|
|
#3901 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Najlepsze horrory i thrillery ...!!!
Moze dictado?
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#3902 |
|
... choć nie Westwood
|
Matko święta, wiem już co to, ale wstyd
Nieważne ![]() W każdym razie bez offtopu. "Mama" jak dla mnie bez rewelacji. Mama w filmie sprawiła, że się śmiałam - a ja strachulec jestem.
nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów Stanisław Lem Edytowane przez Vivienne Czas edycji: 2014-01-19 o 17:27 |
|
|
|
#3903 |
|
Wtajemniczenie
|
Oglądałam niedawno Dom w głębi lasu i początkowo wydawał mi się nudny, ale w tym domu akcja nieźle się rozkręciła
|
|
|
|
#3904 |
|
Zakorzenienie
|
|
#3905 | |
|
Holy Crap!
|
Cytat:
|
|
|
#3906 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Hej, mogę dołączyć?
Mam wyjątkową słabość do filmów o wampirach ![]() Najbardziej lubię stare filmy, więc bardzo chętnie będę podpatrywać co tu polecacie Cytat:
Pewnie mam o nim takie zdanie bo jak go oglądałam to byłam strasznie zmęczona i pół filmu przespałam Cytat:
![]() Insidious to jeden z moich ulubionych horrorów, pewnie dlatego, że tematyka jest mi dość bliska i oglądałam go u kumpla na rzutniku, ekran wielkości ściany i większość filmu zasłaniałam sobie oczy Także zbieram się do obejrzenia dwójkiWszelkie stare Drakule uwielbiam... Japońskie Klątwy i Ringi mnie stersują zawsze Sinister całkiem całkiem Kobieta w czerni też niczego sobie Porywacze ciał, Inwazja łowców ciał [rec] mi się podobał ale dwójka i trójka już zdecydowanie nie ![]() Najczęściej niestety trafiam na bardzo kiepskie horrory, Paranormal Activity 4 dla mnie tragedia (zresztą żadna z części mnie nie zachwyciła) Silent Hill 2 wyłączyłam w połowie... Na razie starczy, coś tam może będę dopisywać i chętnie podpatrzę Wasze typy |
||
|
|
|
#3907 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Czokled, witaj w klubie, ja też uwielbiam horrory od dziecka, z tym, że thrillery jeszcze uwielbiam To moje dwa ulubione gatunki, książki horrory i thrillery też uwielbiam i namiętnie czytam No i tak jak mówię oglądam takie filmy praktycznie od małego, no wiadomo nie jako 3 latka, ale jak już miałam tak 8-9 lat, to już mama pozwalała mi czasem widząc jak bardzo mi się takie filmy podobają- sama też lubi horrory i thrillery, ale ja bardziej Japońskie "Ring" też bardzo lubię, ale "Klątwę" trochę mniej. "Sinister" tak jak i Tobie- też mi się podobało, ma moim zdaniem bardzo dobry klimat. "Kobieta w czerni" też nawet nawet dla mnie "Rec" nie oglądałam, bo oglądałam parę dokumentalizowanych i kompletnie nie pasują mi tak kręcone filmy, dlatego ciężko mi się przemóc. No, ale może obejrzę, w sumie były filmy dokumentalizowane, w których ten sposób kręcenia trochę mniej mi przeszkadzał, może tutaj tyak będzie i akurat ten film mi się spodoba. Np "Megan is missing" mi się nawet podobsło, przeszkadzał mi ten sposób kręcenia, więc uważam, że bez tego byłoby w moich oczach lepsze, ale przeszkadzał mi trochę mniej, więc akurat byłam w stanie oglądać hehe. Może z "REC" będzie tak samo, dam mu szansę. No, ale nie ukrywam, zdecydowanie wolę zwyczajnie kręcone horrory i thrillery niż te amatorskie itp. Lepiej mi się zwyczajnie kręcone ogląda, a tamte amatorskie zazwyczaj mnie drażnią. Wyjątek, gdzie mnie drażnią trochę mniej, to może to właśnie "Megan is missing" i "Paranormal" ale jedynka i dwójka, dalej nie oglądałam. Reszta dokumentalizowanych np "V/H/S"- nie byłam w stanie oglądać- zaraz wyłączyłam i np "Blair witch project" też mi to nie pasował ten rodzaj kręcenia i średnio mi się podobało i parę jeszcze innych filmów z ręki widziałam i też mi niezbyt się podobały przez ten rodzaj kręcenia najbardziej itd. O "Silent hill 2" słyszałam, że wyjątkowo kiepska i tak też czułam po zwiastunie, więc nawet nie brałam się za to. Za to "Silent hill" jedynka bardzo mi się podobała Edytowane przez Candy_lips Czas edycji: 2014-01-21 o 22:36 |
|
|
|
|
#3908 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny, wczoraj oglądałam "Dźwięk mego głosu" (2011)- to film o sekcie. Któraś z Was o nim pisała, ale mam sklerozę, więc dokładnie nie pamiętam kto
Mimo że o sekcie, to jednak nie ma tutaj gwałtownych zwrotów akcji czy mocnych scen, jakich może byśmy się spodziewali po tematyce o sekcie. Jest to dosyć spokojny, powolny, ale nie nudny moim zdaniem film. Jego dużym plusem jest według mnie jedna z aktorek i to głównych: Brit Marling, nie znam jej z innych filmów, ale moim zdaniem zagrała tak mimiką, głosem, że czujemy się sami w centrum wydarzeń. Inni aktorzy też mnie nie zawiedli, ale ona jest dla mnie najlepsza w tym filmie. Film jest prosty, pokazuje mechanizm sekty, sprawia, że sami możemy poczuć się zmanipulowani w jakimś stopniu. Ma dosyć dobry klimat według mnie, ale to znowu jest zasługa tej aktorki, bo to ona jak dla mnie najbardziej go buduje głosem itp- tym co już pisałam Dodatkowo jest niejednoznaczny, po zakończeniu może zrodzić się sporo pytań, nie ma pewnego wyjaśnienia dla tego wszystkiego, co dla mnie jest tutaj plusem. Daję 7/10. Polecam, film jest dobry i moim zdaniem warty obejrzenia- dla tych z Was co jeszcze nie widziały
|
|
|
|
#3909 |
|
Zakorzenienie
|
ja pisałam, ja!
![]() naprawdę fajny, tez polecam i nadal zbieram się do kolejnego filmu z ta panią (i zarazem - filmu tej pani) - Another Earth
|
#3910 |
|
Holy Crap!
|
Szepty-- akcja dzieje się w latach dwudziestych, młoda kobieta zajmuje się ujawnianiem duchó, które zazwyczaj są fałszywe. Dostaje zlecenie, by rozwiązać tajemnicę śmierci jednego z chłopców ze szkoły z internatem. Nie był przerażający, dało się spokojnie obejrzeć, nic szałowego czy nowego, Inni są w podobnym klimacie, choć o stokroć lepsi.
|
|
#3911 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale ciężko mi znaleźć jakiś dobry. Rec jest chyba raczej średnim filmem, ale miałam najwyraźniej jakiś bojaźliwy dzień że mnie przestraszył ![]() O, przypopomniało mi się, że Smętarz dla zwierzaków też bardzo mi się podobał. Cytat:
|
||
|
|
|
#3912 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3913 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3914 |
|
Zakorzenienie
|
Sum-bakk-og-jil - 6/10
Koreański thriller . Nawet niezły - szybka akcja w miarę wciąga, no i całość jest jak dla mnie trochę straszna - dawno nie bałam się po żadnym filmie ; można się po pierwsze wystraszyć, a po drugie po seansie mieć schizy (że w szafie będzie ukryty trup albo że gdzieś na parkingu będzie stała czarna, tajemnicza i przerażająca postać ). Wkurzały mnie krzyki - wiem, że dzieci mają to do siebie że płaczą w sytuacjach dla nich stresujących, no ale bez przesady - w filmie dzieci wrzeszczały praktycznie non stop . Gra aktorska ok, muzyka też
|
#3915 |
|
Raczkowanie
|
Coś czuje,że bede tu stale zaglądać horrory to zdecydowanie tematyka nie tylko filmów ,która najbardziej mnie kręci. Bardzo polecam film Martyrs , nie bede sie za wiele rozpisywac bo powoli same oczka mi sie zamykaja...film jest cudowny ,wplywa w pewien sposob na psychike
Drugi tytul filmu,nie zaliczylabym do kategorii horrory ale jaknajbardziej warty obejrzenia American Psycho Przepraszam za wszelkie bledy ,i ze nie rozpisalam sie ale usprawiedliwiam sie godzina heheh |
|
|
|
#3916 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
W jakim sensie cudowny? Bo ja uważama, że trzeba mieć nie po po kolei w głowie, żeby coś takiego nakręcić. Psycho jak nic. ![]() Wpływa na psychikę, a jakże - czułam się psychicznie męczona podczas oglądania tego filmu, można powiedzieć, że to były dla mnie swego rodzaju tortury. Zresztą pisałam już o tym wcześniej. Obejrzałam 'You're next' - spodziewałam się jednak czegoś lepszego, bardziej trzymającego w napięciu, aczkolwiek nie jest najgorszy. Koniec według mnie trochę skopany, bo na początku faktycznie trochę się wkręciłam, nawet się momentami bałam (strachliwa jestem ), ale końcówka sprawiła, że wszelkie napięcie opadło i oglądałam bez mrugnięcia okiem. Trochę mi przeszkadzało, że w filmie była tylko taka 'sieczka' - siekierą w łeb, albo poderżnięcie gardła, plus koniec, gdzie główna bohatera jak terminator wszystkich wykańcza. Wbicie noża w czaszkę - przegięcie, bo nóż raczej nie przejdzie przez kość. Bo film miał potencjał - nieznajomi w maskach napadają na mieszkańców domu i starają się wszystkich zabić - ale mogli ich najpierw jakoś zastraszyć, żeby widz się bał razem z bohaterami filmu (tak jak to było w 'The Strangers', gdzie czułam niesamowite napięcie, mimo, że od razu sieczki nie było - bo to jest właśnie sztuka, granie na emocjach widza). A tu tylko siekierą w łeb i po sprawie. Oceniłabym tak 5/10.
Edytowane przez syklamen Czas edycji: 2014-01-26 o 09:56 |
|
|
|
|
#3917 |
|
... choć nie Westwood
|
Ogladałam wczoraj Szepty i posprzeczałam się z TZem co do interpretacji zakonczenia - wg niego glówna bohaterka umarła, wg mnie nie, tylko trochę z nas scenarzyści zakpili ze scena z dyrektorem. Kto ma rację?
|
|
#3918 |
|
Zakorzenienie
|
Jesli oglądaliscie Mamę to najnowszy Straszny Film z niego naśmiewa się
http://www.youtube.com/watch?v=XX5ML0JEWNk Film wiadomo - kategorii innej, więc dla fanow serii ![]() Obejrzałam 'Zbrodnie Czasu' (hiszpańsko jezyczny) - film jest zupełnie inny, o podróżowaniu w czasie, teoretycznie wydaje się nakręcony minimalnym kosztem, dla cierpliwych.
2004 - Boisz się, że ludzie z internetu odnajdą cię w prawdziwym życiu. 2014 - Boisz się, że ludzie z prawdziwego życia odnajdą cię w internecie. Edytowane przez dezire Czas edycji: 2014-01-26 o 15:46 |
|
|
|
#3919 |
|
Przyczajenie
|
Pewnie nie będę oryginalna ze swoją Sierotą. Ale żaden thriller mnie tak nigdy nie zaskoczył... Do tego zdecydowanie filmy Amenabara (Inni, Teza, Otwórz oczy), z innej beczki koniecznie Antychryst (a to już bardziej pod dramat/horror), Labirynt wydał się ostatnio naprawdę ciekawy. I film, który naprawdę mnie przeraził: Obecność.
|
|
|
|
#3920 |
|
Buc
|
dobrzy ludzie, polećcie jakiś dobry horror na niedzielę.
|
#3921 |
|
Zakorzenienie
|
tez nadgoniłam, śliczniutki
ja planuje Seconds Apart, facet przywlekł od znajomego. Zobaczymy, demoniczne bliźniaki chyba, te sprawy Tak więc rzucam filmem, ale nie wiem czy dobrym. Żeby nie było
|
#3922 |
|
Raczkowanie
|
też polecam, choć pewnie nie wszystkim przypadnie do gustu, i jeszcze jeden z ta samą świetną aktorką' swoją drogą dziewczyna ma w sobie coś przyciągającego...
http://www.filmweb.pl/film/Grupa+%22...22-2013-630909
Jeśli nie dziś to kiedy Edytowane przez anianutella Czas edycji: 2014-01-26 o 18:31 |
|
|
|
#3923 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też oglądałam "You are next", ale zapomniałam o tym napisać. Ja bym dała mu góra 6/10, dla mnie przeciętny, właśnie dla mnie za bardzo nie ma napięcia, tak jak Ty wolę tutaj zdecydowanie "Nieznajomych", którym bym dała tak 7/10 co najmniej, ale raczej bym dała im 8/10. "You are next" mnie bardziej śmieszyło, bo Ci zabójcy nie byli dla mnie zbyt straszni, a czasem śmieszni. Przeciętny film dla mnie. |
|
|
|
|
#3924 | |
|
Zakorzenienie
Lokalizacja: Magiczna kraina Narnia, gdzieś na Latarnianym Pustkowiu...:)
|
Cytat:
) było bezsensowne, no ale jak piszesz flm ma swoich fanów - czego się można było spodziewać. A rozwiązanie tego filmu, czyli w jakim celu ją bito i obdarto ze skóry do mnie nie przemawia.
|
|
#3925 |
|
Raczkowanie
|
Dziś wieczorem nadrabiamy z moim lubym serialowe zaległości, tj. będziemy oglądali 2 odcinki, zbierającego mnóstwo pozytywnych recenzji "Detektywa" (HBO). Już nie mogę się doczekać i z niecierpliwości przebieram nóżkami
|
|
|
|
#3926 | ||
|
Holy Crap!
|
Cytat:
Nie twierdzę, że oglądanie takich filmów zrobi ze mnie psychola, ale też nie mnie nie odprężył (to zdecydowanie!), zrobił niemałe spustoszenie w głowie. Cytat:
|
|
|
#3927 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3928 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3929 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#3930 |
|
Zakorzenienie
|
Może to był makijaż permanentny
Nowe wątki na forum Kultura(lnie)
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:39.

Nieważne 

ale dwójka i trójka już zdecydowanie nie
To moje dwa ulubione gatunki, książki horrory i thrillery też uwielbiam i namiętnie czytam 

). Wkurzały mnie krzyki - wiem, że dzieci mają to do siebie że płaczą w sytuacjach dla nich stresujących, no ale bez przesady - w filmie dzieci wrzeszczały praktycznie non stop
. Gra aktorska ok, muzyka też
W jakim sensie cudowny? Bo ja uważama, że trzeba mieć nie po po kolei w głowie, żeby coś takiego nakręcić.
Psycho jak nic.