Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013, cz.IV - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Przyszła do nas straszna zima, maluch w rączce gryzak trzyma. 8 14,81%
Pierwsze ząbki, pewne ruchy, rosną nam tu małe zuchy. 7 12,96%
Uśmiech, harce i swawole, mamie spać dziś nie pozwolę. 13 24,07%
Ząbkowania czas nadchodzi, mama już jak zombie chodzi. 8 14,81%
Nie mam pomysłu na tytuł wątku bo cały czas myślę o moim dzieciątku. 18 33,33%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-23, 15:42   #2821
papuga_69
Zakorzenienie

Dot.: Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Ja nigdy nie zakładałam
czyli wychodzi na to ze wydziwiam

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 15:42   #2822
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Dot.: Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
wszystkiego dobrego dla Syna!

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
mam jakiś nowy przepis na szarlotkę, mąż ma ochotę, a ja też przynajmniej zjem

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

A u nas z nowosci - Miłosz zjada swoje stópki

Czekam z niecierpliwością na ten moment

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Nadal polecam. Przewinęło się wszystko, co jest na rynku i pozostaję os 2011 roku wierna dentinoxowi

Łączę się w bólu...
Mój ostatnio zawozi Edę na 7-8 do przedszkola i wraca 23-2. Czasem go chwilę widzę

Ale ten czas leci, co?
oj tak leci. dopiero co Damian był rozkosznym maluszkiem a teraz mam już nastolatka
Muszę zaopatrzyć się w dentinox póki to jeszcze przede mną bo jak mnie zaskoczy to będę sobie pluła w brodę że nie mam pod ręką

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
sto lat dla Syna

---------- Dopisano o 15:31 ---------- Poprzedni post napisano o 15:30 ----------

wlasnie przeczytallam ze mowia dziewczyny ze promo do 26go
janie pamietalam do kiedy i dzisiaj w rossku sie pytalam babki a ona mowi ze nie ma.... co za france

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Wszystkiego najlepszego dla synka rok starszy od mojego brata jest

TŻ właśnie biega z mopem i sprząta mieszkanie a my sobie leżymy w sypialni z Małym. Zrobiliśmy dziś zdjęcie do paszportu moje dziecko za nic nie chciał się przestać śmiać a miał mieć buzię zamkniętą. I tak nie wyszło jak trzeba bo widać mu tylko jedno ucho ale mam nadzieję że przyjmą takie
Później zrobię obiad z przepisu Little_Spark mam nadzieję że mi wyjdzie bo przepis prosty ale ze mną to różnie bywa
Aha Papużko co do słoiczkow to tak jak pisała karolson chyba celowo taka produkcja choć w sumie 4 zassało więc już sama nie wiem. Dziś mu podałam i zjadł równie chętnie jak te kupne i po obliczeniu wyszły jakoś 70% taniej od gotowych a roboty wcale dużo nie było

Cytat:
uwielbiam
w weekend robiłam drożdżówki , pierwszy raz w życiu nawet fotkę wrzucę

Cytat:
Ciekawe czy faktycznie te słoiki celowo produkują tak żeby później nie zasysały :/
Super , ciesze się , że Bartek wcina ze smakiem. Ja póki co zbieram słoiczki, mam 4 i jeden malutki z koncentratu. Babcia mi przywiozła ziemniaki z pola od mojego wujka więc chyba jutro ugotuje i dam dziecku.

I mam pytanie odnoście ziemniaków- czy zapierają?? bo ostatnio mamy problem z kupką :/

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Dziewczyny nadal zakładacie dzieciom czapeczki po kąpieli?

Jak mam podawać bobotic? Od tygodnia wieczorami jest masakra przez te bąki.. kiedyś dawałam espumisan ale doszłam do wniosku, że średnio pomagał. Dziś tż ma kupić w aptece bobotic jak będzie wracał z pracy

no to zasypałam pytaniami
Ja nie zakładam czapeczki, okrywam ręczniczkiem

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
My też mamy zmywarkę i sobie chwalę.
Bu, a ja miałam we wrześniu kupić zmywarę ale po długich dyskusjach padło na nowe meble, bo poprzednie jeszcze po teściach były. Ale mam nadzieję że w tym roku w wakacje w końcu się dorobię zmywarki

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013

Edytowane przez katarzyna2811
Czas edycji: 2014-01-23 o 15:43
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 15:42   #2823
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Wyszły przepysznie, zniknęły zanim zdążyły ostygnąć Najgorsze, ze się człowiek pipcy tyle czasu z pieczeniem a zjada się w moment

Kochana robiłam z tego przepisu https://wizaz.pl/kulinaria/przepis,8...ki-z-marmolada

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ----------

ja dawałam ibufen w syropku gdy miał podwyższoną
dziekuje

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 15:43   #2824
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Witam sie po nieprzespanej nocy i solidaryzuje z mamami, ktore cierpia z tego powodu
Chorowitek zasnal ok. 23, a zaraz po 24 obudzil sie z wielkim krzykiem, az sie zxanosil niw wiedzialam, co mu jest, ale dalam jesc i przeszlo. Pozniej pobudka na jedzenie co 2 godziny oczywiscie z placzem :/ czy jak wasze dzieciaczki chorowaly to tez potrzebowaly czesciej jesc?
Zanim pojde nadrabiac mam do was jeszcze pytanko. Co zrobic jesli maly od kilku dni rzuca sie przy cycku? niby ssie, za chwile ciagnie sutek, potem puszcza i tak sie meczymy nie za kazdym razem tak jest, ale coraz czesciej pokarm leci, wiec nie wiem co jest? czy moze miec to zwiazek z tym, ze dawalam mu mleko z kaszka manna z butelki, gdzie szybciej lecialo jedzonko?
ehh nie mam na nic sily
nie nadrobilam wiecnie wiem czy ci ktos odpowiedzial
u mnie wygladalo to identycznie
pokarm.lecial ale okazalo sie ze za malo
potrzeba byla wiekszego cisnienia itp.
przystawiaj jak najczesciej zeby rozbudzic laktacje mocniej
a jak to.nie pomoze to chociaz dwa dni po karmieniach (4razy na dobe powinno wystarczyc) sciagaj pokarm
oprocz tego mozesz w trakcie karmienia bujac (ale jak zassie przestajesz zeby sie do dobreo dziec nie przyzwyczail)
wlaczyc suszarke itp. wszystko co uspokaja dziecko

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 15:43   #2825
nephelim89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez kropla_deszczu Pokaż wiadomość

o! Już niekapek? Czytalam, że dobreż dziecku juz wprowadzać. Ale co najmniej w tym podam jak oba soczku, herbatki czystej wody to się napije od wielkiego dzwonu i to 3 lyki...

mamy taki z tt 4+ niekapek i calkiem nieźle mu szlo jak na pierwszy raz.

Cytat:
Ciekawe czy faktycznie te słoiki celowo produkują tak żeby później nie zasysały :/
Super , ciesze się , że Bartek wcina ze smakiem. Ja póki co zbieram słoiczki, mam 4 i jeden malutki z koncentratu. Babcia mi przywiozła ziemniaki z pola od mojego wujka więc chyba jutro ugotuje i dam dziecku.

I mam pytanie odnoście ziemniaków- czy zapierają?? bo ostatnio mamy problem z kupką :/

---------- Dopisano o 15:52 ---------- Poprzedni post napisano o 15:47 ----------

Jak mam podawać bobotic? Od tygodnia wieczorami jest masakra przez te bąki.. kiedyś dawałam espumisan ale doszłam do wniosku, że średnio pomagał. Dziś tż ma kupić w aptece bobotic jak będzie wracał z pracy

no to zasypałam pytaniami
Czapeczke zakladalam chyba do miesiaca gora dwoch. Teraz tylko reczniczek z kapturkiem i tyle co go wycieram to go ma na glowie

Wysłane z mojego HP Slate 7
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 15:43   #2826
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
kurde a ja zawsze zakładam i ściągam dopiero po jedzeniu i tak sie zaczelam zastanawiac czy to w ogole konieczne

przepis z wizażu - https://wizaz.pl/kulinaria/przepis,8...ki-z-marmolada
ja zakładam na czas na którym leży na przewijaku i go ubieram,jak przystawiam do piersi zdejmuję czapeczkę i włoski już są suche

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 15:43   #2827
dodinha
Wtajemniczenie

Matkoo,moja Kruszynka pierwszy raz zasnęła sama w wózku,bez bujania i poprzedzającego wycia!Ale jestem dumna!!Muszę ją obserwować i przy pierwszych oznakach zmęczenia ją kłaść,bo jak ja przetrzymam za długo ,to sie zaczyna jazda

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-23, 15:43   #2828
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuje

Stary 2014-01-23, 15:44   #2829
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
dobra sałatka z kurczaczkiem nie jest zła
nie jest, ale to nie drożdżóweczka

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 15:44   #2830
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość

to trzeba się cieszyć! korzystaj poki spi

brrrr!!!! ja nie chcę takich mrozow u siebie. u nas dziś ok. -4 bez wiatru więc pogoda super, byłam na spcerze

boja, marysia, teacherka wszytskiego naj z okazji ukończonych miesięcy dla Waszych maluchów i dla Hani od Natali również!

mój Tż tez zalicza się do grona konczących w tym roku 30! ja muszę cos wykombinować na maj, pomysłów póki co zero.

teacherka u nas noc z piersią na wierchu to norma, mały je i zasypia zawsze wtulony w moją skórę i tak mu dobrze, to mu póki co nie odmawiam.

oo Angel zapomniałam napisać śliczny avatar

dodinha rozumiem twoje nocne przebije bo u nas od ok. 2 tyg podobnie. pobudki co 2, 3h
skorzystałam nadrabiając wizaż :P no i dwa prania zrobiłam i wlosy umyłam jak wstała to nie koniecznie chciała jesc no ale później już był foch wiec pojadła dojadła 60 mm i padła o 15.50 wiec zaraz godzinka jak spi niech spi to będzie rosła ale suszarka w tle musi być...

a ja czekam na księdza...
Stary 2014-01-23, 15:44   #2831
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
ja zakładam na czas na którym leży na przewijaku i go ubieram,jak przystawiam do piersi zdejmuję czapeczkę i włoski już są suche
no to ja robię identycznie

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Matkoo,moja Kruszynka pierwszy raz zasnęła sama w wózku,bez bujania i poprzedzającego wycia!Ale jestem dumna!!Muszę ją obserwować i przy pierwszych oznakach zmęczenia ją kłaść,bo jak ja przetrzymam za długo ,to sie zaczyna jazda

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-23, 15:44   #2832
gorgulek
Zakorzenienie

Cytat:
Gorgulek, Ty chyba kiedys pisałaś że jesteś zwolenniczką spacerów, do jakiej temp planujesz wychodzić?
ja kocham spacery z Synkiem i już mi ich brakuje jak 2 dni z rzedu nie wyjdziemy
W sumie sama nie wiem. Ostatnio strasznie wiało, że zwiewało mnie mimo, że wózka się trzymałam ale mróz był mały (-5, a odczuwalna -19). I przez to siedzieliśmy 3 dni w domu.
Dziś było -16 i musieliśmy wyjść i nie było źle. Zero wiatru, taki przyjemny mrozek. Więc myślę, że do ok.-15 będę wychodzić na pewno. Tylko zamiast kocyka wzięłam śpiworek do wózka.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 15:45   #2833
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 15:46   #2834
papuga_69
Zakorzenienie

Dziękuje za odpowiedzi odnośnie czapeczki

A co z tym ziemniakiem? zapiera czy nie zapiera?

Stary 2014-01-23, 15:47   #2835
gorgulek
Zakorzenienie

Papuga ja zakladam na czas zabiegów po kąpieli później sama spada.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-23, 15:47   #2836
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
nie... przepraszam ale znalezc nie moge, mozesz przypomniec?
Lola ,zamówiłas juz krzesełko ? bo jak nie to przestrzegam przed sprzedawca z pierwszego linku, wciska ludziom niekompletne krzeselka lub inny kolor

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 15:47   #2837
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Nie rozumiem jak po 15 minutach spania dziecko może się zregenerować? ;]
oj może może

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
joasiek norma to jest 10-11 h dziennie, już wcześniej wytłumaczyłam papudze, dlaczego teraz tyle. I wtedy też wychodzimy dobrze finansowo.

Wiadomo im więcej godzin tym lepiej, ale ja wolę mieć te 200 euro mniej niż żeby on tyle robił. Na szczęście to tylko do wtorku
doczytałam już wcześniej to co odp. papudze. Te 10-11 godzin to jeszcze w miarę spoko, ale tyle co on teraz robi, to przecież zajechać się można. Na szczęście do wtorku już nie tak daleko. I zgadzam się z Tobą, lepiej mieć trochę mniej pieniędzy, ale za to żeby nie musiał tyle czasu spędzać w pracy(oczywiście o ile można sobie pozwolić na te mniej pieniędzy, bo wiadomo, że różnie bywa).

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
A u nas z nowosci - Miłosz zjada swoje stópki
ajj uwielbiam ten etap u dzieciaczków

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
nieźle myśle że robiła co innego tylko bała się przyznać
o tym samym pomyślałam, z resztą cała ekipa na izbie przyjęć pewnie też

Cytat:
uwielbiam
w weekend robiłam drożdżówki , pierwszy raz w życiu nawet fotkę wrzucę
o jaaaa! zaraz mi język do tyłka ucieknie wyglądają przepysznie!

Cytat:
ja w sumie od początku nie zakładałam i nadal tego nie robię. Po wyciągnięciu z wanienki otulam go ręcznikiem, a na główce ląduje ten kapturek z ręcznika. Później dokładnie wycieram włoski, czeszę je i tyle.

Cytat:
byliśmy na spacerze, u nas -8,ale za to piękne słonce , połaziliśmy 45min ,dziś było dużo mam spacerujących, bo wczoraj pustki, teraz mam dylemat do jakiej temperatury będę wychodzić
też ostatnio nad tym myślałam. Położna mi mówiła, że do minus 5 do godziny można spacerować, a poniżej tej temp. to krócej. Przy minus 10 mówiła, żeby nie wychodzić. Sama nie wiem jak to jest, w necie coś wyczytałam żeby uważać na "odmrożenie płucek" u dzieci do pół roku i nie wychodzić jeśli jest poniżej minus 5 Wczoraj mieliśmy minus 6 w południe, więc był spacerek, dziś było minus 13 i siedzieliśmy w domu.
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 15:48   #2838
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
nie jest, ale to nie drożdżóweczka
no nie ma to jednak jak dobra drożdżóweczka
a Ty jadasz ciasta?

Stary 2014-01-23, 15:48   #2839
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
no to ja robię identycznie

---------- Dopisano o 16:44 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ----------

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
Dzięki,ale mi się gęba cieszy
Stary 2014-01-23, 15:50   #2840
bayeczna
Raczkowanie

Cytat:
Przepraszam że tak wyjęte z tematu ale nie mogłam się powstrzymać

chciałabym żeby to chwilami działało, chociaż raz w tygodniu

Cytat:
Równo 12 lat temu urodziłam swego pierworodnego
najlepszego dla syna

Cytat:

czapeczki już nie zakładam odkąd młody z nich powyrastał, a jedynie kapturek od ręcznika, zresztą ta jego bujna łysa główka moment jest sucha

Cytat:
a teraz o nas
wczoraj o 22 pisałam Wam że Misiek udaje że śpi, zdążyłam się umyć a on już obudzony i imprezka do 2 w nocy ,o 7 jedzonko i do 9 spanie,także noc sama w sobie ok,tyle ze późno chodzimy spać

byliśmy na spacerze, u nas -8,ale za to piękne słonce , połaziliśmy 45min ,dziś było dużo mam spacerujących, bo wczoraj pustki, teraz mam dylemat do jakiej temperatury będę wychodzić
u mnie dziś w południe było -11 i piękne słońce, bezwietrznie na spacerkach dużo mam z pociechami a mnie się czepnął starszy pan czy wiem na co narażam swoje dziecko, na jakie choróbska wychodząc na dwór w taaaaki mróz z takim maleństwem, nosz kurka zdenerwował mnie tym zdrowiej chyba całą zimę zamknąć się w domu i nie wychodzić

moje szczęścia:

Oliwia 12.03.2006r
Maciej 29.01.2008r
Jaś 15.10.2013r
bayeczna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 15:51   #2841
gorgulek
Zakorzenienie

Amelko, i jeśli spacer przy-10/ -15 to bardziej przewietrzenie i siebie i domu w tym czasie. Nie za długo.
Stary 2014-01-23, 15:51   #2842
kropla_deszczu
Zadomowienie

Cytat:
Gratuluje 3 miesiecy
To moze niedlugo uda Ci sie zjesc upragniona chalke z dzemem

Poki ma suchy kaszel to nie bede oklepywac, a potem zobaczymy.
Jak bedziesz cos wiedziala o tym glutenie od swojego pediatry, to bede wdzieczna za podzielenie sie informacjami

U mnie Kubus sie najbardziej cieszy, jak zdejmuje mu ubranko przez glowe. Na poczatku nie wiedzialam dlaczego, a teraz sie okazuje, ze ma laskotki pod brodka

Mialam napisac, ze ja rowniez nie pamietam, kiedy dostalam prezent od swojego chlopa z wlasnej woli, juz nawet nie mowie o kwiatku a tu wczoraj mowi, ze kupil mi prezent na walentynki, ale moge otworzyc wczesniej. No wiec ja uradowana zagladam do torebki, a tam ponczochy i czerwona podwiazka i sie go pytam dla kogo ten prezent jest, bo chyba dla mnie to przy okazji nie wiem czy na cos liczy
A tak to jak nie kupie sobie prezentu, to nic nie dostane

Kuba jeszcze stopek nie odkryl, ale za to trzyma sie za kolanka

A swoja droga niedawno sie zamartwialam i pytalam was, czy wasze dzieciaczki trzymaja same zabawki i nogi w gorze, bo moj nie chcial. No i od kilku dni juz potrafi. Chwyta wszystko dwoma raczkami i do buzki
W kwestii panikowania tez jestem niezla i martwie sie wszystkim, pewnie przez to ze wczesniak.

Też mam czasem takie rizkminy odnośnie tego czy aby Ala nie powinna już tego czy tamtego robić. I chociaż urodzila się tylko 3 tygodnie przed terminem (choć to też zalezy jak liczyć) to ja u tak się głupia martwię.

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
U Nas tez nocka nie w pi nie w oko.Lila spała bardzo czujnie. dwa razy obudziła sie z płaczem...dało mi to troche w kosc...dawno nie byłam tak nie przytomna jak dzis..oby kolejna nocka była spokojniejsza.
To przybij piętkę za nieprzespana noc ja tak mam już od 1,5 tygodnia, raz lepiej raz gorzej

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Bardzo dziękujemy za uznanie Nie mogłam sie doczekać aż mały dorośnie do tej koszuli żebyśmy mogli chodzić "do pary"

Dziękujemy

No, bardzo możliwe, że mały wdał się we mnie. Ja chyba mam schizę, ale wydaje mi się, że jak teraz ma fazę na wrzeszczenie i sobie pokrzykuje, to mój krzyk brzmi bardzo podobnie
No i to, że się frustruje jak mu coś nie wychodzi - zabawka wypada itd. Ja szybko się zniechęcam i wkurzam. Tż jest taki, że za nic się nie poddaje, kombinuje aż wyjdzie.

Jak ja wytrzymam z drugą sobą pod jednym dachem?

Hahaha pozabijacie się, ciężko z kimś podobnym do sieBie wytrzymac czasem

Cytat:
Napisane przez tigaaa814 Pokaż wiadomość
Ja wczoraj zostawilam na wieczor malego z TZ i wyszlam z kolezanka na kolacje. Dalam dokladne instrukce co ma robic....Zawsze daje mleko z kaszka okolo20-21 i idziemy spac. Wracam zadowolona przed 23 a moje dziecko piszczy w lozeczku do karuzeli...jak tylko wyszlam z domu o 19 TZ go uspal i moje dziecko spalo do 22:30.....mialam serenady do 2 nad ranem
Masakra nie ma to jak zostawić instrukcję a i tak po swojemu robią

Cytat:
Witam sie po nieprzespanej nocy i solidaryzuje z mamami, ktore cierpia z tego powodu
Chorowitek zasnal ok. 23, a zaraz po 24 obudzil sie z wielkim krzykiem, az sie zxanosil niw wiedzialam, co mu jest, ale dalam jesc i przeszlo. Pozniej pobudka na jedzenie co 2 godziny oczywiscie z placzem czy jak wasze dzieciaczki chorowaly to tez potrzebowaly czesciej jesc?
Zanim pojde nadrabiac mam do was jeszcze pytanko. Co zrobic jesli maly od kilku dni rzuca sie przy cycku? niby ssie, za chwile ciagnie sutek, potem puszcza i tak sie meczymy nie za kazdym razem tak jest, ale coraz czesciej pokarm leci, wiec nie wiem co jest? czy moze miec to zwiazek z tym, ze dawalam mu mleko z kaszka manna z butelki, gdzie szybciej lecialo jedzonko?
ehh nie mam na nic sily
Moje dziecko jak było chore to wręcz przeciwnie, bardzo mało jadła

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość

Kurde, właśnie sobie uświadomiłam, że chciałam ogarnąć jakiś wyjątkowo fajny prezent dla tż skoro takie okrągłe urodziny. Od dłuższego czasu nie miałam szans zebrać myśli
Nie chcę jakichś lotów paralotnią, tż lubi takie ekstremy, ale ja jestem po.sr.ana, że się zabije i zostanę sama z dzieckiem

Na razie mam tylko koszulkę.

Fajna ta koszulka

Cytat:
Napisane przez Madzia000 Pokaż wiadomość
Zezarłam na raz calą czekolade studencką z orzechami
zżarłabym

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
A miałam Wam pisać,że Tusia uwielbia Hula-Kulę.jak jest na macie na brzuszku to kładę przed nią, ona ją turla rączką, a jak jej za daleko ucieknie to się wnerwia i pełza do niej

O super! Też kupiliśmy tę kulę bratanicy tzta jak miała około pół roku, ale ona nie chciała się nią bawić za to teraz gdy ma 2 lata to ja uwielbia. I weź tu zrozum dzieci

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
nieźle myśle że robiła co innego tylko bała się przyznać

Mój to samo byle mięso i nie pałki z kurczaka

u mnie przestawiać się da i ja często przestawiam bo wszystkie meble są oddzielne i mogę sama przestawiać a pokój duzy tylko TŻ później zrzędzi że spac musi w innym miejscu

zjadł o 21 200 ml mm
obudził się o 2 więc mu dałam 180 mm z 4 miarkami zamiast 6
obudził sie o 5 i robiłam ciii ciii ale nic, wziełam go do naszego łóżka ale nie pomogło a nie wierzyłam że znów głodny to pyk mu 100 herbatki wypił do dna i spał nawet się nie zająknał już.

Podobno dawanie wody albo zmniejszanie miarek w mm to metoda na oduczenie od nocnego jedzenia że dziecko pomyśli że nie opłaca mu sie wstawac w nocy, a powietrze mieliśmy dziś suche w sypialni więc tak sobie wykminilam że moze pic mu się chce... a że Filip koksu waży ponad 9 kg to nic mu nie będzie raczej..

napewno wulkanizator coś zaradzi!

moje dziecko zawsze ma ból brzucha po marchewce.. chyba przestane mu dawac..
Spróbuję podać herbatkę, bo ona mi się czasem budzi o 7, zje jakieś 60 i śpi dalej a może jej się właśnie pić chce wtedy i muszę coś pokombinować żeby mi w nocy spała więcej, ale najpierw to wyślę męża po dentinox!

- byłam gotowa za Ciebie umrzeć..."
08.09.12 ŻONA
07.08.13 MAMA

Uganiamy się za uniesieniem takim, przy którym wszystko inne blednie...
kropla_deszczu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 15:55   #2843
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Nie rozumiem jak po 15 minutach spania dziecko może się zregenerować? ;]
moja by też tyle spała gdyby nie wspomaganie suszarką jak się kręci i otwiera oczy oraz spanie na brzuszku, dopóki się nie przekręca to jeszcze ta metoda działa a co później będzie to się okaze

---------- Dopisano o 16:55 ---------- Poprzedni post napisano o 16:53 ----------

Cytat:
Napisane przez ruda_g Pokaż wiadomość
Moozna, moje dziecko czesto w dzien regenerowalo sie po 15minutach.... nie zdarzylam porzadnie wyjsc z sypialni i juz byla gotowa na zabawe a teraz spi na rekach u mnie juz chyba z godzine, a co ja chce odlozyc to podkowke robi i placze takimi lzami, ze az mi jej zal.... a pecherz mi zaraz peknie...

jak masz jedna reke wolna to idz z nią bo co zrobisz? a jedna reka tez dasz rade się chyba rozebrać
Stary 2014-01-23, 15:55   #2844
badzia987
Wtajemniczenie

Papuga- takie pyszności ale już słyszę jak Gosiak ma bóle brzucha jakbym ich spróbowała.
Ja już nie zakładam czapeczki...

Aamelka- kurcze ja od niedzieli kibluję w domu. Jakoś boję się wychodzić na ten mróz szczególnie że Młoda zawsze musi się drzeć jak wychodzi... Ale patrzę na prognozy i chyba z tydzień nie wyjdę. Nie jestem odważna....

Małgosia 06.10.2013 r.
badzia987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 15:57   #2845
bayeczna
Raczkowanie

Cytat:
Bu, a ja miałam we wrześniu kupić zmywarę ale po długich dyskusjach padło na nowe meble, bo poprzednie jeszcze po teściach były. Ale mam nadzieję że w tym roku w wakacje w końcu się dorobię zmywarki
zmawarka rewelacyjna sprawa u nas rozwiązała problem kto ma pozmywać gary, ale nie przewidzieliśmy faktu kto ma ją teraz załadowywać i opróżniać wiec droczymy się dalej z tz

Cytat:
no to super u mnie też ciężko jest z zaśnięciem jak młodego przegapie

moje szczęścia:

Oliwia 12.03.2006r
Maciej 29.01.2008r
Jaś 15.10.2013r
bayeczna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 15:58   #2846
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuje za odpowiedzi odnośnie czapeczki

A co z tym ziemniakiem? zapiera czy nie zapiera?
Wydaje mi się, że może.

Cytat:
no nie ma to jednak jak dobra drożdżóweczka
a Ty jadasz ciasta?
NIeeeeee, na sb? Coś Ty! Nie jem cukru i białej mąki w ogóle

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-01-23, 16:00   #2847
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
kurde a ja zawsze zakładam i ściągam dopiero po jedzeniu i tak sie zaczelam zastanawiac czy to w ogole konieczne

przepis z wizażu - https://wizaz.pl/kulinaria/przepis,8...ki-z-marmolada
wiesz co ktoś mi powiedział tu na forum, że czapeczki się zakładało, bo w domach były przeciągi i zimno, a pytałam o zamaczanie uszek wtedy
ja wczoraj wieczorem robiłam murzynka i już nie ma
Pisałam Wam kiedyś o selerze naciowym, że niedobry. Zrobiłam z niego zupę krem i była pycha, dodałam wtedy 2 marchewki i 1 cebulę, a dziś dodałam jeszcze 2 ziemniaki i 10 brukselek, mojemu Kamilkowi bardzo smakuje, ale on zje wszystko co zmiksowane boję się, że jak będę gotowała Emilce obiadki to dodatkowo Kamil się będzie podpinał
Stary 2014-01-23, 16:01   #2848
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bayeczna Pokaż wiadomość
zmawarka rewelacyjna sprawa u nas rozwiązała problem kto ma pozmywać gary, ale nie przewidzieliśmy faktu kto ma ją teraz załadowywać i opróżniać wiec droczymy się dalej z tz

U nas ze zmywarką było tak samo. Teraz tż non stop pracuje, więc samo się rozwiązało, bo o 2 w nocy nie będzie się tłukł garami
Nie powiem, żebym była tym zachwycona...

Rok z Jillian i Mel B✓
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

More water&vegetables
13/100 sugarfree days
Stary 2014-01-23, 16:02   #2849
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez bayeczna Pokaż wiadomość

Tak właśnie zdałam sobie sprawę,że u nas to też jest problem,dlatego muszę uważnie obserwowac i wyłąpywać pierwszą oznakę
Stary 2014-01-23, 16:06   #2850
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Lola ,zamówiłas juz krzesełko ? bo jak nie to przestrzegam przed sprzedawca z pierwszego linku, wciska ludziom niekompletne krzeselka lub inny kolor
nie jeszcze nie.
bardzo dziekuje za info . ja jakos przeoczyc musialam twoj post.
aleswoja droga to co za oszust krde

co do spacerow w mroz to ja opatulam ze widac tylko troszke nalego i tak sie zastanawian czy plandeke na deszcz nie zalozyc zawszr troche cieplej by moc wychodzic

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości