|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2731 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V
Na początku witam wszytskie nowe mamcie, / z tego co pamiętam to dwie Karolcie są
Lucynka20xd >> to czekamy na wieści odnośnie płci maleństwa ![]() Myska0 >> ja również używam tej oliwki, i też póki rozstępu ani jednego nie mam, ja już mam taki nawyk że jak jestem w domu i korzystam z kibelka to z kazdym razem wezme troche i smaruje brzuchol Cytat:
![]() Cytat:
a mi się udało, Paula paczke wysłałam dzisiaj priorytetem, wiec w poniedziałek/wtorek pewnie dojdziekasian86 >> super że Antosia się nie zmieniła przeczytałąm że przytyłaś tylko niecałe 4 kg, nieźle. ja pierwszy raz w życiu przekroczyłąm wagę 70 kg. startowałam z wagą 69 kg, a teraz jest >82 <Cytat:
Cytat:
Pallas Rill >> piekne ciuszki, ja uwielbiam też takie beże a moja mamcia się śmieje jak coś kupie takieg i mówi " Asia, przecież to jak brudne wygląda " ------------------- co do obiadku to u mnie dzisiaj było: - szpinak+ ziemniaczki+ jajko sadzone Edytowane przez asiulka_22 Czas edycji: 2014-01-24 o 17:23 |
||||
|
|
|
#2732 |
|
Wtajemniczenie
|
A to moje dzisiejsze łowy
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2733 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 17:26 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ---------- paulka0212>> fajniutkie, najbardziej podobają mi się te z sercem
|
|
|
|
|
#2734 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mały cwaniak no cóż...ucz się mamuśka![]() Cytat:
Dzisiaj miałam ostatnią wizytę na NFZ. Lekarz mnie nieco wku.rwił, bo chciałam być z nim fair i pożegnać się normalnie, poinformowałam, że nie mam z kim synka zostawiać, więc muszę i tak zmienić ginekologa na takiego w innym mieście, a ten dał mi płatne skierowanie na morfologię i mocz gdyby nie to, że u niego na wizytę się czeka nawet półtorej godziny (choćby dzisiaj) to bym tam wróciła i zażądała jednak na NFZ tych badań, ale mam go już gdzieś. Zapłacę sobie te 20zł a przynajmniej tyle czasu w tej głupiej przychodni nie spędze ![]() A tak to oprócz jakiegoś zapalenia i fortuny wydanej w aptece to wszystko okej
|
|
#2735 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mnie na każdej wizycie bada na samolocie. W pierwszej ciąży też tak miałam.Paulka piękne Dziewczyny wrocławskie znacie jakieś sprawdzone lumpki, bo chętnie bym poszperała.
|
|
|
#2736 | |||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
będzie mi się śniła po nocach ![]() Cytat:
Cytat:
koleżanka należy chyba na fb do forum bliźniakowego Cytat:
A ja powiem Wam że lubię różowe ciuszki, ale nie do przesady ![]() Delikatnym i stonowanym mówię tak
|
|
#2737 |
|
Zadomowienie
|
Wszystkie ciuszki piękne
Ja wczoraj wyciagnelam Tezeta do CH , na str internetowej widziałam piękne ciuszki ale w sklepie wiekszości nie bylo ![]() Własnie spr jakie sklepy sa w okolicy Radomska , bo chyba był Textilmarket czy cos takiego moze jutro tam zagladne i cos upoluje, albo jakies SH może znajde.
22.10.2011 Nasz ślub 01.10.2013 Dwie piękne kreseczki 15.06.2014 - 2850 gram szczęścia - Kacperek Ja pod sercem Cię nosiłam, Ja o Twe zdrowie najgoręcej prosiłam. Jestem przy Tobie od pierwszego grama. Tyś moje dziecko, a ja...Twoja mama! |
|
|
|
#2738 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() mnie ostatnio w sklepie zachwycił ten wózek http://www.babydesign.eu/produkt/id/65 fantastycznie sie prowadził, na "pusto" to wręcz jednym palcem troche mi sie "felgi" nie podobają, wolałabym kółka z wózka lupo comfort ale ta wersja nie wystepuje na stronie praducenta w kolorze niebieskim (bo niebieski jest taki błękitny jak niebo latem, cudo ale jeszcze nie zdecydowałam sie na konkretny model
|
|
|
#2739 |
|
Rozeznanie
|
A mi się podobają pościele z firmy Feretti tylko cenę mają zaporową
To mój numer jeden http://feretti.pl/produkt/posciel-tr...sland/by_type/ następna jest ta http://feretti.pl/produkt/posciel-jungle/by_type/ i ta bialutka http://feretti.pl/wp-content/uploads...a_bez_logo.jpg |
|
|
|
#2740 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny, czy są tu jakieś mamusie z Bydgoszczy i wiedzą gdzie jest jakiś komis z rzeczami dla dzieciaczków?
|
#2741 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
w domu na ogół wstawialiśmy na koniec dnia do garnuszka z wrzątkiem. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2742 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2743 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Na szczęście nie skusiłyście mnie Ale już te krokiety i naleśniki owszem.... ![]() ---------- Dopisano o 18:11 ---------- Poprzedni post napisano o 18:09 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2744 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
W domu to tez wole użyc takowego podgrzewacza aniżeli mikrofali
|
|
|
#2745 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A ten sweterkowaty pajac to myślisz, że się bedzie sprawdzał? Kurcze, chciałam taki kupić dla Hani, bo mi sie bardzo podobają, ale się bałam, że będzie ją obcierał.... |
|
|
|
|
#2746 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i taki śliczny do tego ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2747 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bardzo podobnie jest z Babyacvitve Elipso, i chyba ten kupie. |
|
|
|
|
#2748 | ||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Nie przejmuj się nim. I tak teraz będziesz chodzić gdzie indziej. A ja już wyedukowana. Na koniec zajęć dokładnie opisałam położnej moje bóle i mnie trochę uspokoiła. Problem by był, gdyby one pojawiały się bez względu na to czy leżę, czy siedzę. Ale jeśli były tylko jak wstaję, to po prostu dzieć mi coś tam uciska. A one przy leżeniu całkiem u mnie mijają. No i najlepsza metoda na to, to odleżeć swoje. Może po prostu znowu potrzebuję tego leżenia ![]() No i dziś dalej było o objawach ciąży i o tym jak możemy sobie pomóc. Spisałam sobie wszystkie porady, ale może podam Wam tylko te ciekawsze, dotyczące objawów, o których ktoś coś pisał, no i jutro, bo teraz będziemy z TŻ robić sałatkę z tuńczykiem taka moja dzisiejsza zachcianka, TŻ właśnie wrócił z zakupami
|
|
|
#2749 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() tylko trochę ta biel przy zagłówku mnie przeraża, to wiecznie brudne będzie ![]() ---------- Dopisano o 18:44 ---------- Poprzedni post napisano o 18:42 ---------- Cytat:
a odnośnie księżniczek - masz na myśli córunie czy mamusie |
||
|
|
|
#2750 |
|
Zakorzenienie
|
A ja sobie zamówiłam pyszną pizzę
O! to za karę za te wszystkie gofry, naleśniki i inne rzeczy o których tyle gadacie
|
#2751 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 18:47 ---------- Poprzedni post napisano o 18:46 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#2752 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() nadiak orientujesz się czy w tym wózku babyactive pałąk w spacerówce jest odpinany i czy pasy mają regulacje wysokości? ma dużo bogatszą kolorystyke aniżeli babydesign ja mieszkam właściwie można rzec w górach i drogi mam też dość wyboiste i amortyzacja oraz duże koła to u mnie jedne z najważniejszych cech wózka
Edytowane przez justiwi Czas edycji: 2014-01-24 o 18:57 |
|
|
|
|
#2753 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja tak nie przepadam, raz w życiu zrobiłam ze szczawiu ze słoiczka i nie bardzo mi podeszła ![]() za to moja mama robiła wyśmienitą ze świeżego szczawiu, do tego jajeczko ![]() ale nabrałam ochoty na żurek ![]() ---------- Dopisano o 18:53 ---------- Poprzedni post napisano o 18:52 ---------- Cytat:
próbowałam męża namówić na naleśniki, ale on to słodkich nie lubi, jedynie z serem żółtym i szynką, a dzis piątek i ja mięsnych nie robię, więc z naleśników nici |
||
|
|
|
#2754 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
bylismy z tztem na miescie i weszliśmy do dwoch sklepów z wózkami jeden nas zachwycił, ale poczytałam o nim opinie i sa złe. nastepnym niedrogim wozkiem i z dosyc doprymi opiniami jest tako captiva mohican . jeszcze bedziemy szukac, ale jakby co, to ten zielony albo błekitny (a nie lubie niebieskiego, ale tu by mi z szarościa spasował) bym brała i dzieki ci boze za internet. babki zachwalają kazdy. a potem doczytujesz ze to, co bylo dla niej długimi pasami, jest za krotkie dla malucha itp.
|
|
#2755 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() wiesz, ja mam takie skrzywienie odnośnie brudzenia, nie mam za bardzo gdzie prania suszyć, więc ograniczam rzeczy do prania i od dawna nie kupuję jasnych ubrań i nie tylko na ciemnym brudu tak nie widać, można dłużej nie prać, ponadto u mnie strasznie się kurzy, biały bieżnik na ławie mimo, że wykładam go tylko na okazje może z kilka razy, to już widać brud na nim od kurzu
|
|
|
|
|
#2756 |
|
Rozeznanie
|
Ja kocham zupę szczawiową!!! Tzn. tak mi się wydaje, bo ostatnio jadłam ją u cioci na wsi jak miałam 6 lat
A gdzie w ogóle można kupić szczaw? Nigdy nie widziałam u nas na targu To jest sezonowe warzywo czy powinno być cały czas?
|
|
|
|
#2757 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Cytat:
a co do sterylizatora to mi szkoda kasy i miejsca, przecież nie wyparza się butelek cały okres karmienia z butli. A ten spokojnie starczy w podróży to wygodnie, bo czasem dzidzia głodna a dookoła szczere pole i nawet nie byłoby gdzie podejść nam się sprawdziło jak jechaliśmy z niespełna 2-miesięczną Lenką ok 800 km, później to raczej krótsze trasy, tak do 2-3 godz więc obyło się bez butli.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#2758 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli chodzi o baldachim to tylko taki tiulowy bo latem nie wyobrażam sobie dać dziecko pod zwykły materiał Cytat:
Cytat:
Chyba jest na fb w blizniakach:-D |
|||
|
|
|
#2759 |
|
Wtajemniczenie
|
Powiem Wam że dziś ponosiłam tego małego, poprzytulałam i tak mnie naszło że chciała bym mieć już swoje córeczki przy sobie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2760 |
|
Wtajemniczenie
|
Jestem już po wizycie
Wiec tak wszystkie pomiary prawidłowe, głowa, mózg, twarz,szyja, kręgosłup, klatka piersiowa , serce, jama brzuszna, żołądek, nerki, pęcherz, kończyny górne i dolne prawidłowe, Nie było żadnych zastrzeżeń ![]() Waga 530g mówiła że mieści się w normach ale że ten wynik glukozy pewnie trzeba będzie powtarzać koło 28 tyg, pójdę na wizytę do swojej ginki to zobaczymy co mi będzie gadać . ![]() I już na 100 % CHŁOPCZYK ![]() I Nikii mozesz mi wpisać na początek imię ADRIAN ![]() I poprawić termin porodu na 29 maj Później dodam jakieś zdjęcie synka
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:00.

Chorodyńska i ta druga będą przed nim modły składać
nieźle. ja pierwszy raz w życiu przekroczyłąm wagę 70 kg. startowałam z wagą 69 kg, a teraz jest >82 <

Chciałam go uśpić, godzinę telepałam wózek i nic, to włożyłam go do kojca, żeby się wyciszył, ale zaczął mi stękać, stęka i stęka, myśle sobie aa wezmę szybko nocnik i go posadzę to się przynajmniej nie zagazuje przy zmianie pampersa, przyniosłam nocnik, położyłam go, strasznie mi wierzgał i się rzucał, ogólnie od rana bardzo marudny, ale w momencie kiedy zaczęłam go rozbierać on coraz bardziej się cieszył, zaglądam w pampa a tam BOMBA
Mały zapodał mi tak przemądrzały uśmiech jakby to zrobił mi na złość
ale jakoś przeżyłam 
gdyby nie to, że u niego na wizytę się czeka nawet półtorej godziny (choćby dzisiaj) to bym tam wróciła i zażądała jednak na NFZ tych badań, ale mam go już gdzieś. Zapłacę sobie te 20zł a przynajmniej tyle czasu w tej głupiej przychodni nie spędze 
Mnie na każdej wizycie bada na samolocie. W pierwszej ciąży też tak miałam.