|
|
#1651 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Żony 2013 - łączmy się! :)
Cytat:
To nie jest tak, że ja neguję książki papierowe, bo je również doceniam - po prostu wolę e-booki ![]() Cytat:
Czytniki e-booków mają technologię e-ink, dzięki czemu czyta się z nich jak z normalnych kartek, nie męczą wzroku, nie są podświetlane. Jak książka ![]() Cytat:
No i słusznie, po to jest forum żeby wyrażać swoje zdanie, a wiadomo że te opinie są różne. Ja swoje wyraziłam, ty też, no i super ![]() Cytat:
Korzystanie z czytnika nie wymaga żadnych haseł, stron itp.
|
||||
|
|
|
#1652 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
U mnie dzisiaj taki standardzik. Drobno posiekane mięsko z indyka wymieszane z marchewką, papryką i marchewką i to sklecone w kotleciki. Do tego ziemniaczki i surówka z białej kapusty. Ta dam...
|
|
#1653 |
|
Przyczajenie
|
Wiem jak się czyta z czytników e-book... Chodziło mi o technologię - może źle zdanie napisałam. Każdy lubi to co lubi
Oczy i tak się męczą przy czytaniu z kartki i z monitora.
|
#1654 |
|
Zakorzenienie
|
Mam ochotę na jakiegoś fast fooda
|
|
|
|
#1655 |
|
Zakorzenienie
|
Dobra, dość tych czytelniczych dyskusji, bo pora obiadu nadchodzi, głodna jestem a wy mi jeszcze smak tortillami robicie
U mnie dzisiaj obiad po chińsku - brązowy ryż, mieszanka chińska, indyk w curry, a to wszystko wymieszane w woku z sosem sojowym i sosem chili
|
|
|
|
#1656 |
|
Zakorzenienie
|
Obiad obiadem, a ja zaraz na zajęcia wychodzę
|
|
|
|
#1657 |
|
Zakorzenienie
|
Ja właśnie zawału dostałam przez dziadka
wiem ze chory, wiem że w domu... odgrzałam mu obiad, weszłam do kuchni żeby też coś zjeść. I jak dziadek nie krzyknie prawie tosty upuściłam. A dziadek chciał dokładkę zupy.
Jednego odesłano - i następnie stracono - za nieudaną próbę zabójstwa wyższego rangą studenta, drugi został zabity na arenie w czasie ćwiczeń, a trzeci umarł z przyczyn naturalnych - sztylet w sercu naturalnie powoduje śmierć.
|
|
|
|
#1658 |
|
Wtajemniczenie
|
MarriedFriend jestem kierownikiem w butiku
![]() Musze wyjsc z domu a tak mi sie nie chce... co do ksiazek do najczesciej czytam w pracy na komputerze, ale w domu mam pokazna biblioteczke a i ostatnio zaczyralam sie w ksiazkach o kobietach w islamie...masakra nigdy nie zrozumiem tej religii...
|
|
|
|
#1659 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Powiedziałabym nawet, że w pewnych aspektach jest dużo lepsza niż katolicyzm.
Edytowane przez Viollet87 Czas edycji: 2014-01-23 o 12:43 |
|
|
|
|
#1660 | |||
|
Wtajemniczenie
|
dla mnie również
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ja też ) mam kupony do maca i boję się, że je zużyję...Cytat:
|
|||
|
|
|
#1661 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
Wczoraj miałam wolne i był dzień chodzenia po bankach. Piszecie o jedzeniu, ja tylko sałatkę zjadłam, potem jeszcze banana zjem. ![]() Mam dzisiaj zakwasy po wczorajszym męczeniu mojego brzucha.
|
#1662 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1663 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1664 |
|
Przyczajenie
|
Powiem WAM , że dołączyłam się do dyskusji na tym forum i jestem tutaj nowa - ale nie sądziłam, że aż tak ważne i trudne zarazem tematy poruszacie.
Moim zdaniem każda religia ma w sobie coś dobrego i coś złego - może nawet więcej złego - ludzie najczęściej cierpią przez religię.
|
#1665 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1666 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Islam jest ciężką religią i wiele ludzi przez to cierpi. Ja natomiast jako katoliczka nie mogę powiedzieć, że przez religię się cierpi. Nikogo nie ranię przez to, że jestem wierząca, a sama jestem szczęśliwa żyjąc z takimi przekonaniami jakie mam. ---------- Dopisano o 13:25 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ---------- Cytat:
|
|
#1667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dobrze, że jesteś szczęśliwa żyjąc zgodnie ze swoimi przekonaniami ale ja np wiem że bym nie była, gdyby ktoś mnie zmuszał do bycia przykładną katolicką kobietą. właśnie to zmuszanie miałam na myśli pisząc o tym że katolicyzm nie jest dobry dla kobiet - jak kto żyje w domu to jego sprawa, ale nie podoba mi się wpływ Kościoła np na prawo. Właśnie była u mnie policja, pytali o sąsiadów
|
|
#1668 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1669 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Nikt nikogo nie zmusza, jeśli ktoś decyduje się być katolikiem to musi się liczyć z tym, że są pewne zasady, których ma się trzymać. To normalne. Z tym, że te zasady są bardzo proste, wypływają z prawa naturalnego i są po prostu związane z moralnością i etyką. Nic niezwykłego i wiele praw państwowych i kościelnych się ze sobą pokrywa. Rolą Kościoła jest chronić ludzi przed złem, dlatego tak to wygląda. Przecież gdy widzisz, że ktoś z Twoich bliskich popełnia błąd to go od tego odwodzisz i tłumaczysz co robi źle. Kościół nikogo nie zmusza, Kościół rozmawia i chce pomóc. Ale to temat na dłuugą rozmowę i raczej nie na forum poślubne
|
|
#1670 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ---------- No i zacznijmy od tego, że islamscy bojówkarze tylko zasłaniają się religią i głoszą hasła religijne żeby dać sobie podstawę do działań, które i tak by podjęli. W swojej pracy lic. udowodniłam (np. analizując Koran) że islam to bardzo pokojowa religia, a fanatycy nie mają z nią zbyt wiele wspólnego. Jak ktoś chce poznawczo poczytać, to mogę polecić kilka wartościowych, naukowych książek które o tym mówią. |
|
|
|
|
#1671 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Poza tym, jesli Twoje dziecko zostanie uderzone z predkoscia 50km na godzine przez nieuwaznego kierowce (bo wsrod starszych glownie chodzi o czas reakcji), to bedzie dla Ciebie ok, ze nie mial badan i jechal mimo wady wzroku, atretyzmu, etc? Bo przeciez jechal tylko 50...? Fakt, ze mlodzi popelniaja duzo wypadkow drogowych - to jest problem i z tym sie zgadzam 2011 rok: wypadki, grupa wiekowa 18-24: 6526 wypadkow, grupa wiekowa 25-39: 10 192, grupa wiekowa 40-59: 7 572. Wolalabym, aby co 15 lat badac wszystkie osoby
Edytowane przez Kruche Ciastko Czas edycji: 2014-01-23 o 14:08 |
|
|
|
|
#1672 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Fanatycy są niestety groźni i wiele ludzi obwinia za to religię. A to nie religia sama w sobie jest zła, tylko jej niezrozumienie i złe podejście człowieka, który ją wyznaje.
|
|
#1673 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak samo jest z lewym przegladem w chwili gdy powodujesz wypadek, wiec w czym problem?
|
|
#1675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A fakt, ze sie przebadasz na wzrok, refleks i rownowage, cisnienie i krew naprawde Ci nie zaszkodzi
|
|
#1677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Właśnie o to pogrubione mi chodziło, jeżeli ktoś jest katolikiem i przestrzega zasad to ok i nawet to podziwiam, ale w momencie kiedy Kościół wpływa np. na stanowienie prawa (a w Polsce tak się dzieje, np. ustawa antyaborcyjna) to już jest zmuszanie wszystkich obywateli do życia wg zasad katolickich i to nie jest w porządku.
|
|
#1678 |
|
Przyczajenie
|
Zgadzam się z wypowiedzą Viollet87 - każda religia ma swoje plusy i minusy...
Czy kościół pomaga ludziom... nie do końca jestem przekonana czy każdy ksiądz pomaga- np., - Rodzice nie wzięli ślubu, rodzi się dziecko - chcą je ochrzcić i co... ksiądz mówi nie (kilka razy się z tym spotkałam) - czemu winne jest dziecko? - Pod kościołem siedzi biedny poparzony człowiek i prosi o jedzenie i pomoc - ksiądz przechodzi obok i patrzy się na niego jak na żebraka i nic... Nie może dać mu ciepłego posiłku? - Ksiądz ma dziecko , ale je olewa bo się do niego nie przyznaje... Iemand ja jestem wierząca ale ostatnio to co się dzieje w kościele mnie opycha trochę....
|
#1679 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1680 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dusiolka, Ty chyba jestes lekarzem - bardzo mnie dziwi, ze tak sie sprzeciwiasz tym badaniom, bo chyba najlepiej z nas powinnas wiedziec, jak wazna jest profilaktyka, a to maja na celu te przymusowe badania ---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:18 ---------- Cytat:
Reasumujac, domyslam sie, ze Opowiesc zony mi sie spodoba jest wersja na kindla?
![]() |
Nowe wątki na forum Forum ślubne
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:16.

To nie jest tak, że ja neguję książki papierowe, bo je również doceniam - po prostu wolę e-booki 
moze mam złe doswiadczenia w zyciu, ale wielokrotnie traciłam dane zapisane 'komputerowo', a to USB, a to dysk padł, a ksiązki jak stały tak na półkach stoją
klik!

jakiś sosik serowy też czasami robię.
wiem ze chory, wiem że w domu... odgrzałam mu obiad, weszłam do kuchni żeby też coś zjeść. I jak dziadek nie krzyknie