|
Notka |
|
Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
Pokaż wyniki sondy: Czy kolejną część robimy na odchowalni ?? | |||
tak |
![]() ![]() ![]() ![]() |
22 | 57,89% |
nie |
![]() ![]() ![]() ![]() |
16 | 42,11% |
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#1051 | ||
Raczkowanie
|
Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11
Hej
![]() ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Widzę,że u Was też wesoło ![]() ![]()
![]() |
#1052 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1053 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1054 |
Zadomowienie
|
Nasz wczoraj koncertował sprawiały dzień,ale jak usnal o 2to do 6 spał, później o 7 usnal i jeszcze śpi. Wcześniej mąż mi kazał go wybudzac co 3 godz ale po wczorajszych krzykach zmienił zdanie ma spać ile chce
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1055 |
Zakorzenienie
|
#1056 | ||||||||
Raczkowanie
|
Witajcie
![]() Próbowałam z tabletu odpisać w końcu i przeszkodziło mi nie pisanie, ale to że nie mogłam przewijać w okienku z odpowiedzią ![]() ![]() Cytat:
A z szybkim cc nie na pusty żołądek to nie ma paniki, przecież to się często zdarza, jak jest nagłe zagrożenie, a kobiety musiałyby całą ciążę nie jeść żeby być na każdą chwilę przygotowane ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Amberella trzymam kciuki za szybkie przejście żółtaczki i wyjście do domu! ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Edytowane przez Inw Czas edycji: 2014-01-25 o 09:24 |
||||||||
![]() ![]() |
![]() |
#1057 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Może dzieć uciska Ci na jakiś nerw?? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Amberella życzę dużo zdrówka dla Was ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Mam taką koszmarną zgagę, że już wytrzymać nie mogę ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1058 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
strasznie mnie dziś w nocy męczyła zgaga...brrr Ja też coś czuję, że najpierw było zagrożenie przedwczesnym porodem przez skracającą się szyjkę, a teraz okazuje się, że szyjka trzyma nadal jak należy i wcale nic wcześniej się nie zacznie dziać.
![]() ![]() |
![]() |
#1059 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
No i komfort biegania z gołymi piersiami tez jest nieoceniony. ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:46 ---------- lnw a z ciekawości: na który szpital namawia Cię Twój lekarz? Podjęłas już decyzje?
![]() |
#1060 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja sie denerwuje ,ze nie mam skurczy tak jak Wy-ze czuje napinanie sie brzucha,wiem ile sekund i co ile. Ja mam tylko bole jak na @ mocniejsze i słabsze. Z Natanem mialam podobnie dlatego sie pbawiam czy bede wiedziała kiedy sie zacznie.... w sumie czuje sie podobnie jakbym juz urodzila- spojenie mnie rwie i boli jak cholera,wstanie z lozka to minimum 3-5minut, w nocy przekrecic sie z boku na bok to jakas katorga
Julia Renata 28.01.2014 11:30 ![]() Nataniel 16.06.2009r. ![]() Marzec 2015- 29 tydz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1061 | ||||||||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
[1=830b3402b90be91bee3a8a4 ac8547146eb396896_6583840 e13f22;44791844] Dziewczyny, moje dziecko chyba odziedziczyło "rułę do spania" po rodzicach. Zasnęłam o 12, mała obudziła mnie o 4, i spałam potem od 6 do 9. Szał!! ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.[/QUOTE] Zazdraszczam.. U mnie dziś była opcja "Matka, możesz padać na ryj tylko uważaj na cyce". Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() ![]() Dajesz! ![]() ![]() Dziewczyny, jak odbijacie maluchy? Bo ja najwyraźniej nie potrafię bo młody nie chce bekać. Ile czasu Wam to zajmuje?
![]() |
#1062 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Chyba dostaje płaskodupia od lezenia na bokach ![]()
Julia Renata 28.01.2014 11:30 ![]() Nataniel 16.06.2009r. ![]() Marzec 2015- 29 tydz ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1063 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() O bólu po operacji wolę nie myśleć.... ![]() Mnie też to czeka... ![]()
![]() |
#1064 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1065 | |
Wtajemniczenie
|
Ważka
![]() Lolita ![]() Magnusia ![]() ---------- Dopisano o 11:37 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#1066 |
Zakorzenienie
|
o matko i córko już mnie dopingują
![]() ![]()
#1067 | ||
Raczkowanie
|
A już myślałam że może ten sam
![]() Cytat:
![]() A ze szpitalem to lekarz namawia mnie na Bielański, ale planuję pojechać na Żelazną, a jako awaryjny Solec. Chociaż Solec mnie kusi żeby od razu tam jechać, bo na stronie podają że robią od razu w ramach badań usg główki, brzuszka i bioderek. I zastanawiam się czy tak wcześnie robione mają sens, bo zawsze wtedy mniej wychodzenia z noworodkiem na ten mróz, to swoją wygodę porodową i poporodową bym poświęciła wtedy na rzecz badań. Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1068 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Lepiej trzmajmy sie mojego scernariusza ![]() Nastaw sie że będziesz w gronie tych co rach ciach wstają i ogarniają wszystko na luzie ![]() Nie chce myśleć o tym bólu i tych nieprzyjemnościach-przecież i tak nie jestem w stanie wyobraźić sobie jak będzie bolało ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1069 | |
Wtajemniczenie
|
No w końcu - jakby nie było - siedzę za Tobą w poczekalni na krzesełku
![]() ---------- Dopisano o 12:04 ---------- Poprzedni post napisano o 12:03 ---------- Cytat:
![]() Trzęsę gaciami ze strachu.
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#1070 |
Rozeznanie
|
U mnie wszelkie skurcze-przepowiadacze zniknęły. Moze bede chodziła z brzuchem kolejne 9-miesięcy?
![]() ![]() Któraś z Was pytała o ktg. Ja chodzę od 36 tyg, ale u mnie to tak wypadło przed świętami i ginka chciała skontrolować sytuacje przed przerwą świąteczną. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1071 |
Rozeznanie
|
Amberella-Jż niedługo i wyjdziesz do domu, na pewno poczujesz się lepiej. Wiadomo jak to jest w szpitalach. A pro po dlaczego ci dokarmiają skoro masz pokarm ??
![]() Justien- fajnie ,że córcia tak dobrze ci przesypia, oby tak zostało ![]() Witam się południowo. Wczoraj usnęłam niemal na siedząco . Dzisiaj spałam prawie do 11 ![]() ![]()
#1072 |
Zakorzenienie
|
Selena
![]() ---------- Dopisano o 12:27 ---------- Poprzedni post napisano o 12:13 ---------- Chyba jakieś skurcze dostaje o 12 tak mnie wzięło że aż usiadłam z tyłkiem, ale to nie pomogło, o 12:22 znowu, tym razem leże....pochodzę trochę i zobaczę co się będzie działo.....może to coś wróży....tak bardzo bym chciała ![]()
#1073 | |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry!
dziewczęta, dzięki za dalsze opisy porodów ![]() ![]() Wasze Kruszynki są prześliczne. Ja psychicznie jestem już gotowa do porodu. Nie mam co prawda wszystkiego zrobionego na itp top, ale po prostu jakoś niecierpliwi mnie to oczekiwanie. Byłam wczoraj na USG - z mała wszystko ok tylko trochę przyduża jest :/ co dla mnie nie jest wcale korzystne. Wazy 3200, ale pani dr oszacowala na 3400, bo główka wychodziła mała (a miedzy innymi na podstawie jej wielkości szacuje się wagę dziecka), ponieważ wstawiona jest już w kanał rodnych i trochę "spłaszczona". Generalnie mogłabym już rodzic, ale nic na razie na to nie wskazuje. Chyba, ze to zacznie się nagle. Zdjęcie twarzy z USG trochę mnie przeraża, moja córka ma ogromny nos i to chyba po mnie ![]() Kochać będę i wielkiego nochala ![]() Agatko - co do wykupionej indyw. opieki położnej (pisze o Wawie bo to cena 1500 zł) - z tego co wiem na Żelaznej jest bardzo dobra opieka (zreszta dziewczyny potwierdzają). Jeśli kobieta czuje się niepewnie, albo bardzo boi się pobytu w szpitalu i stać ja na opłacenie indywidualnej opieki położnej to ok, myśle ze to bardzo dobre rozwiazanie. Ja pytałam się swojej pani dr, która pracuje na Żelaznej tylko na oddziale patologii, czy mam "wykupywać" położna. Ona mi odpowiedziała, ze jeśli nie będzie mi przeszkadzało to, ze położne bedą się zmieniać (wiadomo, poród zazwyczaj trwa długo i obejmuje rożne zmiany) i jeśli nie boje się panicznie szpitala to nie ma takiej potrzeby. Ja generalnie szpitala się nie boje. Reasumujac pani dr nie namawiała. Większość moich koleżanek rodziło na Żelaznej - te które wykupywaly usługę pryw. Zazwyczaj twierdziły, ze nie było w sumie takiej potrzeby, bo i tak to głównie TZ pełnił role bufora pomiędzy rodzica a położna czy lekarzem. Mam tez kilka koleżanek, które w ogóle żałowaly, ze wydały te 1500 zł. Myśle, ze dobra strategie przyjęła Perfuzja - miała długi i bardzo męczący poród i ta jedynka wykupiona dobrze się sprawdziła. Wiem tez, ze niektóre dziewczyny nie chcą jedynek, bo wola sobie pogadać z innymi pacjentkami. Myśle, ze to wszystko kwestia indywidualna. Magnusia jest zadowolona z kontaktów ze swoją położna (tak mi się przynajmniej wydaje ![]() Mi szkoda kasy - 1500 zł - wole ja trzymać na jakieś nagle przypadki, ale jeśli nie ma się problemu z kasa, a ma to pomoc w poczuciu się zaopiekowana to warto kupić. Sorry za taki długi wywód, ale sama się nad tym długo zastanawiałam ![]() A tak na marginesie, jak robiłam reaserch wsród koleżanek to okazało się, ze jedna z nich rodziła z Janette ![]() ![]() Cytat:
![]() I cieszę się, ze wszystko z Wami jest ok uff Edytowane przez milka-pilka Czas edycji: 2014-01-25 o 11:40 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1074 |
Raczkowanie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1075 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Damy rade, musimy. Mi też sie nie usmiecha przeżywać tematy poporodowe związane z cesarką. Tym bardziej po szybkim porodzie Gosi(nie wliczam przeżyła przez wcześniejsze dni ) bez nacięcia bez pęknięcia...tylko brakowało ZZO ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1076 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Ja koncze sprzatanie, obiore ziemniaki i lecimy na stadion z małym pograc w piłke jesli pogoda bedzie łaskawa ![]() ![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#1077 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
tak ja jestem zadowolona z relacji z moją położną ![]() Dodatkowo my tez bierzemy tą jedynkę poporodową bo mąż chce być z nami cały czas. Zastanawiałam się nad tym ale Perfuzja ostatecznie rozwiała moje wątpliwości ![]() ---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- zrobiłam rosół, sałatkę jarzynową i teraz sos do mięsa robię- jestem zmordowana i pot mi się po dupie leje
![]() |
#1078 |
Raczkowanie
|
Dziewczyny, dobijają mnie moje sny :/ nigdy nie wierzyłam w takie rzeczy ale drugi raz po 3 tygodniach śni mi sie wielki sztorm na morzu który zakrywa plaże i topi ludzi, dzieci skakaly z budynków bo nie chciały utonąć a ja staram sie
Zakleić szyby taśmami przed wodą - po obudzeniu sie jeszcze przez godzinę do siebie dochodzilam :/ oczywiście głupia sprawdziłam w senniku skoro to juz drugi raz taki sen, a nigdy nie wierzyłam w takie rzeczy i co? Nadchodzącą groźna choroba ![]() ![]() ![]() A z bardziej realnych aspektów życiowych - nigdy nie poznałam czym jest uczucie zgaga, a wczoraj - DWA TYGODNIE PRZED TERMINEM - poczułam ten ból ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#1079 |
Rozeznanie
|
Tez bede na po porodzie w 1-osobowej sali
![]() No i biorę sie zaraz za prasowanie ostatniej partii ubranek ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#1080 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:43.