Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI - Strona 46 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-25, 10:27   #1351
BERBIE
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
też tak myślę pewno już nie pojadę na wakacje, ale nie żałuję, bo dziecko jest dla mnie najważniejsze
czemu nie pojedziesz?
Stary 2014-01-25, 10:30   #1352
Maga83
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXI

Anitko nie zadreczaj się. Tak to już jest że AM zawsze będzie się martwić. Dzisiaj nawet moj TZ powiedział że ciąża to był dla nas jeden wielki stres. Nie wiedziałam że on aż tak to przeżywał. Może twój TZ rzeczywiście tak odreagowuje stres

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 10:47   #1353
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
czemu nie pojedziesz?
bo niedługo zacznę się starać, a w ciąży nie chcę jeździć, bo się boję po poprzednich przejściach
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 10:48   #1354
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
bo niedługo zacznę się starać, a w ciąży nie chcę jeździć, bo się boję po poprzednich przejściach
ja zrozumiałam, że jak już dziecko będzie na świecie to nie pojedziesz
Stary 2014-01-25, 10:51   #1355
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
ja zrozumiałam, że jak już dziecko będzie na świecie to nie pojedziesz
mam kaca i pewno piszę chaotycznie
Stary 2014-01-25, 10:54   #1356
agatkaa1
Zakorzenienie

Cytat:
też tak myślę pewno już nie pojadę na wakacje, ale nie żałuję, bo dziecko jest dla mnie najważniejsze
ja nawet nie o dziecku a o mieszkanku...bo na dziecko to i tak każda kasa pójdzie

ANITKO myślę że na dobre Ci wyjdzie taki "zjazd formy"

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 11:02   #1357
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anitaxas Pokaż wiadomość
A ja sobie wczoraj przepłakałam wieczór... ja jakaś nienormalna jestem, ale miałam taki zjazd formy jak mało kiedy.. a wszystko przez to, że znów poczułam się jak jakiś wybrakowany egzemplarz baby.. Baby, która nie jest jak inne. Jak te, które zachodzą w ciążę i niczym się nie martwią, robią co chcą, kiedy chcą i rodzą śliczne, zdrowe dzieci... a nie zastanawiają się po tysiąckroć, czy oby na pewno nic się nie stanie jak pójdę na spacer, nie mają dylematów czy coś zrobić czy nie.. Czasami czuję się taka bezużyteczna.. jakbym była jakaś trędowata, a co gorsza wiele osób uważa, że przecież przesadzam z ostrożnością, no bo co ma być to będzie..
Ale co ja mogę jak słyszę to od kobiet, które są bezproblemowych ciążach i nie mają takich traumatycznych doświadczeń jak my.. one nie wiedzą jak to jest stracić dziecko.. nie wiedzą jak to jest gdy masz świadomość tego, że Twój organizm nie robi wszystko, żeby nie utrzymać ciąży..
Też bym chciałam móc tak jak one i cholernie im tego lkuzackiego podejścia zazdroszczę..
Do tego z tż się trochę wczoraj spiełam, bo on też traktuje mnie jak ptaszka w złotej klatce co to najlepiej niech nawet włosów nie czesze, bo wtedy ręce są w górze, a tak przecież nie wolno.. Do tego tak mi go szkoda, bo on niedość, że pracuje po 10h. to jeszcze robi wszystko w domu i widzę przecież jaki jest nieraz zmęczony, ale uparty jak osiół i np. wczoraj zamiast odpocząć to sprzątał cały wieczór do 23, więc zanim się położył było po północy a przed 5 pobudka.. Szerze wolałabym żebyśmy w kurz obrastali, ale żeby on odpoczął i po prostu ze mną pobył..
No i się wyżaliłam.. przepraszam, ale musiałam komuś wyrzucić co mi leży na sercu..
A teraz mam wyrzuty sumienia, że taką jazdę emocjonalną zafundowałam mojej Córeczce
Anitko to jest normalne po naszych przejściach

Domiś-30.12.13 godz 11:05

Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek
iza243 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 11:11   #1358
anitaxas
Zadomowienie

Dzięki dziewczyny
Czasem chyba jednak stres i ta świadomość (która gdzieś tam daleko spychana ale jednak istniejąca), że przecież jeszcze wszystko może się zdarzyć się odzywa we mnie i wtedy tak reaguje..
Tym bardziej gdy wiem, że wiele osób myśli, że to całe leżenie, uważanie i ostrożność to chyba wynik mojego lenistwa i własnego widzi-mi-się niż realnej potrzeby.. bo ciąża to wiadomo wg. nich nie choroba sic. nie znoszę jak ktoś mi tak mówi!!! a nie ma pojęcia ile przeszłam żeby być tu gdzie jestem teraz.
Kochałam i pragnęłam mojego dziecka zanim jeszcze zdążyło się począć i zrobię wszystko, aby mogło szczęśliwie przyjść na świat!!! nawet jeśli dla innych moje zachowanie to czysta fanaberia.
anitaxas jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 11:20   #1359
BERBIE
Zakorzenienie

anitko kto Cię w taki nastrój bojowy wprowadził? kto ci wypomina siedzenie w domu? pokaż nam go tylko. patrzę na Twój suwaczek z zazdrością i myślę, ale ten czas leci
Stary 2014-01-25, 11:35   #1360
iza243
Zakorzenienie

Dziewczyny jak długo układałyście dzieci do spania na boku?Dziś w nocy mało zwału nie dostałam.Po karmieniu ułożyłam małego jak zawsze na boczku.Poszłam spać zaczął płakać,patrze do łóżeczka a on na brzuchu z główką na bok.Nie wiem jak on to zrobił..

Stary 2014-01-25, 11:55   #1361
Kubek29
Zadomowienie

Tymek spi prawie od poczatku na brzuszku.
Przez pierwsze dwa tyg był układany na boczku. Na plecach mie lubi.
Zasypia pieknie na brzuchu i tak soi cała noc. Ładnie sobie przekłada sam główkę z jednej strony na druga.

Anitko- ten Twoj post... Właściwie kazde(!) zdanie to jakbym siebie z okresu ciąży czytała/słyszała. Serio! To całkiem normalne odczucia, normalne zachowanie.
W naszej sytuacji inaczej sie nie da.

Perse- cieszę sie ze to o łóżeczku wrzasku napisałas.
Miałam podobna sytuacje i oczywisicie po ... wielkie wyrzuty.

Dzisiaj dzien jest lepszy (odpukac!). Moze wczorajszy i przedwczorajsze dzien jetsvzwiazany z porannymi wizytami u lekarza i rehabilitanta?
Nie budził sie rano sam tylko był wybudzany bo musieliśmy o konkretnej godzinie wyjść.... Dodatkowo nowe miejsca, ludzie. Moze tak odreagowując stres
Dzisiaj pogodny, zadowolony. Nie marudzi, nie płacze. Inny dzieciak
Za to na twarzy wysypka
Myślałam ze to od "przytulania" sie do rehabilitantki, bo jest od wczoraj, ale... dzisiaj sie nasiliła :/ ech.
Ostatnia 'rzeczą' jaka mi przychodzi do głowy jesli chodzi o alergie Tymka to... pies. Az sie boje o tym myslec, co by było gdyby...

Edytowane przez Kubek29
Czas edycji: 2014-01-25 o 11:56
Kubek29 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-25, 12:02   #1362
iza243
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kubek29 Pokaż wiadomość
Tymek spi prawie od poczatku na brzuszku.
Przez pierwsze dwa tyg był układany na boczku. Na plecach mie lubi.
Zasypia pieknie na brzuchu i tak soi cała noc. Ładnie sobie przekłada sam główkę z jednej strony na druga.

Za to na twarzy wysypka
Myślałam ze to od "przytulania" sie do rehabilitantki, bo jest od wczoraj, ale... dzisiaj sie nasiliła :/ ech.
Ostatnia 'rzeczą' jaka mi przychodzi do głowy jesli chodzi o alergie Tymka to... pies. Az sie boje o tym myslec, co by było gdyby...
Podziwiam za spokój jak tak śpi...A może to ja jestem przewrażliwiona..Ty masz monitor oddechu?

Mam nadzieje że to nie alergia na psa

Stary 2014-01-25, 12:04   #1363
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez agatkaa1 Pokaż wiadomość
ja nawet nie o dziecku a o mieszkanku...bo na dziecko to i tak każda kasa pójdzie

ANITKO myślę że na dobre Ci wyjdzie taki "zjazd formy"
a to źle zrozumiałam

---------- Dopisano o 13:04 ---------- Poprzedni post napisano o 13:03 ----------

Cytat:
Dzięki dziewczyny
Czasem chyba jednak stres i ta świadomość (która gdzieś tam daleko spychana ale jednak istniejąca), że przecież jeszcze wszystko może się zdarzyć się odzywa we mnie i wtedy tak reaguje..
Tym bardziej gdy wiem, że wiele osób myśli, że to całe leżenie, uważanie i ostrożność to chyba wynik mojego lenistwa i własnego widzi-mi-się niż realnej potrzeby.. bo ciąża to wiadomo wg. nich nie choroba sic. nie znoszę jak ktoś mi tak mówi!!! a nie ma pojęcia ile przeszłam żeby być tu gdzie jestem teraz.
Kochałam i pragnęłam mojego dziecka zanim jeszcze zdążyło się począć i zrobię wszystko, aby mogło szczęśliwie przyjść na świat!!! nawet jeśli dla innych moje zachowanie to czysta fanaberia.
anitko kto tak mówi???
Stary 2014-01-25, 12:25   #1364
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
wadera i jak Ci idzie??
Powoli

Cytat:
Napisane przez eseska Pokaż wiadomość
SZALONA! Agatka Ci już napisala - ja tez kiedyś zaczęłam czytac od początku ale poległam!
Może nie będzie tak źle

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
wiemy
na.żarłam się kromek z masłem i ogórków krokodylków...
już żałuję....
Krokodylki! mniam

Cytat:
Napisane przez kooocur Pokaż wiadomość
Nie jadam masła, margaryny itp. od 14 lat.
To tak samo jak ja też będzie kilka ładnych lat.

Cytat:
No i się wyżaliłam.. przepraszam, ale musiałam komuś wyrzucić co mi leży na sercu..

Cytat:
mam kaca i pewno piszę chaotycznie
Oooooooo, a co to się wczoraj działo?

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
wadera4 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 12:35   #1365
zebrawpaski
Zakorzenienie

measia- ale Marysia zrobiła się "dorosła" i jaki super mebelek
anitko- nie jesteś żaden "wybrakowany egzemplarz"- jesteś jak każda z nas, myślisz jak każda z nas i przeżywasz podobne rozterki jak my wszystkie
co do Tz-eta- gdyby to on leżał mając w brzuch Wasze dziecko, Ty też sprzątałabyś kosztem spania

JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
KASIA
JESTEM SZCZĘŚLIWĄ MAMĄ
TOSIA
zebrawpaski jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-25, 12:43   #1366
edytte
Zadomowienie

GG do edytte

Cytat:
Napisane przez jojla Pokaż wiadomość

Ty to już byś chciała wzywać posejdona Kochana masa kciuków zaciśnięta i ja mocno wierzę w to, że wszystko jest w najlepszym porządku

A to już pewne, że ślub we wrześniu - czy tylko przymiarki?
Joja czuję taką niepewność, że masakra. Tylko coś mnie zakuję to zaraz się kładę. Wszystko analizuję byle tylko nie zaszkodzić kruszynce...

Co do wesela niby plany, ale siostra ma przyjechać w lutym do PL i ma wszystko ustalić.

Cytat:
Napisane przez zebrawpaski Pokaż wiadomość
wiemy

na.żarłam się kromek z masłem i ogórków krokodylków...
już żałuję....
A ja sama nie wiem na co mam ochotę. Na słodkie nie mam w ogóle ochoty. Jak przeczytałam o Twoim jadłospisie to zachciało mi się ogórków kiszonych ze smalczykiem . Masakra normalnie nie zjadłabym tego w życiu.

Cytat:
A ja sobie wczoraj przepłakałam wieczór... ja jakaś nienormalna jestem, ale miałam taki zjazd formy jak mało kiedy.. a wszystko przez to, że znów poczułam się jak jakiś wybrakowany egzemplarz baby.. Baby, która nie jest jak inne. Jak te, które zachodzą w ciążę i niczym się nie martwią, robią co chcą, kiedy chcą i rodzą śliczne, zdrowe dzieci... a nie zastanawiają się po tysiąckroć, czy oby na pewno nic się nie stanie jak pójdę na spacer, nie mają dylematów czy coś zrobić czy nie.. Czasami czuję się taka bezużyteczna.. jakbym była jakaś trędowata, a co gorsza wiele osób uważa, że przecież przesadzam z ostrożnością, no bo co ma być to będzie..
Ale co ja mogę jak słyszę to od kobiet, które są bezproblemowych ciążach i nie mają takich traumatycznych doświadczeń jak my.. one nie wiedzą jak to jest stracić dziecko.. nie wiedzą jak to jest gdy masz świadomość tego, że Twój organizm nie robi wszystko, żeby nie utrzymać ciąży..
Też bym chciałam móc tak jak one i cholernie im tego lkuzackiego podejścia zazdroszczę..
Do tego z tż się trochę wczoraj spiełam, bo on też traktuje mnie jak ptaszka w złotej klatce co to najlepiej niech nawet włosów nie czesze, bo wtedy ręce są w górze, a tak przecież nie wolno.. Do tego tak mi go szkoda, bo on niedość, że pracuje po 10h. to jeszcze robi wszystko w domu i widzę przecież jaki jest nieraz zmęczony, ale uparty jak osiół i np. wczoraj zamiast odpocząć to sprzątał cały wieczór do 23, więc zanim się położył było po północy a przed 5 pobudka.. Szerze wolałabym żebyśmy w kurz obrastali, ale żeby on odpoczął i po prostu ze mną pobył..
A teraz mam wyrzuty sumienia, że taką jazdę emocjonalną zafundowałam mojej Córeczce
Anitko przytulam i doskonale rozumiem, kiedyś też byłam taką beztroską ciężarną teraz na wszystko uważam. Może dobrze, że sobie popłakałaś to zawsze przynosi ulgę. Kochana przytulam już niedługo będziesz miała maleństwo przy sobie.
Cytat:
anitko kto Cię w taki nastrój bojowy wprowadził? kto ci wypomina siedzenie w domu? pokaż nam go tylko. patrzę na Twój suwaczek z zazdrością i myślę, ale ten czas leci
A co ja mam powiedzieć. Ja zazdroszczę Tobie. U mnie to jedna wielka niewiadoma.

Udało się. Ciężko mi się pisze z telefonu, słownik poprawia mi jeszcze na to co nie chcę i jak nie zobaczę to wychodzą cyrki. Pozdrawiam.

Tracimy coś by zrobić miejsce dla czegoś lepszego....
edytte jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 13:54   #1367
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Dziewczyny jak długo układałyście dzieci do spania na boku?Dziś w nocy mało zwału nie dostałam.Po karmieniu ułożyłam małego jak zawsze na boczku.Poszłam spać zaczął płakać,patrze do łóżeczka a on na brzuchu z główką na bok.Nie wiem jak on to zrobił..

Iza możesz mu coś podkładać, jak się boisz. Na all są takie bezpieczne wałeczki. Ja w sumie nie pamiętam, może pierwszy miesiąc-dwa. Teraz różnie Artur śpi, ale lubi na pleckach, z rozłożonymi szeroko rączkami. Na brzuszku też sypiał Oraz na mamusi. Teraz ma drzemkę, ale już czekam, jak się przebudzi, biorę go "na klatę", żeby spał dalej.

Anita przytulam... Wiem, jakie masz myśli. Wiele z nas, które musiały brać heparynę, żeby organizm nie "zwalczał" ciąży takie miały... Mój organizm też to robił, na szczęście dopiero w III trymestrze. Ale się udało i Tobie też się uda. Naprawdę trzeba wierzyć i iść do przodu
Tekstów bliskich o ciąży nie skomentuję, bo to nie ma sensu..
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 13:55   #1368
wadera4
Wtajemniczenie

O, i pojawiła się Measia

Edytko

Są groby uwiecznione tylko wspomnieniem, na których wciąż tli się płomień rozpaczy.
Stary 2014-01-25, 13:58   #1369
Konto usunięte

Cytat:
Perse- cieszę sie ze to o łóżeczku wrzasku napisałas.
Miałam podobna sytuacje i oczywisicie po ... wielkie wyrzuty.

Dzisiaj dzien jest lepszy (odpukac!). Moze wczorajszy i przedwczorajsze dzien jetsvzwiazany z porannymi wizytami u lekarza i rehabilitanta?
Nie budził sie rano sam tylko był wybudzany bo musieliśmy o konkretnej godzinie wyjść.... Dodatkowo nowe miejsca, ludzie. Moze tak odreagowując stres

Dzisiaj pogodny, zadowolony. Nie marudzi, nie płacze. Inny dzieciak
Za to na twarzy wysypka
Ja też miałam wyrzuty, ale jesteśmy tylko ludźmi.
I tak przy dziecku mój poziom cierpliwości wzrósł o 10000%, bo ja generalnie jestem dość impulsywną i w gorącej wodzie kąpaną osobą...

Co do pogrubionego - dlatego ja się rękami i nogami bronię przed takimi sytuacjami...

Co do wysypki, współczuję, wiem, jak trudne jest szukanie winnego..
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 14:01   #1370
iza243
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44796911]Iza możesz mu coś podkładać, jak się boisz. Na all są takie bezpieczne wałeczki. Ja w sumie nie pamiętam, może pierwszy miesiąc-dwa. Teraz różnie Artur śpi, ale lubi na pleckach, z rozłożonymi szeroko rączkami. Na brzuszku też sypiał Oraz na mamusi. Teraz ma drzemkę, ale już czekam, jak się przebudzi, biorę go "na klatę", żeby spał dalej.

[/QUOTE]

Domiś śpi w rożku więc jak go kłade na boczku to opieram go o bok łóżeczka.Nie wiem jak on to zrobil że leżał na brzuszku..

Pewnie przesadzam ale na plecach też sie boje go kłaść bo mu się ulewa i boje się zakrztuszenia.Tak zle i tak nie dobrze

Edytowane przez iza243
Czas edycji: 2014-01-25 o 14:04
Stary 2014-01-25, 14:16   #1371
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Anitka..ja ostatnio powiedziałam mężowi że wkur..mnie te wszystkie szczęśliwe ciężarne. Jak zobaczyłam znajomą w 20 tygodniu ciąży na facebooku z podpisem że "2014 to będzie najszcześliwszy rok" to chciałam dać komentarz "to się jeszcze okaże" Mąż powiedział że nie mogę zabronić innym być po prostu szczęśliwym i beztroskim. Psycholog potrzebny mi od zaraz... Mimo że wyprawkę szykuje to codziennie mam jazdy...
Mąż też się martwi razem ze mną, choć nie mówi o tym często.
Dzisiaj do mnie mówi : pamiętasz jak nie mogłaś tętna znaleźć? A ja: a co, bałeś się? A on: zawsze....
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 14:24   #1372
Konto usunięte

Iza i masz rację, Dominik jest jeszcze malutki, najlepiej go kłaść na boczku. Artek już tak nie ulewa, ale ja i tak odczekuję jakiś czas, zanim go tak położę, albo go kładę na boczku, a on sam się przekręca, jak mu wygodnie.

Kucyku, wybacz - wiem, co czujesz, ale Twój mąż ma rację..
Stary 2014-01-25, 14:30   #1373
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
Wyyyyypas, nie?
o, takkkk!!!!

dzidziuś, dzidzuś

Cytat:
Pajace są jak dla mnie super

Cytat:
chociaż ma ok 71-72 cm
wyyysokiii!

Cytat:
Ale co ja mogę jak słyszę to od kobiet, które są bezproblemowych ciążach i nie mają takich traumatycznych doświadczeń jak my.. one nie wiedzą jak to jest stracić dziecko..
wciąż to słyszę. jeszcze. że co to teraz za kobiety (czyt. Panika) co dziecka donosić nie potrafią. milutko.

Cytat:
Napisane przez jana Pokaż wiadomość
Moze twoj M sprzata tak duzo, bo daje mu to poczucie kontroli, i zee ma na cos wplyww, pozwól mu na to!
mądrze napisane!

Cytat:
Napisane przez iza243 Pokaż wiadomość
Pewnie przesadzam ale na plecach też sie boje go kłaść bo mu się ulewa i boje się zakrztuszenia.
też się bałam. ale z położną podłozyłyśmy dwa słowniki pod materac i starałam się myslec, że to pomaga.

Maga, Torreso nie zaśnie bez cyca. I tylko na niego się budzi. żadne oszustwa nie przejda (ani butla, ani smok, ani przytuliski)

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 14:52   #1374
measia
Wtajemniczenie

GG do measia Send a message via Skype™ to measia

ano pojawila sie
juz pokopalam w ogrodku, chce mi sie spac, kuchnia jest po przenoszeniu w szafkach i wyglada jak po przejsciu tornada, Mala wstala, zjadla i gotowa do figli a ja gotowa do spania
measia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 14:57   #1375
agatkaa1
Zakorzenienie

Perse słyszałaś coś o tym ??
http://www.szpital.net.pl/index.php?y=1

26,01,2011[*]
23,04,2013[*]

Nasze Szczęście- IGOREK
agatkaa1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 15:15   #1376
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;44797399]

Kucyku, wybacz - wiem, co czujesz, ale Twój mąż ma rację..[/QUOTE]

Wiem że ma rację. Zazdroszczę im i też bym chciała niczym się nie martwić

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

A to prawda że clexane wprowadza się dopiero od d dimerów 2000? Tak mi lekarz powiedział na ostatniej wizycie.

---------- Dopisano o 16:15 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

Właśnie mój 5 kg kot skoczył mi na brzuch Jakbym mało schiz miała ;( Przez 5 miesiący udało mi się tego uniknąć a teraz się zagapiłam w telefon Boże.. Czy coś mogło się stać?
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 15:24   #1377
Maga83
Zakorzenienie

Rano mi się udało położyć Olka w foteliku do karmienia. A teraz za nic nie chciał zasnąć. Czyli od 11.40 nie śpi. Nie wiem jak wytrzymamy do wieczora bo już marudzi ale spać nie chce

Maga83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 15:36   #1378
Konto usunięte

Cytat:
Perse słyszałaś coś o tym ??
http://www.szpital.net.pl/index.php?y=1
moja koleżanka tam rodziła, ale nic nie wiem o tym szpitalu. Ma II st. ref.
Stary 2014-01-25, 16:09   #1379
jana
Raczkowanie

Anitko, dzisiaj chyba taki dzien, ja przed chwila tak wylam, znowu mam skurcze, na przeziebienie wypilam mleko z czosnkiem, no i zaczal mnie bolec żołądek, no i zaczelam sie uzalac, ze juz nie mam sily, ze wszystko nie tak.... ze juz wszędzie mam infekcje. Nie chcę sie tak uzalac, bo wszystko zniosę, byleby mały byl zdrowy. Ale czasami tak puścić. Ech...

...mały chłopiec czeka na kwiecień
jana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 16:28   #1380
wadera4
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez measia Pokaż wiadomość
ano pojawila sie
Chodziło mi raczej o ten stary wątek, już dotarłam do Ciebie

I w szoku jestem jak przeczytałam o Twoim ex-teściuniu, ja bym takiego sk.......

---------- Dopisano o 17:28 ---------- Poprzedni post napisano o 17:24 ----------

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość

A to prawda że clexane wprowadza się dopiero od d dimerów 2000? Tak mi lekarz powiedział na ostatniej wizycie.
Kucyku ja o clexanie wiem tylko odnośnie zespołu antyfosf. Ale może są i inne zalecenia, może zwiększone dimery też kwalifikują do heparyny?

Kotem grubasem się nie przejmuj, myślę, że macica jest dobrze chroniona, no ale trochę go naucz dobrych manier

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości