Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013, cz.IV - Strona 119 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Przyszła do nas straszna zima, maluch w rączce gryzak trzyma. 8 14,81%
Pierwsze ząbki, pewne ruchy, rosną nam tu małe zuchy. 7 12,96%
Uśmiech, harce i swawole, mamie spać dziś nie pozwolę. 13 24,07%
Ząbkowania czas nadchodzi, mama już jak zombie chodzi. 8 14,81%
Nie mam pomysłu na tytuł wątku bo cały czas myślę o moim dzieciątku. 18 33,33%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-24, 20:04   #3541
dodinha
Wtajemniczenie

Dot.: Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
My mamy dwa chcesz?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Hehe,no rzuć,złapię!
Stary 2014-01-24, 20:07   #3542
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Dot.: Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Aaaa i zapomniałam!
Wczoraj waga była 6600 czyli 200g w 8 dni
I pani pozwoliła wprowadzać warzywa, dziś ziemniak

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
Aaa zapomnialam. Bylismy wczoraj u neuro i młoda sie super rozwija nie ma zadnej asymertrii, symetrycznie trzyma glowe, jest silna i ogolnie wszystko cacy. Nie ma potrzeby rehabilitacji.

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
jeszcze się pochwalę, że papiery do becikowego złożone (po kilku kursach do mopsu, skarbówki i zusu) Teraz tylko czekać na decyzję... ciekawa jestem, czy się uda

Cytat:
Napisane przez passion80 Pokaż wiadomość
na chwilę wpadam, ostatnio nie ogarniam

po wizycie u neurologa, normalne, zdrowe dziecko, wcale nie widać, że wcześniak
żadna rehabilitacja nieporzebna, kontrola za 3 miesiące, by w razie w szybko coś wyłapać

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
tak z innej beczki ....brak mi tego bebzola

Piękne zdjęcie

Cytat:
Hej
Zasuwacie z tymi postami jak nie wiem lecę nadrabiać. Wiktor kończy dziś 4 miesiące z tej okazji zrobił ogromna kupe która wyciekla i mam do prania pościel z łóżeczka

A prezent super

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Mój dzidzuś kończy dzisiaj 3 miesiące

Jeszcze osiem stron... Ale najpierw trzeba zapodać kolację

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 20:12   #3543
Figulina987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Ja też używam rogala. Przez kość nie mam zbyt dużego pola manewru w pozycjach siedzących wiec karmie tylko na rogalu wlasnie albo calkiem na leżąco.

Ja tak samo. Chyba bym oszalała jakby na każde kwęknięcie trzeba lecieć

Angelika, gartulacje dla małej z okazji 3 miesięcy!

Ja dostałam wyniki rtg kości ogonowej. Ogólnie jest zakrzywiona całkiem jak hak ale zrośnięta więc to raczej nie boli. Nie wiem czy tak nie mam już od dawna (miałam uraz kości jak byam gówniarzem i na rolkach się wygrzmociłam) i przez to był problem przy porodzie, czy przy porodzie się złamała i tak krzywo zrosła Narazie mam wyniki online tylko, więc zapytam lekarki na wizycie.
Co boli to ostatni krąg kości ogonowej - urwał się i się przemieścił i sobie tak tam dynda Dlatego napitala mnie doopa już ponad 3 miesiące Kurde, nie wiem czy coś się da z tym zrobić, ma się ze mną ortopeda skontaktować co i jak. Najgorsze, że nie wiem jak to się ma do kolejnych porodów i czy będzie można SN

Lece dalej nadrabiać. Musiałam się pożalić najpierw

oj biedna jesteś z tą kością ogonową

---------- Dopisano o 20:12 ---------- Poprzedni post napisano o 20:09 ----------

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
mi też nie smakowalo a teraz ten proszek nie jest taki zły
a może się już przyzwyczaiłaś
Stary 2014-01-24, 20:16   #3544
SAMBAdiJANEIRO
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
ale ja mam odwyk tylko na zakupy dla siebie. Dla Tuśki to zupełnie inna sprawa:ha haha::b rzydal:
ja musze rozbudzic w sobie Żyda zas dzis kupilam 4 bluzki i pasek dla siebie ale wydalam tylko 16 euro bo byla promocja "wszystkie przecenione rzeczy 50% taniej"... no i kurna takie promocje ze zal nie skorzystac...musze zmienic trase spacerow

Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
babcia mi mówiła, że dzieciom dawało się tak mak od małego dzieci były naćpane
moj maz mowi ze go babcia poila piołunem zeby lepiej jadl

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość

Ja kupiłam nianię z monitorkiem i to były pieniądze wywalone w błoto, bonie używałam w ogóle. Ja ogólnie Olę słyszę aż za dobrze, każde steknięcie i ogólnie wolałąbym mniej słyszeć niż więcej. Dziwna jestem
ja kupilam nianie z aventu bez monitorka ale tez na razie sie nie przydaje...2 razy chcialam uzyc jak chcialam wystawic malego na balkon i za kazdym razem rozladowane baterie ale moze sie przyda jak maly bedzie sam spal...

na razie mam schiza bo albo za glosno oddycha i nie moge spac, albo za cicho i patrze czy oddycha... masakra

Cytat:
Nina od urodzenia śpi w swoim pokoju. Nachodziłam
się nie powiem ale już się przyzwyczaiłam.
ulala podziwiam... naszego tez bedzie trzeba przeniesc ale to jak przestanie sie budzic w nocy... o ile kiedys przestanie

Cytat:
Więc zdaję relację

Mieliśmy szczepionkę na zoltaczke, bylo ok, Nina dzielna teraz też jej nic nie jest
Bylo też spotkanie z fizjoterapeuta w grupie, Nina i jeszcze dwójka dzieci z 28 października czyli dwa tyg młodsi. Położyli Ninę i chłopczyka koło siebie i zaczęli robić totalną roz.p.i.e.r.d.u.c.h.e no dogadali się super. Nie wiedziałam że tak się mogą takie maluchy skumac. Ogólnie z Nina wszystko ok, na swój wiek wszystko jak ma być. Natomiast trzecie dziecko. .. dziewczynka, matka ukrainka, dziewczyny masakra! Przyszła z ta dziewczynką w dwóch kombinezonach i dwóch czapkach!!! Kumacie? Taka bawełniana czapka pod wełniana. .. i welurowy kombinezon pod puvhowym, w śpiwór i do wózka. .. oczywiście body, sweter itp no masakra! A dzisiaj było 0 stopni. Mi babka powiedzała że będą ćwiczenia to rozebrałam młodą do samych body zeby machała nogami a tamta zostawiła to dziecko w spodniach, rajtuzach, body, swetrze no i w tej cienszej czapce...
Tamta matka nie kładzie tej dziewczynki na brzuszku bo się boi (??)... i to na serio było widać! No leżała w miejscu i się nie ruszała prawie w ogóle!
Także dziewczyny jak najwięcej na brzuch, bo serio ja zobaczyłam dzisiaj jak wiele to daje!
A poza tym z tego co się dowiedziałam:
*w domu dziecko ubierać luźno, przewiewnie
*jak najmniej w fotelikach czy bujaczkach, najlepiej tylko do karmienia, jak najwięcej na macie edukacyjnej, albo nawet na podłodze. Pani polecala takie maty jak do fitness podkladac no super izoluja
* po KAŻDEJ zmianie pieluszki na minutę na brzuszek
*pozwalać dziecku bawić się nago. I tu pani powiedziała że ona ze swoją córką robiła tak, że kladła ją gołą na ręcznik (oczywiście coś pod spodem) na podłodze bo jak sikała to tylko ręcznik do prania. U chłopców zaleca się wiekszy ręcznik
*trzy miesiące to najwyższa pora żeby oduczyć dziecko ścisłego otulania. Swoboda podczas snu też jest bardzo ważna

Ogólnie cały czas powtarzała o tym że dzievko ma machać i się ruszać.

Czym lżej ubierze się dziecko w domu tym większa swoboda ruchów, tym dziecko się więcej rusza, tym jest mu cieplej

A położna mnie opipcyła że daje wodę z butelki. Powiedziała że od raxu x kubeczka z tym dziobkiem. Butla tylko do mleka. .. trochę się dygam ale spróbujemy wkrótce.

Sorry że znów tak długo

no co! na ukrainie jest zimno wiec od dziecka ja uczyli ze nalezy sie grubo ubierac

a dlaczego po kazdej zmianie pieluszki na brzuszek? taki rytual sobie ustalic czy w czyms to pomaga?
SAMBAdiJANEIRO jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 20:28   #3545
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość

no to moze mu posmakuje nastepnym razem
zobaczysz wszystko sie unormuje, a Ty w koncu odpoczniesz
co do odrostow to pojdz do fryca moze to chociaz da ci chwilke dla siebie;p no poprawi nastroj
Wiesz co, nie za bardzo mam zaufanie do fryców, zawsze jestem niezadowolona. Poza tym za farbowaie moich włosów zawsze sobie po co najmniej 200zeta krzyczą
Chyba przed trzydziestką tż sama sobie pomaluję łeb

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
Mam sprawny wozek 5zl zaplacilam
No to niezły interes

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
A ja dostalam dwa razy przesyłkę z bobovity. Pewnie przez pomyłkę..
Pewnie moją Ci posłali

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Nie dam rady nadrobić, przepraszam...

Odebrałam wyniki moczu i Zuzka ma sześciokrotnie przekroczoną normę leukocytów ;( Doczytałam, że to oznacza "ostry, przewlekły stan zapalny układu moczowego". Boję się co nam jutro powie urolog A tak się cieszyłam, że te 3 miesiące było dobrze... ;( A teraz ten zakażony mocz jej się cofa i szkodzi nerkom. Furaginum nie pomogło...
Ojejku, biedule Trzymam za Was mocno kciuki, zobaczymy co powie lekarz.

Ale miałam Armageddon. Dziecko się przebudziło i okropnie płakało przez bite 30 minut. Jestem u mamy (na wsi pod miastem) i kombinowałyśmy o co może chodzić. Wszystko wskazywało na kupę. Dzwoniłam po tż żeby nam czopki glicerolowe przywiózł więc miał do zrobienia trasę 15km w jedną stronę z tymi czopkami
Grunt że podziałało. Ja pierdzielę, kupa taka gęsta jakby był na stałym pokarmie
Także z zainteresowaniem poczytałam co pisała Snow o tych śliwkach.
Stary 2014-01-24, 20:30   #3546
ja :)
Zakorzenienie

Larysko, udanej imprezy. Wyszalej sie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Bede musiala,choc bardzo tego nie lubi
Moja lubi i często leży, ale przekręciła się może z 4-5 razy od początku, a teraz nawet nie próbuje.

Nephelim, za 4 miesiące ślicznego Wiktorka
Misia, za 3 miesiące ślicznego Kornela

U mnie wieczór wygląda tak, że koło 15-16 idziemy na spacer i śpi zazwyczaj 2-3h (część dosypia już w domu). Jak sama się nie obudzi koło 18, to ją rozbudzam delikatnie, żeby najpóźniej o 18.30 była już rześka. Potem duuuuużo zabawy, brzuszek, mata, czytanie wierszyków, jakieś ćwiczenia. O 19.30 zaczynam ją przyotowywac do kąpieli - myje buźke itd, a w międzyczasie przychodzi z pracy TZ i szybko szykuje wanienke z wodą. Kąpiemy i koło 20 szamka. Zazwyczaj zasypia przy jedzeniu, a jak nie to zaraz jak ją położe pacyfikuje smoczkiem i też zaraz zasypia.

Endżi to u mnie później bo ja zrobiłam test własnie w walentynki Z nudów w sumie bo na TZ czekałam bo gdzies pojechał i nie miałam auta do pracy. Dalej mi się chce śmiać jak mu mówie, że dwie kreski a ten "a co to znaczy?"

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość

Nie nadrobię Was! Hola, poczekać, gonię Was od godziny!
No właśnie!

papalinko, ciesze się, ze z mężem już lepiej. Mam nadzieje, że jednak obejdzie się bez operacji

boja, jaki maluszek biedny się ucierpiał przy pobieraniu krwi. aż mi się smutno zrobiło!

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
nie jestes samaostatni moj bal to studniowka ktora była 8 lat temu od tamtego czasu jedynie wesela..moj Tz nie cierpi takich balow woli kameralne imprezy np domowki.
Mój tak samo, ale ja go zmuszam Albo mówie mu że pójde sama/z jakimś kumplem i wtedy sam chce iść Ale za często i tak nie chodzimy bo jakoś nie ma okazji.

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
jakbysmy wszystkie mieszkały np w akademiku to jakie życie było by łatwiejsze
mobilizowałybyśmy się do ćwiczeń,wspólne spacery, papuga by drożdżówki piekła,ewacia ciasta,matall chleb,landan by nam występy robiła,misia za pielęgniarke robiła,tassia dzieci usypiała itd
pomarzyć można

hmmm dla siebie tylko zajęcia nie widzę

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
jak dlugo wasze dzieci sa kapane?
mowie o czasie spedzanym w wodzie
maciek odkad kapiemy go w wannie to sie.zbiesil i po minucie zaczyna naparzac rekami i nogami ale nie do zabawy tylko z nerwow i trzeba wyciagac

Moja w wanience zachowuje się jak w SPA - rozłożona i relaks. Ale i tak kąpiel trwa w miare krótko - pare minut.
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 20:31   #3547
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
hej

mój maluch świruje przy jedzeniu kolejny dzień
już próbowałam wszystkich sposobów o których tu kiedykolwiek pisałyście (cisza, brak tv, innych osób itd), i póki co działa tylko karmienie na stojąco z kołysaniem. Tyle ze ledwo daję radę w takiej pozycji bo mój klocuś pewnie gdzieś prawie 7 kg waży.
zastanawiam się o co moze chodzić???
w nocy je normalnie, w dzień jest taki problem.

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
moja malutka kończy dzisiaj 3 miesiące
misia również dla Twojego Kornelcia za skończenie 3 miesięcy

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
zapisałam się do dobrej dentystki na poniedziałek na 16:30, do tego czasu jem miksowane zupki papki, bo mam taki opatrunek na ta 6- ke założony że nie mogę nijak gryźć...
i właśnie jem krupnik ryżowy, cały gar tylko dla mnie co bym z głodu nie padła
oby pomógł

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
jestem do tyłu (motylku nie nie od tyłu bo widziałam że komuś tak odpisałaś ) pare stron i nie nadrobię narazie. jadę niedługo do M. i po 23:00 idę na imprezę, jeju cieszę się jak dziecko masakra normalnie

miłego weekendu
Udanej imprezki. Należy ci się

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Laryska Miłej zabawy Fajnie że mama z Olą zostanie TŻ nie zazdrosny że idziesz na imprezke??

Ile pampów na dobe zużywacie? ja max 5 -6 i nie wiem czy to nie za mało ale Filip niema odparzeń ani nic nie przecieka
Też coś ok tego. Jeden na noc i 4 lub pięć w ciągu dnia

Cytat:
u mnie chyba po listonoszu bo TŻ jakiś mega wysoki nie jest - przeciętne 175

dziękujemy za gratulacje z okazji 4 mcy pokazujemy sie publicznie o :
ślicznie

Wieczór wygląda u nas tak: ostania drzemka najpóźniej o 17, ok 19-19*30 kąpiel, cyc i najpóźniej do 21 śpi. A nawet jak mu się nie chce spać to leży sobie ze mną spokojnie

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 20:34   #3548
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
jakbysmy wszystkie mieszkały np w akademiku to jakie życie było by łatwiejsze
mobilizowałybyśmy się do ćwiczeń,wspólne spacery, papuga by drożdżówki piekła,ewacia ciasta,matall chleb,landan by nam występy robiła,misia za pielęgniarke robiła,tassia dzieci usypiała itd
pomarzyć można

hmmm dla siebie tylko zajęcia nie widzę

gorgulek, endżi, larysa i czarna będą robić w modelingu, żeby nas utrzymać.

Cytat:

Odebrałam wyniki moczu i Zuzka ma sześciokrotnie przekroczoną normę leukocytów ;( Doczytałam, że to oznacza "ostry, przewlekły stan zapalny układu moczowego". Boję się co nam jutro powie urolog A tak się cieszyłam, że te 3 miesiące było dobrze... ;( A teraz ten zakażony mocz jej się cofa i szkodzi nerkom. Furaginum nie pomogło...
trzymam kciuki, zdrówka dla Zuzinki.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 20:34   #3549
niebede
Raczkowanie

Cytat:
kurna gadałam z kuzynka z krk pzez tel b. długo i sebuś mi zasnał teraz no to mi się dzisiaj wszystko popzestawia z kapielą i spaniem
btw miałam wam pisac wcześniej z pamietnika mądrego adriana
tż pojechał rano do t. malować ściany pożegnał sie a adi idzie i mówi z uśmiechem ...cholera jasna....
j a; co
A; Cholela
ja; jaka chlela....
A; usmiech łobuzerski ..... i zawstydzenie bo dobrze wie co mówi....mamo nie hlela tylko ch.o.l.e.ra
ja; a wiesz co to znaczy...
A; mamo ch.o.l.e.r.a to sie mówi jak się jedzie ściany malować do babci : hahaha:
moje dziecko mnie rozwala : hahaha:

---------- Dopisano o 18:07 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

ps własnie mu mówie jedz bułeczke bo to twoja kolacja a on ż enie chce już / uryzł dwa razy/ bo .....jestem wykończony ...i rzuca się na łóżko

Cytat:
Michaś zagaduje a one nic
to się nazywa milczenie owiec
Ojaaa! Czekam właśnie na przesyłkę z książeczką dwustronną Tiny Love do łóżeczka. Ciekawe czy Erniemu się spodoba tak jak ta pluszowa.

Ej moja babcia jest mistrz. Ręce mi opadły. Dzisiaj musiałam iść do gina i mały z nią został. Akurat przyszła sąsiadka, która ma dar do niszczenia wzorkiem kwiatków, serio jak popatrzyła nam w kwiatki na oknie to zawsze coś im było. Wróciłam i mały trochę marudził. Ostatecznie cały dzień miał taki krzyczący, pewnie skok. A babcia wypala do mnie, że pewnie to wina sąsiadki, jakiś urok i powinnam polizać oko Erniego i wypluć. I tak 3 razy
Powiedziałam jej, że takie z nich mohery, a wierzą w zabobony. Trochę strzeliła focha. Wystraczy, że muszę w wózku wozić czerwone minibuciki, które antyurokowo dała inna sąsiadka.
Cóż jaki kraj, taki Harry Potter

niebede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 20:37   #3550
kaska87
Zakorzenienie

Zuzinku zdrówka

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 20:39   #3551
papuga_69
Zakorzenienie

Co za dzień...

Byliśmy rano w poradni rehabilitacyjnej. Dziękujemy za wszystkie kciuki
Antoś ma asymetryczne napięcie mięśniowe i problem z trakcją. Mięśnie z prawej strony ciałka są silniejsze przez co ma związek z jego ciągłym odwracaniem główki w lewo. Rehabilitantka zrobiła nam instruktaż jak mam z nim ćwiczyć. Dowiedziałam się również że nieświadomie działałam na jego niekorzyść pozwalałam na to by wyginał się do tyłu, podnosiłam go nie tak jak powinno się podnosić dziecko z takim problemem.. czuje się jak okropna matka
Mamy ćwiczyć na piłce, na macie.. muszę od dziś pilnować by wszystko było tak jak być powinno.
Martwię się o niego..

Byliśmy potem na zakupach w galerii krakowskiej. Młody obudził się na środku smyka i wpadł w histerię, dobrze że mają tam pokoik dla matki i dziecka gdzie mogłam go uspokoić.. trwało to z 20 min..
Bojatoja SĄ PRZECENY ale już końcówki. Kupiłam 3 pary bodziaków z długim, półśpiochy, pakiet skarpet, body z krótkim, na ramiączkach, szalik i co najważniejsze buty na przyszły rok na zimę, w smyku porządne buty są przecenione na 35zł i to wszystkie modele !! W h&m też jeden model- tam kupiłam Antkowe za 30zł przecenione ze 100zł , jestem zadowolona z zakupów.

Potem pojechaliśmy do mojej mamy na obiad i wróciliśmy do domu o 19. Wykąpałam Antka, ululałam i padam na pysk..

jeszcze tż mnie wku** na koniec dnia swoimi humorkami, debil

nadrabiam, zaraz pocytuje

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"

Edytowane przez papuga_69
Czas edycji: 2014-01-24 o 20:41
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 20:39   #3552
Zakorzenienie

Cytat:

Mam nadzieję, że jednak wieści jutro nie będą takie złe.. Trzymamy mocno kciuki za Zuzinke
Stary 2014-01-24, 20:41   #3553
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
a dlaczego po kazdej zmianie pieluszki na brzuszek? taki rytual sobie ustalic czy w czyms to pomaga?
tez sie nad tym zastanawialam
Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Ja Was podziwiam że planujecie już kolejne dzieciaczki.U nas stanie chyba na jednym,bo już wiem jaki to ciężki kawałek chleba i to mnie odstrasza
ja jestem odmienna jak chorągiewka bo codziennie planuje dziecko np za 2 lata a jak mi Julka daje w kosc to oznajmiam TŻtowi ze wiecej dzieci nie bedzie ...i tak w kolko
Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Od 3 miesiąca można chodzić na basen. Pediatra powiedział, że można chodzić w zimę na basen, tylko po cieplej ubrać.
Cytat:
czaszka basen od 6tygodbia ale lepiej jak juz trzyma glowke
ja czekam az sie skoncza te najwieksze mrozy i ide
chcialam isc od stycznia ale jakos sie nieskaldalo a teaz przy minusowych temperaturach troche sie obawiam
noo...na takie mrozy tez bym sie bala ale skoro juz mozna to sie pewnie wybierzemy tez niedlugo.Choc znajac moja corke jak sie rozwyje na basenie to bedzie ciezko
Cytat:
maciek odkad kapiemy go w wannie to sie.zbiesil i po minucie zaczyna naparzac rekami i nogami ale nie do zabawy tylko z nerwow i trzeba wyciagac
my kąpiemy ok 10 minut Julce sie bardzo podoba...gorzej jak pozniej trzeba robic toalete ciała to juz nie jest tak milo

kupilam dzis stroj dla Julki na chrzest i jest za wielki i za puchowy i wyglada w nim jak maly pulchny balwan

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 20:42   #3554
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
zaryzykowalabym.z ta kaszka gdyby nie to ze Maciej od soboty kupy nie zrobil

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
o matko strasznie długo.
nie boli go brzuch? Antek nie zrobił ani wczoraj ani dziś i widzę po nim że już mu to przeszkadza

Stary 2014-01-24, 20:43   #3555
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Co za dzień...

Antoś ma asymetryczne napięcie mięśniowe i problem z trakcją. Mięśnie z prawej strony ciałka są silniejsze przez co ma związek z jego ciągłym odwracaniem główki w lewo. Rehabilitantka zrobiła nam instruktaż jak mam z nim ćwiczyć. Dowiedziałam się również że nieświadomie działałam na jego niekorzyść pozwalałam na to by wyginał się do tyłu, podnosiłam go nie tak jak powinno się podnosić dziecko z takim problemem.. czuje się jak okropna matka
Mamy ćwiczyć na piłce, na macie.. muszę od dziś pilnować by wszystko było tak jak być powinno.
Martwię się o niego..

Byliśmy potem na zakupach w galerii krakowskiej. Młody obudził się na środku smyka i wpadł w histerię, dobrze że mają tam pokoik dla matki i dziecka gdzie mogłam go uspokoić.. trwało to z 20 min..
Bojatoja SĄ PRZECENY ale już końcówki. Kupiłam 3 pary bodziaków z długim, półśpiochy, pakiet skarpet, body z krótkim, na ramiączkach, szalik i co najważniejsze buty na przyszły rok na zimę, w smyku porządne buty są przecenione na 35zł i to wszystkie modele !! W h&m też jeden model- tam kupiłam Antkowe za 30zł przecenione ze 100zł , jestem zadowolona z zakupów.

Potem pojechaliśmy do mojej mamy na obiad i wróciliśmy do domu o 19. Wykąpałam Antka, ululałam i padam na pysk..

papuga, co Ty gadasz. Jesteś dobrą mamą. Każda z nas na pewno popełnia miliony błędów i na pewno nie robimy tego świadomie. Zresztą jak mamy wiedzieć o niektórych rzeczach? Dobrze, że poszłaś i babka Ci pokazała co i jak - będziesz już teraz wiedzieć
Stary 2014-01-24, 20:44   #3556
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
hej

nadrabiam...

mam doła, byłam wczoraj u dentystki... pipa jedna próbowała mi oczyścić ząb i jak wierciła to pękł i spora cześć odpadła... zrobiłam rtg i teraz nie wiem czy ratować to co zostało i uzupełniać czy go wyrwać... dzisiaj ide do innego dentysty i niech mi coś poradzi... mam teki opatrunek na tym zebie że gryźć nie mogę i owsiankę jem...

i w nocy wstawałam do wc, noga mi się w kołdrę zaplątała i mam mega siniora na lewym pośladku tak się wypierniczyłam...
chyba bym tej dentystce wiertło w tyłek wsadziła jakby mi tak spartoliła zęba.
bidulo współczuje

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:
tak z innej beczki ....brak mi tego bebzola

to zdjęcie jest przepiękne, idealne !

Stary 2014-01-24, 20:44   #3557
niebede
Raczkowanie

teacherka trzymam kciuki za urologa i Zuzię

papuga za domowe ćwiczenia. I nie miej sobie za złe, że robiłaś coś źle skoro nie wiedziałaś, że to faktycznie coś z mięśniami. Ćwiczenia na pewno będą niosły poprawę

niebede jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 20:44   #3558
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
moja malutka kończy dzisiaj 3 miesiące
misia również dla Twojego Kornelcia za skończenie 3 miesięcy

Stary 2014-01-24, 20:45   #3559
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
A ja znów do tyłu, bo na tż czekam... Mamy już kilka różnych seriali do nadrabiania, bo go non stop nie ma...

Eda obudził Elenę, bo się drze w czasie zabawy. I teraz mam śpiewy na dwa fronty En w związku z tym nie dociągnie do mleka i jest zbyt zmęczona, żeby sama zasnęła. A nosić jej nie mam siły. Może padnie?
Mój nie ogląda PLL, oglądał Breaking Bad i Dextera.

Teraz zamiast kinomaniaka jest kinoman, nie wiem czy doczytałaś. Długo nie było odcinków,teraz dodali dwa na raz

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
Ktoś od wyrzucania śmieci by się przydał

też będę się tam rejestrować

a nie ma odpowiednika polskiego tej strony?

Jakie oglądacie?

Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app
ja na śmieci się nie piszę,ale mogę czytać dzieciom wiersze. Wygrywałam konkursy recytatorskie, dobra w tym jestem

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 20:46   #3560
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
jesem p rezonansie
wystraszylam sie strasznie
ostatanii jak bylam to byl otwarty a tym razem zamkneli mnie w tej tubie
nigdy nie myslalam ze sie tego wystrasze
bola mnie miesnie bo 30minut zaciskalam posladki ze strachu

a najgorsze ze nie zdjelam obraczki i nie wiem czy cos teraz sie moze zlego stac
wie ktos moze?
zamieszanie bylo
i kapnelam sie jak mnie wsuneli w to ustrojstwo
i krzycze ze jeszcze obraczka ale nikt mnie nie uslyszal
wiec tym bardziej sie wystrachalam ze nie dosc ze jestem w tubie to nikt mnie nie slyszy

nie wiem czy bym wytrzymała w taj tubie i to jeszcze 30min
myślałam, ze wyniki z rezonansu dostaje się od razu

Stary 2014-01-24, 20:46   #3561
czaszka_
Zakorzenienie

dziewczyny jakich uzywacie pampków? ja do tej pory tylko pampersy bo myslalam ze na malej nie bede oszczedzac,ale jakos sobie malo radzą z grubszymi sprawamii jakos dziwie na srodku papka przepuszczalo i z przypadku kupilam dady i uzywam moze z 6 dzien a jestem strasznie zadowolona

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 20:47   #3562
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
jestem do tyłu (motylku nie nie od tyłu bo widziałam że komuś tak odpisałaś ) pare stron i nie nadrobię narazie. jadę niedługo do M. i po 23:00 idę na imprezę, jeju cieszę się jak dziecko masakra normalnie

miłego weekendu

piękny film

no już dawno myślałam o kupnie stacji pogodowej i na pewno też pochłaniaczy wilgoci, ale.. i tu na biało nie chcę narazie wkładać tutaj w nic kasy chyba że wyciągnę od tż, chyba jednak tak muszę zrobić, bo ile można z tą wodą na oknach...

super

Należy Ci się trochę relaksu
Baw się dobrze kochana

Stary 2014-01-24, 20:47   #3563
tigaaa814
Raczkowanie

Do dziewczyn co maja problemy z kupkami raz na kilka dni> jablko! MOze nie zadziala 1 dnia ale 2 na 100% > u mnie sie sprawdzilo, sposob polecany prze kolezanki
tigaaa814 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 20:49   #3564
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
jejku zaraz bede znow czytac hehe
ale pochwale sie bo wlasnie udalo mi sie.kupic mackowi cudowne puzzle piankowe
kupilam w sklepie stacjonarnym
i sa fajne bo sa imitacja miasteczka z ulicami wiec jak bedzie wiekszy to bedzie mogl sobie jezdzic resorakami po tym

siedze u tesciowej, zrobila mi pysznego pstraga
Maciek gra na pozytywce przy lezaczku
jak sie skonczy melodia to od nowa naciska
idzie oszalec po pol godziny ale widze ze jemu sie nie nudzi

Muszę kupić takie puzzle a nie chce zamawiać przez all bo rehabilitantka mnie nastraszyła że niektóre są śliskie co uniemożliwi nam ćwiczenie na nich.
Twoje są śliskie? gdzie kupiłaś?

---------- Dopisano o 20:49 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ----------

Cytat:

hmm 5 min bo przy myciu głowy zaczyna marudzić

Maciuś chyba nie miał tak wcześniej?

Stary 2014-01-24, 20:49   #3565
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
co do ciepła w domu mamy górną granicę jaką się powinno mieć przy dziecku 22... no czasem 24 ale wtedy włączam nawilżacz
tylko własnie dziś pisałam, ze jak chodzi nawilżacz to nie powinno byc zbyt ciepło, bo się grzyby i pleśnie i bakterie mnożą....

Cytat:
Napisane przez Agnieszka257 Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj podam Mateuszowi kaszkę mleczną manne z nestle.mam nadzieje ze mu nic nie będzie i wiecie co mój Mateusz tylko pije zwykłą herbate,bardzo mu smakuje i wreszcie pije i nic mu niejest[COLOR="Silver"]
ale że czarną

Cytat:

oj, strasznie mi przykro oby było dobrze, daj znać co powie urolog

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Ale miałam Armageddon. Dziecko się przebudziło i okropnie płakało przez bite 30 minut. Jestem u mamy (na wsi pod miastem) i kombinowałyśmy o co może chodzić. Wszystko wskazywało na kupę. Dzwoniłam po tż żeby nam czopki glicerolowe przywiózł więc miał do zrobienia trasę 15km w jedną stronę z tymi czopkami
Grunt że podziałało. Ja pierdzielę, kupa taka gęsta jakby był na stałym pokarmie
Także z zainteresowaniem poczytałam co pisała Snow o tych śliwkach.
Endżi () a Ty zaczęłaś podawać te kaszki ryżowe?

Cytat:
Napisane przez niebede Pokaż wiadomość

Ojaaa! Czekam właśnie na przesyłkę z książeczką dwustronną Tiny Love do łóżeczka. Ciekawe czy Erniemu się spodoba tak jak ta pluszowa.

Ej moja babcia jest mistrz. Ręce mi opadły. Dzisiaj musiałam iść do gina i mały z nią został. Akurat przyszła sąsiadka, która ma dar do niszczenia wzorkiem kwiatków, serio jak popatrzyła nam w kwiatki na oknie to zawsze coś im było. Wróciłam i mały trochę marudził. Ostatecznie cały dzień miał taki krzyczący, pewnie skok. A babcia wypala do mnie, że pewnie to wina sąsiadki, jakiś urok i powinnam polizać oko Erniego i wypluć. I tak 3 razy
Powiedziałam jej, że takie z nich mohery, a wierzą w zabobony. Trochę strzeliła focha. Wystraczy, że muszę w wózku wozić czerwone minibuciki, które antyurokowo dała inna sąsiadka.
Cóż jaki kraj, taki Harry Potter

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 20:50   #3566
karolson
Zakorzenienie

papuga będzie dobrze z ta rehabilitacja!! trzeba ćwiczyć! źle podnosisz tzn jak? na jaki oceniłaś rozmiar buta na za rok?

dla samby fota:
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC03087.jpg (60,3 KB, 25 załadowań)
Stary 2014-01-24, 20:50   #3567
Natala84
Zakorzenienie

Papuga, a te sposoby podnoszenia, noszenia etc to przypadkiem nie to co Zawitkowski promuje

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 20:50   #3568
butterfly20
Zakorzenienie

Teacherko mocne kciuki za Zuzinkę

Cytat:
Michaś zagaduje a one nic
to się nazywa milczenie owiec
Słodziak

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Ja też używam rogala. Przez kość nie mam zbyt dużego pola manewru w pozycjach siedzących wiec karmie tylko na rogalu wlasnie albo calkiem na leżąco.

Ja tak samo. Chyba bym oszalała jakby na każde kwęknięcie trzeba lecieć

Angelika, gartulacje dla małej z okazji 3 miesięcy!

Ja dostałam wyniki rtg kości ogonowej. Ogólnie jest zakrzywiona całkiem jak hak ale zrośnięta więc to raczej nie boli. Nie wiem czy tak nie mam już od dawna (miałam uraz kości jak byam gówniarzem i na rolkach się wygrzmociłam) i przez to był problem przy porodzie, czy przy porodzie się złamała i tak krzywo zrosła Narazie mam wyniki online tylko, więc zapytam lekarki na wizycie.
Co boli to ostatni krąg kości ogonowej - urwał się i się przemieścił i sobie tak tam dynda Dlatego napitala mnie doopa już ponad 3 miesiące Kurde, nie wiem czy coś się da z tym zrobić, ma się ze mną ortopeda skontaktować co i jak. Najgorsze, że nie wiem jak to się ma do kolejnych porodów i czy będzie można SN

Lece dalej nadrabiać. Musiałam się pożalić najpierw
Ja nie znoszę na leżąco, Tuśka też

Biedna jesteś z tym "ogonkiem". No właśnie ciekawe,czy będziesz mogła sn?

Przypomnisz mi tytuł tego serialu co ostatnio oglądaliście?Jakiś nowy?

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 20:52   #3569
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
dziewczyny jakich uzywacie pampków? ja do tej pory tylko pampersy bo myslalam ze na malej nie bede oszczedzac,ale jakos sobie malo radzą z grubszymi sprawamii jakos dziwie na srodku papka przepuszczalo i z przypadku kupilam dady i uzywam moze z 6 dzien a jestem strasznie zadowolona
obecnie pampers , na dady się obraziłam gdy ostatnim razem kupiłam na promocji i były trefne

Stary 2014-01-24, 20:52   #3570
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
Co za dzień...

Martwię się o niego..

Źle podnosilas tzn jak?

Cytat:
tez sie nad tym zastanawialam

ja jestem odmienna jak chorągiewka bo codziennie planuje dziecko np za 2 lata a jak mi Julka daje w kosc to oznajmiam TŻtowi ze wiecej dzieci nie bedzie ...i tak w kolko

noo...na takie mrozy tez bym sie bala ale skoro juz mozna to sie pewnie wybierzemy tez niedlugo.Choc znajac moja corke jak sie rozwyje na basenie to bedzie ciezko

my kąpiemy ok 10 minut Julce sie bardzo podoba...gorzej jak pozniej trzeba robic toalete ciała to juz nie jest tak milo

kupilam dzis stroj dla Julki na chrzest i jest za wielki i za puchowy i wyglada w nim jak maly pulchny balwan
Poka

Cytat:
U nas dady na dzień a na noc pampy

agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości