|
|
#2401 |
|
Zadomowienie
|
Dot.: Panny Młode 2015 cz.12
tunia w cale ci się nie dziwię. Ale powiem ci coś, kiedyś byłam na pewnym ślubie i ksiądz miał przepiękne kazanie mówił o miłości i innych pierdołach itp.... Ale mówił także o tym, abyśmy młodzi rozmawiali, bo jak tego się nie robi to wszystko się psuje. Może spróbuj tak z nim porozmawiać, nie nerwowo.
|
#2402 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a jaki dzień? My chyba czwartek ![]() Cytat:
![]() tunia89 latwo napisac, że na pewno wszystko ok, ale ja bym się martwiła takze domyslam sie co czujesz |
||
|
|
|
#2403 |
|
Zakorzenienie
|
Nie mieszkamy razem...
Martwię się... bo myślałam że napisze jak wróci do domu. Zawsze tak robi. Albo dzwoni. A tak od wczoraj cisza. Zaraz ja do niego napiszę. Ale czeka nas dzisiaj rozmowa...
|
#2404 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dzień dobry
|
|
#2405 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2406 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tylko jeszcze będę musiała kupić matę samogojącą się i ekierkę i długą linijkę :P bo jednak bazowałam na 20 cm plastikowej linijce i kartonowym pudełku od butów które mi się już zniszczyło haha Na samym zaproszeniu może z tyłu wydrukujemy zaproszenie, zobaczymy czy wgl będzie nam się to chciało, bo jeśli kupimy większy karton to nam się do drukarki nie zmieści :P i jedynie na wkladce jak piasłam będzie mapka i może info o winie, no i na tym większym kwadracie podstawowy tekst o ślubie i weselu jeszcze nie wiem jak rozwiązać problem żeby się nie otwierały te koperty heh.. A czym je kleje- jeszcze nie mam pojęcia.. bo na razie miałam tylko taśmę klejącą bo to były takie z głupa próby :P Cytat:
Bry. ja zmykam do nauki, a wieczorem na 2 zmiane do pracy.. matko. nie wyobrazam sobie powrotu w okolicach północy skoro tak zimno!!
|
||
|
|
|
#2407 | |
|
Zakorzenienie
|
Bry bry, u nas zimno i sypie
![]() Mnie by odpowiadał czwartek, TŻ wolałby piątek.... bo on generalnie nigdy nie chciał slubu w tygodniu i jest strasznie zawiedziony. Ja bardziej od piątku wolę czwartek.. bo mam swiadomość, iż moi "dostawcy" czyt. DJ, foto, kamera, itp. będą mieli w sobotę kolejną imprezę i nie chce, zeby z mojej imprezy zwijali się przedwcześnie, albo myślami byli już przy drugiej robocie. Niby nie powinno miec to miejsca.. ale wszyscy jesteśmy ludźmi i każdy majac perspektywę np. 2-3 godz. snu będzie robić wszystko, by załatwić sobie tego czasu choć troszkę więcej. Cytat:
A ja wybieram się na szkolenie. Zakładamy z dziewczynami stowarzyszenie i dzis miałyśmy mieć szkolenie z psami na dworze.. z powodu pogody będzie w środku.. dzięki Bogu
|
|
|
|
|
#2408 |
|
Zakorzenienie
|
Tunia, daj pozniej znać
Zbieram się do pracy....a tak mi się nie chce ![]() Dziewczyny, macie juz ustalone budzety? Ja cały czas go modyfikuje i juz mnie to meczy tymbardziej, ze zupełnie sami będziemy wszystko opłacać, wiec własciwie kazdy grosz się liczy ![]() mi póki co wychodzi 29-30 tys na wesele 80osobowe jednodniowe
|
|
|
|
#2409 |
|
Rozeznanie
|
Witam się ze szkoły
Tunia ja Cię rozumiem. Też tak mam ale robienie wojny nic nie poprawi a wręcz przeciwnie. Tak samo zbieranie w sobie i nagły wyrzut. Trzeba na spokojnie i na bieżąco wyjaśniać. Napisz może do niego czy wrócił bo martwisz. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#2410 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
My już od 1,5 roku mamy wielki plik z excela który ciągle zwiększa swoją objętość..i ceny niestety nie zachwycają.. nam za wesele jednodniowe za ok 160 osob wychodzi ok 54 tysiące, ale mamy np nadzieje że część osób nam odmówi mimo wszystko.. bo jeszcze dużo musimy zarobić. więc z opłacaniem samemu nie jesteście sami, sporo nas tu takich jest. |
|
|
|
|
#2411 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej, ale dzisiaj sypie
masakra, a zimno jak cholera ![]() Tunia musicie pogadać, ja tego inaczej nie widzę. Jak mam taką sytuację, że Tż zabaluje i się nie odzywa to na drugi dzień MUSZĘ się wykrzyczeć, że jest nieodpowiedzialnym gówniarzem, że nie śpię przez niego całą noc, że nie jest już sam i ktoś się o niego martwi. Od razu mu mina rzednie i przeprasza a potem rozmawiamy i rozmawiamy .. i wszystko jest jasne Witam nową PM Dzisiaj mam jakże ambitne plany nauki na poniedziałkowy egzamin, a potem idę na sprowadziny do kuzynki
|
#2412 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Może zrób taką nakładkę ze wstążki sklejoną monogramem ![]() Cytat:
Wesele 150 osób (nie oszczędzałam na fotografie i kamerzyście, oszczędzam na papaterii bo robię sama i mam nadzieję, że upoluję tanio suknię , mamy złoto na obrączki i bardzo tanią salę, z samochodu rezugnujemy) wyniesie nas coś około 40 - 50 tys. (mam nadzieję, że bliżej tej dolnej granicy ^^), tzn, według aktualnych obliczeń.
Edytowane przez n91adine Czas edycji: 2014-01-25 o 10:22 |
||
|
|
|
#2413 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
uda mi się, uuuuda!
|
|
#2414 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
yyyy... też połowy nie zrozumiałam
|
|
|
|
|
#2415 |
|
Wtajemniczenie
|
daje czadu
i te gesty
|
#2416 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||
|
|
|
#2417 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki za odp
no ją mam tania suknie (300zł), nie chcemy kamerzysty, fotograf po znajomosci, dj zamiast zespołu nasza sala to 230zł/os w czwartek (w sob 290zł), ale juz ze wszystkim, z alko, z tortem itd. Ale chcielismy elegancka salę bankietowa, wiec trzeba zapłacić niestety i jeszcze jedna fanaberia moja to bukiet z broszek chce, bo nie lubie zywych kwiatów ![]() A tak to ja wszystkim oszczedzamy. Jeszcze mnie martwi transport z kosciola na sale (20km) i z sali do domów (min 20km) ![]() Chyba, ze znajdziemy tanszą salę dlatego m.in chce isc na targi slubne
|
|
|
|
#2418 |
|
Zakorzenienie
|
Zadzwonił :P
I jak zauważył, że jestem zła to przepraszał... Z tymi facetami... Wytłumaczenie było takie, że skoro poszłam spać to on postanowił zadzwonić rano... Ja mam prawie 50tys w kalkulatorze... Rodzice mi dają 20tys i mam się rządzić. Dobrze, że kieckę kupuje sama i wszelkie pierdółki
|
#2419 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2420 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2421 |
|
... choć nie Westwood
|
Ja nie zapisywalam wydatków, chyba za bardzo się boję
. Na sama salę idzie ok 30 tys (zakładając 160 osób), a gdzie zespół, fotograf, kamerzysta, suknia, alkohol, samochód, kościół...
|
|
#2422 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2423 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:32 ---------- Taaak, dzięki niej mam nadzieję zaoszczędzić
|
|
#2424 |
|
Zakorzenienie
|
ja sobie nawet nie jestem w stanie wyobrazić jak z w Naszej okolicy i z moimi wymaganiami zrobić wesele taniej więc już się nie załamuję
wcześniej mnie ta kwota przerażała no ale i tak dają nam rodziny, moi dziadkowie nawet za zaliczki mi pozwracali bo: "jakim prawem ja mam płacić za to ze swoich pieniędzy" więc się nie kłócę już z nimi
|
|
|
|
#2425 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to ma funkcjonować jako koperta więc koperty raczej nie są jakieś ozdobne :P pieczątek na pewno robić nie będę bo Tżta pierwsza zasada to prostota ![]() Na wątku ślubnym DIY była dziewczyna która robiła prawie identyczne zaproszenia (co mnie przez chwilę trochę zmartwiło bo myślałam że znalazłam coś oryginalnego na hamerykanskich stronach haha :P) i ona właśnie miała monogramy na wstążce, ale wiem że TŻtowi to też nie pasuje więc.. mam ciężki orzech do zgryzienia.. :P tym bardziej że między nami jest ostatnio bardzo kiepsko, więc cokolwiek bym i tak teraz nie zrobiła to będzie źle Cytat:
Widzisz.. u nas cena za jedną osobę za jednodniowe wesele to 180/190 osob (zalezy czy będziemy mieć powyżej czy poniżej 120osob).. gdybysmy chcieli poprawiny to chyba 100 zł za drugi dzień dlatego my zrobimy jakąś małą imprezkę rodzinną koło domu, jedzenia na pewno mnóstwo zostanie, do tego może jakiś mały grill więc no.. za 160 osob sama sala wychodzi kupę kasy :P a gdzie ciasta, torty, alkohole... :P i inne opłaty :P
|
||
|
|
|
#2426 |
|
Zakorzenienie
|
u mnie to w ogóle nawet takich sal nie ma, żeby mieć kucharkę, jedynie remizy w starym stylu ale takie no...nie
po prostu się nie da taniej, eh
|
|
|
|
#2427 |
|
Zadomowienie
|
A ja się pochwalę
byliśmy z Tżem z rana w kancelarii w kościele i zaklepaliśmy już date na 7.02.2015 na godz. 16:00 Jupii!!! Wreszcie coś się rusza ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2428 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
super hiper extra wesele mogłoby kosztować ok. 100 tys, tak żeby sobie na niczym nie szczędzić
|
|
#2429 |
|
Zakorzenienie
|
mnie tż wczoraj znowu rozwalił
bierze to moje zaproszenie i tak "mogę sobie podnieść, popatrzeć? ładneee, kurdeeee robi się poważnie" i ta jego mina a za chwilę "zaczyna mi się podobać to całe wesele" a ja już prawie z ryjem na niego, jak to ZACZYNA
|
|
|
|
#2430 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
no i + jest duuża ilość miejsca
![]() |
Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 06:32.

)

ale przecież na takie tematy to są i tak tylko takie falowe naloty
takze domyslam sie co czujesz