Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013, cz.IV - Strona 111 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Przyszła do nas straszna zima, maluch w rączce gryzak trzyma. 8 14,81%
Pierwsze ząbki, pewne ruchy, rosną nam tu małe zuchy. 7 12,96%
Uśmiech, harce i swawole, mamie spać dziś nie pozwolę. 13 24,07%
Ząbkowania czas nadchodzi, mama już jak zombie chodzi. 8 14,81%
Nie mam pomysłu na tytuł wątku bo cały czas myślę o moim dzieciątku. 18 33,33%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-24, 12:15   #3301
agusiowata
Zakorzenienie

Dot.: Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
odemnie z Zusu chcieli wysokość zasiłku macierzynskiego - bo miałam umowe do dnia porodu i wysokośc składki zdrowotnej za rok 2011 albo 2012 zalezy kiedy kto sklada czyli Ty napewno 2012 ale jak juz tu pisałyśmy wszędzie chca co innego. TŻ musiał miec z zusu wysokość składki tylko
tak się pytam, bo my też mamy zaznaczone, że do ZUS jechać. A nie pamiętałam po co. Też nie mam już umowy.

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
Mój dzidzuś kończy dzisiaj 3 miesiące
Wszystkiego najlepszego, z okazji 3 miesięcy. Adaś zaczął przesypiać noc, jak skończył 3 miesiące. Tzn, budzi się najwcześniej po 5.
Stary 2014-01-24, 12:16   #3302
dodinha
Wtajemniczenie

Dot.: Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013,

Cytat:
jak bym wstawała na każde kręcenie, wiercenie to bym oszalała ( widze Filipa z łóżka) ja dopiero wstaje jak ewidentnie skiwerczy, kilka razy Filip zrobił mnie na szaro, zaczął się ostro wiercić, pora już na pobudke, wstawiłam wode, poszłam do kibelka, wracam a on śpi dalej .. no wiec bach pod kołdre odrazu.. może Wasze dzieciaczki by same dały radę zasnąć ponownie bez Waszej ingerencji
Nie no już kilka razy nie reagowałam,ale jak trwa to długo i słyszę kwękanie,to reaguję,nie chcę żeby sie rozwyła.Czy Filip też tak rzuca główką na prawe i lewo,az słychać szuranie?
Stary 2014-01-24, 12:17   #3303
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Wydawało nam się, że woda ozonowana, bo specjalny dla niemowlaków są zajęcia.Okazało się, że jest z minimalną ilością chloru. Jeśli się okaże, że to uczulenie na chlor, to wogóle nie będzie mógł na basen chodzić?
O kurde, mogli nie dodawać takich niespodzianek.
Wiesz co, może to bardziej podrażnienie niż uczulenie? Jak się w ogóle objawia?

Żadny ze mnie spec, troszkę się interesowałam tematem, ale u nas się rozjechał.
Cytat:
Napisane przez angelikada Pokaż wiadomość
Endżi rozumiem Cie choć nie mam tak non stop jak Ty , ja miałam lepsze nocki ze np. usnela o 24 wstala o 3 bądź 3.30 zasneła później o 6 czy 7 i się cieszyłam, ale od dwóch dni przechodzę koszmar :| nie wiem czy to po szczepionce czy co ale tez budzi Cie bardzooo często nie wiem czy dzisiaj z 10 razy nie było, o 24 odlozylam marudzila z 3 razy brałam odkladalam ok usnęła o 1.3o pobudka marudzi nie wie co chce wzielam , odlozylam spi po chwili znowu no to biore do siebie polozylam na poduszce bo stwierdziłam ze dam cyca a ta zasneła :| to znowu do lozeczka ale później znowu się obudzila to już ja wzielam do siebie i spala z nami ale co chwile dawałam cyca choć na chwile i usypiala...ale to żadne spanie wiec padam dzisiaj tez może się poprawi za jakiś czas
Biedne dziewczyny. Skoro tak jest po szczepieniu, to najprawdopodobniej powinno niebawem przejść. Wygląda to tak jakby malutka chciała bliskości.

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
hmmm może listonosz się połasił na marchewkę
a tak na poważnie to moze jeszcze przyślą
Haha, na obiad wciągnął
Stary 2014-01-24, 12:18   #3304
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
a no i wczoraj Michaś zasnął dopiero od 1
dziś mam postanowienie żeby trochę popracować nad jego nockami,oczywiście nic na siłę,ale poczytałam trochę i będę próbować, głownie chodzi o stałe rytuały,my kąpiemy co drugi dzień,teraz zacznę codziennie może to cos da
aaa no i od kilku dni Mały zasypia mi około 22,bardzo twardym snem,tak że jak mąż go odkładał do łóżeczka a ja coś przewróciłam i huk się zrobił to Michaś nawet nie drgnął,za to budzi się po 15 min i impreza, próbuje go lulać,wyciszać ,nic to nie daje, dziś spróbuje podać jeszcze pierś,mimo że 15 min wcześniej skończył jeść może to coś da ?
muszę wypracować wieczorne rytuały - oto moje postanowienie !
jak będziecie miały chwilę to napiszcie jak u was wygląda wieczór
tez mam postanowienie kąpać codziennie ale jakoś słabo mi wychodzi
a o której kąpiecie i ile wcześniej jest ostatni sen?

u nas to wygląda tak ok 17-18 ma drzemke ok 30 minut, zabawa, póżniej ok 20 kąpiel (ewentualnie toaletka), ubieranko- smarowanko, jedzenie i to zależy albo pada na beku na rękach ( i wtedy na bank za 30 minut sie przebudzi i trzeba będzie znów usypiać) albo chwile zabawa i lulu. Czasami na rękach, ale to trwa max 5 minut, a czasami sam w łóżeczku. Zawsze do spania dostaje melodyjkę tą samą! Chce wypracować usypianie samemu, ale niemam serca zostawaić go płaczącego w łóżeczku, a jak jest zmęczony to niema bata - będzie płakać
Stary 2014-01-24, 12:19   #3305
dodinha
Wtajemniczenie

[QUOTE Adaś zaczął przesypiać noc, jak skończył 3 miesiące. Tzn, budzi się najwcześniej po 5.[/QUOTE]

Ale fajnie,zazdroszczę,moje marzenie,to chociaż 4 godziny ciągiem pospać.Raczej nic już się nie zmieni w tej kwestii,niedługo skończy 4 miesiące,a mam wrażenie,że jest gorzej niż było
Stary 2014-01-24, 12:19   #3306
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
jak bym wstawała na każde kręcenie, wiercenie to bym oszalała ( widze Filipa z łóżka) ja dopiero wstaje jak ewidentnie skiwerczy, kilka razy Filip zrobił mnie na szaro, zaczął się ostro wiercić, pora już na pobudke, wstawiłam wode, poszłam do kibelka, wracam a on śpi dalej .. no wiec bach pod kołdre odrazu.. może Wasze dzieciaczki by same dały radę zasnąć ponownie bez Waszej ingerencji
ja też nie ingeruje od razu, nawet w dzień. Młody nawet potrafi zapłakć przez sen, a ja przychdzę a ten spi.

zjadłam parówki na obiad, młody śpi o 11.30.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 12:20   #3307
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tigaaa814 Pokaż wiadomość
Moje dziecie juz kilka razy nabilo sobie siniaka na glowie uderzajac w szczebelki jak jest ochraniacz na szczebelkach to sie zlosci bo nic nie widzi!!! Cwaniak nuaczyl sie teraz wl/wyl karuzele

Pozwalacie spac maluchom na brzuszku w nocy? Bo ja mam schize ze sie przydusi;/
moja spi tylko w dzień na brzuszku
Stary 2014-01-24, 12:21   #3308
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
kurcze dużo pisałyście o nawilżaczach, sama się zastanawiam czy nie kupić bo mała w nocy często się budzi może mamy za sucho? ja sama mam gardło suche itd. wiec może się tez skusze może będzie lepiej spac?

wybaczcie ale nie pamiętam nazw nawilżaczy jakie podawałyscie możecie jeszcze raz napisać coś polecić ?? proszę
ja mam eldom nu5,super

Cytat:
hmmm moze i ja powinnam zainwestowac w pochłąniacz,bo woda mi się zbiera na panelach ale najpierw zaalarmowałam producenta okien,mają jeszcze gwarancjie,niech przyjedzie sprawdzi o co chodzi

za wyniki bo widzę że już po badaniu

ja też dziś w domku

za rady

hmmm może listonosz się połasił na marchewkę
a tak na poważnie to moze jeszcze przyślą

ja nie dzweczyny al eteż się odniosę, nigdy nie zakąłdałam ile będę karmić,staram się nie myśleć o tym i nie wyznaczac sobie granicy, podchodzę do tego na luzie i mam pełną świadomoś że dużo zalezy od nastawienia ,szczególnie po wczorajszym info o rozbujaniu laktacji przez mamę adoptującą dziecko
bardzo dobrze że napisałaś o stałych pokarmach i wpływie na laktację, również wezme to do serca bo kp sprawia mi ogromną radość

to Ty karmisz nadal na rogalu ? u mnie poszedł w kąt jak Mały dwa miesiące skończył bo niewygodnie mu było na nim
mi sis w czekach ma sprawdzić cenę kaszki i robie u niej zamówienie bo zdrowe są wiec nawet jak Miśkowi nie podejdą to my zjemy
ja mam ten duży rogal z motherhood, super mi na nim wygodnie bo się tak obwijam

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Ewacia, cudny brzuś miałaś Adi w upały swobodnie mógł się chować w jego cieniu

Papalinko, tak, biorę małego do siebie - średnio po 3 wybudzeniu.

Motylku, Ty serio jesteś mega wzruszacz Słodkie to

Ja już nie pamiętam kiedy dokładnie były te 2 krechy, ale pewnie dowiedziałam się najpóźniej z Was wszystkich. Zapłodnienie było w połowie grudnia a Julek pokazał się na teście (dopiero 3 z kolei) w 2 tygodniu lutego - nieco przed Walentynkami.

my też dość późno się dowiedzieliśmy, bo to było nieoczekiwane aczkolwiek bardzo chciane:O Dowiedziałam się 27 stycznia i nawet wczoraj musiałam opróżnić skrzynkę moich pw bo była zawalona i znalazłam pw,które pisałam z koleżanką z wizażu właśnie 27 stycznia po zrobieniu testów

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 12:21   #3309
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Tak natychmiast nie biegnę, daję szansę żeby sam zasnął. Ale na ogół mały mi się rozkręca. A jak do tego dojdzie to już mam gwarantowaną godzinę (choć ostatnio 2,5 godziny), że Julek chce się bawić, zaciesza i domaga się towarzystwa
Stary 2014-01-24, 12:22   #3310
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:

u nas to wygląda tak ok 17-18 ma drzemke ok 30 minut, zabawa, póżniej ok 20 kąpiel (ewentualnie toaletka), ubieranko- smarowanko, jedzenie i to zależy albo pada na beku na rękach ( i wtedy na bank za 30 minut sie przebudzi i trzeba będzie znów usypiać) albo chwile zabawa i lulu. Czasami na rękach, ale to trwa max 5 minut, a czasami sam w łóżeczku. Zawsze do spania dostaje melodyjkę tą samą! Chce wypracować usypianie samemu, ale niemam serca zostawaić go płaczącego w łóżeczku, a jak jest zmęczony to niema bata - będzie płakać
My kapiemy około 19tej,też ma drzemkę kolo 17-18.A karmisz piersią?Ja mam wrażenie,że moje mleko jest gorsze wieczorem i może się nie najada porządnie,dlatego się budzi.Sama już nie wiem
Stary 2014-01-24, 12:23   #3311
misia332
Zakorzenienie

Cytat:

u mnie ostatni drzemka kończy się maksymalnie o 17, bo jak zaśnie mi po 17 to wiem, że nie będzie spał po kąpieli.
TŻ wraca o 19 i zaraz kąpiemy młodego, potem ubieranko, rozmowa z tatusiem, mleko i zazwyczaj w połowie butli zasypia, więc nie odbekuje tylko kładę spać , wtedy po 30 minutach jak w zegarku się budzi i musi dojeść reszte.
A jak zje 120 ml, to odbijam i odkładam, daję pieluchę, smoka, zapalam mu lampkę i wychodzę. Czasem wracam 5 razy i poprawiam smoka. ale maks do 20 śpi.

Stary 2014-01-24, 12:23   #3312
tassia
Zakorzenienie

nena ja bym jeszcze nie ryzykowala z kubkiem
mozna spokojnie poczekac do 6miesiaca, a ja bym sie bala ze takie male dziecko bedzie moglo sue latwo zakrztusic bo jeszcze a)chwyt niepewny b) podejrzewam ze nie potrafi sobie dawkowac picia

w krakowie -7i tesciowa nie pozwala mi isc z mackiem na pole
buahaha zaraz sie posra ze strachu bo i tak wyjde

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 12:23   #3313
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Nie no już kilka razy nie reagowałam,ale jak trwa to długo i słyszę kwękanie,to reaguję,nie chcę żeby sie rozwyła.Czy Filip też tak rzuca główką na prawe i lewo,az słychać szuranie?
Jak spał na brzuchu to tak robił, teraz śpi na plecach i jakoś mniej, ale przemieszcza się ostro w tej samej pozycji, tzn kładę go na środku na plechach, a później jest wyzej z twarzą w ochraniaczu albo tłucze glową w szczebelki - z jednej strony niema ochraniacza żebym go widziała...
Stary 2014-01-24, 12:24   #3314
tassia
Zakorzenienie

papalinka nie boli mie kregoslup bo siadam z nim na lozku
poza tym teraz przebieranie to 30sekund a nie jak dawniej

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 12:30   #3315
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Tak natychmiast nie biegnę, daję szansę żeby sam zasnął. Ale na ogół mały mi się rozkręca. A jak do tego dojdzie to już mam gwarantowaną godzinę (choć ostatnio 2,5 godziny), że Julek chce się bawić, zaciesza i domaga się towarzystwa
to mój tak niema ze chce się bawić dostaje butle i śpi dalej, niewiem co poradzić bo pewnie wszystkiego juz próbowałaś tzn nie zapalac dodatkowego światła, nie mówić do niego, nie zmieniać pampa itd

Cytat:
My kapiemy około 19tej,też ma drzemkę kolo 17-18.A karmisz piersią?Ja mam wrażenie,że moje mleko jest gorsze wieczorem i może się nie najada porządnie,dlatego się budzi.Sama już nie wiem
Ja już nie karmię. Zauważam jednak że zawsze zjada na noc to 180 -200 i nie wiem od czego to zalezy czy obudzi sie o 2 czy o 6? Może spróbuj jak tassia odciągać na noc i dawać z butli będziesz wiedziała ile zjadł i zobaczysz czy to coś da.

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
mozna spokojnie poczekac do 6miesiaca, a ja bym sie bala ze takie male dziecko bedzie moglo sue latwo zakrztusic bo jeszcze a)chwyt niepewny b) podejrzewam ze nie potrafi sobie dawkowac picia

a odczuwalna??
u nas -13 a odczuwalna -22 i piekne słońce aż żal nie iść
Stary 2014-01-24, 12:31   #3316
angelikada
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
tak z innej beczki ....brak mi tego bebzola

Stary 2014-01-24, 12:35   #3317
kahunia
Zadomowienie

Cytat:

Dziewczyny jak z ciemiączkami waszych maluchów, bo Kornel ma mięciutki i takie samo cały czas.
U nas tez mieciutko, czytalam ze to nawet rok moze trwac zarastanie. Zreszta jak sie zrasta za szybko to tez niedobrze

Cytat:
jesem p rezonansie
wystraszylam sie strasznie
ostatanii jak bylam to byl otwarty a tym razem zamkneli mnie w tej tubie
nigdy nie myslalam ze sie tego wystrasze
bola mnie miesnie bo 30minut zaciskalam posladki ze strachu

a najgorsze ze nie zdjelam obraczki i nie wiem czy cos teraz sie moze zlego stac
wie ktos moze?
zamieszanie bylo
i kapnelam sie jak mnie wsuneli w to ustrojstwo
i krzycze ze jeszcze obraczka ale nikt mnie nie uslyszal
wiec tym bardziej sie wystrachalam ze nie dosc ze jestem w tubie to nikt mnie nie slyszy

Nie wiem co z ta obraczka. Ale sie zdziwilam o na filmach zawsze gadaja z ta osoba w tubie.. moze Cie slyszeli tylko nic nie mowili

za wyniki

Cytat:
Napisane przez agusiowata Pokaż wiadomość
Wydawało nam się, że woda ozonowana, bo specjalny dla niemowlaków są zajęcia.Okazało się, że jest z minimalną ilością chloru. Jeśli się okaże, że to uczulenie na chlor, to wogóle nie będzie mógł na basen chodzić?
Czytalam o jakims specjalnym plynie do mycia po chlorowanej wodzie, zeby nie smierdziec pozniej i tam bylo napisane ze te ozonowane baseny tez sa bardzo delikatnie chlorowane.

A jestes pewna ze to od chloru? Bo chyba juz jakis czas chodzicie na ten basen, moze to cos innego plyn/proszek do prania?

Musze sie zorientowac jak za miedza z tym basenem, bo na wiosne bym chciala chodzic z mala

Cytat:
Też tak mam,jak odłożę,to niby śpi,za chwilę się kręci,szuka smoka,daję jej smoka,pociumka kilka sekund,wypluwa i śpi dalej,więc sie kładę i co?Za chwilę się kręci,bo szuka smoka i tak wkółko.Macie jakieś sposoby na tego smoka,żeby tak nie wypluwało dziecko?Albo jak oszukać?
Ostatnie noce mam to samo. I ona to przez sen robi. Jakies adhd normalnie sie jej wlacza. Dzisiaj sie w koncu uspokoila jak sie do cyca wtulila i tak spalysmy

Cytat:
a no i wczoraj Michaś zasnął dopiero od 1
dziś mam postanowienie żeby trochę popracować nad jego nockami,oczywiście nic na siłę,ale poczytałam trochę i będę próbować, głownie chodzi o stałe rytuały,my kąpiemy co drugi dzień,teraz zacznę codziennie może to cos da
aaa no i od kilku dni Mały zasypia mi około 22,bardzo twardym snem,tak że jak mąż go odkładał do łóżeczka a ja coś przewróciłam i huk się zrobił to Michaś nawet nie drgnął,za to budzi się po 15 min i impreza, próbuje go lulać,wyciszać ,nic to nie daje, dziś spróbuje podać jeszcze pierś,mimo że 15 min wcześniej skończył jeść może to coś da ?
muszę wypracować wieczorne rytuały - oto moje postanowienie !
jak będziecie miały chwilę to napiszcie jak u was wygląda wieczór
Rytual wieczorny: kolo 17.30, 18 ma 30-45 min drzemke, pozniej zabawa, kapiel o 19, 19.30 max, wycieranko, kremy, ubieranie. Pozniej jemy i albo zasypia przy cycu - wtedy podmieniam na smoka i do lozeczka, a jak nie zasnie to smok, pielucha na oczy, chwile sie bujamy na fotelu i do lozeczka. Jak ja odloze i sie obudzi albo sie kreci to juz w lozeczku wtykam smoka i bujam delikatnie. I spi

Generalnie zanim tz pojechal w gory to z ta kapiela roznie bylo, bo jak on chodzil 2 razy w tyg na spinning to wracal o 20 i dopiero kapalismy i z zasypianiem bylo roznie, a teraz przez ten tydzien jak go nie ma, to jak w zegarku i o 20 mala juz spi Minus jest taki ze o 6 juz by najchetniej wstala i musze ja troche spacyfikowac zawsze zeby do tej 8 pospac

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 12:35   #3318
nephelim89
Rozeznanie

Cytat:

Tassia mój młody daje rade z niekapka także to od dziecka chyba wiele zależy a spróbować zawsze można.

Misiu doczytałam wagę Kornela i mój tak samo jest długi i chudy. Jakis tydzień temu miał 6180g i 66cm więc też waga nie powala

nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 12:37   #3319
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Tassia mój młody daje rade z niekapka także to od dziecka chyba wiele zależy a spróbować zawsze można.

Misiu doczytałam wagę Kornela i mój tak samo jest długi i chudy. Jakis tydzień temu miał 6180g i 66cm więc też waga nie powala

u nas to po Tatusiu...

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-24, 12:40   #3320
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
papalinka nie boli mie kregoslup bo siadam z nim na lozku
poza tym teraz przebieranie to 30sekund a nie jak dawniej

zazdroszcze... u nas zakladanie pieluchy trwa coraz dluzej, bo mala sie wierci jak piskorz maly i jeszcze jak chce zeby sie rozkraczyla to ona nogi prostuje i zaciska, ajak ma wyprostowac to do gory i wierzga. Zlosnica mala

Dziewczyny czy to ze ona robi mostek to normalne? Wiem ze kiedys juz padalo takie pytanie ale nie pamietam czy to ok

20 min minelo, koniec regeneracyjnej drzemki

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 12:43   #3321
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
tak z innej beczki ....brak mi tego bebzola

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Hej
Zasuwacie z tymi postami jak nie wiem lecę nadrabiać. Wiktor kończy dziś 4 miesiące z tej okazji zrobił ogromna kupe która wyciekla i mam do prania pościel z łóżeczka

za skończone 4 m-ce oczywiscie

Cytat:
ja przewijam na łóżku i siadam na podłodze

Młody osłuchowo czysty, mam odciągać katar, i dostał syropek.

Waży 5650 g i ma 64 cm, lekarka powiedziała, że jak ma problem z jedzeniem w dzień mleka, to za tydzień mogę mu zacząć podawać kaszkę itp, ale tak jak NENA pisała łyżeczką wszystko. Z butelki tylko mleko.
Cytat:
Mój dzidzuś kończy dzisiaj 3 miesiące
za lekarza, za wagę i za 3 m-ce

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Ja Zuzię prosiłam, żeby oddała konika dla Miłosza. Powiedziała, że nie bo jak go nie ma to pszczoły do Niej w nocy przychodzą i Ona się ich boi. Nie wiem skąd te pszczoły ale nie zamierzam więcej naciskać.
mój Jakub ma pluszaka Kłapouchego, miał go oddać młodszemu bratu jak się urodzi, ale ostatnio zmienił zdanie i kazał mi kupić Hubertowi innego misia do spania... Kłapouchy jest z nami od 6 lat, przeszedł wiele i w wielu miejscach był... zawsze rozczulał mnei widok mojego dziecka siedzącego przy pralce i czekającego aż się Kałpi upierze

Cytat:
No i lekarka powiedziała, że mam sie nie przejmować wagą Kornela, bo on po prostu taki będzie, długi i chudy.

Ale już niejedzeniem mam się martwić, a w nocy je bardzo ładnie.

Dziewczyny jak z ciemiączkami waszych maluchów, bo Kornel ma mięciutki i takie samo cały czas.
Hubert ma ciemiączko chyba bez zmian, ja nie widzę aby mu szybko zarastało, z tego co pamiętam Kubie też długo zarastało

[QUOTE=angelikada;44776943]
moja malutka kończy dzisiaj 3 miesiące
[/QUOTE]

Cytat:
jesem p rezonansie
wystraszylam sie strasznie
ostatanii jak bylam to byl otwarty a tym razem zamkneli mnie w tej tubie
nigdy nie myslalam ze sie tego wystrasze
bola mnie miesnie bo 30minut zaciskalam posladki ze strachu

a najgorsze ze nie zdjelam obraczki i nie wiem czy cos teraz sie moze zlego stac
wie ktos moze?
zamieszanie bylo
i kapnelam sie jak mnie wsuneli w to ustrojstwo
i krzycze ze jeszcze obraczka ale nikt mnie nie uslyszal
wiec tym bardziej sie wystrachalam ze nie dosc ze jestem w tubie to nikt mnie nie slyszy

o jejku, ja bym się chyba posikała ze strachu

Cytat:
hmmm moze i ja powinnam zainwestowac w pochłąniacz,bo woda mi się zbiera na panelach ale najpierw zaalarmowałam producenta okien,mają jeszcze gwarancjie,niech przyjedzie sprawdzi o co chodzi
Amelka woda spływająca z okien to temat wentylacji pomieszczeń i szczelności okien
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 12:44   #3322
dodinha
Wtajemniczenie

Wiecie co mnie dziwi u mojego dziecka,odnośnie jedzenia,że w dzień potrafi wytrzymać nawet 3,5godziny bez,a w nocy co 2 godziny je
Stary 2014-01-24, 12:45   #3323
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
zazdroszcze... u nas zakladanie pieluchy trwa coraz dluzej, bo mala sie wierci jak piskorz maly i jeszcze jak chce zeby sie rozkraczyla to ona nogi prostuje i zaciska, ajak ma wyprostowac to do gory i wierzga. Zlosnica mala
u nas najgorzej w nocy, bo zaczyna się przeciągać i wyciągac.

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-24, 12:45   #3324
Asiek84
Wtajemniczenie

zapisałam się do dobrej dentystki na poniedziałek na 16:30, do tego czasu jem miksowane zupki papki, bo mam taki opatrunek na ta 6- ke założony że nie mogę nijak gryźć...
i właśnie jem krupnik ryżowy, cały gar tylko dla mnie co bym z głodu nie padła
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 12:46   #3325
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość

Dziewczyny czy to ze ona robi mostek to normalne? Wiem ze kiedys juz padalo takie pytanie ale nie pamietam czy to ok

20 min minelo, koniec regeneracyjnej drzemki
Moja tez czsami robi,ale za to w ogole nie bierze sie do przekrecania z brzucha na plecy
Stary 2014-01-24, 12:47   #3326
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Moja tez czsami robi,ale za to w ogole nie bierze sie do przekrecania z brzucha na plecy
może kładź częściej na brzuszku ?

---------- Dopisano o 13:47 ---------- Poprzedni post napisano o 13:47 ----------

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
zapisałam się do dobrej dentystki na poniedziałek na 16:30, do tego czasu jem miksowane zupki papki, bo mam taki opatrunek na ta 6- ke założony że nie mogę nijak gryźć...
i właśnie jem krupnik ryżowy, cały gar tylko dla mnie co bym z głodu nie padła
ale bym zjadła krupniczzek.

Stary 2014-01-24, 12:49   #3327
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość

mój Jakub ma pluszaka Kłapouchego, miał go oddać młodszemu bratu jak się urodzi, ale ostatnio zmienił zdanie i kazał mi kupić Hubertowi innego misia do spania... Kłapouchy jest z nami od 6 lat, przeszedł wiele i w wielu miejscach był... zawsze rozczulał mnei widok mojego dziecka siedzącego przy pralce i czekającego aż się Kałpi upierze
Stary 2014-01-24, 12:50   #3328
agravka
Wtajemniczenie

Cytat:
co do przeżuwania jedzenia dla maluchów .. to moja cudowna szwagierka robiła tak swojej córce i jej mąż również nawet jak małą miałą 1,5 roku jak to widzałam to mi nie dobrze było i mówie do męża że przecież to dziecko ma zęby poradzi sobie! bez przesady, przyznał mi racje i uznał że to niezbyt ładny widok...
O fuuuuu

Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-24, 12:50   #3329
Larysa88
Zakorzenienie

jestem do tyłu (motylku nie nie od tyłu bo widziałam że komuś tak odpisałaś ) pare stron i nie nadrobię narazie. jadę niedługo do M. i po 23:00 idę na imprezę, jeju cieszę się jak dziecko masakra normalnie

miłego weekendu

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
też idę nyny.

A w sobotę na tvn ma być jakiś babski łzawy film "P.S. kocham Cię".Pamiętam,że kiedyś to chciałam oglądnąć,ale coś mi nie wyszło
piękny film

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Laryska, też miałam problem z cieknącymi oknami. Zakupiliśmy najpierw stacje pogodową, żeby sprawdzać temp i wilgotność w mieszkaniu. Teraz chodzą pochłaniacze i jest ok. Ciągle zbierają wodę ale już widzę poprawę bo zamiast cieknących okien to tylko na dole jest lekko mokro. Wilgotność spadła o jakieś 20-30%
no już dawno myślałam o kupnie stacji pogodowej i na pewno też pochłaniaczy wilgoci, ale.. i tu na biało nie chcę narazie wkładać tutaj w nic kasy chyba że wyciągnę od tż, chyba jednak tak muszę zrobić, bo ile można z tą wodą na oknach...

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Zdziwko bylo, ale dzis - drugi dzien - 1/4 sloiczka poszla.
super
Stary 2014-01-24, 12:51   #3330
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
może kładź częściej na brzuszku ?
Bede musiala,choc bardzo tego nie lubi
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości