|
Notka |
|
Biochemia kosmetyczna Interesujesz siê biochemi± kosmetyczn±? Chcesz poznaæ dzia³anie poszczególnych sk³adników zawartych w kosmetykach oraz ich wp³yw na zdrowie. Do³±cz do nas. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#301 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 105
|
Dot.: Jak dbacie o w³osy biochemiczki-czyli nasze patenty na piêkne w³osy
Czytam sobie ten temacik i mam jedno pytanie, mo¿e trochê " nie z tej ziemi", ale mo¿e bêdziecie zna³y odpowied¼ na nie. Ja nie mam prostownicy i nie zamierzam kupowaæ, bo moje w³osy po wyschniêciu (nie suszê suszark±) wygl±daj± jak sfilcowane, wiêc nawet nie chcê my¶leæ co by by³o gdybym zaczê³a u¿ywaæ prostownicy. Ale tak siê zastanawiam czy takie produkty do prostowania jak np. Hot Liss Loreala czy Sunsilk Efekt ¯elazka albo jaki¶ jeszcze inny mo¿e wyg³adziæ i trochê chocia¿ wyprostowaæ w³osy bez u¿ycia prostownicy i suszarki? Maseczki i od¿ywki tego nie potrafi± na moich w³osach. Je¿eli kto¶ by zna³ odpowied¼ by³abym wdziêczna i oczywi¶cie prosi³abym o nazwê cud produktu, który to potrafi. Pozdrowionka
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#302 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 12 249
|
Cytat:
![]() Zgadza siê, dlatego moim ulubieñcem jest czarne mleczko L'oreala z serii Tecni.Art. - zostawia namacalny film na w³osach, dla niektórych pewnie bêdzie zbyt ciê¿kie, ale ono jest na tych w³osach i faktycznie ochrania. A wszelkim sprajom to ja ju¿ podziêkuje. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#303 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 316
|
co do plukania w³osów w wodzie mineralnej , to warto kupic wode gazowna . czytalam wypowiedz fachowca , ze dwutlenek wegla , czyli babelki zawarte w tej wodzie dodatkowo dodaja wlosom puszystosci .
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#304 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 316
|
jesli jednak raz w tygodniu uzyje sie szamponu gleboko oczyszczajacego - to tez nie pomoze ?
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#305 |
Zakorzenienie
|
Kochane wiza¿anki,to mo¿e udzielicie mi pewnej rady. Chodzi w zasadzie o mojego mê¿a. Ma w³osy grube, gêste i suche, niestety, ma straszny problem z nadwa¿liw± skór± g³owy. Za ka¿dym razem, kiedy stosowa³ jaki¶ nowy szampon, przez 2-3 tygodnie by³o dobrze, potem zaczyna³a go strasznie swêdzie skóra g³owy, w koñcu pojawia³ siê ³upie¿. Po ka¿dym takim eksperymencie rozpoczyna³a siê kuracja Nizoralem, wszystko wraca³o do normy, a potem znowu to samo.
Jaki¶ czas temu odkry³am szampon Vichy Decos dla nadwra¿liwów i to w zasadzie JEDYNY szampon, jakiego mo¿e u¿ywaæ. No ale Vichy jest drogi i mój misio przeb±kuje, ¿e mo¿e co¶ innego bym mu znalaz³a. A u¿ywa³ chyba wszystkiego, ³±cznie z szamponami dla niemowl±t i przeciw³upie¿owy. Po Head and Shoulders dosta³ takiego ³upie¿u, ¿e ha. Mo¿e Wy co¶ poradzicie? Czy taka reakcja mo¿e byæ spowodowana jakimi¶ konketnymi sk³adnikami, np. SLS? Dodam, ¿e w³osy myje co 2-3 dni, wiêc to nie kwestia braku higieny. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#306 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 588
|
Cytat:
Aggie125 mój m±¿ ma rowniez problem z nadwrazliwa skór± g³owy, ³uszcz±c± sie skórê i ³upie¿....przerobilismy wiekszo¶æ szamponów dostêpnych na rynku i w koñcu znalaz³am mu dobry: lirene puri ichtilium http://www.sklep.eris.pl/p792-pharma...kory.glowy.htm jest to ¿el do mycia cia³a i w³osów dla osób z ³uszczyc± i okaza³ sie strza³em w dziesi±tkê. M±z nie skarzy sie juz na swêdzenie ,pieczenie, ³upiezu tez dawwwnnno nie widzia³am u niego.Wszystkie szampony typu nizoral by³y bardzo podra¿niaj±ce i nawet jak na chwile pomaga³y z ³upie¿em, to robi³y pe³no innych szkód (pdra¿nia³y, skóra piek³a i sie ³uszczy³a...) Ja w imieniu mê¿a polecam ![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#307 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 105
|
Evitka dziêkujê za odpowied¼. Fajnie, ¿e jest taki manerw mo¿liwy i napewno go spróbuje. My¶lê, ¿e kupiê elseve szampon i od¿ywkê nutri-g³adki i Hot Liss i mam nadziejê, ¿e efekt bêdzie zadowalaj±cy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#308 |
Raczkowanie
|
Dot.: Sk³ad szamponów - który lepszy?
tak p³yn do higieny intymnej s³ysza³am ze sie sprawdza w takich sytuacjach ale jak dzia³a to nie wiem
![]()
![]() |
#309 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 589
|
Dot.: sk³adniki powodujace za¿ó³cenie w³osów blond
Wie ktos moze jeszcze o jakis produktach, ktore powoduja ¿ó³kniêcie blondu?
![]()
![]() |
#310 |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 76
|
Dot.: Sk³ad szamponów - który lepszy?
hehe no bez przesady
![]() ![]() A co z szamponami dla dzieci? Edytowane przez meyham Czas edycji: 2007-05-27 o 08:01 Powód: doda³am zdanie |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#311 |
Perfumoholik z wyboru
Wiadomo¶ci: 3 784
|
Ja z natury jestem blondynka... mam fiola na punkcie jasnych wlosow... mimo, ze lepiej mi w ciemnych wlosach - i mam zamiar sie przefarbowac... wlosy prztluszczajace sie u nasady, ale suche na koncach... za lopatki : ) Gdzies kiedys przeczytalam, ze najlepsza odzywka na wlosy jest zwykly krem badz balsam do cia³a
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#312 |
Zakorzenienie
|
Do dziewczyn farbowano-rozja¶nianych: Jak zamierzacie chroniæ w³osy w sezonie letnim?
Moje nie znosz± s³oñca, robi± siê sianowate i wysuszone. Zastanawiam siê nad kupnem linii s³onecznej L'oreal Solar. |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#313 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 827
|
Cytat:
Aqua/water, alcohol denat., PEG/PPG -22/24 dimethicone, glycerin, polyquaternium-4, cetrimonium chloride, camphor benzalkonium methosulfate, polyquaternium-11, benzyl benzoate, benzyl salicylate, linalool, geraniol, benzyl alcohol, hexyl cinnamal, limonene, parfum wyboldowany - ten ich mexoryl SO, chroni przed UVB |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#314 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#315 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Zachêci³a¶ mnie Twoim opisem do kupienia tego szamponu. Przetestujê i zdam relacjê, czy u mie te¿ tak dobrze dzia³a ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#316 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 7 002
|
szampony Forte Sweden Mrs. Potters nie maja w skladzie SLS
http://www.edrogeria.pl/x_C_I__P_16616298-16610001.html Ja swoj kupilam w markecie. ![]()
![]() |
#317 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 496
|
myje wlosy 3-4 razy w tygodniu, po kazdym mysiu stosuje odzywki, jedwab, maseczki , jem witamkinki i mimo codziennego prostowania wlosow nei widac ze sa zniszoczne, bo nei sa
![]()
![]() |
#318 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 4 588
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#319 | |
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 44
|
Cytat:
Hexxana napisz co¶ wiêcej o tym Rossmanowskim odpowiedniku. ![]() Z góry dziêkujê. |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#320 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
moja recenzja jest na KWC ![]() ![]()
![]() |
![]() |
#321 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 821
|
Oleje w pielêgnacji w³osów
witam serdecznie
nie zauwa¿y³am podobnego w±tku na biochemii, a uwa¿am, ¿e to bardzo ciekawy temat. jakie oleje polecacie do pielêgnacji w³osów? ja u¿ywa³am oleju rycynowego i kokosowego - mogê je ¶mia³o poleciæ do ka¿dego rodzaju w³osów, nawet t³ustych, o ile dok³adnie umyje siê w³osy po aplikacji. chcia³abym jednak spróbowaæ czego¶ nowego, by porównaæ dzia³anie ró¿nych ¶rodków. podzielcie siê swoimi opiniam na temat naturalnej pielêgnacji w³osów i konkretnych olejów. mam nadziejê na Wasz odzew ![]() pozdrawiam
![]() |
#322 |
Rozeznanie
|
Dot.: Oleje w pielêgnacji w³osów
Podbijam, bo nie wierzê, ¿e ¿adna z Was nie eksperymentowa³a z olejkami
![]() Pozdrawiam.
![]() |
#323 |
Kasia o...
Wiadomo¶ci: 916
|
Dziewczyny na pewno jojoba, ze wzg na du¿e powinowactwo ze skóra i w³osami
![]() ![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#324 |
Rozeznanie
|
pewnie s± ró¿ne sposoby. ja u¿ywam oleje w ten sposób: przed myciem w³osów nak³adam sobie olej dok³adnie na w³osy i skórê g³owy, owijam rêcznikiem (czasem pod rêcznik idzie jeszcze folia, ale np. latem nie da³abym tak rady...
![]() olej jojoba mam w domu, ale jeszcze nie próbowa³am na w³osy - chwilowo u¿ywam do twarzy. je¿eli ktokolwiek próbowa³, to proszê zdaæ relacjê ![]() dziêki za odp.
![]() |
#325 |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 114
|
ja próbowa³am jojoby, ale nie solo, tylko zmieszanej z olejem kokosowym i olejkami eterycznymi; wra¿enia zbli¿one do tego, co jest po samym oleju kokosowym /nie mam zniszczonych w³osów, wiêc oleje nak³adam w celach profilaktycznych
![]()
![]() |
#326 |
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 575
|
Dot.: Ochrona w³osów latem
Odkopa³am w±tek, poniewa¿ moje w³osy b³agaj± o pomoc.
Widzia³, s³ysza³ kto¶ co¶ o nowo¶ciach chroni±cych w³osy przed s³oñcem?? Szukam czego¶ dobrego, poniewa¿ to dopiero pocz±tek lata a moje w³osy ju¿ robi± siê sianowate. Nie mówiaæ ju¿ o tym jak zja¶nia³y, szczególnie koñcówki. Jak kto¶ ma pomys³y, to proszê sie nimi podzieliæ. ![]()
![]() |
#327 |
Wtajemniczenie
Wiadomo¶ci: 2 404
|
dobrze,¿e w±tek zosta³ od¶wie¿ony
![]()
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#328 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 6 827
|
Na w±tku o pielêgnacji w³osów biochemiczek pisa³am o tegorocznej serii L'oreala z Mexorylem SO chroni±cym przed UVB (w sk³ad wchodzi szampon, maska, spray i pianka). Wczoraj znalaz³am jeszcze to: http://www.z-one.pl/sun_system.php?s...=sunsystem&sm= , w pdfie dostêpnym tutaj http://www.z-one.pl/katalog.php?m=katalog mo¿na o niej poczytaæ. Z.one ma fajne sk³ady, wiêc pewnie i w to siê zaopatrzê, na razie wys³a³am maila do jedynego znanego mi sprzedawcy w sieci tej firmy (tu mo¿na zamawiaæ ich kosmetyki, ale s³onecznej - tej s³onecznej - na razie nie widaæ: http://www.zone.i2i.pl/index.php?p=4&id=1)
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#329 |
Zakorzenienie
|
Ja testujê teraz liniê s³oneczn± do w³osów z Avonu: spray, szampon i maseczkê. Jestem pozytywnie zaskoczona, zw³aszcza sprajem i mask±. Szampon jest, jak dla mnie, trochê za ma³o nawil¿aj±cy.
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
#330 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 8 313
|
A spray co robi?Jak sie go stosuje? Ja mam szampon i maskê, ale narazie czekaj± na lepsze czasy
![]()
![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 13:31.