|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#2671 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nam się chce kreseczek dwóch, żeby dumnie wypiąć brzuch! Staraczki-mamusie cz.
Cytat:
To idziecie do tego lekarza? Cytat:
Będę brać Cytat:
Ja też ie wchodziłam do dziewczyn na ovuf, jakoś te ostatnie dni sobie od tego odpoczywałam. Wkurza mnie to ovuf już... Niby też się cieszę, że @ przyszła ale cholera ZNOWU przyszła! Mam ochotę jej wkopać U Ciebie cykl bezowulacyjny więc długi a u mnie niby owulacja była a 43 dni cykl Coś jest ze mną nie tak, takie cykle już nie są zdrowe... Cytat:
|
|
|
#2672 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Nam się chce kreseczek dwóch, żeby dumnie wypiąć brzuch! Staraczki-mamusie cz.
Cytat:
![]() Co do imienia Brajan to ja bym w pl tak nie nadawała raczej, lepiej jakieś polskie, ładne imiona |
|
|
|
|
#2673 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2674 |
|
Zakorzenienie
|
Laski dziś się dowiedziałam od sąsiadki, że tych co złapali u nas to komuś podcięli gardło, ponakłuwali gościa w klatkę piersiową- ale przeżył.. masakra
![]() tak, w pon |
|
|
|
#2675 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale dobrze, że ich złapali ufff
|
|
|
#2676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
)
|
|
#2677 |
|
Wtajemniczenie
|
Dobry wieczór
Co tam u Was?
|
|
#2678 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Nawet nie sądziłam, że jest tak popularne. Majka mi się nie podoba bo już faktycznie za dużo tych Majek nawet i u mnie ![]() Natalia to moje imie więc prosze mi tu się wyrażać! ![]() ---------- Dopisano o 19:44 ---------- Poprzedni post napisano o 19:41 ---------- Cytat:
|
|
|
#2679 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
|
|
#2680 |
|
Wtajemniczenie
|
Kindzia super, że stymulacja działa
![]() Carmena My też mamy piecyk gazowy, pisałam Ci kiedyś, u nas są częste kontrole przynajmniej 2x w roku i ostatnio w zimie gość powiedział nam to samo, że trzeba zawsze mieć okno na mikro... Fajnie szczególnie przy mrozach ![]() A z kratki wentylacyjnej wali nam mroźnym powietrzem, gość twierdzi, że przez to, że nie dajemy na mikro to wyziębiliśmy komin... Ale my mamy w łazience drzwi przesuwne i prawie zawsze trochę uchylone. Ps. Byłam dziś rano u gin odebrać wyniki hormonów tarczycy i wyszły takie TSH-0,119 norma 0,27-4,20 ( w dół) FT3- 3,24 norma 2,60-4,50 FT4- 1,40 norma 1,00-1,60 Gin coś wspomniała o subklinicznej nadczynności chyba, dała skierowanie do endokrynologa. Nie wiem czy to niższe TSH nie jest po tym, że miesiąc temu por. ![]() Nie mam pojęcia, robiłam hormony w maju i były ok, tak jak przez ostatnie 10-12lat. Myślałam, że to może to było przyczyną ale teraz już chyba nie, bo raczej niedoczynność powoduje por. Pewnie pozostaje mi następny krok po endokrynologu histeroskopia w uśpieniu za 1200 zł ![]() Kolejny zabieg, kolejne usypianie, mam tego powoli dość a to raczej dopiero początek...
1cs-II kreski 27 maj 2014 39/40 11.12.2013 ![]() 16.08.2013 ![]() Synuś- 2011 Córeczka- 2015 Killer 1x Edytowane przez Kamel Czas edycji: 2014-01-25 o 19:50 |
|
|
|
#2681 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I ma rację. Ja np nie mogę sobie wyobrazić dorosłego mężczyzny, prezesa firmy np który ma na imię Kacper Ale może wiąże się to z moim pochodzeniem śląskim, bo u nas kasper oznacza idiotę/kretyna/głupka Cytat:
Imiona spolszczone są beznadziejne i się robi krzywdę dziecku. No i właśnie niestety takie dziecko najczęściej jest postrzegane jako patologia. I to tylko po samym imieniu. Brajan, Denis, Jessica, Alan, Dżasmina, Dżordż Nie slyszałam takiego imienia u kogoś z normalnej rodziny, słyszę na placach zabaw od patologicznych matek. W przedszkolu u córki to było bardzo widać, jak ktoś miał takie imię to już wiedziałam jak wyglądają rodzice - i nie myliłam się
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#2682 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co to za histeroskopia?
|
|
|
#2683 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
I wychodzi na to, że parę miesięcy się tak podtruwałam, bo czujnik był w porządku W poniedziałek tam zaraz dzwonię! nawet zdjęcie zrobię czujnika i zawartości pieca- będą mieli tą samą godzinę i dowód! A zpiecem nie robiłam nic. Myślałam już wcześniej że jak wypłata będzie to wezwę kominiarza by sprawdził sam piec, zaszamotował. Bo tera groszem nie śmierdzę ![]() Cytat:
wiesz...plotki to się lubią siać ![]() hej Kamelku Cytat:
|
|
#2684 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A histeroskopię lekarz od niepłodności zalecił mi jako pierwszy krok z listy, czyli zaszczepi się pani na wzw i za ok 1-2 miesiące przyjdzie pani do mnie do kliniki niepłodności i zrobimy histeroskopię. Nic nie powiedział co to, to ja pytam, a on, że to w znieczuleniu ogólnym i wprowadza się mikro kamerę do macicy i ogląda, bo ja jestem po cesarce i po zabiegu to trzeba zobaczyć czy nie ma zrostów itd... Szkoda tylko, że nawet nie wspomniał ile to kosztuje palant i czy mnie w ogóle stać, czy się decyduję. Dopiero w necie w domu dowiedziałam się ile to kosztuje i przysięgam mało z krzesła nie spadłam... Nie wiem co mam zrobić
|
|
#2685 |
|
Zakorzenienie
|
Kamelku ja mówię o piecu węglowym. Chociaż piec gazowy mi utrudnia wentylację do tego pieca węglowego i musi być wyłączony i zapalany tylko gdy go potrzebuję
|
|
#2686 |
|
Zakorzenienie
|
Carmenka współczuje, nie chciałabym być w takiej sytuacji...
Czynsze są drogie owszem ale może warto poszukać? Może coś się znajdzie? No nie wiem... Nas na wynajem nie stać i się nie ruszamy nigdzie a jeszcze teraz mąż narzeka na prace bo go niesłusznie oskarżają o jakieś braki... masakra. Chce zmienić prace a ciężko ruszyć. Eh.
|
|
#2687 |
|
Zakorzenienie
|
carmena w radiu mowili tydzien temu, ze szukaja tych ludzi
|
|
|
|
#2688 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz co ja się mieszkań naszukałam przez te 3lata ? wiesz ile oglądałam? A nie po to uciekałam z tak drogiego czynszu by wsadzić kupę w mieszkanie na lata i znowu wrócić do drogiego. Muszę coś wykombinować najpierw z tym.
|
|
#2689 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Lekarz faktycznie przedni, żeby nie poinformować ![]() ---------- Dopisano o 20:04 ---------- Poprzedni post napisano o 20:03 ---------- Oj nie wiem... zrobicie jak uważacie ale to ciężka sprawa z tym...
|
|
|
#2690 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
Wszyscy ( 3 gin.) do tego mówią, że już można się starać...... A ja na to: jak to, a co będzie jak to się powtórzy? A oni tak tak, to może pani poczekać na wyniki....
|
|
#2691 |
|
Zakorzenienie
|
gdzieś Jagatka napisała o tym co jej powiedziała ostatnia ginekolog, bardzo fajna babka z tego co przeczytałyśmy, dlaczego lekarze mówią by czekać pół roku po #
|
#2692 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Ale pewnie chodzi bardziej o psychiczne niż fizyczne dojście do siebie? Mnie też interesuje sprawa Kate, była może ostatnio?( chyba się już żegnała z forum) bo ona ma 2 za sobą jak ja podobny przypadek i też 1 dziecko z pierwszej ciąży...
1cs-II kreski 27 maj 2014 39/40 11.12.2013 ![]() 16.08.2013 ![]() Synuś- 2011 Córeczka- 2015 Killer 1x Edytowane przez Kamel Czas edycji: 2014-01-25 o 20:22 |
|
|
|
|
#2693 |
|
Wtajemniczenie
|
Troszkę nie jestem teraz w temacie, bo potrzebowałam relaksu i poszłam pod prysznic
A, że mamy sporawy brodzik to sobie napuściłam do niego wody i chwilke posiedziałam hehe szkoda, że nie mamy wanny (chociaż wiadomo w ciąży lepiej wziąc ciepły prysznic niż kąpiel ).Zrobiłam sobie peeling stóp, bo już nie mogłam patrzeć na swoje pięty i ogoliłam pipke a z brzuszkiem to ciężka sprawa jest ![]() Ogólnie to jakoś taka zrelaksowana się teraz czuje ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#2694 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No Kate dawno nie było, ostatnim razem była z 2 tygodnie temu by się pożegnać i powiedzieć, że u niej dobrze, i że przestają sie starać, bo chcą wyjechać na wakacje, a że w pracy się układa to wykorzysta ten moment.
|
|
#2695 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Lekarza ma rzeczowego, wszystko wytłumaczył ---------- Dopisano o 20:37 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Cytat:
Często jest tak, że problem nie tkwi w kobiecie... Moja mama tez poroniła raz i podejrzewa, że to dlatego że jakieś antybiotyki ojciec brał i przez to plemniki były słabsze... no nie wiem.. ale pewnie branie leków ma wpływ na to wszystko i dlatego zawsze lekarze mówią, żeby po kuracji antybiotykami odczekać 2 tygodnie żeby się organizm oczyścił.
|
|
|
#2696 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Pisałam Ci na ovuf Powiedziała że "zwykle po około 3 cyklach wnętrze macicy się odbudowuje i można sie starać, ale lekarze często wolą żeby pacjentki poczekały jeszcze troszkę, ponieważ po # zarodek "lubi" się tak umiejscowić nisko w macicy, że łożysko na początku jest za blisko szyjki (o ile dobrze zrozumiałam) i to może powodować krwawienia i wtedy trzeba leżeć plackiem, dlatego lekarze wola tego uniknąć". Tłumaczyła że na tym etapie,kiedy poronilam zarodek szybko rosnie, no i moze się źle dzielic i stad wady zarodka i poronienia, ze to czesto sie zdarza, zeby sie nie martwić, inaczej gdyby poronienie było np po 12tyg. Tak sie sama teraz zastanawiam czy ona miała na myśli tak ogólnie #, czy może że po zabiegu trzeba tyle odczekać, a bez zabiegu można od razu dopasowałam to do siebie, czyli że po zabiegu, ale nie wiem
|
|
#2697 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to jest to badanie prawidłowości budowy macicy? Kurcze nie wiedziałam, że to takie drogie;/ a nie da się go robić na NFZ? a co do zrostów po zabiegu, to podobno widać to też na usg 3d ( No i że coś jest nie tak można poznać, jeśli @ jest bardziej skąpa niż normalnie) Cytat:
|
|
#2698 | |
|
Zakorzenienie
|
Natalia jest ok
![]() Cytat:
|
|
#2699 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A posta Kate to jeszcze czytałam. Cytat:
Ale 2 razy.., gdyby to był raz to łatwiej nawet psychicznie, dlatego od razu się staraliśmy a tu znowu. Ta gin na nfz przepisała mi duphaston i proponowała podczas starań brać od 16dc do ewentualnego okresu. ---------- Dopisano o 21:02 ---------- Poprzedni post napisano o 20:48 ---------- Cytat:
![]() Cytat:
A histerosk. pewnie nie robią na nfz po 2 por. tylko 3 ale nie wiem, głupio mi dziś było zapytać ginki na nfz, że ten prywatny mi to zlecił. Tak oceniają macicę kamerą itd. Jak się wkurzę to nic nie będę badać tylko poczekam pół roku i spróbuję... nie wiem już, ale na to genetyczne kariotyp jestem zapisana, bo gdyby oni nic nie znaleźli i wtedy by ich olśniło, że kariotyp trzeba zrobić to kolejne pół roku czekania na badanie i wynik nie moje... ---------- Dopisano o 21:05 ---------- Poprzedni post napisano o 21:02 ---------- Maciejka a Tobie coś konkretnego gin zlecił?
1cs-II kreski 27 maj 2014 39/40 11.12.2013 ![]() 16.08.2013 ![]() Synuś- 2011 Córeczka- 2015 Killer 1x Edytowane przez Kamel Czas edycji: 2014-01-25 o 21:07 |
||||
|
|
|
#2700 |
|
Rozeznanie
|
Carmena nie rozumiem dlaczego Ty zajmujesz się tymi kominiarzami i piecem, gdzie jest właściciel/gospodarz mieszkania? To on powinien zadzwonić do spółdzielni, umówić wizytę i załatwić to! Powinnaś się z nim skontaktować szczególnie jak masz przy boku małe dziecko a jeszcze w ciąży jesteś. Jak Ci ze spółdzielni olewają to niech właściciel umówi kominiarza i zapłaci. Takie rzeczy nie są w waszej gestii żeby opłacać i pilnować. Jak rura pęknie to też będziesz sama naprawiać? Mieszkanie powinno być ubezpieczone i wszelkie usterki które nie były spowodowane złym użytkowaniem powinny być konserwowane za pośrednictwem i wiedzą właściciela!
Cloud super że wszystko jest dobrze Vioris z tymi serduchami to sama widzisz jak jest, nawet jak się człowiek wstrzeli to dupa z tego może wyjść. Spójrz na mój poprzedni wykres, 5 serduch pod rząd, w owulkę wstrzelone idealnie z każdej strony i nic nie wyszło, zaczęłam 4cs więc zmień mi proszę na pierwszej stronie.W tym tygodniu idę na badanie TSH i progesteron też zbadam bo mnie wkurzają te moje plamienia przed @. Dzięki dziewczyny za motywujące baciki Co do słodyczy to nie przepadam, czekolada Nussbeisser z orzechami laskowymi jeszcze od wigilii u mnie leży, taki za mnie "łasuch" Imiona mam wybrane, mało modne ale bardzo mi się podobają. Jak bedzie dziewczynka to Weronika a jak chłopczyk to Grzesio mały będzie ![]() Dziewczyny mam pytanie do Was, stosuje może któraś SOCZEWKI KONTAKTOWE ?? Zastanawiam się czy się nie przerzucić z okularów na soczewki i zastanawia mnie zarówno kwestia wygody jak i finansów. Stosuje któraś ??
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 19:41.

do 39stopni nic nie dawać, po 39 dać czopka a jak będzie 40 stopni to dzwonić do lekarza, nie dawać mleka bo jest ferentacja w brzuchu
że to wirus grypy, że normalne, że ma katar taki gęsty, jego rodzina chorowała przez 2 tygodnie... dużo rozumiałam, gadał tylko do mnie bo chyba do tż miał dalej pretensje, że nie otworzył na czas cep
więc bardziej się opłaca 
Będę brać
i nie wiem kto z kim i dlaczego, ale zaraz idę obejrzeć i porozliczać co niektórych

Aczkolwiek bardzo je lubię 
domyślam się co czujesz, taka bezsilność jest najgorsza. Oboje bardzo chcecie, nie obwiniaj Tżta bo to nie ma sensu, jakby wiedział to wiesz...