Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11 - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Czy kolejną część robimy na odchowalni ??
tak 22 57,89%
nie 16 42,11%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-23, 22:12   #691
selena85
Wtajemniczenie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Raz już pożarłam marsa i z tego co pamiętam miałam coś koło 123 także bez tragedii :P Hmm.. chyba się skuszę, ale z drugiej strony już dzisiaj po obiedzie miałam 140 ;/
Po obiedzie 140? To co Ty tam dobrego jadlas?
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 22:12   #692
Kalina27
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość

Wody mi nie odeszły,ale rozwarcie było pełne,więc dlatego było za późno.
Nie odeszły Ci wody?? to ostatecznie co zdecydowało, że jednak wybrałaś się do szpitala? siła skurczów? bo przecież już od wielu dni miałaś bolesne przepowiadające, które poźniej się wyciszały...
Wybacz, że tak Cie wypytuje ale sama siedzę jak na szpilkach i czekam, a skurcze mam od kilku dni dosyć mocne i regularne co 10 min...

A 29.01.2014
Kalina27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 22:15   #693
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
Po obiedzie 140? To co Ty tam dobrego jadlas?
kasza gryczana, gulasz, surówka i pomarańcza
Ale to była mega duża porcja, a prawie cały dzień nic nie jadłam, więc pewnie stąd ten wynik

Niestety już się przyzwyczaiłam, że raz dziennie mam taki wynik koło 140 i powoli przestaje mnie to ruszać (tłumaczę sobie, że kiedyś norma była do 140 )
Za to od tygodnia nie przekroczyłam cukru na czczo

Edytowane przez Akkma
Czas edycji: 2014-01-23 o 22:18
Akkma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 22:16   #694
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22
Konto usunięte

Hej,

My już w domu Zaliczyliśmy pierwszą kąpiel, niestety nie spodobała się ale to chyba dlatego że woda była zbyt gorąca. Od razu wstawiłam pranie - Lovela nas uczula, więc próbujemy Bobasa.

Wypisali nas ze szpitala koło 16, mieliśmy jechać od razu do domu, ale zmieniliśmy zdanie i pojechaliśmy do teściowej Mąż zjadł obiad a mała poczuła się jak gwiazda 5 osób (prócz mnie i męża) zachwycało się urodą, robiło zdjęcia i ogólnie nie chciało odejść. Tylko domowy kot patrzył z przestrachem w oczach co to. Malutka zachowywała się też jak gwiazda, była niewzruszona zainteresowaniem i... spała

Dziewczyny jutro napiszę opis porodu CC... widziałam że wiele z Was się tego boi, ja powtarzam że na pewno jest to indywidualna sprawa, ale uważam że ważne jest pozytywne podejście. Naprawdę to dużo daje!

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
Dziewczyny jakie macie poduszki do karmienia??? Możecie jakieś polecić po cc chyba przydałaby sie dla wygody taka
Ja mam jakąś poduszkę od koleżanki ale nie używam. Jest mi z nią po prostu niewygodnie. Karmię najczęściej na leżąco, zwłaszcza nocą - pozycja mega wygodna, masz obie ręce wolne, możesz przeglądać Wiza albo plotkować przez telefon. Ale na siedząco też spokojnie daję radę. Ale wtedy już tylko jedna ręka wolna

Cytat:
Napisane przez katarzyniak Pokaż wiadomość
Dziewczyny ratujcie! pytanie do dziewczyn po/przed cc i nie tylko:
Dowiedzialam sie ze nawet przed cc trzeba sie "tam na dole" wydepilować...i że jak sama nie dam rady to mi ma jakaś pielegniarka czy położna ma pomóc (no tego sobie nie wyobrażam)... Kurcze i powiedzcie mi czy trzeba ogolić sie tak zupełnie na łyso? czy można perfekcjonizm gołości sobie odpuścić...? Kurcze boje sie ze sie tam podrażnie/potne...:[ czym sie golić najlepiej? Myśle o czystej jednorazowce maszynce, białym jeleniu ktory mialby robić za piankę, a później na złagodzenie sudocrem...? Ehhhhhh
U mnie w szpitalu był absolutny zakaz golenia na 2 tygodnie przed terminem CC, aby nie wdarło się jakiekolwiek zakażenie. W dniu CC położna zaprosiła do gabinetu na fotel i zgrabnie ogoliła. Czułam się jak w SPA

Cytat:
Witam się w nowym wątku.
My w domu od godz 14. Wczoraj nie wyszliśmy,bo Mały miał za niski poziom cukru i musiał być na obserwacji. Na szczęście w kolejnych badaniach już było w normie.

Co do porodu,ja w opisach dobra nie jestem,więc na szybko:

Jadąc do szpitala już zwijałam się z bólu,jak weszlismy to krzyczałam,że chcę ZZO. Połozna,że jasne,nie ma sprawy,tylko musi sprawdzić jak rozwarcie... i mówi,że ZZO nie będzie,bo rozwarcie już jest pełne. Bolało mnie naprawdę mocno,najgorsze te bóle krzyżowe. Najwygodniej było mi na klęcząco i tak rodziłam. Samo parcie to było jakieś 10 minut,więc szybko. Zdziwiłam się wagą malucha,że prawie 4 kg,no i że udało się bez naruszenie krocza. Które wcale nie boli,nic a nic. W ogóle czuję się nieźle,tyle że jestem zmęczona i marzę o tym,żeby się wyspać.
Kacper cudowny,ale ciagle chce być przy cycku,albo chociaż na rękach.
A z pokarmem u mnie na razie bieda,ale liczę że niebawem się rozkręci.
Eryk jak zobaczył Kacperka to piszczał ze szczęścia,a później chciał go nosić i focha walnął,że nie może
Wiki kochana starsza siostra
Gosia jeszcze raz gratuluję. Super że Eryk i Wiki tak zareagowali na Kacperka A najmłodsza pociecha super słodka!!
830b3402b90be91bee3a8a4ac8547146eb396896_6583840e13f22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 22:22   #695
guapissima
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Bez kitu, jak zacznie się cebulą Kacperka dokarmiać to może być niewesoło

Wrzuć zdjęcie
I wyrobi się, nie będzie taka sztywna

Fajnie wygląda z tą skarpetą

Mi zostało jeszce 29 dni
Zdjecie zrobie jutro, ale to ten model

https://www.google.pl/search?q=Storc...ml%3B280%3B378

Tajeczka- gratulacje!!!
Lusso- cudna mala!!!
guapissima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 22:30   #696
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Ojeżu dziecko mnie bije......

Wasze maluchy też Was tak obkładają bolesnymi kopniakami, rozpychaniem sie i kłującym we flaki wierceniem ???

Siedzę i się krzywię i stękam <boli>
Tak. Jeszcze nie wylazł syn mój a już litości dla mnie nie ma

Cytat:
Napisane przez pilotka86 Pokaż wiadomość
czesc

ja tak z doskoku moze nadrobie od rana... odciagam sie i probuje zajac czyms glowe ( wlasciwie od rana). jutro mam wizyte z corka u nefrologa w zwiazku z nieprawidlowoscia w nerce ktora wykryto w szpitalu, mam nadzieje ze bedzie wszystko fdobrze... od paru dni probuje nie wchodzic na neta zeby nie czytac o tym zeby nie kusilo.., ewentualnie wizaz i watek ale i=ciezko
jeszcze mala marudzi mleko cos nie leci - chyba jaqkis kryzys z tych nerwow
wybaczcie bledy pisze jedna reka

gosia porod ekspres brawo!
Trzymam kciuki za nefrologa, coby nie znalazł żadnego choróbska

Cytat:
(...)
Weź nic nie mów,ja się serio stresuję tym jakie akcje mogą odchodzić
(...)
Któraś z dziewczyn pisała o takiej akcji, że jak była niemowlęciem to ją brat karmił czekoladą. Ale Eryk taki łasuch, może wszystkie pyszności będzie wsuwał zanim zdąży się podzielić.
Jak dzieciaki przeżyły dobę z babcią?

Cytat:
Napisane przez patrycjja Pokaż wiadomość
Nie wiem czy widzislyscie, dzisiaj o 20:15 TAJECZKA urodziła. Lena przyszla na swiat sn, bez zzo. Wazy 2700 pisze z telefonu, wiec gdyby ktoras z Was mogla to "uwyraznic"
Gratulacje!
Stary 2014-01-23, 22:31   #697
Muminek1991
Rozeznanie

Tajeczka- jeszcze raz GRATULACJE !!!

Dziewczyny stało się - właśnie zajadam się płatkami z mlekiem, bo tak mnie paliiiiiii.... no więc na zgagę mleko, a przecież samo mleko to nie, więc płatki dorzucić trzeba hihi
02.03.2014- Benjaminek
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 22:34   #698
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kalina27 Pokaż wiadomość
Nie odeszły Ci wody?? to ostatecznie co zdecydowało, że jednak wybrałaś się do szpitala? siła skurczów? bo przecież już od wielu dni miałaś bolesne przepowiadające, które poźniej się wyciszały...
Wybacz, że tak Cie wypytuje ale sama siedzę jak na szpilkach i czekam, a skurcze mam od kilku dni dosyć mocne i regularne co 10 min...
Gosia tym razem zobaczyła mitycznego czopusia, to już nie było co się zastanawiać

Cytat:
Napisane przez guapissima Pokaż wiadomość
Zdjecie zrobie jutro, ale to ten model

https://www.google.pl/search?q=Storc...ml%3B280%3B378
(...)
Piękna chusta, pasiaczki górą
Jak jeszcze miałam mały brzuch to próbowałam wiązać chustę na dwóch sklejonych taśmą butelkach wody w roli dziecka, coby sobie ogarnąć jaki to może być ciężar Strasznie ciężko nie było, tyle że butelki mnie w cycki uwierały
Stary 2014-01-23, 22:37   #699
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość

Dziewczyny stało się - właśnie zajadam się płatkami z mlekiem, bo tak mnie paliiiiiii.... no więc na zgagę mleko, a przecież samo mleko to nie, więc płatki dorzucić trzeba hihi

nie chce Cię straszyć, ale mleko ba zgagę jest zdradliwe. Owszem ratuje, ale potem zgaga wraca ze zdwojona sila. Niestety przekonałam sie o tym na własnej skórze ale moze u Ciebie reakcja będzie inna. W razie co z domowych sposobów polecam wstrętna sodę
Stary 2014-01-23, 22:37   #700
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:

Samo mleko jest smutne. Ale budyń, dajmy na to... Budyń Taki gęsty coby łyżka w nim stała
Stary 2014-01-23, 22:49   #701
milka-pilka
Zakorzenienie

Witajcie wieczorową porą
Starałam się podczytywać przez cały dzień, ale miałam sporo pracy przy kompie i na odpisywanie czasu zabrakło.
Jutro mam wizytę u swojej gin prowadzącej - tzn. takie większe USG, poznam mniej więcej wymiary małej.
Muszę zaraz poturlać się do łazienki i w ruch pójdzie depilator.

A a propo's depilacji - czy do porodu wymagane jest ogolenie się na zero? Czy to jest taki nieoficjalny wymóg?
Ja osobiście nie lubię golić się na zero, bo mam wrażliwą skórę i potem odrastające włoski są dla mnie koszmarem. Golę okolice bikini, a przydługie włoski obcinam nożyczkami.

Co do szczepionek to ja cały czas mam mętlik w głowie, głównie przez to, że nie mam czasu na zgłębianie tematu. W szpitalu poproszę o Engerix dla małej, a później zobaczę. Chciałabym szczepić, ale nie jestem pewna, czy tak natychmiast i w tak dużych ilościach od razu. generalnie też jestem nieufna wobec wielkich koncernów farmaceutycznych...
Muszę poszukać jakiegoś dobrego pediatry. Zastanawiam się czy nie zgłosić się do lekarza dla wegetariańskich dzieci - mam wśród swoich znajomych wiele rodzin wege i oni mają dla swoich dzieci lekarzy o trochę szerszych horyzontach Oczywiście nie chcę nikogo urazić, ale znam zbyt wielu lekarzy, którzy zapodają od razu antybiotyki, albo chcieliby od razu coś wycinać :/

Dzięki za wszystkie linki i filmy dot. tematu szczepień Jutro poczytam i pooglądam.

Od ok. dwóch tygodni nie noszę już obrączki, bo zauważyłam, że prawa dłoń puchnie mi o różnych porach dnia i przestraszyłam się, że nie będę mogła jej zdjąć. Ja biżuterię zdejmuję w domu.
W sumie dobrze, że mamy zimę, bo latem ten 9-ty miesiąc byłby chyba nie do przeżycia...

DHA łykam teraz i będę łykać po porodzie podczas karmienia. Jem rybę raz lub dwa razy w tygodniu na obiad, tabletkę łykam jedną dziennie - omegamed pregna W internetowych aptekach te tabletki są tańsze niż w stacjonarnych.
Składnik, który wpływa na rozwój mózgu jest dla mnie istotny W rodzinie TZta jest wysoko postawiona poprzeczka

Fotela do karmienia nie mam - mam blisko kanapę. My mamy bardzo małą sypialnię (jest w niej moje biurko) i nie chcę zagracać przestrzeni.

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
wy mnie tak straszycie tym spaniem z dzieciem w łóżku że ja nie wiem jak ja się pomieszczę w swoim ja, mąż, młody, kota i jeszcze poduszki
U mnie to samo, a łózko mamy 140x200 :/ nie wiem jak się pomieścimy

Cytat:
Napisane przez _Shiloh_ Pokaż wiadomość
Wracajac do kosmetyków, ja używałam tylko z Biochemii Urody lub z ZSK, ALterra z Rossmana teraz nie mam jak zamawiać do UK
Z wątku "naturalsowego" pamiętam, że w UK fajnym sklepem jest Holland & Barrett . Oni mają też chyba sklepy stacjonarne.
I jeszcze jest taka marka Herbfarmacy - mi te kosmetyki bardzo odpowiadały przed ciążą i w pierwszych dwóch trymestrach, teraz naturalne składniki mi nie służą (mam bardzo wrażliwą cerę). Mam nadzieję, że po porodzie wszystko się unormuje.

---------- Dopisano o 23:49 ---------- Poprzedni post napisano o 23:43 ----------

GRATULACJE dla TAJECZKI!!!!

Gosiu - i dla Ciebie też, jeszcze raz, dzielna i szybka Kobieto
Fajnie, że jesteście już z Kacperkiem w domu (śliczny chłopczyk, też mi się wydaje, że podobny trochę do Eryka).
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-23, 22:52   #702
sharey
Raczkowanie

Cytat:
Właśnie wyciągnął z plecaka marsa, któego nie zjadł w pracy Ale co na to moja cukrzyca ???
Jeść, czy nie jeść ?
Ja tam bym zjadła, tym bardziej jak mówisz, że cukier na czczo masz ok. Może spróbuj połowę?
sharey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 22:55   #703
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:
nie chce Cię straszyć, ale mleko ba zgagę jest zdradliwe. Owszem ratuje, ale potem zgaga wraca ze zdwojona sila. Niestety przekonałam sie o tym na własnej skórze ale moze u Ciebie reakcja będzie inna. W razie co z domowych sposobów polecam wstrętna sodę
No na mnie mleko dobrze działa, to samo migdały i musztarda. Wystarczy kilka łyków mleka zimnego , przechodzi i nie wraca

Cytat:
Samo mleko jest smutne. Ale budyń, dajmy na to... Budyń Taki gęsty coby łyżka w nim stała
Nie cierpię budyniu, a na sam widok zimnego z kożuchem to
02.03.2014- Benjaminek
Stary 2014-01-23, 23:02   #704
patrycjja
Zadomowienie

Cytat:
No na mnie mleko dobrze działa, to samo migdały i musztarda. Wystarczy kilka łyków mleka zimnego , przechodzi i nie wraca
::

to zazdroszcze. Ja jak uwielbiam mleko to musialam sie z nim momentami rozstawać wlasnie przez ta zgagę cholerna. Bo jak juz piłam to musialam co chwile zapijać to powracające dziadostwo, a mleko działa na mnie bardziej moczopednie jak herbata czy piwo, wiec biegałam do kibelka a co za tym idzie nocka rozbita. Teraz mam caly czas rennie w pogotowiu

Dobra idę spać, bo rano na ktg. A poza tym muszę znowu przespać te skurczyki i bole - sen jest dobry na wszystko
Stary 2014-01-23, 23:07   #705
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
kasza gryczana, gulasz, surówka i pomarańcza
Ale to była mega duża porcja, a prawie cały dzień nic nie jadłam, więc pewnie stąd ten wynik

Niestety już się przyzwyczaiłam, że raz dziennie mam taki wynik koło 140 i powoli przestaje mnie to ruszać (tłumaczę sobie, że kiedyś norma była do 140 )
Za to od tygodnia nie przekroczyłam cukru na czczo

Obstawiam, że gulasz był z karkowki. I dlatego taki wynik. Albo z łopatki ? U mnie gulasz z wołowiny nie podbija cukru. Ta pomarancza pewnie te trochę sobie podbilas. Ja po obiedzie czekam z "deserem" tak 1,5 godz i wtedy dopiero zajadam delikatnie.
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-23, 23:07   #706
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Nie wiem czy widzislyscie, dzisiaj o 20:15 TAJECZKA urodziła. Lena przyszla na swiat sn, bez zzo. Wazy 2700 pisze z telefonu, wiec gdyby ktoras z Was mogla to "uwyraznic"

Gratulacje!!!

Cytat:
Napisane przez Kalina27 Pokaż wiadomość

Powiem ci,że te moje wcześniejsze mimo,że mega bolesne to był pikuś w porównaniu z tymi porodowymi. Miałam co 5 minut,a jadąc do szpitala już co 3 minuty.

Cytat:
Jak dzieciaki przeżyły dobę z babcią?
Dali radę jakoś,chociaż przy Eryku więcej robiła Wiki niż babcia...
Stary 2014-01-23, 23:11   #707
milka-pilka
Zakorzenienie

Cytat:
To dobrze Chociaż mogło też tak być, że Eryk po prostu bardziej słuchał się Wiki.
Mój młodszy brat wolał np. ze mną zostawać niż ze swoją babcią...
milka-pilka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 23:13   #708
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:
to zazdroszcze. Ja jak uwielbiam mleko to musialam sie z nim momentami rozstawać wlasnie przez ta zgagę cholerna. Bo jak juz piłam to musialam co chwile zapijać to powracające dziadostwo, a mleko działa na mnie bardziej moczopednie jak herbata czy piwo, wiec biegałam do kibelka a co za tym idzie nocka rozbita. Teraz mam caly czas rennie w pogotowiu

Dobra idę spać, bo rano na ktg. A poza tym muszę znowu przespać te skurczyki i bole - sen jest dobry na wszystko
Ja tez się cieszę ,że mleko pomaga, ja bez mleka to bym nie mogła

I za jutrzejsze, a w sumie to już dzisiejsze KTG

Cytat:
No to Wiki się chyba nagroda należy , za taka pomoc

Ale dobrze ,że zdążyłaś i nie musiałaś w aucie rodzić . A co położne na to ,że tak długo w domu byłaś i przyjechałaś z pełnym rozwarciem ??
02.03.2014- Benjaminek
Stary 2014-01-23, 23:20   #709
Ważka
Raczkowanie

Dobrywieczór

Gosia jeszcze raz gratulacje! Synek śliczny!
Tajeczka dla Ciebie również gratulacje!

Coś mnie senność nie chce dopaść. Usmażyłam na kolację karpia,zjadlam banana,jabłko i wciąż mam ochote na coś jeszcze

Zostało mi 7 dni do terminu, wykorzystałam seksualnie męża i liczę na jakieś skurcze Chciałabym bardzo urodzić w ten weekend,nie miałabym stresa ani problemu żeby zostawić z kimś na ten czas starszą no i ominęło by mnie płatne ktg w sobotę

Cytat:
O rany,ale bym teraz wciągnęła! Najchętniej śmietankowy z dużą ilością malinowego soku

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-23, 23:23   #710
Muminek1991
Rozeznanie

Ja się żegnam z wami na dzisiaj i ,życzę miłej nocy. Nie wiem jak jutro będę na forum, bo mąż ma wolne , rano mamy usg, potem zakupy w 3 miejscach i po południu mamy znajomych w domku, tak więc, nie rozpiszcie się za dużo żebym zdołała nadrobić .

- dla tych które chcą rodzić

DOBRANOC !
02.03.2014- Benjaminek
Stary 2014-01-23, 23:32   #711
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Obstawiam, że gulasz był z karkowki. I dlatego taki wynik. Albo z łopatki ? U mnie gulasz z wołowiny nie podbija cukru. Ta pomarancza pewnie te trochę sobie podbilas. Ja po obiedzie czekam z "deserem" tak 1,5 godz i wtedy dopiero zajadam delikatnie.
Z łopatki Z tym, że u mnie po obojętnie jakim mięchu generalnie wyniki są niskie Tutaj zawiniła mega ilość i pewnie pomarańcza

Ehh.. zmierzyłam po marsie Wynik, że tak powiem mega. I na cóż mi to było ?
Ale to u mnie standard, zeżrę i przez godzinę mam wyrzuty sumienia, po czym znowu żrę

Jezuuu już mam dość tej cukrzycy ;/ Najgorsze jest to, że coraz mniej sobie odmawiam i wyniki momentami są porażające A potem czytam w internecie zagrożenia dla dziecka, obiecuje sobie, że poprawię moją dietę, później nadchodzi wieczór i napada mnie wilczy głód Żrę i wynik szybuje w górę Tzn. tego żarcia nie da się nazwać mega zaspokojeniem, bo pozwalam sobie np. na serek wiejski, płatki owsiane, owoc, pasek czekolady - a to już za dużo ;/
Ehhh już nie muszę mówić, że jak wynik jest za wysoki to od razu mam przed oczami rodziców tych bliźniaków, które ostatnio zmarły. Ich matka m.in. chorowała na cukrzycę

Edytowane przez Akkma
Czas edycji: 2014-01-23 o 23:36
Akkma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 23:35   #712
krolowa_nilu
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez guapissima Pokaż wiadomość
A ja wlasnie dostalam 2 chuste- ta jest z Storchenwiege Anna, cudne ma kolory!!!!!!! Tylko strasznie sztywna..
Wypierz ją. Potem wypierz. Znowu wypierz. I jeszcze raz wypierz

Gosiu - Kacperek cudowny

A my od 18 walczymy z Kornelią. Nie wiem co jej jest To 5 tydzień, może to skok rozwojowy?... Jęczy, stęka, popłakuje, jest niespokojna, nie może zasnąć. Wystarczy, że wypadnie jej smoczek - ryk; że tata przestanie bujać - ryk; że mama zabierze cycka po 634849 godzinach memłania - ryk To będzie dłuuuuga noc
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 23:44   #713
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
(...)
Mają dziewczyny rację, należy jej się nagroda Wzorowo córkę wychowałaś

Cytat:
Napisane przez Ważka Pokaż wiadomość
(...)
O rany,ale bym teraz wciągnęła! Najchętniej śmietankowy z dużą ilością malinowego soku
Budyń śmietnakowy. Jak jest taki dopiero co zrobiny, wrzucam do niego kilka kawałeczków czekolady i czekam kilka minut aż się roztopią, a potem tę roztopioną czekoladę łowię

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-23, 23:44   #714
sharey
Raczkowanie

Cytat:
Ehh.. zmierzyłam po marsie Wynik, że tak powiem mega. I na cóż mi to było ?
Ale to u mnie standard, zeżrę i przez godzinę mam wyrzuty sumienia, po czym znowu żrę

biedaku.... a po jakim czasie zmierzyłaś ten cukier?
sharey jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 00:02   #715
Ważka
Raczkowanie

Cytat:

Budyń śmietnakowy. Jak jest taki dopiero co zrobiny, wrzucam do niego kilka kawałeczków czekolady i czekam kilka minut aż się roztopią, a potem tę roztopioną czekoladę łowię
Ooo to już wiesz,co będe jadła jutro na deser gorzej,że nie wiem co na obiad zrobić

Zmykam do wyra bo bateria w tabku mi zaraz padnie. Dobrych i przespanych nocek
Stary 2014-01-24, 00:23   #716
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez sharey Pokaż wiadomość
biedaku.... a po jakim czasie zmierzyłaś ten cukier?
Po godzinie Miałam 160
Zmierzyłam jeszcze raz przed chwilą, czyli po 2 godz i na szczęście spadło o 40 jednostek do 120 Ale w międzyczasie wypiłam chyba z litr wody
Stary 2014-01-24, 01:12   #717
Shizu48
Raczkowanie

Udało mi się nadrobić w końcu, ale nie cytuję już bo nie mam sił jedynie ogółem do dziewczyn - śliczne wrzucacie te zdjecia waszych pociech, aż wzruszenie w gardle ściska <3

Ja dziś poł dnia chodzę trochę podenerwowana bo Gutek ma dziwne fazy i niby jestem juz przyzwyczajona a dalej mnie to martwi - trzy dni ma bardzo aktywne, potem dwa dni ciszy, znowu cztery dni aktywności i trzy dni ciszy :/ wole te jego dni aktywności, bo co prawda jak nim pomacham we wszystkie strony (chcialybyscie to widzieć) to leniwie mnie smyrnie i cisza dalej - strasznie mnie to stresuje ale nie pojadę na ip skoro jednak coś odpowie jeszcze co mnie rozsmieszylo leżę poł godziny na łóżku z brzuchem na wierzchu, cisza. Mowię do swojego tżta o Gustawie nazywając młodzika draniem - przeszła fala. Mowię drugi raz na głos hasło "drań" - delikatny kopniak. On mnie chyba rozumie..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Shizu48 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 01:30   #718
gosia261282
Gang Iren

U mnie imprezowo.
Póki co Kacper za snem nie przepada

Cytat:

Ale dobrze ,że zdążyłaś i nie musiałaś w aucie rodzić . A co położne na to ,że tak długo w domu byłaś i przyjechałaś z pełnym rozwarciem ??
W sumie nic nie gadały,tylko że dobrze sobie radzę itd.
W ogóle opieka mnie nie zawiodła,wszyscy byli super!

Cytat:
Napisane przez krolowa_nilu Pokaż wiadomość

A my od 18 walczymy z Kornelią. Nie wiem co jej jest To 5 tydzień, może to skok rozwojowy?... Jęczy, stęka, popłakuje, jest niespokojna, nie może zasnąć. Wystarczy, że wypadnie jej smoczek - ryk; że tata przestanie bujać - ryk; że mama zabierze cycka po 634849 godzinach memłania - ryk To będzie dłuuuuga noc

Ja już też wysiadam. Chcę spać

Cytat:
Mają dziewczyny rację, należy jej się nagroda Wzorowo córkę wychowałaś

Jest wspaniała,ale moja zasługa znikoma,bo to jest taki fajny charakter.
Stary 2014-01-24, 01:45   #719
krolowa_nilu
Rozeznanie

Ktoś, kto mówił, że niemowlęta śpią 20h na dobę KŁAMAŁ!!! Moje niemowle nie śpi 9h i ma sie bardzo dobrze. Przecież 3 w nocy to najlepsza pora na darcie papy!
krolowa_nilu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 01:50   #720
Shizu48
Raczkowanie

wierzmy że z czasem jeszcze się "unormuje" z tymi godzinami snu

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Shizu48 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości