|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę: | |||
| Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. |
|
0 | 0% |
| Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. |
|
1 | 2,78% |
| Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! |
|
3 | 8,33% |
| Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! |
|
0 | 0% |
| Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! |
|
0 | 0% |
| Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! |
|
1 | 2,78% |
| Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! |
|
3 | 8,33% |
| Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco |
|
0 | 0% |
| Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka |
|
0 | 0% |
| Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. |
|
1 | 2,78% |
| W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! |
|
9 | 25,00% |
| Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! |
|
11 | 30,56% |
| Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! |
|
1 | 2,78% |
| Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! |
|
2 | 5,56% |
| ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! |
|
1 | 2,78% |
| Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! |
|
1 | 2,78% |
| Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz |
|
1 | 2,78% |
| mamusie listopad-grudzień. |
|
0 | 0% |
| Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3091 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I
Basia
![]() Rusałka Nemosku nietolerancje, azs tudzież skazę białkową podejrzewam przez wysypki, łuszczenia, ogólnie problemy skórne i bóle brzuszka, która trwają już 3 dzień. Jutro zapisałam nas do pediatry. Zobaczymy co powie. Prezenty fajne, choć huśtawka na razie bez szału, ale posiedzi grzecznie w niej przez jakiś czas. Kosz jest hitem, bo każdy chce wyrzucić pampersa Sylwia ja właśnie smarowałam oliwką, albo od niedawna maścią cholesterolową i ściągałam tetrą. Co jakiś czas nam się to odnawia ![]() Odnośnie szczepienia myślę, że nic się nie stanie. Przepraszam, że tak zupełnie wybiórczo, ale nie mam dziś siły. Jakiś w ogóle nastrój mam depresyjny. Wysypki, bóle brzucha, płacz zaczynam nie ogarniać. Kupy jak wcześniej było 6 dziennie, tak teraz jest ledwo jedna. U Was też tak z dnia na dzień się to zmieniło? Chce mi się dziś ryczeć i w sumie nie wiem dlaczego ![]() Mąż ma beznadziejne zmiany w pracy, dzisiaj od 14, więc czeka nas samotna kąpiel, usypianie itd. Wkurza mnie, że codziennie robię to samo, wkurza mnie pogoda, wkurza mnie dziś chyba wszystko Wkurza mnie, że nie mam kiedy siąść na internet, a jak już mi się uda, to wkurzam się, że marnuję w ten sposób czas. Sama z sobą nie mogę dziś wytrzymać. Zadzwonię chyba po mamę, wtulę się w cycusia i wypłaczę
|
|
|
|
#3092 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3093 |
|
Wtajemniczenie
|
Takiej specjalnej dla noworodkow
http://www.birke-wellness.de/aff/Sec...FWoOwwoddXMAYQ |
|
|
|
#3094 |
|
Raczkowanie
|
Taką przynosi moja położna, tak myślałam że nie na zwykłej.
Ja chciałabym sprawdzić ile mały zjada z piersi ale niestety mam tylko zwykłą. A mały przybiera szybko wiec zastanawiałam się ile je. No ale niestety na zwykłej się nie da. A coś od dwóch dni mam nawał pokarmu piersi mnie bolą i dosłownie kamienie. Zastanawiałam się czy mały je mniej czy mam jakąś powiększoną produkcję. |
|
|
|
#3095 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
fajnie,musze,obczaic fote na lapku ![]() Cytat:
hej ![]() ladna waga ![]() Cytat:
oby tak zostalo! Cytat:
![]() dziecie mi dzis 20 min pospalo ![]() a jutro ma byc -20 :banghead: Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||||
|
|
|
#3096 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Witaj ![]() powiedz coś o sobie jak tam mały Wiktorek ?babku mao- fajne to LUSESITA -20
|
|
#3097 |
|
Zadomowienie
|
Hej
![]() Rusalka bardzo mi przykro z powodu psiny Babku taki dzien po prostu ,sciskam Cie mocno Kejti witaj U nas tez coraz bardziej mroznie niestety, generalnie lubie zime, ale w tym roku nie koniecznie musi byc. Jednak spacer duzo daje Mao fajny ten palak ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ---------- Basia trzymamy z Leonkiem kciuki ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3098 |
|
Zakorzenienie
|
Jaka cisza
|
#3099 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Ania |
|
|
|
|
#3100 |
|
Zadomowienie
|
dziś odwiedzam małą i wiecie co? niespodzianka!!! mała ssie smoczek i jadła z butelki a że była pora karmienia, nakarmiłam malutką
dostaje emfamil na zamienę z normalnym mlekiem modyfikowanym zawierającym białko
|
#3101 |
|
Zakorzenienie
|
Dzień świra za nami... szczepienia nie było :/ lekarka twierdzi, że przez to, że była gorączka i utrata apetytu przy wcześniejszym, wysłała nas na morfologię... a TŻ mówi, że pewnie szczepionek nie mieli bo żadnego dzieciaczka nie zaszczepili z 3 które były w przychodni w tym samym czasie.
Na USG bioder się okazało, że coś jest nie do końca dojrzałe... mamy za miesiąc iść na kontrolę. Niby lekarz mówi, żeby się tym nie przejmować, zwłaszcza, że urodziła się przed terminem, że to za miesiąc może już w ogóle nie być widoczne. Niby nic a człowiek się martwi. Natalia w 8 tygodniu waży 5340g, przybrała ponad 200g w tydzień |
|
|
|
#3102 |
|
Zadomowienie
|
Agnieszka. rozsiusia się tak, że jeszcze będziesz się śmiała jak Cię będzie obsikiwać przy zmianie pieluchy, tu potrzebny jest czas.
A jeszcze zapomniałam powiedzieć co z katarem, bo my walczyliśmy z katarem 2 tygodnie, i doktor powiedziała, że mam obniżyć stopnie w pokoju, w którym przebywa dziecko do 20. Tak też uczyniłam, i katar odszedł tak nagle jak nagle się pojawił. Współczuje straty pieska. Trzymam kciuki za operacje. |
|
|
|
#3103 |
|
Zakorzenienie
|
Hej mamusie
dawno nic nie pisałam ale zatęskniłam za wami![]() Co u nas hmm... Julek rośnie jak na drożdżach i aż dziwne, że tylko na piersi chowany skubaniec we wtorek był ważony (9 tyg i 3 dni) i waży 6660g. Widzę te zdziwienia jak mówię, że ledwo dwa miesiące skończył ubranka niektóre już na 74 muszę mu zakładać z nockami większych problemów brak (tfu tfu żeby nie zapeszyć) ostatnie noce budził się tylko raz a później dopiero nad ranem 7-8![]() To na razie tyle u nas lecę was trochę poczytać
|
|
#3104 |
|
Zadomowienie
|
a i dzisiaj ze szczepienia nici, kupy nadal są brzydkie. Dziewczyny oświećcie mnie jak powinny wyglądać kupy w drugim miesiącu życia dziecka i jak często powinny się pojawiać w ciągu dnia.
Nie mówiąc już o tym, że moja Ari szykuje się do ząbkowania. Jestem w takim szoku, że szczęki jeszcze nie udało mi się pozbierać z podłogi od rana. ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ---------- a i jeszcze mam pytanie...czy któraś z Was była może u dentysty po porodzie i dostała znieczulenie? Chodzi mi o to, czy jak karmię to czy mogę dostać znieczulenie? |
|
|
|
#3105 | |
|
Zakorzenienie
|
Agnieszka o kurcze, nic nie wiedziałam o twojej malutkiej... Strasznie mocno was ściskam i wierzę, że wszystko dobrze się skończy. W koñcu masz malutką ale bardzo dzielną córeczkę
![]() ---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
Co do znieczulenia nie pomogę ale jest miejscowe i malutka ilość więc może można.
|
|
|
#3106 |
|
Zakorzenienie
|
Anoula-
za bioderka i morfologię na pewno bedzie ok ![]() AGA- SUper wieści ! ![]() Kabriela- a czemu już ząbki?? motylek- szybko rośnie ten Twój bąbel :d
|
#3107 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i pierwszy Wiktorek u nas Cytat:
dla Ani, a widzisz nie ma się czym zamartwiać
|
|
#3108 | |||
|
Rozeznanie
|
Hello! Ja tak na chwilkę
Chwilowo u mnie błoga cisza, chłopcy śpią Ciekawe jak długo :/ Cały czas walczymy z nocnymi pobudkami, bo choć codziennie mamy ten sam rytm, to budzi się nieregularnie Potrafi jeść co 2 godz. Tłumaczę sobie, że głodny, że stęskniony itd., bo smok nie działa, przytulanie też nie. Ahh marzę o kilku nieprzerwanych godzinach snu. Chciałam mu dać butlę z mm na noc, ale lekarka mi odradza, ze względu na to że na samej piersi przybiera na maxa i szkoda byłoby m rozepchać żołądek. Sama już nie wiem co o tym myśleć.Bardzo się cieszę Cytat:
My byliśmy wczoraj na usg i podobno ok, choć kazał nam szeroko pieluchować i przyjść za 2 miesiące do kontroli Chyba dlatego, że w brzusiu był miednicowo ułożony. Podobno to jest wskazanie do częstszych kontroli...ahh tez się trochę martwię.Swoją drogą jak radzicie sobie z szerokim pieluchowaniem? Ja założyłam 2 pampersa, ale body mi się nie chciało zapiąć hehe Cytat:
za nocki!Mój też taki kolos Aż się sama zastanawiam czy te ciuchy się jakoś nie skurczyły po praniu. Cytat:
|
|||
|
|
|
#3109 |
|
Wtajemniczenie
|
Kochanie dziewczynki! niestety mam dziś zły dzień i przemyślałam parę spraw. Z okazji że nie ogarniam swojego życia, szczególnie studiów ( moja magisterka nawet nie powstaje)muszę zrezygnować na jakąś chwile z forum
oby szybko.Mam nadzieję że będziecie owocnie spędzać czas a dzieciaczki będą zdrowe. To do napisania.
|
#3110 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3111 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ---------- Dobry wieczór Nadrobiłam Was do połowy bo tyle zdąrzyłam, jak mi się uda to nadrobię dalszą część. Z ostatniej strony wyłapałam że Beatka nas opuszcza... Wracaj do nas szybko ! i że u Ani Agnieszki jest coraz lepiej Byliśmy dzisiaj na szczepieniu... Jaś okropnie płakał jeszcze przed szczepieniem (udzieliło mu się to że dzieci w gabinecie okropnie krzyczały). Po szczepieniu poszedł spać a jak wstał to nikt z nas nie wiedział jak go uspokoić, ja aż z tego wszystkiego się popłakałam bo on tak strasznie płakał a ja nie potrafiłam mu pomóc .Ahaaa i dobra rada dla Was. Jak dziecko zanosi się po szczepieniach z bólu ściągnijcie mu skarpetki napewno mu to pomoże ![]()
|
|
|
|
|
#3112 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super! nerki tez rusza ![]() Cytat:
wow,piekna waga! Cytat:
![]() ![]() ja gdyby nie aplikacja w telefonie to pewnie w ogole bym sie nie pojawiala ![]() mala usypia przy cycu... cos mi sie zdaje,ze mala ma kolki...i przez to ten problem z kapiela... dzis nawet przewinac wieczorem jej nie moglam...18-19 to jeden placz ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|||
|
|
|
#3113 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
bardzo mi przykro ![]() Cytat:
![]() EDIT doczytałam i nawet nie wiem co Ci doradzić Cytat:
i super że z bioderkami już jest ok
|
|||
|
|
|
#3114 |
|
Zadomowienie
|
ryba dopiero się zorientowałam że nie podalam na pierwszą stronę info, dopisz pls
*ola_k11 25.11.2013-( 5630g- 8 tyg.) kp |
|
|
|
#3115 |
|
Wtajemniczenie
|
Agnieszka super że Ania ssie
Z dnia na dzień coraz lepsze wiadomości ![]() Anoula trzymam kciuki za bioderka i wyniki morfologi Domi biedny Jasieńko, nic przyjemnego takie szczepienie Moje dziecko doprowadza mnie do białej gorączki, usypia na rękach i to broń Boże mi nie przeszkadza, zasypia ze smoczkiem i teraz jest na etapie ręce w buzi, no i podczas zasypiania wpycha swoją łapkę pod smoczek i go próbuje wyciągnąć, a w sumie próbuje zmieścić w buzi i ręke i smoczek, no i zaczyna się problem bo ja jej tą rękę zabieram a ona siup i to samo, nie pozwoli sobie przytrzymać ręki bo wtedy jest ogromny płacz, a jak smoczka wyrzuci to też jest krzyk więc tak się bawimy w kotka i myszkę i usypianie trwa 5-7 minut i ja w tym czasie z 25-30 razy jej tą ręke zabieram a ona ją wkłada i naprawdę nie przesadzam z ilością tych razów
|
#3116 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dla Hani ![]() Anka moje problemy z TŻtem w porównaniu z Twoimi to pikuś ![]() Basia mocne za malutką !Cytat:
. Karmię wtedy kiedy uważam że już pora a nie na zawołanie mojej teściowej :P
|
||
|
|
|
#3117 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaaaaaaaaaa Beatka wracaj do nas szybciutko!!!
|
#3118 |
|
Zakorzenienie
|
Beatko- czekamy na Ciebie
Domii pozdrów D. ode mnie Lusesita- moze i to brzuszek,.. współczuję
|
#3119 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;44757955]Donoszę tylko, że żyjemy, czasu na nic nie mam więc nie nadrobię niestety. Michał wazy już chyba dużo ponad 6kg, zobaczymy na szczepieniu 14.02. Po 1 szczepionce była 4 dniowa tragedia, płacz non stop, w dzień i w nocy, już myślałam, że kolki, ale raczej nie bo nie bolał go brzuszek, potrzebował tylko mojej bliskości, noszenia, przytulania. Boję się kolejnego szczepienia... Mamy mały sukces bo Miś w dzień śpi w łóżeczku, sam zasypia. Ale w nocy nie zaśnie, płacze, łzy płynął po polikach a mi jest go szkoda i zabieram do łóżka. Próbowałam 1 nocy odkładać, ale po 2 godzinach zrezygnowałam. Za jakiś czas znów spróbujemy. Ja jestem od dłuższego czasu przeziębiona, ale na szczęście małego nie bierze. Podnosi już wysoko główkę i... o dziwo- przewraca się z brzucha na plecy! Pomyślałabym, że może raz mu się udało, ale nie... nie chce leżeć na brzuchu więc się przekręca. Jakoś wcześnie, pamiętam, że Ola miała może 4, 5 miesięcy jak zaczęła to robić. Mam nadzieję, że niedługo będę miała odrobinkę więcej czasu i będę mogła poczytać co tam u Was. A na razie pozdrawiam [/QUOTE]Super że się odezwałaś i że wszystko u Was w porządku ![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#3120 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moj starszak był michelinkiem a teraz chudzina
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 20:51.

Zuzia się z nim oswaja. Póki co 10 minut poleży. Ale jestem z niego zadowolona 
Taki klusek wyrósł tylko na cycku... Nie wiem co mam w tych cyckach 

z nockami większych problemów brak (tfu tfu żeby nie zapeszyć) ostatnie noce budził się tylko raz a później dopiero nad ranem 7-8
dla Ani, a widzisz nie ma się czym zamartwiać
Potrafi jeść co 2 godz. 

bardzo mi przykro 

Dalam mu jeden dzien i przejde sie do lekarza. Wczoraj rzucal sie na jedzenie, zjadl dwa razy po 160ml wiec wstapila we mnie nadzieja, ze nadrabia. Dzis znow mniej, ale w nocy zjadl ladnie. Jak dzis znow bedzie malo jadl to do lekarza-ale on nie placze, usmiechniety jest. Wypycha smoczek i piers jezykiem i za nic nie chce.