Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy! - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-25, 09:47   #841
s i l v e r
Zakorzenienie

Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!

Cytat:
Napisane przez neti1 Pokaż wiadomość
A jak na trzydniowke to nie za niska gorączka? tzn dobrze ze tylko tyle ma, ale myślałam ze 3dniowka to z wysoka gorączką..poza tym top nic więcej nam nie dolega...

Dziewczyny..a może żółty z szarym? Mamy w takich kolorach pokój...jak zrobie pompony... To potem moge zawiesić mu nad łóżeczkiem i bedzie pasować, HĘ??

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ----------

Cytat:
Napisane przez bokeh Pokaż wiadomość
Supernowej! Ja nie mam nic kupione i nie mam kasy bede musiała coś wybrać z szafy.... W której nic nie mam a przypominam ze jutro 50 rodziców z rodakiem Hani dla rodziny a w poniedziałek impreza Hani kinderowa... Może za klauna sie przebiore....

ja też nie miałam kasy. Założyłam sukienkę którą kupiłam na chrzciny. Do tego żakiet (wyciągnięty z szafy)
Stary 2014-01-25, 09:54   #842
s i l v e r
Zakorzenienie

mój śpioszek
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2014-01-24 17.31.44.jpg (111,8 KB, 34 załadowań)
Stary 2014-01-25, 09:56   #843
misiaeel
Wtajemniczenie

Cytat:
Antonio znow ma 37,5...wstał zjadł troszke mleka ..poleszak z nami w łóżku a teraz już spi..czy gorączka przy zębach może tyle trwać??

ja tez bym obstawiała 3dniówkę bo temperatura przy niej wcale nie musi być taka wysoka jak np u nas

Cytat:
Napisane przez pstryczek84 Pokaż wiadomość
[/B]

Blogerko - heeeeeej! zagladaj czesciej! i foty Przystojniaczka poprosze

o przepraszam, Sylwietta jako miszcz demotywatorow byla pierwsza!
tylko potem ze tak powiem czasu nie miala i przejelam po niej paleczke

przynajmniej prawie same zdrowe rzeczy
nic mu nie bedzie
co do mamy i taty- taki etap, przejdzie. kiedys
co do plamek nie pomoge niestety..

jedziemy dzis do tesciow i na zakupy bo juz sie nam sloiczki pokonczyly a mlody sie wypial na moje zupki
podskoczymy do tesciow na chwilke tez i damy kalendarz.
nie bedziemy brac Kuby, zostanie z moja mama. jak narazie - 18

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

a moze to trzydniowka?
u nas -16
Cytat:
Kubulex robi mi porzadki w komodzie wiec mam chwilke..
wyczailam tableta na all, uzywke, srakiej firmy ale z gwarancja do 2015 - tzw nietrafiony prezent. ponoc raz odpalany. nowka 700, myslalam ze dam max 300 ale cena juz prawie te 300 a 2 dni do konca jeszcze
maz mowi ze nie kupuj to juz lepeij dolozyc troszke i miec nowke itd...a za chwilke - Bo ty to zawsze popsujesz mi moje plany
pytam sie -jakie plany?????????????
a ten - bo mialem Ci na urodziny kupic

tylko teraz musze ogarnac temat neta wifiowego w szkole bo jak nie bedzie to tablet mi nie potrzebny bedzie. mamy lapka-wystarczy a tablet przydalby mi sie do szkoly, do tego dziennika elektrycznego
no nic, nie spieszy sie...
ale malz mnie zaskoczyl, nie powiem
no to spisał się Mężu
Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Blogerko córko marnotrawna, witaj

Neti a może faktycznie trzydniówka?

Szaja no to chyba Kleparz

Pstryku zaskoczył Cię ja mam za chwilę urodziny i pewnie zapomni w tamtym roku bodajże było tak, że moja mama mi przy nim POD koniec dnia już składała życzenia i on się zmieszał, bo zapomniał, jechał po kwiatki.. Ale mnie to nie ucieszyło ani trochę... takie.. przypomniane i na szybko..
eh.
Cytat:
Supernowej! Ja nie mam nic kupione i nie mam kasy bede musiała coś wybrać z szafy.... W której nic nie mam a przypominam ze jutro 50 rodziców z rodakiem Hani dla rodziny a w poniedziałek impreza Hani kinderowa... Może za klauna sie przebiore....

No mi sie też tak wydaje. A może coś zielono żółtego, albo... Bezowy z turkusem? Albo turkus z fioletem... Nie wiem?

Ja nie wiem czy zdarze z pomponami chlip chlip
też nie mam się w co ubrać i też już kasy nie mam:/
Cytat:
A jak na trzydniowke to nie za niska gorączka? tzn dobrze ze tylko tyle ma, ale myślałam ze 3dniowka to z wysoka gorączką..poza tym top nic więcej nam nie dolega...

Dziewczyny..a może żółty z szarym? Mamy w takich kolorach pokój...jak zrobie pompony... To potem moge zawiesić mu nad łóżeczkiem i bedzie pasować, HĘ??

---------- Dopisano o 10:33 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ----------

Szaja...kieca fajoska...a to kinono tyz fajne

żólty z szarym też fajnie

Aniołki[*][*]25.01.2012
misiaeel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 09:59   #844
s i l v e r
Zakorzenienie

meneq, super że u Was nocka udana U nas podobnie. Jedna pobudka o 5.00 i spanie dalej do 7.30.

Lady, jak się czujesz? Jak oczy??? I jak Piotruś?
Stary 2014-01-25, 10:01   #845
elllmi
Zakorzenienie

hej

popijam kawkę, obserwuję sikorki za oknem, młody spi, TŻ gdzieś wybył - cisza i spokój

Pstryczku
, to ja nie pokojaryzłam coś, że Sylwia pierwsza nas demotami zasypywała

Neti, szary i żółty będą super

a co do niemania się w co ubrać, to standard - ja kupiłam sobie na szybko bluzkę, jak jechałam odebrać tort, także nie zaszalałam; a teraz potrzebuję spodni do pracy, bo non stop w tych samych chodzę i nie mam kutwa kasy

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 10:13   #846
hje
Zakorzenienie

Cytat:
hejka.
Kuba od 3 nocy cuduje. nie budzi sie co prawda ale ma problem z zasnieciem.
My tak mamy od jakichś dwóch tyg., czyli odkąd Pola tak późno zasypia - zawsze usypiam ją na 2-3 razy

Cytat:
a moze to trzydniowka?
I ja obstawiam

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość
u nas -16
A u nas -15 I śnieżek delikatny prószy

Fewciu, buziaki dla Blaneczki za skończenie 11 miesięcy!

----------------------

Przespaliśmy całą noc Pola całą w łóżeczku Od 23.23 do 8.40

Lecę dalej sprzątać, bo po południu śmigamy do t. Musimy sie pochwalić

hje jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 10:32   #847
s i l v e r
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez hje Pokaż wiadomość

Fewciu, moc buziaczków dla Blanki za skończne 11 m-cy

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-25, 10:46   #848
szklanka19
Zadomowienie

Dzień dobry

Buziaki roczkowe i miesięcznicowe

Neti ja też myślę, że szary z żółtym lepszy i zdrówka dla Antosia!

Hje brawa za kroczki Polusi

Nancy nie martw się tym ciasteczkiem, nie powinno się nic dziać

Nawijko jak mi kiedyś Ewa pochłonęła kawałek ręcznika papierowego i się martwiłam to Mama mi powiedziała,, że choćbym sprzątała dzień i noc to dziecko i tak znajdzie coś niedozwolonego i zje, a ja nawet nie będę wiedzieć oby Kubusiowi nic nie było!

Meneq przepraszam, że dopiero dziś, ale po tym szpitalu ciągle coś. A ja myślałam, że nie chcesz używać czekolady, w takim razie zrobiłabym coś na kształt gęstej polewy, ale np. z mlekiem kokosowym zamiast zwykłego, albo z dodatkiem alkoholu dla aromatu i ew. "zagęszczała" kawałkami prawdziwej. Robiłam kiedyś coś podobnego, ale do suszonych śliwek, do środka dawałam marcepan, a śliwki obtaczałam w orzeszkach i migdałach i oby ;os zadecydował za Was już niedługo

Nie ogarniamy się dalej po szpitalu. Dzisiejsza noc o niebo lepsza bo Ewa spała ok. 50 minut bez cycka, także wyobraźcie sobie jak było wcześniej Jeść nie, spać nie, zasypiać nie, tylko mama i ciumelun. Padnięta jestem, a dodatkowo niesamowicie mnie wciągnęło szydełkowanie i zrobiłam Ewie szaliczek i czapkę, a teraz kończę sukienkę na roczek. Żadne cudo, ale daje mi dużo radości i chyba będę się tym dłużej bawić Tylko oczy bolą bo "mam czas" dopiero ok. 23. A marzy mi się szydełkowy miś dla Ewy, ale raczej przed urodzinami już nie dam rady.
szklanka19 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 10:55   #849
bokeh
Zakorzenienie

Silver, moja Hania tez tak spi ! i tez ta rączke tak podwija, musze jej zawsze odwijac, bo ja też czasem tak spie i potem mnie boli jak wstaje...

dziewczyny, haha hania jeszcze nie dostała lalki, ale mama sie nia ciągle bawi robie jej fryzury, przebieram... no zwariowałam a i juz mam stół na słodycze przystrojony dla hani prawie, bo stwierdziłam że jutro nie będzie kiedy bo t aimpreza, a wponiedziałek no to będe raczej w kuchni i czasu pewnie nie będzie. I balony dmuchać... ale to już tz się tym zajmie
Stary 2014-01-25, 11:01   #850
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez hope01 Pokaż wiadomość
Neti trzydniówka może być czasem nawet bez goraczki

Naprawdę? no to jak bez gorączki i innych objawow...top skąd wiadomo ze to trzydniówka? Jeśli moje pytania wydadza się śmieszne...nie śmiejcie się bo ja naprawdę nie wiem

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
neti1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 11:10   #851
bokeh
Zakorzenienie

Cytat:
Naprawdę? no to jak bez gorączki i innych objawow...top skąd wiadomo ze to trzydniówka? Jeśli moje pytania wydadza się śmieszne...nie śmiejcie się bo ja naprawdę nie wiem
no po wysypce, która potem wystepuje

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-25, 11:31   #852
meduzza
Zadomowienie

Cytat:
Może teraz sie uda...
Fajoska lala, na Twoim miejscu też bym się bawiła a kto wie czy bym w ogóle Małej dała
Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
- Stasiu Kolasa byłby lepszy
- Może i lepszy... bo taki swojski. Ale nie taki przystojny

O 21.30 "Galimatias czyli kogel-mogel II"
(tak tak, wiem że słabizna przy jedynce ale i tak uwielbiam... )
Oglądałam wczoraj i muszę przyznać, że baardzo mi się podobało, TŻtowi też. Zupełnie inne spojrzenie bo dziewczyna bardzo młoda a wszystko inaczej kiedyś było: najpierw ślub, dzieci. Studia to był wymysł ehhh Mnie się najbardziej podobało, że na swoim byli od razu... Nie to co ja... z teściami pewno do 40tki
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość
hej
jestem na 12 stronie
tata mi podrzucił radlerka, to jakoś dam radę nadrobić

spóźnione buziaki dla Amelki, Blanki, Oskara, Pitera i Mikiego

na razie rzuciło mi się w oczy, że Bartuś zaczął biegać

i dekoracje bokeh
kurde, u nas to jak przyszli na roczek Fifka, to zaczęli się podśmiechiwać, że balony powiesiłam i czapeczki dla dzieciaków miałam, bo przecież jeszcze nie rozumie i nie wie, po co to także od razu wiedziałąm, żeby nic nie robić

lecę nadrabiać dalej
Wiesz co, u mnie chyba tak samo będzie Ale mam to w dupie bo ja przeżywam teraz drugie dzieciństwo z tżtem i dla mnie takie rzeczy są cudowne i bardzo się tym jaramy
Cytat:
Napisane przez eff8 Pokaż wiadomość
Moja kolezanka wlasnie bardzo mi polecala nebulizator i sama sie zastanawiam nad jego kupnem...

zapomnialam sie Wam chwalic ze my juz od ponad tygodnia nie uzywamy smoczka, poki co lezy schowany i niepamietany mam nadzieje ze tak zostanie
Eff wszystkiego najlepszego dla Mikołajka Niech rośnie zdrowy i wesoły chłopak!!
Gratki za porzucenie smoka, u nas niestety jest go trochę, staram się go chować ale teście i tż nie widzą w smoku nic złego
Cytat:
Napisane przez iffonka7 Pokaż wiadomość
hje dla Poli, Bartusiowi tez juz coraz lepiej idzie chodzenie

fewciu nawet nie wiesz jak się ciesze że udało ci sie wszystko z praca

Lady, bokeh, deli

Kurcze dziewczyny dostałam dzisiaj telefon że w przyszłym tygodniu mam sie stawić na rozmowe o prace, i niby super przecież sama 2 dni temu leciałam z podaniem tylko że dzisiaj dopadły mnie jakieś wątpliwości tzn. Bartek miałby zostać w domu z moim tata, oczywiście on bardzo kocha swojego wnuka ale tak jak kiedyś pisałam ciągle nosiłby go na ręka, oglądal z nim telewizor i dawał pilot, po prostu jakoś tak się boje, że nie będzie się nim w 100 % dobrze zajmował. Wiem to na razie tylko rozmowa o prace, nic pewnego ale................
Rozumiem Cię doskonale, mam to samo zostawiając Juliankę z teściem ale chyba świata nie zbawimy i wiadomo, że nikt nie będzie się tak dobrze zajmował jak my chyba nie masz wyboru.... Chyba, że czujesz, że jeszcze nie czas to całkiem inna kwestia
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44789075]A na jutro kupiłam to mama fundnęła, 30zł na wyprzy:

http://www.hm.com/us/product/14748?article=14748-A

i do tego sukienka prawie taka, tylko bez tego paska na przodzie: http://static2.iwoman.pl/i/galeria/161/16/359585.jpg

w camaieu, 45zł, też wyprz i do duuuża, nowa coś 189zł? w życiu bym nie dała tyle...[/QUOTE]
Ulalala super nietoperz, lubię takie. Niestety ja też jak Bokeh nic nie mam i raczej będę musiała wygrzebać jakiś staroć z szafy
Cytat:
Pola zasnęła o 23:23
O kurde, współczuję Wam
Cytat:
Napisane przez marta00537 Pokaż wiadomość
Jka tak Was czytam, jak Wasze dzieci nie chorują to mój Filip to chyba mały chorowitek przechodził 2 razy obturacyjne zapalenie oskrzeli, 2x zapalenie gardła z powięszonymi migdałkami ( w tym wymioty i wysoka gorączka) 2x zapalenie ukł. moczowego w komplecie z zapaleniem spojówek, 2x byliśmy w szpitalu, już ze 4 razy miał katar, przechodził biegunke podczas antybiotykoterapii, ponad to ma szmery na serduszku (prawdopodobnie po przebytym zapaleniu oskrzeli) i jesteśmy pod obserwacją w kierunku astmy. ale to i tak wszystko pikuś...
Nie wiem może ja coś źle robię i na piersi do tej pory i tyle już chorował
Ojejku co się napoprzeżywaliście Niesprawiedliwe to...
Cytat:
Napisane przez s i l v e r Pokaż wiadomość
mój śpioszek
Chyba nie ma nic bardziej uroczego Uwielbiam podglądać jak mój maluch śpi a jeszcze bardziej wchodzić do pokoju jak się obudzi jak jest taka czerwona na buzi, rozczochrana i roześmiana od razu.

Teście gdzieś wyszli, chyba sanki kupią sasasasa będziemy szaleć bez wózka
Mój bąk od 6 dni śpi bez przerwy 20-7 Wiecie jaka żywa wstaję o tej 7??

Edytowane przez meduzza
Czas edycji: 2014-01-25 o 11:33
meduzza jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 11:57   #853
meneq
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
Nancy, spokojnie, Kubus moze jesc wszystkie skladniki z tego ciastka
Miod rowniez?!
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 11:58   #854
gojka24
Zakorzenienie

Witam się po dłużeszj przerwie... Tż przedwczoraj wrócił, nadrabiałam starą część.... Dziś już jedzie także tej nawet nie zacznę pewnie.... Mam nadzieję, że atmosfera się poprawiła... Szkoda, żeby to nasze forum się posypało...
Trochę przykro mi się zrobiło, że nikt nie pamiętał o urodzinach mojej Paulinki, z drugiej strony rozumiem Was, bo w końcu nie było mnie na pierwszej stronie.... Ale to przecież nie jest najważniejsze.... Impreza w miarę się udała, pomijając fakt, że t. wściekła jak osa- nie wiadząc czemu, bo powodu nie miała... prezenty wszystkie udane.... Paulina zachwycina... Tort chyba się udał.. W sumie to moja rodzina chwaliła i wyraziła opinię na jego temat, od srtony tż nikt się na ten temat nie odezwał.. ale nie ważne... czepiać się nie będę....

Jak myślicie mogę małej nałożyć ciapki. Coś w tym stylu http://allegro.pl/ciapki-eur-21-12-1...842706167.html
Ogólnie jestem przeciwna nakładaniu takich butków na nóżki, ale strasznie zimno u nas od podłogi ciągnie... Ma na sobie rajstopki, spodenki i skarpetki, ale wydaje mi się, że nadal jej zimno.... Sama strasznie marznę.... no i chciałabym coś jej nałożyć na nóżki i już sama nie wiem co lepsze.....

Nie wiem czy uda mi się coś jeszcze napisać przed wyjazdem tż... Pewnie jesteście ciekawe jak wyszedł tort.. Oto i on.....
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 12:00   #855
gojka24
Zakorzenienie

coś się nie dodało.. MAm nadzieje, że teraz się uda...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg P1040533.jpg (144,1 KB, 43 załadowań)
gojka24 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 12:08   #856
meneq
Zakorzenienie

U nas dzis kolejny dzien pieknej pogody. Poszlismy na spacer nad ocean, Yae szalala ba plazy. A propos roznych "przysmakow", ktore dziecko zje, to tylko dzis Yae skosztowala: dwoch rodzajow glonow, wegla drzewnego, piasku, szyszki i bambusa.
meneq jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 12:58   #857
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Ill, to dawaj do klubu, tam jeszcze można
Cytat:
Napisane przez Kija80 Pokaż wiadomość
Jak już Hje pisała - w klubie można więc jak Ci to ma ulżyć to się nie krępuj
Aż takiego parcia nie mam. Powstrzymam się, może chociaż raz nie wyjdę na czepialską i tą która czeka aż ktoś coś napisze

Cytat:
Napisane przez misiaeel Pokaż wiadomość

też bym pojechała
chociaż u jednej zrozumienie

Cytat:
Może teraz sie uda...
cudowna
Cytat:
Napisane przez LadyWhisper Pokaż wiadomość
tylko, ze Pietraszko najpierw mial mega chrype i sie to trzymalo juz niemal 2tygodnie, doszedl kaszel straszny i katar wiec postanowila dac antybiotyk. nie dalo sie go wyleczyc po prostu i chyba sie bala, ze bedzie cos wiecej z tego. no wlasnie pytalam co gdyby sie to powtorzylo powiedziala zeby inhalowac ale nie mamy inhalatora (chyba musimy kupic - masz? jaki polecasz?)i ze wystawic wlasnie na dwor jak nie przejdzie to dzwonic po karetke i wtedy oni daja zastrzyk, czyli dokladnie tak jak napisalas;-) osobiscie mam nadzieje, ze to sie nie powtorzy ale czuje ze bede spala dzisiaj jak na szpilkach
kochana my mamy taki, Igor się go nie boi bo najpierw dałam mu tego pingwina do zabawy i grzecznie daje się inhalować
http://allegro.pl/inhalator-dla-dzie...907265260.html
Cytat:
Udanych łowów życzę
Szkoda że tak daleko mieszkam byśmy razem poszły
kochana jesteś. Też bym z Tobą chętnie poszła, nie tylko na ciuchy, i na spacer i na kawkę
Cytat:
Napisane przez elllmi Pokaż wiadomość

już sobie wyobrażam, co nakupisz

Cytat:
Napisane przez nancykenator Pokaż wiadomość
dziewczyny, pomóżcie... tż jest przykro, że Kuba go olewa. Tzn nie chce się z nim bawić, od razu leci do mnie, kurczowo trzyma się mojej nogawki i wystawia ręce, w kryzysowych sytuacjach woła "mama" albo "meme" i płacze.Tż nie umie go uspokoić, nie do końca wie jak się z nim bawić, nie jest w stanie go uśpić (tu się akurat nie dziwię, bo nie ma moich argumentów). W zeszłą sobotę jak byłam na szkoleniu to Kuba ponad 1 h płakał aż się zanosił i nie mógł oddechu złapać bo był zmęczony ale nie miał cycusia, tż nie umiał go uspokoić i wyciszyć. Dzisiaj tż wrócił z pracy, Kuba w tym czasie spał więc chciałam na szybko po coś do sklepu wyjść. Wracam a Kuba drze się w niebogłosy, płakał nawet jak wróciłam, pokazałam mu się ale płakusiał do momentu jak go wzięłam na ręce. Wtedy się uspokoił. I kurczę jestem w stanie zrozumieć tż, że jest mu przykro, bo on się stara a Kuba po prostu w tym okresie teraz woli mnie. Już nie wspomnę, że mnie to też troszkę jednak męczy, bo nawet wyjście do toalety kiedy Kuba siedzi prawie że przy mojej nodze i patrzy co robię jest kłopotliwe. O wyjściu do kuchni i zostawieniu go, żeby się przez chwilę pobawił sam mogę tylko pomarzyć. Nawet jak go zabieram ze sobą do kuchni i siedzi na podłodze a ja coś robię to jest źle, bo powinnam być z nim na podłodze. Wiem, że to taki etap (chyba ) ale jak Wy to oganiałyście?
I druga sprawa, jeśli mogę Was trochę pomęczyć... jakiś czas temu Kubie na brodzie wylazł taki mały czerwony placek. Pediatra powiedziała, żeby smarować Bepathenem, smarowała, nie było efektu więc przepisała Pimafucord i trochę zeszło ale takie suche zostało i dzisiaj zauważyłam znowu czerwony suchy placek na policzku i na drugim tylko suchą zmianę. I nie wiem... czy to faktycznie jakiś stan zapalny (Kuba non stop ręce w buzi, ślina śliną pogania), czy może tak objawia się alergia na mleko? Bo daję mu serek Bieluch, raz dałam jogurt naturalny, masełko też daję mu na kanapce... Jak myślicie?

ale się rozpisałam :/ przepraszam
U nas sytuacja jest taka że jak jesteśmy wszyscy w domu to Igor też ciąge do mnie idzie. jak chcę się zrelaksować i poleżeć wieczorem w wannie to stoi na drzwiach od łazienki i stuka rączkami. Jak jet sam z TŻtem to pięknie się bawią, zje od niego i zaśnie więc wszystko ok. No ale to dopiero jak częściej zaczęłam ich zostawiać samych, wcześniej tak pięknie nie było.

Co do tych placków czerwonych to niestety nie umiem pomóc ale może przez jakiś czas nie dawaj nabiału, poczekaj aż wszystko pięknie zniknie i zobacz czy to wróci jak znowu nabiał dasz. Jak się to zbiegnie czasowo to będzie podejrzane.
Stary 2014-01-25, 13:01   #858
Kija80
Zadomowienie

Meduzza w takim razie koniecznie musicie obejrzeć "Kogel-mogel", druga część też fajna ale jedynka to jest jak dla mnie mistrzostwo świata W sieci można bez problemu znaleźć, choćby na yt
Kija80 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 13:13   #859
nafiyqa
Zakorzenienie

Dzieki dziewczyny, oby faktycznie nic mu nie bylo. Poki co 2 kupki, ale sreberka brak...

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-25, 13:25   #860
ILLUSION
Wtajemniczenie

Cytat:
Heja...czyli granat z czerwienią za poważny? To jaki, zeby nie powielac kolorystyki chrzcinowej?
Jak tak dalej pójdzie to nie zdążę z wyborem do urodzin
Zgadzam się z elllmi że granat-czerwień odpada
A może zielono-żółto?, też do żółto-szarego wystroju będzie pasować a nie będzie wtedy za bardzo szaro...
Cytat:
Kubulex robi mi porzadki w komodzie wiec mam chwilke..
wyczailam tableta na all, uzywke, srakiej firmy ale z gwarancja do 2015 - tzw nietrafiony prezent. ponoc raz odpalany. nowka 700, myslalam ze dam max 300 ale cena juz prawie te 300 a 2 dni do konca jeszcze
maz mowi ze nie kupuj to juz lepeij dolozyc troszke i miec nowke itd...a za chwilke - Bo ty to zawsze popsujesz mi moje plany
pytam sie -jakie plany?????????????
a ten - bo mialem Ci na urodziny kupic

tylko teraz musze ogarnac temat neta wifiowego w szkole bo jak nie bedzie to tablet mi nie potrzebny bedzie. mamy lapka-wystarczy a tablet przydalby mi sie do szkoly, do tego dziennika elektrycznego
no nic, nie spieszy sie...
ale malz mnie zaskoczyl, nie powiem
dla męża, szkoda tylko że Ty w gorącej wodzie kąpana i niespodzianka nie wyszła
Cytat:
przepraszam ale
Cytat:
mój śpioszek
hehe cudnie, Igor też tak czasami śpi
Cytat:
Napisane przez szklanka19 Pokaż wiadomość
Nie ogarniamy się dalej po szpitalu. Dzisiejsza noc o niebo lepsza bo Ewa spała ok. 50 minut bez cycka, także wyobraźcie sobie jak było wcześniej Jeść nie, spać nie, zasypiać nie, tylko mama i ciumelun. Padnięta jestem, a dodatkowo niesamowicie mnie wciągnęło szydełkowanie i zrobiłam Ewie szaliczek i czapkę, a teraz kończę sukienkę na roczek. Żadne cudo, ale daje mi dużo radości i chyba będę się tym dłużej bawić Tylko oczy bolą bo "mam czas" dopiero ok. 23. A marzy mi się szydełkowy miś dla Ewy, ale raczej przed urodzinami już nie dam rady.
Mam nadzieję że Ewcia będzie lepiej współpracować i da Ci odsapnąć
I pokaż koniecznie co zrobiłaś!!!
Cytat:
Napisane przez gojka24 Pokaż wiadomość
Witam się po dłużeszj przerwie... Tż przedwczoraj wrócił, nadrabiałam starą część.... Dziś już jedzie także tej nawet nie zacznę pewnie.... Mam nadzieję, że atmosfera się poprawiła... Szkoda, żeby to nasze forum się posypało...
Trochę przykro mi się zrobiło, że nikt nie pamiętał o urodzinach mojej Paulinki, z drugiej strony rozumiem Was, bo w końcu nie było mnie na pierwszej stronie.... Ale to przecież nie jest najważniejsze.... Impreza w miarę się udała, pomijając fakt, że t. wściekła jak osa- nie wiadząc czemu, bo powodu nie miała... prezenty wszystkie udane.... Paulina zachwycina... Tort chyba się udał.. W sumie to moja rodzina chwaliła i wyraziła opinię na jego temat, od srtony tż nikt się na ten temat nie odezwał.. ale nie ważne... czepiać się nie będę....

Jak myślicie mogę małej nałożyć ciapki. Coś w tym stylu http://allegro.pl/ciapki-eur-21-12-1...842706167.html
Ogólnie jestem przeciwna nakładaniu takich butków na nóżki, ale strasznie zimno u nas od podłogi ciągnie... Ma na sobie rajstopki, spodenki i skarpetki, ale wydaje mi się, że nadal jej zimno.... Sama strasznie marznę.... no i chciałabym coś jej nałożyć na nóżki i już sama nie wiem co lepsze.....

Nie wiem czy uda mi się coś jeszcze napisać przed wyjazdem tż... Pewnie jesteście ciekawe jak wyszedł tort.. Oto i on.....
Śliczny tort! Masz talent zdecydowanie!
A co do tego że nikt nie pamiętał to nie tak...wiesz kilkadziesiąt dat zapamiętać który dzieciaczek kiedy urodzony to nie tak łatwo. O Igorka urodzinach też pewnie żadna by nie pamiętała żeby nie lista i nie mój podpis na forum. Ale dla mnie to oczywiste i nie byłoby mi przykro.
Spóźnione buziaki dla Paulinki

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Widziałyście?
http://radioszczecin.pl/1,107750,spr...eci-nie-zamarz

Ale młody smroda zrobił. Masakra Nie mam jak wynieść śmieci bo sama jestem z nim a nie będę go ciągnąć bo mróz straszny. A mi tak "waniajet" że nie wysiedzę. Chyba na balkon wywalę

Edytowane przez ILLUSION
Czas edycji: 2014-01-25 o 13:20
ILLUSION jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 14:38   #861
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

No to wystawiaj na balkon..ja zawsze wyrzicam na werande....bo mi "pachnie" w calym domu.
Alez mnie t. Wkurzyla...!! Napisze w k.

"Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć."
Stary 2014-01-25, 14:59   #862
YellowSheep
Rozeznanie

Normalnie mam już dość. Tż wyszedł o 11 pomagać sąsiadce w przeprowadzce i dalej go nie ma, pewnie znów wróci Bóg wie o której. A ja znów jak ci.ul siedzę sama, już rzygam tym, ileż można... W tygodniu sama, w weekend sama, nigdzie nie wyjdę, bo -12 stopni to gdzie będę dziecko ciągnęła... Mam wrażenie że się dla mnie życie zatrzymało. Wszyscy gdzieś chodzą, coś robią, a ja siedzę uwiązana jak pies do budy. Oczywiście nic powiedzieć też nie mogę, bo mi tż powie, że przecież mogę wyjść np. dziś wieczorem. Taa, jasne, cały tydzień siedzę sama a jak on wróci to pójdę bez niego.

Nie wiem, nie dogadywaliśmy się, myślałam, że jak będzie dłużej pracował i widział nas właściwie tylko w weekendy, to będzie tęsknił a prawda jest taka że się przyzwyczaił że nas nie ma i teraz nawet w weekendy szuka okazji żeby uciec z domu. Du.pa!

YellowSheep jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 15:06   #863
elllmi
Zakorzenienie

Cytat:
coś się nie dodało.. MAm nadzieje, że teraz się uda...
świetnie wygląda

Cytat:
Napisane przez meneq Pokaż wiadomość
A propos roznych "przysmakow", ktore dziecko zje, to tylko dzis Yae skosztowala: dwoch rodzajow glonow, wegla drzewnego, piasku, szyszki i bambusa.
to z niej prawdziwa smakoszka będzie

Cytat:
Napisane przez ILLUSION Pokaż wiadomość
Ale młody smroda zrobił. Masakra Nie mam jak wynieść śmieci bo sama jestem z nim a nie będę go ciągnąć bo mróz straszny. A mi tak "waniajet" że nie wysiedzę. Chyba na balkon wywalę
ja zawsze na balkon takie śmierdziele wyrzucam

---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ----------

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

Normalnie mam już dość.

biedna jesteś z tym, że ciągle sama i sama; nie wiem, co Ci napisać

elllmi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 15:09   #864
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Poradźcie moja siostra jest w 5 miesiącu ciąży. Ma straszny katar i trochę gardło ja boli. Co może brać na to ???
Tantum verde , syrop prenalen, chyba można. A co na katar ??? I gorączkę ???

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
Aga8484 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 15:10   #865
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Yellow...buziak!!!
Gojka zdrówka dla Paulinki...spóźnione ale szczere...

Dziewczyny...jakby co wygadałam się w k.

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Poradźcie moja siostra jest w 5 miesiącu ciąży. Ma straszny katar i trochę gardło ja boli. Co może brać na to ???
Tantum verde , syrop prenalen, chyba można. A co na katar ??? I gorączkę ???

w ciąży byłam 3 razy mocno przeziębiona i lekarz pozwolił brać sinupret na katar-pomógł i wszystko było ok...także polecam.
No i na pewno syrop prawoślazowy też brałam.

Stary 2014-01-25, 15:23   #866
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
Yellow...buziak!!!
Gojka zdrówka dla Paulinki...spóźnione ale szczere...

Dziewczyny...jakby co wygadałam się w k.

---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ----------

w ciąży byłam 3 razy mocno przeziębiona i lekarz pozwolił brać sinupret na katar-pomógł i wszystko było ok...także polecam.
No i na pewno syrop prawoślazowy też brałam.
Sinupret brałaś w sprayu ??? Bo to chyba też w tabletkach jest

Wysyłane z mojego GT-I8160 sa pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-01-25, 15:45   #867
neti1
Zakorzenienie

GG do neti1

Cytat:
Napisane przez Aga8484 Pokaż wiadomość
Sinupret brałaś w sprayu ??? Bo to chyba też w tabletkach jest

Wysyłane z mojego GT-I8160 sa pomocą Tapatalk 2
brałam tabsy

Stary 2014-01-25, 15:51   #868
Aga8484
Zakorzenienie

GG do Aga8484

Cytat:
brałam tabsy
Ok dzięki przekaże siostrze

Stary 2014-01-25, 16:10   #869
pstryczek84
Zakorzenienie

Cytat:

omajgad, ale extra tort!
100 lat dla Paulinki!!!

Cytat:
Napisane przez YellowSheep Pokaż wiadomość

Normalnie mam już dość.

Neti - jak Antonio? u nas przy ytrzydniowce tez temp byla niska, w granicach 37,5

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ----------

Cytat:

Lecę dalej sprzątać, bo po południu śmigamy do t. Musimy sie pochwalić

zazdroszcze!!!
Gratki!

pstryczek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 16:29   #870
hope01
Zakorzenienie

Aga na katar to może nasivin soft? Na gorączkę paracetamol.

Ill mi też się nie widzi drałować z Młodym do śmietnika i się wycwaniłam w taki sposób, że mam na balkonie czarny duży worek i TZ wyrzuca jak się napełni. I tak balkonu w taki ziąb nie używam więc ..

hope01 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości