Panny Młode 2015 cz.12 - Strona 81 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-25, 09:47   #2401
Bziuma
Zadomowienie

Dot.: Panny Młode 2015 cz.12

tunia w cale ci się nie dziwię. Ale powiem ci coś, kiedyś byłam na pewnym ślubie i ksiądz miał przepiękne kazanie mówił o miłości i innych pierdołach itp.... Ale mówił także o tym, abyśmy młodzi rozmawiali, bo jak tego się nie robi to wszystko się psuje. Może spróbuj tak z nim porozmawiać, nie nerwowo.
Bziuma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 09:49   #2402
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
Napisane przez Na biurku Oli Pokaż wiadomość
Moja ok bo mój brat miał w tygodniu i byli wszyscy... gorzej u TŻ.. ale wychodzę z założenia, że kto będzie chciał i wiedząc o tym rok wcześniej, spokojnie sobie urlop załatwi...

Chyba tak
Tez tak mysle a jaki dzień? My chyba czwartek

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
no ale...to forum ślubne ale przecież na takie tematy to są i tak tylko takie falowe naloty i za chwilę znowu są bzdety

ja będę pocztą wysyłać

hej
Opowiedz coś o Was
O to dobrze, bo myslałam, ze osobiscie wypada, jak zaproszenia

tunia89 latwo napisac, że na pewno wszystko ok, ale ja bym się martwiła takze domyslam sie co czujesz wrocił już do domu?

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
pysia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 09:56   #2403
tunia89
Zakorzenienie

Nie mieszkamy razem...
Martwię się... bo myślałam że napisze jak wróci do domu. Zawsze tak robi. Albo dzwoni.
A tak od wczoraj cisza.
Zaraz ja do niego napiszę. Ale czeka nas dzisiaj rozmowa...

<3 33/40 <3

jestem zołzą i dobrze mi z tym
tunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 10:00   #2404
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Napisane przez tunia89 Pokaż wiadomość
Nie mieszkamy razem...
Martwię się... bo myślałam że napisze jak wróci do domu. Zawsze tak robi. Albo dzwoni.
A tak od wczoraj cisza.
napisz i się nie denerwuj

dzień dobry

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 10:01   #2405
n91adine
Zadomowienie

Cytat:
Nie mieszkamy razem...
A tak od wczoraj cisza.
Tunia, dziewczyny mają rację. Rozmowa to najważniejsza rzecz teraz. Powiedz mi co czujesz i że się martwiłaś. Ale bez wyrzutów.
n91adine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 10:07   #2406
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez n91adine Pokaż wiadomość
Asiu, pomysłowy kształt! Będziesz coś na tym drukować? le czasu zajmuje Ci zrobienie jednego zaproszenia? I czym je kleisz?
Wczoraj w sumie dość szybko mi poszły dwa zaproszenia, myślę że kwestia wprawy tylko jeszcze będę musiała kupić matę samogojącą się i ekierkę i długą linijkę :P bo jednak bazowałam na 20 cm plastikowej linijce i kartonowym pudełku od butów które mi się już zniszczyło haha
Na samym zaproszeniu może z tyłu wydrukujemy zaproszenie, zobaczymy czy wgl będzie nam się to chciało, bo jeśli kupimy większy karton to nam się do drukarki nie zmieści :P i jedynie na wkladce jak piasłam będzie mapka i może info o winie, no i na tym większym kwadracie podstawowy tekst o ślubie i weselu jeszcze nie wiem jak rozwiązać problem żeby się nie otwierały te koperty heh..
A czym je kleje- jeszcze nie mam pojęcia.. bo na razie miałam tylko taśmę klejącą bo to były takie z głupa próby :P
Cytat:
Nie mieszkamy razem...
A tak od wczoraj cisza.
A ja Cię doskonale rozumiem.. jak nas dzieliło 90 km dawniej i TŻ ciągle wychodził na imprezy, domówki, piwo.. jeśli nie napisał dobranoc raz to taki szum zrobiłam, taks ię martwiłam.. a ktoś mi napisał ok godziny 9 że wrócił, poszedł się myć i zapomniał napisać smsa.. eh..

Bry. ja zmykam do nauki, a wieczorem na 2 zmiane do pracy.. matko. nie wyobrazam sobie powrotu w okolicach północy skoro tak zimno!!
Stary 2014-01-25, 10:09   #2407
Na biurku Oli
Zakorzenienie

Bry bry, u nas zimno i sypie
Cytat:
Napisane przez pysia1987 Pokaż wiadomość
Tez tak mysle a jaki dzień? My chyba czwartek
Mnie by odpowiadał czwartek, TŻ wolałby piątek.... bo on generalnie nigdy nie chciał slubu w tygodniu i jest strasznie zawiedziony. Ja bardziej od piątku wolę czwartek.. bo mam swiadomość, iż moi "dostawcy" czyt. DJ, foto, kamera, itp. będą mieli w sobotę kolejną imprezę i nie chce, zeby z mojej imprezy zwijali się przedwcześnie, albo myślami byli już przy drugiej robocie. Niby nie powinno miec to miejsca.. ale wszyscy jesteśmy ludźmi i każdy majac perspektywę np. 2-3 godz. snu będzie robić wszystko, by załatwić sobie tego czasu choć troszkę więcej.
Cytat:
Nie mieszkamy razem...
A tak od wczoraj cisza.
tunia, będzie dobrze... wiem co czujesz, bo ja ze swoim byłym miałam takie hocki klocki.

A ja wybieram się na szkolenie. Zakładamy z dziewczynami stowarzyszenie i dzis miałyśmy mieć szkolenie z psami na dworze.. z powodu pogody będzie w środku.. dzięki Bogu

nabiurkuoli.blogspot.com

Mój facebook
Na biurku Oli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 10:09   #2408
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Tunia, daj pozniej znać
Zbieram się do pracy....a tak mi się nie chce dodatkowo dzis do 21

Dziewczyny, macie juz ustalone budzety? Ja cały czas go modyfikuje i juz mnie to meczy tymbardziej, ze zupełnie sami będziemy wszystko opłacać, wiec własciwie kazdy grosz się liczy

mi póki co wychodzi 29-30 tys na wesele 80osobowe jednodniowe

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2014-01-25, 10:18   #2409
Edebedowa
Rozeznanie

Witam się ze szkoły

Tunia ja Cię rozumiem. Też tak mam ale robienie wojny nic nie poprawi a wręcz przeciwnie. Tak samo zbieranie w sobie i nagły wyrzut. Trzeba na spokojnie i na bieżąco wyjaśniać. Napisz może do niego czy wrócił bo martwisz.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-01-25, 10:19   #2410
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
A ja wybieram się na szkolenie. Zakładamy z dziewczynami stowarzyszenie i dzis miałyśmy mieć szkolenie z psami na dworze.. z powodu pogody będzie w środku.. dzięki Bogu
Przynajmniej nie zamarzniecie :P
Cytat:
Dziewczyny, macie juz ustalone budzety? Ja cały czas go modyfikuje i juz mnie to meczy tymbardziej, ze zupełnie sami będziemy wszystko opłacać, wiec własciwie kazdy grosz się liczy

My już od 1,5 roku mamy wielki plik z excela który ciągle zwiększa swoją objętość..i ceny niestety nie zachwycają.. nam za wesele jednodniowe za ok 160 osob wychodzi ok 54 tysiące, ale mamy np nadzieje że część osób nam odmówi mimo wszystko.. bo jeszcze dużo musimy zarobić. więc z opłacaniem samemu nie jesteście sami, sporo nas tu takich jest.
Stary 2014-01-25, 10:19   #2411
Bacardi_
Wtajemniczenie

Hej, ale dzisiaj sypie masakra, a zimno jak cholera

Tunia musicie pogadać, ja tego inaczej nie widzę. Jak mam taką sytuację, że Tż zabaluje i się nie odzywa to na drugi dzień MUSZĘ się wykrzyczeć, że jest nieodpowiedzialnym gówniarzem, że nie śpię przez niego całą noc, że nie jest już sam i ktoś się o niego martwi. Od razu mu mina rzednie i przeprasza a potem rozmawiamy i rozmawiamy .. i wszystko jest jasne

Witam nową PM

Dzisiaj mam jakże ambitne plany nauki na poniedziałkowy egzamin, a potem idę na sprowadziny do kuzynki a tymczasem ŚLĄZACZKI patrzcie, nie zrozumiałam połowy, ale uśmiałam się jak dzika świnia

Czekamy na Ciebie

Bacardi_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 10:20   #2412
n91adine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
Wczoraj w sumie dość szybko mi poszły dwa zaproszenia, myślę że kwestia wprawy tylko jeszcze będę musiała kupić matę samogojącą się i ekierkę i długą linijkę :P bo jednak bazowałam na 20 cm plastikowej linijce i kartonowym pudełku od butów które mi się już zniszczyło haha
Na samym zaproszeniu może z tyłu wydrukujemy zaproszenie, zobaczymy czy wgl będzie nam się to chciało, bo jeśli kupimy większy karton to nam się do drukarki nie zmieści :P i jedynie na wkladce jak piasłam będzie mapka i może info o winie, no i na tym większym kwadracie podstawowy tekst o ślubie i weselu jeszcze nie wiem jak rozwiązać problem żeby się nie otwierały te koperty heh..
A czym je kleje- jeszcze nie mam pojęcia.. bo na razie miałam tylko taśmę klejącą bo to były takie z głupa próby :P

A ja Cię doskonale rozumiem.. jak nas dzieliło 90 km dawniej i TŻ ciągle wychodził na imprezy, domówki, piwo.. jeśli nie napisał dobranoc raz to taki szum zrobiłam, taks ię martwiłam.. a ktoś mi napisał ok godziny 9 że wrócił, poszedł się myć i zapomniał napisać smsa.. eh..

Bry. ja zmykam do nauki, a wieczorem na 2 zmiane do pracy.. matko. nie wyobrazam sobie powrotu w okolicach północy skoro tak zimno!!
A to będzie taka łysa "koperta"?

Może zrób taką nakładkę ze wstążki sklejoną monogramem

Cytat:
Tunia, daj pozniej znać

Nam rodzice finansują wesele. Będzie jednodniowe - no, na drugi dzień robimy bardzo małe spotkanie dla najbliższej rodziny u moich rodziców w domu i w ogrodzie. Dostajemy pewną pulę i to już od nas zależy czy wydamy wszystko, bo to co nam z tej puli zostanie - jest nasze.

Wesele 150 osób (nie oszczędzałam na fotografie i kamerzyście, oszczędzam na papaterii bo robię sama i mam nadzieję, że upoluję tanio suknię , mamy złoto na obrączki i bardzo tanią salę, z samochodu rezugnujemy) wyniesie nas coś około 40 - 50 tys. (mam nadzieję, że bliżej tej dolnej granicy ^^), tzn, według aktualnych obliczeń.

Edytowane przez n91adine
Czas edycji: 2014-01-25 o 10:22
n91adine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 10:21   #2413
Bacardi_
Wtajemniczenie

Cytat:
My już od 1,5 roku mamy wielki plik z excela który ciągle zwiększa swoją objętość..i ceny niestety nie zachwycają.. nam za wesele jednodniowe za ok 160 osob wychodzi ok 54 tysiące, ale mamy np nadzieje że część osób nam odmówi mimo wszystko.. bo jeszcze dużo musimy zarobić. więc z opłacaniem samemu nie jesteście sami, sporo nas tu takich jest.
o kurczaki ja na dwudniowe na ponad 200 osób planuję wydać 45tys +/- 3 tysiące uda mi się, uuuuda!

Czekamy na Ciebie

Stary 2014-01-25, 10:24   #2414
Na biurku Oli
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Bacardi_ Pokaż wiadomość

Dzisiaj mam jakże ambitne plany nauki na poniedziałkowy egzamin, a potem idę na sprowadziny do kuzynki a tymczasem ŚLĄZACZKI patrzcie, nie zrozumiałam połowy, ale uśmiałam się jak dzika świnia

yyyy... też połowy nie zrozumiałam ale jest niezły

nabiurkuoli.blogspot.com

Mój facebook
Na biurku Oli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 10:25   #2415
Bacardi_
Wtajemniczenie

Cytat:
yyyy... też połowy nie zrozumiałam ale jest niezły
daje czadu i te gesty

Czekamy na Ciebie

Stary 2014-01-25, 10:27   #2416
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć, dziewczyny!

Mam pytanie DNIA: Czy któraś korzysta z tapatalk na windows phone? Próbuję jakoś podpiąć wizaż i za nic w świecie mi się to nie udaje...
ja używam ale nie miałam z tym od początku żadnych problemów więc nie wiem o co może chodzić
Cytat:
Nie mieszkamy razem...
A tak od wczoraj cisza.
może jeszcze śpi bo wrócił późno, nie przejmuj się. W związku owszem rozmowy są bardzo ważne, dziewczyny mają rację ale liczy się również zaufanie
Cytat:
Tunia, daj pozniej znać

ja mam w kalkulatorze sporo kwot na wyrost ale pewnie tak podobnie wyjdzie bo coś pójdzie taniej ale coś innego drożej, coś sobie wymyślę innego skoro na czymś zaoszczędziłam itp jednodniowe wesele około 100 osób i kwota się waha w okolicach 46tysięcy.
Stary 2014-01-25, 10:28   #2417
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Dzięki za odp no ją mam tania suknie (300zł), nie chcemy kamerzysty, fotograf po znajomosci, dj zamiast zespołu nasza sala to 230zł/os w czwartek (w sob 290zł), ale juz ze wszystkim, z alko, z tortem itd. Ale chcielismy elegancka salę bankietowa, wiec trzeba zapłacić niestety i jeszcze jedna fanaberia moja to bukiet z broszek chce, bo nie lubie zywych kwiatów
A tak to ja wszystkim oszczedzamy. Jeszcze mnie martwi transport z kosciola na sale (20km) i z sali do domów (min 20km)

Chyba, ze znajdziemy tanszą salę dlatego m.in chce isc na targi slubne

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2014-01-25, 10:29   #2418
tunia89
Zakorzenienie

Zadzwonił :P
I jak zauważył, że jestem zła to przepraszał... Z tymi facetami...
Wytłumaczenie było takie, że skoro poszłam spać to on postanowił zadzwonić rano...

Ja mam prawie 50tys w kalkulatorze... Rodzice mi dają 20tys i mam się rządzić. Dobrze, że kieckę kupuje sama i wszelkie pierdółki

<3 33/40 <3

jestem zołzą i dobrze mi z tym
tunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 10:30   #2419
existence
Zakorzenienie

Cytat:
o kurczaki ja na dwudniowe na ponad 200 osób planuję wydać 45tys +/- 3 tysiące uda mi się, uuuuda!
ale Ty masz chyba kucharkę nie? No to masz szansę się zmieścić
Stary 2014-01-25, 10:30   #2420
pysia1987
Zakorzenienie

GG do pysia1987

Cytat:
ja używam ale nie miałam z tym od początku żadnych problemów więc nie wiem o co może chodzić

może jeszcze śpi bo wrócił późno, nie przejmuj się. W związku owszem rozmowy są bardzo ważne, dziewczyny mają rację ale liczy się również zaufanie

ja mam w kalkulatorze sporo kwot na wyrost ale pewnie tak podobnie wyjdzie bo coś pójdzie taniej ale coś innego drożej, coś sobie wymyślę innego skoro na czymś zaoszczędziłam itp jednodniowe wesele około 100 osób i kwota się waha w okolicach 46tysięcy.
Ok, to mnie uspokoiłyscie troche z tymi kwotami

będę mamą

kierowca od 7.02.2012
Stary 2014-01-25, 10:31   #2421
Vivienne
... choć nie Westwood

Ja nie zapisywalam wydatków, chyba za bardzo się boję . Na sama salę idzie ok 30 tys (zakładając 160 osób), a gdzie zespół, fotograf, kamerzysta, suknia, alkohol, samochód, kościół...

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 10:31   #2422
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Wytłumaczenie było takie, że skoro poszłam spać to on postanowił zadzwonić rano...

Ja mam prawie 50tys w kalkulatorze... Rodzice mi dają 20tys i mam się rządzić. Dobrze, że kieckę kupuje sama i wszelkie pierdółki
no mnie w sumie jego argument nie dziwi ale widzisz zadzwonił sam
Stary 2014-01-25, 10:33   #2423
Bacardi_
Wtajemniczenie

Cytat:
No takie to oni mają już myślenie

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ----------

Cytat:
ale Ty masz chyba kucharkę nie? No to masz szansę się zmieścić
Taaak, dzięki niej mam nadzieję zaoszczędzić

Czekamy na Ciebie

Stary 2014-01-25, 10:34   #2424
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Ok, to mnie uspokoiłyscie troche z tymi kwotami
ja sobie nawet nie jestem w stanie wyobrazić jak z w Naszej okolicy i z moimi wymaganiami zrobić wesele taniej więc już się nie załamuję wcześniej mnie ta kwota przerażała no ale i tak dają nam rodziny, moi dziadkowie nawet za zaliczki mi pozwracali bo: "jakim prawem ja mam płacić za to ze swoich pieniędzy" więc się nie kłócę już z nimi
Stary 2014-01-25, 10:35   #2425
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
A to będzie taka łysa "koperta"?

Może zrób taką nakładkę ze wstążki sklejoną monogramem
Wiesz, nie będę kombinować z żadnymi szlaczkami, wycinankami itd to ma funkcjonować jako koperta więc koperty raczej nie są jakieś ozdobne :P pieczątek na pewno robić nie będę bo Tżta pierwsza zasada to prostota
Na wątku ślubnym DIY była dziewczyna która robiła prawie identyczne zaproszenia (co mnie przez chwilę trochę zmartwiło bo myślałam że znalazłam coś oryginalnego na hamerykanskich stronach haha :P) i ona właśnie miała monogramy na wstążce, ale wiem że TŻtowi to też nie pasuje więc.. mam ciężki orzech do zgryzienia.. :P tym bardziej że między nami jest ostatnio bardzo kiepsko, więc cokolwiek bym i tak teraz nie zrobiła to będzie źle
Cytat:
No są różnice :P
Widzisz.. u nas cena za jedną osobę za jednodniowe wesele to 180/190 osob (zalezy czy będziemy mieć powyżej czy poniżej 120osob).. gdybysmy chcieli poprawiny to chyba 100 zł za drugi dzień dlatego my zrobimy jakąś małą imprezkę rodzinną koło domu, jedzenia na pewno mnóstwo zostanie, do tego może jakiś mały grill więc no.. za 160 osob sama sala wychodzi kupę kasy :P a gdzie ciasta, torty, alkohole... :P i inne opłaty :P
Stary 2014-01-25, 10:36   #2426
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Taaak, dzięki niej mam nadzieję zaoszczędzić
u mnie to w ogóle nawet takich sal nie ma, żeby mieć kucharkę, jedynie remizy w starym stylu ale takie no...nie po prostu się nie da taniej, eh
Stary 2014-01-25, 10:39   #2427
zuzulka_89
Zadomowienie

A ja się pochwalę byliśmy z Tżem z rana w kancelarii w kościele i zaklepaliśmy już date na 7.02.2015 na godz. 16:00

Jupii!!! Wreszcie coś się rusza

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
zuzulka_89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 10:39   #2428
Bacardi_
Wtajemniczenie

Cytat:
ja sobie nawet nie jestem w stanie wyobrazić jak z w Naszej okolicy i z moimi wymaganiami zrobić wesele taniej więc już się nie załamuję wcześniej mnie ta kwota przerażała no ale i tak dają nam rodziny, moi dziadkowie nawet za zaliczki mi pozwracali bo: "jakim prawem ja mam płacić za to ze swoich pieniędzy" więc się nie kłócę już z nimi
Ja też powiedziałam Tż żeby z moimi rodzicami się nie sprzeczał, bo rozmawiałam z mamą i perspektywa zorganizowania wesela samemu według niej jest bezsensu, bo ona chce zapłacić za swoich gości, więc nie będziemy robić niepotrzebnych problemów o pieniądze

Cytat:

No są różnice :P
Widzisz.. u nas cena za jedną osobę za jednodniowe wesele to 180/190 osob (zalezy czy będziemy mieć powyżej czy poniżej 120osob).. gdybysmy chcieli poprawiny to chyba 100 zł za drugi dzień dlatego my zrobimy jakąś małą imprezkę rodzinną koło domu, jedzenia na pewno mnóstwo zostanie, do tego może jakiś mały grill więc no.. za 160 osob sama sala wychodzi kupę kasy :P a gdzie ciasta, torty, alkohole... :P i inne opłaty :P
No niestety dzisiejsze ceny powalają super hiper extra wesele mogłoby kosztować ok. 100 tys, tak żeby sobie na niczym nie szczędzić

Czekamy na Ciebie

Stary 2014-01-25, 10:41   #2429
existence
Zakorzenienie

mnie tż wczoraj znowu rozwalił bierze to moje zaproszenie i tak "mogę sobie podnieść, popatrzeć? ładneee, kurdeeee robi się poważnie" i ta jego mina potem patrzy na ten szklany pojemnik z cukierkami bo miałam otwarty folder ze zdjęciem a pojemniczek schowany w pudełku, gotowy do wyjazdu do domu, bierze go przesypuje do niego cukierki i mówi "podoba mi się" a za chwilę "zaczyna mi się podobać to całe wesele" a ja już prawie z ryjem na niego, jak to ZACZYNA a on, że nie no nie, wesele jako wesele tylko te Twoje wszystkie pomysły
Stary 2014-01-25, 10:41   #2430
Bacardi_
Wtajemniczenie

Cytat:
u mnie to w ogóle nawet takich sal nie ma, żeby mieć kucharkę, jedynie remizy w starym stylu ale takie no...nie po prostu się nie da taniej, eh
no to my też mamy remizę, ale nie jest taka w starym stylu, mi się podoba bardzo jak się ją udekoruje no i + jest duuża ilość miejsca

Czekamy na Ciebie

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości