|
|
#1 |
|
Raczkowanie
|
Jak to w końcu jest z tymi mężczyznami?
Nie mam żadnych doświadczeń, ale po prostu muszę, muszę wiedzieć, czy to prawda, czy tylko mit, że mężczyźni, zwłaszcza ci młodzi (16-30 lat) myślą głównie o seksie, raczej nie mają zahamowań, a chłopak i dziewczyna nie mogą ze sobą chodzić bez seksu, bo jest to niezdrowe dla mężczyzny, że musi sobie od czasu do czasu ulżyć. Podobno uwielbiają prokreację, czerpią z tego fizyczną przyjemność, koniecznie chcą mieć syna, córka jest dla nich mniej warta, bo przecież jak chodzi o fizjologiczne koszty rozmnażania, to cały ciężar spada na kobietę.
Pytam, bo naprawdę, słyszałam takie opinie przez lata w domu, w szkole, w kościele (na szczęści przestałam chodzić, ulżyło mi) i teraz boję się wszystkich młodych mężczyzn, że im tylko jedno w głowie, przez co nigdy nie miałam chłopaka, bo nie zamierzam zostać samotną matką. Im więcej mam lat, tym jest gorzej, bo 16-letnia matka to ma problem, ale 20-letnia już mniejszą sensację wywołuje. To przykre, że tylko z racji urodzenia, bo płci sobie nie wybierałam, muszę się bać na każdym kroku, jestem na łasce i niełasce mężczyzn, dlatego się do nich nie zbliżam, a fizjologia mojego organizmu jest dla mnie bardzo uciążliwa. Jeszcze na dodatek wszystkie mówią, że wszyscy mężczyźni to maniacy seksualni |
|
|
|
|
#2 | |
|
Hrodebert
|
Dot.: Jak to w końcu jest z tymi mężczyznami?
Cytat:
|
|
|
|
|
|
#3 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
#4 |
|
Zakorzenienie
|
Ja kocham seks z uporem maniaka i popatrz prawie 2 lata w zwiazku
+ antykoncepcja = obalam Twoja teorie ![]() Wysłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#5 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]()
|
|
|
#6 |
|
Zakorzenienie
|
Mało tego, (!!!) po 30 i 40 r. ż. też myślą i CHCĄ ciągle seksu. Tak właściwie do końca życia tak mają.
)))I jak z tym sobie radzą kobiety??? Żyją w strachu CAŁE ŻYCIE. (GRRROOOZA!!!) To ferie jeszcze do końca lutego potrwają? Edytowane przez Pazurka Czas edycji: 2014-01-25 o 18:57 |
|
|
|
|
#7 |
|
jestę wieszczę
|
Z tym synem to może być prawda, tata mi zawsze mówił, że lepiej mieć 10 synów niż jedną córkę
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#8 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
|
|
|
|
|
#9 |
|
Rozeznanie
|
Rex94, piszesz o tych mężczyznach tak, jakbyś nigdy żadnego w życiu nie spotkała, jakby to byli kosmici albo Starożytni Egipcjanie
![]() A Ci księża, co Ci tak te bajki opowiadają to nie mężczyźni? Nie zapytałaś się ich czasem, czy mówią to z własnego doświadczenia? Obecnie "trend w kulturze zachodniej" jest taki, że to mężczyźni o wiele częściej dążą do małżeństwa, niż kobiety, również socjologowie postawili bardzo rzetelny argument a propos tego, że małżeństwo dla mężczyzny jest ogólnie rzecz biorąc bardziej korzystne, niż dla kobiety: facet zawsze na tym trochę zyskuje, kobieta zawsze trochę traci (statystycznie rzecz biorąc, więc proszę nie wylatywać z anegdotycznymi przykładami) Nieumiejętność czy niezdolność utrzymania małżeństwa, zadowolenia żony, bycia dobrym ojcem jest jedną z największych porażek: o ile nie największą w ogóle - której mogą doznać. To konsensus środowiska psychologicznego. Porażka na tym polu jest baaardzo częstym powodem szukania terapii przez mężczyzn. Kobiety są istotami o wiele BARDZIEJ seksualnymi niż mężczyźni, w ogólności. My tylko żyjemy w kulturze, która temu biologicznemu faktowi nie sprzyja i się własnej seksualności nie uczymy, a wręcz ją tłumimy. Chłopcy mają często tą eksplozję hormonów w młodym-nastoletnim wieku, kobiety za to rozbudowują ją wolniej, ale z kolei "starcza na dłużej". Kobiety, można postawić argument, są z natury emocjonalnie silniejsze od mężczyzn, Ci zaś są o wiele częściej tłumieni, traktowani okrutnie: za co mogą później odreagowywać agresją. Mężczyźni są genetycznie bardziej predestynowani do wykształcania masy mięśniowej, ale same geny nic nie znaczą, jeśli nie ruszają tyłka sprzed telewizora! W końcu chłopcom się przypisuje wyższy autorytet i wykształca pewność siebie skuteczniej, niż u dziewczynek, przez co później wygadują takie bzdury bez mrugnięcia okiem ![]() Dziedzina, która opowiada o tym wszystkim i więcej to przebrzydły GENDER, czyli nauka o płci w kulturze, więc o ile się nie boisz ekskomuniki, to wejdź sobie na internet i poczytaj coś o tym i zobacz, czy pasuje .A tak wracając do podstawowych pytań w twoim poście to mężczyźni to nie, nie potencjalni gwałciciele nie potrafiący nad sobą panować (na co my niby mamy patrzeć ze zrozumieniem), to jedynie wykręt paru kryminalistów. Większość mężczyzn w Polsce to szowiniści, ale nie można tego powiedzieć o większości mężczyzn na świecie. Jako gatunek są nie tylko zdolni do miłości, troski, opieki i empatii, można się od nich jeszcze wiele w tym względzie nauczyć! Są też jak najbardziej zdolni do powściągnięcia w sobie tych gwałcicielskich i seksualno-maniakalnych ciągot i trzymania się z sympatią przez jakiś czas za ręce. I przede wszystkim sto lat po przyznaniu kobietom prawa głosu w Polsce nie, nie jesteś NA PEWNO na ich łasce i niełasce. Jesteś wolna jak dzika świnia
https://wizaz.pl/Mikroreklama Edytowane przez Suzanne Czas edycji: 2014-01-25 o 19:39 |
|
|
|
|
#10 |
|
jestę wieszczę
|
e tam, to lepiej mieć brzydką córkę po prostu
więc narzekać nie powinien
Dołącz do akcji NA SZCZYT W SZCZYTNYM CELU na Facebooku. Za każdy zdobyty szczyt wpłacamy po 10 zł na ukończenie budowy domu całodobowej opieki dla osób z niepełnosprawnością intelektualną Dołącz do nas! *ponieważ jestem nieprzeciętna, nie obchodzą mnie tzw. powinności przeciętnej kobiety
|
|
|
|
|
#11 |
|
Raczkowanie
|
Zwariuję chyba! Proszę o poważne odpowiedzi, dłuższe, takie jak moja, a niepojedyncze zdania, nie mam ochoty żartować ani ironizować. Pytam poważnie.
|
|
|
|
|
#12 |
|
BAN stały
|
Kur**, autorka pisze tak, jakby seks dla kobiet był przykrym obowiązkiem.
|
|
|
|
|
#13 |
|
Raczkowanie
|
Zawsze można wybrać kobietę
Zawsze to mniejsze ryzyko |
|
|
|
|
#14 |
|
Zakorzenienie
|
Nikt Cię na poważnie nie weźmie, bo napisałaś coś tak naładowanego stereotypami, że niemożliwością jest, by nie był to wątek dla jaj.
Widziane okiem faceta. Drukuję w czy de! Projekt: FoldaRap. http://szczecin.tvp.pl/23874420/030216 24:20 http://szczecin.tvp.pl/23995784/120216 29:30 |
|
|
|
|
#15 | |
|
Wtajemniczenie
|
Rex94, tak naprawdę to kobiety są wiecznie napalone i chodzi im tylko o seks, i facet dojdzie 2 razy i prosi i blaga "kochanie przestańmy już bo mi kuśka odpadnie" a ona niee! Ona może dojść 15 razy i bije go pejczem!! Chce wiecej i wiecej!
|
|
|
|
#16 |
|
Raczkowanie
|
Ja naprawdę czasami nienawidzę swojej płci, nie znoszę własnego ciała, i żadna w tym moja wina, jak z tym żyć?
|
|
|
|
|
#17 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
świetnie być kobietą, nawet z biologicznymi upierdliwościami.
|
|
|
|
|
|
#18 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
#19 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
|
#20 | |
|
.
|
Cytat:
|
|
|
#21 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#22 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
cytuje dla potomności ---------- Dopisano o 21:21 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ---------- Cytat:
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
||
|
|
|
|
#23 |
|
Konto usunięte
|
|
|
|
|
|
#24 |
|
Zakorzenienie
|
Ciesz się,że nie słyszysz co myślę ![]() *** Opowiadając obcym ludziom o swoich problemie ,musisz liczyc sie z tym,że 20% ma gdzieś twój problem,a 80 % cieszy się z twojego kłopotu. *** Jestem jak dziki Mustang. Jesli mnie oswoisz ,na zawsze będę Twoja. |
|
|
|
|
#25 |
|
Zakorzenienie
|
tak to prawda, tż zdradza mnie od 3 lat i będzie zdradzał przez kolejne 10, ale poczekam.
|
|
|
|
|
#26 |
|
Rozeznanie
|
Myślenie stereotypami i generalizowanie ludzi (szczególnie ze względu na płeć) nie ma najmniejszego sensu. Jeden mężczyzna jest maniakiem seksualnym, inny nie - tak samo w przypadku kobiet. To zależy od człowieka i jest sprawą bardzo indywidualną.
Mój przyjaciel był przez jakiś czas w związku z dziewczyną, którą kochał nad życie. Był naprawdę oddanym i idealnym chłopakiem, którego wszyscy jej zazdrościli. Ja również! Dbał o nią, poświęcał mnóstwo czasu i okazywał miłość na każdym kroku. Nie chciał od razu uprawiać seksu, szukał w związku czegoś więcej. Chciał też udowodnić, że nie jest pierwszym lepszym typkiem, któremu tylko jedno w głowie. Szybko okazało się, że ona szukała właśnie takiego typka. Rzuciła go dla pustego, wiecznie napalonego gościa, bo interesował ją jedynie seks. Jak widzisz, w przypadku kobiet takie rzeczy też się zdarzają. Twój strach przed młodymi mężczyznami jest irracjonalny. Nie powinnaś oceniać chłopaka na podstawie tego, co powiedzieli ,,w domu, w szkole, w kościele", tylko najpierw dobrze go poznać. Nie zamykaj się na nikogo, otwórz się na facetów i daj im szansę
|
|
|
#27 |
|
Przyczajenie
|
Z każdym kolejnym facetem priorytety się zmieniają , ale nie możemy my kobiety stać
|
|
|
|
|
#28 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
2. Zależnie od przypadku. Od ruchających po tych oddanych którzy pomimo napalenia nie będą chcieli uprawiać seksu od razu tylko dlatego by nie łączono ich z tym pierwszym typem po tych całkowicie aseksualnych nie chcących i nie potrzebujących tego. 3. Jeżeli miałbym mieć jedno dziecko to syna. Jeżeli więcej to córka nie przeszkadzałaby mi ale np. mój tata chciał córkę. Niestety ma dwóch synów ![]() 4. W tym, że boisz się ciąży i dlatego nie miałabyś chłopaka bądź nie uprawiała seksu nie widzę nic złego. Natomiast złe jest to, że uważasz wszystkich facetów za złych. Chociaż w twoim wieku nie zaszkodzi spora doza ostrożności co do facetów. ---------- Dopisano o 12:50 ---------- Poprzedni post napisano o 12:47 ---------- Słomy ? Nie rozumiem xD Edytowane przez DopplegangerEddarda Czas edycji: 2014-01-26 o 12:51 |
|
|
|
|
|
#29 |
|
lokalna gwiazda
|
Taaaa. Jak tylko poznasz faceta, zostaniesz samotną matką. Przez bluetooth
|
|
|
|
|
#30 | |
|
BAN stały
|
Cytat:
Hola Hola koleżanko. Przestań jej wmawiać takie głupoty. |
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Intymnie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:50.

+ antykoncepcja = obalam Twoja teorie 

więc narzekać nie powinien