|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Czy kolejną część robimy na odchowalni ?? | |||
tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
22 | 57,89% |
nie |
![]() ![]() ![]() ![]() |
16 | 42,11% |
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#991 | |
Rozeznanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#992 |
Raczkowanie
|
No właśnie myślałam, że u mnie będzie podobnie i jeszcze przenoszę, pomimo zagrożenia wcześniejszym porodem, ale jednak urodziłam 1 ms przed tp, także nie ma tu reguły..
|
![]() ![]() |
![]() |
#993 |
Konto usunięte
|
KatArzyniak a nie możesz jej powiedzieć wprost, ze nie chcesz jej pomocy? Bo później będziesz się tylko wkurzać, ze mama Ci we wszystkim rządzi. Tzet z pewnością poradzi sobie zanim się wykurujesz.
|
![]() ![]() |
![]() |
#994 |
Raczkowanie
|
katarzyniak słabo że przesuwają już umówiony termin, bo już się psychicznie nastawiłaś, ale jak będziesz już w szpitalu i w razie rozpoczęcia akcji od razu cc, to może te parę dni więcej w brzuszku dla malucha jednak nie takie złe?
![]() A mamie nie możesz powiedzieć wprost że nie potrzebujesz dodatkowej opieki i wolicie z tż być we troje po porodzie? Może lepiej szczerze powiedzieć niż liczyć że sama załapie aluzje? Ja na dziś uciekam już, dobrej nocy wszystkim ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#995 |
Zadomowienie
|
Hej ja na moment prosto z patologii. Drugie ktg wyłapalo skurczy i skurczykow do tego szybkie tętno malej, ale rozwarcie kiepsko postępuje. Teraz leżę pod ktg i skurcze nadal tak samo mocne a nie chcą się specjalnie pisać :P dzisiaj juz nie zdążę urodzić ale duże prawdopodobieństwo ze jutro/ w nocy sie rozkręci
![]() ![]()
#996 |
Rozeznanie
|
Chyba macie racje - będę musiała wprost powiedzieć ze na początku chcemy spróbować sami, a jak nie bedziemy dawać rady to będzie w pogotowiu jako pomoc. Naprawde moja mama ma trudny charakter i aż czuje jakiego fucha zarzuci. Wg niej - ja po cc wiec do dziecka nie bede sie dotykac, a z kolei tz to przecież "chłop" on tego nie potrafi wiec tym bardziej on nie powinien sie do dziecka dotykać. I tu aż mnie krew zalewa, bo wiem jak ona mieszkała ze swoją mamą, wszystkim sie obie zajmowały a ojciec jeszcze fochy strzelał ze dziecko śmie w nocy płakać.
Nie wiem chyba mama ma w planach nocować u nas i być alfą i omegą...nie nie nie....tymbardziej ze z tz czasem dogaduja sie jak pies z kotem. A co do cc - z jednej strony ok bo dziecko dluzej w brzuchu, ale z drugiej strony co bedzie jesli złapią mnie skurcze, ja bede najedzona i w tym wypadku szybkie cc odpada??? Tego sie boje...
19 maj - 20 maj - (23-24 dzień cyklu) owulacja; 29 maj - (33 dzień cyklu) zagnieżdżenie; 02 czerwiec - pierwszy test, 08 czerwiec - (43 dzień cyklu) wynik bety - 739. 26 czerwiec - beta 51800 i serduszko ![]() Wymiana kosmetyczna: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=822700 |
![]() ![]() |
![]() |
#997 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Hehe odkąd jest Smerf funkcjonuję w innej czasoprzestrzeni i jak pośpię z przerwami 4-5h to jestem wypoczęta ![]() emma, współczuję zapalenia ![]() katarzyniak, mi pomaga mama. Tż musiał od razu iśc do pracy i ja z małym zostałam sama. Mama pomaga mi głównie tym, że gotuje (bo mój Smerf jest megaabsorbujący i średnio można cokolwiek zrobić) i jak np jem sniadanie albo chcę iść się wykąpac to go pilnuje. Poza tym się za bardzo nie wtrąca, powiedziałam jej kilka razy co myslę o niektórych radach i jakoś się powstrzymuje chyba. Wczoraj nawet do przewijania się sama nie zabrała, wołała mnie i ja na wpół goła spod prysznica biegłam ![]() ![]() ![]() Idę spać, póki mogę ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#998 |
Rozeznanie
|
Co do tej ciazy zagrożonej wczesnym porodem, to moja od początku była zagrożona poronieniem, pózniej wlasnie przedwczesnym porodem. Skradająca sie szyjka, lykaniem Luteiny, duphastonu i co? Jestem sobie wlasnie 2 dni po terminie
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#999 |
Rozeznanie
|
PawMaj13, świetny opis, podziwiam za Twój upór
![]() SunShineDoll, ale rzeź. Swoją drogą, lekarz mógł porozmawiać z położną tak, żeby pacjentka nie słyszała ![]() Sadlaczyca, no to zaliczyłaś obydwa porody za jednym zamachem... Szkoda, że nie podjęli decyzji o cięciu zaraz po pierwszym spadku tętna ![]() ---------- Dopisano o 22:57 ---------- Poprzedni post napisano o 22:54 ---------- Patrycja, kciuki za sprawną akcję! ![]()
![]() |
#1000 |
Rozeznanie
|
Witam się wieczorem
![]() Dzisiaj zakręcony dzień, i nadrabiałam was do teraz w między czasie mieliśmy znajomych po południu, gotowałam kolację na dzisiaj i obiad na jutro i usnęłam 2 razy w między czasie. Wybaczcie ,że nie odniosę się do postów, ale było tego dużo i patrzę już połową oka. ![]() Dziewczyny ![]() Zdjęcia wszystkich maluszków są cudowne. Każdy jeden dzidziuś do wycałowania i schrupania. Dagmara ja również muszę powiedzieć ,że pokój jak z bajki masz talent do aranżacji Ahh i po dzisiejszym usg wiem ,że z Benjaminkiem wszystko w porządku, i mój skarb ma już około 3 kg . ![]()
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Edytowane przez Muminek1991 Czas edycji: 2014-01-24 o 22:08 |
![]() ![]() |
![]() |
#1001 | |||
Gang Iren
|
Cytat:
Dziękuję ![]() Pampersy 1 i 2 używałam new baby: http://ecsmedia.pl/c/pampers-new-bab...xt21127863.jpg Od 3 używałam te: http://www.degoedkoopstepampers.be/i...3_48_stuks.jpg Cytat:
Wiki w jego wieku dało się naprawę dużo wytłumaczyć i nawet jeśli nie rozumiała dlaczego to np pokazałabym jej w jaki sposób ma coś zrobić i ona by tak robiła. Moja dwójka dzieci,a całkowicie różne są. Ciekawe jaki będzie Kacperek ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() |
#1002 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No to czekamy również ![]()
![]() |
#1003 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny mamy dzisiaj taka masakre z Alkiem, ze szok. Plakal wlasciwie od 14 co chwila ![]() ![]() ![]() Ide spac, musze tylko Alka jakos przeniesc do lozeczka, zeby sie nie obudzil. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1004 |
Zadomowienie
|
Mamusie, a zdarzyłam Wam się już sytuacja, że któryś z sąsiadów czepiał się, iż dziecko za głośno płacze
![]() Cholera przełożyli mi jeden egzamin dopiero na 2 lutego ![]() ![]()
![]() |
#1005 |
Gang Iren
|
Chociaż jedno dziecko mogło mi sie trafić nie ulewające... niestety mam następnego rzygolka...
![]() |
#1006 | |
Zakorzenienie
|
Cześć! ja znów nadrabiam
![]() Cytat:
![]() ![]() SunShineDoll, PawMaj - dzięki za opisy porodów ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1007 | ||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Piękny pokoik ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Dziewczyny, ale mocne opisy porodów.... z jednej strony jestem przerażona jak to wszystko czytam, a z drugiej napływa taka myśl, że skoro dałyście radę to może i ja dam ![]() W każdym bądź razie dziękuję Wam bardzo za nie ![]() ![]() Em ma współczuję... życzę dużo zdrówka dla Ciebie i małej ![]() Ja dziś ostro zabrałam się do pracy i cały dzień prasowałam i układałam ciuszki, a później wysprzątałam mieszkanie ![]() ![]() i upiekłam ciasto ![]() ![]() ---------- Dopisano o 02:05 ---------- Poprzedni post napisano o 02:03 ---------- Cytat:
![]() Ty już jesteś zaprawiona w bojach i wiesz jak sobie poradzić... a ja jestem już przerażona na myśl o tym... ![]() |
||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1008 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A dzisiaj cały dzień bolą mnie plecy i nie wiem jak sobie z tym poradzić. Boli mnie po prawej stronie kręgosłupa tak mniej więcej w połowie pleców ![]() ![]() Ale zrobiłam sobie pyszny deser ![]() Do jogurtu naturalnego dodałam naturalne kakao, odrobinę cukru pudru i otręby ![]() ![]() Na tej diecie zauważyłam, że można całkiem nieźle zastąpić słodzone suropem glukozowo-fruktozowym jogurty ![]()
![]() Edytowane przez Akkma Czas edycji: 2014-01-25 o 01:12 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1009 |
Gang Iren
|
Chyba nocki nie będą moją ulubioną porą.
Mały ciągle się budzi,śpi mega niespokojnie.
#1010 | ||
Zakorzenienie
|
Gosia lacze sie w bolu
![]() ![]() Mam problem bo moje dziecko charczy na spaniu, tylko w nocy... w dzien nie slysze.... wasse tez tak miewaja?? Niewiem czy mu cos nie siedzi w gardle.. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 03:29 ---------- Poprzedni post napisano o 03:22 ---------- Cytat:
bo tez nie wiedzialam c robic.., rece mi.opadaly ![]() Cytat:
moj tez rzygolek, niestety... boje sie go klasc do lozeczka eh Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1011 |
Zadomowienie
|
widze ze nie jestem sama, u nas tto samo- ryk nie wiadono dlaczego ( tzn. ja obstawiam kolke), raczki mamijne najlepiej non stop, nie chce bekac a lyka powietrze podczas jedzenia- normalnie cycki opadaja
PAULA wspolczuje ciezkiego porodu, najwazniejsze ze dobrze sie skonczylo EMMA duzo, duzi zdrowia! |
![]() ![]() |
![]() |
#1012 |
Zadomowienie
|
Dzięki dziewczyny
![]() Mialam dostać lek domiesniowo który przyspieszy akcje ewentualna i trochę wyciszy skurcze, ale dogadałam sie żeby na razie odpuścić. Niech sie samo dzieje, jeszcze nie boli aż tak strasznie tylko bardziej upierdliwie. No i po co przyspieszać jak i tak nad ranem kazali po męża dzwonic, bo prawdopodobnie sie rozkręci. Wiec nadal czekam. Jak tak dalej pójdzie to pobije rekord Perfuzji w długości :P trzymajcie sie! Aha i przed porodem tez warto chyba w jakieś podpaski albo co sie zaopatrzyć, bo ze mnie akurat leci jak z kranu. Wszystkiego po trochu ![]() I jeszcze do dziewczyn cesarkowych - leżałam na sali przez chwile z trzema dziewczynami po - wszystkie sobie chwaliły, wiec nie jest tak strasznie ![]()
#1013 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1014 |
Konto usunięte
|
Patrycja nie strasz
![]() ![]() Moje skurcze wieczorem wróciły i tak się trzymają. Jak tak dalej pójdzie to się wpasuje w wyznaczony termin z OM na niedzielę ![]() Akkma ja odkąd zaczęłam dietę to uwielbiam jogurt naturalny z otrębami, jakimś owocem i śliwkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1015 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
W ogóle rady swoje a rzeczywistość swoje. Na SR mówili "karm jedną piersią a potem przystaw malucha do drugiej" Moja jak puszcza pierś to nie chce więcej jeść ani z tej ani z drugiej. Ktoś pytał o sąsiadów - ja ną początku właśnie bardzo się bałam nocnego wydzierania o potencjalnych reakcji ale pomogła mi koleżanka z sali i dobrze nastawiła - to dziecko jest teraz.najważniejsze i nie można sobie dokładać zmartwień ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1016 |
Zakorzenienie
|
Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11
A tak mnie naszlo pytanko -- przy wyjsciu ze szpitala juz z maluszkiem dostalyscie te pudelka dla malucha ( ucieklo mi jak one sie fachowo nazywaja) ?? Dla dziewczynki rozowe dla chlopca niebieskie ??
Send from my IPhone ![]() ---------- Dopisano o 06:06 ---------- Poprzedni post napisano o 06:03 ---------- Sprawdzilam i to sie chyba "skarb malucha" nazywa. Z probkami, ksiazeczkami, ppradnikami itp. Send from my IPhone ![]()
#1017 | |
Gang Iren
|
Cytat:
Też charczy. W poniedziałek zapytam połoznej. Tyle,że u nas dopiero trzecia doba,to jeszcze może mu coś tam zalegać,jakieś wody płodowe itd. Moje starsze dziciaki były mocno ulewające,ale jakoś zawsze ładnie główkę na boczek trzymały,a Kacper akcje robi,że jak ulewa to na siłe przekreca na wznak i się dławi. ![]()
![]() |
#1018 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 06:23 ---------- Poprzedni post napisano o 06:12 ---------- [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44791367]Ja mam dokładnie tak samo. Karmienie, przewijanie na śpiocha, pobudka i znowu karmienie. Dlatego każdorazowo zajmuje to 1,5-2h. Czy to w ogóle powinnam liczyć jako jedno czy dwa karmienia? W ogóle rady swoje a rzeczywistość swoje. Na SR mówili "karm jedną piersią a potem przystaw malucha do drugiej" Moja jak puszcza pierś to nie chce więcej jeść ani z tej ani z drugiej. Ktoś pytał o sąsiadów - ja ną początku właśnie bardzo się bałam nocnego wydzierania o potencjalnych reakcji ale pomogła mi koleżanka z sali i dobrze nastawiła - to dziecko jest teraz.najważniejsze i nie można sobie dokładać zmartwień ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] U nas tez tak było na początku. Unormuje sie ![]() Ja przez pierwsze 2 czy 3 tygodnie karmiłam tylko z jednej piersi. Potem zaczęłam z dwóch i robiłam tak, ze najpierw karmiłam z jednej, potem przewijalam, a potem z drugiej i liczyłem na to, ze zasnie. Teraz w ogóle moge zapomnieć o zasypianiu przy piersi, bo po każdym karmieniu jest rzyganko ![]() Mleko z piersi trawi sie koło pól godziny, wiec jesli miedzy jednym karmieniem a drugim mija co najmniej tyle czasu, to liczylabym jako 2.
![]() |
#1019 |
Gang Iren
|
Dziewczyny a pamiętacie na którą dobę były u was już takie musztardowe kupy? Bo u Eryka bardzo szybko,a Kacper jeszcze ma ciemne,już nie całkiem czarne,ale ciemne.
#1020 | ||
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() ![]() ![]() ![]() Opisy porodów nieźle trzymające w napięciu,współczuję nieprzyjemnych momentów,na szczęście to już za Wami i możecie tulić dzieciaczki ![]() dagmara pokoik cudny ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() [1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44791367] Ktoś pytał o sąsiadów - ja ną początku właśnie bardzo się bałam nocnego wydzierania o potencjalnych reakcji ale pomogła mi koleżanka z sali i dobrze nastawiła - to dziecko jest teraz.najważniejsze i nie można sobie dokładać zmartwień ![]() [/QUOTE] Koleżanka dobrze powiedziała ![]() Spróbuję się jeszcze na chwilę położyć. Do później ![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:10.