|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2851 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V
Cytat:
mam szwagra w tej firmie i był bardzo oburzony tym filmem, przerysowaniem całej firmy ![]() ---------- Dopisano o 12:06 ---------- Poprzedni post napisano o 12:06 ---------- ładny wózio gondola fajnie jest zrobiona - to jest metalowy stelaż pod spodem? Ogarnęłam łazienkę - wszystka armatura odkamieniona, wysprzątana z osadu mydła itp., poodkurzałam wszędzie, wyszorowałam zlew w kuchni, zostało mi polać wc płynem, tylko czekam az mi się ociepli, bo jakoś dziwnie zgęstniał pod zlewem i takie gluty lecą ![]() no i czajnik do odkamienienia i wyszorowania jeszcze
Edytowane przez Ramona_85 Czas edycji: 2014-01-25 o 12:09 |
|
|
|
|
#2852 |
|
BAN stały
|
|
|
|
|
#2853 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja też już posprzątałam, podłogi właśnie schną, teraz obiad jeszcze zrobić-dziś makaron ze szpinakiem. Po południu znajomi wpadają na kawkę z 2 dzieci więc zleci ![]() Miłego dnia
|
|
|
#2854 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
ale zima na całego.... aż się nie chce wychodzić z domu MIŁEGO DZIONKA Edytowane przez asiulka_22 Czas edycji: 2014-01-25 o 12:42 |
|||
|
|
|
#2855 |
|
Zakorzenienie
|
Selenity ile waży ten wózek? bo faktycznie masywny...
Martusia synek ma już zwykły rower i poprzedniego lata nauczył się pedałować akurat, ale żałowałam, że mu nie kupiłam wcześniej właśnie tego biegowego. co do dostawki to może się przydać, bo przecież zazdrosny starszak też będzie chciał być prowadzony przez mamę a w sytuacjach, gdy są jakieś dalsze spacery, bolą nogi, więc siup takiego malucha na dostawkę i jest spokój przynajmniej ja to tak ogarniam
|
#2856 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2857 |
|
Zakorzenienie
|
jeszcze w temacie snów w ciąży >>> pamiętacie kiedyś mówiłam wam że mam tak że w nocy przez sen gadam,,, i tak dzisiaj śpimy , srodek nocy a ja krzyczee : " dziecko umroziłam!!! ratunku!!! ", i śniło mi się że kąpałam się w przeręblu jakimś na rzece, wszędzie lód i śnieg, a ja chyba była jednym z morsów, bo ludzi było pełno, no i wychodze juz z tej wody, wycieram się recznikiem, patrze na brzuch i sobie uświadomiłam że w ciąży jestem!!! a nie powiedziałm o tym i normalnie weszłam do lodowatej wody, no i pewnie dziecjo mi w brzuchu umarzło .
no ja nie wiem jak takie głupoty moga się śnić ..... |
|
|
|
#2858 |
|
Zadomowienie
|
Carmena nie wiem jaka jest dokładna waga tego wózka, ale jest mega ciężki tak na oko z 20 kg, może mniej, może więcej, tyle szczęścia, że nie będę go musiała targać po schodach
![]() ---------- Dopisano o 13:02 ---------- Poprzedni post napisano o 13:01 ---------- Asiulka co za sen
|
#2859 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() mnie się dziś śniło, ze jestem w dżungli i należę do takiego plemienia jak w Apocalipto - pamiętacie, żona głównego bohatera tez była ciężarna ![]() i że musiałam uciekać, by chronić swoje dziecko
|
|
|
|
|
#2860 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Asiulka Ramona ale macie sny
|
|
#2861 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a film meega oglądałam z 3 razy
|
|
|
|
|
#2862 |
|
Zakorzenienie
|
Light widzisz nie pomyślałam o tym :P
Justynka bardzo fajny wózek ![]() Pallas ale zobaczysz jak czasem rodzic z tej kupy dziecka potrafi się cieszyć ![]() Seleniti też fajny wózek Ilkas udanej zabawy ![]() Martusia o rowerku biegowym myślałam aby na 2 urodzinki kupić. Dostawkę kupię jakąś używaną , bo znając mojego syna to jak zobaczy że Majka jest wożona w wózku to on też będzie chciał ![]() Ja już mam posprzątane , jesteśmy po obiedzie Dziecko mi śpi . Więc do wieczora laba i wiecie co chyba idę się położyć koło mojego przystojniaka :P
|
|
|
|
#2863 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
koła nie skrętne i zle się prowadził... jeśli bedzie Ci przydatny tylko w domu czy małe spacerki to ok ale zakupy,wyjazdy to mozesz się meczyć. Ale to moje zdanie ![]() Cytat:
|
|
#2864 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wogóle mieszkamy na osiedlu pewnie przez lato czas spędzimy na placach zabaw i daleko nie będzie trzeba chodzić. Po prostu szkoda mi kasy na ta dostawke Ale to tylko moje zdanie ![]() Sent from my LG-P710 using Wizaz Forum mobile app
|
|
|
#2865 |
|
Zadomowienie
|
Carmena mamy swoje samochody także problemu nie będzie
tam gdzie tż mieszka nawet nie ma mowy o poruszaniu się komunikacją miejską bo jeździ tylko jeden autobus więc zostaje tylko samochód Sylvunia nie raz sama go pakowałam do swojego auta z tym, że cały bagażnik zajmował i to jak dla mnie był największy minus nie było dla mnie z nim większych problemów i bicepsy urosły gorzej gdybym mieszkała z tżtem w bloku bez windy na wyższych piętrach, wtedy sobie nawet nie wyobrażam
"Pod moim sercem, inne bije serce. Nieznane, a jakże bliskie i jakże kochane." 41-przeterminowana- Edytowane przez Seleniti Czas edycji: 2014-01-25 o 13:48 |
|
|
|
#2866 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2867 | |
|
Zakorzenienie
|
wygląda fajnie. juz doczytalam co to za model
![]() Cytat:
mnie jakos kupy nie przerażaja....ale siostra oferowala mi abym przebrała jej roczna córkę...taaa... odepniesz pampersa a dziecka już nie ma! i w sumie to prawie w powietrzu tego pampka zmieniasz bo mała raz na plecach, raz na brzuchu, stoi, jest juz w drugim pomieszczeniu...haha nie na moje nerwy
|
|
#2868 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() moja siostrzenica przy samym przewijaniu leży spokojnie, ale ile trzeba sie za nią nabiegać, by dała się położyć
|
|
|
|
|
#2869 |
|
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny u nas -14, masakra! Ale bylismy na zakupach, kupilam sobie drobiazgi i przy okazji cos Wojtusiowi- dinozaura Lamaze w bobomarkecie ( o polowe tanszego niz w smyku ) oraz welurowego pajaca z kolnierzykiem w Tape a Loeil bo otworzyli w auchan, sa przeceny -50% ale niestety rozm 50 np, ogolnie maja inna rozmiarowke bo pajac jest na 54cm. Byly super koszule na 50cm ale po co kupowac jak mogę dziecka w taka w ogole nie ubrać. ..
![]() ![]()
Edytowane przez Seksta Czas edycji: 2014-01-25 o 14:26 |
|
|
|
#2870 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale super zdobycze Uzupełniłam listę wyprawkową, mam już trochę rzeczy ale ile jeszcze brakuje
|
|
#2871 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#2872 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Właśnie natrafiłam na promocję w DOZ: witamina K+D 75 szt za 19,99 http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p61831-Bio...emowlat_75_szt akurat styknie od 2 tygodnia do 3 miesiaca ![]() i tantum rosa 6 saszetek (tzn ja napewno więcej nie zużyję ) za 9,99http://www.☠☠☠☠☠☠☠/apteka/p53320-Tan...oru_6_saszetek choć nie wiem ile za sztuke właściwe... Ale ta K+D naprawdę tanio... ---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Carmena Lascal dostawki tez mają uniwersalne łaczniki http://allegro.pl/lascal-zestaw-uniw...881764747.html tylko często sprzedają oddzielnie... Wieczorem opanuje temat bo młode sie budzi
|
|
#2873 | ||
|
Zakorzenienie
|
Witam, ja tylko na chwilkę powiedzieć, że znikłam u rodziców
Wracamy z TŻ jutro, tak więc nie wiem kiedy do was zajrzę... Chociaż pewnie uzależnienie nie pozwoli mi zbyt długo na siebie czekać ![]() Miłego weekendu i nie piszcie zbyt dużo
|
|
|
#2874 |
|
Zakorzenienie
|
no my juz po obiadku, jeszcze mam do ogarnięcia czajnik, własnie się dowiedziałam, że gości będziemy mieć, a ja już chciałam sobie odpocząć po tym całym sprzataniu, a tu trzeba jeszcze siebie ogarnąć
dobra, lecą, bo się nie wyrobię
|
|
|
|
#2875 |
|
Rozeznanie
|
Z tz wybieramy sie na spacerek a potem rozgrzejemy sie herbatka. Przy okazji polecam pyszna herbate z Lidla: tu owoce leśne wg mnie najlepsza ale mam jeszcze rownie pyszne owoce tropikalne i gruszka z karmelem mmmmmmm. Udanego popołudnia, do zobaczenia wieczorem
![]()
|
|
|
|
#2876 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny ja nie wiem co się u nas dzieje ostatnio
Dzisiaj Hania 3 razy już wymiotowała.. najpierw zwróciła całe mleko po spaniu, potem dałam jej ciepły rosół z makaronem to zjadła ze smakiem, a po jakimś czasie zwymiotowała, potem wymiotowała już resztkami i śliną ja już nie wiem co robić. Najpierw to rozwolnienie, teraz to i jeszcze katar ją znowu złapał Sel fajnie się wózeczek prezentuje ale ja nie mogłabym mieć wózka bez skrętnych kół, jak kiedyś zablokowałam żeby wjechać na podjazd dla wózków to nie mogłam nim skręcić potem ![]() Ilkas Hania chodzi spać o 19, śpi tylko raz w dzień i nie da rady później jej kłaść, bo jest po prostu już umęczona wieczorem. Ale ona tak chodzi spać od wielu miesięcy i przesypiała do tej 6.30, a teraz pobudka przed 5 no a zresztą nawet jak raz zasnęła przed 21 to i tak się obudziła koło 5… więc nie wiem czy jest sens ją przeciągać jeszcze dłużej ![]() Asiulka no ba, oczywiście, że tak! A też mam tyle samo wzrostu dokładnie Straszny sen ![]() Ramona Twój też nie lepszy ![]() Asia27100 u nas właśnie tak wygląda przebieranie pampa jak opisałaś a już jak jest kupa to w ogóle szał ciał najlepsze było jak sobie ostatnio rękę w to włożyła ![]() Seksta super ta zabawka, uwielbiam Lamaze Ja przed chwilą zasnęłam na siedząco mając oparte nogi na stole jak mąż wieszał pranie, więc udało mi się to w jakieś 5 minut i przed chwilą wstałam, nogi nie mogłam zgiąć, a jak zgięłam to przy takim bólu, że potem nie mogłam wyprostować pierwsze kroki to była katorga, musiałam rozejść.. nie polecam Wam – nie zasypiajcie nigdy w takiej pozycji
|
|
|
|
#2877 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2878 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#2879 |
|
Wtajemniczenie
|
[QUOTE=kasian86;44797705]Dziewczyny ja nie wiem co się u nas dzieje ostatnio
Dzisiaj Hania 3 razy już wymiotowała.. najpierw zwróciła całe mleko po spaniu, potem dałam jej ciepły rosół z makaronem to zjadła ze smakiem, a po jakimś czasie zwymiotowała, potem wymiotowała już resztkami i śliną ja już nie wiem co robić. Najpierw to rozwolnienie, teraz to i jeszcze katar ją znowu złapał Kasiu a temp hania ma? Ciekawe co jej jest. Może to jakiś wirus?
Edytowane przez Martusiaaa21 Czas edycji: 2014-01-25 o 20:49 |
|
|
|
#2880 |
|
Zakorzenienie
|
Seksta a cool citrus miałas z tej serii?
moja ulubiona ![]() Kurcze Kasian co z maleńką, moze serio jakiś wirus, bo skoro od rana to raczej nic jej nie stoi na żołądku Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:14.

A o której chodzi spać?
a ja wymiękam, głowa mi pęka po tych atrakcjach, do tego to głupie gardło 

nie wiem jak to się nazywa