|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#841 | ||
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:45 ---------- Cytat:
![]() ja też nie miałam kasy. Założyłam sukienkę którą kupiłam na chrzciny. Do tego żakiet (wyciągnięty z szafy) ![]()
![]() |
#842 |
Zakorzenienie
|
mój śpioszek
![]()
#843 | ||||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#844 |
Zakorzenienie
|
meneq, super że u Was nocka udana
![]() Lady, jak się czujesz? Jak oczy??? I jak Piotruś?
#845 |
Zakorzenienie
|
hej
![]() popijam kawkę, obserwuję sikorki za oknem, młody spi, TŻ gdzieś wybył - cisza i spokój ![]() Pstryczku, to ja nie pokojaryzłam coś, że Sylwia pierwsza nas demotami zasypywała Neti, szary i żółty będą super ![]() a co do niemania się w co ubrać, to standard - ja kupiłam sobie na szybko bluzkę, jak jechałam odebrać tort, także nie zaszalałam; a teraz potrzebuję spodni do pracy, bo non stop w tych samych chodzę i nie mam kutwa kasy ![]()
#846 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() I ja obstawiam ![]() A u nas -15 ![]() ![]() Fewciu, buziaki dla Blaneczki za skończenie 11 miesięcy! ![]() ![]() ---------------------- Przespaliśmy całą noc ![]() ![]() ![]() ![]() Lecę dalej sprzątać, bo po południu śmigamy do t. Musimy sie pochwalić ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#847 |
Zakorzenienie
|
![]() Fewciu, moc buziaczków dla Blanki za skończne 11 m-cy ![]()
![]() |
#848 |
Zadomowienie
|
Dzień dobry
![]() Buziaki roczkowe i miesięcznicowe ![]() Neti ja też myślę, że szary z żółtym lepszy ![]() Hje brawa za kroczki Polusi ![]() Nancy nie martw się tym ciasteczkiem, nie powinno się nic dziać ![]() Nawijko jak mi kiedyś Ewa pochłonęła kawałek ręcznika papierowego i się martwiłam to Mama mi powiedziała,, że choćbym sprzątała dzień i noc to dziecko i tak znajdzie coś niedozwolonego i zje, a ja nawet nie będę wiedzieć ![]() Meneq przepraszam, że dopiero dziś, ale po tym szpitalu ciągle coś. A ja myślałam, że nie chcesz używać czekolady, w takim razie zrobiłabym coś na kształt gęstej polewy, ale np. z mlekiem kokosowym zamiast zwykłego, albo z dodatkiem alkoholu dla aromatu i ew. "zagęszczała" kawałkami prawdziwej. Robiłam kiedyś coś podobnego, ale do suszonych śliwek, do środka dawałam marcepan, a śliwki obtaczałam w orzeszkach i migdałach ![]() ![]() Nie ogarniamy się dalej po szpitalu. Dzisiejsza noc o niebo lepsza bo Ewa spała ok. 50 minut bez cycka, także wyobraźcie sobie jak było wcześniej ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#849 |
Zakorzenienie
|
Silver, moja Hania tez tak spi ! i tez ta rączke tak podwija, musze jej zawsze odwijac, bo ja też czasem tak spie i potem mnie boli jak wstaje...
dziewczyny, haha hania jeszcze nie dostała lalki, ale mama sie nia ciągle bawi ![]() ![]() ![]()
#850 |
Zakorzenienie
|
Naprawdę? ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#851 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#852 | |||||
Zadomowienie
|
Fajoska lala, na Twoim miejscu też bym się bawiła a kto wie czy bym w ogóle Małej dała
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Gratki za porzucenie smoka, u nas niestety jest go trochę, staram się go chować ale teście i tż nie widzą w smoku nic złego ![]() Cytat:
![]() ![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44789075]A na jutro kupiłam to ![]() http://www.hm.com/us/product/14748?article=14748-A i do tego sukienka prawie taka, tylko bez tego paska na przodzie: http://static2.iwoman.pl/i/galeria/161/16/359585.jpg w camaieu, 45zł, też wyprz i do duuuża, nowa coś 189zł? w życiu bym nie dała tyle...[/QUOTE] Ulalala super nietoperz, lubię takie. Niestety ja też jak Bokeh nic nie mam i raczej będę musiała wygrzebać jakiś staroć z szafy ![]() O kurde, współczuję Wam ![]() Cytat:
![]() ![]() Chyba nie ma nic bardziej uroczego ![]() Teście gdzieś wyszli, chyba sanki kupią sasasasa będziemy szaleć bez wózka ![]() Mój bąk od 6 dni śpi bez przerwy ![]() ![]() Edytowane przez meduzza Czas edycji: 2014-01-25 o 11:33 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#853 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#854 |
Zakorzenienie
|
Witam się po dłużeszj przerwie... Tż przedwczoraj wrócił, nadrabiałam starą część.... Dziś już jedzie także tej nawet nie zacznę pewnie.... Mam nadzieję, że atmosfera się poprawiła... Szkoda, żeby to nasze forum się posypało...
Trochę przykro mi się zrobiło, że nikt nie pamiętał o urodzinach mojej Paulinki, z drugiej strony rozumiem Was, bo w końcu nie było mnie na pierwszej stronie.... Ale to przecież nie jest najważniejsze.... Impreza w miarę się udała, pomijając fakt, że t. wściekła jak osa- nie wiadząc czemu, bo powodu nie miała... prezenty wszystkie udane.... Paulina zachwycina... Tort chyba się udał.. W sumie to moja rodzina chwaliła i wyraziła opinię na jego temat, od srtony tż nikt się na ten temat nie odezwał.. ale nie ważne... czepiać się nie będę.... Jak myślicie mogę małej nałożyć ciapki. Coś w tym stylu http://allegro.pl/ciapki-eur-21-12-1...842706167.html Ogólnie jestem przeciwna nakładaniu takich butków na nóżki, ale strasznie zimno u nas od podłogi ciągnie... Ma na sobie rajstopki, spodenki i skarpetki, ale wydaje mi się, że nadal jej zimno.... Sama strasznie marznę.... no i chciałabym coś jej nałożyć na nóżki i już sama nie wiem co lepsze..... Nie wiem czy uda mi się coś jeszcze napisać przed wyjazdem tż... Pewnie jesteście ciekawe jak wyszedł tort.. Oto i on..... |
![]() ![]() |
![]() |
#855 |
Zakorzenienie
|
coś się nie dodało.. MAm nadzieje, że teraz się uda...
|
![]() ![]() |
![]() |
#856 |
Zakorzenienie
|
U nas dzis kolejny dzien pieknej pogody. Poszlismy na spacer nad ocean, Yae szalala ba plazy. A propos roznych "przysmakow", ktore dziecko zje, to tylko dzis Yae skosztowala: dwoch rodzajow glonow, wegla drzewnego, piasku, szyszki i bambusa.
|
![]() ![]() |
![]() |
#857 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() chociaż u jednej zrozumienie ![]() ![]() cudowna ![]() Cytat:
http://allegro.pl/inhalator-dla-dzie...907265260.html Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
Co do tych placków czerwonych to niestety nie umiem pomóc ale może przez jakiś czas nie dawaj nabiału, poczekaj aż wszystko pięknie zniknie i zobacz czy to wróci jak znowu nabiał dasz. Jak się to zbiegnie czasowo to będzie podejrzane.
![]() |
#858 |
Zadomowienie
|
Meduzza w takim razie koniecznie musicie obejrzeć "Kogel-mogel", druga część też fajna ale jedynka to jest jak dla mnie mistrzostwo świata
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#859 |
Zakorzenienie
|
Dzieki dziewczyny, oby faktycznie nic mu nie bylo. Poki co 2 kupki, ale sreberka brak...
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#860 | |||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() A może zielono-żółto?, też do żółto-szarego wystroju będzie pasować a nie będzie wtedy za bardzo szaro... Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() hehe cudnie, Igor też tak czasami śpi ![]() Cytat:
![]() I pokaż koniecznie co zrobiłaś!!! ![]() Cytat:
A co do tego że nikt nie pamiętał to nie tak...wiesz kilkadziesiąt dat zapamiętać który dzieciaczek kiedy urodzony to nie tak łatwo. O Igorka urodzinach też pewnie żadna by nie pamiętała żeby nie lista i nie mój podpis na forum. Ale dla mnie to oczywiste i nie byłoby mi przykro. Spóźnione buziaki dla Paulinki ![]() ---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Widziałyście? http://radioszczecin.pl/1,107750,spr...eci-nie-zamarz Ale młody smroda zrobił. Masakra ![]() ![]()
Igorek - 02.01.2013 r. Edytowane przez ILLUSION Czas edycji: 2014-01-25 o 13:20 |
|||||
![]() ![]() |
![]() |
#861 |
Zakorzenienie
|
No to wystawiaj na balkon..ja zawsze wyrzicam na werande....bo mi "pachnie" w calym domu.
Alez mnie t. Wkurzyla...!! Napisze w k. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#862 |
Rozeznanie
|
![]() Normalnie mam już dość. Tż wyszedł o 11 pomagać sąsiadce w przeprowadzce i dalej go nie ma, pewnie znów wróci Bóg wie o której. A ja znów jak ci.ul siedzę sama, już rzygam tym, ileż można... W tygodniu sama, w weekend sama, nigdzie nie wyjdę, bo -12 stopni to gdzie będę dziecko ciągnęła... Mam wrażenie że się dla mnie życie zatrzymało. Wszyscy gdzieś chodzą, coś robią, a ja siedzę uwiązana jak pies do budy. Oczywiście nic powiedzieć też nie mogę, bo mi tż powie, że przecież mogę wyjść np. dziś wieczorem. Taa, jasne, cały tydzień siedzę sama a jak on wróci to pójdę bez niego. Nie wiem, nie dogadywaliśmy się, myślałam, że jak będzie dłużej pracował i widział nas właściwie tylko w weekendy, to będzie tęsknił a prawda jest taka że się przyzwyczaił że nas nie ma i teraz nawet w weekendy szuka okazji żeby uciec z domu. Du.pa! ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#863 | ||
Zakorzenienie
|
świetnie wygląda
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
---------- Dopisano o 16:06 ---------- Poprzedni post napisano o 16:04 ---------- ![]() biedna jesteś z tym, że ciągle sama i sama; nie wiem, co Ci napisać ![]()
![]() |
#864 |
Zakorzenienie
|
Poradźcie moja siostra jest w 5 miesiącu ciąży. Ma straszny katar i trochę gardło ja boli. Co może brać na to ???
Tantum verde , syrop prenalen, chyba można. A co na katar ??? I gorączkę ??? Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#865 | |
Zakorzenienie
|
Yellow...buziak!!!
Gojka zdrówka dla Paulinki...spóźnione ale szczere... Dziewczyny...jakby co wygadałam się w k. ---------- Dopisano o 16:10 ---------- Poprzedni post napisano o 16:09 ---------- Cytat:
No i na pewno syrop prawoślazowy też brałam.
|
![]() ![]() |
![]() |
#866 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysyłane z mojego GT-I8160 sa pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#867 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
|
![]() ![]() |
![]() |
#868 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#869 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 100 lat dla Paulinki!!! ![]() Neti - jak Antonio? u nas przy ytrzydniowce tez temp byla niska, w granicach 37,5 ![]() ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:09 ---------- Cytat:
Gratki! |
||
![]() ![]() |
![]() |
#870 |
Zakorzenienie
|
Aga na katar to może nasivin soft? Na gorączkę paracetamol.
Ill mi też się nie widzi drałować z Młodym do śmietnika i się wycwaniłam w taki sposób, że mam na balkonie czarny duży worek i TZ wyrzuca jak się napełni. I tak balkonu w taki ziąb nie używam więc .. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:13.