|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1081 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
Perse no właśnie mnie martwi to, że ja praktycznie od początku ciąży (6tc) codziennie zapodaję acard+heparynę a krew mimo to gęstnieje.
W przyszłym tygodniu jedziemy na szczegółowe usg - właśnie takie z przepływami, mam też nadzieję na konsultację z innym ginem. |
![]() ![]() |
![]() |
#1082 |
Raczkowanie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
Anitko, ale pomyśl, ze masz to szczęście w nieszczesciu ze kontrolujesz sytuację, czeste badanie i ewentualne zwiekszenie heparyny, wiem ze stres teraz wiekszy, ale muuuusisz wierzyc ze będzie dobrze. Tak teraz mysle, ze powinnam zbadac te gęstość, niestety acard u mnie zrobil wiele zlego i musialam go odstawić
![]()
#1083 | |||
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44735289]U nas w nocy dwie pobudki, ale ostatecznie się przekonałam, że Arturowi wystarczy już jedna na jedzenie - zjadł najpierw 40, a potem 80 ml, więc w sumie 120, więc jedną porcję. Drugie tyle poszło do zlewu. Więc teraz jak się będzie budził o innej porze niż między 3 a 4, to będę go po prostu usypiać. [/QUOTE]
my tak robimy. nie dajemy jedzenia przed 6. jeśli budzi się o 4 to usypiamy, zresztą widac po nim, że coś go obudziło, ale rozbawia się, a nie marudzi, więc głodny nie jest. chyba, że budzi się o 5.30 i marudzi to wtedy dajemy butlę. bez recepty jest 0,4 a tu była mowa o 5. Cytat:
przysługuje na NFZ, ale mało kto o tym wie. a może położnej brakowało pacjentek? (zawsze spisku szukam ![]() Cytat:
![]() ________ znowu poucinało mi cytaty i nie pamiętam ![]() ---------- Dopisano o 12:46 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44737527]Wieka u nas zero poprawy w tej kwestii. Mam w domu ze 3 soczki - dwa jabłkowe, ale się ich obawiam (wysypka) i bananowo-winogronowy - chcę go podać, ale po 1 nie wiem, jak zareaguje na winogrona, a po 2 - czuję, że jak mu podam taki soczek, to finito, nic innego nie przejdzie, bo przecież to dobre, słodkie.... Ale tak: kupy są (i też dość luźne, nawet jak na rozszerzoną dietę), sika (na jasno), zero zaparć, skóra nie jest sucha, ciemiączko nie jest zapadnięte - najważniejsze, że moczy pieluchy, gdyby tego nie było, to bym się bardziej martwiła. Ale dziś już mam zamiar ugotować tę gruszkę, zobaczymy, co Książę powie...[/QUOTE] a jakbyś porządnie rozcieńczyła? ja dawałam ok 20 ml soku i 120 ml wody, teraz daję domowe soki malonowe to leję tak żeby ledwo dno zakryło i wody do pełna. albo właśnie kompocik. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1084 |
Konto usunięte
|
Monia ja nie chcę jeszcze rezygnować z tego karmienia między 3 a 4, głównie właśnie z powodu tego, że nie pije mi za dużo w dzień :/ Więc to jedno spokojnie zostawiam, co to tam jedno karmienie, jak u nas mamy wciąż wstają po 6-7 razy w nocy... (zresztą daleko nie szukam, Pani ma to samo chyba?).
Ale potem, jak już normalnie będzie pić i jeść, to pewnie powoli będę starała się tak jak Ty, nie karmić już. Kompociku właśnie odmówił ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1085 |
Zakorzenienie
|
Perse Daj mu trochę czasu. Stasio dopiero zaakceptował wodę około 13 ms. Wcześniej tolerował tylko zwykłą herbatę z kroplą cytryny- wypijał po szklance dziennie. Może jak w nocy będzie mniej jadł to w ciągu dnia poprawi się jego apetyt
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1086 |
Konto usunięte
|
Fiol, ale on sam zrezygnował z jednego karmienia, po prostu pewnej nocy wstał tylko raz i od tamtego czasu to się utrzymuje.
A wczoraj wstał dwa razy i dwa razy mu przygotowała porcję, po czym ją wylałam w połowie do zlewu. U mnie to jest o tyle trudne, że ja muszę cyrklować z mlekiem... Często ostatnio marnuję mleko niestety. |
![]() ![]() |
![]() |
#1087 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() mnie sie wydaje, ze bys wiedzial/ widziala/ slyszala, ze boli... Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44739484]głównie właśnie z powodu tego, że nie pije mi za dużo w dzień :/[/QUOTE]ale dlaczego ma pić? chcesz by popijał obiadki? u mnie tak jak u Moniki - nie ma picie ani po kaszce, ani po deserku, ani po zupce. Rozcieńczonego bobofruta dałam tylko dlatego, że naczytałam się o ortoreksji ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1088 |
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44739484]Monia ja nie chcę jeszcze rezygnować z tego karmienia między 3 a 4, głównie właśnie z powodu tego, że nie pije mi za dużo w dzień :/ Więc to jedno spokojnie zostawiam, co to tam jedno karmienie, jak u nas mamy wciąż wstają po 6-7 razy w nocy... (zresztą daleko nie szukam, Pani ma to samo chyba?).
Ale potem, jak już normalnie będzie pić i jeść, to pewnie powoli będę starała się tak jak Ty, nie karmić już. Kompociku właśnie odmówił ![]() ja nie namawiam absolutnie do rezygnowania z karmienia, a już na pewno nie dla swojej wygody. pisałam jak u nas, ja J. nie oduczałam nigdy jedzenia w nocy, dopóki chciał, jadł o 3, potem dopiero o 4, 5, teraz ok 6, czasem później. usypianie zamiast karmienia zaczęłam jak przesypiał od dłuższego czasu do danej godziny a potem nagle budził się duzo wcześniej, bo to był wyjątki, od dawna śpi do 6 i wiem, że nie potrzebuje jedzenia w nocy, nigdy nie oszukiwałam wodą, itp. tylko jeśli ma takie godziny, że budzi się a nie chce jeść to może warto po prostu usypiać, a wtedy kiedy budzi się ewidentnie na jedzenie karmić. tylko to miałam na myśli pisząc, że nie karmię o 4. yhm.. __________ J. wczoraj przebudzał się z kaszlem do północy. potem spał......do 7.30 ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1089 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Super ta położna ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44736206] [/COLOR]Jak się uda, to w niedzielę pójdziemy do teatru ![]() ![]() ![]() ![]() Ale fajnie ![]() Cytat:
![]() Kurcze idz jak najszybciej do lekarza ![]() Cytat:
![]() Byliśmy na spacerze i odebrać pesel Domisia.
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1090 |
Rozeznanie
|
Wika no właśnie już się naczytałam dr google
![]() ![]() Perse spokojnie, co jakiś czas próbuj i tyle my teraz rozcieńczamy soki w stosunku 40ml soku i dopełniamy do 100ml, zazwyczaj wypije z tego 60-80ml przed spacerem i przed 2 drzemką no i teraz po deserku ciut Julek np szybko polubił zwykłą wodę Uśce będę rozcieńczać coraz bardziej i zobaczymy(w końcu czysta woda najlepsza) Anitax ważne, że wiecie o tym i macie nad tym kontrolę ![]() ![]() Monia ja z łezką w oku wspominam poranne leżakowanie z Julkiem i te błogie przysypianie ![]() ![]()
#1091 |
Konto usunięte
|
Pani ale Ty dajesz cyca na zawołanie, a ja muszę czatować z mlekiem na odpowiedni czas, bo inaczej zlew. Z dwojga złego wolę jednak wylać niż głodzić dziecko. Jak często i w jakich porach kp w dzień?
|
![]() ![]() |
![]() |
#1092 |
Konto usunięte
|
Anitko a może skonsultuj z hematologiem
|
![]() ![]() |
![]() |
#1093 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Julek dostał cały zestaw na urodziny (m.in. tę) i jest super - ale u nas pewnie jeszcze poczeka - chociaż już oglądamy ![]() i polecam tę stronę, trzy razy zamawiałam i przesyłka błyskawiczna, za paczkomat 5zł i ceny dobre ;-) |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1094 | |||||||
Zadomowienie
|
Spoznione zyczenia dla Arturrrro! Sto lat!
Cytat:
![]() Czekam, czeeekam na te czasy! mam nadzieje, ze nadejda. zeby jednak nadeszly wypadaloby namierzyc sprawce zamieszania u nas i odstawic. W dodatku oprocz tego sluzu pojawia sie raz na jakis czas krew. Wczoraj 4 raz i bylo jej wiecej niz wczesniej, 5-6 niteczek ![]() Cytat:
Cytat:
Sama bym jej nie kupila, bo jest ostro zjechana w necie, ale... ale Tymon ja bardzo lubi. Poodbaja mu sie misie i podoba mu sie music ![]() Lezy pod nia i sie zaciesza ![]() ![]() Cytat:
Musze wreszcie kogos wybrac. Do specjalistow wyslamy sie sami. A sprawe diety omawiamy z pediatra do ktorego chodizmy na szczepienia, ona wczoraj zalamala rece... I bedzie nas umawiac do alergologa. Zobaczymy. Wczoraj odstawilam kolejna rzecz czyli mleko ryzowe i Zostalam na makaronie, kaszy i platkach jaglanych, kawie zbozowej, wodzie i cukrze ![]() Mam doooola. W dodatku dostalam @. Przeryczalam caly poranek. Sie grubo zastanawiam nad kp. ![]() Chociaz wiem, ze nie powinnam rezygnowac. zreszta dla T to by bylo stresujace b0 on cycka wielbi. Mimo wszystko... dupa. dupa dupa ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Moj ma faze na Fasolki, jak mu spiewam "Fantazje" to sie slooodko cieszy. Bezzebnie ![]() I lubi hak przed nim tańczę. Nie lubię, ale niech sie cieszy ![]() Edytowane przez Kubek29 Czas edycji: 2014-01-22 o 14:31 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1095 |
Zakorzenienie
|
Pani, Monika A co dawałbyście do picie dziecku w upały
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1096 |
Zadomowienie
|
Fioluś Rooibos jest jak najbardziej odpowiednia - jest bardzo zdrowa, zwłaszcza jak ktoś ma niedobory żelaza to warto ją pić
![]() A tak poza tym to z całego serca gratuluję ciąży i trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze aż do rozwiązania ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1097 |
Zadomowienie
|
Anitko, teraz doczytalam
![]() Twoj gin ma jakis pomysł co robic? Jak monitorować ciaze? Czy tylko postraszyl? |
![]() ![]() |
![]() |
#1098 |
Zakorzenienie
|
Kubeczku- przypomniało mi się, że jeszcze jak stosowaliśmy "przewijak" to podczas codziennych kąpieli puszczałam "Fasolki"
ale miałam polewkę jak Tz-et śpiewał - i świetnie znał słowa (a co nie znał to wymyślał"na biegu") anitko- nic mądrego Ci nie napiszę bo ja się nie znam nie mam nawet pojęcia czy moja gin u mnie didimery i przepływy sprawdzała przy Kasi (to się rutynowo sprawdza?) ja jej ufałam, miałam przy każdej wizycie dość długo robione usg ( nie miałam żadnych połówkowych itp) kiedyś - kilkanaście lat temu miałam problemy z szybko gęstniejącą krwią- trudno było ją pobrać w ciąży z Kasią podjadałam acard (na własną rękę przez pierwsze tygodnie od @) ale jak powiedziłam gin (chyba po pobycie w szpitalu i krwawieniu) to mi powiedziała, że acard krwawienia nasili i kazała odstawić... teraz nie biorę... wiecie, że nie dostałam się ostatnio do endo? odesłali mnie- kazali przyjechać za tydzień. miałam na 12.00 a po 12.00 byłam świadkiem jak kilkanaście kobiet pod drzwiami mocno poirytowanych rozprawiało na temat tego, ze właśnie weszła trzecia pacjentka, która miała na 11.00 Dobrze, że mam euthyroxs i jodit- BERBIE ![]()
#1099 |
Konto usunięte
|
Kubek o mamo, też bym się zastanawiała nad kp w Twoim wypadku, choć jestem gorącą zwolenniczką. Ja na moich początkach diety tak się stresowałam, że w efekcie prawie straciłam pokarm, na Twoim miejscu chyba bym zabijała wszystkich na swojej drodze (oprócz dziecka, wiadomo:P), z głodu... Poważnie... A jak jeszcze macie krew w kupie mimo tak restrykcyjnej diety, to coś tu nie gra :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#1100 | |||
Zakorzenienie
|
matce nie dogodzi
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44741055]Pani ale Ty dajesz cyca na zawołanie (...) Jak często i w jakich porach kp w dzień?[/QUOTE] ![]() ![]() Torres ma taki rytm: ok. 6ej cycek wstaje ok.8ej ok. 10ej cycek ok. 11:45 zupa sen cycek przed spacerem ok. 14ej cycek 16sta 18:00 kasza z owocami 19:30 kąpiel ok. 20:20 cycek ok. 21 drugi cycek przedsenny albo śródsenny ![]() no i teraz dostawać będzie pieczywo z twarożkiem lub masłem (mam nadzieję, że to wyeliminuje któregoś dziennego cyca), czasem dostaje chrupkę z Hippa, jabłko/banana do gryzaka. a w nocy to jak się drze ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ależ Ci współczuję.... ![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() czytam "zwykła herbata" jako zwykła - czarna - herbata.
![]() ![]() Edytowane przez pani22ka Czas edycji: 2014-01-22 o 15:23 Powód: dop. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1101 |
Zadomowienie
|
No zabijam
![]() Wczoraj miałam wrócić do jabłek. A tu klops. Cos nie gra. I nie wiem co. Ani razu niczym nie zgrzeszhlam. Bezmlecznie jest od 11 grudnia... ![]() Jakimś cudem pokarm mam... Jeszcze ![]() Mam dola kp. Ale wiem, ze jeszcze większy bedzie jak przestanę. Czuje sie jak miedzy młotem a kowadlem. Serio. |
![]() ![]() |
![]() |
#1102 |
Konto usunięte
|
Kubek, doskonale Cię rozumiem...
Dostałam szału, jak usłyszałam, że mam wyłączyć nabiał. A potem płakałam tak, jak bardzo bardzo dawno nie płakałam, jak z piersi nic nie leciało. Pani no widzisz, u Was jest więcej kp niż u nas. Bo u nas: 8-9 120-140 ml mleka 12 kaszka na 100-130 ml wody (staram się dać potem mleko, ale nie chce) 16 słoiczek+100-140 ml mleka 18 deserek (jw - przy kaszce) 21 140-180 ml mleka i w nocy tylko jedno karmienie już, na 120-140 ml Wiem, że jestem niewolnikiem cyferek i wiem, że może inne dzieci piją tyle samo, ale bezpośrednio z piersi to nie wiadomo, ile, ale ja go bacznie obserwuję, żeby wyłapać jakieś niedobre symptomy. |
![]() ![]() |
![]() |
#1103 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Jak będę w przyszłym tyg. w klinice na usg to skonsultuję te badania z innym lekarzem. Co dwie opinie to nie jedna. Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#1104 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bardzo ci współczuje z tą dietą ![]() A czy to zle jak się dostaje @ przy kp?
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1105 | |
Zakorzenienie
|
wierzę. ale nie możesz mieć sobie nic do zarzucenia.
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44743565] Pani no widzisz, u Was jest więcej kp niż u nas. [/QUOTE]więcej, ale u mnie nie jest książkowo. u mnie jest stanowczo za dużo... no i karmienia w dzień trwają max. 4-5 min, w nocy równiutko 10. a jakie są niedobre symptomy? mój nie chce cyca po posiłku. na samym początku rozszerzenia dawałam cyca przed jedzeniem, bo wiadomo - jedną, dwoma łyżeczkami trudno się najeść. Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() a propos - Maga miałaś już???
![]() ![]() |
![]() |
#1106 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1107 |
Zadomowienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1108 |
Konto usunięte
|
Pani obserwuję go w kierunku "za mało płynów", wiesz jakby sikał na ciemno, mało kupek lub zaparcia, ciemiączko, sucha skóra - ale nic z tego się nie dzieje, więc nie panikuję (
![]() Co do @, ja mam już od września regularnie, choć odciągam regularnie. Trudno... |
![]() ![]() |
![]() |
#1109 | |
Zakorzenienie
|
Anitko- ja tez uważam, że tu trzeba dobrego hematologa plus częste USG...
Cytat:
Kochana jakbym czytała o sobie. Jakieś 3 miesiące temu..mały płakał bo laktozy nie tolerował Jego brzuszek, a ja z osteoporoza nie mogłam sobie pozwolić na odstawienie nabiału... ![]() No i do tego ja też się doiłam 3 miesiące.. Płakałam często, że kiepska ze mnie matka. ostatnio tez mężowi się popłakałam... że ja tak chciałam Go karmić! Teraz jak nacisnę sutek to mam wciąż kropelkę mleka..czasami mi coś poleci jak mały się przytuli... ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1110 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Mam dzis fatalny dzien ![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 18:42 ---------- Poprzedni post napisano o 18:33 ---------- Perse niezle Twoj Maly je, u mnie Toska roczniaczka jednorazowo max je 120-150ml. Dzis obudzial sie o 2 w nocy i oczywiscie na zarlo, a juz przesypiala cala noc ![]() ![]() U nas najgorsze jest to ze czasem Toska nie dojada posilku i po 15-30min musze jej dorabiac ![]() U nas dzien wyglada mniejwiecej tak: 6.30-7.30 pobudka 7-8 120ml - 150ml mm 10-11 drzemka (czasem nawet ok 12) 10-11 120-150ml kasza glutenowa na mleku (co drugi dzien warzywa) 13-14 190-260ml zupka (co drugi dzien z mieskiem sloik 190-220ml) 14-17 drzemka (nie zawsze) ok 15 125ml deserek sloik lub banan 17-18 120-150ml kasza na mleky bezglutenowa (badz mleko jesli nie ma ochoty na kasze) 18-18.40 kapiel 19-20 120-150ml mm 19-21,30 sen 2-4 - to przez ostatnie dwie noce - 150ml mm
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:26.