Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013, cz.IV - Strona 145 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Przyszła do nas straszna zima, maluch w rączce gryzak trzyma. 8 14,81%
Pierwsze ząbki, pewne ruchy, rosną nam tu małe zuchy. 7 12,96%
Uśmiech, harce i swawole, mamie spać dziś nie pozwolę. 13 24,07%
Ząbkowania czas nadchodzi, mama już jak zombie chodzi. 8 14,81%
Nie mam pomysłu na tytuł wątku bo cały czas myślę o moim dzieciątku. 18 33,33%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-26, 10:11   #4321
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Dot.: Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013,

kropla pozwalam sobie wkleic linka z fb bo nie wiem czy wklejalas

http://wyborcza.pl/1,75400,15325899.html

o szczepionkach

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 10:16   #4322
your Angel
czyli Endżi

Dot.: Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość

widziałam i odpisałam
może po prostu coś mu dolega, np jakaś infekcja dróg moczowych? bo z tego co pisałaś to on w ogóle słabo spi, i w nocy i w dzień
rozmawiałąś z pediatrą?
Kurde, a myślałam, że starannie nadrobiłam

Pediatra i pielęgniarka mówili, że to nic niepokojącego, niektóre dzieci tak mają i już. Pediatra dał receptę na Viburcol, żeby podać kiedy to będzie konieczne. No ale on właściwie rzadko rozpaczliwie płacze, tylko się wybudza.
Chyba faktycznie poproszę o skierowanie na badanie moczu. Lepiej sie upewnić, że wszystko pod tym względem ok.

Póki co od paru dni (odpukać) w nocy śpi już po ok 3 godziny, potem budzi się na jedzenie. To już jest rewela.
Czyżby nareszcie koniec skoku?

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2014-01-26 o 10:23
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 10:21   #4323
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość

Lekarka odradzila pajace, bo powiedziala, ze to jest niedobre dla stopek. Przy ruchach np raczkami dziecka material ubranka moze sie napinac powodujac wyginanie, podkulanie stopek

U nas powoli zarasta. Ale co ide do lekarza to inna opinia. Jeden neurolog powiedzial, ze za wolno zarasta i mam zwiekszyc ilosc wit D, a za tydzien na kontroli u pediatry w poradni patologii noworodka mowia, ze za szybko i mam zmniejszyc dawke ma miec niezarosniete przez poltora roku, wiec jeszcze jest czas.
i weź tu czlowieku wierz lekarzowi jak każdy mówi co innego, coraz częściej się nad tym zastanawiam naprawdę że mają aż tak sprzeczne poglądy ...

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
wiecie kto jes u nas najbardzije obkupiony po wyprzedażach ?? Kornel.

ja nic sobie nie kupiłam, a TŻ też nic.
u nas jakoś miesiąc bez zakupów ale szkocze w tym tygodniu może coś jeszcze Filipowi upoluje rozm 86-92

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Mnie nic nie wylatuje,a przydałoby się,nie powiem :P

Czarna
Ty oszalałaś? piękne masz wlosy!! i nie kracz tak bo sobie wykraczesz!!

Matall
gdzie byłaś??

a ja tam lubie czasami zapalić sobie cienkiego papieroska do piwa czy ot tak i wcale mi nie śmierdzi a najlepsze jest to że jak ktoś inny pali to mi przeszkadza
Stary 2014-01-26, 10:21   #4324
your Angel
czyli Endżi

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
Angel niebieskie wlosy hehe
ja od dlugiego cAsu nie farbuje mam braz z jasnymi pasemkami od slonca. a jak farbowalam na jednolity kolor to tez sama. jakos wudaje mi sie ze blond jest trudniej przez odrosty.
teraz cjce poszalec i zrobic jasniejsze wlosy pewien pomysl mam.
jak sama kiedys zaczelam robic sonie pasemka w domu to bylamasakra
uratowala mi je moja mama robiac balejage ale uwaga - farby starczyllo tylko na pol glowy haha
nastepnego dnia zafarbowalam z powrotem na braz choc mama namawiala mnie bym zostala przy blondzie i dokonczyla spod wlosiw

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
No niebieskie, niebieskie, bo jak robisz platynę to wtedy tak się czasem robi
To prawda, że jasne są trudniejsze do ogarnięcia, ale mi to nie przeszkadza - zrobię sobie po swojemu i styka Najbardziej lubię farbowac u mamy, bo ma w łazience dwa lustra po przeciwnych stronach ściany i jak się odwrócę, to widzę tył głowy

A Ty sama farbujesz ogólnie?
Stary 2014-01-26, 10:23   #4325
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
ANUTKA mi też się marzy piwo z fajurką piłam już rax piwo po ciąży i na serio pomyślałam o paleniu. Dlatego przerzuciłam się na wino, jak już koniecznie chcę coś chlapnąć. No i wino ma niski indeks glikemiczny a piwo wysoki

A wiesz co mnie najbardziej powstrzymuje od palenia? Nie zdrowie, pieniądze czy ogólny smród. .. normalnie wstyd aż by mi było wracać po ROKU (!) niepalenia. Wiem że gdyby nie ciąża to baaardzo ciężko byłoby to osiągnąć bo przecież rzucałam już milion razy.

Gdyby nie ciaza, to tez pewnie bym nie rzucila, bo ciagle sobie obiecywalam, a nigdy sie nie udalo
Bardziej mysle o kp i to mnie najbardziej powstrzymuje. a poza tym naprawde szkoda by bylo tego roku.
I masz racje co do wina - po nim nie ciagnie az tak bardzo

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
Ja sobie czasem pozwalam na pół lampki wina, a Wy nie?

Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app
Tez sobie pozwalam po ostatnim karmieniu, bo z reguly mamy 8-godzinna przerwe. Chociaz raz maly sprawil mi niespodzianke i chcial jesc kolo 2. wtedy musialam dac mm.

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość

no mam nadzieje bo w pierwszy dzień się podłamałam ale potem stwierdziłam że nie ma się co smucić trzeba działać
a dojeżdżanie faktycznie masakra
Kochana ja tez na poczatku sie zalamalam i myslalam, dlaczego to sie akurat Kubusiowi przytrafilo ale potem sobie uswiadomilam, ze sa naprawde duuuzo wieksze problemy u dzieciaczkow. a jak tlumaczy moja rehabilitantka - im wczesniej zostanie stwierdzona jakas nieprawidlowosc i im szybciej zacznie sie rehabilitacje, tym krocej to bedzie trwalo. dziecko jest teraz bardzo plastyczne i nie ma utrwalonych zlych nawykow, wiec szybciutko wroci do normy

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość
Ja paliłam kiedyś w liceum "Rzuciłam" na koniec 4 klasy, tuż przed maturą. To było prawie 13 lat temu. Później długo nic. A potem też przy wyjściach z koleżankami do pubu. Mój też się zawsze wściekał, bo bał się że się znów wciągnę. W jednej i drugiej ciąż okropnie mnie odrzucało i długo po ciąży. Ale myślę, że czasem sobie jeszcze buchnę dymka
Ja mysle, ze tez jeszcze nie raz zdarzy mi sie zapalic, bo za bardzo to lubilam

Karolson dokladnie niewiadomo juz komu wierzyc. Tym bardziej, ze jeden neurolog skierowal malego na rehabilitacje, a na wizycie 15 stycznia inny lekarz w czmp stwierdzil, ze dziecko rozwija sie prawidlowo i zadna rehabilitacja niepotrzebna. Wiec musialam wybrac, czy dalej cwiczymy czy przestajemy. I tu podjelam decyzje, ze jak zaczelismy i sa rezultaty (bo faktycznie mial asymetrie i wyginal sie w lit. C) to bede dalej kontynuowala.

Fajnie byc w koncu na biezaco z Wami :P

Ide sie teraz szykowac i jade do rodzicow, bo przyjechala moja siostra z moim chrzesniakiem 10-miesiecznym. Uwielbiam go I jak pomysle, ze za niecale 6 miesiecy moj tez bedzie taki duzy to az sie lezka w oku kreci, ze ten czas tak szybko leci Przeciez dopiero byl taki malutki jak moj Kubus, a tu juz praktycznie chodzi
I jeszcze nas zasypalo i nie wiem jak dojade :/

Edytowane przez anutka171
Czas edycji: 2014-01-26 o 10:31
anutka171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 10:24   #4326
karolson
Zakorzenienie

szkoda ze w tym linku o rehabilitacji jest pokazane jak nie nosić maluszków a niema dokladnie pokazane jak nosic
Stary 2014-01-26, 10:26   #4327
Larysa88
Zakorzenienie

hej w ten piękny biały mroźny dzień

dzisiaj się w miarę wyspałam, nie to co po imprezie 3 godz
czarna odCH/h(?)amiłam się

Cytat:
Napisane przez policzanka Pokaż wiadomość
aaaa Larysko super ze jednak idziesz na tę impreze!fajne odpręzenie dla Ciebie.Moj tez mnie wysyła zebym poszła gdzies się rozerwac,poszłabym ale nie mam się w co ubrac
kochana to na szczęście domówka była, nikt specjalnie pięknie się nie ubierał także normalnie jeansy i tshirt

ja bym chętnie jeszcze poszła, ale wolałabym aby na całą noc ktoś został z Olą ale nie wiem czy to jest wykonalne bo wstawanie do niej po takim wyjściu jest trudne
były też dwie koleżanki moje, jedna urodziła 1,5 tyg przede mną a druga w listopadzie. faaaaajnie, zazdroszczę im że ich faceci zostali z dziećmi i one od czasu do czasu mogą wychodzić
Stary 2014-01-26, 10:30   #4328
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bayeczna Pokaż wiadomość
ostatnio mnie sąsiadka pocieszyła że jej to prawie 4 miesiące tak włosy leciały córkę ma 9 miesięczna teraz i trochę si e zaczelo uspokajać, ja to po takim czasie chyba łysa zostane

co ja bym oddała za lampkę wina różowego albo chociażby grzańca w taki wieczór, oj jeszcze sie muszę naczekać przy kp, brakuję mi odprężenia totalnego
ja też łysa zostanę. tzn. wszystkie fryzjerki zawsze mi mówiły,że ja mam dużo włosów, tylko niestety cienkie więc tego nie widać. także teraz będę mieć marne strąki...

mi jakoś alko w ogóle nie brakuje

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Moja ma identycznie

O tak. To były czasy. A tym maluchem jeździliśmy z małopolski nad morze w 5 osób A rodzice ze znajomymi (w 4 dorosłe osoby) czmychnęli do Paryża i spowrotem

Mały zdolniacha

U mnie to samo. A z LO jestem jedyna (fakt ze mialam 29 chłopa i tylko 5 dziewczyn, a oni pozniej dojrzewają ). Dlatego zawsze pytają mnie czy to była wpadka. Na Boga mam 27 lat

Ojjj. Zdróweczka dla obojga dzieciaczków!
no, rocznikowo to już 28.
ale wiesz co?to jest ich sprawa,że omija ich tak piękne przeżycie jak posiadanie dzieci

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
hehe w skynach to sie nie narobicie

w jakich skynach, toż to Bajka używa:P

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
właśnie oglądałam na telefonie filmiki ciążowe- ale Miki się ruszał
też mam takie na telefonie, chyba ze 30 i też mnie wzruszają

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Mi zaczęły wypadać w okolicach sylwestra. Na dzień dzisiejszy mam lyse przy skroniach a końca nie widać także ten... spinam luźno włosy żeby się w oczy nie rzucalo i lykam witaminy. Chociaż i tak to hormony wiec te wit to taki raczej dodatek

ale za to jaka mam gładką buzię to ostatnio chyba w przedszkolu taką miałam.
A w ciąży na odwrót, włosy gęste a buzia zasyfiona ja w gimnazjum.

no też tak mówiłam przed operacją
Po tym czego doświadczyłam przy okazji operacji szczęki, to poród był jak większe zatwardzenie serio dla mnie szczęka dwa razy gorsza.

KAMA podziękowała

Nie obejrzałam tego filmu co polecałyscie bo mi stary nie dał
A poza tym to mi stary dzisiaj nie dal od 4 dni bierze desmoxan. Faktycznie działa bo nie pali i mu się nie chce nawet. Ale są skutkiuboczne, śnią mu się koszmary i nie ma ochoty mnie wyłomotać Jutro go upije

A tak w ogóle to wczoraj minął rok odkąd Nina zdała swój pierwszy test w życiu

I od roku nie pale fajek
Oglądacie/ ogladalyscie prognozę na życie co teraz leci na tvn? Fajny film. Przyznać się która chodzi z palcem wielbłąda?
ty jesteś dobra
Z palcem wielbłąda kiedyś przyłapali Steczkowską:hahah a:

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
Piszecie o wypadaniu włosów, myślałam że tylko ja mam taki problem, normalnie są wszędzie, a mam krótkie Po ciąży tak miałam chyba w 3 albo 4 tygodniu i przeszło dość szybko a teraz już jakiś czas i nie widać końca A chciałam zacząć zapuszczać z 1 strony, bo mam z jednej dłuższe a z drugiej krótkie, i chciałam je wyrównać to tych dłuższych.... Mam nadzieję że do tego czasu nie wyłysieję

Wogule to ja mam chyba sklerozę Mamy iść na rehabilitację w przyszłym tyg i nie pamiętam czy w poniedziałek czy we wtorek Muszę poszukać jutro karteczki bo zapobiegawcza pani rehabilitantka zapisuje kolejne terminy

Jakiego?? Bo się doszukuję i niewiem gdzie

gratulacje za fajki

Ja żałuję że nie mam testu Bo zamiast zrobić test to poszłam potwierdzić ciążę do lekarza a on mi dał skierowanie na betę, i jak już dowiedziałam się wyniku to nie było sensu, bo już wiedziałam że to 5 tc.

A filmu na tvn nie oglądam choć chciałam. TZ z moim Tatą przejeli TV i jakieś pierdoły lecą
gaworze, a nie gaworzę

Cytat:
Kubus tez mial asymetrie i wyginal sie w litere C, ale na szczescie po miesiacu cwiczen przeszlo wiec nie martw sie, troche popracujecie i bedzie dobrze

Nam w poradni powiedziano, ze powinno sie chodzic na rehabilitacje do momentu, az dziecko zacznie raczkowac, bo wtedy widac, czy sie wszystko naprawilo i dziecko prawidlowo sie rozwinelo. cwiczenia daja wspaniale rezultaty i oprocz tego, ze niweluja nieprawidlowosci u malucha, to powoduja, ze szybciej sie on rozwija. U nas tz mial problem z prawidlowym noszeniem i pielagnacja malego, ale nie odpuscillam i caly czas go ucze i pilnuje, bo nie po to jest cwiczone, by to marnowal a tak, jak juz dziewczyny wczesniej pisaly podstawa jest podnoszenie bokiem i nienoszenie twarza do siebie. niedlugo mamy kontrole u neurologa, wiec pewnie powiedza, ze jest poprawa, ale dalej bedziemy chodzic. tylko najgorsze w tym jest dojezdzanie 130 km w obie strony

Gratulacje dla meza a ty hmmm muusisz znalezc sposob,zeby go zachecic

U mnie 2 lutego minie rok od zobaczenia dwoch kreseczek i rok niepalenia ale czesto mi sie tesknilo jeszcze teraz jak pomysle o wypiciu piwa w towarzystwie fajeczki to mi slinka cieknie ciekawe czy to minie .
poki co jak przechodze obok osoby palacej to mi smierdzi strasznie.

Tassia jesli moge to mam pytanie do Ciebie czy jak dwa dni dzialalam z laktatorem tym systemem 7-5-3 i jest poprawa to juz przestac, czy jeszcze jakis czas sciagac? bo nie chcialabym by problem wrocil
moja też wygina się w c, więc MUSZĘ iśc do tego neurologa, jeszcze w tym tygodniu, bo się zamartwię...
u mnie 1 lutego będzie rok jak zobaczyłam fasolkę na usg

czyli nosić bokiem też na rękach?tego to ja akurat nie wiedziałam.Podnoszę zawsze bokiem.

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
hi
Czarna rośnie Ci malutka

nie wiem jak można palić: niezdrowe, śmierdzi i jeszcze paczka 15zł chyba

Miki chyba się rozgrzewa przed wkładaniem stópek do buzi- jeszcze troszkę i się uda
mój tata pali, piwkuje też itp
i moja mama za każde takie jego zakupy odkłada sobie kasę do skarbonki, równowartość tego co wydał. Przez 2 miechy uzbierała 800 zł i wczoraj poszła to wydać. Na siebie, na mnie i Natkę To mi się podoba

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Nadrobilam, masakra, ile Wy piszecie...

Kaśka, co złego, to nie ja, teraz tytuły pisałam na tel, a jak robię sondę, to zawsze poprawiam, ale potem jeszcze raz zawsze patrzę, bo często np. bez pl znaków wysyłają dziewczyny.

Wybawilam się wczoraj, poprawiłam samoocene, splawilam kilku facetów, ale nikt nie chciał wierzyć, ze mam męża i dwójkę dzieci
woooow super, też by mi się przydało tak wyjść z domu

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Tak, szare w pioruny - takie z czarnym zarysem i niektóre wypełnione na niebiesko A koszulka taka niby nie do kompletu, bo już z przeceny, ale też z takimi piorunami i napisy w stylu, że władca sceny czy coś w tym stylu
Rozmiar na 86 (niby 12-18 miesięcy ), ale niebawem ubierzemy

A tą "boys don't cry" miałam dziś w rękach (ładna), ale nie wzięłam, bo mój boy jednak płacze

Ogólnie okropnie mały wybór z chłopięcych już był. W końcu 2 pogłębienie przeceny. A i tak zawsze dziewczynkowych dużo więcej.

Chętnie bym wyskoczyła do Twojej Zary

O rany, wiesz co, trochę niezręcznie było. Byłam z nim jak zerwałam z aktualnym tż, byliśmy razem dość krótko i potem wróciłam do tż (z którym mam teraz dziecko ).
"Życzliwe" laski gadały potem eksowi, że go wykorzystałam żeby wzbudzić zazdrość w aktualnym tż
No i ten eks przez cały związek był okropnie zakompleksiony, że tamten tż był wielki i umięśniony a on taki chuderlak i co ja w ogóle w nim widzę Śniło mu się, że mój tż go pobił W kółko takie głupoty mi gadał, że w końcu mnie tym zmęczył - choć początkowo naprawdę mi się podobał.
No i teraz widziałam jaką ma niesamowitą spinę i jak uważa żeby nawet nie napomknąć o niektórych rzeczach

Kurczę, ewidentnie widac, że podnosi się wiek kiedy ludzie decydują się na dziecko.

Jezu, mi też Mam na głowie połowę tego co dotychczas. W życiu mi tak włosy nie leciały ;(
A mały w kółko ma pełne garście moich włosów, nawet jak mam upięte to je powyrywa
widać,że gościu mial kompleksy i bycie z taką lasencją jak ty jeszcze je pogłębiło. no cóż, kiepską miał psychikę

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 10:30   #4329
jo_asiek
Zadomowienie

Cytat:
mnie miesiąc temu powiedziała że ma prawo być jeszcze 'słabszy' w tym względzie i żeby się nie martwić... a teraz dała skierowanie na rehabilitacje żeby zobaczyli co i jak w pon będziemy dzwonić bo w pt wróciliśmy o 15 a tam tylko do 13 rejestrują
no i do neurologa też ma skierowanie ale to dlatego że ja poszłam już 2 tyg temu (przy okazji jego przeziębienia) powiedziałam o tym wyginaniu w litere c, prężeniu się itd i dała skierowanie 'dla pewności'
i powiem Ci że do pediatry mam zaufanie od razu wypisała również skierowanie na usg głowy (które swoją drogą ona wykonuje w wyznaczone dni)... ciesze się że sama wychodzi z inicjatywą, bo wolę teraz sprawdzić niż za kilka miesięcy pluć sobie w brodę że zaniedbałam coś... aha no i do neurologa dostaliśmy termin na 13 maja i pójdziemy prywatnie... tylko tż napisał do takiej dość obleganej babki smsa (bo tak się z nią umawia na wizyty) i póki co czekamy aż oddzwoni na kiedy jest termin
ja na Twoim miejscu bym poszła sprawdzić nie zaszkodzi, a przynajmniej będziesz spokojna że wszystko jest ok
nasza pediatra jakaś niechętna do dawania skierowań. Generalnie to nawet porządnie Szymonka nie zbadała:/ Tylko w 6tyg. go za rączki pociągnęła - głowa została w tyle, no ale jeszcze malutki był.

USG główki Szymek miał po urodzeniu w szpitalu (przez infekcję i podwyższone crp) i wszystko było w porządku. Mam nadzieję, że nadal tak jest.

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
nieeeee no tylko 30 stron, oszalałyście??! przecież jest weekend, zawsze w weekend były pustki?

no nic jutro będę nadrabiała

faaaaajnie było wczoraj na tej imprezie z 15 osób było z pracy, uwielbiam ich!!
brakuje mi ich, chciałabym wrócić...
wróciłam jakoś po 3;00, zanim się wykapałam i byłam w łóżku to było po 4;00 a Ola obudziła się o 5;20 i nie spała do 7;00.. w tym czasie sobie piszczała i krzyczała ostatnio jej ulubioone zajęcie. no i od 7 spałyśmy jeszcze do 9, także 3 godziny snu miałam tylko eh. Niby fajnie było wyjść, ale no później męczące to jeśli się nie wyśpi człowiek :/

nie jest o mnie zazdrosny

zaszalałam wypiłam 2 piwa
haha no to faktycznie szaleństwo z tym browarem fajnie, że imprezka udana, czasami potrzebna jest taka odskocznia

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
Ja sobie czasem pozwalam na pół lampki wina, a Wy nie?

Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app
ja jeszcze się nie odważyłam, dlatego że karmię co 1,5 - 2,5 godz. Niby po kąpieli Szymuś śpi 4-5 godz, ale i tak się lękam, że się wcześniej obudzi i będzie konieczny cyc. Ale ostatnio jarałam się zapachem piwa, zamoczyłam usta i jęzora

Cytat:
Właśnie prZeczytalam na hamerykanskim forum o bursztynowych nadzyjnikach dla dzieci na ząbkowanie. Ponoć działa cuda na ból - mamuśki zachwalają. Dla mnie brzmi dziwnie ale moze warto spróbować? (my jeszcze nie zabkujemy wiec póki co nie sprawdzę ale z chęcią posłucham waszych opini)

Jakby co to można wejść na amazon.com i szukać po haśle: Amber Teething necklace
Tam jest sporo opini normalnych ludzi. Musze to sprawdzić

hmm... ciekawe. Jeśli faktycznie to działa to gotowa jestem takie cuś nabyć.

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
U nas termometr pokazuje dziś - 8 więc po dwóch dniach wyjdziemy na dwór,choć na chwilę. Co prawda pada śnieg ale narzucimy folię i będzie git
zazdroszczę troszkę, bo u nas minus 13, pada śnieżor i tak jakoś wietrznie trochę jest. Na spacer nie pójdziemy, tyle tylko co z bloku do samochodu.

Cytat:
Wybawilam się wczoraj, poprawiłam samoocene, splawilam kilku facetów, ale nikt nie chciał wierzyć, ze mam męża i dwójkę dzieci
ej no super! Laseczka z Ciebie, więc nie ma co się dziwić, że masz wzięcie

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
O jak mało do nadrobienia

A jeszcze miałam pisać,że fryzjerka mówiła,że tutaj żadne witaminy,pokrzywy itp nie pomogą, bo to wina hormonów a nie jakichś niedoborów. I opowiadała mi,że jak urodziła (kilkanaście lat temu) to chciała obalić mit,że po porodzie włosy się prostują. Zrobiła sobie trwałą, a na następny dzień miała włosy proste jak strąki
no to mnie nie pocieszyłaś. Liczyłam, że jak zacznę łykać jakieś tabsy z witaminami to chociaż trochę przestaną mi wypadać te kłaki. Fakt, mam ich dużo, ale wkurza mnie to, że są wszędzie.

T. dzwoniła i dziś znów do niej jedziemy, także nie muszę robić obiadu - yeah Dziś pierwszy raz dałam Szymonowi witaminę łyżeczką, hah ale był zdziwiony i nie umiał z niej tego zjeść ani zlizać

Coś ze mną nie tak, kręci mi się w głowie, nie mam sił, najchętniej ciągle bym spała. Chyba jestem przemęczona, ale do tego stopnia, że dziś się drzwi łapałam, bo tak mną zarzuciło :/

Mojemu mężowi dziś się śniło, że wypadły mu 4 zęby Mam nadzieję, że nic złego nikogo nie spotka no ale już się schizuję do tego stopnia, że zadzwoniłam do rodziców mówiąc im, żeby ostrożnie wracali do domu (byli na Mazurach na wyjeździe z okazji rocznicy ślubu) i napisałam smsa do sis żeby jechała ostrożnie wracając ze studiów.
jo_asiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 10:32   #4330
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
bo powoduje mega odgięcie...
http://www.terapia-ndt.waw.pl/npielegnacja.php
i potem są problemy z podporem na brzuchu

moze warto zrobić mała przerwe w podawaniu jedzonka?
współczuje ząbkowania, myślałaś o podaniu paracetamolu/ibumu?

moze być w gotowcu a może być zwykła manna.
ile to jest 2-3g to kwestia rodzaju kaszki, manna jest cięższa więc wychodzi 1/2 łyżeczki.
holle jest lżejsza i mi wychodzi 2 płaskie łyżeczki (mam małe łyżeczki do herabty )
co do wprowadzania posiłków, to ja chyba zacznę jak Hania będzie mieć 5,5 miesiąca, więc albo za tydzień albo za dwa

eee

u nas też Hania ostatnio jest mega marudna i strasznie skrzeczy
jaglana jest bez glutenowa
Pogadam z pediatra i szwagierka. Ta strona internetowa do mnie jednak nie przemawia, ale dzieki za info.

Stary 2014-01-26, 10:35   #4331
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość

a ja tam lubie czasami zapalić sobie cienkiego papieroska do piwa czy ot tak i wcale mi nie śmierdzi a najlepsze jest to że jak ktoś inny pali to mi przeszkadza
mam tak samo

Cytat:
szkoda ze w tym linku o rehabilitacji jest pokazane jak nie nosić maluszków a niema dokladnie pokazane jak nosic
ej no, już kilka razy wklejałam...

http://www.fizjoterapeutom.pl/files/...-%20srodek.pdf

i generalnie nie rozumiem tego, bo już nie raz nie dwa przewijało się przez wątek jak należy nosić/podnosić a jak nie. a i tak sporo z Was wybiera ten niezalecany sposób narażając dziecko na jakieś trudności w dalszym rozwoju
nie czaję

co do alko, to ja za winem nie przepadam, ale zdaża mi się wieczorem pół piwa normalnego wypić albo całego lecha shandy czy radlera. no ale nie karmię później z 5-6 h ...

Endżi, to oby już było tytlko lepiej ze spaniem

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-26, 10:36   #4332
Madziuchna27
Zakorzenienie

Witam się!
Mój dzieć spał od 21 do 5, więc git Tylko wieczorne usypianie to znów walka była, że hej Nie wiem o co chodzi

Cytat:
Tassia jesli moge to mam pytanie do Ciebie czy jak dwa dni dzialalam z laktatorem tym systemem 7-5-3 i jest poprawa to juz przestac, czy jeszcze jakis czas sciagac? bo nie chcialabym by problem wrocil
Ja nie Tassia, ale też cuda wianki z tym laktatorem wyprawiam, więc odpowiem, że najlepiej by było tak z 4 dni porobić. Chociaż Tassia - z tego, co pamiętam - chyba robiła 3 Ja raz ściągałam przez 5 lub 6 dni, ale to nie po każdym karmieniu, ale tak z 3-4 razy na dobę.

Cytat:
Dziewczyny jak mrozicie mleko? Pompujecie i siup do zamrażarki czy cos jeszcze z nim robicie ?
Najpierw wstawiam na jakiś czas do lodówki, a dopiero potem do zamrażarki.

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
No niebieskie, niebieskie, bo jak robisz platynę to wtedy tak się czasem robi
To prawda, że jasne są trudniejsze do ogarnięcia, ale mi to nie przeszkadza - zrobię sobie po swojemu i styka Najbardziej lubię farbowac u mamy, bo ma w łazience dwa lustra po przeciwnych stronach ściany i jak się odwrócę, to widzę tył głowy

A Ty sama farbujesz ogólnie?
Szacun, Endżi
Ja mam króciuchne, ale sama nie farbuję Najczęściej zatrudniam TŻ

Cytat:
No właśnie

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 10:40   #4333
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:

też to kiedyś mówiłam. no ale trzeba nosić tak jak Zawitkowski pokazuje.

Stary 2014-01-26, 10:44   #4334
tassia
Zakorzenienie

hejho
dzien dobry
w krakowie sniegu po pachy i tylko -8stopni wiec zaraz wybywamy na spacerek, potem.do mamy na obiad a potem.do znajomych do myslenic

mam mega humor, wstalam pol godziny temu, tz dal mi sie wyspac
obudzilam sie tylko z mega cycami napompowanymi bo Maciej nie jadl w nocy tzn raz pciumkal z jednego ycka ale ledwo co:/

poza tym.odstawila nicne histerie zabkowe
juz wiem co to zabkowanie
ktoraz z was pisala mi o tym zeby cos przeciwbolowego podac
co i w jakiej ilosci? plis pomozcie bo jak to sie powtorzy to bedzie giga sajgon

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 10:45   #4335
Snow_White1
Wtajemniczenie

Cytat:
mam tak samo

i generalnie nie rozumiem tego, bo już nie raz nie dwa przewijało się przez wątek jak należy nosić/podnosić a jak nie. a i tak sporo z Was wybiera ten niezalecany sposób narażając dziecko na jakieś trudności w dalszym rozwoju
nie czaję

co do alko, to ja za winem nie przepadam, ale zdaża mi się wieczorem pół piwa normalnego wypić albo całego lecha shandy czy radlera. no ale nie karmię później z 5-6 h ...

Niezalecany przez internet? Ja wole potwierdzac ze specjalista osobiscie mimo wszystko, ale to jest moja opinia i zeby nie bylo, ze kogos krytykuje. Bo az sie boje tu czasem napisac wlasnie zdanie :screwy:

A Adas konczy dzis 20 tygodni

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Witam się!
Mój dzieć spał od 21 do 5, więc git Tylko wieczorne usypianie to znów walka była, że hej Nie wiem o co chodzi

Ja nie Tassia, ale też cuda wianki z tym laktatorem wyprawiam, więc odpowiem, że najlepiej by było tak z 4 dni porobić. Chociaż Tassia - z tego, co pamiętam - chyba robiła 3 Ja raz ściągałam przez 5 lub 6 dni, ale to nie po każdym karmieniu, ale tak z 3-4 razy na dobę.

Najpierw wstawiam na jakiś czas do lodówki, a dopiero potem do zamrażarki.

Szacun, Endżi
Ja mam króciuchne, ale sama nie farbuję Najczęściej zatrudniam TŻ

No właśnie
Mi tez maz farbuje

Stary 2014-01-26, 10:46   #4336
misia332
Zakorzenienie

hej.

Kornel mi dzisiaj w nocy taką szopę odwalił, obudził się o 2, zjadł i nie spał do 5, tylko płakał, potem zasnął i 0 od 7 do 11 to samo.

Padam na mordkę.

Witaj skoku !

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 10:47   #4337
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
mam tak samo

nie czaję

na moim zabytkowym lapku się coś to nie otwieralo przez pdf ale jest teraz ok bo ostatnio coś aktualizowałam

ja generalnie staram się nie nosić przodem od zawsze i nie podnosić za ręce wiec mam nadzieje że mu wielkiej krzywdy nie zrobiłam

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość

No właśnie
Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
też to kiedyś mówiłam. no ale trzeba nosić tak jak Zawitkowski pokazuje.
to nie tylko ja tego linku nie odpalilam, ale zawitkowskiego z youtuba to już wszystko widziałam

u mojej babci w stronach połowa dzieci jest 'schyniętych', 'chyniętych' co to oznacza jacyś masażyści przyjeżdzaja do nich
Stary 2014-01-26, 10:56   #4338
Snow_White1
Wtajemniczenie

Jak ja nie lubię zimy...generalnie, nie brakuje mi motywacji, ale dziś zmusilam sie do wyjscia na silownie...brrrrr.

Stary 2014-01-26, 10:58   #4339
matallewar
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
A gdzie byłaś? Bo chyba przeoczyłam
Urodziny świętowałam w pubie, a potem w klubie byłyśmy z koleżankami

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
Matall gdzie byłaś Laseczko ?

Ja to mam taką ochotę na lampkę białego wina ,ale mogła bym ją wypić przed nocką,tyle że jak mój Imprezowicz zasypia o 1 to już nie mam ochoty na nic tylko spaćććććććććć

zagłosowałam na tytuł
Uśmiech, harce i swawole, mamie spać dziś nie pozwolę.
innego wyjścia nie mam przy moim Ancymonku
W Grawitacji koło BUWu, a potem w Hybrydach poczułam się jak studentka znów

Cytat:
Mi tez nigdy nie wierzą.
A w pracy jak klienci widzieli mnie w ciąży, to mówili "taka pani młodziutka". Jak mówiłam ile mam lat to nie wierzyli

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

Wczoraj poucinało mi kupę cytatów. Miałam Ci pisać, żebyś stopniowo przestawiała Michasia ze spaniem. Co kilka dni o 30 min wcześniej. Więc może watro i kąpiel później robić?
Mi tak się Miłosz przestawił z prawie 22 na 20.
Ty jesteś taki lachon, ze ja się nie dziwię

I też myślę, ze stopniowe przestawianie może zadziałać

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
tak bursztyn jest dobry min na pluca oddychanie itp

---------- Dopisano o 10:59 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

moj tez łapie za kolana swoje iz racji tego dostal ksywe PREZESIK
wyglada w bujaku jak prezes w fotelu

---------- Dopisano o 11:00 ---------- Poprzedni post napisano o 10:59 ----------

płynie do mnie

---------- Dopisano o 11:01 ---------- Poprzedni post napisano o 11:00 ----------

o to Ty tez na balach bylas?: super
fajnie ze z Larysa sie tak wybawilyscie choc troszke

Czarna a za kogo coreczka sie przebiera?
Si ale ja już 3 raz od porodu, tz zawsze może zostać z dwójką

Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
hej.

Kornel mi dzisiaj w nocy taką szopę odwalił, obudził się o 2, zjadł i nie spał do 5, tylko płakał, potem zasnął i 0 od 7 do 11 to samo.

Padam na mordkę.

Witaj skoku !

Rok z Jillian i Mel B✓
Extreme shed&shred lvl 2 (9/15)
Killer abs lvl 3 (9/10)
Biegam (419,5 km)
Rower (43 km)
Zumba (13)
Joga (2)

Gluten, Sugar & Meat Free
More water&vegetables
13/100 sugarfree days
matallewar jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 10:59   #4340
papalinka83
Zakorzenienie

Cześć Dzisiaj za mną kolejna ciężka noc. Poprzednio spałam może z godzinę, a dzisiaj ze 4 w sumie, więc nie jest jednak najgorzej. Ola jest chora Sapka zmieniłą się definitywnie w katar, gile z niej lecą na maksa i pokasłuje. Czekam aż się obudzi i jedziemy do lekarza. Biedactwo moje
Cytat:
no widzisz ja w ciągu 3 tygodni byłam z Igorem u niej 3 razy myślałam że jest przeziębiony... ciągłe chrapanie w nosie najpierw kazała zmniejszyć temp w domu i higiena nosa... ale nic to nie dało wg mnie było gorzej... dała krople do nosa i syrop, chociaż ona stwierdziła że to sapka dziecięca... ale ja się upierałam że to nie jest normalne... miewał sapke i to nie była sapka już też miałam myśli czy nie iść do innego lekarza, ale dała skierowanie do laryngologa żeby mu zajrzał głębiej do tego nosa i sprawdził

:
I co powiedział laryngolog? Bo Ola też ma sapkę od 2 tygoidni, też z tym byłam u lekarza, powiedział, że to od alergii, bo nie było ani kataru ani żadnych oznak choroby, a dzisiaj już gile są na maksa
Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
faaaaajnie było wczoraj na tej imprezie z 15 osób było z pracy, uwielbiam ich!!
brakuje mi ich, chciałabym wrócić...
wróciłam jakoś po 3;00, zanim się wykapałam i byłam w łóżku to było po 4;00 a Ola obudziła się o 5;20 i nie spała do 7;00.. w tym czasie sobie piszczała i krzyczała ostatnio jej ulubioone zajęcie. no i od 7 spałyśmy jeszcze do 9, także 3 godziny snu miałam tylko eh. Niby fajnie było wyjść, ale no później męczące to jeśli się nie wyśpi człowiek :/
:
Super, że się wybawiłaś i trochę oderwałaś od opieki nad Olą, nawet kosztem niewyspania
Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Dzień doberek

[/COLOR]Tak w ogóle, chciałam Wam się pochwalić, że moja Maja idzie dzisiaj na bal przebierańców- pierwszy balik w jej życiu i z tej okazji smarkam do chusteczki
*
Rośnie Ci córcia, rośnie
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
mi wystarczy

bedac w temacie: wiecie ze kobiety dziela sie na niegazetowe, jednogazetowe i dwugazetowe? jak jest ladna to niegazetowa, jak brzydsza to jednogazetowa bo podczas sexu facet kladzie sie jej gazete na glowe by twarzy by jej nie ogladac, a dwugazetowe jesli jest tak brzydka ze trzeba na nia i na psa polozyc gazete - na psa zeby nadal mimo wszystko czul do pana respekt

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

nigdy nie zapomne jak kinia uczyla sie robienia na nocnik. no i jej sie w kapieli zapomnialo. a kapala sie w wannie z arturem. no i slysze artura przerazliwy ryk "MAMO, PŁYNIE DO MNIE!!!!". wchodze do lazienki a tam krecik plynie w strone artura, kinia zdziwiona a artur stoi na rzegach wanny zeby krecik go nie dopadł
Padłam i to podwójnie
Cytat:
Nadrobilam, masakra, ile Wy piszecie...

Kaśka, co złego, to nie ja, teraz tytuły pisałam na tel, a jak robię sondę, to zawsze poprawiam, ale potem jeszcze raz zawsze patrzę, bo często np. bez pl znaków wysyłają dziewczyny.

Matal, ty lachonie
Cytat:

Mi tez nigdy nie wierzą.
A w pracy jak klienci widzieli mnie w ciąży, to mówili "taka pani młodziutka". Jak mówiłam ile mam lat to nie wierzyli

---------- Dopisano o 10:47 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ----------

.
Zazdroszczę Ja mam wrażenie, że mi w ostatnich miesiącach przybyło z 10 lat A wiek rzeczywisty z testu mi wyszedł 32, czyli o rok więcej niż mam
Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Niezalecany przez internet? Ja wole potwierdzac ze specjalista osobiscie mimo wszystko, ale to jest moja opinia i zeby nie bylo, ze kogos krytykuje. Bo az sie boje tu czasem napisac wlasnie zdanie :screwy:

---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ----------

Mi tez maz farbuje

Gratulacje dla Adasia I zazdroszczę talentów mężą - mi jakby mąż pofarbował włosy, to bym się ludziom nie pokazała na bank

Teacherka - trzymam kciuki za Zuzinkę cały czas :lciuki:

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 11:01   #4341
MsLullaby
Zakorzenienie

U nas pada, wieje, pogoda straszna. Wczoraj biegłam w ulewe do domu, nie trzymał się ochraniacz bo tak wiało. Napadalo też do wózka ale mały jakoś się nie przejął, jak wróciliśmy to się przebraliśmy, wygrzaliśmy. A dziś lodowka pusta, TŻ jak wróci z pracy będzie musiał zadowolić się zamówioną pizzą.

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 11:03   #4342
karolson
Zakorzenienie

Dałam Filipowi na śniadanie mleko mod z 1 łyżeczką kaszki owisianej Holle z glutenem i kupa od razu... Niby od 6 mca ale ma już 5 skończone i może to rozwiąże jakieś problemy?? czy źle rozumuje?

a TŻ dziś wyskoczył żeby mu na mleku krowim bo trzeba dziecku dawać żeby skazy nie mial... to sie zna na dzieciach co?? rece mi opadły a to napewno mu mamusia doradziła

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

Cytat:
Jak ja nie lubię zimy...generalnie, nie brakuje mi motywacji, ale dziś zmusilam sie do wyjscia na silownie...brrrrr.

ja kocham zime tylko mróz mógłby troche puścić

Cytat:
U nas pada, wieje, pogoda straszna. Wczoraj biegłam w ulewe do domu, nie trzymał się ochraniacz bo tak wiało. Napadalo też do wózka ale mały jakoś się nie przejął, jak wróciliśmy to się przebraliśmy, wygrzaliśmy. A dziś lodowka pusta, TŻ jak wróci z pracy będzie musiał zadowolić się zamówioną pizzą.
mój by się cieszył na pizze fast foodowiec
Stary 2014-01-26, 11:06   #4343
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Dałam Filipowi na śniadanie mleko mod z 1 łyżeczką kaszki owisianej Holle z glutenem i kupa od razu... Niby od 6 mca ale ma już 5 skończone i może to rozwiąże jakieś problemy?? czy źle rozumuje?

a TŻ dziś wyskoczył żeby mu na mleku krowim bo trzeba dziecku dawać żeby skazy nie mial... to sie zna na dzieciach co?? rece mi opadły a to napewno mu mamusia doradziła

---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ----------

ja kocham zime tylko mróz mógłby troche puścić

mój by się cieszył na pizze fast foodowiec
Ja tam też się cieszę hehe ale TŻ jęczy że woli normalne obiady

Jak ja słyszę jakieś ciekawe rady wychowawcze od TŻta to od razu wiem od kogo te cenne informacje zdobył

Adrianek
30.07.2015

Edytowane przez MsLullaby
Czas edycji: 2014-01-26 o 11:08

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-26, 11:06   #4344
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez inwersja Pokaż wiadomość
Mocz na posiew krócej, ok 3 dni robocze.

Ja nawet nie wiem jak mnie leczono, za mała byłam żeby kumać o co chodzi.

Dacie radę, na pewno

Sent from my HTC Desire X using Wizaz Forum mobile app

---------- Dopisano o 00:14 ---------- Poprzedni post napisano o 00:11 ----------

Ciekawy artykuł i odpowiedź na pytanie też
http://m.edziecko.pl/edziecko/1,1131...miesniowe.html

dzieki za link
super artykul

Cytat:
Kubus tez mial asymetrie i wyginal sie w litere C, ale na szczescie po miesiacu cwiczen przeszlo wiec nie martw sie, troche popracujecie i bedzie dobrze

Nam w poradni powiedziano, ze powinno sie chodzic na rehabilitacje do momentu, az dziecko zacznie raczkowac, bo wtedy widac, czy sie wszystko naprawilo i dziecko prawidlowo sie rozwinelo. cwiczenia daja wspaniale rezultaty i oprocz tego, ze niweluja nieprawidlowosci u malucha, to powoduja, ze szybciej sie on rozwija. U nas tz mial problem z prawidlowym noszeniem i pielagnacja malego, ale nie odpuscillam i caly czas go ucze i pilnuje, bo nie po to jest cwiczone, by to marnowal a tak, jak juz dziewczyny wczesniej pisaly podstawa jest podnoszenie bokiem i nienoszenie twarza do siebie. niedlugo mamy kontrole u neurologa, wiec pewnie powiedza, ze jest poprawa, ale dalej bedziemy chodzic. tylko najgorsze w tym jest dojezdzanie 130 km w obie strony

Gratulacje dla meza a ty hmmm muusisz znalezc sposob,zeby go zachecic

U mnie 2 lutego minie rok od zobaczenia dwoch kreseczek i rok niepalenia ale czesto mi sie tesknilo jeszcze teraz jak pomysle o wypiciu piwa w towarzystwie fajeczki to mi slinka cieknie ciekawe czy to minie .
poki co jak przechodze obok osoby palacej to mi smierdzi strasznie.

to dwa dni jeszcze odciagnij po 2 razy
bo to troche krotko
normalnie.jaza tydzien odciagac ale jak dla mnie efekty sa szybciej tylko ja bym.utrwalika

Cytat:
Właśnie prZeczytalam na hamerykanskim forum o bursztynowych nadzyjnikach dla dzieci na ząbkowanie. Ponoć działa cuda na ból - mamuśki zachwalają. Dla mnie brzmi dziwnie ale moze warto spróbować? (my jeszcze nie zabkujemy wiec póki co nie sprawdzę ale z chęcią posłucham waszych opini)

Jakby co to można wejść na amazon.com i szukać po haśle: Amber Teething necklace
Tam jest sporo opini normalnych ludzi. Musze to sprawdzić

no moja babcia tak robila

czarna kciuki za bal przebierancow mai

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 11:33   #4345
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
hejho
dzien dobry
w krakowie sniegu po pachy i tylko -8stopni wiec zaraz wybywamy na spacerek, potem.do mamy na obiad a potem.do znajomych do myslenic

mam mega humor, wstalam pol godziny temu, tz dal mi sie wyspac
obudzilam sie tylko z mega cycami napompowanymi bo Maciej nie jadl w nocy tzn raz pciumkal z jednego ycka ale ledwo co:/

poza tym.odstawila nicne histerie zabkowe
juz wiem co to zabkowanie
ktoraz z was pisala mi o tym zeby cos przeciwbolowego podac
co i w jakiej ilosci? plis pomozcie bo jak to sie powtorzy to bedzie giga sajgon

A Paracetamol?

Tusia z kolei spała od 20.30 do 6 rano, szamka i potem spałyśmy do 10?więc ja już w końcu nie wiem czy ząbkowanie,czy co?I też mi piersi niemal eksplodowały...

Stary 2014-01-26, 11:43   #4346
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:

Mi tez maz farbuje

Przez internet ???? Troche mnie to rozbroilo, bo nie,nieprzez internet tylko przez neurologowi rehabilitantow dzieciecych. Jakos wszystkie dziewczyny ktore mialy z nimi stycznosc wychdza z taka sama wiedza, wiec chyba o czyms to swiadczy.

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 12:03   #4347
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Nic mi nie mów,my już kolejny dzień w domu uwięzione przez tą zasrana pogodę.A mala mi wczoraj takie cyrki cały dzień i noc odstawiala,że przydałoby się wyjść

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-26, 12:17   #4348
karolson
Zakorzenienie

chyba łącza pozamarzały taaaaka cisza i jak nas malo na pasku
Stary 2014-01-26, 12:18   #4349
MsLullaby
Zakorzenienie

Dziewczyny z UK czy po zakończeniu urlopu macierzyńskiego planujecie wrócić do pracy czy myślicie o urlopie rodzicielskim?

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-01-26, 12:31   #4350
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Dziewczyny z UK czy po zakończeniu urlopu macierzyńskiego planujecie wrócić do pracy czy myślicie o urlopie rodzicielskim?
Chcę wrócić do pracy bo ten rodzicielski to bezpłatny jest i tylko trzy miesiące?

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości