|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3451 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Ponad 90kg. na liczniku....Zrzucamy balast po złych nawykach lub ciąży!
A takie prezenty "odwaliła"
moja córka dla babci i dziadka...
98kg - 30kg!!! i chyba wiecej nie bedzie... Edytowane przez konwalia57 Czas edycji: 2014-03-24 o 11:09 |
|
|
|
|
#3452 |
|
Raczkowanie
|
Część dziewczyny
Właśnie zbieram się na fitness później muszę nadrobić was w czytaniu
|
|
|
|
|
#3453 |
|
Raczkowanie
|
Prześliczny ten bukiet i laurka też..macie talent dziewczyny..
![]() ---------- Dopisano o 17:06 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Miłego fitnesowania..też musze jeszcze troche poćwiczyc. |
|
|
|
|
#3454 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#3455 |
|
Raczkowanie
|
Fitness zaliczony. A powiem wam że teraz mam full nerwów :-# okres spóźnia mi się dwa tygodnie. I czekam na wynik testu który przed chwila zrobiłam. Oby był negatywny.
|
|
|
|
|
#3456 |
|
Raczkowanie
|
Hej Proszę o plusiki za zeszły tydzień 3x fitness. W tym już 2x. Kurcze tylko dieta nie bardzo bo jadam 2 x dziennie i mało płynów , ale przynajmniej ćwiczę. Edytko bedzie dobrze nie martw sie na zapas. Uciekam sie kąpać bo dopiero wróciłam ,ale łazienke miałam zajetą, wiec zajzałam sobie do was pa
|
|
|
|
|
#3457 |
|
Raczkowanie
|
Konwalia piekne te laurki fajnie ze robicie cos wlasnorecznie a nie takie gotowe ze sklepu
Zaliczylam dzis cwiczenia zaczyna mi sie to coraz bardziej podobac dobrej nocy dziewczyny
|
|
|
|
|
#3458 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3459 |
|
Raczkowanie
|
Oj dziewczyny odetchnelam z ulgą
z innego powodu spóźnia mi się @ kamień spadł mi z serca. Jakoś nie wyobrażam sobie mieć dwójki dzieci. Teraz ide spokojnie spac miłej nocy
|
|
|
|
|
#3460 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie.. może rzeczywiście to przez temperaturę pieczenia nie wyrastała ta beza.. następnym razem wypróbuję twój patent
Konwalia Wasze rękodzieła są prześliczne ![]() Edytka ja też oczekuje na okres i mam nadzieje, że jutro się pojawi.. a ja dzisiaj nie wytrzymałam i musiałam zjesć tego torta.. ale był przepyszny.. makowo kawowy... Moje dziecko własnie zasnęło i wreszcie mam chwile dla siebie.. i ja głupia zamiast isc spac to siedze na kompie, już się tak przyzwyczaiłam, że wczesniej niż o 24 nie zasne Dobrej nocy dziewczyny
|
|
|
#3461 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny, laurki już wręczone i chojnie wynagrodzone
![]() Kurczę widzę żeście zaćwiczyły dzisiaj, aż mi głupio,. Ruchu zero ale za to dieta na piątke, ale to tylko dzięki brakowi czasu, bo nie miałam kiedy upiec tych cynamonek... Loca to dobrze że przynajmniej tort był wart spróbowania . A od jednego kawałka jeszcze nikt nie przytył Edytka cieszę się że się ułożyło po Twojej myśli, ja też czekam z utęsknieniem na @ choć jeszcze parę dni do terminu, ale niespodziewanie owulacja mi się przesunęla i mogą być niespodzianki
|
|
#3462 |
|
Raczkowanie
|
Czesc dziewczyny.
Oj loca podzielilabys się tortem Powiem Wam ze od wczoraj czuje że lepiej z dietą u mnie i zero słodyczy było wczoraj Ale biało za oknem. Ze też musiała tą zima przyjść |
|
|
|
|
#3463 |
|
Zadomowienie
|
hej dziewczynki
u nas też biało... i właśnie wybieramy się na sanki ![]() z dieta jak na razie wzorowo, a oto moje drugie śniadanko
98kg - 30kg!!! i chyba wiecej nie bedzie... Edytowane przez konwalia57 Czas edycji: 2014-03-24 o 11:09 |
|
|
|
|
#3464 |
|
Raczkowanie
|
Konwalia smacznie wygląda to Twoje drugie śniadanie
a ja ciągle chodzę głodna masakra ledwo zjem a już głodna jestem. Ja już byłam na spacerze niestety krótkim, bo Julka protestuje jak długo w wózku siedzi Myślałam czy by dziś nie jechać na fitness na zajęcia obwodowe, ale jakoś tak dziwnie się czuje że się zastanowię jeszcze. |
|
|
|
|
#3465 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewczyny, jak wam dzien minął, u mnie spoko nawet powiem dietetycznie, ale o cwiczeniach dzis nawet nie chce slyszec tak mnie wszystko boli
rekami ruszac nie moge. Konwalia bardzo smakowicie wyglada twoje drugie sniadanko a co to za drożdzówki sama pieklas U nas sniegu prawie nie ma i jest szaro i ponuro zazdroszcze Wam bialego puchu.Jakos tu cicho dzisiaj. Milego wieczoru
Edytowane przez zmotywowana28 Czas edycji: 2014-01-22 o 19:45 |
|
|
|
|
#3466 |
|
Raczkowanie
|
Oj nie ma co zazdrościć śniegu, przynajmniej według mnie. Może jak córka podrośnie i będę mogła iść z nią na sanki czy lepić bałwana to powiem inaczej. Ale póki co biały widok za oknem mnie nie cieszy.
Mi dzień jakąś minął. W miarę dietetycznie tylko ze złym samopoczuciem. |
|
|
|
|
#3467 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie dziewuchy! Edytka tak to niestety jest przed okresem..u mnie przed@ także stale chodził "mały głód".
Jak minie @ to i dieta pójdzie lepiej..dobrze że chociaż ćwiczycie. Ja na razie dywanówa..nie mam siły na żadne aerobiki..tak mi moja trójca daje popalić..a najmłodsza w nocy. Ja dziś prawie trzymałam dietę..prawie..tzn.z małym upadkiem..talerz popcornu z dzieciakami. Ale i tak czuje się lepiej niż przed rozpoczęciem diety..wiec nie jest źle. Konwalia te Twoje drożdzówki są także dietetyczne? Na pewno są pyszne hm z tą kawą..serduszkową..uwielb iam dania z cynamonem..np szarlotka..hmmm pomarzyć można.. . Znalazłam fajny przepis na kawę bananową..na pogaduchy z przyjaciółką..chcecie przepis?Kurcze mój komp złapał wirusy..i to dużo wiec nie wiem czy w najbliższych dniach sie odezwe..zobaczymy..może nie zablokuje działania komputera. A i u nas śniegu dalej jak na lekarstwo..może jutro przysypie dzieciaki czekaja na śnieg..ferie a tu prawie nic. |
|
|
|
|
#3468 |
|
Zadomowienie
|
Hej
. Byliśmy na tych sankach i chyba się zaziębiłam trochę :-( mam nadzieję że szybko minie...Tak, oczywiście te bułeczki są jak najbardziej dietetyczne. Upiekłam je i zjadłam 4 i tyle mojego tak dziewczynom posmakowaly, i zapowiedziały że jutro pieczemy takie same tylko z większą ilością cynamonu Podaję przepis, naprawdę warte spróbowania. 2 szklanki mąki ( 1 pełnoziarnista, pół żytniej i pół zwykłej pszennej,można dać samą pełnoziarnistą zamiast żytniej) Poł szkl. Ciepłego mleka 20 dag. Drożdzy Lyżka cukru brązowego i łyżeczka stevi 2 łyżki oliwy z oliwy Kopiasta łyżeczka margaryny 1 jajko Wszystko razem zagnieść (margarynę rozpuścic) odstawic do wyrośnięcia. Rozwałkować cienko na prostokąt i posmarować cieniutko rozpuszczonym masłem, tak żeby cynamon się przyczepił. ( 3 łyżeczki cynamonu i 2 łyżeczki stevi wymieszać i posypać na ciasto wysmarowane masłem) zwinąc w roladę i pokroić na małe kawałeczki ( mi wyszły malutkie jak ciasteczka a nie bułeczki) można posmarować po wierzchu jajkiem. Piec w 170 st. Do zrumienienia. Jutro dodam utarte jabko na cynamon i posypię prażonymi migdałami zobaczymy jak wyjdą bo te dzisiejsze były troszkę za suche... ---------- Dopisano o 22:02 ---------- Poprzedni post napisano o 21:36 ---------- A i ja poproszę przepis na ta kawę
|
|
#3469 |
|
Raczkowanie
|
ojeju Konwalia ale mi smaka zrobiłaś tymi bułkami
ja dzisiaj na nic czasu nie mialam, więc i na forum nie zaglądałam... czekam na ten okres, już byłam pewna, że dzisiaj dostane i nic.. a tak sie nastawiłam od początku tygodnia, ze zaczne cwiczyc po okresie.. i nie chce mi sie tyłka ruszyć.. A co do tych bułeczek to piekłam podobne, ale bardzo dawno temu.. ahh chyba je jutro upiekę, bo też za mną cały czas chodzi mały, a właściwie duży głód słodkich snów kobietki
|
|
|
#3470 |
|
Raczkowanie
|
Loca to wspólnie czekamy na @ i chodzi za namo głód. Ja jutro chyba zrobię powtorke testu tak dla pewności
dla swojego spokoju. Dziś idę na fitness. Był u nas kuzyn z Niemiec w odzwiedzinach ostatnio i opowiadał ile to kasy na każde dziecko dostają rodzice. Chyba 190euro na każde dziecko a jak ich masz troje lub więcej to chyba 350 i matka jak nie pracuje to tyle samo. A tu człowiek ledwo wypłatę taka dostaje. Ze też w takim kraju żyjemy. |
|
|
|
|
#3471 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry
. Przywitałam dziś dzień owsianką jak za dawnych czasów, już zapomniałam jak to człowiek się po niej dobrze czuje a na drugie śniadanie oczywiście ciepłe bułeczki, już sie dopiekają Edytka to racja, mam koleżankę w niemczech i tez sobie bardzo chwali, duży zasiłek na dziecko, przedszkole darmowe i praca 2 godz. Dziennie z miesięczną pensją na nasze 2000 zł. Bez kitu kisimy się w tej Polsce i biedujemy.... Miłego dnia wam życzę
|
|
#3472 |
|
Raczkowanie
|
Mnie czasem nachodzą myśli żeby wyjechać. Ale z drugiej strony tu jest rodzina i znajomi. A tam bylibyśmy sami jak palec i do tego problem z językiem. Ale tu w Polsce ciezko się zyje.
|
|
|
|
|
#3473 |
|
Raczkowanie
|
A ile już nie masz tego okresu??? Ja już czuje, że dostane, po piersiach widze
A przypomniałam sobie, że ostatnio dostałam dzień przed wigilią, więc też już powinien byc A ja jestem wqrzona, w tamtą środę zamówiłam sobie kosmetyki, zapłaciłam za kuriera, a do dzisiaj nie dostałam paczki, okazało się, że niby paczka uległa zniszczeniu podczas transportu, pewnie nie mieli czegoś na stanie i walą ściemą :[ moje dziecko właśnie zasnęło i ja mam chwile dla siebie.. ide sobie zrobić kawkę, a tort mnie kusi, kusi.. szkoda dziewczyny że nie mieszkamy blisko siebie bo byście wpadły na ciacho.. nie kusiłoby w lodówce
|
|
|
#3474 |
|
Raczkowanie
|
Hej. dziewczyny. Ktoś kiedyś powiedział ,że wszędzie jest lepiej gdzie nas niema
. A ja wczoraj zaliczyła fitness, dziś nie wiem czy dam rade bo pralka mi padła i jedziemy kupić nową( zawsze coś nawala jak nie bardzo mam kasę) . Jeśli chodzi o studniówki to pisała ,że x2 bo mam 2 synów w maturalnej więc oni plus partnerki dobrze,że tylko jeden garnitur ( i tak 1100zł na niego poszło) jeden był w mundurku. Ale jest jak jest. Wczoraj młodszy synek zdał na prawko uciekam zajrzę póżniej pa
|
|
|
|
|
#3475 |
|
Raczkowanie
|
Wioletta pogratuluj synowi zdania prawka
![]() Loca no już dwa tygodnie nie mam. Jeden test wyszedł negatywnie wole się upewnić drugim testem. Może to dlatego że zaczęłam regularnie ćwiczyć. Kto wie. Zobaczymy ale stres jest póki co. |
|
|
|
|
#3476 |
|
Zadomowienie
|
Loca masz rację szkoda że jesteśmy porozrzucane po całej Polsce :-( Marzy mi się takie spotkanie z wami, np. w wakacje nad morzem
![]() Moje dziecko też już śpi , Izka oblega tablet a ja odpoczywam z Kawką bez dodatków, bo przesadziłam dziś z drugim śniadaniem... Kurczę z ćwiczeniami u mnie lipa dopóki bratanica u nas jest, spacery też odpadają bo dziewczyny podziębione... i tak oto spadków w sobotę się nie spodziewam... Wiola gratulacje dla Syna ![]() ---------- Dopisano o 14:50 ---------- Poprzedni post napisano o 14:47 ---------- Pewnie, dla pewności zrób ponownie test, po co masz się niepotrzebnie denerwować...
|
|
#3477 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny zrobiłam drugi test i... Mogę odetchnąć z ulgą
negatywny więc pasuje wybrać sie do lekarza w któryś dzień. Bo pierwszy raz tak mam, nie licząc ciąży ![]() Zaraz zbieram się na fitness. A u mnie dzień bez słodyczy tak jak i wczoraj. Jem same dietetyczne w sumie rzeczy a waga.. Wzrosła. Nie mam siły do tej wagi.
|
|
|
|
|
#3478 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#3479 |
|
Raczkowanie
|
Ja już wróciłam. No to konwalia dwa plusy w tym tyg już są
![]() Muszę się zarejestrować do ginekologa i zacząć brać tabletki
|
|
|
|
|
#3480 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jestem z was dumna za te fitnessy, szkoda że nie z siebie :-( Co do tych plusików to miałabym prośbę żeby w sobotę przy podawaniu wagi podawać też ile razy w tygodniu ćwiczyłyście oki? Ja już po kolacji, ostatnio prawie co dzien wcinam szczypiorek z rzodkiewką , jajkiem i jogurtem
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:38.

moja córka dla babci i dziadka...

później muszę nadrobić was w czytaniu 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

. Znalazłam fajny przepis na kawę bananową..na pogaduchy z przyjaciółką..chcecie przepis?