|
|||||||
| Notka |
|
| Ginekologia Miejsce, w którym rozmawiamy o ginekologii. Tutaj znajdziesz pytania i odpowiedzi związane ze zdrowiem intymnym kobiety. Rozmawiamy np. o antykoncepcji. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#631 |
|
BAN stały
|
Dot.: Zanik / brak okresu, nieregularne miesiączki, bolesne miesiączki, obfite krwawi
no ale z 90 na 75? to przecież 90 by wisiał na niej.
|
|
|
|
|
#632 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Zanik / brak okresu, nieregularne miesiączki, bolesne miesiączki, obfite krwawi
Znam dziewczyne ktora wg mnie powinna nosic 60-65 a nosila 90, do tej pory nie wiem jak ona w tym chodzi
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#633 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
|
#634 |
|
Zakorzenienie
|
Z moich obserwacji wynika ze tak
|
|
#635 |
|
BAN stały
|
To przypuszczam,że tu było to samo a jeszcze można nadmienić, że te wielkie balony DD według facetów to często wcale nie jest rozmiar D tylko G i wyżej np. więc tu mogło nie być różnicy w rozmiarze a właśnie w doborze stanika.
|
|
|
|
|
#636 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ja robiłam badania w lux med. Mam tam wykupiony pakiet. Ale oczywiście o skierowanie na badanie o poprzedniego ginekologa musiałam powalczyć, bo przecież "nie ma podstaw do badań"... Ja to już zaczęłam czuć się jak jakiś hipochondryk... Zmieniałam lekarza kilka razy i masz rację - dopóki się idzie po receptę, to każdy lekarz jest super, fajny i miły... A jak się idzie z problemem, to trudno trafić na fachowca Naczytałam się strasznie dużo opinii o każdym lekarzu zanim do jakiegoś poszłam i co? I nic... Mam nadzieję, że ta najnowsza lekarka wreszcie będzie skuteczna...A skąd ze śląska jesteś? Znam z tamtych okolic jednego świetnego ginekologa - Macieja Jędrzejko. Moja mama się u niego leczyła i naprawdę się przekonałyśmy, że to świetny lekarz. Wiem, że przyjmuje w Katowicach, Sosnowcu i Tychach.
|
|
|
#637 |
|
Zakorzenienie
|
Hej
![]() Nie mam okresu od kilku miesięcy, schudłam z 12kg (przez wiele miesięcy) i dopiero jakiś czas po przestałam go mieć, w każdym razie wyglądam i jem zdrowo, normalnie, morfologia ok. Dostałam od ginekologa skierowanie do poradni endokrynologii ginekologicznej (on zrobił mi tylko usg), ponoć mają mnie położyć w szpitalu na badania - jak to wygląda, rzeczywiście od razu idzie się na takie konkretne badania, ile to może potrwać i co będą mi robić? Przepraszam jeśli pytania są głupie ale mam wielkiego stresa, nie znoszę szpitali
|
|
#638 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Zanik okresu, brak okresu, nieregularne miesiączki- wątek zbiorczy! cz.2
Hej .
15.11 uprawiałam sex oralny, Moje @ to : 24.10, 24.11 i ostatnia przyszła 18.12 czyli ponad 7 dni za szybko. Okres dostaje średnio co 29-31 dni. W styczniu powinien przyjść 16.01 <po 29 dniach> jednak nie przyszedł < 2 dni spóźnienia> co może być przyczyną ? Edytowane przez patmank Czas edycji: 2014-01-18 o 01:30 |
|
|
|
|
#639 |
|
Zakorzenienie
|
Mojra, a Ty tez ze Slaska? Do kogo chodzisz w LuxMedzie? Mysle o wykupieniu pakietu tam, zeby sobie przeglad zrobic, a i z innych lekarzy skorzystac. Tez sie czuje jakbym sobie problemy uroila, no ale bez zartow - ile mozna tak funkcjonowac?
co do dr. Jedrzejko, to bardzo chcialam do niego isc, ale wizyta za 150 zl i usg dodatkowo platne to za duzo na moja kieszen... ![]() ---------- Dopisano o 02:54 ---------- Poprzedni post napisano o 02:46 ---------- Patmank, spoznienia sie zdarzaja, spokojnie. I jesli wiesz, jak uprawiac seks oralny, to powinnas tez wiedziec, ze dzieci z tego nie ma. Edytowane przez najfajniejsza Czas edycji: 2014-01-18 o 01:47 |
|
|
|
|
#640 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Pochodzę ze śląska, stąd znam tamtejszych lekarzy. A co do LuxMedu to mam mocno mieszane odczucia... Jednak większość lekarzy na których tam trafiałam, była słaba tak więc zaczęłam chodzić prywatnie do gina. I niestety ponoszę tego koszty, ale co tam - chcę w końcu być zdrowa! Chcę móc normalnie funkcjonować - móc iść na basen, na siłownię - a mając okres/plamienia przez tyle czasu to u mnie większość z takich aktywności odpada...
|
|
|
#641 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#642 |
|
Raczkowanie
|
zależy jaki biustonosz
![]() Są różne, a nie tylko jedna rozmiarówka
|
|
|
|
|
#643 |
|
Zakorzenienie
|
Ty chyba nic nie rozumiesz
|
|
#644 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Próbuj - w końcu uda się nam znaleźć takiego lekarza, który nam pomoże
|
|
|
#645 |
|
Przyczajenie
|
Pomocy!
Wczoraj dostałam okres. Wiedziałam, że tak będzie, bo.mnie strasznie bolało podbrzusze. Jednak nie był tak obfity jak zawsze. Krew leci, ale mie jest jej dużo. Dzisiaj też stasznie boli mnie podbrzusze. Krwi jest troszkę więcej. Pierwszy raz spotykam się z czymś takim. Piersi nie są jakoś suoer delikatne. Jest to zwykła krew, nie dostrzegłam zadnych zmian. Czy to jest normalne? Ktoras z was tak juz miala? |
|
|
|
|
#646 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
#647 |
|
Raczkowanie
|
dziewczyny dzisiaj dostałam zawrotów głowy, nie wiem czy panikuje czy co, ale tez tak macie przed @?
|
|
|
|
|
#648 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
od seksu oralnego nikt w ciąże nie zaszedł.
|
|
|
#649 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#650 |
|
Przyczajenie
|
Witam. Staramy się z mężem o dzidziusia. Miesiączkę zawsze miałam regularnie co 28 dni, nigdy przed ani po terminie. Aż do teraz. Miesiączkę powinnam dostać w piątek 17 stycznia ale nie dostałam, brzuch mnie bolał, piersi swędziały i często siusiałam ( a nie mam problemów z pęcherzem). Dziś 31 dc obudziłam się mokra ale nie od krwi, to było jak woda zabarwiona delikatnie na różowo. Teraz mam delikatne plamienia. Robiłam 2 testy i oba wyszły negatywnie. Brzuch mnie lekko pobolewa ale bardziej bola mnie pachwiny. Czekam na wizytę u gina. Czy któraś z Was miała taki przypadek? I jak się to skończyło: fasolką czy jednak nie. Dodam,że nie miałam takich stresujących sytuacji ani nie biorę żadnych leków , które mogłyby mieć wpływ na przesunięcie miesiączki. Z góry dziękuję za odpowiedź
Edytowane przez sabina19817 Czas edycji: 2014-01-20 o 16:16 |
|
|
|
|
#651 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Możesz być w ciąży, a może ciąża się nie zagnieździła i nie jesteś. Może jeszcze za małe stężenie gonadotropiny i testy nie wyszły. Możesz powtórzyć test za kilka dni, albo zrobić betę z krwi. Załatwisz to szybciej niż wizytę. Chyba, że wcześniej dostaniesz krwawienia. Jednoznacznej odpowiedzi nie dostaniesz.
|
|
|
|
#652 |
|
Przyczajenie
|
Dot.: brak okresu- brać czarną malwe czy czekać?
17.01. byłam u ginekologa, który stwierdził u mnie niepęknięty pęcherzy oraz torbiel 3 cm na prawym jajniku. 20.01 miałam dostać okres, jednak nie przyszedł...czy mogło być to spowodowane wyżej wskazanymi dolegliwościami????
|
|
|
|
|
#653 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: brak okresu- brać czarną malwe czy czekać?
Cytat:
|
|
|
|
#654 |
|
Przyczajenie
|
Cześć Dziewczyny! Mam strasznie bolesne miesiączki. Niedość, że bóle w podbrzuszu (skurcze) są tak silne, że dostaję zimnych potów, rozwolnienia i niemal utraty przytomności to jeszce dolegają mi bóle żołądka. Na bóle podbrzusza pomaga mi jedynie Ibum, ze wszytskich testowanych mi tabletek (a były to i apap, i no-spa, i ketanol i tramal, którym się naćpałam) sprawdza się najlepiej. Natomiast na ból żołądka nie pomaga mi nic
jest to specyficzny ból, gdyż nasila się kiedy cokolwiek zjem, a nawet gdy się napiję ( nie ma znaczenia czy jest to woda, herbata, rumianek, czy alkohol, aczkolwiek przy ostatnim nie da się wytrzymać).. Do tego brzuch mam przez caały okres strasznie wzdęty, nie mogę się zgiąć, chodzę przygarbiona, bo wyprostować w 100% też nie dam rady. Przy każdym kichnięciu, kaszlnięciu itd. również strasznie boli. Nie wiem już co mam robić, nic mi nie pomaga na to, a przez to cały tydzień mam wycięty z życia, nigdzie nie mogę spokojnie wyjść, a nawet zjeść normalnie obiadu! Miała któraś z Was coś takiego? POmóżcie proszę..
|
|
|
|
|
#655 |
|
Raczkowanie
|
oj ja ostatnio od chyba 4 @ wstecz mam tragiczne bóle , wymioty , biegunka i ból krzyża, bol jest tak tragiczny że płacze rzewnymi łzami , o pójćiu gdziekolwiek to moge pomarzyć bo zemdleję , zazwyczaj w pierwszy dzień tak długo płaczę że zasnę , ale przedtem katorga z wymiotami i biegunką , próbowałam diety bogatej w magnez , ostatnio napiłam się rumianku i dostałam takiego krwotoku że zemdlałam, ginekolog chciał anty przepisać ale nie jest pewien czy to pomoże a ja sie wzrostu wagi boje z kolei ..żadne tabletki mi nie pomagają, nic..
|
|
|
#656 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja miałam identyczne bóle, kiedyś jak się pokusiłam o wyjście to trzymając się ogrodzeń do domu wracałam, tabletki przeciwbólowe- zero efektu. Do tego jeszcze nieregularne miesiączki, kiedyś nie miałam rok nic... W końcu poszłam do lekarza, stwierdził wahania hormonalne, poza tym nic innego, przepisał mi tabletki antykoncepcyjne i pomogło. Od czasu brania, bólów prawie nie mam i mogę normalnie funkcjonować w czasie miesiączki.
|
|
#657 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Bóle menstruacyjne, drętwienie nóg i rąk
Ja kończę już drugie opakowanie tabletek i powiem Ci,że warto spróbować
bardzo warto.Ból u mnie był taki,że wymiotowałam i słabo mi było,drgawki,duszności i ciemno w oczach a tak przez 3 h.Jeździłam po zastrzyk aż,do tego zużywałam 1,5-2 paczki tamponów super albo super plus(największe dostępne).Po jednym opakowaniu wystarczyła jedna słaba tabletka przeciwbólowa i 1 paczka tamponów regular(normalny rozmiar)
|
|
#658 |
|
Zakorzenienie
|
Tez mialam takie bolesne okresy. Dostalam tabletki i bylo ok ale musialam przerwac. I niestety po jakims czasie od odstawienia wszystko wrocilo. Wczoraj 2tabl a i tak nie moglam sie ruszyc
|
|
#659 |
|
Zadomowienie
|
Czemu musiałaś przerwać? Długo brałaś?
|
|
#660 |
|
Wtajemniczenie
|
No niestety to jest wada przyjmowania tabletek- działają doraźnie, wszystko jest w porządku dopóki je bierzesz, jednak jakiś czas po odstawieniu wszystko wraca. Chociaż ja brałam tabletki przez 2 lata, potem zrobiłam przerwe i w okresie który dostałam w przerwie miesiączka nie była tak bolesna. Jednak nie mam złudzeń, że gdybym nie wróciła do brania tabletek wszystko by wróciło z taką samą mocą.
![]() |
Nowe wątki na forum Ginekologia
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:44.

Naczytałam się strasznie dużo opinii o każdym lekarzu zanim do jakiegoś poszłam i co? I nic... Mam nadzieję, że ta najnowsza lekarka wreszcie będzie skuteczna...

jest to specyficzny ból, gdyż nasila się kiedy cokolwiek zjem, a nawet gdy się napiję ( nie ma znaczenia czy jest to woda, herbata, rumianek, czy alkohol, aczkolwiek przy ostatnim nie da się wytrzymać).. Do tego brzuch mam przez caały okres strasznie wzdęty, nie mogę się zgiąć, chodzę przygarbiona, bo wyprostować w 100% też nie dam rady. Przy każdym kichnięciu, kaszlnięciu itd. również strasznie boli. Nie wiem już co mam robić, nic mi nie pomaga na to, a przez to cały tydzień mam wycięty z życia, nigdzie nie mogę spokojnie wyjść, a nawet zjeść normalnie obiadu! Miała któraś z Was coś takiego? POmóżcie proszę..