Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11 - Strona 39 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Pokaż wyniki sondy: Czy kolejną część robimy na odchowalni ??
tak 22 57,89%
nie 16 42,11%
Głosujący: 38. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-25, 16:02   #1141
Roane
Wtajemniczenie

Dot.: Noworoczne Mamusie - STYCZEŃ/LUTY 2014 cz. 11

Cytat:
Napisane przez Shizu48 Pokaż wiadomość
(...)
A z bardziej realnych aspektów życiowych - nigdy nie poznałam czym jest uczucie zgaga, a wczoraj - DWA TYGODNIE PRZED TERMINEM - poczułam ten ból na początku myślałam ze jest mi niedobrze ale dziwilam sie co tak mnie pali i skojarzylam wszystkie wasze opisy, 3h mnie trzymała zanim ustąpiła. No po prostu na sam koniec to juz przesada
(...)
Kup sobie syropek. Ja się męczyłam prawie całą ciążę, do 8 miesiąca codziennie prawie, taka twarda byłam, coby chemią się nie faszerować, i mówię Ci - nie było warto. Odkąd jestem szczęśliwą posiadaczką syropku, jest mi dużo lżej

Cytat:
Napisane przez malaMigotkAaa Pokaż wiadomość
Dziewczyny moge zjesc cammemberta na cieplo jak karmie?
Kupilam na obiad planuje zjesc polowe z warzywkami i ryzem.
(...)
Jeśli z mleka pasteryzowanego to chyba tak, skoro produkty mleczne jesz.

perfuzja jaki pączuś piękny

Cytat:
Napisane przez PawMaj13 Pokaż wiadomość
(...)
A co do Pan na noworodkach, ktore karmia sztucznym mimo, ze nosisz wlasne mleko - tez zal sie wypowiadac. Musisz glosno artykulowac i kazdej powtarzasz, ze dziecko ma byc karmione naturalnie, nastrasz, ze po sztucznym zle reaguje i nie chcesz pozniej szukac winnego. Ja tezprzeszlam z nimi droge przez meke, szlag mnie trafil jak jednego ranka po 16 g naswietlaniu wrocily do mnie wszystkie butelki z moim mlekiem jakie im zanioslam przez cala noc co 2 h regularnie, a w malego dyliżansie znalazlam polowe butelki bebiko...
Cytat:
Napisane przez kukurydzianaa Pokaż wiadomość
(...)
Normalnie nóż się w kieszeni otwiera Jeżeli wyczaję coś takiego, to nie puszczę tego płazem żadnej paniusi
Mam dokładnie takie samo podejście jak Kukurydziana, zamierzam od razu uprzedzić że jak mi ktoś dziecko spróbuje mieszanką podkarmić to zamorduję, odkopię i zamorduję jeszcze raz. Nie po to zastawiam się psychicznie że będę karmić a dziecko będzie chętnie jeść (), żeby mi jakaś leniwa bździąkwa psuła cały genialny plan

Cytat:
Napisane przez Muminek1991 Pokaż wiadomość
Ja się lenie codziennie oprócz robienia obiadu i pozmywania garnków po gotowaniu to w sumie nic tak nie robię, więc raz można się napracować
(...)
Też przestałam w sumie cokolwiek robić, ewentualnie obiady robię ale i to nie codziennie - staram się robić porcje na dwa dni A TŻ aż sam się pali do roboty, jak tylko usłyszy że stęknę czy cokolwiek to od razu "połóż się" i "wszystko w porządku?". Zaczynam odnosić wrażenie że to od tego leżenia w nadmiarze wszystko mnie boli, nie wierzę że to ciąża taka okrutnie straszna jest

SunShineDoll Róża ślicznotka, jakie włoski ma długie
Stary 2014-01-25, 16:02   #1142
gosia261282
Gang Iren

Cytat:
Napisane przez lolita25 Pokaż wiadomość
Kurcze dziewczyny zmierzyłam sobie ciśnienie bo mnie coś głowa rozbolała mam 150\80 myślicie że powinnam cos z tym zrobić?
Lekarka mi kiedyś mówiła ze powyżej 140 już jest nie zdrowo w ciąży i teraz się zastanawiam

Ja bym zadzwoniła do lekarza czy do szpitala i spytała co robić.
Stary 2014-01-25, 16:04   #1143
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosia261282 Pokaż wiadomość
No właśnie od kiedy wróciłam ze szpitala to Eryk coś gorzej je,nie wiem czy to ma związek... tzn nie bardzo np chciał obiad czy kolację,ledwo skubnął,a wymyślał,że chce suche płatki śniadaniowe czy mandarynkę...
a to faktycznie dziwne bo z tego co mówiłaś to Eryczek żarłoczek jest...
może to taka reakcja na nową sytuację

---------- Dopisano o 17:04 ---------- Poprzedni post napisano o 17:02 ----------

Cytat:
Kurcze dziewczyny zmierzyłam sobie ciśnienie bo mnie coś głowa rozbolała mam 150\80 myślicie że powinnam cos z tym zrobić?
Lekarka mi kiedyś mówiła ze powyżej 140 już jest nie zdrowo w ciąży i teraz się zastanawiam

a dobrze sobie to ciśnienie zmierzyłaś?
tzn czy posiedziałas spokojnie choć z 5 minut i dopiero zmierzyłaś- to ważne aby nie mierzyć po tym jak cos się zrobi- nawet nie powinno się mówić i wykonywac gwałtownych ruchów przy pomiarze.
posiedź chwile spokojnie i jeszcze raz zmierz- w razie czego zawsze możesz na IP zadzwonić o ile jest to jednorazowa sytuacja bo jeśli to się powtórzyło to lepiej pojechać

Edytowane przez magnusia
Czas edycji: 2014-01-25 o 16:05
magnusia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 16:07   #1144
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Dzwoniłam na pogotowie, jeżeli nie mam problemów na co dzień z ciśnieniem i nie gorączkuje to spokojnie, mam kontrolować i jak będzie 170 to już jest cos nie tak, za 20 min zmierzę ponownie.
Stary 2014-01-25, 16:10   #1145
iwantyou99
Zadomowienie

Cytat:
Dzwoniłam na pogotowie, jeżeli nie mam problemów na co dzień z ciśnieniem i nie gorączkuje to spokojnie, mam kontrolować i jak będzie 170 to już jest cos nie tak, za 20 min zmierzę ponownie.
Hmm a moze zadzwoń do innego szpitala i potwierdź informacje. Bo mi lekarka mówiła ze przy prawidłowym ciśnieniu. Taki skok jest niepokojący.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
iwantyou99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 16:13   #1146
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kuapouszka Pokaż wiadomość
M
(...)
A i jeszcze mam głupie pytanie : można mieć do porodu pomalowane paznokcie ?!? Nie że zamierzam celowo tylko jak nie zdążę zmyć albo coś... Chiba na głowę mi się już rzuca....
(...)
Kiedyś nie było można bo musieli móc widzieć czy nam aby pazkoncie nie sinieją, to oznaczało coś tam niedobrego, nie pamietam co. Teraz już niby można, bo jakoś inaczej to rozpoznają, ale ja i tak mam w torbie spakowany mały zmywacz i waciki, bo zamierzam zmyć w razie czego. Któraś z dziewczyn pisała o tym dokładniej parę wątków temu, ale szczegółów nie pamietam.

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
Roane jesli chodzi o temperatury to mysle ze 18-19 stopni jest ok.dla nas te temperatury sa najlepsze. No i norwedzy raczej dzieci tez nie przegrzewaja wiec mala musi sie dostosowac.ja w ogole mamzamiar ja troche zachartowac niech sie przystosuje. Poza tym mi samej ostatnio jakos tak goraco ciagle a ja zmarzluch bylam odkad pamietam.nie wiem co mi sie tak odmienilo.za bledy przepraszam z tabletu pisze i wychodzi pokracznie.
A mam pytanie jeszcze krwawicie z nosa? Bo ja ostatnio mam krwotoki i nie wiem czy to ciazowa sprawa czy zatoki. No i mam dziwne wodniste uplawy i raczej to nie saczace sie wody bo moje podobno w normie
Z nosa i z dziąseł - np jak smarkam, to mam krwawe smarki. Dużo i regularnie

Cytat:
Ja mam 18-20.
Lepiej chłodniej niż za gorąco. Mały ma body z krótkim,pajaca i średnio gruby koc.
A śpi w czapeczce?
Bo ja śpię idealnie w takiej temperaturze koło 18 stopni, tyle że jestem otulona kołdrą pod sam nos, a pod kołdrą jestem przytulona do TŻa i gorącego termoforu. Więc zastanawiałam się jak dziecko ubrać.

Cytat:
No właśnie od kiedy wróciłam ze szpitala to Eryk coś gorzej je,nie wiem czy to ma związek... tzn nie bardzo np chciał obiad czy kolację,ledwo skubnął,a wymyślał,że chce suche płatki śniadaniowe czy mandarynkę...
Kurcze to już rzeczywiście niedobrze brzmi, pamiętam jak pisałaś o jego apetycie. A ma jeszcze jakiekolwiek objawy czegokolwiek? Osowiały jest czy coś? Może marudzi w związku z tym że Ty głównie małym się zajmujesz?
Stary 2014-01-25, 16:34   #1147
lolita25
Zakorzenienie

GG do lolita25

Teraz mam 138\80 chyba chwila relaxu pomogła, zamierzam jeszcze 10x zmierzyć dzisiaj bo się naprawdę zdenerwowałam, ostatnio na wizycie miałam 140\90 i mówiła właśnie ze trzeba uważać, może tymi dzisiejszymi skurczami się zdenerwowałam, mała się normalnie rusza więc chyba nic jej nie jest

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-25, 16:37   #1148
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:
Teraz mam 138\80 chyba chwila relaxu pomogła, zamierzam jeszcze 10x zmierzyć dzisiaj bo się naprawdę zdenerwowałam, ostatnio na wizycie miałam 140\90 i mówiła właśnie ze trzeba uważać, może tymi dzisiejszymi skurczami się zdenerwowałam, mała się normalnie rusza więc chyba nic jej nie jest
Nic jej nie jest napewno spokojnie
Nie denerwuj się bo nerwy podnoszą ciśnienie.

Ja myślę, że ono Ci tak podskoczyło chwilowo bo Ty narwana z natury jesteś i nie usiedzisz z dupskiem na miejscu z tego co widać
Tu sprzątasz, tu gotujesz, tam latasz, to to, to tamto - wiec jak tu mieć niski puls
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 16:43   #1149
_Shiloh_
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Kuapouszka Pokaż wiadomość
Macie na myśli Tescowe w Uk ? Pogubiłam sie

A i jeszcze mam głupie pytanie : można mieć do porodu pomalowane paznokcie ?!? Nie że zamierzam celowo tylko jak nie zdążę zmyć albo coś... Chiba na głowę mi się już rzuca....
Tak dokłądnie mamy na myśli Tescowe UKejowskie.
Ja rodziłam z pomalowanymi paznokciami, ale położna nie widziala bo miałam cały poród skarpetki na stopach. U rąk nie miałam pomalowanych.

U mnie była burza haha

Edytowane przez _Shiloh_
Czas edycji: 2014-01-25 o 16:45
_Shiloh_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 16:45   #1150
sadlaczyca
Raczkowanie

Moje dziecko wyje 3 godzinę. Nie mogę się doczekać aż skończy 2 tyg - położna mówiła, że od tego wieku można zacząć podawać coś od kolek. Jeszcze 5 dni.. Z naszej sympatycznej, rodzinnej soboty wyszło noszenie małego na rękach na zmianę i przeróżne próby uspokojenia go.
Stary 2014-01-25, 16:48   #1151
Muminek1991
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Inw Pokaż wiadomość
Muminek1991 nie wygłupiaj się, Tobie jeszcze daleko do terminu
No właśnie daleko, ale jakoś mnie energia dopadła i chęć sprzątania naszła. Ogarnęłam wszystko na błysk, TŻ padnie jak wejdzie do domu

SunShineDoll- Róża śliczności

Cytat:
Ja mam w nosie te przepowiadacze, na razie stanęło na tym że bolą mnie plecy a skurczy brak....pierdziele nie rodzę dzisiaj, idę robić faworki
Ja już się do faworków chyba z miesiąc zbieram i jakoś mi nie wychodzi

Cytat:
Napisane przez magnusia Pokaż wiadomość
posiedzieć to mogą na tyłkach w tramwaju a do Was to w odwiedziny na 15 minut i koniec.
Ludzie to na prawdę nie mają wyczucia...
Dokładnie. Ja nie rozumiem ludzi co przesiadują godzinami. Jeśli chcą przyjść i zobaczyć nowego członka rodziny ok, wypić herbatkę i tyle, a nie męczyć wizytą jeszcze ledwo żyjącą mamę po porodzie i takiego szkraba.

senira- napisałam Ci w klubie , ale tutaj zrobię to jeszcze raz. Prześliczne zdjęcia i super avatarek

Cytat:
Może on w tej sposób reaguje na nową sytuację. Jakby nie było to na pewno zainteresowanie głownie z niego jako najmłodszego, przeszło na Kacperka, i musi się oswoić ,że jednak będzie musiał uwagą rodziców i innych się podzielić.

Mieszkanko posprzątane idę się szykować, bo jedziemy z TŻ na wyprzedażowe zakupy. Szkoda tylko ,że nic sobie nie kupię, bo dupe w spodnie po ciąży nie zmieszczę , a bluzki też nie kupię. Ale może coś fajnego dla małego znajdę
02.03.2014- Benjaminek
Muminek1991 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-25, 16:58   #1152
sweet_vintage
Rozeznanie

Senira, a wrzucisz tez tu fotki z sesji lub na FB??? Jestem bardzo ciekawa

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

mój blog ciążowo-dzieciowy www.inspiracjemamy.blogsp ot.com

instynkt macierzyński jest przereklamowany.... http://www.inspiracjemamy.blogspot.c...nski-jest.html
sweet_vintage jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 17:02   #1153
guapissima
Raczkowanie

Witam sie sobotnio Przez pol dnia nie moge sie zebrac, zeby cos napisac....Moj Tz oswiadczyl mi radosnie, ze moze tak za 3- 4 mc moglibysmy przeniesc sie np do Londynu, albo Szkocji,albo gdziekolwiek w Europie, wiec hormony gora- pol ranka przeryczalam jak my to ogarniemy z Leonem. Za rok, dwa planowalismy Chiny, ale dla mnie to jak powrot do domu, ale to.....

Cytat:
Napisane przez nattalli Pokaż wiadomość
Roane jesli chodzi o temperatury to mysle ze 18-19 stopni jest ok.dla nas te temperatury sa najlepsze. No i norwedzy raczej dzieci tez nie przegrzewaja wiec mala musi sie dostosowac.ja w ogole mamzamiar ja troche zachartowac niech sie przystosuje. Poza tym mi samej ostatnio jakos tak goraco ciagle a ja zmarzluch bylam odkad pamietam.nie wiem co mi sie tak odmienilo.za bledy przepraszam z tabletu pisze i wychodzi pokracznie.
A mam pytanie jeszcze krwawicie z nosa? Bo ja ostatnio mam krwotoki i nie wiem czy to ciazowa sprawa czy zatoki. No i mam dziwne wodniste uplawy i raczej to nie saczace sie wody bo moje podobno w normie
U nas jest podobnie, jak jest wiecej to wydaje mi sie, ze sie roztopie

Cytat:
Napisane przez Roane Pokaż wiadomość
Nie wydaje mi się żeby ktokolwiek śmiał Co innego przypierdzielać się do głośnych większych dzieci/psów/telewizora/imprezy/za głośnego seksu/czegokolwiek, ale trudno chyba do noworodka się uczepić
Znasz kogoś kto ma aż tak walniętych sąsiadów?

Ja czekam tylko, az nasza sie pojawi Kiedys o niej pisalam, mieszka 2 pietra nizej, a przyszla marudzic, ze za glosno chodzimy.... Sasiad pod nami mowil, ze w jego sprawie zadzwonila kiedys na policje, hmmmm ciekawe czy o ten glosny seks

Perfuzja,SunShine- cudne maluchy!!!
guapissima jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 17:17   #1154
kukurydzianaa
Rozeznanie

Wiecie co? Chyba tylko rodzicom / bliskiej rodzinie, a także ciężarnym mogą naprawdę podobać się takie brzydale jak noworodki I choć dalej uważam, że są to małe, pomarszczone żabki, to już wiem, że moje będzie najcudniejsze

Cytat:
Widzę że piszecie o temperaturach w domu. Czy któraś z Was ma w domu chłodno, koło 17-18 stopni? Bo ja z TŻem tak lubimy, nigdy nie grzejemy mocniej, i zastanawiam się jakby to się miało do dziecka - nie chcę żeby marzło, ale Irlandczycy tak chowają dzieci i żyją.
Znajomi-Polacy z Irlandii spokojnie odchowali swoją dwójkę w 18-19 stopniach - dzieciaki są zahartowane i nie chorują. W ogóle wydaje mi się, że Irlandczycy to nieco zdrowsi ludzie

Cytat:
Napisane przez selena85 Pokaż wiadomość
jakaś morfina czy coś ?
Nie wiem, co to było, ale było boskie. Odpłynęłam z taką błogością, że ciężko to do czegoś porównać
No ale byłam prywatnie operowana - nie wiem, czy ci z NFZ też to dostali, ani tym bardziej, czy przyszłe matki karmiące mogłyby to dostać...
Stary 2014-01-25, 17:24   #1155
jin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez perfuzja Pokaż wiadomość
Mój Bąbel sam zasnął w łóżeczku jak go odlozylam
Kochany, wygląda już jak niemowlaczek, widać że dojada.

Dopiero teraz was nadrobiłam. Rano byłam na usg, syn w 37+5 waży 2700, wiec jest trochę maławy, w dodatku wody są w dolnej granicy AFI 5, ma któraś z was problemy z wodami? Jak nic się nie zmieni to czeka mnie patologia ciąży, a wolałabym domek, bo szkoda mi starszego synka zostawiać.
Trzeba chatę ogarnąć.

Edytowane przez jin
Czas edycji: 2014-01-25 o 17:25
jin jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 17:30   #1156
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:
I jak tam, lepiej już?

Cytat:
Napisane przez guapissima Pokaż wiadomość
(...)
Ja czekam tylko, az nasza sie pojawi Kiedys o niej pisalam, mieszka 2 pietra nizej, a przyszla marudzic, ze za glosno chodzimy.... Sasiad pod nami mowil, ze w jego sprawie zadzwonila kiedys na policje, hmmmm ciekawe czy o ten glosny seks
(...)
Przecież nie poskarży się nikomu że Wam dziecko płacze, bo zostanie wyśmiana
A jak przyjdzie Wam marudzić, to otwieraj jej z płaczącym dzieckiem na ręku, może konfrontacja ze źródłem hałasu ją odstraszy

Cytat:
Napisane przez kukurydzianaa Pokaż wiadomość
(...)
Znajomi-Polacy z Irlandii spokojnie odchowali swoją dwójkę w 18-19 stopniach - dzieciaki są zahartowane i nie chorują. W ogóle wydaje mi się, że Irlandczycy to nieco zdrowsi ludzie
(...)
Irlandczycy lubią przesadzać w drugą stronę i na ogrzewaniu oszczędzać - w zeszłą zimę pomagałam TŻowi na zleceniu bo termin bardzo gonił i malowałam w takim domu gdzie właśnie właścicielka oszczedzała na ogrzewaniu. Któregoś dnia z rzędu aż z ciekawości przynieśliśmy termometr i było tam 14 stopni. Ja czołgałam się po podłodze malując listwy przypodłogowe na dwóch kartonach w ramach izolacji i ciągle czułam jak wali zimnem od podłogi. Nie wiem jak babka tam chodziła w samych skarpetkach, ale jak na to patrzyłam to czułam jak mi smarki w nosie zamarzają I wielu ichnich ludzi tak ma zimno w domu - mają kiepsko zaizolowane domy, oszczedzają w ogrzewaniu, i siedzą w domach w kurtkach
Ale fakt, dzieci zimna się nie boją. Dziewczynki w mundurkach szkolnych chodzą z gołymi nogami, mają skarpetki do pół łydki, spódnice do kolan, a kolana nagie. Styczeń, około 10 stopni, a one tymi kolanami świecą Ciarki mnie przechodzą jak to widzę
Stary 2014-01-25, 17:33   #1157
Akkma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jin Pokaż wiadomość
Kochany, wygląda już jak niemowlaczek, widać że dojada.

Dopiero teraz was nadrobiłam. Rano byłam na usg, syn w 37+5 waży 2700, wiec jest trochę maławy, w dodatku wody są w dolnej granicy AFI 5, ma któraś z was problemy z wodami? Jak nic się nie zmieni to czeka mnie patologia ciąży, a wolałabym domek, bo szkoda mi starszego synka zostawiać.
Trzeba chatę ogarnąć.
Ja też miałam AFI 5, ginka kazała mi przez tydzień pić co najmniej 2 litry płynów dziennie. Po tygodniu AFI wzrosło do 7
Stary 2014-01-25, 17:35   #1158
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:
PawMaj fajnie że się odezwałaś, już myślałam że rzuciłaś nad dla Bruna
Uwielbiam Twój opis porodu. Na serio. Krwawa jatka i bułki z dżemem
no... Bruno pochłonął mnie w 80%, ale 20% nadal mam dla siebie w tym jakiś odsetek na wizaż, reszta to czas na kupę, siku, kąpiel i czas żeby wrzucić coś na ruszt paznokcie u nóg obcinam sobie od 3 dni i obciąć nie mogę

a to wszystko przez/dla niego za 9 i pół h skończy 2 tygodnie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_20140123_130921.jpg (105,4 KB, 112 załadowań)

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 17:39   #1159
jin
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Akkma Pokaż wiadomość
Ja też miałam AFI 5, ginka kazała mi przez tydzień pić co najmniej 2 litry płynów dziennie. Po tygodniu AFI wzrosło do 7
Właśnie pytałam o picie płynów, to powiedział, że to nie ma nic wspólnego. Ja piję chyba z 5 litrów

Cytat:
no... Bruno pochłonął mnie w 80%, ale 20% nadal mam dla siebie w tym jakiś odsetek na wizaż, reszta to czas na kupę, siku, kąpiel i czas żeby wrzucić coś na ruszt paznokcie u nóg obcinam sobie od 3 dni i obciąć nie mogę

śliczny, taki długaśny się wydaje
jin jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-25, 17:44   #1160
Le La
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez senira666 Pokaż wiadomość
a o co chodzi ?? może będę umiała pomóc ...
Po pierwsze to super avaterek, sliczny brzusio.

A co do wlosow, to po porodzie zrobila mi sie z nimi masakra. Mam dlugie i proste naturalnie, nie farbuje i zawsze mialam ladne, blyszczace i nie przetluszczaly mi sie. Teraz sa mega suche na koncach i masakrycznie sie przetluszczaja. Musialabym je 2x dziennie myc, zeby jakos wygladaly, dodatkowo zaczely wypadac W ogole sa takie oklapniete. No i pytanie co z nimi zrobic, zeby jakos doszly do siebie. Uzywam profesjonalnych kosmetykow z salonu, teraz Loreal. Moze cos polecisz odzywki, maski, domowe sposoby, bo juz mnie szlag z nimi trafia.
Le La jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 17:46   #1161
Roane
Wtajemniczenie

Cytat:

Jaki piękny
Mam taką samą flanelkę z owieczkami

---------- Dopisano o 17:46 ---------- Poprzedni post napisano o 17:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość

A co do wlosow, to po porodzie zrobila mi sie z nimi masakra. Mam dlugie i proste naturalnie, nie farbuje i zawsze mialam ladne, blyszczace i nie przetluszczaly mi sie. Teraz sa mega suche na koncach i masakrycznie sie przetluszczaja. Musialabym je 2x dziennie myc, zeby jakos wygladaly, dodatkowo zaczely wypadac W ogole sa takie oklapniete. No i pytanie co z nimi zrobic, zeby jakos doszly do siebie. Uzywam profesjonalnych kosmetykow z salonu, teraz Loreal. Moze cos polecisz odzywki, maski, domowe sposoby, bo juz mnie szlag z nimi trafia.
Może to przez zmiany hormonalne, to przetłuszczanie się? W sensie burza hormonów przejdzie i włosy wrócą do normy
Stary 2014-01-25, 17:51   #1162
PawMaj13
Rozeznanie

Cytat:

śliczny, taki długaśny się wydaje
jest długaśny... niektóre wdzianka juz poszły w odstawkę, bo nie mógł w nich rozprostwać nóżek, więc kilka pajacyków i śpiochów miał na sobie 1 (słownie: jeden) raz i wyrósł. Ledwo mi się już na przewijaku mieści zastanawiam się, gdzie ja go będę oprawiać za chwilę...

2013-04-30
II kreski

Co komu przeznaczone, stoi na drodze rozkraczone
PawMaj13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 17:58   #1163
magnusia
Zakorzenienie

Cytat:

świetny maluszek
Stary 2014-01-25, 18:01   #1164
JustiLbn
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Le La Pokaż wiadomość

Kochana masz tzw. kryzys hormonalny po porodzie. Mając wiele klientek po porodach wiem już z doświadczenia, że musisz te okres przetrwać. Jedyne czym możesz się wspomóc , to odpowiednia dieta, ale to przy KP już ciężka sprawa. Proponuję wyjście jakim jest obcięcie końcówek maksymalnie i stosowanie odżywki nawilżającej, ale tylko na kocówki. Jeśli znajdziesz czasem dla siebie chwilę , tak z godzinkę przed myciem włosów, to wetrzyj w kocówki olejek rycynowy, ew. migdałowy, nałóż folię i potem dokładnie wymyj przy kąpieli. Z domowych sposobów proponuję wcierki. Nacieranie skóry głowy wodą brzozową lub pokrzywową, na prawdę skuteczne na przetłuszczanie. Kupisz w zielarskim za ok 10 zł, stosuje się maczając wacik, także zużycie niewielkie. Życzę cierpliwości, to trudne, ale minie

19.02.2014 g 18.20 Alicja moje marzenia się spełniły.
JustiLbn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 18:06   #1165
nattalli
Rozeznanie

Gosia - ja powiem z własnego doświadczenia dzieci są o siebie bardzo zazdrosne a im młodszego dziecka to dotyczy tym gorzej. Ja do tej pory slyszę że mojej mamie piekło na ziemi zgotowałam po urodzeniu brata bo długo byłam sama i przez calą ciążę mama opowiadała że będe mieć rodzeństwo ja się cieszyłam i opowiadalam wszystkim a jak przyszła z bratem do domu to po pierwsze wiecznie płakałam nic nie chciałam jeść i siedziałam pod stołem prze długie tygodnie i tam się bawiłam i ewentualnie coś łaskawie zjadłam, siłą nikt mnie nie wyciągnął, a na dodatek po paru dniach pobiłam brata bo mama przykryła go moją kołderką! Na pocieszenie dodam że mój bunt minął i przerodził się w wielką miłość do brata i do tej pory jesteśmy ze sobą bardzo związani i nie dajemy nikomu na siebie nic powiedzieć w ogien byśmy za sobą skoczyli z resztą braci nie mam takiego dobrego kontaktu jak z tym pierwszym który zabrał mi mamę i kołderkę;p tak tak to moje słowa: "nie dość że zabrał mi mamę to jeszcze kołderkę";p hehh po prostu musisz mieć dużo cierpliwości, ja się buntowałam jako 4 latka a Ty masz synka dużo mlodszego. Ale jakoś to będzie dasz radę bo Ty super babka jesteś

26.05.2013 II kreseczki

http://www.suwaczki.com/tickers/c55fs65gkig2xlf5.png
nattalli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 18:10   #1166
perfuzja
Zakorzenienie

Sunshinedoll Róża jest śliczna!

Emil zazwyczaj nie zasypia sam Czaasem zdarza mu sie, ze jak go odłoże pod karuzelkę to zasypia.

Niestety przy piersi już nie da sie go uśpić w ogóle. Bo co z tego, ze zasypia, spoko odłożony budzi sie od razu.
Wiec w nocy karmie go, potem odkladam do łóżeczka, daje smoczek, włączam burze i głaszcze po głowie dłuugo. Nad ranem karmie go w naszym łóżku na leżąco i wtedy zasypia od razu, ale ja sie nie wysypiam jak cala noc spimy razem
Stary 2014-01-25, 18:11   #1167
Akkma
Zadomowienie

Cytat:

Ale cudo

Cytat:
Właśnie pytałam o picie płynów, to powiedział, że to nie ma nic wspólnego. Ja piję chyba z 5 litrów
O popatrz, to znowu co lekarz/położna to inna opinia
Stary 2014-01-25, 18:13   #1168
pilotka86
Rozeznanie

cześć
może nadrobię te dwa dni
po pierwsze gratuluję noworozpakowanym!!!
oraz opisy porodów! zdążyłam tylko zerknąć, zaraz doczytam.
po drugie łączę się w bólu z dziewczynami w skurczach i bólach

wczoraj byłam u tego lekarza-nefrologa/pediatry i na szczęście wszytsko z nerką ok, wchłonęło się. pan doktor był tak miły zaproponował i zrobił nam od razu za jednym zamachem również usg bioderek, główki, serca, brzucha i tarczycy. wszytsko w normie. więc bioderka mi już odpadają , tarczyca też zostaje mi tylko wizyta u endokrynologa i krew.
od dwóch dni mam kryzysy wieczorne, córka wierzga i wygina się . chyba zaczynają się kolki
daję jej krople sab i jest lepiej.
w dodatku coraz więcej słyszę doradców i specjalistów od karmienia .

u lekarza oprócz udanej wizyty nic nie było dobrze. byliśmy godzinę wcześniej żeby założyć kartę (tak nam nakazano - co za głupota) a lekarz spóźnił się ponad godzinę, modliłam się tylko żeby córka się nie rozdarła... czyli w poczekalni z dzieckiem czekaliśmy ponad 2 godziny:/ w dodatku w rejestracji powiedziano mi wczesniej, że noworodki mają pierszeństwo - ale gdzie tam nikt mnie nie wpuścił aż w końcu weszłam do gabinetu między pacjentami i upomniałam się, na co pielęgniarka powiedziała "zaraz" i ktoś się wepchał nie miałam żadnej postawy rozczeniowej, ale córka nie jadła już chwilę i obawiałam się co zrobić czekać pod gabinetem czy iść karmić...
a to był dopiero początek..
córka tak się rozkrzyczała podczas usg (ponieważ wraz z mężem musieliśmy ją przytrzymać na siłę....) .. była aż sina z krzyku i ochrypnięta... myslałam że już się nie uspokoi! była też głodna i zamoczona, okupkana, poszliśmy do pokoju matki karmiącej (swoją drogą był żenująco urządzony), przebraliśmy a była zabrudzona po pachy, dobrze że wzięłam ubranka na przebrania:/ dałam pierś żeby się uspokoiła i w międzyczasie mąż podgrzał butelkę z odciągniętym w podgrzewaczu. w końcu się uspokoiła. ale stwierdziłam że muszę kupić jakieś termoopakowanie, bo to niewygodnie z podgrzewaczem chodzi. w ogóle to żałuję że nie kupiłam tych butelek termo z usa, było mi szkoda 85zł na butelkę a byłyby jak znalazł na wyjazdy i na noc.
pilotka86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 18:17   #1169
selena85
Wtajemniczenie

Cytat:

Wytłuszczone mnie powaliło

Bruno jest cudny Wysoki przystojniak z niego będzie!
http://suwaczki.slub-wesele.pl/20140129744753.html
selena85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 18:24   #1170
magnusia
Zakorzenienie

pilotka-- cieszę się że z nerką małej jest OK i wszystko się wchłonęło. Sytuacja w przychodni- hm... powinni albo noworodki jakos osobno zapisywać albo jasno respektować pierwszeństwo w wizycie takiego dziecka- to by wszystkim ułatwiło życie i wizyty przebiegałyby sprawnie

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości