|
Notka |
|
Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1051 |
Zadomowienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
Dziewczyny głupie pytanie, ale ja już zapomniałam do kiedy bierze się kwas foliowy i ile? Ja mam 5 mg to chyba wystarczy. Dostałam od rodzinnego na receptę i grosze mnie kosztował. Biorę raz dziennie.
#1052 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI
Cytat:
A zachowania Twojego Tż nie będę bo mi się już ciśnienie podniosło z samego rana! ![]()
![]() |
#1053 |
Zadomowienie
|
Mam jedno opakowanie. Do poniedziałku wystarczy, tak samo z luteiną. Wystarczy mi na dwa tygodnie.
---------- Dopisano o 08:58 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ---------- Agatko a może zwiększyć dawkę i dokupić w aptece, bo z tego co pamiętam chyba brałam więcej. Tylko nie pamiętam ile ![]()
#1054 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 09:00 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1055 |
Zadomowienie
|
Co do TŻ to olewam to. Wiem, że się boi, ale nie będzie po mnie jeździł. Już się uspokoiłam.
#1056 |
Konto usunięte
|
Cześć Dziewczyny,
Przepraszam, że się nie odniosę, ale wczoraj byli u mnie rodzice i nadrabiałam późno i padłam już po prostu. Jedynie, co na pewno chcę napisać to: Edyta, Twój TŻ zachowuje się po prostu fatalnie ![]() Mnie też się w głowie nie mieści, jak on może tak mówić :/:/:/ Dziękuję za wszystkie życzenia dla Artka ![]() U nas w nocy dwie pobudki, ale ostatecznie się przekonałam, że Arturowi wystarczy już jedna na jedzenie - zjadł najpierw 40, a potem 80 ml, więc w sumie 120, więc jedną porcję. Drugie tyle poszło do zlewu. Więc teraz jak się będzie budził o innej porze niż między 3 a 4, to będę go po prostu usypiać. Rodzicom i teściowej dałam kubki ze zdjęciem Artka, bardzo się prezenty podobały - to tak na przyszłość, jakby ktoś chciał - pomysł na prezent. Ja płaciłam 26 zł za sztukę, ale nie byłam zbyt zadowolona, bo zdjęcia wyszły ciemne, więc na drugi raz dałabym dużo jaśniejsze zdjęcia. Ale i tak się podobało ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1057 |
Zakorzenienie
|
Edytta:
zachowania TŻ nie skomentuję ![]() Leżałam od początku czerwca, jak już nie musiałam leżeć, to i tak nic mi nie można było robić i nie usłyszałam ani 1 słowa pretensji od TŻ. On sprzątał, robił zakupy, pranie, gotował. I wręcz kazał odpoczywać. Perse: a Wy do jakich specjalistów chodziliście/chodzicie?
#1058 | |
Zakorzenienie
|
Witam
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() To bardzo dobry objaw ![]()
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 ![]() Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1059 |
Zakorzenienie
|
i dobrze
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44735289]Drugie tyle poszło do zlewu. [/QUOTE] ![]() fajny pomysł z kubkami ![]()
![]() |
#1060 |
Zakorzenienie
|
Kacper dalej robi kupy cuchnące drożdżami
![]() Spróbuję od dzisiaj znacznie ograniczyć lub całkiem wyeliminować produkty mleczne? ![]()
#1061 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() edytte, zachowania męża nie skomentuję - żaden strach go nie usprawiedliwia ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||||
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1062 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
My byliśmy u okulisty raz - miały być cztery wizyty, ale nie poszliśmy. Kto był kiedykolwiek na Ceglanej w Katowicach, może się domyślić, dlaczego. Plus - zero objawów wcześniactwa, jeśli chodzi o budowę oka. I z zaleceń dla wcześniaków w zasadzie to tyle. Poza tym bioderka, ale to każde dziecko ma. I neuro i poradnia rehabilitacyjna, ale to z uwagi na wzmożone napięcie, jak był malutki - skierowanie od pediatry. Ale na rehabilitację również nie chodzimy, Artur rozwija się dobrze. Wyrodna ze mnie matka, olewam tych lekarzy, ale co mam zrobić, skoro Artek został np. zapisany na rehabilitację z powodu tego, że nie łapał się za stópki, po czym - po tygodniu od tej wizyty i bez jednego ćwiczenia złapał się za stópkę, a po paru dniach z powodzeniem wkładał sobie całą do buzi, co uskutecznia do teraz? Po prostu widzę, że rozwija się, może nie w szaleńczym tempie, ale jest wcześniakiem i hipotrofikiem - opóźnienie o kolejne tygodnie. Do wszystkiego dojdzie w swoim czasie. Trochę po cichu porównuję go z dziećmi ze swojego wątku i nie widzę jakichś ogromnych odstępstw. Obraca się na boczki, z brzuszka na plecki się przewraca, dźwiga się do siadu, na brzuszku prostuje się na rączkach, kombinuje powoli z dupcią i nóżkami, z pozycji półsiedzącej siada (na bujaczku, muszę bardzo uważać już na niego). Hosenko pamiętaj, że przysługują Wam darmowe szczepienia, m.in. na pneumokoki. Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#1063 |
Raczkowanie
|
Edytte, współczuję reakcji tz, rozumiem ze sie boi, ze nie dopuszcza myśl, ze bedzie dobrze, ale... awantury?!
![]() Agatka, ja czytam chyba w miare, ale nie rozumiem tej "." Eliza?? To tak na serio? bylam oddac krew, matko! Trzymajcie kciuki, zeby sie dalej nie rozpadala ![]() jak oddawalalm podeszla do mnie taka mloda polozna i pyta, ktory tc i takie tam, czy nie chcialabym skorzystać z jej pomocy, ze jak jestem lezaca, to ona do mnie przyjdzie i zr8bi domowa szkole rodzenia, a potem 6 razy po porodzie, zgodzilam s7e, chce dogadac koszty, a ona, ze na NFZ ![]()
#1064 | ||
Konto usunięte
|
Cytat:
Wyższa dawka jest na receptę. ---------- Dopisano o 10:12 ---------- Poprzedni post napisano o 10:09 ---------- Cytat:
![]() ![]() Mało która kobieta wie, że przysługuje jej taka usługa - oczywiście w ramach NFZ. I kciuki za krew. ---------- Dopisano o 10:16 ---------- Poprzedni post napisano o 10:12 ---------- Jak się uda, to w niedzielę pójdziemy do teatru ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1065 | |
Wtajemniczenie
|
Ale czy branie dupka tego nie zafałszuje?
Cytat:
![]() Co do Twojego tż nie będę się nawet wypowiadać. Przykro mi, że nie masz w nim wsparcia, a wręcz przeciwnie... Ale bądź silna i myśl o dziecku ![]() Nie zdążyłam ![]() .
Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy. Edytowane przez wadera4 Czas edycji: 2014-01-22 o 09:27 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1066 | ||||||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() a z kanapeczką data ważna do zaznaczenia w kalendarzu ![]() ![]() A Dżordz dziękuję ma się dobrze ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() kiedy pierwsze szczepienie? Izka ale chodziło Ci chyba o 5w1 a nie 3w1? Cytat:
![]() ja swoich ledwo pamiętam ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() Edytte spokojnie dla as obojga to stresujący czas, może warto pogadać od serca?żeby to się nie ciągnęło i nie wychodziło w kolejnych kłótniach? Cytat:
![]() przy Julku miałam baaardzo ubogą dietę więc nie wiem z czego to mogło być... pytałaś może pediatry? a jaka konsystencja? jakiś śluz?wodniste? ____________ dziewczyny ale się wczoraj przestraszyłam... ![]() wieczorem dostałam takiej pikawy serca, ze myślałam że umieram...waliło jak szalone...mąż zmierzył mi ciśnienie...120/90 ale puls 190 miałam tak kilka razy w ciąży z Uśką, ale nie tak mocno i nie tak długo..zazwyczaj trwało to minutę, a wczoraj 10 min i nie chciało się uspokoić ![]() ![]()
![]() |
#1067 | |
Zakorzenienie
|
zwykły jest bez recepty ale ten większy 5 czy 15mg jest już na receptę i kosztuje ok 3zł
![]() Cytat:
![]() A połozna super! Obyś była z Niej zadowolona!jednak są jeszcze dobrzy ludzie na tym świecie a skąd ona wiedziała że jesteś leżąca?? ![]() nie zafałszuje! Ja go brałam a mój wynik progesteronu robiony razem z pozytywną betą wynosił tylko 14!! gdzie norma jest bodajrze do 50 czy nawet więcej! DUPEK nie jest wykrywalny we krwi ![]() No to idę....
![]() |
#1068 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Moja mama ma takie coś, tzn. nie wiem, czy dokładnie, ale tak jej się dzieje czasami, że ją taki atak chwyta (pisałam to chyba Ewel), serce jej wali jak szalone i czasami nie może tego uspokoić tabletkami, musi iść na kroplówkę na pogotowie. U niej to częstoskurcz. Badania nie wychodzą źle, to są tylko takie epizody. Ale jeśli Ci się to będzie zdarzać, to powinnaś mieć tabletki. I u mojej mamy często dzieje się to bez przyczyny, jak jest spokojna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1069 |
Zakorzenienie
|
Wieka:
konsystencja i kolr bez zmian, tylko ten "zapach". Z TZ już mówimy, że zrobił drożdżówę ![]() Była dziś położna, powiedziała, że skoro jem dużo prod. mlecznych (a dużo jem) to faktycznie mogę znacznie ograniczyć i obserwować. Perse: tak, wiem, w przychodni też poinformowali o tym ![]()
![]() |
#1070 |
Raczkowanie
|
Bo najpierw zaproponowala SR, wiec jej powiedzialam, ze tak ale zrezygnowałam.
#1071 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44736170]Obraca się na boczki, z brzuszka na plecki się przewraca, dźwiga się do siadu, na brzuszku prostuje się na rączkach, kombinuje powoli z dupcią i nóżkami, z pozycji półsiedzącej siada[/QUOTE] ![]() ![]() ![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44736206] Jak się uda, to w niedzielę pójdziemy do teatru ![]() ![]() ![]() ![]() aaa! mój dzieć ma dziś fazę na Entliczka.... a ja już nie mogę! już dosyć! już basta! aaa! kilkanaście razy na godzinę ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1072 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
też miałaś SR w domu??
![]() |
#1073 |
Rozeznanie
|
Perse no właśnie u mnie też to jest bez żadnej przyczyny jak stres, przemęczenie...i tak jak piszesz serce wali jak szalone, dziwne jest dla mnie też to że jak przestaje to nie tak stopniowo tylko nagle
![]() ![]() już se wkręcam, bo się wczoraj naoglądałam o Madzi w MjM... Esesko ja sobie bardzo chwalę tą szkołę jeśli chodzi o rachunkowość ![]() ![]() planuję zapisać się jeszcze na coś...może bhp?może florystykę? ![]() tak więc polecam ![]() Wadera, Agatkaa co to za kropeczki? ![]()
![]() |
#1074 |
Zakorzenienie
|
Pani:
Kupek dużo robi, przy ich robieniu (i purkaniu) się pręży. Czy go boli? Nie wiem ![]()
#1075 |
Konto usunięte
|
Pani: http://www.teatr-rozrywki.pl/new/intercity
O 18 początek, 1,5h, więc zdążę ułożyć Artka do spania, a mama mu będzie musiała dać tylko jeden posiłek. Wieka, pewnie będziesz miała EKG, może echo serca. Oby to nie było nic poważnego, trzymam kciuki. Napisz koniecznie potem, co i jak. |
![]() ![]() |
![]() |
#1076 |
Rozeznanie
|
Hosenka ja też za tym żeby nie ograniczać nic jeśli nie boli brzuszek i nie ma przy tym innych objawów niepokojących...
u nas zamiast drożdżóweczki były jajeczniczki ze starych jajek ![]() Pani ![]() ![]() ![]() Perse a jak u Was z piciem?pisałaś ostatnio, że nic oprócz mleka? nie martw się u nas było identycznie...do tego po wmuszeniu kilku łyków był rzyg...kupy nie były twarde, więc lekarz kazał odpuścić i próbować tylko delikatnie no i Uśka powoli się przełamuję, na razie rozcieńczonym soczkiem ale zaczęła ni z tego ni z owego ![]() ![]()
#1077 |
Konto usunięte
|
Wieka u nas zero poprawy w tej kwestii.
Mam w domu ze 3 soczki - dwa jabłkowe, ale się ich obawiam (wysypka) i bananowo-winogronowy - chcę go podać, ale po 1 nie wiem, jak zareaguje na winogrona, a po 2 - czuję, że jak mu podam taki soczek, to finito, nic innego nie przejdzie, bo przecież to dobre, słodkie.... Ale tak: kupy są (i też dość luźne, nawet jak na rozszerzoną dietę), sika (na jasno), zero zaparć, skóra nie jest sucha, ciemiączko nie jest zapadnięte - najważniejsze, że moczy pieluchy, gdyby tego nie było, to bym się bardziej martwiła. Ale dziś już mam zamiar ugotować tę gruszkę, zobaczymy, co Książę powie... |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1078 | |||
Zadomowienie
|
Po wczorajszej wizycie u gina mam doła... Stwierdził, że te d-dimery są jednak wysoko, bo on uważa, że w ciąży to norma max. do 1000 a ja już mam powyżej - nie dużo, ale jednak powyżej. Potwierdza to tezę o nadkrzepliwości mojej krwi
![]() Najgorsze jest to, że do końca ciąży jeszcze sporo czasu i teraz trzeba na to uważać jeszcze bardziej.. choć jak niestety dodał na tym etapie nic więcej obecnie nie możemy zrobić. Jeśli d-dimery będą rosły to jedynie można zwiększyć dawkę leku. Nie ogarniam tego. Nie spałam w nocy.. nie mogę przestać myśleć o tym, że mój organizm tak "atakuje" moje kochane dziecko.. Boję się.. boję się tak bardzo o Malutką, że nie potrafię teraz podejść do tego wszystkiego racjonalnie... Edytko bardzo, ale to bardzo współczuję Ci zachowania Twojego męża. Przykre to cholernie.. bo tym bardziej, jeśli on też się boi to powinien to okazać, a nie wszczynać awantury o obiad ![]() ![]() Co do radości z objawów - chyba nic tak nie cieszy Aniołkową Mamę jak porządne objawy ciążowe, nawet te mało przyjemne. U mnie też od sierpnia wszystkie obowiązki przejął tż i w ogóle nie ma mam co z nim dyskutować w tej kwestii. On najbardziej szczęśliwy i spokojny jest gdy ja nie robię nic ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Jana ![]() Duphastpon nie wychodzi w takim podstawowym badaniu progesteronu, więc nic nie zafałszuje. Cytat:
![]() Gdzie się wybierasz? Edytowane przez anitaxas Czas edycji: 2014-01-22 o 10:51 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#1079 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44736170]Za mnie TŻ też wszystko robił. Sprzątał, robił zakupy, obiad przynosiła teściowa, naprawdę parę tygodni tylko leżałam. Potem mogłam już chodzić, ale i tak robiłam tylko lekkie rzeczy i zakupy. Szczerze to wszyscy wokół mnie skakali, TŻ, moi rodzice, mój tata był na - przepraszam za okropne wyrażenie - każde moje zawołanie, stał mi w kolejkach do lab czasami, chodził ze mną na zakupy. [/QUOTE] pamiętam, jak o tym pisałaś - byłam w wielkim pozytywnym szoku ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 Edytowane przez Wika28 Czas edycji: 2014-01-22 o 10:51 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#1080 |
Konto usunięte
|
Anitko przytulam... Wiem, co to oznacza, bo ja też miałam takie obawy.
Ale widzisz sama, że heparyna u mnie zadziałała. A brałam ją dopiero od III trymestru. Ja też miałam obecne d-dimery, ale w innych jednostkach, niż Ty. Jak chcesz, to potem to sprawdzę. Moim zdaniem jedyne, co teraz możesz zrobić (oprócz nie martwienia się na zapas!!), to: częste badanie krwi i USG z przepływami. Ale będzie dobrze! Ja tam wierzę w moc heparyny ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:37.