![]() |
#2011 | ||||||
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() a potem się okazuje że wszystkie wysilki na nic, i tak robią cesarkę ![]() ![]() 2. ale w tym sklepie Nivki nic o receptach nie piszą, więc chyba można bez...? ![]() 3. Dobreeeeee, w szkole rodzenia czasem pożyteczne rzeczy mówią ![]() Cytat:
![]() Podziel się przepisem na ciasto ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ------------------------------- Ejże, gdzie są moje cytaty???? ![]() Ktoraś z was pytala o Salve - to nie nazwisko a klinika http://www.salve.pl/Porody,3,0,5 Edytowane przez Tequillla Czas edycji: 2014-01-23 o 22:03 |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2012 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2013 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2014 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Ja do dupci Małej wezmę chyba ochronny krem. A sztywnego stanika ja bym nie wzięła, bo nie znoszę w takich leżeć, a jednak w szpitalu głównie horyzontalnie ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2015 |
Zadomowienie
|
patrzcie dziewczyny, jeszcze taką maść znalazlam http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p35920-A-P...utkowych_15_ml, ona też ma tylko lanolinę i piszą, że myć nie trzeba. Kosztuje mniej niż purelan, przy odbiorze w aptece (u mnie jest ich sporo) może się opłacac lepiej niż przy zamówieniu czystej lanoliny w sklepie Nivki, jeśli tylko to kupujemy i trzeba zapłacić za przesyłkę...
|
![]() ![]() |
![]() |
#2016 | ||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2018 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() BEBE sorka ze tak pozno. W sumie tylko chwile mowili. Ze trzeba zastanowić się do kiedy karmić bo od pewnego momentu mleko nasze może być nie wystarczajace. Była tam kobieta która karmiła dziecko do 4 czy 5 roku ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2019 |
Zadomowienie
|
Chciałam tylko zameldować, że torbę w czwartek, 23.01 spakowalam, przynajmniej to, co mogłam, reszta zakreslona w koleczku bo w praniu, dopakuje jutro, pozostale zapisane na kartce (np dokumenty, kosmetyczka czy szlafrok) a reszta to duperele typu woda czy słodycze, nawet jak nie dopakuje to tz dowiezie.
Tz poinstruowany, jakby sie mialo cos dziac gdzie Co jest. Musze jutro w jednym miejscu zostawic ubranie na wyjscie dla mnie i dla malego, zeby nie bylo niepktrzebnego szukania, zrezsta i tak by nie znalazl ![]() A na poprawe humoru pieke sobie wlasnie ciasto ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2020 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:54 ---------- Poprzedni post napisano o 00:50 ---------- Cytat:
![]() gratuluje wam kochana niech sie Dawidek zdrowo chowa a ty jak bedziesz miała chwile pisz jak sie czujesz i wogóle ---------- Dopisano o 01:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ---------- no tak co dwie głowy to nie jedna ![]() ---------- Dopisano o 01:22 ---------- Poprzedni post napisano o 01:07 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 01:24 ---------- Poprzedni post napisano o 01:22 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#2021 | |
Zadomowienie
|
Mi pasuje ![]() Cytat:
![]() ![]() Gratuluje wszystkich wizyt oraz spakowanych toreb :thumbup: SIDE super wiesci ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2022 |
Rozeznanie
|
A ja kupiłam Ziajkę Lano-maść. Jest dużo tańsza a ma pozytywne opinie i tez nie trzeba jej zmywac. Ciężko ja dostać ale w koncu w jednej aptece mi sprowadzą.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2023 |
Zakorzenienie
|
co wy wogóle piszecie o 7 dniach bez mycia głowy!
![]() obserwowowałam kobiety po porodzie i każda bez wyjątku chciała się umyć po jakimś czasie w ciągu dobry, a nawet były do tego zmuszane przez położne (te po cesarce- jeśli miały ją rano, to wieczorem obowiązkowo pod prysznic nawet zawożone na wózku) Zresztą jest coś takiego jak instytucja tż który przecież nie zostanie posądzony o bycie zbokiem jak pójdzie z nami pomóc się umyć. Ja gdy leżałam teraz w szpitalu a nie mogłam się podnosić za dużo na początku i opadłam z sił zupełnie, nikt nie miał nic przeciwko że poszłam pod prysznic i maż pomagał mi się myć, przede wszystkim właśnie umył mi włosy i wysuszył. W końcu to szpital i każdy wie, że żona nie idzie z meżem się tam ... tylko jest na tyle niepełnosprawna że mąż jej pomaga ![]() Nie byłam jeszcze na konsultacji do zzo ale podobno lekarz tłumaczy, że u nas stosują jakieś specjalne igły którymi próbują się najpierw wkłuć i jeśli się uda, to po cesarce można normalnie ruszać głową. Dziewczyny z pokoju które miały konsultacje opowiadały o tym. Dopiero jeśli się nie uda, wbijają się zwykłą igłą po której nie wolno ruszać głową góra dół przez chyba 8 godzin. Podobno nie wszędzie to mają, ale u nas akurat tak. Po upływie tego czasu i tak wywala się kobiety pod prysznic. A żeby może tej głowy po paru godzinach nie nadwyrężać warto faktycznei zabrać na pierwszą dobę suchy szampon. Muszę przyznać też że zauważyłam wyraźnie zalety pokoju jednoosobowego oraz pokoju rodzinnego gdzie może spać mąż, u nas to koszt 350zł za 5 nocy, więc stosunkowo tanio za taki luksus. Po cesarce zostawiają ci i tak do opieki dziecko, u nas w szpitalu nie ma praktyki zabierania dziecka żeby mama wypoczęła chyba że dosłownie na kilka godzin w nocy ale kilka znaczy np 4. Wtedy idealnie przydaje się mąż i w takiej jedynce może przebywać całą dobę, nie tylko w godzinach przyjęść bo nie przeszkadza innym, podobnie w pokoju rodzinnym gdzie poza 350zł płaci się 30zł dodatkowo za każdą dobę za kanapę na której może spać mąż, bo takowa stoi w pokoju. Gdy jest się obolałym i unieruchomionym po cesarce to może być zbawienne. W pozostałych przypadkach nie widzę większej potrzeby. I co mi się podoba, to że te wszystkie rzeczy które są dodatkowo płatne odbywają się na zasadzie podpisania oświadczenia w momencie ich wyboru, od położnej po pokój, dopiero do dwóch tygodni przelewa się pieniądze na konto szpitala. Uważam to za bardzo rozsądne, gdy ma się wiele spraw na głowie i można zadecydować w ostatniej chwili. Edytowane przez side85 Czas edycji: 2014-01-24 o 06:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#2024 |
Rozeznanie
|
Ja wspomnialam o tym myciu bo na oddziale dziewczyny byly mega oburzone ze ta jedna zaraz po poleciala pod prysznic i głowę myla. Ja bylam zaskoczona bo nie slyszalam nigdy o tym zakazie.
Ale ciesze sie ze mozna normalnie sie umyc bo nie bede straszyc otoczenia :p Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#2025 |
Zadomowienie
|
niestety nie,odciagalam przez 3 mies i mieszalam z mm a później pokarm zanikł.
pisalam juz ze bylam siedem dni w szpitalu bo jak córka nie chciala cyca dostalam zapalenia,gorączki i zakażenia jakiegoś i antybiotyk dożylnie,wtedy corka musiala byc karmiona mm i na cyca patrzec nie chciala ![]()
![]() |
#2026 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Uzywam tez czasem, jak nie chce miec "klapnietych" wlosow, wowczas w ciagu dnia sie wolniej przetkuszczaja. Dzien Dobry tak w ogole ![]() ![]() ![]() A, i ciacho wyszlo mega, probowalam o 1 w nocy ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2027 |
Wtajemniczenie
|
Witam się w 3 trymestrze
![]() ![]() ![]() Lecę czytac, co napisałyście od wczoraj ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2028 |
Zakorzenienie
|
Ciasto bananowe:
1 jajko 1 szkl mleka 1 szkl cukru 2 szkl mąki 2 łyżeczki proszku 2 łyżki kakao 1 łyżka cynamonu 4 łyżki oleju pokrojone (pogniecione) banany zrobiłam tak jak muffiny, czyli suche razem, mokre razem, potem zmieszałam i do keksówki. 45 minut w 180 stp. mam dziś małża w domu, to go wykorzystam i pojedziemy razem na zakupy, żebym nie musiała się sama szarpać i męczyć pchaniem koszyka ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2029 | ||
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() Cytat:
![]() gratuluję ![]() Cytat:
![]() kicia to Cię Dawidek nieźle zaskoczył ![]() ![]() ![]() i wczoraj zapomniałam napisać ![]() Gratuluję spakowanych toreb! ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2030 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
A tak w ogóle witam się porannie ![]() dzisiaj mam zamiar dalszą część prania wstawić dzieciowego no i w końcu musze koszule do szpitala zamówić, tylko się zastanawiam czy z rękawem 3/4 czy krótkim bo w szpitalach podobno gorąco ale z drugiej strony ja z tych bardzo ciepłolubnych..... jak sądzicie?> ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2031 | ||
Wtajemniczenie
|
Gratulacje! czyli już wszystkie znajdujemy się w III? Pijemy!
![]() Cytat:
![]() ![]() Miałam szampon suchy Joanny i też sobie chwaliłam. ---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2032 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2033 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2034 | ||
Wtajemniczenie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2035 |
Zadomowienie
|
No pewnie, Monachium to dosc duza wioska
#2036 | ||
Wtajemniczenie
|
Cieszę się, że już wróciłaś
![]() ![]() Cytat:
Na pewno jeszcze mu się odruch ssania poprawi ![]() Cytat:
Ja chyba w lutym dołączę się do pakowaczek toreb - wiem, że to wcześnie, ale po 1. wolę być za wczasu przygotowana, po 2. i tak musi się tym zająć tż, więc nie chcę mu zwalać na głowę miliona spraw na sam koniec ciąży, po 3. i tak będę musiała pewnie dokupić kilka rzeczy, więc będzie czas na spokojnieje zamówić. |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2037 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2038 | ||
Zadomowienie
|
Hej
Cytat:
![]() Gratulacje ![]() Cytat:
![]() Koszule mam na krótki rękaw, też jestem ciepłolubna, ale szpitale naprawdę na salach poporodowych dają nieźle do pieca ![]() Dziewczyny jakaś masakra wczoraj wieczorem już nie miałam sily pisać tylko czytałam. Bolał mnie brzuch, kręgosłup i miednica ![]() ![]() ![]() Dzisiaj jest już lepiej tylko Majka się jakaś leniwa zrobiła. W Warszawie dalej mrozy -15 rano. Najlepsze, że przydałoby się urodzić niedługo bo podobno temperatura od 6.02 ma osiągać nawet do -35 stopni ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2039 | |||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
Dziewczyny już odpowiedziały, ale ja dodam, że nie wyobrażam sobie z takimi wystającymi sutami chodzić tylko w koszuli ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Zahartowane te dzieci ![]() Cytat:
![]() A tak to nawet nie wiem jakie wziąć i ile i w jakim rozmiarze ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#2040 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ---------- Kurna, nie ma tego zielonego na amazon z syoss ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:25.