Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 - Strona 68 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-23, 21:59   #2011
Tequillla
Zadomowienie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5

Cytat:
Napisane przez nivka Pokaż wiadomość
Dziewczyny nie opłaca się medela PureLan krem na brodawki - nawet w mojej szkole rodzenia babeczka mówiła i ją sprawdziłam. Medela to 100% czystej lanoliny, a 40 gr lanoliny na zrób sobie krem kupicie za 7 zł! Po co przepłacać W razie czego na blogu sroki są analizy i bardzo ładnie wyszedł też krem na brodawki rossmannowski (lanolina i fajne oleje i też nie trzeba zmywać). Na pewno tak wyszłoby taniej
Kochana! dziękuję za tą informację ! Dlaczego ja nie wiedziałam o istnieniu tego sklepu?? Nawet po opłaceniu przesyłki wychodzi dużo taniej, a na bank jeszcze coś fajnego sobie domówię .
Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość
Swoją drogą gdybyście widziały dziewczyny z mojego oddziału co one robią żeby urodzić gdy są po terminie, lista porad jest nieskończenie długa i to na prawdę jest masakra jak one czekają na poród i się meczą w 41 tygodniu. Jak będziemy bliżej to wam opowiem Większość z nich wcześniej była na lekach podtrzymujących

------------------------------------------
tak też słyszałam, że jak chce się taniej to najlepiej zainwestować w czystą lanolinę ale trzeba mieć na nią receptę, więc jeśli ma się czas to trzeba prosić lekarza o nią, a jeśli kupuje się już leżąc w szpitalu lepiej Purelan

------------------------------------------
na szkole rodzenia uczyliśmy się ostatnio przewijać dzieci, dostaliśmy takiego bobasa z siusiakiem ale były jaja Położna mówi że najlepiej zawsze mówić:
kochanie ty to robisz najlepiej!
Dzięki temu od 30 lat nie odkurza i nie gotuje rosołu bo nie znosi, a podobno mąż kiepsko odkurza ale się cieszy że to robi. Mój chyba będzie najlepszy w przewijaniu
1. znam to, znam
a potem się okazuje że wszystkie wysilki na nic, i tak robią cesarkę a w dodatku z tą cesarką za długo zwlekali i dziecko się rodzi w zamartwicy. To są moje conocne koszmary, nie chcę tego wszystkiego przeżywać ponownie
2. ale w tym sklepie Nivki nic o receptach nie piszą, więc chyba można bez...?
3. Dobreeeeee, w szkole rodzenia czasem pożyteczne rzeczy mówią

Cytat:
Napisane przez margo80 Pokaż wiadomość
może się mylę, ale tak mi się coś kojarzy, że w tzw. "niebieskim pudełku", które się dostaje po porodzie, miałam ze dwie próbki tego Purelanu. ktoś jeszcze może to potwierdzić?
Ja w pudelku mialam z Medeli próbkę emulsji do kąpieli, purelanu nie
Podziel się przepisem na ciasto
Cytat:
Napisane przez Rossa1988 Pokaż wiadomość
co do torby szpitalnej to jak byłam w szpitalu na kontrolnych badaniach to doświadczona mamuśka radziła, żeby wziąć ze soba czopki glicerynowe w razie problemu z wypróżnieniem po porodzie... po co się prosić położnej, a nie wiadomo czy by mieli...
Oooo widzisz, dobrze że przypominasz - ja wprawdzie nie czopki, tylko trilac i stoperan, bo problemy przewiduję że tak powiem odwrotne

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Doświadczone mamusie weźcie mi wyjaśnijcie jedną kwestie, bo trochę nie rozumiem mojej karmiącej piersią szwagierki. Czy to powszechne, że 3miesięczne dziecko wisi na cycu 2 godziny? Rozumiem, że na początku dziecko uczy się ssania, potrzebuje bliskości mamy i często jest przy piersi, dla nas to też na plus bo nam rozwija się laktacja, ale chyba po kilku tyg się to jakoś normuje i dziecko karmi się krócej, bo potrafi już ssać itd.
Bo wg mnie choć jestem laikiem to dziwne, żeby znikać na taki długi czas na karmienie, przy którym dziecko zasypia. Skoro śpi przy cycu no to chyba się już najadło i nie ma sensu go dalej karmić.
Gdzieś czytałam o 20 min aktywnego karmienia z jednej piersi skoro przez ten czas dziecko się naje to trzymanie go dłużej nie ma sensu, bo i tak się już zdążylo najeść, prawda?
Jak na nią patrzę to mi się odechciewa kp! Mam drugi zupełnie odmienny przykład kuzynki karmiącej piersią, jej synek na tym etapie przystawiany był na żądanie i samo karmienie nie trwało zbyt długo, a mały regularnie co 3 h domagał się piersi, więc było to jakoś unormowane
Czasem dzieci mają bardzo dużą potrzebę ssania, mialam wśród znajomych takie przypadki. Ssą nie z głodu tylko dla przyjemności. Jestem gorącą zwolenniczką KP, ale uważam, że mama nie powinna być smoczkiem. Jeśli jeden model smoczka nie odpowiada dziecku, to można próbować z kolejnym...
Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
I ja mam takie informacje, co więcej przetestowałam na swoim własnym osobistym dziecku smarowałam brodawki i karmiłam
i ja też co więcej, malej strasznie to smakowało, kiedy tylko wyczuła zapach to się tak rzucała na cycka, że myślalam, że mnie pożre
-------------------------------

Ejże, gdzie są moje cytaty????
Ktoraś z was pytala o Salve - to nie nazwisko a klinika http://www.salve.pl/Porody,3,0,5

Edytowane przez Tequillla
Czas edycji: 2014-01-23 o 22:03
Tequillla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 22:05   #2012
filupka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość
to psika sie tylko u nasady a nie na cale wlosy
jaki uzywasz, musze to wyprobowac
Włosy głównie przetluszczaja się u nasady. Więc podnosi się pasma włosów i psika, trochę jak lakierem do włosów żeby nie były "przyklapniete". Ja lubię syoss, próbowałam z dm ale już więcej nie kupię bo normalnie zapach mnie dusil i jak się go dobrze nie wyczesalo to było widać taki puder na włosach wrrrrrr okropne:p . Moim zdaniem warto mieć go w domu. Przed ciążą musiałam myć włosy co drugi dzień i czasem było to już męczące. U mnie się sprawdził więc mogę śmiało polecić.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 22:19   #2013
Enia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Faktycznie w obu przypadkach mamy czysta lanoline
To sie nazywa robienie z ludzi frajerow - kobiety placa blisko 60 zl za cos co jest warte 7
Dobrze Nivka ze napisalas
rzeczywiście nieźle naciągają mamuśki

Cytat:
A to fakt. Mam niemałe piersi, a w czasie karmienia w ogóle donice, więc chodzenie bez stanika było praktycznie niemożliwe no i zwyczajnie niewygodne. Druga rzecz to wyciekanie mleka
Ale może dziewczynom z małym biustem nie potrzeba staników, nic im nie dynda i nie wycieka?
oj,uwierz ze z malego biustu tez potrafi nieźle cieknąćja mam maly biust a po cc mialam tyle mleka ze caly oddzial bym wykarmila tylko moja coreczka nie chciala się do niego dossac
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 22:22   #2014
mmhym
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
Ja nie mam w ogóle staników do karmienia i nie kupuję na pewno nie teraz. Mam dwa sportowe/szmaciane, które mogę naciągnąć i nie potrzebuje rozpinać do karmienia. Teraz w nich chodzę na zmianę i jeden będę miała na sobie jak pojade na porodówkę, a drugi w torbie
A możesz wstawić linka, mniej więcej jakie masz? Bo ja mam 2 takie same też niby sportowe, ale jakoś nie lubię w nich chodzić.

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Pomadka obowiązkowo! Ja już teraz chodzę wysmarowana kremem przez całe usta do nosa, tak mi wysychają wargi... wy też tak macie?
Mi też tak wysychają
Ja do dupci Małej wezmę chyba ochronny krem.
A sztywnego stanika ja bym nie wzięła, bo nie znoszę w takich leżeć, a jednak w szpitalu głównie horyzontalnie

Cytat:
Doświadczone mamusie weźcie mi wyjaśnijcie jedną kwestie, bo trochę nie rozumiem mojej karmiącej piersią szwagierki. Czy to powszechne, że 3miesięczne dziecko wisi na cycu 2 godziny?
Jeszcze jest taka opcja, że Młode właśnie jest w trakcie skoku rozwojowego ok 10 tyg.), co łączy się z kryzysem laktacyjnym - wtedy ponoć może dziecko wisieć dłużej... Takie mądrości wyczytałam na wątku wsparcia KP tak że trzeba być na to przygotowanym. Ale chyba nie było mowy aż o 2 godzinach...

Cytat:
To sie nazywa robienie z ludzi frajerow - kobiety placa blisko 60 zl za cos co jest warte 7
Sroka pisała, że to nie jest takie oczywiste, że te 2 kremy mają taką lanolinę, bo w purelanie musi być lepiej oczyszczona skoro nie trzeba jej zmywać, a tą z linku koniecznie. Ale za taką różnicę w cenie jestem w stanie przetrzeć sobie sutka wacikiem raz na 2/3 godzinki

Drugie serce
mmhym jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 22:29   #2015
Tequillla
Zadomowienie

patrzcie dziewczyny, jeszcze taką maść znalazlam http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p35920-A-P...utkowych_15_ml, ona też ma tylko lanolinę i piszą, że myć nie trzeba. Kosztuje mniej niż purelan, przy odbiorze w aptece (u mnie jest ich sporo) może się opłacac lepiej niż przy zamówieniu czystej lanoliny w sklepie Nivki, jeśli tylko to kupujemy i trzeba zapłacić za przesyłkę...
Stary 2014-01-23, 22:36   #2016
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Enia_ Pokaż wiadomość
oj,uwierz ze z malego biustu tez potrafi nieźle cieknąćja mam maly biust a po cc mialam tyle mleka ze caly oddzial bym wykarmila tylko moja coreczka nie chciala się do niego dossac
ale w końcu się chwyciła cyca? czy nie?
Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość
patrzcie dziewczyny, jeszcze taką maść znalazlam http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p35920-A-P...utkowych_15_ml, ona też ma tylko lanolinę i piszą, że myć nie trzeba. Kosztuje mniej niż purelan, przy odbiorze w aptece (u mnie jest ich sporo) może się opłacac lepiej niż przy zamówieniu czystej lanoliny w sklepie Nivki, jeśli tylko to kupujemy i trzeba zapłacić za przesyłkę...
nie otwiera się link
Stary 2014-01-23, 22:38   #2017
Tequillla
Zadomowienie

ejże, DOZ. pl mi wyczaszkowało
chodzi o krem A-Pectus na stronie apteki WWW . DOZ . PL

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-23, 23:02   #2018
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 111kicia111 Pokaż wiadomość
Czesc dziewczyny.
Dzisiaj o 6.50 urodzilam dawidka w 35 tc. Maly wazy 2750g i ma 52 cm. Lezy w inkubatorze ale jest wszystko ok i zaraz mi go dadza na sale.

O ja GRATULUJE 3mam kciuki za wspaniałe pierwsze chwile

BEBE sorka ze tak pozno. W sumie tylko chwile mowili. Ze trzeba zastanowić się do kiedy karmić bo od pewnego momentu mleko nasze może być nie wystarczajace. Była tam kobieta która karmiła dziecko do 4 czy 5 roku No i karmi teraz kolejne które ma teraz chyba z 2 lata. Powiem Wam ze dziwnie to wygląda. Trochę niesmaczne to było.

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-23, 23:03   #2019
cayenneOna
Zadomowienie

Chciałam tylko zameldować, że torbę w czwartek, 23.01 spakowalam, przynajmniej to, co mogłam, reszta zakreslona w koleczku bo w praniu, dopakuje jutro, pozostale zapisane na kartce (np dokumenty, kosmetyczka czy szlafrok) a reszta to duperele typu woda czy słodycze, nawet jak nie dopakuje to tz dowiezie.
Tz poinstruowany, jakby sie mialo cos dziac gdzie Co jest. Musze jutro w jednym miejscu zostawic ubranie na wyjscie dla mnie i dla malego, zeby nie bylo niepktrzebnego szukania, zrezsta i tak by nie znalazl
A na poprawe humoru pieke sobie wlasnie ciasto

cayenneOna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 00:24   #2020
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
Nie wiem czy to prawda ale podobno po porodzie nie można myć głowy przez 7 dni.
Jak leżałam w szpitalu to jedna dziewczyna umyła głowę i wszystkie były mega oburzone, że się tak naraża i że jak położna się skapnie to jej dopiero nagada.
moze ktos juz ci odpowiedział ale moim zdaniem to chodzi zey samemu nie myc głowy bo poród jest wielkim wysiłkiem i organizm potrzebuje czasu zeby sie zregenerować mycie włosów oznacza albo schylenie glowy badz jej odchylenie , moze ci sie w niej zakrecic i mozesz zemdleć ale jak dobrze pokombinujesz np pod prysznicem głowe umyjesz raz dwa byle by woda nie była za ciepła

---------- Dopisano o 00:54 ---------- Poprzedni post napisano o 00:50 ----------

Cytat:
Czesc dziewczyny.
Dzisiaj o 6.50 urodzilam dawidka w 35 tc. Maly wazy 2750g i ma 52 cm. Lezy w inkubatorze ale jest wszystko ok i zaraz mi go dadza na sale.

no to sie zaczeło az strach sie bać

gratuluje wam kochana niech sie Dawidek zdrowo chowa a ty jak bedziesz miała chwile pisz jak sie czujesz i wogóle

---------- Dopisano o 01:07 ---------- Poprzedni post napisano o 00:54 ----------

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość

już wiem dlaczego nie możemy spać!
no tak co dwie głowy to nie jedna

---------- Dopisano o 01:22 ---------- Poprzedni post napisano o 01:07 ----------

Cytat:
Doświadczone mamusie weźcie mi wyjaśnijcie jedną kwestie, bo trochę nie rozumiem mojej karmiącej piersią szwagierki. Czy to powszechne, że 3miesięczne dziecko wisi na cycu 2 godziny? Rozumiem, że na początku dziecko uczy się ssania, potrzebuje bliskości mamy i często jest przy piersi, dla nas to też na plus bo nam rozwija się laktacja, ale chyba po kilku tyg się to jakoś normuje i dziecko karmi się krócej, bo potrafi już ssać itd.
Bo wg mnie choć jestem laikiem to dziwne, żeby znikać na taki długi czas na karmienie, przy którym dziecko zasypia. Skoro śpi przy cycu no to chyba się już najadło i nie ma sensu go dalej karmić.
Gdzieś czytałam o 20 min aktywnego karmienia z jednej piersi skoro przez ten czas dziecko się naje to trzymanie go dłużej nie ma sensu, bo i tak się już zdążylo najeść, prawda?
Jak na nią patrzę to mi się odechciewa kp! Mam drugi zupełnie odmienny przykład kuzynki karmiącej piersią, jej synek na tym etapie przystawiany był na żądanie i samo karmienie nie trwało zbyt długo, a mały regularnie co 3 h domagał się piersi, więc było to jakoś unormowane
dla mnie mlody oprócz tego ze dostaje z cyca mleko , uzywa go jako smoczka ... szwagierka powinna wiedziec kiedy mlody przestaje ssac da sie to wyczuc siedzac blisko karmiacej patrzac na dziecko ... dziec nie przełyka a ssanie za pirs nie jest intensywne i mocne tylko takie krótkie i co jakis czas ... szwagierka juz dawno powinna ałemu ograniczac cyc do 15 min i podawac smoka bo mały na wielki odruch ssania i tyle

---------- Dopisano o 01:24 ---------- Poprzedni post napisano o 01:22 ----------

Cytat:
Mnie to też bardzo dziwi, bardzo, bardzo!
nie wiem czy mała się już nie przyzwyczaiła do tego, ale dziwie się, że szwagierka nie stara się jej oduczyć
Smoka mała ma, ale nie chce ssać, pociumka chwile, orientuje się, że nic nie leci i wypluwa,oni chcieliby żeby korzystała ze smoka, nie chciałam już im mówić aby spróbowali smoka z innej firmy, moze bardziej małej podpasuje
podpowiedz , u mnie tak własnie było 8 smoczków mam nieuzywanych zanim mloda wybrała tego własciwego

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 00:42   #2021
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez monkaa321 Pokaż wiadomość

a co do pakowania w lutym to może 14/15 coś koło tego?

Mi pasuje

Cytat:
Dziekuje za gratulacje. Troszke wepchnelam sie wam w kolejke! Wczoraj o 22.30 odeszly mi wody. Nic nie wskazywalo na porod czulam sie jak zwykle. Brzuszek wysoko. Zadzwonilam po karetke bo tz w pracy za granica. Na izbie dostalam sterydy na plucka malego. Urodzilam sn o 6.50 a moj tz zdazyl dojechac na koncowke porodu. Malego polozono mi na brzuchu na chwilke i zabrano do inkubatora.
Wszystko z nim jest ok. Dostal 9 punktow. Mam go juz przy sobie i nie musi byc w inkubatorze. Wszystkie jego narzady pracuja jak trzeba. Mamy tylko problem z karmieniem. Ma slaby odruch ssania. Narazie dostal mm dwa razy ale ja sie nie poddaje i zrobie wszystko zeby karmic piersia. Narazie sie zegnam moze jutro cos napisze bo od wczoraj jeszcze nie spalam ani minuty.
Ale fajnie. Z zaskoczenia Cie wziął. Ale TZ musial pedzic Ucaluj mocniutko swoje cudenko od nas 3mam kciuki za laktacje

Gratuluje wszystkich wizyt oraz spakowanych toreb :thumbup:

SIDE super wiesci

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-24, 05:44   #2022
nadzwyczajna
Rozeznanie

A ja kupiłam Ziajkę Lano-maść. Jest dużo tańsza a ma pozytywne opinie i tez nie trzeba jej zmywac. Ciężko ja dostać ale w koncu w jednej aptece mi sprowadzą.

nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 06:05   #2023
side85
Zakorzenienie

Wyślij wiadomość przez MSN do side85

co wy wogóle piszecie o 7 dniach bez mycia głowy!

obserwowowałam kobiety po porodzie i każda bez wyjątku chciała się umyć po jakimś czasie w ciągu dobry, a nawet były do tego zmuszane przez położne (te po cesarce- jeśli miały ją rano, to wieczorem obowiązkowo pod prysznic nawet zawożone na wózku) Zresztą jest coś takiego jak instytucja tż który przecież nie zostanie posądzony o bycie zbokiem jak pójdzie z nami pomóc się umyć. Ja gdy leżałam teraz w szpitalu a nie mogłam się podnosić za dużo na początku i opadłam z sił zupełnie, nikt nie miał nic przeciwko że poszłam pod prysznic i maż pomagał mi się myć, przede wszystkim właśnie umył mi włosy i wysuszył. W końcu to szpital i każdy wie, że żona nie idzie z meżem się tam ... tylko jest na tyle niepełnosprawna że mąż jej pomaga

Nie byłam jeszcze na konsultacji do zzo ale podobno lekarz tłumaczy, że u nas stosują jakieś specjalne igły którymi próbują się najpierw wkłuć i jeśli się uda, to po cesarce można normalnie ruszać głową. Dziewczyny z pokoju które miały konsultacje opowiadały o tym. Dopiero jeśli się nie uda, wbijają się zwykłą igłą po której nie wolno ruszać głową góra dół przez chyba 8 godzin. Podobno nie wszędzie to mają, ale u nas akurat tak. Po upływie tego czasu i tak wywala się kobiety pod prysznic. A żeby może tej głowy po paru godzinach nie nadwyrężać warto faktycznei zabrać na pierwszą dobę suchy szampon.

Muszę przyznać też że zauważyłam wyraźnie zalety pokoju jednoosobowego oraz pokoju rodzinnego gdzie może spać mąż, u nas to koszt 350zł za 5 nocy, więc stosunkowo tanio za taki luksus. Po cesarce zostawiają ci i tak do opieki dziecko, u nas w szpitalu nie ma praktyki zabierania dziecka żeby mama wypoczęła chyba że dosłownie na kilka godzin w nocy ale kilka znaczy np 4. Wtedy idealnie przydaje się mąż i w takiej jedynce może przebywać całą dobę, nie tylko w godzinach przyjęść bo nie przeszkadza innym, podobnie w pokoju rodzinnym gdzie poza 350zł płaci się 30zł dodatkowo za każdą dobę za kanapę na której może spać mąż, bo takowa stoi w pokoju. Gdy jest się obolałym i unieruchomionym po cesarce to może być zbawienne. W pozostałych przypadkach nie widzę większej potrzeby.

I co mi się podoba, to że te wszystkie rzeczy które są dodatkowo płatne odbywają się na zasadzie podpisania oświadczenia w momencie ich wyboru, od położnej po pokój, dopiero do dwóch tygodni przelewa się pieniądze na konto szpitala. Uważam to za bardzo rozsądne, gdy ma się wiele spraw na głowie i można zadecydować w ostatniej chwili.

Edytowane przez side85
Czas edycji: 2014-01-24 o 06:08
side85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 06:14   #2024
nadzwyczajna
Rozeznanie

Ja wspomnialam o tym myciu bo na oddziale dziewczyny byly mega oburzone ze ta jedna zaraz po poleciala pod prysznic i głowę myla. Ja bylam zaskoczona bo nie slyszalam nigdy o tym zakazie.
Ale ciesze sie ze mozna normalnie sie umyc bo nie bede straszyc otoczenia :p

nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 06:50   #2025
Enia_
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mona1 Pokaż wiadomość
ale w końcu się chwyciła cyca? czy nie?

nie otwiera się link
niestety nie,odciagalam przez 3 mies i mieszalam z mm a później pokarm zanikł.
pisalam juz ze bylam siedem dni w szpitalu bo jak córka nie chciala cyca dostalam zapalenia,gorączki i zakażenia jakiegoś i antybiotyk dożylnie,wtedy corka musiala byc karmiona mm i na cyca patrzec nie chciala
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-24, 07:35   #2026
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
Włosy głównie przetluszczaja się u nasady. Więc podnosi się pasma włosów i psika, trochę jak lakierem do włosów żeby nie były "przyklapniete". Ja lubię syoss, próbowałam z dm ale już więcej nie kupię bo normalnie zapach mnie dusil i jak się go dobrze nie wyczesalo to było widać taki puder na włosach wrrrrrr okropne:p . Moim zdaniem warto mieć go w domu. Przed ciążą musiałam myć włosy co drugi dzień i czasem było to już męczące. U mnie się sprawdził więc mogę śmiało polecić.

Filupka, a gdzie kupujesz syoss? To jedyny, ktory jest idealny, ani nie zostawia sladow, ani nie dusi u nas niestety nie uwidzisz ani w dm, ani w rossman, jedynie w Edeka a Edeka dosc daleko, wiec trzeba specjalnie pojechac, a wtedy biore trzy naraz
Uzywam tez czasem, jak nie chce miec "klapnietych" wlosow, wowczas w ciagu dnia sie wolniej przetkuszczaja.

Dzien Dobry tak w ogole dzis nie z lozka piore jak szalona, zeby torbe dopchac dzis czym moge

A, i ciacho wyszlo mega, probowalam o 1 w nocy

Stary 2014-01-24, 07:49   #2027
lutien
Wtajemniczenie

Witam się w 3 trymestrze

Lecę czytac, co napisałyście od wczoraj
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 08:22   #2028
margo80
Zakorzenienie

Ciasto bananowe:
1 jajko
1 szkl mleka
1 szkl cukru
2 szkl mąki
2 łyżeczki proszku
2 łyżki kakao
1 łyżka cynamonu
4 łyżki oleju
pokrojone (pogniecione) banany

zrobiłam tak jak muffiny, czyli suche razem, mokre razem, potem zmieszałam i do keksówki.
45 minut w 180 stp.

mam dziś małża w domu, to go wykorzystam i pojedziemy razem na zakupy, żebym nie musiała się sama szarpać i męczyć pchaniem koszyka

Ewcia
Przemek
margo80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 08:27   #2029
monkaa321
Zakorzenienie

Dzień dobry

Cytat:
w aptece też można kupić czystą lanolinę

Cytat:
Napisane przez lutien Pokaż wiadomość
Witam się w 3 trymestrze

gratuluję

Cytat:
Ciasto bananowe:
1 jajko
1 szkl mleka
1 szkl cukru
2 szkl mąki
2 łyżeczki proszku
2 łyżki kakao
1 łyżka cynamonu
4 łyżki oleju

zrobiłam tak jak muffiny, czyli suche razem, mokre razem, potem zmieszałam i do keksówki.
45 minut w 180 stp.

mam dziś małża w domu, to go wykorzystam i pojedziemy razem na zakupy, żebym nie musiała się sama szarpać i męczyć pchaniem koszyka
szkoda że tż nie lubi bananów

kicia to Cię Dawidek nieźle zaskoczył jeszcze raz dużo zdrówka dla Was i za ssanie

i wczoraj zapomniałam napisać
Gratuluję spakowanych toreb!
Pod moim sercem,inne bije serce... Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane. Pod moim sercem małe rączki dziecka, cichutko pukają do mojego serca. Myślę, sobie wtedy: może być wspanialej? Noszę w sobie życie, które Bóg mi daje!

monkaa321 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-24, 08:30   #2030
milenqa
Raczkowanie

Cytat:
\Muszę przyznać też że zauważyłam wyraźnie zalety pokoju jednoosobowego oraz pokoju rodzinnego gdzie może spać mąż, u nas to koszt 350zł za 5 nocy, więc stosunkowo tanio za taki luksus. Po cesarce zostawiają ci i tak do opieki dziecko, u nas w szpitalu nie ma praktyki zabierania dziecka żeby mama wypoczęła chyba że dosłownie na kilka godzin w nocy ale kilka znaczy np 4. Wtedy idealnie przydaje się mąż i w takiej jedynce może przebywać całą dobę, nie tylko w godzinach przyjęść bo nie przeszkadza innym, podobnie w pokoju rodzinnym gdzie poza 350zł płaci się 30zł dodatkowo za każdą dobę za kanapę na której może spać mąż, bo takowa stoi w pokoju. Gdy jest się obolałym i unieruchomionym po cesarce to może być zbawienne. W pozostałych przypadkach nie widzę większej potrzeby.

I co mi się podoba, to że te wszystkie rzeczy które są dodatkowo płatne odbywają się na zasadzie podpisania oświadczenia w momencie ich wyboru, od położnej po pokój, dopiero do dwóch tygodni przelewa się pieniądze na konto szpitala. Uważam to za bardzo rozsądne, gdy ma się wiele spraw na głowie i można zadecydować w ostatniej chwili.
chciałabym aby w moim szpitalu była taka możliwość... ja bym chętnie zapłaciła i za pokój i za położną - szczególnie nie lubie jak ktoś mi patrzy na ręce i komentuje, zwłaszcza jak ja z tych niedoświadczonych mamuś co się wszystkiego obawiają źle zrobić, a tak to by położna pomogła na spokojnie bez złośliwości

A tak w ogóle witam się porannie

dzisiaj mam zamiar dalszą część prania wstawić dzieciowego no i w końcu musze koszule do szpitala zamówić, tylko się zastanawiam czy z rękawem 3/4 czy krótkim bo w szpitalach podobno gorąco ale z drugiej strony ja z tych bardzo ciepłolubnych..... jak sądzicie?>
milenqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 08:35   #2031
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam się w 3 trymestrze
Gratulacje! czyli już wszystkie znajdujemy się w III? Pijemy!

Cytat:
Ciasto bananowe:
1 jajko
1 szkl mleka
1 szkl cukru
2 szkl mąki
2 łyżeczki proszku
2 łyżki kakao
1 łyżka cynamonu
4 łyżki oleju

45 minut w 180 stp.

Jeszcze żeby ktoś mi takie ciasto upiekł i podał Nawet bym chętnie zjadła

Miałam szampon suchy Joanny i też sobie chwaliłam.

---------- Dopisano o 09:35 ---------- Poprzedni post napisano o 09:32 ----------

Cytat:
Napisane przez milenqa Pokaż wiadomość
chciałabym aby w moim szpitalu była taka możliwość... ja bym chętnie zapłaciła i za pokój i za położną - szczególnie nie lubie jak ktoś mi patrzy na ręce i komentuje, zwłaszcza jak ja z tych niedoświadczonych mamuś co się wszystkiego obawiają źle zrobić, a tak to by położna pomogła na spokojnie bez złośliwości
A ja bym chciała mieć męża 24/h Doświadczony już tatuś, spokojny i nie potrzebuje tyle snu co ja Położną mogę sobie darować...
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 08:42   #2032
pola_m
Wtajemniczenie

Cytat:

też kupiłam ostatnio suchy szampon. Głównie do odświeżenia włosów po czapce, bo niestety i tak muszę myć codziennie. Batiste - też nie zostawia żadnych śladów
pola_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 08:43   #2033
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Gratulacje! czyli już wszystkie znajdujemy się w III? Pijemy!

Jeszcze żeby ktoś mi takie ciasto upiekł i podał Nawet bym chętnie zjadła
.
Ja Ci moge upiec, uwielbiam piec, chlopaki nie nadazaja z jedzeniem. Wlasnie jest to ciasto z nocy, a ja juz kombinuje, czy mam skladniki na tego bananowca

REKLAMA
Stary 2014-01-24, 08:47   #2034
asienka213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cayenneOna Pokaż wiadomość
Filupka, a gdzie kupujesz syoss? To jedyny, ktory jest idealny, ani nie zostawia sladow, ani nie dusi u nas niestety nie uwidzisz ani w dm, ani w rossman, jedynie w Edeka a Edeka dosc daleko, wiec trzeba specjalnie pojechac, a wtedy biore trzy naraz
Uzywam tez czasem, jak nie chce miec "klapnietych" wlosow, wowczas w ciagu dnia sie wolniej przetkuszczaja.
a masz u siebie müller albo douglas ??

Cytat:
Witam się w 3 trymestrze

Cytat:

A ja bym chciała mieć męża 24/h Doświadczony już tatuś, spokojny i nie potrzebuje tyle snu co ja Położną mogę sobie darować...
tez bym wolala tzta niz polozna

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 09:00   #2035
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość

a masz u siebie müller albo douglas ??
No pewnie, Monachium to dosc duza wioska w douglas nie ma, w Müller nie sprawdzalam..Musze spojrzec, bo juz wykorzystalam wszelkie mozliwosci. Tzn zebysmy sie dobrze zrozumialy: syoss jest i w dm, i w innych sklepach, ale nie ma nigdzie oprocz edeki suchego szamponu syoss

Stary 2014-01-24, 09:01   #2036
lutien
Wtajemniczenie

Cytat:
Witam was dziewczyny po 14 dniach przerwy.
Cieszę się, że już wróciłaś Teraz to już Cię nic w szpitalu nie zaskoczy

Cytat:
Dziekuje za gratulacje. Troszke wepchnelam sie wam w kolejke! Wczoraj o 22.30 odeszly mi wody. Nic nie wskazywalo na porod czulam sie jak zwykle. Brzuszek wysoko. Zadzwonilam po karetke bo tz w pracy za granica. Na izbie dostalam sterydy na plucka malego. Urodzilam sn o 6.50 a moj tz zdazyl dojechac na koncowke porodu. Malego polozono mi na brzuchu na chwilke i zabrano do inkubatora.
Wszystko z nim jest ok. Dostal 9 punktow. Mam go juz przy sobie i nie musi byc w inkubatorze. Wszystkie jego narzady pracuja jak trzeba. Mamy tylko problem z karmieniem. Ma slaby odruch ssania. Narazie dostal mm dwa razy ale ja sie nie poddaje i zrobie wszystko zeby karmic piersia. Narazie sie zegnam moze jutro cos napisze bo od wczoraj jeszcze nie spalam ani minuty.
A dawali Ci oksytocynę czy skurcze się same pojawiły?
Na pewno jeszcze mu się odruch ssania poprawi

Cytat:
Ja właśnie muszę się dowiedzieć czy u mnie w szpitalu jest możliwość sali 1-osobowej. Bo mam wykupiony pakiet prywatnej opieki zdrowotnej i oni opłacają znieczulenie i pokój 1-osobowy.

Ja chyba w lutym dołączę się do pakowaczek toreb - wiem, że to wcześnie, ale po 1. wolę być za wczasu przygotowana, po 2. i tak musi się tym zająć tż, więc nie chcę mu zwalać na głowę miliona spraw na sam koniec ciąży, po 3. i tak będę musiała pewnie dokupić kilka rzeczy, więc będzie czas na spokojnieje zamówić.
(Katharine Hadley )

lutien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 09:02   #2037
filupka
Rozeznanie

Cytat:

Dzien Dobry tak w ogole dzis nie z lozka piore jak szalona, zeby torbe dopchac dzis czym moge

A, i ciacho wyszlo mega, probowalam o 1 w nocy

CayenneOna, ja kupuję właśnie w rossmanie. Zawsze tam był a może możesz sobie też w internecie gdzieś zamówić na Amazon albo ebay. Hmm

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  

REKLAMA
Stary 2014-01-24, 09:03   #2038
kate1623
Zadomowienie

Hej
Cytat:
Chciałam tylko zameldować, że torbę w czwartek, 23.01 spakowalam, przynajmniej to, co mogłam, reszta zakreslona w koleczku bo w praniu, dopakuje jutro, pozostale zapisane na kartce (np dokumenty, kosmetyczka czy szlafrok) a reszta to duperele typu woda czy słodycze, nawet jak nie dopakuje to tz dowiezie.
Tz poinstruowany, jakby sie mialo cos dziac gdzie Co jest. Musze jutro w jednym miejscu zostawic ubranie na wyjscie dla mnie i dla malego, zeby nie bylo niepktrzebnego szukania, zrezsta i tak by nie znalazl
A na poprawe humoru pieke sobie wlasnie ciasto

No i bardzo dobrze

Cytat:
Witam się w 3 trymestrze

Gratulacje

Cytat:

A tak w ogóle witam się porannie

dzisiaj mam zamiar dalszą część prania wstawić dzieciowego no i w końcu musze koszule do szpitala zamówić, tylko się zastanawiam czy z rękawem 3/4 czy krótkim bo w szpitalach podobno gorąco ale z drugiej strony ja z tych bardzo ciepłolubnych..... jak sądzicie?>
Ja bym chciala pokój dla mnie i męża taki o jakim Side pisze, ale taki luksus u Nas kosztuje 500zł za dobę

Koszule mam na krótki rękaw, też jestem ciepłolubna, ale szpitale naprawdę na salach poporodowych dają nieźle do pieca

Dziewczyny jakaś masakra wczoraj wieczorem już nie miałam sily pisać tylko czytałam. Bolał mnie brzuch, kręgosłup i miednica .Sikałam średnio co 4minuty i mój mąż stwierdził, że pewnie w nocy będziemy jechać na IP bo mi wody odejdą. Całą noc się męczyłam z różnymi bólami i twardniejącym brzuchem no i oczywiście sikaniem Dlatego dzisiaj jestem mega zmęczona. Na dodatek jak się tak czuję to się strasznie zrzędliwa i agresywna robię
Dzisiaj jest już lepiej tylko Majka się jakaś leniwa zrobiła.

W Warszawie dalej mrozy -15 rano. Najlepsze, że przydałoby się urodzić niedługo bo podobno temperatura od 6.02 ma osiągać nawet do -35 stopni .Jak Ja maluszka do domu zawiozę przy takiej Syberii

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 09:04   #2039
koziemleko
Zakorzenienie

GG do koziemleko

Cytat:
Napisane przez Tequillla Pokaż wiadomość

Koziemleko ja też wczoraj po postach Cayenne zabralam się za oglądanie brzucha lusterkiem . Rozstępów nie stwierdziłam, za to ta kreska pod brzuchem wygląda przezabawnie, bo mnie krzywo zszyli po poprzedniej cesarce i teraz widać, że to nie kreska tylko pochylona litera Z
Moja też jest krzywa Ale wyraźna i bardziej przyciąga uwagę niż rozstępy

Cytat:
Napisane przez Ela87 Pokaż wiadomość
No własnie napisałam m.in., bo cos wszystkie co są przede mną to milczą

Cytat:
Ale jak to? Tak bez żadnej przyczyny odpłynęły ci wody? Czułaś, że coś się zbliża?

Cytat:
A po co stanik pod koszule?
Dziewczyny już odpowiedziały, ale ja dodam, że nie wyobrażam sobie z takimi wystającymi sutami chodzić tylko w koszuli

Cytat:
Czy dobrze pamiętam, że w Textil markecie są staniki do karmienia?jadę jutro na badania to może przy okazji bym wpadła zobaczyć
Poważnie Nigdy nie widziałam

Cytat:
Napisane przez olakola Pokaż wiadomość

swędział Cie brzuch, że drapałaś?

u mojego syna w przedszkolu jest sporo koreańskich dzieci i one do zeszłego tygodnia chodziły bez czapek/ szalików, to dla mnie jest chore!
ja w domu nie będę ubierała, nawet po kapieli, ale na dwór zawsze
No zaczął mnie swędzieć jak szalony to drapałam

Zahartowane te dzieci

Cytat:
A któraś mama nie chciała mi uwierzyć, że podczas mojego pobytu w szpitalu wszystkie mamy wolały zakładać dziecku własne ciuszki niż szpitalne...
Dziewczyny wszystkie bierzecie swoje ciuszki? Ja chciałam brać szpitalne, ale nie chcę być jedyna
A tak to nawet nie wiem jakie wziąć i ile i w jakim rozmiarze

Cytat:
Muszę przyznać też że zauważyłam wyraźnie zalety pokoju jednoosobowego oraz pokoju rodzinnego gdzie może spać mąż, u nas to koszt 350zł za 5 nocy, więc stosunkowo tanio za taki luksus. Po cesarce zostawiają ci i tak do opieki dziecko, u nas w szpitalu nie ma praktyki zabierania dziecka żeby mama wypoczęła chyba że dosłownie na kilka godzin w nocy ale kilka znaczy np 4. Wtedy idealnie przydaje się mąż i w takiej jedynce może przebywać całą dobę, nie tylko w godzinach przyjęść bo nie przeszkadza innym, podobnie w pokoju rodzinnym gdzie poza 350zł płaci się 30zł dodatkowo za każdą dobę za kanapę na której może spać mąż, bo takowa stoi w pokoju. Gdy jest się obolałym i unieruchomionym po cesarce to może być zbawienne. W pozostałych przypadkach nie widzę większej potrzeby.
Prawie jak na wakacjach

Cytat:
Ja mam z krótkim u mnie w szpitalu jest bardzo gorąco.
koziemleko jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 09:17   #2040
cayenneOna
Zadomowienie

Cytat:
CayenneOna, ja kupuję właśnie w rossmanie. Zawsze tam był a może możesz sobie też w internecie gdzieś zamówić na Amazon albo ebay. Hmm

Oooo, mega pomysl z amazon, danke! ostatnio sie rozkoszuje zakupami tam, najbardziej z tego powodu, ze nie trzeba wychodzic z domu

---------- Dopisano o 10:17 ---------- Poprzedni post napisano o 10:13 ----------

Kurna, nie ma tego zielonego na amazon z syoss

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości