Jak dbacie o w³osy biochemiczki? Nasze patenty na piêkne w³osy - ZBIORCZY - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Biochemia kosmetyczna

Notka

Biochemia kosmetyczna Interesujesz siê biochemi± kosmetyczn±? Chcesz poznaæ dzia³anie poszczególnych sk³adników zawartych w kosmetykach oraz ich wp³yw na zdrowie. Do³±cz do nas.

Odpowiedz

Narzêdzia
Stary 2007-05-24, 09:27   #301
czwórka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 105
Dot.: Jak dbacie o w³osy biochemiczki-czyli nasze patenty na piêkne w³osy

Czytam sobie ten temacik i mam jedno pytanie, mo¿e trochê " nie z tej ziemi", ale mo¿e bêdziecie zna³y odpowied¼ na nie. Ja nie mam prostownicy i nie zamierzam kupowaæ, bo moje w³osy po wyschniêciu (nie suszê suszark±) wygl±daj± jak sfilcowane, wiêc nawet nie chcê my¶leæ co by by³o gdybym zaczê³a u¿ywaæ prostownicy. Ale tak siê zastanawiam czy takie produkty do prostowania jak np. Hot Liss Loreala czy Sunsilk Efekt ¯elazka albo jaki¶ jeszcze inny mo¿e wyg³adziæ i trochê chocia¿ wyprostowaæ w³osy bez u¿ycia prostownicy i suszarki? Maseczki i od¿ywki tego nie potrafi± na moich w³osach. Je¿eli kto¶ by zna³ odpowied¼ by³abym wdziêczna i oczywi¶cie prosi³abym o nazwê cud produktu, który to potrafi. Pozdrowionka
czwórka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-05-24, 09:33   #302
L_V
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 12 249
Cytat:
Napisane przez evitka21 Poka¿ wiadomo¶æ

Nie znam sk³adu,ale s³ysza³am pochlebne opinie o sprajach babyliss do prostowania. Jak bede mia³a wiecej czasu to poszperam dok³adnie
Z ca³ego serca odradzam - po pierwsze wcale dobrze nie wyg³adza, po drugie w³osy po nim s± sztywne i matowe, nie zapewnia dostatecznej ochrony

Cytat:
mi siê osobi¶cie wydaje, ¿e jesli cos ma chronic w³osy przed gor±cem, to musi to byc cos oblepiajacego w³osy, jak np.silikon czy jakies tam inne chemikalia, bo czarów nie ma, nie wiem czy sa w ogóle jakies tego typu preparaty z czys naturalnym w sk³adzie.
Zgadza siê, dlatego moim ulubieñcem jest czarne mleczko L'oreala z serii Tecni.Art. - zostawia namacalny film na w³osach, dla niektórych pewnie bêdzie zbyt ciê¿kie, ale ono jest na tych w³osach i faktycznie ochrania. A wszelkim sprajom to ja ju¿ podziêkuje.
L_V jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-05-24, 09:55   #303
soni
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 316

co do plukania w³osów w wodzie mineralnej , to warto kupic wode gazowna . czytalam wypowiedz fachowca , ze dwutlenek wegla , czyli babelki zawarte w tej wodzie dodatkowo dodaja wlosom puszystosci .
soni jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-05-24, 10:00   #304
soni
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 316

Cytat:
Napisane przez Contax Poka¿ wiadomo¶æ
Elfie taki efekt uzyska³a¶ dziêki silikonom. Po d³u¿szym i regularnym stosowaniu mo¿esz uzyskaæ efekt odwrotny do zamierzonego. Silikony wnikaj± we w³asy, trudno je zmyæ, i po pewnym czasie w³osy s± matowe i przesuszone.
jesli jednak raz w tygodniu uzyje sie szamponu gleboko oczyszczajacego - to tez nie pomoze ?
soni jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-05-24, 10:21   #305
Aggie125
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 14 348
GG do Aggie125

Kochane wiza¿anki,to mo¿e udzielicie mi pewnej rady. Chodzi w zasadzie o mojego mê¿a. Ma w³osy grube, gêste i suche, niestety, ma straszny problem z nadwa¿liw± skór± g³owy. Za ka¿dym razem, kiedy stosowa³ jaki¶ nowy szampon, przez 2-3 tygodnie by³o dobrze, potem zaczyna³a go strasznie swêdzie skóra g³owy, w koñcu pojawia³ siê ³upie¿. Po ka¿dym takim eksperymencie rozpoczyna³a siê kuracja Nizoralem, wszystko wraca³o do normy, a potem znowu to samo.

Jaki¶ czas temu odkry³am szampon Vichy Decos dla nadwra¿liwów i to w zasadzie JEDYNY szampon, jakiego mo¿e u¿ywaæ. No ale Vichy jest drogi i mój misio przeb±kuje, ¿e mo¿e co¶ innego bym mu znalaz³a. A u¿ywa³ chyba wszystkiego, ³±cznie z szamponami dla niemowl±t i przeciw³upie¿owy. Po Head and Shoulders dosta³ takiego ³upie¿u, ¿e ha.

Mo¿e Wy co¶ poradzicie? Czy taka reakcja mo¿e byæ spowodowana jakimi¶ konketnymi sk³adnikami, np. SLS? Dodam, ¿e w³osy myje co 2-3 dni, wiêc to nie kwestia braku higieny.
Aggie125 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-05-24, 18:03   #306
evitka21
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 588

Cytat:
Napisane przez czwórka
Ale tak siê zastanawiam czy takie produkty do prostowania jak np. Hot Liss Loreala czy Sunsilk Efekt ¯elazka albo jaki¶ jeszcze inny mo¿e wyg³adziæ i trochê chocia¿ wyprostowaæ w³osy bez u¿ycia prostownicy i suszarki?
droga czwórko, odpowiem ci ze swojego do¶wiadczenia. Ja mam w³osy proste,ale niesforne. Jak by³y krótsze to czasem prostowa³am,teraz mi sie nie chce. U¿ywa³am ro¿owego hot lissa l'oreala i w³asnie czasem (z lenistwa) u¿ywa³am go samego (bez prostowania)i pozostawia³am w³osy do wyschniêcia.I by³y ca³kiem ³adnie wyg³adzone. Ale tak by³o u mnie,wiadomo, ka¿dy ma inne w³osy, msle jednak ¿e warto spróbowaæ.

Aggie125 mój m±¿ ma rowniez problem z nadwrazliwa skór± g³owy, ³uszcz±c± sie skórê i ³upie¿....przerobilismy wiekszo¶æ szamponów dostêpnych na rynku i w koñcu znalaz³am mu dobry:
lirene puri ichtilium http://www.sklep.eris.pl/p792-pharma...kory.glowy.htm

jest to ¿el do mycia cia³a i w³osów dla osób z ³uszczyc± i okaza³ sie strza³em w dziesi±tkê. M±z nie skarzy sie juz na swêdzenie ,pieczenie, ³upiezu tez dawwwnnno nie widzia³am u niego.Wszystkie szampony typu nizoral by³y bardzo podra¿niaj±ce i nawet jak na chwile pomaga³y z ³upie¿em, to robi³y pe³no innych szkód (pdra¿nia³y, skóra piek³a i sie ³uszczy³a...)

Ja w imieniu mê¿a polecam

evitka21 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-05-25, 08:05   #307
czwórka
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 105

Evitka dziêkujê za odpowied¼. Fajnie, ¿e jest taki manerw mo¿liwy i napewno go spróbuje. My¶lê, ¿e kupiê elseve szampon i od¿ywkê nutri-g³adki i Hot Liss i mam nadziejê, ¿e efekt bêdzie zadowalaj±cy.
czwórka jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-05-26, 18:19   #308
aniluap
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 66
GG do aniluap
Dot.: Sk³ad szamponów - który lepszy?

tak p³yn do higieny intymnej s³ysza³am ze sie sprawdza w takich sytuacjach ale jak dzia³a to nie wiem ) ale ph w³asnie takie ma
Stary 2007-05-26, 21:16   #309
nika_88
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 589
Dot.: sk³adniki powodujace za¿ó³cenie w³osów blond

Wie ktos moze jeszcze o jakis produktach, ktore powoduja ¿ó³kniêcie blondu?
Stary 2007-05-27, 07:57   #310
meyham
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 76
Dot.: Sk³ad szamponów - który lepszy?

hehe no bez przesady nie bêdê p³ynem do higieny intymnej my³a w³osów

A co z szamponami dla dzieci?

Edytowane przez meyham
Czas edycji: 2007-05-27 o 08:01 Powód: doda³am zdanie
meyham jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-06-01, 22:50   #311
DagmaraRose2000
Perfumoholik z wyboru

Wiadomo¶ci: 3 784

Ja z natury jestem blondynka... mam fiola na punkcie jasnych wlosow... mimo, ze lepiej mi w ciemnych wlosach - i mam zamiar sie przefarbowac... wlosy prztluszczajace sie u nasady, ale suche na koncach... za lopatki : ) Gdzies kiedys przeczytalam, ze najlepsza odzywka na wlosy jest zwykly krem badz balsam do cia³a najlepiej regenerujacy Od czasu do czasu po umyciu glowy (NA NOC!) nakladam na glowe krem zawijam wlosy recznikiem i ide lulu Rano to oczywiscie zmywam Powiem szczerze, ze wlosy sa ladniejsze Co do szmaponow to lubie pantene Nie przepadam za timotejami bo za kazdym razem wloski odstaja w kazda strone :P BLE! Wciay posyukuje SPECZFIKU, ktorz nada moim wlosom gleboki blask
DagmaraRose2000 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2007-06-02, 09:00   #312
L_V
Zakorzenienie

Do dziewczyn farbowano-rozja¶nianych: Jak zamierzacie chroniæ w³osy w sezonie letnim?
Moje nie znosz± s³oñca, robi± siê sianowate i wysuszone. Zastanawiam siê nad kupnem linii s³onecznej L'oreal Solar.
Stary 2007-06-02, 10:05   #313
agnieska
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 827

Cytat:
Napisane przez L_V Poka¿ wiadomo¶æ
Do dziewczyn farbowano-rozja¶nianych: Jak zamierzacie chroniæ w³osy w sezonie letnim?
Moje nie znosz± s³oñca, robi± siê sianowate i wysuszone. Zastanawiam siê nad kupnem linii s³onecznej L'oreal Solar.
Ja kupi³am ca³±, tegoroczn± seriê - SOlar Sublime. Maska nie ma w sobie ¿adnych rzucaj±cych na kolana sk³adników, szampon zwyk³y, wklejam sk³ad spray'u:
Aqua/water, alcohol denat., PEG/PPG -22/24 dimethicone, glycerin, polyquaternium-4, cetrimonium chloride, camphor benzalkonium methosulfate, polyquaternium-11, benzyl benzoate, benzyl salicylate, linalool, geraniol, benzyl alcohol, hexyl cinnamal, limonene, parfum

wyboldowany - ten ich mexoryl SO, chroni przed UVB
agnieska jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-06-02, 12:28   #314
L_V
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agnieska Poka¿ wiadomo¶æ
Ja kupi³am ca³±, tegoroczn± seriê - SOlar Sublime. Maska nie ma w sobie ¿adnych rzucaj±cych na kolana sk³adników, szampon zwyk³y, wklejam sk³ad spray'u:
Aqua/water, alcohol denat., PEG/PPG -22/24 dimethicone, glycerin, polyquaternium-4, cetrimonium chloride, camphor benzalkonium methosulfate, polyquaternium-11, benzyl benzoate, benzyl salicylate, linalool, geraniol, benzyl alcohol, hexyl cinnamal, limonene, parfum

wyboldowany - ten ich mexoryl SO, chroni przed UVB
Aha, tak to wygl±da. To chyba kupiê sobie raczej jak±¶ maskê odbudwuj±co- regeneracyj± czy co¶. Alkohol w spraju - zdecydowanie nie dla mnie
Stary 2007-06-02, 19:14   #315
margaretka02
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 784
GG do margaretka02

Cytat:
droga czwórko, odpowiem ci ze swojego do¶wiadczenia. Ja mam w³osy proste,ale niesforne. Jak by³y krótsze to czasem prostowa³am,teraz mi sie nie chce. U¿ywa³am ro¿owego hot lissa l'oreala i w³asnie czasem (z lenistwa) u¿ywa³am go samego (bez prostowania)i pozostawia³am w³osy do wyschniêcia.I by³y ca³kiem ³adnie wyg³adzone. Ale tak by³o u mnie,wiadomo, ka¿dy ma inne w³osy, msle jednak ¿e warto spróbowaæ.

Aggie125 mój m±¿ ma rowniez problem z nadwrazliwa skór± g³owy, ³uszcz±c± sie skórê i ³upie¿....przerobilismy wiekszo¶æ szamponów dostêpnych na rynku i w koñcu znalaz³am mu dobry:
lirene puri ichtilium http://www.sklep.eris.pl/p792-pharma...kory.glowy.htm

jest to ¿el do mycia cia³a i w³osów dla osób z ³uszczyc± i okaza³ sie strza³em w dziesi±tkê. M±z nie skarzy sie juz na swêdzenie ,pieczenie, ³upiezu tez dawwwnnno nie widzia³am u niego.Wszystkie szampony typu nizoral by³y bardzo podra¿niaj±ce i nawet jak na chwile pomaga³y z ³upie¿em, to robi³y pe³no innych szkód (pdra¿nia³y, skóra piek³a i sie ³uszczy³a...)

Ja w imieniu mê¿a polecam

Zachêci³a¶ mnie Twoim opisem do kupienia tego szamponu. Przetestujê i zdam relacjê, czy u mie te¿ tak dobrze dzia³a
margaretka02 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-06-02, 21:53   #316
neonka28
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 7 002

szampony Forte Sweden Mrs. Potters nie maja w skladzie SLS

http://www.edrogeria.pl/x_C_I__P_16616298-16610001.html

Ja swoj kupilam w markecie.
Stary 2007-06-02, 22:27   #317
Monicoor
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 496

myje wlosy 3-4 razy w tygodniu, po kazdym mysiu stosuje odzywki, jedwab, maseczki , jem witamkinki i mimo codziennego prostowania wlosow nei widac ze sa zniszoczne, bo nei sa
Stary 2007-06-03, 08:54   #318
evitka21
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 4 588

Cytat:
Napisane przez margaretka02 Poka¿ wiadomo¶æ
Zachêci³a¶ mnie Twoim opisem do kupienia tego szamponu. Przetestujê i zdam relacjê, czy u mie te¿ tak dobrze dzia³a
margaretko mam nadzieje ¿e co¶ pomo¿e.

evitka21 jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-06-05, 14:03   #319
Lena in black
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 44

Cytat:
Napisane przez Hexxana Poka¿ wiadomo¶æ
Przyznam sie,ze od jakiegos czasu farbuje wlosy na blond poniewaz po dekoloryzacji juz nie mam szans na odzyskanie swojego naturalnego koloru i...nie mam problemu z kolorem wlosow,nie zolkna mi a jedwab Farouka stosuje nalogowo

Zamiast plukanek polecam Regenal Welli chociaz osobiscie wole jego Rossmannowski odpowiednik,ktory w niczym nie ustepuje Welli

Hexxana napisz co¶ wiêcej o tym Rossmanowskim odpowiedniku.
Z góry dziêkujê.
Lena in black jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2007-06-06, 09:41   #320
Hexxana
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 11 972
GG do Hexxana Wy¶lij wiadomo¶æ przez MSN do Hexxana

Cytat:
Napisane przez Lena in black Poka¿ wiadomo¶æ
Hexxana napisz co¶ wiêcej o tym Rossmanowskim odpowiedniku.
Z góry dziêkujê.
http://www.wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=12202

moja recenzja jest na KWC link wyzej
Stary 2007-06-09, 15:00   #321
vLain
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 821
Oleje w pielêgnacji w³osów

witam serdecznie

nie zauwa¿y³am podobnego w±tku na biochemii, a uwa¿am, ¿e to bardzo ciekawy temat.
jakie oleje polecacie do pielêgnacji w³osów? ja u¿ywa³am oleju rycynowego i kokosowego - mogê je ¶mia³o poleciæ do ka¿dego rodzaju w³osów, nawet t³ustych, o ile dok³adnie umyje siê w³osy po aplikacji. chcia³abym jednak spróbowaæ czego¶ nowego, by porównaæ dzia³anie ró¿nych ¶rodków.
podzielcie siê swoimi opiniam na temat naturalnej pielêgnacji w³osów i konkretnych olejów.

mam nadziejê na Wasz odzew

pozdrawiam
vLain jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-06-10, 12:43   #322
vLain
Rozeznanie

Dot.: Oleje w pielêgnacji w³osów

Podbijam, bo nie wierzê, ¿e ¿adna z Was nie eksperymentowa³a z olejkami

Pozdrawiam.
Stary 2007-06-10, 19:59   #323
19katarina82
Kasia o...

Wiadomo¶ci: 916

Dziewczyny na pewno jojoba, ze wzg na du¿e powinowactwo ze skóra i w³osami ale jeszcze nie próbowa³am bo nie wiem, czy mam go daæ na suche/morke/czyste/brudne w³osy mo¿e Wy wiecie?

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2007-06-10, 21:13   #324
vLain
Rozeznanie

pewnie s± ró¿ne sposoby. ja u¿ywam oleje w ten sposób: przed myciem w³osów nak³adam sobie olej dok³adnie na w³osy i skórê g³owy, owijam rêcznikiem (czasem pod rêcznik idzie jeszcze folia, ale np. latem nie da³abym tak rady... ) i chodzê w tym przez jaki¶ czas - zale¿nie od potrzeb i wolnego czasu, ale nie mniej ni¿ pó³ godziny. wtedy idê normalnie umyæ g³owê szamponem.
olej jojoba mam w domu, ale jeszcze nie próbowa³am na w³osy - chwilowo u¿ywam do twarzy. je¿eli ktokolwiek próbowa³, to proszê zdaæ relacjê

dziêki za odp.
Stary 2007-06-10, 22:36   #325
lafigue
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 114

ja próbowa³am jojoby, ale nie solo, tylko zmieszanej z olejem kokosowym i olejkami eterycznymi; wra¿enia zbli¿one do tego, co jest po samym oleju kokosowym /nie mam zniszczonych w³osów, wiêc oleje nak³adam w celach profilaktycznych mo¿e na zniszczonych w³osach bardziej widaæ zbawienne efekty/

lafigue jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-06-13, 18:06   #326
male
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 575
Dot.: Ochrona w³osów latem

Odkopa³am w±tek, poniewa¿ moje w³osy b³agaj± o pomoc.

Widzia³, s³ysza³ kto¶ co¶ o nowo¶ciach chroni±cych w³osy przed s³oñcem??
Szukam czego¶ dobrego, poniewa¿ to dopiero pocz±tek lata a moje w³osy ju¿ robi± siê sianowate. Nie mówiaæ ju¿ o tym jak zja¶nia³y, szczególnie koñcówki.

Jak kto¶ ma pomys³y, to proszê sie nimi podzieliæ.
Stary 2007-06-13, 18:11   #327
tripka
Wtajemniczenie

Wiadomo¶ci: 2 404

dobrze,¿e w±tek zosta³ od¶wie¿ony te¿ dowiem siê chêtnie,czy s± jakie¶ nowinki,je¶li chodzi o szampony to wiem,¿e filtry UV zawieraj± szampony Nivea do blondu,do br±z,i Gliss Kury do blondu.Od¿ywki tak samo.
Stary 2007-06-13, 18:24   #328
agnieska
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 6 827

Na w±tku o pielêgnacji w³osów biochemiczek pisa³am o tegorocznej serii L'oreala z Mexorylem SO chroni±cym przed UVB (w sk³ad wchodzi szampon, maska, spray i pianka). Wczoraj znalaz³am jeszcze to: http://www.z-one.pl/sun_system.php?s...=sunsystem&sm= , w pdfie dostêpnym tutaj http://www.z-one.pl/katalog.php?m=katalog mo¿na o niej poczytaæ. Z.one ma fajne sk³ady, wiêc pewnie i w to siê zaopatrzê, na razie wys³a³am maila do jedynego znanego mi sprzedawcy w sieci tej firmy (tu mo¿na zamawiaæ ich kosmetyki, ale s³onecznej - tej s³onecznej - na razie nie widaæ: http://www.zone.i2i.pl/index.php?p=4&id=1)
agnieska jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Stary 2007-06-14, 07:41   #329
L_V
Zakorzenienie

Ja testujê teraz liniê s³oneczn± do w³osów z Avonu: spray, szampon i maseczkê. Jestem pozytywnie zaskoczona, zw³aszcza sprajem i mask±. Szampon jest, jak dla mnie, trochê za ma³o nawil¿aj±cy.
Stary 2007-06-14, 08:00   #330
Estella
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 8 313

A spray co robi?Jak sie go stosuje? Ja mam szampon i maskê, ale narazie czekaj± na lepsze czasy

Ka¿de prze¿yte ¿ycie po czê¶ci sk³ada siê z tego, czego nie zrobi³o siê albo nie powiedzia³o w jedynym w³a¶ciwym momencie.
Siegfried Obermeier
Estella jest offline Zg³o¶ do moderatora   Odpowiedz cytuj±c
Odpowiedz

Nowe w±tki na forum Biochemia kosmetyczna

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2014-01-01 00:00:00

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:32.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.