|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2491 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V
Cytat:
|
|
|
|
|
#2492 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2493 |
|
Rozeznanie
|
Witam się dopiero dziś
![]() Przez chwilę myślałam,że jestem na innym wątku,tyle nowych osób ![]() Witajcie Karlain poszalałaś z negliżem ![]() Vampirko za zakup wózka!! super!GosiusKochana gratulacje ogromne z wieści,że będziesz miała córeczkę Niki to jak dziś świętujecie?![]() Zdrówka,zdrówka i jeszcze raz zdrówka dla pupci Hani Princi super,że wszystko dobrze na połówkowym ![]() Ja właśnie wrócilam z tesco z zakupów z Tatą i normalnie,aż wierzyć mi się nie chce z jaką chamską babą miałam styczność. W sklepie pełno ludzi i mega kolejki to stwierdziliśmy z ojcem,że ciśniemy do kasy z pierwszeństwem. Ten znak wisiał nad kasą nr.19 gdzie akurat nikogo nie było. To idziemy do kasy obok nr.20 i tata się pyta czy ta kasa również jest z pierwszeństwem i kasjerka mówi,że tak i żeby podejść. No to Tata mnie woła a przed nami stała jeszcze jedna babeczka chyba z 9 miesiącu już no to On mówi Jej by jeszcze ona weszła przed nami. No to poszła,wyłożyła się. Jedna Babka co miała już na ladzie zakupy nie robiła zadnych problemów,druga przed nią owszem. Skasowała tą pierwszą w ciąży i mówi byśmy się wyłożyli no to wykładamy się a ta jedna (co mialabyć kasowana)mówi do mnie"moglibyście chociaż odczekać a nie tak jedni po drugich,ja tutaj też robie zakupy". Po chwili podeszła do niej chyba córka z dzieckiem. Ja jej wtedy nic nie odpowiedziałam. Mówie jej "przepraszam"żeby się posunęła bo chce przejść,żeby zbierać zakupy a ta stoi jak święta krowa i toruje wózkiem to wziełam jej ten wózek i sama przesunęłam żeby wyjść..ostentacyjnie go wciągnęła z powrotem. Wzieła tego synka i posadziła na ladzie "ja też stoje tutaj z dzieckiem!" Ja na nią patrze i zbieram te zakupy i nagle mój tata ją prosi by odjechała wózkiem bo chce wyjechać a Ona do niego"teraz Pan będzie czekał" My szok!! i Tata musiał wyjechać kasą obok! Normalnie co za bezczelny babszyt to do teraz mi się wierzyć nie chce! Ja głupia oczywiście się nie umiałam odezwać na czas i dopiero pózniej wpadłam,że mogłam jej odpowiedzieć,że gdyby przepóściła przed siebie tą kobiete w ciąży to nie byłoby jednej po drugiej! Z resztą uważam,że kobieta w ciąży ma pierwszeństwo przed kobietą z dzieckiem..a już na samym początku jest osoba niepełnosprawna. Masakra! az się zdenerwowałam niepotrzebnie! Edytowane przez lolitka888 Czas edycji: 2014-01-23 o 18:01 |
|
|
|
#2494 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2495 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Princi najważniejsze że dzidzie nasze zdrowe ![]() a jak tam lekarz wypowiada się nt. tych problemów tarczycowych - dziedziczne to czy nie? ![]() PS. -->>mamy nowa mamusię Hashi na wątku ![]() ---------- Dopisano o 18:14 ---------- Poprzedni post napisano o 17:59 ---------- lolitka888 no chora sytuacja, niestety taka jest rzeczywistość, naet na potkowym jest wątek nt. ustępowania miejsca kobietom ciężarnym i tam też sa zdania podzielone ![]() wracając do problemu - w szpitalu w Koninie do chirurga dziecięcego jest na drzwiach kartka jak byk napisane że kobiety z dziećmi do roku wchodzą co trzecią osobę bez kolejki, to jak tam z siostrą czekałyśmy 4 godziny, to była taka wielka awantura, nikt nie chciał przepuścić tych biednych kobiet z niemowlakami |
|
|
|
|
#2496 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Edytowane przez lolitka888 Czas edycji: 2014-01-23 o 18:21 |
|
|
|
|
#2497 |
|
Wtajemniczenie
|
principessina super, że wszystko ok
![]() ---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:24 ---------- Vampirko pokaż wózek
|
|
|
|
#2498 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i faktycznie, cyc też pewnie będzie lepszy od butelki Cytat:
za łowy ![]() Cytat:
Cytat:
![]() A wózek kupiłam taki: Tak jak wygląda u mnie, wrzuciłam w załączniku... i na razie tak zostanie, bo jeszcze nie rozpracowałam jak to wszystko się składa
|
|
|
#2499 |
|
Wtajemniczenie
|
Vampirka śliczny i widać że masywny oby się sprawdził
|
#2500 |
|
Zakorzenienie
|
Princi - super, że wszystko ok
Ja tyle ważyłam przed ciążą... ![]() Lolitka - niektóre baby są niereformowalne Mogła sobie stanąć w normalnej kasie.Karlain - ładny brzuszek.. Ja to moim tłuszczem się chyba nigdy nie pochwalę... Vampirka - jaki model wózka macie? EDIT - już widzę jaki ![]() Byłam na ćwiczeniach i nie żałuję. Było bardzo fajnie i lepiej się czuję. Ależ jestem teraz głodna.. Jutro idę na glukozę...
Edytowane przez Myska0 Czas edycji: 2014-01-23 o 18:39 |
|
|
|
#2501 |
|
Zakorzenienie
|
VwVampirka
czyzby Adbor ? ![]() jesli to ten model, to moja sąsiadka go miała i powiem Ci, że nie do zdarcia, wszędzie nim wjechała, zaspy, pagórki jej nie straszne ![]() jedynie co, to miała problem z dźwignięciem go na 4 piętro, więc zostawiała zawsze na dole i nie szło dostać się do piwnicy ![]() ---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ---------- Paulka Adbor Duo ma szerokość stelaża 77 cm, nie wiem, czy znalazłaś już węższy ?? Ja węższego nie spotkałam |
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2502 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
co do promocji ciuszkowych w tesco: pojechałam w niedzielę z tż, on poszedł do sportowego, ja miałam iść do apteki, ale zaszłam jeszcze na sklep, żeby ciuszki pooglądać, i tak przeglądałam, oglądałam, wybierałam, że straciłam poczucie czasu i świadomości ogólnie również nagle widzę przed sobą mojego tż z ogromnie wściekłą miną. Okazało się że dzwonił do mnie, a ja nie odbierałam (dodam że głos miałam włączony a telefon w kieszeni w kurtce - po prostu całkowicie odpłynęłam ) i tak się wystraszył bidulek że zaczął po toaletach biegać, bo myślał że zasłabłam. I jak mnie w końcu znalazł to OPR dostałam że on się zamartwia a ja się oddaje szałowi zakupowemu, i z tego wszystkiego nic nie kupiłam
|
|
#2503 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ramona, Ty to masz oko
![]() Na razie sama mogę o nim powiedzieć tyle, że prowadzi się lekko, nawet po włożeniu wszystkich ciężkich rzeczy jakie w mieszkaniu znalazłam, jednak sam w sobie jest ciężki, ale na szczęście mieszkamy na parterze... a najwięcej spacerować będę po dość trudnych drogach, tj leśnych (mam już kilka fajnych miejsc), więc myślę, że da tam radę... ---------- Dopisano o 18:49 ---------- Poprzedni post napisano o 18:47 ---------- Cytat:
|
|
|
#2504 |
|
Zakorzenienie
|
Cześć dziewczyny
Jestem padnięta dzisiaj jak dawno nie byłam miała się zajmować moja babcia, ale ona poza kanapę się nie rusza, więc wiadomo jak to wyglądało ale przeżyłam to się liczy ![]() Pupcia Hani już lepiej wygląda w porównaniu do wczoraj, cały dzień jej grubo smarowałam bepanthenem, teraz na noc zrobię tą drugą maścią bardzo uważałam na to co dzisiaj jadła, więc jutro będziemy obserwować Dziękuję Wam jeszcze raz za zainteresowanie i o życzenia zdrówka dla Hanuli Niegrzeczna, dziękuję Ci, w takim razie tak będę smarować jak Ty MamaKtosia ja też się tego bałam i jakby dzisiaj było tak jak wczoraj wieczorem to jutro z rana robiłabym badanie siuśków, ale na szczęście dzisiaj już pod względem bólu luzik, bo żadnych oznak, że siusia nie było na szczęście Beatusia ja bym poszła na L4 na Twoim miejscu bez wahania Asiulka ale cuda znalazłaś Madziuula Hania też obecnie nie kocha mamy w zasadzie z tego co mówi wynika, że kocha tylko dziadka i jednego królika Karlain no ładny brzuszek, ale żeś się roznegliżowała konkretnie Vampirka gratuluję zakupu wózka ![]() Mam nadzieję, że do jutra brzuszek przestanie boleć ![]() Pallas pokaż co tam wyszukałaś w tym Tesco ![]() Pomarańcza, my też walnut Brown Principessina super, że dzidzia pięknie rośnie ![]() Lolitka no trzeba w takich sytuacjach wyjść szybko z szoku wywołanego postawą ludzi i się odezwać, ja bym nie darowała ![]() Jutro w końcu wizyta A teraz idę kąpać Hanię |
|
|
|
#2505 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
nie no do targania go na piętro to się nie nadaje moja siostra miała podobny do pierwszego dziecka, tylko na paskach, nie na amortach i nawet ciężko było go wnieść na parter, a jeszcze z 3-miesięcznym bobasem to w ogóle tragedia ![]() ale mały miał bardzo wygodne spanko na początku, bo nie miała w 1 miesiacu łóżeczka, to mały spał w tym wózku i tak się skubany do bujania przyzwyczaił, że potem nie szło go inaczej uśpić, trzeba go było stale lulać ![]() no to tyle, jesli chodzi o minus wózka na paskach
|
|
|
|
|
#2506 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Dziś mam faze na śpiewanie Pstrykam tv i jak widzę piosenkę którą znam to śpiewam i nawet troszkę bioderkami pokręce Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2507 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
wiecie co? w pewnym momencie przestałam oglądać wiadomości, bo za bardzo mnie poruszały te historie z dziećmi.. dziś tak sobie leci polsat, no i są informacje, więc myślę.. no niech już lecą. i było o tej sprawie z Włocławka.. dyrektor szpitala mówi, że w tamtym roku miało miejsce 5 podobnych przypadków, w 2012r. 4 przypadki i w 2011r. 5 przypadków. No i w większości na dyżurze tego samego lekarza, który cały czas normalnie pracuje. i dyrektor stwierdził, że przecież mają o ileś tam niższą średnią umieralności niż jest w Polsce.. to ja się k**** pytam, czy 5 tak straszliwych przypadków to jest mało? ile jeszcze dzieciątek musi bezsensownie umrzeć, żeby ktoś się za to wziął???!!! no po prostu mam dość. i weź tu bądź spokojna nosząc dziecko... to jest po prostu straszne przepraszam, że znów wróciłam do tego tematu, ale nie mogę się uspokoić. Edytowane przez beatusia10 Czas edycji: 2014-01-23 o 19:08 |
|
|
|
|
#2508 |
|
Zakorzenienie
|
paulka to szczerze mówiąc ja jestem w szoku, że nie macie windy tej europejskiej
przecież ta winda jest węższa niż futryna drzwi, to jak ma tam wjechać wózek inwalidzki? ![]() powinna byc winda conajmniej 90 cm - jak u mojej babci w bloku 50-letnim zamontowali, bo były dwie stare, takie PRL-owskie ![]() nikt tam u Was nie domagał się tego??
|
|
|
|
#2509 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Na szczęscie wózek który wybraliśmy mieści się do windy, ale tak czy tak pójdziemy z tym do administracji. Czynsz podnoszą co i raz a żeby na klatce żarówkę wymienili to już 3 dzień dzwonię. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2510 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wychodzi na to, że mamy za dużo urodzeń i wyż demograficzny skoro państwo (czytaj: służba zdrowia) pozwala sobie ot tak na śmierć nowych obywateli to jest jakaś paranoja |
|
|
|
|
#2511 |
|
Wtajemniczenie
|
ale jestem dziś padnięta.. wszystko ogólnie mnie boli, plecy mnie tak rwą że masakra..a Iga dziś też przechodzi samą siebie, no a mąż sobie pojechał na trening
kasian nam wystarczyło 2 dni na zagojenie i dosłownie zginęło całkowicie..mam nadzieję że i Was szybko przejdzie, bo wiem jak ja przeżywałam jak Iga miała do krwi zdartą pupkę, miałam wtedy wyrzuty sumienia że coś zaniedbałam Jutro razem wizytujemy
|
|
|
|
#2512 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2513 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z domu
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2514 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2515 | ||
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
#2516 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#2517 |
|
Zakorzenienie
|
a dziękuje, całkiem dobrze. Czuję jeszcze się osłabiona, ale dam radę. Mam jeszcze czasami twardnienia brzuszka, ale to co było wcześniej a teraz to jest duża różnica. Po za tym mąż dba o mnie, jak tylko jest w zasięgu oczu ;-) W domu czekaly na mnie tulipany
Swiezo poscielone lozko, non stop przynosi mi wode do lozka, herbatke, doslownie wszystko, ciekawe jak dluuugo tak bedzie. Nawet ubrania mi poskladal i pochowal do szafek. Jest KOCHANY ---------- Dopisano o 19:32 ---------- Poprzedni post napisano o 19:31 ---------- |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2518 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Witaj ![]() Super że Tż dba o Ciebie brawa dla Niego ![]() ![]()
|
|
#2519 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Odpoczywaj ile wlezie
|
|
|
|
|
#2520 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:03.

doktorek mnie zwazyl juz 56.5 kg!

za zakup wózka!! super!

nagle widzę przed sobą mojego tż z ogromnie wściekłą miną. Okazało się że dzwonił do mnie, a ja nie odbierałam (dodam że głos miałam włączony a telefon w kieszeni w kurtce - po prostu całkowicie odpłynęłam
ale przeżyłam to się liczy