Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I - Strona 104 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Druga czesc wątku nosić będzie nazwę:
Były bąki, kupy i marudzenia, od dziś myślimy co dzieciom dać do jedzenia. 1 2,78%
Marchew, jabłko i ziemniaczek, niech nam rośnie zdrowo każdy dzieciaczek. 0 0%
Nasze pociechy poznają nowe smaczki i w miseczkach znajdują marchew, dynię i ziemniaczki. 1 2,78%
Daj mi tę noc, tę jedną noc! Przespaną noc- tę jedną noc! 3 8,33%
Mama biega już od rana, chociaz mocno niewyspana! 0 0%
Skazy, krostki i wysypki- od tygodni męczą wszystkich! 0 0%
Ach to wszystko trudne strasznie- niech to dziecko wreszcie zaśnie! 1 2,78%
Gdzieś promocja na pampersy? Wątek nasz wie o tym pierwszy! 3 8,33%
Uff jak gorąco! Puff jak gorąco! Słuchają maluchy nieustająco 0 0%
Lokomotywa i kaczka dziwaczka to repertuar dla każdego dzieciaczka 0 0%
Na pierwszy ząbek czekamy i dietę malucha rozkminiamy. 1 2,78%
W głos się śmieją dzieci nasze, zaraz będą wciinać kaszę! 9 25,00%
Mama pokaż cały świat, bo ja nie chce lezeć tak! 11 30,56%
Zieleń, złoto, jajecznica- w kupie cała okolica! 1 2,78%
Już marchewka się szykuje, mama dziecku ją gotuje! 2 5,56%
ostre tutaj są rozmowy, wątek mamy odlotowy! 1 2,78%
Rozszerzania diety czas - oby kolki poszły w las! 1 2,78%
Marchew, jabłko dobra rzecz - oby kolki poszły precz 1 2,78%
mamusie listopad-grudzień. 0 0%
Głosujący: 36. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-23, 16:22   #3091
babku
Zadomowienie

Dot.: Kupy, bąki,ulewania - WSZYSTKO WARTE OBGADANIA! Mamy XI-XII'13 cz.I

Basia

Rusałka , wiem jaki to ból stracić swojego czworonożnego przyjaciela, dlatego bardzo Ci współczuję.

Nemosku nietolerancje, azs tudzież skazę białkową podejrzewam przez wysypki, łuszczenia, ogólnie problemy skórne i bóle brzuszka, która trwają już 3 dzień. Jutro zapisałam nas do pediatry. Zobaczymy co powie.
Prezenty fajne, choć huśtawka na razie bez szału, ale posiedzi grzecznie w niej przez jakiś czas. Kosz jest hitem, bo każdy chce wyrzucić pampersa

Sylwia ja właśnie smarowałam oliwką, albo od niedawna maścią cholesterolową i ściągałam tetrą. Co jakiś czas nam się to odnawia
Odnośnie szczepienia myślę, że nic się nie stanie.

Przepraszam, że tak zupełnie wybiórczo, ale nie mam dziś siły. Jakiś w ogóle nastrój mam depresyjny. Wysypki, bóle brzucha, płacz zaczynam nie ogarniać. Kupy jak wcześniej było 6 dziennie, tak teraz jest ledwo jedna. U Was też tak z dnia na dzień się to zmieniło?
Chce mi się dziś ryczeć i w sumie nie wiem dlaczego
Mąż ma beznadziejne zmiany w pracy, dzisiaj od 14, więc czeka nas samotna kąpiel, usypianie itd. Wkurza mnie, że codziennie robię to samo, wkurza mnie pogoda, wkurza mnie dziś chyba wszystko Wkurza mnie, że nie mam kiedy siąść na internet, a jak już mi się uda, to wkurzam się, że marnuję w ten sposób czas. Sama z sobą nie mogę dziś wytrzymać. Zadzwonię chyba po mamę, wtulę się w cycusia i wypłaczę
babku jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 16:27   #3092
ania_cz79
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez De28 Pokaż wiadomość
KOciak-ja go waze przed i po karmieniu piersia, by wiedziec ile je.
A nago waze co tydzien by kontrolowac wage no i schudl.Nie chce zapeszyc ale od wczoraj wieczorem nadrabia.Oby tak zostalo.
De na jakiej wadze ważysz synka?
ania_cz79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 16:36   #3093
De28
Wtajemniczenie

Takiej specjalnej dla noworodkow

http://www.birke-wellness.de/aff/Sec...FWoOwwoddXMAYQ

Daniel

Christian
De28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 16:43   #3094
ania_cz79
Raczkowanie

Taką przynosi moja położna, tak myślałam że nie na zwykłej.

Ja chciałabym sprawdzić ile mały zjada z piersi ale niestety mam tylko zwykłą. A mały przybiera szybko wiec zastanawiałam się ile je.

No ale niestety na zwykłej się nie da.

A coś od dwóch dni mam nawał pokarmu piersi mnie bolą i dosłownie kamienie. Zastanawiałam się czy mały je mniej czy mam jakąś powiększoną produkcję.
ania_cz79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 17:22   #3095
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez maomami Pokaż wiadomość
Przyszedł dzisiaj pałąk Zuzia się z nim oswaja. Póki co 10 minut poleży. Ale jestem z niego zadowolona
Próbowałam załadować zdjęcie ale póki co nie mogę, później wrzuce jak Zuza będzie spała
Basia trzymamy mocne kciuki!!!

fajnie,musze,obczaic fote na lapku

Cytat:
Napisane przez kejti_b Pokaż wiadomość
Dzień dobry Chciałabym się przywitać i przyłączyć razem z Wiktorem. Im dalej tym bardziej potrzebny kontakt z innymi mamami, bo kto inny zrozumie bolączki odbijania i gazów (wybaczcie )

Mały urodził się 13.12, siłami natury, jutro kończy 6 tygodni. Dziś zaważony - 5900g Taki klusek wyrósł tylko na cycku... Nie wiem co mam w tych cyckach

Znalazłam Was przez wujka google, szukałam sposobów jak uśpić malucha w łóżeczku, a znalazłam pomysł z pieluszką przy buzi, czasem się sprawdza, więc za to dzięki

hej
ladna waga

Cytat:
KOciak-ja go waze przed i po karmieniu piersia, by wiedziec ile je.
A nago waze co tydzien by kontrolowac wage no i schudl.Nie chce zapeszyc ale od wczoraj wieczorem nadrabia.Oby tak zostalo.

oby tak zostalo!

Cytat:
Napisane przez babku Pokaż wiadomość
Basia

Rusałka , wiem jaki to ból stracić swojego czworonożnego przyjaciela, dlatego bardzo Ci współczuję.

Nemosku nietolerancje, azs tudzież skazę białkową podejrzewam przez wysypki, łuszczenia, ogólnie problemy skórne i bóle brzuszka, która trwają już 3 dzień. Jutro zapisałam nas do pediatry. Zobaczymy co powie.
Prezenty fajne, choć huśtawka na razie bez szału, ale posiedzi grzecznie w niej przez jakiś czas. Kosz jest hitem, bo każdy chce wyrzucić pampersa

Sylwia ja właśnie smarowałam oliwką, albo od niedawna maścią cholesterolową i ściągałam tetrą. Co jakiś czas nam się to odnawia
Odnośnie szczepienia myślę, że nic się nie stanie.

Przepraszam, że tak zupełnie wybiórczo, ale nie mam dziś siły. Jakiś w ogóle nastrój mam depresyjny. Wysypki, bóle brzucha, płacz zaczynam nie ogarniać. Kupy jak wcześniej było 6 dziennie, tak teraz jest ledwo jedna. U Was też tak z dnia na dzień się to zmieniło?
Chce mi się dziś ryczeć i w sumie nie wiem dlaczego
Mąż ma beznadziejne zmiany w pracy, dzisiaj od 14, więc czeka nas samotna kąpiel, usypianie itd. Wkurza mnie, że codziennie robię to samo, wkurza mnie pogoda, wkurza mnie dziś chyba wszystko Wkurza mnie, że nie mam kiedy siąść na internet, a jak już mi się uda, to wkurzam się, że marnuję w ten sposób czas. Sama z sobą nie mogę dziś wytrzymać. Zadzwonię chyba po mamę, wtulę się w cycusia i wypłaczę
oj...czasem sa takie dni

dziecie mi dzis 20 min pospalo

a jutro ma byc -20 :banghead:

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-01-23, 17:44   #3096
ryba91
Zakorzenienie

Cytat:
Dzień dobry Chciałabym się przywitać i przyłączyć razem z Wiktorem. Im dalej tym bardziej potrzebny kontakt z innymi mamami, bo kto inny zrozumie bolączki odbijania i gazów (wybaczcie )

Mały urodził się 13.12, siłami natury, jutro kończy 6 tygodni. Dziś zaważony - 5900g Taki klusek wyrósł tylko na cycku... Nie wiem co mam w tych cyckach

Znalazłam Was przez wujka google, szukałam sposobów jak uśpić malucha w łóżeczku, a znalazłam pomysł z pieluszką przy buzi, czasem się sprawdza, więc za to dzięki

Witaj
powiedz coś o sobie jak tam mały Wiktorek ?

babku
mao- fajne to

LUSESITA -20
Stary 2014-01-23, 19:24   #3097
Olenka_24
Zadomowienie

Hej

Rusalka bardzo mi przykro z powodu psiny

Babku taki dzien po prostu ,sciskam Cie mocno

Kejti witaj

U nas tez coraz bardziej mroznie niestety, generalnie lubie zime, ale w tym roku nie koniecznie musi byc. Jednak spacer duzo daje

Mao fajny ten palak

---------- Dopisano o 19:24 ---------- Poprzedni post napisano o 19:21 ----------

Basia trzymamy z Leonkiem kciuki

Olenka_24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 19:28   #3098
ryba91
Zakorzenienie

Jaka cisza
Stary 2014-01-23, 19:52   #3099
lubiewiedziec
Raczkowanie

Cytat:

Czolem! pozazdroscic wagi dzieciatka, moj wazy tyle samo a urodzil sie 3.11. Powaznego mezczyzne hodujesz. Co do usypiania, ja juz sie poddalam, i usypiam przy piersi w moim lozku. Niech sie cieszy mlody poki moze, ale jak bylam zmotywowana to dzialo usypianie metoda dr karpa, brzuszek do brzuszka na pilce lekarskiej. A potem jak jest spiacy to kladlam do lozeczka. Dzialalo, a potem byl drugi skok rozwojowy i wszystko wzielo w leb.

Ania
lubiewiedziec jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 20:37   #3100
agnieszka255
Zadomowienie

GG do agnieszka255

dziś odwiedzam małą i wiecie co? niespodzianka!!! mała ssie smoczek i jadła z butelki a że była pora karmienia, nakarmiłam malutką dostaje emfamil na zamienę z normalnym mlekiem modyfikowanym zawierającym białko moja księżniczka robi postępy, oby przybierała na wadze. ale problem z nerkami jest nadal, wciąż za mało siusia
Stary 2014-01-23, 20:55   #3101
Anoula
Zakorzenienie

Dzień świra za nami... szczepienia nie było :/ lekarka twierdzi, że przez to, że była gorączka i utrata apetytu przy wcześniejszym, wysłała nas na morfologię... a TŻ mówi, że pewnie szczepionek nie mieli bo żadnego dzieciaczka nie zaszczepili z 3 które były w przychodni w tym samym czasie.
Na USG bioder się okazało, że coś jest nie do końca dojrzałe... mamy za miesiąc iść na kontrolę. Niby lekarz mówi, żeby się tym nie przejmować, zwłaszcza, że urodziła się przed terminem, że to za miesiąc może już w ogóle nie być widoczne. Niby nic a człowiek się martwi.

Natalia w 8 tygodniu waży 5340g, przybrała ponad 200g w tydzień
Anoula jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 20:56   #3102
Kabriela
Zadomowienie

Agnieszka. rozsiusia się tak, że jeszcze będziesz się śmiała jak Cię będzie obsikiwać przy zmianie pieluchy, tu potrzebny jest czas.

A jeszcze zapomniałam powiedzieć co z katarem, bo my walczyliśmy z katarem 2 tygodnie, i doktor powiedziała, że mam obniżyć stopnie w pokoju, w którym przebywa dziecko do 20. Tak też uczyniłam, i katar odszedł tak nagle jak nagle się pojawił.

Współczuje straty pieska.

Trzymam kciuki za operacje.
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 20:56   #3103
motylek85
Zakorzenienie

Hej mamusie dawno nic nie pisałam ale zatęskniłam za wami
Co u nas hmm... Julek rośnie jak na drożdżach i aż dziwne, że tylko na piersi chowany skubaniec we wtorek był ważony (9 tyg i 3 dni) i waży 6660g. Widzę te zdziwienia jak mówię, że ledwo dwa miesiące skończył ubranka niektóre już na 74 muszę mu zakładać z nockami większych problemów brak (tfu tfu żeby nie zapeszyć) ostatnie noce budził się tylko raz a później dopiero nad ranem 7-8
To na razie tyle u nas lecę was trochę poczytać

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 21:02   #3104
Kabriela
Zadomowienie

a i dzisiaj ze szczepienia nici, kupy nadal są brzydkie. Dziewczyny oświećcie mnie jak powinny wyglądać kupy w drugim miesiącu życia dziecka i jak często powinny się pojawiać w ciągu dnia.

Nie mówiąc już o tym, że moja Ari szykuje się do ząbkowania. Jestem w takim szoku, że szczęki jeszcze nie udało mi się pozbierać z podłogi od rana.

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

a i jeszcze mam pytanie...czy któraś z Was była może u dentysty po porodzie i dostała znieczulenie? Chodzi mi o to, czy jak karmię to czy mogę dostać znieczulenie?
Kabriela jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 21:12   #3105
motylek85
Zakorzenienie

Agnieszka o kurcze, nic nie wiedziałam o twojej malutkiej... Strasznie mocno was ściskam i wierzę, że wszystko dobrze się skończy. W koñcu masz malutką ale bardzo dzielną córeczkę

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ----------

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość
a i dzisiaj ze szczepienia nici, kupy nadal są brzydkie. Dziewczyny oświećcie mnie jak powinny wyglądać kupy w drugim miesiącu życia dziecka i jak często powinny się pojawiać w ciągu dnia.

Nie mówiąc już o tym, że moja Ari szykuje się do ząbkowania. Jestem w takim szoku, że szczęki jeszcze nie udało mi się pozbierać z podłogi od rana.

---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:57 ----------

a i jeszcze mam pytanie...czy któraś z Was była może u dentysty po porodzie i dostała znieczulenie? Chodzi mi o to, czy jak karmię to czy mogę dostać znieczulenie?
U nas (kp) kupki są takie jak na początku, żółte i z gródkami, dość rzadkie bo czasem wylewają się z pampersiola. Czasem robi 3-4 na dobę a czasem 1-2.
Co do znieczulenia nie pomogę ale jest miejscowe i malutka ilość więc może można.

♥37/40♥
USG: 03.10 - 2090g szczęścia
USG: 22.11
Wizyta: 28.11
motylek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 21:13   #3106
ryba91
Zakorzenienie

Anoula- za bioderka i morfologię na pewno bedzie ok

AGA- SUper wieści !

Kabriela- a czemu już ząbki??

motylek- witaj!! No ładna waga! szybko rośnie ten Twój bąbel :d
Stary 2014-01-23, 21:19   #3107
89Beatka
Wtajemniczenie

Cytat:

Witaj, miło że ktoś jeszcze dołącza i pierwszy Wiktorek u nas
Cytat:
Napisane przez agnieszka255 Pokaż wiadomość
dziś odwiedzam małą i wiecie co? niespodzianka!!! mała ssie smoczek i jadła z butelki a że była pora karmienia, nakarmiłam malutką dostaje emfamil na zamienę z normalnym mlekiem modyfikowanym zawierającym białko moja księżniczka robi postępy, oby przybierała na wadze. ale problem z nerkami jest nadal, wciąż za mało siusia
dla Ani, a widzisz nie ma się czym zamartwiać
Stary 2014-01-23, 21:22   #3108
mamusiaczek
Rozeznanie

Hello! Ja tak na chwilkę Chwilowo u mnie błoga cisza, chłopcy śpią Ciekawe jak długo :/ Cały czas walczymy z nocnymi pobudkami, bo choć codziennie mamy ten sam rytm, to budzi się nieregularnie Potrafi jeść co 2 godz. Tłumaczę sobie, że głodny, że stęskniony itd., bo smok nie działa, przytulanie też nie. Ahh marzę o kilku nieprzerwanych godzinach snu. Chciałam mu dać butlę z mm na noc, ale lekarka mi odradza, ze względu na to że na samej piersi przybiera na maxa i szkoda byłoby m rozepchać żołądek. Sama już nie wiem co o tym myśleć.

Cytat:
dziś odwiedzam małą i wiecie co? niespodzianka!!! ...
Bardzo się cieszę Nereczki też ruszą!!

Cytat:
Napisane przez Anoula Pokaż wiadomość
Na USG bioder się okazało, że coś jest nie do końca dojrzałe... mamy za miesiąc iść na kontrolę. Niby lekarz mówi, żeby się tym nie przejmować, zwłaszcza, że urodziła się przed terminem, że to za miesiąc może już w ogóle nie być widoczne. Niby nic a człowiek się martwi.
Będzie dobrze!
My byliśmy wczoraj na usg i podobno ok, choć kazał nam szeroko pieluchować i przyjść za 2 miesiące do kontroli Chyba dlatego, że w brzusiu był miednicowo ułożony. Podobno to jest wskazanie do częstszych kontroli...ahh tez się trochę martwię.

Swoją drogą jak radzicie sobie z szerokim pieluchowaniem? Ja założyłam 2 pampersa, ale body mi się nie chciało zapiąć hehe

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
Widzę te zdziwienia jak mówię, że ledwo dwa miesiące skończył ubranka niektóre już na 74 muszę mu zakładać z nockami większych problemów brak...
za nocki!
Mój też taki kolos Aż się sama zastanawiam czy te ciuchy się jakoś nie skurczyły po praniu.

Cytat:
Napisane przez Kabriela Pokaż wiadomość

Przyłaczam się do pytania. Moja 8 czeka na wyrwanie
Stary 2014-01-23, 21:25   #3109
89Beatka
Wtajemniczenie

Kochanie dziewczynki! niestety mam dziś zły dzień i przemyślałam parę spraw. Z okazji że nie ogarniam swojego życia, szczególnie studiów ( moja magisterka nawet nie powstaje)muszę zrezygnować na jakąś chwile z forum dałam sobie szlaban. Więc nie będę się pojawiać.A będzie ciężko bo to już ponad 9 miesięcy codziennych rozmów z wami. Ale jak się ogarnę to wrócę. oby szybko.
Mam nadzieję że będziecie owocnie spędzać czas a dzieciaczki będą zdrowe.

To do napisania.
Stary 2014-01-23, 21:29   #3110
mamusiaczek
Rozeznanie

Cytat:
Cześć!!

---------- Dopisano o 21:29 ---------- Poprzedni post napisano o 21:26 ----------

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość
Kochanie dziewczynki! niestety mam dziś zły dzień i przemyślałam parę spraw. Z okazji że nie ogarniam swojego życia, szczególnie studiów ( moja magisterka nawet nie powstaje)muszę zrezygnować na jakąś chwile z forum dałam sobie szlaban. Więc nie będę się pojawiać.A będzie ciężko bo to już ponad 9 miesięcy codziennych rozmów z wami. Ale jak się ogarnę to wrócę. oby szybko.

To do napisania.
Też miałam niedawno chwilę bez netu, bo to koszmarny pochłaniacz czasu. Zajrzyj do nas czasami
Stary 2014-01-23, 21:47   #3111
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka_85 Pokaż wiadomość
powiem o tym że podejrzewam tasiemca, chociaż nie chce wierzyć zbytnio bo on od urodzenia był łakomym dzieckiem, ale teraz to już pojęcie przechodzi. przecież nie mógł urodzić się z pasożytem

a i owszem, używam smoczka, twarz robi mu się cała czerwona, wypluwa go, nie chce ssać, zaczyna być rozdrażniony i przechodzi to w okropny płacz. dam butle, bo ewidentnie głodny, zje, beknie i ok.
kobieta z jaką rozmawiałam powiedziała że widziała takie przypadki i jest to bardzo żadko spotykane
od rana do północy mały ma około 7 butelek z tym kleikiem, po 220ml każda. to mniej niż ostatnio połykał jak wliczałam w to herbatki.

ja już sama nie wiem co o tym wszystkim mam myśleć.

jakbyś nie pozwoliła to pozwoliłabyś dziecku być głodnym?
uwierz, na siłe nic nie robiłam z nim nigdy.
a on ewidentnie i bez dwóch zdań jest głodny.
to nie są nerwy, to nie jest potrzeba ssania, znam swoje dziecko, on to połyka i ani kropla mu się nie uleje. najedzonego dziecka za cholere nie zmusisz do jedzenia, a jak już possie tą butelke takie najedzone dziecko, to tak jak Ryba pisała, cała ta nadwyżka zostanie zwrócona.
kobita którą widzę zawsze mi się pyta, czy on coś zwymiotował. nie. nie wymiotuje nigdy. też była zdziwiona, zapytała się dzisiaj ile butelek zjadł w ciągu dnia, pomyslała, policzyła, pomruczała i powiedziała że OK.

masakra, nie wiedziałam że karmienie tyle rozkmin może przynieść.
wiem i pamiętam co Domi od tygodni pisze o Jasiu i ja się nie moge z kolei nadziwić jego ilościami mleka jakie przyjmuje.

nie ma co mililitrów porównywać, bo każde mleko jest inne
miałam mleko extra hungry pisało że ma pić 120 i tyle pił.
teraz zmieniłam mleko i ma pić 180. więc 40ml to tylko po to, żeby odrobine objętości dodać. to następny krok na rozpoczęcie 4 miesiąca.
Gabi ma aktualnie 8 tygodni.

nie wiem, może gigant mi rośnie i będzie miał gabaryty wielkiej rudej stopy
A co z karmieniem mojego Jasia jest nie w porzadku ?

---------- Dopisano o 21:47 ---------- Poprzedni post napisano o 21:41 ----------

Dobry wieczór
Nadrobiłam Was do połowy bo tyle zdąrzyłam, jak mi się uda to nadrobię dalszą część.
Z ostatniej strony wyłapałam że Beatka nas opuszcza... Wracaj do nas szybko !
i że u Ani Agnieszki jest coraz lepiej

Byliśmy dzisiaj na szczepieniu... Jaś okropnie płakał jeszcze przed szczepieniem (udzieliło mu się to że dzieci w gabinecie okropnie krzyczały). Po szczepieniu poszedł spać a jak wstał to nikt z nas nie wiedział jak go uspokoić, ja aż z tego wszystkiego się popłakałam bo on tak strasznie płakał a ja nie potrafiłam mu pomóc . Pani doktor go zważyła i dokładnie waży 6660g .

Ahaaa i dobra rada dla Was. Jak dziecko zanosi się po szczepieniach z bólu ściągnijcie mu skarpetki napewno mu to pomoże Wybaczcie, już tłumaczę o co chodzi... Mój mąż jak usłyszał i zobaczył płaczącego Jasia zbladł i powiedział "może ściągnij mu skarpetki to przestanie go boleć"
domii29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 21:54   #3112
lusesita23
Zakorzenienie

Cytat:

super! nerki tez rusza

Cytat:
Napisane przez motylek85 Pokaż wiadomość
Hej mamusie dawno nic nie pisałam ale zatęskniłam za wami
Co u nas hmm... Julek rośnie jak na drożdżach i aż dziwne, że tylko na piersi chowany skubaniec we wtorek był ważony (9 tyg i 3 dni) i waży 6660g. Widzę te zdziwienia jak mówię, że ledwo dwa miesiące skończył ubranka niektóre już na 74 muszę mu zakładać z nockami większych problemów brak (tfu tfu żeby nie zapeszyć) ostatnie noce budził się tylko raz a później dopiero nad ranem 7-8
To na razie tyle u nas lecę was trochę poczytać

wow,piekna waga!

Cytat:
Napisane przez 89Beatka Pokaż wiadomość

To do napisania.
kciuki za szybkie ogarniecie wszystlich spraw

ja gdyby nie aplikacja w telefonie to pewnie w ogole bym sie nie pojawiala

mala usypia przy cycu...
cos mi sie zdaje,ze mala ma kolki...i przez to ten problem z kapiela...
dzis nawet przewinac wieczorem jej nie moglam...18-19 to jeden placz
Stary 2014-01-23, 21:57   #3113
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rusalka12 Pokaż wiadomość
Hej babeczki.
Znowu mnie nie bylo I mam 20stron do nadrobienia.
Jestem w calkowitej rozsypce. Dziekuje za slowa otuchy. Niestety dwa dni po.mojej ostatniej wiadomosci pozegnalismy moja ukochana psice.jutro tydzien a ja wciaz nie moge sie z tym.pogodzic. Nie mam sily wam pisac co, jak I dlaczego ani o niczym co jest z tym zwiazane... placze codziennie bo byla ze nami 13 lat I 7 miesiecy. Byla naszym "pierwszym dzieckiem", czlonkiem rodziny...wszystko mi ja przypomina... wciaz czekam na skrzynke z jej prochami... achh...
bardzo mi przykro

Cytat:
Napisane przez lusesita23 Pokaż wiadomość
probowalismy z temperaturami...co do brzuszka to nie ma szans,bo ona w ogole na brzuszku nie lubi.

wiem co czujesz,przykro mi

dzis kapalam sie razem z Marysia- porazka
Dlaczego kąpiel z Marysią to porażka ?
EDIT doczytałam i nawet nie wiem co Ci doradzić

Cytat:
Napisane przez nemosek Pokaż wiadomość
Hej

Poczytam trochę, ale mam dzień z du.py i nic mi sie nie chce
Wybrałam sie dzisiaj po długich a cieżkich przygotowaniach do miasta z małym(wybierałam sie 2 godziny bo mały nie pozwalał) żeby załatwić becikowe(które prawdopodobnie dostaniemy)ale niestety nie należy nam sie zapomoga bo przez głupią babę która nam źle powiedziała nie złożyliśmy do końca grudnia dokumentów a teraz mamy za duże dochody...rzeczywiście mega wysokie no bo tz pracuje.
Niech to szlag ....w☠☠☠☠iłam się i o☠☠☠☠☠☠☠iłam babę-a niech chociaz tyle ma ode mnie

Potem byiśmy na usg bioderek,wszystko gra jak poprzednio,bioderka w pełni wykształcoen i panewki głębokie.Mały wyrównał prawie do końca asymetrię ale jeszcze nie odwodzi na 100% tak jak powinien lewego bioderka więc jeszcze dla spokoju będziemy pieluchować do końca lutego.Ale jest znaczna poprawa!!!
Przynajmniej tyle....

Babku Tak on zawiera laktazę która trawi laktozę i powoduje lepsze przyswajanie mleka.Brałam ponieważ mały ulewał i lekarka poleciła ponieważ mógł nie trawić do końca mojego mleka dlatego tak zwracał.
A czemu myslisz że ma nietolerancję?
KtosiulaZależy jaki mały głodny.Ostatnio wysysa obie piersi na maksa-po prostu są puściutenkie.
Nieraz jest tak że tylko jedna mu starcza to na nastepne karmienie podaję mu drugą.
Brawo dla zucha Mikiego za szczepienie i wagę.

Bartuś,Hania słodziaki
dla urzędniczki za wyprowadzenie Cię z równowagi.
i super że z bioderkami już jest ok
Stary 2014-01-23, 22:00   #3114
ola_k11
Zadomowienie

ryba dopiero się zorientowałam że nie podalam na pierwszą stronę info, dopisz pls
*ola_k11 25.11.2013-( 5630g- 8 tyg.) kp
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 22:03   #3115
maomami
Wtajemniczenie

Agnieszka super że Ania ssie Z dnia na dzień coraz lepsze wiadomości
Anoula trzymam kciuki za bioderka i wyniki morfologi
Domi biedny Jasieńko, nic przyjemnego takie szczepienie

Moje dziecko doprowadza mnie do białej gorączki, usypia na rękach i to broń Boże mi nie przeszkadza, zasypia ze smoczkiem i teraz jest na etapie ręce w buzi, no i podczas zasypiania wpycha swoją łapkę pod smoczek i go próbuje wyciągnąć, a w sumie próbuje zmieścić w buzi i ręke i smoczek, no i zaczyna się problem bo ja jej tą rękę zabieram a ona siup i to samo, nie pozwoli sobie przytrzymać ręki bo wtedy jest ogromny płacz, a jak smoczka wyrzuci to też jest krzyk więc tak się bawimy w kotka i myszkę i usypianie trwa 5-7 minut i ja w tym czasie z 25-30 razy jej tą ręke zabieram a ona ją wkłada i naprawdę nie przesadzam z ilością tych razów

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 22:03   #3116
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anulka2205 Pokaż wiadomość
Nemosek super, że małe postępy są
tez nie znoszę rajstop pod spodniami, bo jeszcze mi zimniej i tak okropnie w nogi szczypie

Kociak szkoda z tą praca, ale dobre i to że możesz wrócić jak będzie wolne miejsce

Lusesita ale się macie z tymi kąpielami

Hania dziś kończy 3 miesiące
dla Hani

Anka moje problemy z TŻtem w porównaniu z Twoimi to pikuś

Basia mocne za malutką !

Cytat:
Napisane przez rusalka12 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny.
Dziekuje za mile slowa...na kazdym kroku widze jej rzeczy (musze czesc z nich zawiezc do schroniska, czesc schowam w podelku), lapie sie na robieniu rzeczy tak jakby z nami byla - zamykam drzwi od salonu w nocy, zeby na kanape nie wlazla, idac na spacer szukam smyczy, zeby przypiac do wozka...czytam Was i probuje nadrobic ale mam metlik w glowie...
Nie pamietam juz za bardzo co mialam odpisywac...

Anka jesli twojemu facetowi przeszkadzaja polskie nawyki, jedzenie itp to po co wiazal sie z Polka? Dziwi mnie to troche...

Olenka majac 6tygodni wazyla 5150g i lekarka byla bardzo zadowolona.

Na spacery chodzimy nawet jak leje, zakladamy tylko folie na na wozek.

Domi ja prZy Zuzi na kazdy jej placz slyszalam - glodna, trzeba nakarmic. I jak ten glupek wyciagalam piers i karmilam nawet co pol godziny. Az Zuzu majac 7 tygodni zaczela odmawiac piersi. Jadla tylko wtedy, kiedy naprawde byla glodna.

Ola je srednio co 2,5h. Wieczorem zjada o 19:30 i spi do 00:30-2:00 w nocy (zalezy od apetytu, czesciej jednak budzi sie o 2:00). Potem budzi sie co 3-3,5godziny.

Buziaki dla Was i dzieciakow
Ja ignoruję to głupie gadanie . Karmię wtedy kiedy uważam że już pora a nie na zawołanie mojej teściowej :P
Stary 2014-01-23, 22:05   #3117
maomami
Wtajemniczenie

Aaaaaaaaaaa Beatka wracaj do nas szybciutko!!!

maomami jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 22:06   #3118
ryba91
Zakorzenienie

Beatko- czekamy na Ciebie

Domii pozdrów D. ode mnie

Lusesita- moze i to brzuszek,.. współczuję
Stary 2014-01-23, 22:07   #3119
domii29
Zakorzenienie

Cytat:
Mnie martwi Christian.Mial jakas infekcje i od 10 dni mniej jadl.Ok 80-70ml zamiast swoich 120ml.Ok, pomyslalam, moze mu niedobrze jak nam, bo byla jelitowka, moze narazie nie potrzebuje. Infekcja minela, a on je coraz mniej. Najgorszy dzien to 40 ml co 2-4 godziny. Schudl 50g w tygodniu zamiast przytyc Dalam mu jeden dzien i przejde sie do lekarza. Wczoraj rzucal sie na jedzenie, zjadl dwa razy po 160ml wiec wstapila we mnie nadzieja, ze nadrabia. Dzis znow mniej, ale w nocy zjadl ladnie. Jak dzis znow bedzie malo jadl to do lekarza-ale on nie placze, usmiechniety jest. Wypycha smoczek i piers jezykiem i za nic nie chce.

rusalka-z czasem bol minie. Wyplacz sie.Ale pomysl,juz jej nic nie boli..
Trzymam mocno kciuki żeby Christianowi nic nie było

[1=a55edcd592b5250bfc801a5 34a15031ff4f0e57e_5ee55a8 e308ca;44757955]Donoszę tylko, że żyjemy, czasu na nic nie mam więc nie nadrobię niestety. Michał wazy już chyba dużo ponad 6kg, zobaczymy na szczepieniu 14.02. Po 1 szczepionce była 4 dniowa tragedia, płacz non stop, w dzień i w nocy, już myślałam, że kolki, ale raczej nie bo nie bolał go brzuszek, potrzebował tylko mojej bliskości, noszenia, przytulania. Boję się kolejnego szczepienia...

Mamy mały sukces bo Miś w dzień śpi w łóżeczku, sam zasypia. Ale w nocy nie zaśnie, płacze, łzy płynął po polikach a mi jest go szkoda i zabieram do łóżka. Próbowałam 1 nocy odkładać, ale po 2 godzinach zrezygnowałam. Za jakiś czas znów spróbujemy.

Ja jestem od dłuższego czasu przeziębiona, ale na szczęście małego nie bierze.
Podnosi już wysoko główkę i... o dziwo- przewraca się z brzucha na plecy! Pomyślałabym, że może raz mu się udało, ale nie... nie chce leżeć na brzuchu więc się przekręca. Jakoś wcześnie, pamiętam, że Ola miała może 4, 5 miesięcy jak zaczęła to robić.

Mam nadzieję, że niedługo będę miała odrobinkę więcej czasu i będę mogła poczytać co tam u Was. A na razie pozdrawiam [/QUOTE]

Super że się odezwałaś i że wszystko u Was w porządku

Cytat:

Witaj
Stary 2014-01-23, 22:10   #3120
ola_k11
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ryba91 Pokaż wiadomość
hm... dziwne. Dobrze zrozumialam ze 5.5kg dla 3miesiecznego dziecka to duzo? Mój w 3 misiacu ważył 5800 i lekarka mówiła ze suuper waga. Co w takim razie z dziecmi ANKI,TRELE czy CORALADY [dziewczyny bez obrazy, mój maluch też michelinek nie mam zamiaru obrażać nikogo ale wszytkie te dzieciaczki w 3 miesiacu [poza gabrielem bo jescze tyle nie ma] mialy juz 5,5kg] skoro 5,5kg to już wykracza pzoa siatkę... na diete?
moja dr powiedziała,że póki dziecko nie chodzi to nie nalezy się martwic bo potem i tak zrzuci jak zacznie smigac. Szczególnie przy kp

Moj starszak był michelinkiem a teraz chudzina
ola_k11 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości