|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2311 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V
Cytat:
seleniti o, to widze ze na panieński jeszcze sie zalapie przed porodem
|
|
#2312 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2313 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Wiecie co się Hani stało.. dzisiaj miała takie trochę rozwolnienie, tzn zrobiła 3 kupy rzadkie i po tej trzeciej zrobiła jej się trochę czerwona pupa to od razu posmarowałam sudocremem. Od jakiejś godziny od teraz Hania zaczęła bardzo płakać tak niespodziewanie, tzn bawi się, bawi i tak płacz ale taki okropny z tupaniem nóżkami i tak parę razy. Nie wiedziałam co jest grane. Po czym przygotowuję ją do kąpieli, otwieram pieluszkę a tam kolejna kupa i pupa tak strasznie czerwona jak cegła nasączyłam płatek kosmetyczny przegotowaną wodą ale tak ją musiało zaszczypać, że się aż wstrząsnęła nie wiedziałam teraz jak jej umyć tą pupę no i jak w kąpieli... ale zaniosłam ją do wanny i tam chciałam umyć na stojąco, tzn żeby już nie siadała w tej wodzie i nagle zaczęła robić siusiu i tak strasznie zaczęła płakać jakby się największa krzywda działa okropnie ma czerwoną pupę, podmyłam ile się dało i posmarowałam jej grubą warstwą bepanthenu na zaczerwienione miejsca.. nic wczoraj nie jadła takiego po czym mogłaby mieć to rozwolnienie, więc zwaliłam na zęby oczywiscie, ale teraz już nie wiem. Coś czuję, że przy każdym nocnym siusianiu się będzie budzić, bo to przecież szczypie i boli no więc mam krem na wierzchu, będę wstawać, smarować i zmieniać pieluchę, bo na razie innej rady nie mam..Biedna moja
|
||
|
|
|
#2314 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja tez ewidentnie faceta czuje
Cytat:
![]() Mam bliskich znajomych których rodzice w Norwegii mieszkają i widoki tam sa piękne ale aura mniej zachęcająca ![]() Co do sprzedawcy z all to monituj Pamiętacie tą aukcję którą wygrałam z lezaczkiem, matą? W zeszły wt zapłaciłam a dziś kobita mi napisała, że chciała już monitować a dopiero widzi przelew i czy nadal ma wysłać ![]() Cytat:
![]() Mama tez mnie nie pociesza, bo drugi krótszy ale nie pamięta ile ![]() No i własnie, wpadła do nas mama i mnie przystopowała, bo jak zaczęłam już zamawiać, to tak myśłałam coby wziąć wszystko i mieć z głowy, a ta mi truje że za wcześnie Ech
|
|
#2315 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2316 |
|
Zakorzenienie
|
Oj Kasian, możliwe że od ząbków, te kupki chyba kwaśniejsze
Kupcie jutro tormentiol raz dwa zejdzie odparzenie, raz kiedyś na takie właśnie akcje jest super
|
#2317 | ||
|
Zakorzenienie
|
5 do 1....
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2318 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#2319 |
|
Zakorzenienie
|
madziuula moja mama to najlepiej by doradziła byśmy wszystko kupili po porodzie... ciekawe kiedy i jak....
kasian o kurde, ani nie ma jak dziecka z gola pupka teraz puscic, by oddychała....
Edytowane przez asia27100 Czas edycji: 2014-01-22 o 19:36 |
|
|
|
#2320 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ale byla afera jak w 7 miesiącu z Hania kupilismy wozek ![]() No oby oby.. ![]() Cytat:
Dziekuje Ci ogromnie, mama mowi, ze ma ta masc, zaraz od niej wezme i jakby co to w nocy posmaruje No biedactwo kurcze i to jak szybko sie zrobilo niecałe dwie godzinki i taka masakra Cytat:
![]() No i padnieta juz taka, ze musielismy ja polozyc spac ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#2321 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a gorączkuje Ci jeszcze ?? nasza Julka tez tak czasem ma, wszyscy jedzą to samo, a ona rozwolnienie
|
|
|
|
|
#2322 |
|
Zakorzenienie
|
Ramona Hania nie miala goraczki nawet przy chorobie teraz takze nie goraczkuje. Ale szczerze mowiac cos niewyraznie wygladala popołudniu, po oczkach bylo widac ale moze to z bolu, bo temp podwyzszonej nie ma
Ech, mam ten tormentiol, ktory Madziula poleca, wiec jak sie Hania przebudzi to jej posmaruje, a Madziula tym mozna tez po pipce? Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
#2323 | |
|
Zadomowienie
|
Cześć Kochane! My po wizytach Babć. Misia oczywiście dostała prezent - pierwszą w życiu lalkę Barbie
Katar trwa w dalszym ciągu i jeszcze się zaczął kaszel, ale podejrzewam, że to od kataru. Na dodatek Mężula też rozkłada. Obym ja wytrzymała ![]() Justyna gratuluję zakupu wózka. Piękny ![]() Santom ja też napisałabym najpierw do sprzedawcy z prośbą o wyjaśnienie. Selenity wielkie gratulacje i będziemy z niecierpliwością czekać na zdjęcia. Też Cię widzę w krótkiej sukni ![]() Cytat:
Tylko tego Tormentiolu cieniutka warstwa!!
|
|
|
#2324 | ||
|
Zadomowienie
|
Dobry wieczorek, nadrobiłam 5 przez 10 bo jakaś padnięta dziś jestem.
Super, ogromne gratulacje! Wspaniale! Dziewczynki są cudowne. Chłopcy też ![]() Jak się trzymasz? Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#2325 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
To co nie widziała przez ten czas, że kasa wpłynęła ![]() o luduu ![]() najlesze numery to robią na all z drobnymi rzeczami ![]() moja siostra juz dwa razy się nacięła, normalnie robia obrót kasa ![]() wystawiają towar, dużo sztuk, przez 2 tygodnie się czeka, a oni potem piszą, że z towarem cos nie tak i odsyłają kasę, a to co przez ten czas zarobią na obrocie tymi kwotami, to pała mała ![]() mój znajomy, co gra na giełdzie opowiadał mi o tym |
|
|
|
|
#2326 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
ojej... biedactwo ![]() Cytat:
chociaz dopiero w lipcu sie zaczelo
|
|||||
|
|
|
#2327 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja wtedy ide![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2328 | |
|
Zakorzenienie
|
Nie, surowe, nie obrane...
Dziękuję ---------- Dopisano o 20:25 ---------- Poprzedni post napisano o 20:24 ---------- Cytat:
![]() Lecę oglądać mecz z Mężulkiem Dziś wcześniej wrócił do domku Spokojnej nocy Kochane! |
|
|
|
|
#2329 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ramonka i beatusia co do poszturchania/trącenia dziecia co by sie odwrócił to dałam plame bo mogłam poprosic o to gina a nic nie powiedziałam, cieszyłam się, że sie prawidłowo rozwija a teraz jak chodzę po sklepach z ciuszkami to psioczę pod nosem na tą pepowinę ![]() jjustynaa ja nie mam tu swojego laptopa ale od dwóch lat rozliczam się przez e-deklaracje i nie miałam problemów, ponadto super wózek, też szukam czegoś na wiejskie tereny A własnie, doświadczone mamusie, co myslicie/wiece o praktyczności wózków takich jak inglessina i tym podobne (bez kółek skrętnych, koła na szprychach duże ale za to fantastyczna amortyzacja) Ja tez potrzebuje wózek do terenów górzystych z drogami raczej nieutwardzonymi i zastanawiam się czy bardzo potrzebuje te skrętne kółka...
|
|
|
#2330 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja uciekam do łóżka
![]() Dobrej nocy
|
#2331 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 20:34 ---------- Poprzedni post napisano o 20:32 ---------- No nic na dzis zmykam pewnie jutro duzo do nadrobienia bedzie jeszcz wczesna pora Dobrej nocy Wysyłane z mojego HTC ChaCha A810e za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#2332 |
|
Zadomowienie
|
Tzet wrocil z kebabem
pychota Ale oznajmil ze na zakupy nie pojedziemy, jest mecz i On z Kacperkiem beda ogladac pozniej dodal , ze Kacperek poki co bedzie sluchal
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#2333 | ||
|
Zakorzenienie
|
Seleniti super! Cieszę, się że data ustalona
gratulacje ![]() Cytat:
Cytat:
biedactwo małe
|
||
|
|
|
#2334 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A na początku jak go miałam, to mówił, że jest zazdrosny ![]() Cytat:
No i na te negatywy to trzeba się patrzeć... ja kilka razy wystawiłam negatywa i w zamian dostałam to samo, chociaż nie miałam sobie nic do zarzucenia... wiem, że dużo osób boi się z tego powodu prawdziwie oceniać sprzedających, więc pierwsze co, to zawsze uważnie czytam negatywy i neutralne, bo one dopiero pokazują sytuację... jak są, to ktoś musiał być nieźle wkurzony Cytat:
Cytat:
Cytat:
|
|
|
#2335 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() no i oczywiśćie gratulacje ![]()
Edytowane przez justiwi Czas edycji: 2014-01-22 o 20:44 |
|
|
|
|
#2336 | |
|
Zakorzenienie
|
ok, zapiszę alert w telefonie
![]() ---------- Dopisano o 20:47 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ---------- Cytat:
![]() no bo jak jej dwie głowy nad sobą wpatrzone w monitor sterczały, to nie miała wyjścia postarała się
|
|
|
|
|
#2337 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a co do pracy, to jest w tym troche racji. teraz 3 lata pracowalam głównie umysłowo i robote przenosiłam do domu, czasem w myslach, czasem z komputerem firmowym, juz nie mówię o złych emocjach i nerwach..... niby fajna praca, czas szybko leciał, ale psychicznie zaczelam wysiadac po roku... a na poczatku ciazy jak mi do tego hormony doszły to już nie umiałam nad płaczem panować....
|
|
#2338 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ok, dobrze, że mówisz Cytat:
![]() I dokładnie takie sytuacje są najgorsze, ale dobrze, że wiem już od czego się tak zachowywała, bo ta niewiedza była jeszcze gorsza ![]() Cytat:
Oby już nie robiła tych kup ![]() ![]()
|
||
|
|
|
#2339 |
|
BAN stały
|
Kasian86 jej.. bidulka z tą pupcią
Mam nadzieję, że ten krem złagodzi porządnie i nie będzie w nocy tak źle..i nie będzie jej mocno szczypało.
|
|
|
|
#2340 |
|
Zakorzenienie
|
Podczytuję Was od rana ale jakoś brak weny dziś mam .
Chciałam tylko napisać że : Seleniti gratuluję wyznaczenia daty ![]() Gosiu gratuluję dziewczynki ![]() Myska ja stawiam na dziewczynkę ![]() Kasian współczuję Hani , biedactwo musi się męczyć. Oby krem pomógł i jutro było już lepiej. Madziula to moja babcia uważa że powinno się wszystko dla dziecko kupować dopiero jak dziecko się urodzi. Już sobie wyobrażam jak ja w szpitalu po porodzie a TŻ z jęzorem na wierzchu lata po sklepach po całą wyprawkę. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:36.

aaaaaa sorry byl wczoraj, nagralam go i wieczorem obejrzymy z TZ. Od jakiegos roku ogladanie takich programów to nasze wspolne hobby 
)

nasączyłam płatek kosmetyczny przegotowaną wodą ale tak ją musiało zaszczypać, że się aż wstrząsnęła 

pychota
pozniej dodal , ze Kacperek poki co bedzie sluchal