|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#541 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
Dziewczyny...bo ja się wogóle nie orientuje, a tylko Was podczytuje...my wybraliśmy szczepionki 5w1, na pneumo sie nie szczepimy, i pediatra kazała nam zgłosić sie do kontroli w 11m-cu, ale kolejne szczepinie jest po roku...i to właśnie na ra odre świnkę ...? Dlaczego az tak boicie się szczepionki teraz? Bo jak czytam to nie wiem czy się bać ?
HOPE...jak możesz...ja tu z sercem ..pomocnie-w życiu nie mialabym śmiałości Cie tu publicznie ten no...tego ![]() ![]() ![]() POLAĆ? ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#542 | |
Zakorzenienie
|
ja robiłam takie jak dla nas ale mniej tłuszczu. Nie chciała
![]() A lubi jeść wszystko. Nie wiem czemu nie chciała naleśnika. Cytat:
Mi też te drugie myjkę przypomina (choć taką się nie myję). Co do szczepień. Nam lekarka powiedziała ostatnio żebyśmy zaszczepili Darię bo rok temu była epidemia i wszystkie dzieci chore na odre. Mówi że lepiej zaszczepić.... no ale Wy tak odradzacie to już nie wiem ![]() ![]() ![]() ![]() Wiem że już pewnie pisałyście ale nie pamiętam. Czy któraś będzie szczepić na różyczkę/ospe?odre????? ![]()
![]() |
#543 |
Zakorzenienie
|
U mnie -11....brrrrrr! wychodzicie z maluchami?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#544 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja szczepilam zaraz po roczku i bylo ok... skoro nie chodzicie po neurologach itp to nie ma powodow do paniki ![]() uwazaj tylko zeby mlody sie nie przeziebil i bedzie ok |
|
![]() ![]() |
![]() |
#545 |
Lurker ;)
|
Wbijam sie z kapcia
![]() ![]() Co do szczepien, chyba pojde pozniej...
#546 |
Zakorzenienie
|
Ja naleśnika dawałam tego co my jemy, wsuwala aż się uszy trzęsły
![]() ![]() Zimno dziś strasznie, poszłyśmy do sklepu i wróciłyśmy. Sama zmarzlam. Jak tu na spacery chodzić ![]() A księdza po kolędzie już dziś miałam. Pogadal o pierdołach, kopertę wziął i poszedł :p Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#547 |
Zakorzenienie
|
neti lej
![]() pstryku, nie chodzimy, poprzednie szczepienie ani jedno problematyczne i lekarz nam powiedział: ludzie wariują z tym szczepieniem, a epidemia już byla i co raz więcej dzieciaków teraz choruje na to bo właśnie rodzice odraczają. No i mój wujek co prawda kardiochirurg (dość w Krakowie znany ![]() Silver ja właśnie we wtorek szczepiłam, Młody nawet temp nie miał. I szalał do 22 ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#548 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
5w1 jakos pozniej jest, chyab 17/18-musialabym spr ale na pewno poooozniej a po huk ta kontrol w 11? Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#549 |
Zakorzenienie
|
Haha - od razu widać, którzy faceci mają dzieci!
![]() Dostawcy z tesco. Dzielą się na takich, co zostawią zakupy i baj - nie zauważają dziecia plączącego się pod nogami.. oraz takich, którzy widząc moją córkę zaczynają gugać, robić miny, dawać cześć i głaskać po głowie ![]() Dziś był ten z tych gugających. Wychodzi już, pyta się na odchodnym czy..zabrać puste reklamówki do utylizacji. Ja, że nie, nie trzeba. - " rozumiem, przydają się na pampersy" ![]() - na co ja,. że widzę, że ma rozeznanie ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#550 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ale jakbym byla zdrowa to chyba tez bym nie wyszla... ---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#551 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#552 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie otworzyłam ![]() On mnie zabije, trzecie awizo w tym tygodniu ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#553 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny jak z tą wysyłką za pobraniem jest??
#554 |
Zakorzenienie
|
Ale dlaczego mieliby ci coś zwracać?
Jeśli ci chodzi np o sprzedaż na allegro to wysyłając tą rzecz po prostu uwzględni w kwocie pobrania koszt dostawy, dodaj go. Wypełniasz jeden druczek z adresem i drugi tzw "polecenie przelewu". Do tygodnia czasu będziesz mieć pieniądze albo na koncie albo w domu - zależy co zaznaczyłaś na blankiecie. |
![]() ![]() |
![]() |
#555 |
Zakorzenienie
|
aha, spox
![]() na ta odre bedzie szczepic raczej wiekszosc dziewczyn tylko ze dziewczyny odraczaja w czasie. na ospe juz chyba mniej bedzie szczepic... ale niech sie dziewczyny wypowiedza najlepiej same |
![]() ![]() |
![]() |
#556 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
![]() ![]() |
![]() |
#557 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
pewnie aśkowe obeliksy, dlatego nie otworzyła ![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#558 |
Zakorzenienie
|
Pstryku....nie wiem, moze dlatego nam kazała, zeby go obejrzeć
Z powodu Azs oraz zaparc... Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() ![]() |
![]() |
#559 |
Zakorzenienie
|
marzę o nich
![]() koszulkę zwykła i spodenki Neti Ty ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#560 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
#561 |
Wtajemniczenie
|
a to nawet nie zaprzątaj sobie głowy- jedyny egzemplarz u aśki
![]()
![]() |
#562 |
Zadomowienie
|
mam dzisiaj takiego nerwa, ze para uszami wychodzi
![]() ![]() ![]() ![]() W ogole to czesc ![]() Edytowane przez treselle0 Czas edycji: 2014-01-23 o 13:20 |
![]() ![]() |
![]() |
#563 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Kuba dzis strajkuje za spaniem ani mu to w glowie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#564 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja też chce tiulowe pompony, ale nie wiem gdzie kupić tiul w rolce bo to taki trzeba ![]() Cytat:
mamy bliźniaczki ![]() Z serem ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#565 |
Zakorzenienie
|
Hej,
jestem taka styrana, ............... Dziś miałam kolejne dwa egzamy. Czekam az Amelka pójdzie spać i idę z nią. mam dość tej sesji! Buziak.
![]() |
#566 |
Zakorzenienie
|
Dziewczęta, a ile trzeba przełożyć szczepienie po chorobie? Bo żuczysław chory i chory, doktórka kazała przyjść zaraz jak tylko wyzdrowieje, a mie siem zdaje, że jednak trza poczekać
![]() ![]() Dziewczyny, bo wczoraj zapomniałam, piękne sesje ![]() Kubulencjusz to taki kawaler ![]() A Domcia śliczna panienka ![]() Ja się nie mogę doczekać sesji u Bokeh ![]() ![]() ![]() Tress ![]() ![]() ![]() Ifwka, współczuję sytuacji z tż ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ---------- nie ma tego pojemnika nigdzie ![]()
#567 |
Zadomowienie
|
Ja szczepię "na wszystko". Tylko że mój pogląd na sprawę jest następujący - nigdy się nie nakręcam że gdzieś tam w świecie jakieś dziecko umarło czy dostało autyzmu po szczepieniu bo na to i tak nie ma jednoznacznych dowodów (moim zdaniem do takich powikłań dochodzi na skutek zaszczepienia chorego dziecka, a co do autyzmu - pewnie i tak by się ujawnił tylko najwyżej nieco później). Nigdy nie szczepię gdy dziecko jest chore, choćby to miał być niewielki katarek, sporadyczne pokaszliwanie czy stan podgorączkowy. Nie szczepię gdy akurat ktoś inny w domu jest chory - za duże ryzyko że dziecko się zarazi. I nikomu nic do tego, idę do przychodni jak wyzdrowieje. Za nami nie dzwonią, wysyłają ponaglenia z pouczeniem że trzeba przyjść bo inaczej sanepid, kary, takie tam. Raz dostałam takie pisemko, młody chyba ze trzy miesiące nie mógł dotrzeć na szczepienie bo albo był chory, albo świeżo po antybiotyku, albo znowu chory i tak w kółko. Przy okazji nawet zgłosiłam w rejestracji, pani się zbytnio nie przejęła, powiedziała że wysyłają bo muszą mieć podkładkę i żeby przyjść jak młody wyzdrowieje. Nawet nic nie odnotowała w karcie (nie było danych o chorobie bo akurat chodziliśmy prywatnie + laryngolog na zapalenia ucha). U nas nie szczepią za wszelką cenę, moja lekarka nie dopuści nawet lekko przeziębionego malucha. MMR będę szczepić koło wiosny jak się skończy sezon chorobowy, ospę chyba w lecie (to są dwie dawki w ofstępie 6 tygodni, koło 200 zł każda, warto tak celować żeby zdążyć przed jesiennymi choróbskami). Pneumo gdzieś pomiędzy wsadzę
---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:52 ---------- Lady nie wiem czy jest jakaś ogólna reguła, moja po antybiotyku kazuje odczekać 2 albo 3 (nie pamiętam) tygodnie, po przeziębieniu tydzień. |
![]() ![]() |
![]() |
#568 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bylismy dzis na kolacji ze znajomymi. Yae bawila sie dobrze do czasu az upadla i uderzyla sie w kant stolu. Oczywiscie placz, tz nie mogl uspokoic, ja tez nie. Wiecie kto dal rade? Kucharz! Przyszedl ze startym jablkiem dla Yae. ---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#569 |
Zakorzenienie
|
![]() ![]() BOKEH to moja koleżanka, ona takie robi i mi ostatnio napisała, że "ja tiul kupowałam na metry a szerokość 1,6m, na jeden pompon 25cm potrzeba tak 1,5-2m" https://www.facebook.com/MrsMaaagic?fref=ts
![]() ![]() |
![]() |
#570 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() A co do całej maszyny: zdjęcia najlepiej na pendrivie mieć, bo to odczytuje pliki, bez folderów - i najlepiej by było, gdybyś od razu miała na nim te, które chcesz wywołać, bo my mieliśmy jeszcze inne i było sporo pierdzielenia się z wybieraniem ![]() Jak już wybierzesz, to ustawiasz sobie format itp., dajesz "DALEJ", wkładasz specjalną płytkę (leży zawsze obok, taka czerwona), zgrywasz na nią te zdjęcia; wrzucasz do specjalnej koperty, opisujesz ją i wrzucasz do skrzynki. Za max 3 dni jedziesz do Rossa odebrać i płacisz za nie przy kasie ![]() Cytat:
![]() ![]() Normalne, jak my jemy, dawałam jej z dżemem truskawkowym, musem jabłkowym, z serem, same na sucho - wszystkie jadła ![]() Jakimkolwiek kremem nawilżającym, który nie zawiera wody. Deli, widzę, że Wasze 390 ml nie zrobiło takiej furory jak nasze 400 ![]() Silver, już pisałam kiedyś - po tej szczepionce MOŻE się ujawnić autyzm. ------------------------- ![]() Jeśli któraś lubi dobre polskie kino, no i filmy Swarzowskiego, to "Pod mocnym aniołem" polecam bardzo gorąco! Pola ma katar, więc 3 ostatnie noce z nami w łóżku, ona w miarę wyspana, my tak mniej w miarę ![]() Ale dziś zaś minimalnie przed 9 się obudziła i miała już 1,5h drzemkę do 14, więc nie widzę na razie naszego przestawiania na wcześniejsze zasypianie ![]() Edytowane przez hje Czas edycji: 2014-01-23 o 14:20 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:03.