|
Notka |
|
Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#211 | |
Raczkowanie
|
Dot.: ciemny brąz, popielaty brąz, ciemna czekoalada.. mhmmm
Cytat:
a ten so color jest fajny? właśnie szukam jakiejś farbki l'oreal albo matrixa, raczej profesjonalnych, bo z tych drogeryjnych l'oreli nie ma tekiego brązu, który bym akuart chciała ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#212 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#213 | |
Przyczajenie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#214 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
Ja chciałam zoszczędzić i kupiłam czekoladę z palette ![]() ![]() a do tej Pani, która sprzedaję farbę matrixa wysłałam maila, ale na razie nie dostałam odpowiedzi. Jest też ColorSync na allegro, ale trudno tak kupić farbę bez zobaczenia na żywo kolorku ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#215 |
Zakorzenienie
|
Dot.: popielaty, zimny braz - jakie macie sposoby?
Ja w tym tygodniu chcę użyć dekoloryzatora (sciagnac z wlosow kolor brązowy z czerwonymi odblaskami - brrr
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#216 |
Raczkowanie
|
Ag-nes, i jak, masz włosy w kolorze wklejonym przez Ciebie w poście 11(to Eva Longoria?)? Pytam, bo równiez zakochałam się w tym kolorze i jestem bardzo ciekawa efektów.
|
![]() ![]() |
![]() |
#217 |
Konto usunięte
|
up up tez chętnie sie dowiem Ag-nes w jakich kolorach jest ten baleyage
|
![]() ![]() |
![]() |
#218 |
Zakorzenienie
|
chlodny-zimny braz-dla kogo?????
hmmm....tak sobie mysle dla jakigo radzaju urody pasuje chlodny i zimny braz. bo sama sie farbuje na braz ale nie wiem jaki i czy mi pasuje
![]() ![]()
#219 |
Zakorzenienie
|
Dot.: chlodny-zimny braz-dla kogo?????
swego czasu farbowałam włosy na taki zimny brąz i znajmoi twierdzili, że bardzo pasuje mi taki kolor
![]() mam średnio jasną cerę(ale nie bladą) i jasnoniebieskie oczy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#220 |
Raczkowanie
|
Emilcia_1616 jakimi farbami uzyskujesz taki na mase zimny odcien brązu zamierzam sie do farbowania wloskow na jakis zimny odcien tylko nie mam pomyslu na jakas farbe
|
![]() ![]() |
![]() |
#221 |
Zadomowienie
|
Tootsie, a czym farbowałaś?
![]()
#222 |
Zakorzenienie
|
farbuje wella sredni braz lub ciemny braz
![]() ![]() ![]()
#223 |
Zadomowienie
|
A jaka farba w kolorze zimny brąz trzyma się najdłużej i nie spiera na rudo?
![]()
#224 |
Zakorzenienie
|
wella walaton
![]() ![]()
#225 |
Przyczajenie
|
Dot.: Farba do wlosow sredni-ciemny braz!!!
z Castingu moim zdaniem włosy sa w bardzo dobrym stanie... kied ja dałam jasny brąz na ciemny bląd po castingu również wyszedł mi taki średni brąz teraz sie wypłukał troche ale naprawde długo i mocno trzyma kolory lepiej mi sie trzymaja niż po farbach i naturalne odcienie... brazy ciemniejsze na poczatku ale to jak wszedzie pare myć i jest łądny naturalny odcień ja bynajmniej i moi znajomi sa zadowoleni kupiłam ostatnio noyer i włąsnie tak bardzo chciałąbym by ktoś o tym kolorze sie wypowiedział bo boje sie aby nie wyszedł wpadajacy w czerń...
w załaczniku jest własnie kolorek jasny brąz w świetle dziennym jest jasniejszy troche wchodzacy w mleczna czekoladę ale nie jest jasny! jest raczej średni |
![]() ![]() |
![]() |
#226 |
Raczkowanie
|
Dzewczyny Pomocy!!! Jak Uzyskać Zimny Odcień Włosów???
Mam kolor włosów brąz raczej jasny, włosy są farbowane i zawsze mam rude refleksy lub jakieś czerwonawe.Chciałabym miec kolor taki jak na załączonych zdjęciach.Fryzjer powiedział że powinnam szukać w blondach więc pomalowałam na ciemny popielaty blond i nadal odcień był ciepły.Czy znacie jakąś farbę dostępną w drogeriach lub farbę profesjonalną za pomocą której uzyskam taki kolor???
Będę wdzięczna za każdą podpowiedź.Pozdrawiam |
![]() ![]() |
![]() |
#227 |
Zakorzenienie
|
Dot.: Dzewczyny Pomocy!!! Jak Uzyskać Zimny Oscien Włosów???
Znam ten ból... Próbowałam już wielu farb, sklepowych i profesjonalnych, i nawet jeśli na początku kolor jest chłodny, to po kilku myciach ma ciepły połysk
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#228 |
Konto usunięte
|
Wizyta u dobrego fryzjera (znającego się na koloryzacji). Samemu lepiej nie eksperymentować, jeśli chcę się uzyskać określony efekt.
|
![]() ![]() |
![]() |
#229 |
Raczkowanie
|
Robiłam koloryzację u fryzjera wielokrotnie ale bez oczekowanego efektu.Zapłaciłam dużo pieniędzy komuś kto sie na tym nie zna więc chyba zacznę szukać profesjonalisty w tej dziedzinie, tylko jak kogoś takiego znaleźć.Podejrzewam że w dużych miastach niekoniecznie w renomowanych salonach fryzjerskich pracują fryzjerzy z prawdziwego zdażenia.Jesli znacie kogoś takiego to proszę o namiary.
|
![]() ![]() |
![]() |
#230 |
Konto usunięte
|
Nie każdy fryzjer, który super ścina włosym, jest specjalistą od koloryzacji. I odwrotnie. Warto "zasięgnąć języka" u znajomych w sprawie fryzjera, ktyóry zna się właśnie na tym - na koloryzacji.
|
![]() ![]() |
![]() |
#231 |
Zadomowienie
|
Dot.: Dzewczyny Pomocy!!! Jak Uzyskać Zimny Odcień Włosów???
Wedlug mnie Casting L'oreala odcien "jasny braz" (ktory jest ciemnym brazem) jest zimny, tzn ma żółtawy (złoty) a nie miedziany połysk. Ale jesli masz na wlosach poprzednia farbe z rudawym polyskiem to mysle ze bedzie przeswitywac... Ja tak mam, zawsze farbowalam L'orealem i bylam zadowolona, raz chcialam zaoszczedzic i spróbowalam szamponu Marion (tego co króloje na KWC) - tak sie uczepił na rudo moich wlosow, ze delikatny casting nie przykryl do konca tej rudosci...
![]() EDIT: zaznaczam ze nie wiem, jak sprawuje sie nowy casting... Edytowane przez martiniątko Czas edycji: 2007-06-02 o 12:22 Powód: dopisek |
![]() ![]() |
![]() |
#232 | |
Raczkowanie
|
Dot.: Dzewczyny Pomocy!!! Jak Uzyskać Zimny Odcień Włosów???
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#233 |
Przyczajenie
|
Z ciemnego brązu (prawie czarny) na średni brąz. Da się?
Mam naturalny ciemny blond/jasny brąz, farbowane ostatnio na jakiś brąz taki czerwowany blee. A wczoraj pofarbowalam wloski kolorem 4.0 Majirel (to znaczy siostra mi farbowala) I teraz wyszedł mi sliczny, ale bardzo ciemny kolor, ciemny braz wpadajacy w czarny; jednolita czekolada - niestety za ciemna do mojej karnacji. Czy da się je jakoś rozjaśnić o 1-2 tony do średniego, zimnego brązu (bez ciepłego odcienia - nieładnie mi w ciepłych kolorach) Czy mogę użyć za kilka dni farbę Majirel jaśniejszą np nr 5.12 (maijrel havana - podobno zimny brąz) ? Czy będzie widać w ogóle efekt i ile proc. utleniacza?
|
![]() ![]() |
![]() |
#234 |
Raczkowanie
|
Dot.: Z ciemnego brązu (prawie czarny) na średni brąz. Da się?
wątpię w to ,że zauważysz jakaś wieksza zmiane-pewnie wyjdzie ci tylko poswiata w wybranym kolorze... mozez poczekac troche az kolor sie spierze i wtedy nalozyc na to jakis jasniejszy odcien lub uzyc rozjasniacza jesli masz zdrowe wlosy
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#235 |
Zadomowienie
|
Jak pozbyć się rudości która została po brązowej farbie?
Mam problem z rudym odcieniem jaki został mi po uzytej pół roku temu brązowej farbie. Zawsze farbowalam L'orealem i mialam piekny naturalny odcień brązu bez rudości. Ale podkusiło mnie zeby zaoszczedzic na tanszej farbie - uzyłam Marion'a do 24 myć. Niby to szampon a nie farba, ale pozostał mi po nim rudy odcien, ktory, zdaje sie, wżarł sie w moje włosy na stałe... Co najgorsze, Loreal (Casting) nie pokrywa dobrze tego rudego i teraz na odrostach mam castingowy szatynowy brąz a na reszcie włosow brąz z przebłyskami rudego... Moze nie jest to bardzo duza roznica, ale wedlug mnie te rude wlosy wygladaja nienaturalnie - widac ze sa farbowane, a wczesniej mialam tak naturalny odcien ze nikt nie wiedzial ze sie farbuje...
Czy któraś z Was miała podobny problem i jakos pozbyła sie tego wżartego rudego? W moim przypadku dekoloryzacja albo przefarbowanie inna trwala farba nie wchodzi w rachube. W wakacje sprobuje chyba sie "wyprac" szamponem przeciwłupiezowym. Ale moze znacie jakieś lepsze sposoby? A jeśli nie, to który szampon przeciwłupieżowy polecacie? ![]() (Przepraszam, jesli taki watek juz byl. Szukalam, ale nie znalazlam takiego, ktory odpowiadalby stricte na moje pytanie.) |
![]() ![]() |
![]() |
#236 |
Rozeznanie
|
Dot.: Jak pozbyć się rudości która została po brązowej farbie?
ja tez tak mam. nie mam jakiejs ulubionej farby ale ostatnio robilam garnierem 100% najpierw czarny pozniej rudy, kupilam zwykla szamponetke w kolorze brazu i potrzymalam 10 minut rudosci znikly wiadomo ze wroca, wtedy sprubuje ten szampon co penelope reklamuje z loreala
![]()
#237 |
Raczkowanie
|
Też tak miałam - kiedyś farbowałam włosy u fryzjera, różne odcienie brązu i po jakimś czasie zostawał rudy odcień. Moja mama miała tak samo. Od jakiegoś czasu mam naturalny kolor i mam wrażenie, że mają trochę rudawy odcień. Szamponetka pomaga, niestety doraźnie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#238 |
Raczkowanie
|
Dot.: popielaty brąz ??
Cześć, dziewczyny.
Chcę was ostrzec przed farbą Londa popoielaty blond. Robilam ją kilka lat temu (ok. 6) na farbowane wlosy na kolor słoneczny blond z platynowymi blond pasemkami. Kolorek wyszedł piękny, b. ciemny popielaty blond, a na jaśniejszych pasemkach Z I E L O N Y !!! |
![]() ![]() |
![]() |
#239 |
Raczkowanie
|
Dot.: popielaty brąz ??
Loreal ma farby Majirel, wsrod ktorych mozna znalezc kolory: jasny zimny popielaty braz (5,71) i zimny popielaty braz(4,71) . Robilam oba odcienie (oczywiscie nie naraz
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#240 |
Raczkowanie
|
Hej Dziewczyny!
![]() Pierwszy raz pisze na fryzjerskim! ![]() ![]() Szukam wiec naturalnych sposobów na jego wyeliminowanie! Czy naprawde pozostaje mi szamponetka lub kolejna wizyta u fryzjera? A może da sie cos innego z tym zrobic domowymi sposobami? Zazanczam, ze chciałabym miec ostatecznie jaks karmelkowy kolorek na głowie wiec nie usmiecha mi sie przyciemnianie!!! |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:57.