Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11 - Strona 9 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Czy kolejną część robimy na odchowalni ??
tak 22 57,89%
nie 16 42,11%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-22, 16:12   #241
Roane
Wtajemniczenie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11

kefii trzymam kciuki za Mikołajka!

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Tak....tak właśnie się wk*****am , miała być surówka porowa a ona mi zapakowała wiosenną, najchętniej bym tam pojechała i jej to pudełko z ta surówką wiosenną w wsadziła....mówiłam dwa razy że porowa, zaczęłam wybierać ser a ona zapakowała wiosenną....zamiast pogaduszki sobie urządzać z koleżanką powinna się klientem zająć
Idź i rzuć w nią tą surówką. Celuj we włosy Wyobraź sobie, że baba musiałaby wyciągać kapuchę z włosów

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość
A mi się wydaje, że te wszystkie specyfiki można o kant doopy rozbić. Owszem, ważne jest nawilżanie, o skórę trzeba dbać, ale natury się nie oszuka. Ja używałam Elancylu całą ciążę i jakieś rozstępy się pojawiły. Nie żałuję wydanych pieniędzy, bo uważam, że lepiej dbać i nie mieć później do siebie pretensji, ale w magiczne działanie tych specyfików nie wierzę
Cytat:
Napisane przez sweet_vintage Pokaż wiadomość
krolowa_nilu, nigdzie nie jest potwierdzona skuteczność tych specyfików. U mnie zadziało, bo brzuch smarowany jest "czysty", za to na wewnętrznej stronie ud, którą pominęłam wylazło kilka rozstępów. No i genów dobrych nie mam, bo moja mama ma straszne rozstępy po ciąży ze mną na całym brzuchu właściwie. Tak czy owak, myślę, że lepiej smarować, nawet jeśli zadziałać ma efekt placebo
Ja też o tym czytałam, że nie ma dowodów na to że wszystkie magiczne cusie antyrozstępowe działają. Zależy to od kondycji skóry przed ciążą, nawilżenia i genetyki - tego jakie nasza skóra ma predyspozycje do rozciągania się i tyle.
Ale nie znaczy, że dobre nawilżenie szkodzi

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
(...)
Emil tez przybiera jak szalony. Według naszej domowej wagi waży już 4400
Ale wczoraj mama powiedziała mi, ze ja tez przybieralam jak szalona i lekarz nie wierzył, ze jestem tylko na piersi. A mając 2 lata wazylam tylko pól kilo wiecej niż mając rok

milka chyba kluczowe było baaardzo dokładne osuszanie pupy po mycie. Ale: mylismy sama woda, osuszalismy porządnie, zasypywalismy mąka i smarowalismy sudocreamem. Teraz odstawiamy sudocream i zobaczymy co będzie.
A w nocy jest na wielo czy pampkach?

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
U mnie dwa duże kawałki łopatki jedna zapiekana z cebulką i serem żółtym w piekarniku (to dla TŻ) a dla mnie zapiekana ze szpinakiem też w piekarniku. Do tego ryż wymieszany z marchewką pokrojoną w kostkę, groszkiem, kukurydzą z odrobiną masełka.

Nie zrobiłam tej cebulowej, wciąż się czaję

Ale za to jutro już nie wiem co na obiad zrobić :/
TŻ szpinakiem gardzi? Wciśnij mu że szpinak jest dobry na potencję W sumie szpinak jest dobry na wszystko, więc niewykluczone że na potencję też. Może to przypadkiem prawda

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Dziewczyny strasznie od rana boli mnie brzuch, tak u góry
Rano bolało mnie jeszcze jak na okres - dosyć mocno, ale wzięłam nospę i przeszło. Teraz został tylko ten okropny ból na górze. Co to może być? Rano jeszcze do tego mnie mdliło . Najbardziej mnie boli jak chodzę i jak mała się rusza, a najmniej jak siedzę tak 'na żula'.
Idę się przespać i chyba odpuszczę sobie dzisiaj szkołę rodzenia
Ja wczoraj jadłam obiad na żula. Uparłam się że nie będę jeść rosołu na półleżąco, bo si uświnię, więc usiadłam za stołem Rozkrok 120 stopni, pochylona jak diabli bo mnie plecy bolały jak się wyprostowałam, i oba łokcie na stole, bo jakoś musiałam się podpierać żeby nie paść ryjkiem w miskę. I tak się uwaliłam jak prosiak, ale miałam tę satysfakcję
Wogóle wczoraj tak mnie plecy zaczeły boleć w jakiejkolwiek pozycji pionowej, że w supermarkecie chodziłam na wózku jak na balkoniku - prawie leżałam na nim przewieszona w pół A dzisiaj po dzikim bólu pleców ani śladu
Stary 2014-01-22, 16:16   #242
sharey
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Hmm.. a jak je odblokować ?
Weź espumisan, możesz też nospę i weź najlepiej ciepłą kąpiel

Co do rosołu, to ja robię z kawałka mięsa wieprzowego np kawałek żeberka i schabu, skrzydełko z kurczaka, kawałek wołowego, jak mam coś z indyka to również daję. Zalewam zimną wodą i gotuję. Jak zetnie się bialko to je zbieram, następnie dodaję marchewkę, pietruszkę korzeń, seler naciowy i kawałek pora. Na koniec doprawiam solą i pieprzem. Nie daję liścia ani ziela angielskiego.
sharey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 16:17   #243
selena85
Wtajemniczenie

Możliwe jest to aby dzisiaj wypuścili Gosie ze szpitala?
Tak od razu z marszu???

Z tego co wiadomo, zawsze 3 dni się siedzi po PN i 4 dni po CC.
Hmmm....
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 16:17   #244
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość

Idź i rzuć w nią tą surówką. Celuj we włosy Wyobraź sobie, że baba musiałaby wyciągać kapuchę z włosów
nie mogę warzywniak w kołtunie
Stary 2014-01-22, 16:18   #245
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez lidkaa82 Pokaż wiadomość
Dziewczyny mam zmaltretowane sutki. I to dosłownie. Są opuchnięte, posiniaczone i zaczynają krwawic. Jak sobie pomóc?? Młody zaraz wstanie a mnie boli na sama myśl o karmieniu. Milo łapie prawidłowo, zdarzy mu się zassać za płytko ale wtedy nie pozwalam mu ssać tylko łapiemy póki nie zassie prawidłowo. Niestety sutki zawsze miałam bardzo wrażliwe a dzieć mój szczęki ma bardzo silne i je bardzo długo. Nie wiem co robić. Chce karmić piersia ale nie jestem w stanie go juz przystawić jak nie znajde jakiego patentu

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Dodam tylko że mam maltan i wiem ze trzeba mlekiem smarowac i wietrzyc ale to nie rozwiązuje problemu póki piersi sie nie wygoja
a sprobuj masc medela purelan, mnie pomogla. Albo co drugie karmienie sciagaj, zeby odpoczely hmmm ewentualnie te nakladki. Kurcze, wspolczuje, bo wiem jak boli.

sadlaczyca moze daj mu smoczka, ma silny odruch ssania. Alek tez tak mial, to w koncu dalam mu smiczka, bo by mi piersi nie wytrzymaly. Nie chce go uczyc, ze piers to smoczek.
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 16:20   #246
perfuzja
Zakorzenienie

Roane w nocy jest na pampersach od zawsze.
W ogóle przez czas golenia sie pupy był w pampersach, bo przebieralam go z grubsza co godzinę i w wielo bym nie wyrobila.

Dzisiaj pierwszy dzien jest w wielorazowkach, ale przy pierwszym zaczerwienieniu wracam do pampersow, bo tak naprawdę nie wiem co było przyczyna tego odparzenia.

---------- Dopisano o 17:20 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Tak od razu z marszu???

Hmmm....
Gosia jest w Anglii, tam wypuszczają wcześniej

A i w naszych szpitalach niektórych po sn 2 doby, po cc 3.
Stary 2014-01-22, 16:22   #247
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Tak od razu z marszu???

Hmmm....
W UK tak robia podobno, w Polsce jest inaczej

lidkaa ja biore żelazo i powiem Ci, ze z kupkami Alka nie ma problemu, za to z moimi jest masakra Juz 3 dni w kibelku nie bylam, chyba mi jelita rozwali
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-22, 16:23   #248
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
Dziewczyny mam zmaltretowane sutki. I to dosłownie. Są opuchnięte, posiniaczone i zaczynają krwawic. Jak sobie pomóc?? Młody zaraz wstanie a mnie boli na sama myśl o karmieniu. Milo łapie prawidłowo, zdarzy mu się zassać za płytko ale wtedy nie pozwalam mu ssać tylko łapiemy póki nie zassie prawidłowo. Niestety sutki zawsze miałam bardzo wrażliwe a dzieć mój szczęki ma bardzo silne i je bardzo długo. Nie wiem co robić. Chce karmić piersia ale nie jestem w stanie go juz przystawić jak nie znajde jakiego patentu

---------- Dopisano o 16:41 ---------- Poprzedni post napisano o 16:39 ----------

Dodam tylko że mam maltan i wiem ze trzeba mlekiem smarowac i wietrzyc ale to nie rozwiązuje problemu póki piersi sie nie wygoja
Miałam taką samą sytuację i mnie uratowały silikonowe nakładki podczas karmienia, a między karmieniami muszle laktacyjne, żeby sutki nie dotykały bielizny
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 16:24   #249
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Roane: o szpinak już było tyle podchodów, że szok - nie da rady On "trawy nie będzie jadł"

Dziewczyny jakich smoczków używacie? Ja mam ten http://www.philips.pl/c/avent-baby-s...scf170_18/prd/ ale widzę, ze Marcelowi średnio pasuje. Niby go ssie, ale często wypluwa.
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 16:29   #250
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Zestawienie najlepiej sprawdzających się kosmetyków dla niemowląt wg.https://mamotoja.pl/kosmetyki-dla-ni...,14997,r1.html :

- KĄPIEL pielęgnujący płyn do kąpieli Nivea Baby, ok. 20 zł; płyn do kąpieli Bąbelkowa kąpiel

Mustela Bébé, ok. 35 zł; płyn natłuszczający

- PODRAŻNIENIA: krem zmiękczający Exomega D.E.F.I A-Derma, ok. 64 zł; Dardia Lipo Krem,

ok. 35 zł; maść Neodex, ok. 17 zł.

- DO MYCIA PUPY: Cleanic Kindii Baby Sensitive, 6,90 zł; chusteczki pielęgnacyjne Skarb Matki,

9,90 zł.

- DO WŁOSÓW: (po 1 m-cu życia) szampon Ziajka, ok. 7 zł; szampon łagodzący Nivea Baby,

11,20 zł.

- DO BUZI: mydełko Mustela Bébé, ok. 20 zł; delikatne mydło AA ja & mama, ok. 7 zł.

- DO PUPY: Sudocrem, ok. 23 zł; PupikOne, ok. 18 zł; Nappiderm, ok. 16 zł.

- DO CIAŁA: balsam Pharmaceris baby, ok. 45 zł; balsam Oillan forte, ok. 28 zł.
Chusteczki Cleanic mają bardzo zły skład chemiczny, za to ten balsam Pharmaceris ma fajny. Wrzucałam kiedyś posta z linkami do bloga Sroki, z analizami składu chemicznego kosmetków dla niemowląt, powinien być podpięty do pierwszej strony.
Pozatym skąd wiemy że te kosmetyki są najlepiej sprawdzające się? Nie ma podanych żadnych statystyk ani wyników sprzedaży. Jak dla mnie wygląda to na artykuł sponsorowany, czyli zwykłą reklamę
Stary 2014-01-22, 16:31   #251
guapissima
Raczkowanie

Cytat:
Jak już o gazach to ja o cos zapytam....czy wy tez macie taki jakiś dziwny ucisk również na odbyt...jakby się cos tam w środku skróciło a czasami nawet odczuwam tam ból...dziwne uczucie...az się boję cisnąć....
Ja tak mialam kilka dni temu w nocy! Tak mnie bolalo w okolicach odbytu, ze dojsc do lazienki nie moglam, ale wydaje mi sie, ze to maly musial jakos naciskac w te okolice..

[QUOTE=Roane;44744015]

Ja też o tym czytałam, że nie ma dowodów na to że wszystkie magiczne cusie antyrozstępowe działają. Zależy to od kondycji skóry przed ciążą, nawilżenia i genetyki - tego jakie nasza skóra ma predyspozycje do rozciągania się i tyle.

/QUOTE]

Ja sie z tym w 100% zgadzam. Moja skora nie ma tendencji do rozstepow i jest wstanie wiele zniesc. Co prawda ja uwielbiam sie balsamowac i robie to systematycznie 2 razy dziennie, ale genetyki sie nie zmieni, jak sie ma tendencje do rozstepow, to cudow moim zdaniem sie nie zdziala.

Moge powiedziec, ze sie zmeczylam ale to po:
-spacerze
-sprzataniu mieszkania
-godzinie jogi

W ramach relaksu zabralam sie za drozdzowe buleczki z cynamonowym nadzieniem
guapissima jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-22, 16:34   #252
Inw
Raczkowanie

Cytat:

(...)

TŻ szpinakiem gardzi? Wciśnij mu że szpinak jest dobry na potencję W sumie szpinak jest dobry na wszystko, więc niewykluczone że na potencję też. Może to przypadkiem prawda

Ja wczoraj jadłam obiad na żula. Uparłam się że nie będę jeść rosołu na półleżąco, bo si uświnię, więc usiadłam za stołem Rozkrok 120 stopni, pochylona jak diabli bo mnie plecy bolały jak się wyprostowałam, i oba łokcie na stole, bo jakoś musiałam się podpierać żeby nie paść ryjkiem w miskę. I tak się uwaliłam jak prosiak, ale miałam tę satysfakcję
Wogóle wczoraj tak mnie plecy zaczeły boleć w jakiejkolwiek pozycji pionowej, że w supermarkecie chodziłam na wózku jak na balkoniku - prawie leżałam na nim przewieszona w pół A dzisiaj po dzikim bólu pleców ani śladu
Ad. 1 U mnie rozstępy są z czasów wzrostu, a teraz na razie odpukać w niemalowane nic, cisza. Ale nie wierzę w magiczne specyfiki, smarowałam się po prostu zwykłymi kremami/oliwką, tyle że starałam się o tym pamiętać

Ad. 2 Tylko trzeba uważać, bo weźmie sobie do serca, a trochę przed i trochę po porodzie to akurat nienajlepsze momenty na wzmożenie potencji tż, nawet jak tylko w ramach efektu placebo

Ad. 3 Mnie już zaczyna szlag trafiać - na przemian ledwo daję radę się obrócić z boku na bok i czuję żwawa się jakbym nawet brzucha nie miała. A weź traf za tym kiedy jakie będzie samopoczucie i rób jakiekolwiek plany, zero szans

Cytat:
Dzisiaj pierwszy dzien jest w wielorazowkach, ale przy pierwszym zaczerwienieniu wracam do pampersow, bo tak naprawdę nie wiem co było przyczyna tego odparzenia.
Nie strasz, co ja zrobię z tą górą tetry którą uzbierałam w ramach planów na pieluchowanie wielo, jeśli będą po tym odparzenia
Inw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 16:36   #253
magnusia
Zakorzenienie

mój mąż kupił mi małe pączusie siedze i jem
Stary 2014-01-22, 16:38   #254
Aronek564
Przyczajenie

Hej Mamuśki tu mama córy majowej 2013 Natalki
Gratulacje maluszków już rozpakowanym, a brzuchatkom życze szybkich, bezbolesnych porodów i pięknych, zdrowych dzieciaczków.
Ja wpadam do Was tylko na chwilke z prywatą (z góry przepraszam jesli kogoś tym postem uraziłam )
Sorki za tą wiadomosc .

Gorąco pozdrawiam!!!

Edytowane przez Aronek564
Czas edycji: 2014-01-22 o 16:50
Aronek564 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 16:41   #255
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Jak już o gazach to ja o cos zapytam....czy wy tez macie taki jakiś dziwny ucisk również na odbyt...jakby się cos tam w środku skróciło a czasami nawet odczuwam tam ból...dziwne uczucie...az się boję cisnąć....
Też tak czasem mam

Cytat:
Tak od razu z marszu???

Hmmm....
Przy pierwszym porodzie trzymają trochę dłużej. Przy kolejnym porodzie naturalnym puszczają nawet po 12 godzinach, skoro nie było zzo, nie nacinali jej i mieszka w nasiegu działania położnej. Pewnie będzie miała dodatkową wizytę położnej lub dwie, ale tak pozatym to po co trzymać w szpitalu. Cała Europa stara się skrócić czas pobytu pacjentów w szpitalu bo to wszystkim wychodzi na zdrowie, tylko w Polsce walnięci są i kładą bez sensu i trzymają bez sensu, bo "3 doby żeby NFZ zapłacił"

Cytat:
Roane: o szpinak już było tyle podchodów, że szok - nie da rady On "trawy nie będzie jadł"
(...)

To serwuj mu w sałatkach, mieszając z sałatą? To trawa i to trawa, a na surowo to nawet więcej witamin
Stary 2014-01-22, 16:46   #256
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
Do końca pologu jeszcze półtora tygodnia oficjalnie. Ale akurat skończyło mi sie krwawienie i niedawno wypadły mi wszystkie szwy.

Nie chce mówić hop, ale od kilku dni jest naprawdę niezłe - unormowalo sie głownie spanie w nocy - zasypia koło 23h, potem budzi sie koło 2h-3h i po karmieniu od razu zasypia, potem koło 5h-6h i nie śpi godzinę-półtorej, ale pózniej jeszcze dosypiamy do 9h30-10h. Więc naprawdę chodzę wyspana - nowa jakość
Fajnie, że się Wam tak wszystko unormowało. Jest nadzieja
Ja się coraz bardziej obawiam tych pierwszych kilku m-cy po porodzie...

Co do rozstępów to też mi się wydaje, że tutaj duży udział mają geny. Ja mam figurę bardzo podobną do figury swojej mamy (tylko ona ma znacznie większy biust) - obie mamy rozstępy na udach i pośladkach z okresu dojrzewania (i to chyba od szybkiego wzrostu lub od wody w organizmie, bo ja nigdy nie byłam "grubsza"). Moja mama podczas dwóch ciąż (a w drugiej była mając 35 lat) niczym nie smarowała brzucha i nie ma ani jednego rozstępu. Tylko pozazdrościć
Ja się smaruję raz dziennie - zazwyczaj kosmetykami Babydream z Rossmanna - i też jak na razie nie mam żadnego, a brzuch mam na prawdę spory - jakbym doczepiła sobie mega piłkę.
W ogóle mój brzuch w porównaniu do brzuchów niektórych z Was jest wielki. To chyba wynika z budowy ciała, bo ja go mam od początku bardzo nisko i jest tak "wystrzelony" do przodu.
Generalnie wyglądam komicznie i znajomi się ze mnie podśmiewają

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ----------

Cytat:
Napisane przez Inw Pokaż wiadomość
Nie strasz, co ja zrobię z tą górą tetry którą uzbierałam w ramach planów na pieluchowanie wielo, jeśli będą po tym odparzenia
Ja mam 30 tetrówek, ale myślę, ze spokojnie będę ich używać i do innych celów w razie czego.
Na razie tylko nie kupiłam (prócz dwóch otulaczy w promocji Bambino Mio i 10 ręczniczków z Ikei) wielorazówek i wkładów do nich.
Zobaczę jak mała będzie reagować. Zawsze będę mogła zamówić je, gdy trochę się ze sobą oswoimy
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 16:51   #257
cayenneOna
Zadomowienie

Dziewczyny, ktora robila takie ladne fotoszopy? Mam zdjecie brzucha, zaskoczyl mnie..pod spodem od rozstepow az czerwono (((

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 16:53   #258
Roane
Wtajemniczenie

Perfuzja myślisz że Emil te problemy z pupą miał od pieluszek wielo?

Cytat:
Napisane przez guapissima Pokaż wiadomość
Ja tak mialam kilka dni temu w nocy! Tak mnie bolalo w okolicach odbytu, ze dojsc do lazienki nie moglam, ale wydaje mi sie, ze to maly musial jakos naciskac w te okolice..
(...)
Moge powiedziec, ze sie zmeczylam ale to po:
-spacerze
-sprzataniu mieszkania
-godzinie jogi
(...)
WOW, mam oczy jak 5 zł. W 9 miesiącu ciąży, joga przez godzinę, na dokładkę do sprzątania i spaceru?
Ja poszłam na 45-minutowy spacer, wcale jakoś nie marszowałam zbyt intensywnie, raczej rekreacyjne stópka za stópką, i tak się zmachałam że ucięłam sobie godzinną drzemkę w nagrodę

Cytat:
Napisane przez milka-pilka Pokaż wiadomość
(...)
Co do rozstępów to też mi się wydaje, że tutaj duży udział mają geny. Ja mam figurę bardzo podobną do figury swojej mamy (tylko ona ma znacznie większy biust) - obie mamy rozstępy na udach i pośladkach z okresu dojrzewania (i to chyba od szybkiego wzrostu lub od wody w organizmie, bo ja nigdy nie byłam "grubsza"). Moja mama podczas dwóch ciąż (a w drugiej była mając 35 lat) niczym nie smarowała brzucha i nie ma ani jednego rozstępu. Tylko pozazdrościć
Ja się smaruję raz dziennie - zazwyczaj kosmetykami Babydream z Rossmanna - i też jak na razie nie mam żadnego, a brzuch mam na prawdę spory - jakbym doczepiła sobie mega piłkę.
W ogóle mój brzuch w porównaniu do brzuchów niektórych z Was jest wielki. To chyba wynika z budowy ciała, bo ja go mam od początku bardzo nisko i jest tak "wystrzelony" do przodu.
Generalnie wyglądam komicznie i znajomi się ze mnie podśmiewają [COLOR="Silver"]
(...)
Ma się różnej głębokości miednicę itp, dlatego czasem brzuszek jest mały, a czasem mocno sterczący, bo nie zawsze dziecko ma gdzie się schować
Ja na brzuchu też nie mam rozstępów, za to mam kilka malutkich w pachwinach, tuż obok podwozia - nikt ich nie widzi, dopóki nie mam rozkroku jak do szpagatu
Stary 2014-01-22, 16:54   #259
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Fajnie, że się Wam tak wszystko unormowało. Jest nadzieja
Ja się coraz bardziej obawiam tych pierwszych kilku m-cy po porodzie...

Generalnie wyglądam komicznie i znajomi się ze mnie podśmiewają

Ty masz duzy?? Chyba mojego nie widzialas, wciaz mnie pytaja, czy juz na dniach rodze albo czy spodziewam sie blizniakow
zreszta zaraz wam pokaze:

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-22, 16:56   #260
cayenneOna
Zadomowienie

Prosze a do terminu jeszcze 4 tygodnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_9263 (1).jpg (32,5 KB, 78 załadowań)
Stary 2014-01-22, 16:59   #261
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość

ej no spory ale bardzo kształtny- równy i obły , super i fotka bardzo ładna
Stary 2014-01-22, 17:01   #262
Hosenka*
Zakorzenienie

Inw
Ją mam 15 tetrowek i jest to tak na styk od prania do prania (co ok 3 dni) więc sterta się przyda. Muszę dokupić 5-10 pieluch.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 17:12   #263
Inw
Raczkowanie

Dziewczyny myślałam o jakichś drobnostkach dla osób które nas wspomagają wypożyczając lub darowując rzeczy dla małego, albo pomagają w remoncie żebyśmy zdążyli przed porodem.
Niektórych osób od których coś dostaliśmy nawet nie znam, np. z pracy męża, ale tym bardziej jakoś mnie strasznie wzrusza że proponują nam pożyczenie lub oddanie rzeczy dla dziecka i sama już nie wiem czy to tylko emocje ciążowe (ostatnio mam ich kumulację chyba)
Nie chciałabym nikogo urazić, żeby nie odebrał tego jako "rozliczenie" tylko podziękowanie. Czy Wy jakoś się odwdzięczacie np. za ciuszki? Żelek trzyma mocno i nawet rodzicom nie mogę wymyślić jak by podziękować "od malucha" za wózek
Może będziecie miały jakiś fajny pomysł co właściwie mogłoby to być? Bo czekoladki czy winko to jakieś oklepane takie mi się wydają i mało "dzieciowe" podziękowanie. Domowe ciacho już lepsze, ale jak mąż do pracy zaniesie to raczej się nim nie nacieszą zbytnio bo zniknie A z bieganiem po sklepach też niezbyt u mnie teraz, więc muszę najpierw mieć pomysł, potem wybadać skąd zdobyć, a potem dopiero działać.

---------- Dopisano o 18:12 ---------- Poprzedni post napisano o 18:02 ----------

Cytat:
Ja mam 30 tetrówek, ale myślę, ze spokojnie będę ich używać i do innych celów w razie czego.
Na razie tylko nie kupiłam (prócz dwóch otulaczy w promocji Bambino Mio i 10 ręczniczków z Ikei) wielorazówek i wkładów do nich.
Zobaczę jak mała będzie reagować. Zawsze będę mogła zamówić je, gdy trochę się ze sobą oswoimy
Ja też mam dwa Bambino Mio z promocji i 10 ręczniczków z Ikei Ale do tego jeszcze kilka kieszonek-chinek i różnych wkładów do nich, plan mam żeby zobaczyć co się sprawdzi i dać szansę różnym opcjom. No i górę tetry

Cytat:
Napisane przez Hosenka* Pokaż wiadomość
Inw
Ją mam 15 tetrowek i jest to tak na styk od prania do prania (co ok 3 dni) więc sterta się przyda. Muszę dokupić 5-10 pieluch.
U mnie już chyba licznik dobija do 40szt, ale pokitrane mam po szafach, więc już nawet nie sprawdzę bez większej zabawy. No i jakość widzę ze różna, części nie wróżę długiego życia.
Dzięki za info jak "schodzą" w praktyce To jednak widzę że sterty tylko wyglądają przerażająco, ale nie mam co się obawiać że zostaną jakieś nieużyte.

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Ładny brzuszek i fajne zdjęcie
Inw jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-22, 17:15   #264
guapissima
Raczkowanie

Roane- ja wlasnie nie wiem co mi sie stalo. Miesiac temu zwykle wyjscie po chleb mnie zabijalo!!! Tz tylko glowa kreci.
Co do jogi, to ja cwicze od 8 lat, w ciazy rowniez, chociaz na poczatku mialam problem, bo ja lubie wersje dynamiczna, a dla ciezarnych jest spokojniejsza. Jednak w 9 mc idealnie dla mojej kondycji
guapissima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 17:25   #265
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Przy pierwszym porodzie trzymają trochę dłużej. Przy kolejnym porodzie naturalnym puszczają nawet po 12 godzinach, skoro nie było zzo, nie nacinali jej i mieszka w nasiegu działania położnej. Pewnie będzie miała dodatkową wizytę położnej lub dwie, ale tak pozatym to po co trzymać w szpitalu. Cała Europa stara się skrócić czas pobytu pacjentów w szpitalu bo to wszystkim wychodzi na zdrowie, tylko w Polsce walnięci są i kładą bez sensu i trzymają bez sensu, bo "3 doby żeby NFZ zapłacił"
AAaaa no właśnie

Ogólnie masakra z tą naszą polską służbą zdrowia....
Stary 2014-01-22, 17:25   #266
ejani
Zadomowienie

Cytat:

Mi pomogła kapusta (plus maltan), tak że dziś są w niezłym stanie a położna polecała jeszcze szałwią przecierać (jest antybakteryjna)

A my właśnie pospaliśmy prawie 3 godziny (oboje z synem) mimo że obok tatuś warczy, wierci i przycina dechy...

I odpowiadając na wcześniejsze pytanie, tak Kazio by ciągle jadł, ale jak przestaje ciągnąć, to mu zabieram pierś

Dziś położna mówiła, żeby przystawiać nawet 20 razy dziennie...
Stary 2014-01-22, 17:31   #267
Hosenka*
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Inw Pokaż wiadomość
U mnie już chyba licznik dobija do 40szt, ale pokitrane mam po szafach, więc już nawet nie sprawdzę bez większej zabawy. No i jakość widzę ze różna, części nie wróżę długiego życia.
Dzięki za info jak "schodzą" w praktyce To jednak widzę że sterty tylko wyglądają przerażająco, ale nie mam co się obawiać że zostaną jakieś nieużyte.
Ładny brzuszek i fajne zdjęcie
Za dużo nie będzie:

- do obcierania buzi jak się uleje
- umycia na mokro pupy w przypadku mega kupy (tak to używam chusteczek, ale jak jest duża kupa, to moczę kawałek pieluchy, myję i wycieram suchym fragmentem
- na przewijaku mam zawsze rozłożoną pieluchę która trzeba zmienić jak obsika, albo wybrudzi się kupą
- w trakcie kąpieli potrzebuję 2 pieluch - jedna idzie na dno wanienki, a drugą wycieram synka z pierwszego, a potem w ręcznik
- podkładam na łóżko pod pierś jak karmię na leżąco

Sposobów użyci jest wiele i 40 nie będzie za dużo.

---------- Dopisano o 18:31 ---------- Poprzedni post napisano o 18:26 ----------

Czy Wasze dzieci też pochrapują, chrumkają przez sen? Prawie po każdym takim chrapnięciu czy szybszym oddechu sprawdzam czy oddycha. Niepokoi mnie to.

Instagram

W zapisanych relacjach - wyprzedaż kosmetyków pielęgnacyjnych i do makijażu
Hosenka* jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-22, 17:34   #268
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Cytat:
Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
nie mogę warzywniak w kołtunie
Śmiejcie się laski, śmiejcie....od wczoraj za mną surówka porowa chodziła i mam
Stałam w kolejce, ślina mi ciekła na sam widok a ona zapakowała inną
Stary 2014-01-22, 17:34   #269
em ma
Zadomowienie

Jesteśmy i my w nowym wątku
Nie dam rady chyba wszystkiego nadrobić. U nas nadal chorobowo.
Gosiu GRATULACJE!
Kefi trzymam kciuki za zdrowie synka!
Cytat:
Dziewczyny jakich smoczków używacie? Ja mam ten http://www.philips.pl/c/avent-baby-s...scf170_18/prd/ ale widzę, ze Marcelowi średnio pasuje. Niby go ssie, ale często wypluwa.
My używamy Lovi-smoczek dynamiczny. Bardzo Doris odpowiada.
Cytat:
Emil tez przybiera jak szalony. Według naszej domowej wagi waży już 4400
A niech rośnie

Wiecie może dlaczego mleko z piersi jest słone? Doris od południa nie chce ssać piersi, a mleko jest, spróbowałam i jest słone (wcześniej było słodkawe jak próbowałam)...ta laktacja mnie wykańcza
Stary 2014-01-22, 17:35   #270
selena85
Wtajemniczenie

"Pierwszy raz, kiedy uświadamiasz sobie po porodzie, że jesteś śmiertelnie zmęczona, jest trudny. Zła wiadomość jest taka, że takich kryzysów w życiu mamy będzie więcej. Dobra natomiast, że i tak za żaden wypoczynek i relaks nie oddałabyś możliwości bycia mamą."
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości