|
|
#3302 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Efekty olejowania paznokci
|
|
|
|
#3303 |
|
Rozeznanie
|
O niestety znow pekl mi kciuk i to tak paskudnie przez przyrost w glab
jakies rady co z tym zrobic zeby ta rysa nie szla dalej? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3304 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w takiej sytuacji zakleilam to plastrem (mam takie przezroczyste, które bardzo mocno sie przyklejają), co zapobiegało zadzieraniu. Wysłane z mojego iPhone przez Tapatalk |
|
|
|
|
#3305 | |||
|
Namaste ^^
|
Cytat:
Trzymamy trzymamy te kciuki ![]() ---------- Dopisano o 15:12 ---------- Poprzedni post napisano o 15:11 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 15:14 ---------- Poprzedni post napisano o 15:12 ---------- Cytat:
|
|
#3306 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry, dziękuję za przywołanie
Co konkretnie mam zrobić z FAQ? Na razie wrzuciłam je sobie do podpisu Nie wiem, co stało się z filmikiem (i przy okazji z kilkoma zdjęciami), musiałam ciachnąć albo przesunąć, sprawdzę to jeszcze później.Linanna, doskonała robota i w ogóle świetny pomysł, ale za dużo w nim mnie, w sensie, że najlepiej wyciąć z niego całkowicie mój nick, jest absolutnie niepotrzebny (masz privka). Za to można dopisać jeszcze słówko, że olejki penetrują skórę, przyrost i paznokcie także od spodu. Nie zdążyłam jeszcze nadrobić tematu, ale skoro już wpadłam, to wrzucam szybko najświeższe zdjęcia zmytych pazurków oraz przyrostu. Tak to właśnie obecnie wygląda - dalekie od doskonałości, lekko pofarbowane (noszę ostatnio ciemne kolory), ale naturalne i bezproblemowe. PS. Mam teraz milion zabaw karnawałowych i urodzinowych i jestem przez to "zmuszona" do częstszej zmiany mani, co ma swoje zady i walety
Edytowane przez Majowa Rosa Czas edycji: 2014-01-22 o 16:26 |
|
|
|
#3307 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3308 |
|
Rozeznanie
|
Haha, długie to ja miałam tutaj: LINK W temacie olejowania (jak dla mnie przynajmniej) nie chodzi o długość i kształt, bo jest to kwestia gustu, ale o MATERIAŁ wyjściowy, że się tak wyrażę. Jeśli masz zdrowe i odżywione pazurki, to możesz z nimi zrobić co tylko dusza zapragnie i fantazja podpowie - o to właśnie mi chodzi
Edytowane przez Majowa Rosa Czas edycji: 2014-01-22 o 16:24 |
|
|
|
#3309 |
|
Raczkowanie
|
Nie no zaraz mnie jasna ch#$%$% trafi!!! Co jest?!
Rozdwoił mi się do połowy paznokieć. Czy praca w rękawiczkach gumowych (z apteki) może być przyczyna? Pracowałam dzis cały dzień w nich, patrze a tu do połowy mogę sobie oderwać paznokieć...
|
|
|
|
#3310 |
|
Zakorzenienie
|
Moim paznokciom podczas sprzątania rzadko dzieje się krzywda na szczęście (może temu że są dość krótkie), gorzej kiedy bawię się z psem właśnie albo idziemy na spacer, a ten mnie szarpnie.
Skusiłyście się na brzozę i pomarańczę w promocji? Ja tak myślę i myślę czy mi ten olejek potrzebny, głównie zapach mnie kusi.
|
#3311 |
|
Raczkowanie
|
A mnie czeka remont i już drżę.... Bo jak wiadomo, to nie tylko pacu, pacu farbą po ścianach ale sprzątanie, sprzątanie i jeszcze raz sprzątanie... W rękawiczki się obkupiłam i teraz tak sobie dumam - czy jak przez dłuższy okres czasu będę miała na rękach te gumowe paskudzstwo, to mi się dłonie nie odparzą? Czy może zrobić sobie taki myk, żeby najpierw łapki naolejować i nakremować, na to rękawiczki bawełniane i dopiero gumowe? Takie remontowe spa...
|
#3312 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Brzoza i pomarańcza to mój ukochany olejek do ciała, dla mnie najlepszy z całej trójki. Jeszcze się nie skusiłam, bo wybitnie mi nie po drodze do rossa w tym tygodniu. Mam nadzieję, że zdążę się załapać na promocje i pewnie od razu wezmę 2 sztuki
|
|
|
|
|
#3313 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#3314 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#3315 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Mam Rossa niedaleko uczelni, będę musiała jutro wdepnąć. BDFM kupiłam z pół roku temu i też mam go jeszcze sporo, ale czasami używam do ciała, włosów i jakoś idzie.
|
|
#3316 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
psychologia czy pedagogika?zeby nie było OT powiem, ze zbierałam się już kilka razy do wrzucenia zdjęć sprzed i po, ale za każdym razem jak to postanawiam, któryś mi się łamie |
|
|
|
|
#3317 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
No wlasnie miałam Ci to zaproponować :p myśle ze lepiej jak te gumowe rękawiczki nie bedą dotykały bezpośrednio skóry. Ja mam tak ze jak gumowe założę to zaraz mi sie całe dłonie pocą i mam całe mokre, wiec to jeszcze dodatkowy dyskomfort. Sama bym tak zrobiła że najpierw bawełniane i dopiero na to gumowe jesli byłoby to konieczne :p Wysłane z mojego iPhone za pomocą Tapatalk Pro |
|
|
|
|
#3318 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3319 |
|
Zakorzenienie
|
Ja bym jeszcze dodała olejowanie po zmywaczu z biedronki ;P
|
|
|
|
#3320 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ale to nie tylko moja praca ale wszystkich dziewczyn , wielkie dzięki za podrzucanie pomysłów, wszystkie oczywiście dopisywałam , myślałam, żeby po prostu podlinkować ten post z FAQ na pierwszej stronie, żeby każda nowa osoba odwiedzająca ten wątek mogła się zapoznać z pytaniami .Cytat:
.
Edytowane przez Linanna Czas edycji: 2014-01-22 o 21:08 |
||
|
|
|
#3321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciekawe co w nich tak działa. Czyżby pazurki nie lubiły gumy? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() 6.05.2017 ![]() Edytowane przez patuska18 Czas edycji: 2014-01-22 o 21:06 |
|
|
|
|
#3322 |
|
Zakorzenienie
|
jeżeli to są rękawiczki wysypane talkiem, to według mnie mogą - zawsze po anatomii, na której używaliśmy takich właśnie rękawiczek, miałam mocno wysuszone dłonie.
|
|
|
|
#3323 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Dziś nałożyłam sobie na noc. Zapach fajny Ale mam bardzo suche dłonie przez mrozy, chyba zacznę sobie jeszcze na olej nakładać krem.
|
|
#3324 |
|
Wtajemniczenie
|
Mi na mój ostatni przesusz dłoni bardzo pomaga tani niepozorny kremik: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,1...-odzywczy.html ale ostrzegam, że to straszny tłuścioch i długo się wchłania. Używam go od kilku dni i zdecydowanie czuję poprawę. Krem na parafinie, więc dobrze chroni przed mrozem.
|
|
|
|
#3325 |
|
zuy mod
|
Świetny pomysł z FAQ!
Tylko o ile dobrze widziałam olej kokosowy jest umieszczony w Apteka/Internet, a przecież w większości spożywczych da się go dostać ![]() no i tańszy jest, dziś w Inter Marche widziałam 500ml za 19 zł, a 250 - za 12
22.05.2017 02.12.2017 Edytowane przez Mojwa Czas edycji: 2014-01-23 o 13:31 |
|
|
|
#3326 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
paznokcie smutne bo muszę sprzątać dziś bez rękawiczek bo mi się skończyły....
|
|
|
|
|
#3327 | |
|
zuy mod
|
Cytat:
W Auchan też na 90%. Wszędzie gdzie jest jakiś chociaż mały dział z nietypowym jedzeniem - azjatyckim, zdrowym itp.
|
|
|
#3328 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
|
|
#3330 |
|
Wtajemniczenie
|
Olej kokosowy widziałam też ostatnio w Almie, nie pamiętam dokładnie jaka to była pojemność, ale chyba ok. 500ml za ok. 25-30zł.
Ja dzisiaj kupiłam sobie Alterrę brzoza i pomarańcza i w końcu znalazłam na półkach olejek BDFM! I biorę się na nowo ostro za olejowanie, bo dzisiaj przy sprzątaniu dwa paznokcie mi się rozdwoiły
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Paznokcie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 07:09.

jakies rady co z tym zrobic zeby ta rysa nie szla dalej?