpitalu w którym zamierzam rodzić nawet mężowie nie mogą wejść na salę poporodową widzenia sa tylko na korytarzu i bardzo mi to na rękę.

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 10:18   #1603
filupka
Rozeznanie

Cytat:

dziekuje, poczytam

A bedziesz robila to badanie ??

Chciałabym je zrobić. Nie wiem tylko czy moja kasa chorych je opłaca ale jak tak, albo nie byłoby mocno drogie to zrobię. Nie wybaczylabym sobie gdybym nie zrobiła i mały urodził się przeze mnie chory. Na następnej wizycie tj 13 lutego wszystkiego się jeszcze dowiem i wtedy zrobię to badanie.
A jak to wygląda u Ciebie? Ja nie wiedziałam że tutaj trzeba się na to zgadzać, myślałam że robią wszystkim.

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 10:20   #1604
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:

To straszne

Cytat:

Czy Wasze maluszki też się tak wysoko uplasowały? Mi czasem aż trudno oddychać, Niuśka leży zaraz pod biustem.
Wydaje mi się, że lepiej być w zaawansowanej ciąży zimą niż latem. Mi też ciężko oddychać, a co by było przy upałach? Albo puchnące nogi w upały

Cytat:
Ja tez wzielam tylko 1 malutka
Ja też jedną Ale drugą dostałam w SR i tym sposobem mam dwie
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 10:20   #1605
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
piękna waga! a mówią coś, czy pessar działa?

asienka213 Matko przenajświętsza.. Tego się nawet nie da wyobrazić.

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 10:26   #1606
Trisdom
Zadomowienie

Cytat:
Chciałabym je zrobić. Nie wiem tylko czy moja kasa chorych je opłaca ale jak tak, albo nie byłoby mocno drogie to zrobię. Nie wybaczylabym sobie gdybym nie zrobiła i mały urodził się przeze mnie chory. Na następnej wizycie tj 13 lutego wszystkiego się jeszcze dowiem i wtedy zrobię to badanie.
A jak to wygląda u Ciebie? Ja nie wiedziałam że tutaj trzeba się na to zgadzać, myślałam że robią wszystkim.
.
Nie więcej niz 15 E.

Asienka- tragedia po prostu.... Ciężko to sobie wyobrazić.

mmhym- wczoraj zapomniałam Ci pogratulować wizyty
Stary 2014-01-22, 10:34   #1607
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Z dobrych wiadomości - spałam całą noc a poszłam spać nie po północy jak zwykle tylko o 23 może wreszcie się przestawię na normalny tryb życia.
I spodziewam się dzisiaj przesyłki z otulaczkiem Szkoda, że nie mam żadnej lalki, na której mogłabym poćwiczyć otulania, a Reksio pewnie się nie zgodzi

Ja mam misia i go przymierzałam do fotelika, kombinezonu i rożka

Z drugim masz po prostu rację

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
wrrrr.... pojechałam z Ewcią do przedszkola, wracam do auta i doooopa, nie odpaliło. sms do małża, ale on musi zostać po nocce dłużej w pracy, więc zamknęłam auto i poturlałam się w kierunku przystanku, zahaczając o dentystę i zdobywając wpis do karty ciąży. wróciłam autobusem i właśnie jem śniadanie.
zła jestem, bo miałam w planach pojechać do banku i spółdzielni mieszkaniowej. zostanie mi tylko siedzieć z nosem w fakturach i poprasować zalegającą stertę.
dobrze, że miałaś jakiś dojazd chociaż autobusem.

Cytat:
a ja się zastanawiam czy nie zrobić sobie badania na obecność HIV bo nie miałam robionego... musze się w cenie zorientować, ewent zapytać czy gin zleci
To chyba każdy lekarz zleca. Mój mi powiedział, że każą teraz to robić.

Cytat:
Do mnie wczoraj przyszła torba do wózka - bardzo jestem zadowolona, a dzisiaj dzwonił kurier, że jest przesyłka, więc czekam też na materac Przywozimy dzisiaj też od babci łóżeczko i biorę się za pranie Ulkowych rzeczy - przygotowania idą pełną parą
już najwyższa pora

Cytat:

Myślałam, że dzisiaj posprzątam i ogarnę całe mieszkanie. Miałam takiego powera jak wróciłam do domu z pobrania. Zdążyłam wstawić pralkę z ciuszkami dla Małej (dostałam wczoraj paczkę od siostry męża z ciuszkami ) i już padam na twarz chyba jak skończy się pranie pójdę się zdrzemnąć
Ja mam tak zawsze. Power jest, jak juz zacznę coś robić, to nagle jestem zmęczona

Cytat:

Wysłane z telefonu...

---------- Dopisano o 11:34 ---------- Poprzedni post napisano o 11:28 ----------

Cytat:
niestety

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że lepiej być w zaawansowanej ciąży zimą niż latem. Mi też ciężko oddychać, a co by było przy upałach? Albo puchnące nogi w upały
Ja stwierdziłam ostatnio, że zadna pora nie jest dobra
Latem puchną nogi, ale można siedzieć w luźnej kiecce i nosić kapcie. Nie zakładać skarpetek.
Zimą trzeba sie grubo ubierać, a to dopiero męczarnia (skarpety, buty zimowe) i wygląda się jak orka

Stary 2014-01-22, 10:41   #1608
czbasia
Zakorzenienie

Witam przy kawusi Wczoraj gofry robilam i dziś na śniadanei już 3 pochłonęłam.. I doopa rośnie

Virginia, korzystaj i odpoczywaj maksymalnie Co do pielgrzymekj w szpitalu jestem tego samego zdania

Na pobranie krwi pepowinowej nie zdecydowalismy sie. W Pl to w sumie dopiero raczkujei no i koszt też nie przekonuje..

(t)asia... wspołczuję tradycji rodzinnych W szpitalu już nawiedzaja.. szok!! Ja nigdy nie byłam w szpitalu u dzidzi.. A troche z rodziny i kol rodzilo. Generalnie chodzę w odwiedziny "za jakiś czas" czasami to miesiac a jak ktos dalszy to potrafie i pol roku do dziecka sie wybierac I mam nadzieje, że wszyscy wezma ze mnie przyklad a jak nie to klamke pocalują:brzydal :
A naleśniki moge smażyc.. Lubie pichcić
Co doobiecanych rzeczy.. Brat też jak dowiedzieli sie o ciazy to oni maja wszystko spakowane posegregowane po malej i ze mi oddadza. A teraz cicha. Dobrze, ze fotelik wydebilam. Pojechalam tam i wprost powiedzialam zeby mi dali bo chce sobie wyczyscic i uprac.. Ale przy okazji jakos nie kwapili sie zeby jakies pudlo oddac. Na wozek i lozeczko nie licze, zdecydowalam juz i zamawiam. A ubranek przyszla szwagierka nawiozla mi od jakiejs swojej kuzynki, ktorej notabene nawet nie znam , tyle że pewnie polowe z tego nie zaloze malej(pudlo po tv- zreszta wrzucalam tu fote szafu i kolekcje bucikow) i nie bede sie upominac, ciekawe czy sami cos zaproponuja
Enja
Monka natchnęłaś mnei na mani pedi... zaraz bede probowac
BeautifulLie superr wieści Jak dlugo bedziesz w szpitalu, wiadomo coś??
czbasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 10:44   #1609
filupka
Rozeznanie

Cytat:
Nie więcej niz 15 E.
Ooooo to zrobię na pewno. Myślałam może że ze 100 €:p

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-22, 10:47   #1610
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość

pisałam kiedyś, że wysyp mam mamy w rodzinie i w ciągu 4 miesięcy przybędzie 4 i wiecie co... same dziewczynki, tylko mój jeden rodzynek (o ile się magicznie nie zamienił w dziewczynkę, się okaże jutro - muszę dopytać)
bedzie rozchwytywany
u mojego meza w rodzinie sa sami faceci, a teraz my i szwagier bedziemy miec juz drugie corki

Cytat:

Modle się zebym wyszla w piątek jakoś źle znoszę pobyt w szpitalu i płacze jak bóbr :/
dasz rade, przeciez to dla dobra malego

Cytat:

ja wrześniówki podczytywałam regularnie swego czasu...
ja w zeszlym roku tez je troche podczytywalam
Ale teraz to wiem, bo kolezanka z klubu natalkowego, ktora tez jest mama wrzesniowa pisala, ze u nich tragedia

Cytat:
Ja z 1 ciazy nie pamietam czy to robilam W karcie badan, ktora dostalam pisze, ze to badanie jest miedzy 35-37tc i kosztuje 20 eu, wiec pewnie dlatego masz sie zdecydowac czy to chcesz Ja napewno zrobie

Stary 2014-01-22, 10:48   #1611
filupka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość

Latem puchną nogi, ale można siedzieć w luźnej kiecce i nosić kapcie. Nie zakładać skarpetek.
Zimą trzeba sie grubo ubierać, a to dopiero męczarnia (skarpety, buty zimowe) i wygląda się jak orka
Oj tak. Chociaż z dwojga złego wole zimą nogi nie puchną tak bardzo, powietrze jest lżejsze do oddychania. I tak mi ciągle za gorąco w ciąży wiec latem bym umarła. A ja zima jak nie musze być elegancka to zakładam leginsy i wsuwam moje buty emu bez skarpetek i po problemie:thumbup:

Edytowane przez filupka
Czas edycji: 2014-01-22 o 10:56
Stary 2014-01-22, 10:51   #1612
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez koziemleko Pokaż wiadomość
Oj nie - nie chcialabym teraz upalnego lata. Zle mi sie oddychalo nie bedac w ciazy, a teraz to bym sie chyba udusila
Wole skarpety, kozaki i przede wszystkim tlen
Stary 2014-01-22, 10:56   #1613
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Co doobiecanych rzeczy.. Brat też jak dowiedzieli sie o ciazy to oni maja wszystko spakowane posegregowane po malej i ze mi oddadza. A teraz cicha. Dobrze, ze fotelik wydebilam. Pojechalam tam i wprost powiedzialam zeby mi dali bo chce sobie wyczyscic i uprac.. Ale przy okazji jakos nie kwapili sie zeby jakies pudlo oddac. Na wozek i lozeczko nie licze, zdecydowalam juz i zamawiam. A ubranek przyszla szwagierka nawiozla mi od jakiejs swojej kuzynki, ktorej notabene nawet nie znam , tyle że pewnie polowe z tego nie zaloze malej(pudlo po tv- zreszta wrzucalam tu fote szafu i kolekcje bucikow) i nie bede sie upominac, ciekawe czy sami cos zaproponuja
Nam też ludzie obiecali złote góry, a nic nie dostaliśmy Trudno skompletowaliśmy wyprawkę sami i też nikomu jej nie oddam Wrzucę do pudeł i będzie czekała na następne dziecko

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość

Mi akurat ubieranie się nie przeszkadza. Jedynie to, że wyglądam jak bałwan w kurtce zimowej
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 11:00   #1614
tygrysek83
Zadomowienie

Cytat:
Oj nie - nie chcialabym teraz upalnego lata. Zle mi sie oddychalo nie bedac w ciazy, a teraz to bym sie chyba udusila
Wole skarpety, kozaki i przede wszystkim tlen
Tez mi sie wydaje ze mimo wszystko zima lepsza. Wolę się ubierać niż mdleć z gorąca.

BeautifulLie potraktuj pobyt w szpitalu jak all inclusive Odpoczywasz cały dzień, posiłki podają, nie zanudzisz sie bo tu dziewczyny ciągle coś piszą. Na pewno to lepsze niż siedzenie w domku, szczególnie ze z twoich opowieści nie wynikało żeby rodzice biegali dookoła ciebie. Masz jakieś towarzystwo w sali czy sama lezysz?

tygrysek83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 11:05   #1615
Ela87
Zakorzenienie

Cytat:
Oj tak. Chociaż z dwojga złego wole zimą nogi nie puchną tak bardzo, powietrze jest lżejsze do oddychania. I tak mi ciągle za gorąco w ciąży wiec latem bym umarła. A ja zima jak nie musze być elegancka to zakładam leginsy i wsuwam moje buty emu bez skarpetek i po problemie:thumbup:

No mi też ciepło jakoś w tą zimę, a ja zmarzluch jestem.
Ale w lato jak było po 35 stopni ciepła, to dobrze to znosiłam pociłam się, ale dobrze się czułam.

Stary 2014-01-22, 11:08   #1616
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość

wrrrr.... pojechałam z Ewcią do przedszkola, wracam do auta i doooopa, nie odpaliło. sms do małża, ale on musi zostać po nocce dłużej w pracy, więc zamknęłam auto i poturlałam się w kierunku przystanku, zahaczając o dentystę i zdobywając wpis do karty ciąży. wróciłam autobusem i właśnie jem śniadanie.
zła jestem, bo miałam w planach pojechać do banku i spółdzielni mieszkaniowej. zostanie mi tylko siedzieć z nosem w fakturach i poprasować zalegającą stertę.
Witaj w klubie. Moje auto też strzeliło focha z przytupem. Tyle, że stoi pod domem. Musiałam się dotoczyć do Urzędu pieszo i powiem wam, że ledwo ledwo dotarłam do domu. Masakra jaka jestem ociężała, a tu jeszcze 60 dni do terminu.

Cytat:
Hej,
JA dziś tez lepiej spałam, chociaż "przerwy techniczne" miałam o 1:30, 4:30 i 7:00... Po każdej problem z ponownym zaśnięciem. A do tego zapomniałam o drugiej tabletce magnezu wczoraj i od razu niespokojne nogi i drętwienia.
Teraz już po śniadanku- mała tez się obudziła.
Ja znowu źle spałam. Wstawałam 6 razy w ciągu nocy. Bardzo mnie ciągnęło za każdym razem, kiedy kładłam się spowrotem i całą noc miałam twardy brzuch. Zaczyna mnie niepokoić mój stan. Ale przecież nie będę znowu lecieć na IP.
Mały dziś leniwie się rusza, właśnie miał czkawkę

Bardzo tęsknię za moim TŻtem. Im bliżej rozwiązania, tym bardziej go potrzebuję obok. Cały tydzień bez niego jest nie do zniesienia. Już nie chodzi o to, że jest masę rzeczy do zrobienia, z którymi muszę czekać do weekendu bo nie mam już siły zrobić tego sama, to po prostu jestem już słaba, ociężała i naprawdę ledwo żyję. I chciałabym, żeby w razie czego był blisko domu. I nie wyobrażam sobie, że znowu w poniedziałek będę musiała wstać przed 3 żeby go zawieźć na busa. I co? Tak aż do samego porodu A potem jak będzie jeździł do pracy? Bez sensu żeby auto stało tydzień na jakimś parkingu, kiedy ja go mogę potrzebować.
Mam nadzieję, że szef sie nad nim zlituje i go przeniesie, bo inaczej będzie musiał zrezygnować z tej pracy i szukać czegoś na miejscu.
nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 11:19   #1617
marima
Raczkowanie

cześć

po wczorajszych zamówieniach jestem na koncie lżejsza prawie 620 zł, a to jeszcze nie koniec wydatków ale cieszę się że coś mam już z głowy bo z tymi zamówieniami bujałam się i robiłam je ponad tydzień
ile trwa realizacja zamówienia na gemini? wczoraj o 12 opłaciłam przelewem i do dzisiaj mam status że nie opłacono, a myslałam że w ciągu 24 h zaksięgują przelew

asienka ale tragedia
cayenne ale masz dużego synka a poród 29-go brzmi poważnie
beautifullie 3maj się Kochana i pamiętaj dla maleństwa idzie wszystko przetrzymać
Mariola 3mam mocno kciuki za Marco
marima jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-22, 11:21   #1618
ag9
Zadomowienie

Cytat:
No pewnie że dobrze! Ja nie miałam robionego tego badania w I ciąży i do dziś nie wiem, czy sepsa u Marcela która wystąpiła po porodzie, to nie z mojego paciorkowca Tylko, czy miał szanse się nią zarazić skoro nie przeszedł przez drogi rodne a wyciągnęli go brzuchem
Pewnie nie miało to wpływu, ale przy planowanych cc też wymagają badania na paciorkowce więc może coś w tym jednak jest...

Cytat:
a ja się zastanawiam czy nie zrobić sobie badania na obecność HIV bo nie miałam robionego... musze się w cenie zorientować, ewent zapytać czy gin zleci
Lepiej zorientuj się w swoim szpitalu jakich badań wymagają bo w większości trzeba mieć badanie na obecność HIV, HCV.

Cytat:
Myślę, że warto zrobić bo większość szpitali wymaga wyników tego badania. Ja miałam skierowanie na te badanie już w pierwszym trymestrze.
Ja miałam te badania w pierwszym trymestrze i teraz muszę powtórzyć w III, bo wg mojego lekarza badania te ważne są 3 miesiące, tak więc przed porodem trzeba mieć "świeże".

Cytat:

Wysłane z telefonu...
No i

Cytat:

to prawda Tez mam takie mysli, czlowiek przejmuje sie takimi glupotami, podczas gdy sa tak naprawde w ogole nie wazne.

Nie wyobrażam sobie nawet przeżyć taką tragedię

Cytat:

Mój też jest wysoko. Stąd też wnioskuję że się nie obrócił głową w dół. Bo jak był jakiś czas głową w dół to miałam częste twardnienia brzucha, widocznie uciskał mi szyjkę. Potem przełożył się głową do góry i twardnienia jak ręką odjął.
Chociaż faktycznie czuję że głowę ma chyba pod żebrem bo nieraz ciężko oddychać jak napiera na przeponę...

Cytat:
Napisane przez czbasia Pokaż wiadomość
Witam przy kawusi Wczoraj gofry robilam i dziś na śniadanei już 3 pochłonęłam.. I doopa rośnie
A naleśniki moge smażyc.. Lubie pichcić
Ooo gofry
Mnie ostatnio napada głód około północy, ehh.

Dzięki za opinie odnośnie krwi pępowinowej. Wczoraj o tym czytaliśmy, ale faktycznie sporo argumentów "przeciw" się pojawia i chyba z tych właśnie powodów nie zdecydujemy się.
Stary 2014-01-22, 11:29   #1619
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Lutnien w Siemianowicach w 2, czyli tam gdzie chcialam rodzić. Mam sr od kuchni że tak powiem :P a Ty leż ile sie da wiem że nie jest łatwo ale musisz :-*
Ale jak to? Przecież ten szpital ma 1 stopień referencyjności... Nie wolałaś jechać do jakiegoś 3 stopnia, żeby w razie czego nie musieli Cię transportować?
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 11:31   #1620
cayenneOna
Zadomowienie

Dziewczyny, czekam zeby mi wywolali zdjecia i wgrali tez na cd, ale sie zalamalam ;((((( nie widzialam, ze mam tak wielkie i czerwone rozstepy na brzuchu (( w ogole przez ten moj brzuch rozstepow nie widzialam i cieszylam sie jak glupia..
((((

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości