|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2401 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V
Dzień dobry
Dziewczyny dziękuję ogromnie za zainteresowanie pupcią Hanuli, jesteście kochane No więc ogólnie nocka nienajgorsza, wieczorem jej posmarowałam grubą wartwą bepanthenu, przebudziła się jakoś po 1, więc zmieniłam jej pieluchę i posmarowałam znowu, ale jeszcze miała trochę natłuszczone dzisiaj z rana już zrobiła kolejną kupkę, ale już bardziej zwartą niż wczoraj, najważniejsze, że jej nie boli jak siusia, bo nie widać po niej ![]() Jutro mamy wizytę i tak zamiast się cieszyć, ze zobaczę Antosię to się martwię pupcią Hani, ale tak to już chyba jest z dwójką dzieci i trzeba się zacząć przyzwyczajać ![]() Niegrzeczna a jak często smarowałaś tym tormentiolem? Bo ja dzisiaj tylko raz rano a tak walę grubą warstwę bepanthenu, bo chce żeby przy każdej zmianie pieluszki miała posmarowane Madziuula na udach nie ma na szczęście, a pomarańczy nie jadła ani mandarynek, no ogólnie jadła wszystko to co zawsze i z tych samych źródeł, no chyba, że mąż jej coś dał na wizycie u swojej mamy albo babci na dniu babci, ale myślę, że by mi się przyznał ![]() Pallas wiesz podobno zęby mogą na wszystko wpływać: jest katar od zębów, gorączka no i sraczka ale ja tak zauważyłam, że matki tak sobie tłumaczą wszystko: najpierw skokami rozwojowymi, potem zębami itp. Co do wózków bez skrętnych przednich kół zgadzam się w zupełności, dla mnie to katorga prowadzenie takiej machiny ![]() Pomarańcza, a jaki kolor mury? ![]() Ramona ja robiłam tą glukozę w 21 tygodniu ale jak pisałam wiele razy mój lekarz nie jest zwolennikiem tego badania i kazał mi to zrobić dla świętego spokoju personelu szpitala, w którym będę rodzić, więc może dlatego tak wcześnie, żeby to mieć z głowy po prostu ![]() Karlain witaj Martuszka mogą cytrusy od jakiegoś tam wieku, na pewno od roku już tak Martusiaaa właśnie mama mi mówiła o tym linomagu, że kiedyś tylko to było i super działało ![]() Co do wyprawki ja mam w Excelu tabelkę i rozpisane kiedy co kupujemy, żeby to rozdzielić w miarę równo po miesiącach zaczynamy od lutego i kończymy na maju, ale na maj są zaplanowane rzeczy, które można kupić po porodzie jak np. dostawka do wózka dla Hani itp. tylko, że my musimy meble też pokupować dla dziewczynek dlatego tego jest sporo i trzeba było rozłożyć ![]() Miłego dnia
|
|
|
|
#2402 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasian dobrze że z Hanią lepiej, obu się pogoiło jak najszybciej
![]() U nas świeci słoneczko więc pewnie warto wyjść na spacer. Jakoś się muszę z łóżka podnieść Jakiś czas temu było kilka pytań o walkę z rozstępami. U mnie pojawiły się na piersiach, wiec szybko kupiłam oliwkę z rossmana i dodatkowo takie mix masełko shea http://lawendowafarma.pl/pl/p/-Migdalowe-150-ml/229 . Smaruję codziennie 2 razy i powiem wam że rozstępy zmalały powoli znikają. |
|
|
|
#2403 | ||
|
Zakorzenienie
|
Kasian, czyli jest poprawa
No i przy dwójce to tak jest, że martwi się tym, które tego bardziej potrzebuje... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2404 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja też intensywnie wózek wybieram i chodzę po sklepach oglądam próbuje, jeżdżę żeby wybrać, a później tylko kupić. Łóżeczko też mamy wybrane i zamówimy może na końcu marca, żeby stało i się wietrzyło ![]() Niedługo siostra przywiezie skarby po swojej córce, czekają już na moje dziecko 5 lat i to ma być powód do zmartwień? Ja się cieszę, zobaczę czego mi brakuję i będę po kolei dokupować. |
|
|
|
|
#2405 |
|
Wtajemniczenie
|
Byłam na polku, dotleniłam sie, odgarnęłam śnieg z samochodu drzwi chce otworzyć a tu zamek zamarzł hihi zapałkami podgrzałam i się udalo objechałam sobie do sklepu, czuję się teraz jak nowo narodzona
|
#2406 |
|
BAN stały
|
Kasian najważniejsze, że już ją nie boli przy siusianiu...bo to by była masakra
Także mam nadzieję, że od smarowania jej przejdzie ![]() Ale się rano naskrobałam auta Ale przynajmniej drogi były odśnieżone i dobrze mi się jechało na spotkanie. A teraz już w pracy siedzę i chyba pora zrobić sobie II śniadanko Z tymi zabobonami to nie przejmujcie się! Ja wiem, że to jest wkurzające jak tak wszyscy dookoła gadają..ale olać to. U nas łóżeczko już skręcone stało ustawione w pokoju 2 mc przed porodem, wyprawka tez już cała czekała..a ja styczeń (bo rodziłam w lutym), miałam już z głowy i tylko się relaksowałam A finansowo takie rozłożenie zakupów - duuuży plus! Moje dziecko zaczęło dawać mi buziaki A teraz jak mówię "daj mamie buziaka" to się tak słodko nachyla i tak niezdarnie cmoka usteczkami..albo otwiera całą buzię Ehh..Takie drobiazgi...a potrafią mnie strasznie rozczulić...
|
|
|
|
#2407 | |
|
Zadomowienie
|
Kasian bardzo się cieszę, że z Hanią już troszkę lepiej, smaruj i wymieniaj pieluszkę jak najczęściej, a będzie dobrze
![]() Cytat:
Misia też daje buziaki w policzek (ja nie uznaję całowania dziecka w usta) z takim cudownym: cmokkkkk!
|
|
|
#2408 |
|
Zakorzenienie
|
Ab_cd żadnych większych zmian . Czasem zaobserwuję że na sutku mam tak jakby zaschniętą siarę.
Paulka za 22 tc ![]() Karolkya a co to za ból ?? mnie czasem boli tak jakby mi pępek do środka Majka chciała wciągnąć ![]() Kasian dobrze że widać choć poprawę A nie możecie zrobić w domu aby było trochę cieplej aby jak najczęściej Hania dziś bez pampersa latała ??Ilkas za buziaczki Pamiętam jak Oskar dawał mi pierwsze buziaki , też właśnie z całą buzią otwartą My już po spacerku U Nas -5 i fajna pogoda , bo nawet zimno za bardzo nie ma Dzięki dziewczyny za zyczenia ![]() Co do wyprawki ja też wolę sobie to rozłożyć , niż potem wszystko na hura i szybko kupować. |
|
|
|
#2409 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
to kanliki mlekowe się przygotowywują. Od 16 tygodnia przecież zaczynaja produkowac mleczko. Co do zabobonów, wróciłam własni z SH a tam grzebała w koszu jakaś przejęta przyszła młoda babcia. Babcia - kobieta koło 40, super ubrana, zrobiona na tip top. Zobaczyła mój brzuch i zaczęła gadkę co bedzie tak dalej. Okazało się ze u nich jeszcze nie wiadomo co będzie wiec wybiera neutralne ciuszki a termin na sierpień! Czyli są postępowe babcie co sie nie boją. ![]() ja obkupiłam Helcię w spodnie do biegania po domu, kilka bluzek i dla siebie tez kilka bluzek. Małemu bodziaka i 2 pajace. Mam dostać kupę ciuchów ale samej aż mnie korci żeby coś kupić... |
|
|
|
|
#2410 |
|
Wtajemniczenie
|
Cześć dziewczyny
![]() kasian super z pupa Hani juz lepiej kasiab ja tez sie zgadzam z tym co mówisz Ilkas powiem Ci że ja też mając termin na 17 maja chcę najlepiej do końca marca mieć szukanie wyprawki za sobą. Mogę co najwyżej zamówic wózek nawet po porodzie, bo możemy go pożyczyć od kuzynki tż. Wczoraj moja mama podpowiedziała mi bardzo trafnie, że skoro chcemy miec dwójkę dzieci, to może lepiej kupić nowy lepszy, nawet nieco droższy wózek. do tej pory upierałam się przy używanym ale 80 % rzeczy dla dziecka zostanie nam jakby wypożyczone i z dużych wydatków musmimy kupic wózek właśnie i wyposażenie łóżeczka (pościel,ochraniacz, moskietiera itd) Wczoraj mieliłam te wózki i pewne jest jedno, wózka idealnego NIE MA W każdym z wózków czegoś zabraknie (tak mi sie wydaje), bo jak jest jakościowo super (np. te maxi cosi mura) to kolorystyka nie powala. Jeśli jest miękki jak np. inglessina lub ten drugi polecany przez MamęKtosia (zapomniałam nazwy) to gondola jest super, ale spacerówka już mniej, a przeciez gondola jest na jakieś 6-8 miesięcy tylko (albo aż) a potem to już spacerówka.... ehh trudne te wybory są
|
|
#2411 | |
|
Zakorzenienie
|
kasian - cieszę się że z Hanulką coraz lepiej, i oby tak dalej: a kyż złe odparzenie
Cytat:
![]() przypomniało mi się jak mi kiedyś zamek w aucie zamarzł i nie miałam odmrażacza, więc wróciłam się do biura, z nadzieją że może któraś z koleżanek ma, no i jedna miała, a gdzie go miała: w samochodzie ![]() i wiecie co: zazdroszczę wam że już dostajecie buziaczki od waszych pociech, to musi być niesamowicie słodkie i urocze
|
|
#2412 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
aha, i dziękuję za wczoraj poprawiłaś mi humor, dziś już mam nastrój do walki, szefowa kontynuuje wyżywanie się na mnie i tak mnie zagotowała, że nie wiem czy już jutro nie pójdę po L4 do rodzinnego, skoro to ma tak wyglądać.. jeszcze to przemyślę
|
|
|
|
|
#2413 |
|
Zadomowienie
|
Piszecie o wyprawkach i zakupach.
U nas wyglada to tak, że dzieki temu ze T miał wiekszy przypływ gotowki na poczatku roku to "najgorsze" mamy za soba. Mamy kupiony wózek, zamówione meble ( zapłacona za nie zaliczke ) . Odnosnie ubranek to kupujemy wszystko na bieżąco, powoli. Co miesiąc z małżem przeznaczamy kwote X na Bąbla, czyli np 100-200 zł. Za to kupujemy ubranka, reczniki, pieluchy itp. Teraz zostala na chemia, wanienka i rzeczy dla mnie na 'Po porodzie" I musimy pokój Malucha pomalowac.
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#2414 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2415 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Już się nie mogę doczekać No ale jutro USG4D mam nadzieję że poznam płęć 100 procentowo
|
|
#2416 |
|
Zadomowienie
|
Dzien dobry
Niki rocznicowe gratulacje Martuszka, Niki ja myslalam w ogole o tym zeby zrobic cos ala przyjecie zareczynowe i wtedy juz mogliby sie poznac u mnie jest taka sytuacja, ze rodzice sa po rozwodzie wiec poznaliby tylko mame, a ojca na slubie dopiero o ile bylby laskaw przyjsc a jednak wolalabym, zeby jednak wczesniej udalo mu sie wyjechac do pracy za granice i zeby w tym dniu go nie bylo ![]() Vampirko dziekuje poszukam Kasian fajnie, ze z Hanula lepiej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
"Pod moim sercem, inne bije serce. Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane." 41-przeterminowana- Edytowane przez Seleniti Czas edycji: 2014-01-23 o 12:26 |
|
|
|
#2417 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
będę zdecydowanie nadopiekuńczą matką ![]() Cytat:
![]() A Hania też dawała chętnie buziaki jakiś czas temu, a teraz jak mówię "Hanusiu dasz mamie buziaka?" to mówi "NIE!" i ucieka Kochane te nasze maluszki Cytat:
Cytat:
Musiałam dzisiaj zmyć mój winylowy lakier, ale nie dlatego, że już brzydko wyglądał, bo - wręcz przeciwnie - po 9 dniach od malowania nadal się bardzo dobrze prezentował, ale niestety wczoraj złamał mi się jeden paznokieć buuu i taki krótki głupio wyglądał z resztą długich, więc musiałam ogarnąć temat paznokci i wszystkie troche poskracać no więc nie mogłam tego robić z lakierem, bo by się lakier z kolei pościerał od pilnika ![]() A no właśnie i Nikii gratulacje rocznicowe dzizas u nas już 11 rok biegnie jak ten czas do przodu leci, dziś dorośli wczoraj dzieci
Edytowane przez kasian86 Czas edycji: 2014-01-23 o 12:26 |
||||
|
|
|
#2418 |
|
Zakorzenienie
|
Witam
wleciałam się przywitać i lecę zaraz dalej do roboty mam w planach porządki w domku i mały spacer do sklepu, a że slisko, to pewnie troche mi zejdzie ![]() ja już po obiadku, pościel wyniosłam na dwór, idę dalej ogarniam swój grajdołek ![]() miłego dnia aaa no i zapomniałabym witam się w 22 tc |
|
|
|
#2419 |
|
Zadomowienie
|
No my na poczatku tez mielismy taki plan, ale skoro sie nam "trafilo" to stwierdzilismy, ze kupujemy juz konkrety, zeby to sie na głupoty nie rozeszło.
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! Edytowane przez monijaaa Czas edycji: 2014-01-23 o 12:30 |
|
|
|
#2420 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No pewnie że tak jak się trafiło to trzeba było wykorzystać. U nas dosyć nie ma co się trafić bo odkładamy jeszcze na domek.. więc trzeba to jakoś poukładać
|
|
#2421 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2422 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#2423 | |||||||||||
|
Zakorzenienie
|
No to jest 5 do 2 ![]() Cytat:
No to witaj w klubie... Cytat:
Cytat:
Cytat:
Witam nową brzuchatkę ![]() Gratulacje Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:46 ---------- Cytat:
U mnie też piękne słońce, ale zastanawiam się czy gdzieś wychodzić jak mnie gardło boli.. Mam też na 16.30 ćwiczenia i nie za bardzo chce mi się na nie iść.. ![]() ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ---------- Cytat:
|
|||||||||||
|
|
|
#2424 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2425 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam, ale naprodukowałyście i jakoś nie mogłam Was nadrobić
w końcu się udało Witam nową mamę Nikii gratki rocznicy Cytat:
Cytat:
![]() a ja jeszcze pod kołderką, przy tv i z laptopem no żyć nie umierać, szkoda, że tak źle się czuje
|
||
|
|
|
#2426 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Cieszę się, że humor już lepszy i serio zastanów się nad L4 bo jak ma Cie szefowa wkurzać to szkoda dzieciątka bo ono nasz stres odczuwa...Gratulacje ![]() Ja już po dotlenieniu teraz trochę poleżę i odpocznę a potem się biorę za obiadka, dziś roladki z szynki i kasza
|
||
|
|
|
#2427 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2428 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale myślę, że to nieuniknione, bo już jakieś nabytki z przeszłości posiadam smarowałam olejem kokosowym, ale mi się skończył, a w międzyczasie kupiłam balsam kakaowy z Palmersa (śmierdzi przeokrutnie) i drugi dostałam od koleżanki, bo nie mogła znieść tego zapachu, no więc póki co smaruję tym planuję jeszcze kupić tę oliwkę w żelu, polecaną przez Was ale myślę, że tak naprawdę nie ma znaczenia, czym smarujemy, ważne, żeby po prostu natłuszczać skórę
|
|
|
|
|
#2429 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:01 ---------- Poprzedni post napisano o 13:00 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 13:03 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Kochana, po co się tak męczyć? Odpoczniesz sobie i będziesz miała w nosie szefową.. |
||
|
|
|
#2430 |
|
Wtajemniczenie
|
Kasian smarowałam 2 razy dziennie , rano i wieczorem , a częściej po każdej zmianie pieluszki tą drugą maścią clotrimazolum, bo tormentiol jest jednak silniejszy , tak nam pediatra kazała
dobrze, że już poprawa jest Iga właśnie zasnęła , więc i ja idę się położyć, jakiś senny dzień mam dzisiaj.. |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:21.

dzisiaj z rana już zrobiła kolejną kupkę, ale już bardziej zwartą niż wczoraj, najważniejsze, że jej nie boli jak siusia, bo nie widać po niej 

ale ja tak zauważyłam, że matki tak sobie tłumaczą wszystko: najpierw skokami rozwojowymi, potem zębami itp. 
ale jak pisałam wiele razy mój lekarz nie jest zwolennikiem tego badania i kazał mi to zrobić dla świętego spokoju personelu szpitala, w którym będę rodzić, więc może dlatego tak wcześnie, żeby to mieć z głowy po prostu
zaczynamy od lutego i kończymy na maju, ale na maj są zaplanowane rzeczy, które można kupić po porodzie jak np. dostawka do wózka dla Hani itp.

No tak bo ja urodzę mamuta, bo serio miałaby się w kogoś wdać żeby była ogromna...
Także mam nadzieję, że od smarowania jej przejdzie

za 22 tc