|
|||||||
| Notka |
|
| Wspólne odchudzanie Forum dla osób, które się odchudzają grupowo. Pamiętaj: diety muszą być zgodne z zasadami zdrowego odżywiania. Pisz o dietach powyżej 1000 kcal. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3481 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Ponad 90kg. na liczniku....Zrzucamy balast po złych nawykach lub ciąży!
Jasne konwalia nie bedzie chaosu
Też słyszałam że się tyje chociaż Ja kiedyś zazywajac tabletki schudłam 10kg w niecałe dwa miesiące. ---------- Dopisano o 20:35 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ---------- Tylko miałam aktywny tryb życia bo dostalam staż w urzędzie. Piłam tylko wodę i lepiej się zywilam a biegania też było trochę.
|
|
|
|
|
#3482 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
LOCA masz rację szkoda że nie mieszkamy bliżej..zawsze mozna by sie spotkać na jakąs kawkę, fitnes albo spacer..fajnie by było pogadać w realu..buziaki dla was wszystkich!!! ---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:07 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ---------- Cytat:
|
|||
|
|
|
|
#3483 |
|
Zadomowienie
|
Joasiu nie strasz
ja tak miałam ww tym miesiącu, pewna że już po płodnych, na spokojnie bez żadnych zabezpieczeń, a po dwóch dniach owulacja.... jeszcze 5 dni do @ a już się doczekać nie mogę... w sumie i tak planujemy dzieciątko w najbliższym czasie ale chciałabym przed zobaczyć 68.0 na wadzę a później już co będzie
|
|
#3484 |
|
Wtajemniczenie
|
ja się nie udzielam bo siędzę robię projekty , poczytuję notatki, ale jeszcze tylko 2 tygodnie męczarnii
Edytka a jakie tabletki brałaś ??
|
|
|
|
|
#3485 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
|
#3486 |
|
Raczkowanie
|
już nas widzę oczami wyobraźni.. śłońce, plaża, my, ploteczki, bez dzieci i facetów.. ehh zbyt piękne by mogło byc prawdziwe
A ja dzisiaj fatalnie dietowo.. niech się ten @ już pojawiii !! od przyszłego tygodnia biorę się ostro za ćwiczenia i nie ma uproś.. a jutro może pojade do tarnowa, więc przynajmniej nie będe podjadać, wypatrzyłam w Tesco piękne talerze w kolorze bladego turkusu u muszę je kupic w lecie w leroymerlin była promocja na zasłony z takim kolorem turkusu no i je zamówiłam , a teraz szukam dodatków ide się kąpać dobrej nocki
|
|
|
#3487 |
|
Raczkowanie
|
Witam dziewczyny! wczoraj mnie tu nie bylo bo dzien tak szybko przelecial, ze nawet nie wiem kiedy. U mnie dzis wielkie pakowanie, jutro do tesciow
O tak plaza, slonce, drink i MY
Edytowane przez zmotywowana28 Czas edycji: 2014-01-24 o 07:54 |
|
|
|
|
#3488 |
|
Zadomowienie
|
Hej dziewczyny
Slyszałyście o tym że cynamon hamuje apetyt na słodkie? Chciałam potwierdzić . I wczoraj i dziś zjadłam rano porcję cynamonek z mlekiem i wcale mnie nie ciągnie do słodkiego mimo że na oczach stoi talerzyk obfitości doszłam do wniosku że takie cynamonki to wprost idealne danie na śniadanie ![]() U was też tak zimno? Wczoraj jak się kładliśmy było - 22 st. dziś też ponad 15 na minusie i siedzimy znowu cały dzień w domu... narobiłam dziewczynom masy solnej i siedzą już od godziny lepią, spokój jakby ich wcale nie było jedyny minus to pół kuchni zalepione
|
|
#3489 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A tak na marginesie powiem że to trzecie nieplanowane dziecko jest cudne..strasznie mądre i kochające..głupia byłam że żałowałam. ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- Konwalia a jak robisz figurki z masy solnej i czym malujesz? Właśnie o tym rano myślałam..aby coś porobić z dzieciakami..nudzi im sie tragicznie..nie wiem juz co mam z nimi robić..i czasu tez za bardzo niemam..ciągle cos do roboty jak nie w kuchni to posprzątac..to pozmywac i td. ---------- Dopisano o 11:06 ---------- Poprzedni post napisano o 10:57 ---------- A ja schudłam dwa kilo!!! Z 78 spadło na 76,900 Ale nie zrezygnowałam ze słodyczy..kawałeczek do kawy albo jeden petitek musui być!! Wczoraj robiłam ciastka dietetyczne z bananami.. Dwa banany rozgnieśc widelcem wymieszać ze szkl płatków owsianych i 2 łyżkami wiórków kokosowych..dodałam dodatkowo 5 słodzików ze stewi..i do piekarnika..wszyscy sie zajadaliśmy . Oczywiście piec do zrumienienia. Następnym razem upraże płatki na patelni najpierw będą lepsze. Jutro mam zamiar zrobić muffiny ze snickersem dla dzieciaków i sobie Muffinki Konwali..oczywiście dietetyczne!! W niedzielę..robie mus czekoladowy dla dzieci..jest obłędny moćno czekoladowy i puszysty..pyszny!! Ma znajoma przyjść z dziećmi na kawe..wiec robie..jedziemy najpierw wszyscy do fikolandu..niech dzieciaki spalą trochę energii. A tak wogóle wybieram się na wiosnę z dzieciakami do krakowa do parku dinozaurów ruchomego..była tak która z Was???? Życze Wam miłego dzionka..ide robić pierogi z ziemniakami i miętą..są ciekawe w smaku..pozdrawiam.
|
|
|
|
|
|
#3490 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny. Wczoraj zawaliłam fitness bo pralka mi padła i musiałam kupić nową.Jak czytam wasze posty to już cieszę sie, że mam to za sobą.Teraz mam już tylko męża do rozpieszczania i od czasu do czasu moich synów jak zawitaja do domu( a jak sa to wszystko stoi na głowie). Dziś robie razowe tortille z kurczakiem z grilla i warzywami. I upiekę babeczki Konwalii oj uciekam pa
|
|
|
|
|
#3491 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
przeszło mu to przy ślubie....![]() Wiola czemu się nie chwaliłaś że dodałaś zdjęcia do klubu? Miło Mi cie poznać-wizualnie Jeśli te zdjęcia były robione w lecie to teraz to Ty niezła laska już jesteś bo wtedy już było nieźle...---------- Dopisano o 17:25 ---------- Poprzedni post napisano o 17:13 ---------- Cytat:
|
|
|
#3492 |
|
Zadomowienie
|
...
98kg - 30kg!!! i chyba wiecej nie bedzie... Edytowane przez konwalia57 Czas edycji: 2014-03-24 o 11:09 |
|
|
|
|
#3493 |
|
Raczkowanie
|
Konwalia ale z Was zdolne dziewczyny, wszystko tak pięknie pomalowane, jak prawdziwe
![]() Wiola, nie wyglądasz wcale na matkę dorosłych synów )) no i różnice w sylwetce widać ogromną.. brawo !
|
|
|
#3494 |
|
Raczkowanie
|
Konwalia swietne rzeczy robisz córeczkom
musze zajrzeć do grupy i popatrzyć na zdjęcia. Ale to jak dorwę sie do laptopa Sent from my RM-825_eu_poland_261 using Tapatalk ---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:23 ---------- Wioletta piekna zmiana ogromna roznica. Gratulacje Sent from my RM-825_eu_poland_261 using Tapatalk |
|
|
|
|
#3495 |
|
Raczkowanie
|
Dzięki wielkie ostatnie zdjęcie to na ławce jest z sierpni tj jeszcze przed dietą najnowsze mam ale w kurtce do tego zbyt lużnej. Jak tylko zrobie nowe to na pewno wrzucę, dziekuję za pochwały.
Konwalijka jak zostaniecie z mężem we dwoje to wszystko sie zmieni bo okaże sie ,że macie tylko siebie bo twoje dzieci maja swoje sprawy i brak czasu dla was(chyba że maja w tym interes). Moi synowie sa w maturalnych klasach i juz nie maja dla nas czasu (sa w internatach). maja swoje sprawy , a od jesieni a najprawdopodobniej juz od sierpnia zaczna studia i całkiem samodzielne życie , wiec musieliśmy z mężem nauczyć się żyć dla siebie nawzajem . Zreszta wcześniej nie bardzo mieliśmy kiedy dwoje dzieci w jednym roku( ja klasa maturalna) i poleciało uciekam na film pa |
|
|
|
|
#3496 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Czekam na zdjęcia ![]() ---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:06 ---------- Cytat:
na drugie szkoda mi Lenki bo jest w nią zapatrzona jak w obrazek i mimo 8 lat różnicy świetnie się bawią i rozumieją Moje kobietki zażyczyły sobie na kolację racuszki z jabłkami i niestety nie wytrzymałam i zjadłam jednego na kolację Jutro ważenie dziewczyny, meldować mi się po kolei dawno dawno nie udało mi się tyle wytrzymać na diecie- całe 2 tygodnie i chyba tylko dzieki mobilizacji sobotniego ważenia...zobaczę jutro czy te moje babeczki i cynamonki rzeczywiście takie dietetyczne są i czy będzie jakiś spadek.... przyznam się wam szczerze, że pierwszy raz wytrzymałam bez ważenia przez tydzień od samego początku diety, i normalnie chyba spać nie będę taka jestem ciekawa co jutro zobaczę na wadze A w końcu piekła któraś te babeczki, ciekawa jestem czy posmakowały Dobranoc
|
|
|
#3497 |
|
Raczkowanie
|
ja się nie spodziewam rewelacji na wadze, nie cwiczyłam w ogóle w tygodniu i właśnie pojawił się @ więc jutro będę opuchnięta :/ ale za Was trzymam kciuki dziewczyny
dobrej nocki
|
|
|
#3498 |
|
Zadomowienie
|
Hej kochane
Ja już po ważeniu, jestem zaskoczona i przeszcześliwa ![]() Po 10 miesiącach na diecie dopiero przekonałam się jak bardzo cynamon pomaga w odchudzaniu...normalnie zakochałam się w tych cynamonkach (właśnie wykończyłam zapasy i wygoniłam męza po cynamon i jabłka, będę robić następne) . Druga wersja jest dużo lepsza od tej którą wam podawałam... a mianowicie ciasto robimy tak samo, jedynie nadzienie jest inne: 2 jabłka trzemy na tarce o grubych oczkach i odciskamy lekko sok, dodajemy 3 łyżeczki cynamonu i łyżkę cukru brazowego i łyżeczkę stewi , do tego garść rodzynek pokrojonych najlepiej i pokruszone prazone płatki migdałów lub orzechy włoskie ( oczywiście można pominąć rodzynki i orzechy). Ta wersja od poprzedniej różni się tym że cynamonki są bardziej wilgotne i co najlepsze po 3 dniach smakują jeszcze lepiej niż pierwszego dnia, wogóle nie czerstwieją. Polecam robić od razu z dwóch porcji albo i z trzech jestem przed okresem a wcale nie mam ochoty na słodycze po takim śniadaniu....i metabolizm wyraźnie przyspieszył...http://hpba.pl/cynamon/ Waga: 68,5kg Spadek 0.9kg Cwiczen- zero A jak u was? Mam nadzieję że również dużo lżej Miłego dnia
|
|
#3499 |
|
Raczkowanie
|
Witajcie, waga pokazala 97,9 i do tego 2x cwiczenia, cos pomalu mi ta waga spada ale dobrze ze spada a nie rosnie
Czas sie zbierac, ale sie ucieszylam wczoraj bo brat meza tez jedzie wiec pretensje tesciowej rozloza sie na nas dwie powiem Wam ze my z mezem jestesmy sami bo dzidziola nie mamy i powiem wam ze wcale nie jest tak super i czasem mamy dosc siebie nawzajem buziaki dziewczyny na cale 4 dni lece sie szykowac
|
|
|
|
|
#3500 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Życzę udanego pobytu u teściów a przedewszystkim dobrego humoru teściowej
|
|
|
#3501 |
|
Raczkowanie
|
U mnie wreszcie ruszyla waga. Pokazala 63,2kg. Wiec nie jest źle.
Konwalia ty to masz piękne spadki wagi ostatnio Sent from my RM-825_eu_poland_261 using Tapatalk |
|
|
|
|
#3502 |
|
Raczkowanie
|
Witam Podaję dane do tabelki Waga na dziś 76,1kg czyli mniej o 0,2kg niż tydzien temu . Ćwiczenia 3x dziś zaliczę jeszcze raz więc bedzie już na przyszły tydzień
. Nareszcie coś rusza, od 2 dni pomału wdrażam 5 posiłków więc może w przyszła sobote będzie lepiej> Konwalia jak ty to robisz ,że po tak dużym wcześniejszym spadku dalej masz tak duże spadki ? Uciekam sprzątać i gotować , cóż sobota , piekę dziś jabłecznik na kruchym cieście ,Do ciasta dodam pół na pół razowa ze zwykłą mąką i cukier ze stewią, ale panom się nie przyznam |
|
|
|
|
#3503 |
|
Wtajemniczenie
|
u mnie waga w miejscu stoi
ćwiczeń też brak ale mam nadzieję że w tym tygodniu już znowu zacznę na fitness chodzić , chociaż cały tydzień usłany egzaminami ale za to od następnego tygodnia do 19 lutego wolne więc dużo dużo fitnessu
|
|
|
|
|
#3504 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
. Podmieniam i nawet nic nie podejżewają Wiola podejżewam , że spadek z poprzedniego tygodnia był spowodowany tym że miałam owulację a zawsze przybieram trochę a po owulacji zlatuje ze mnie woda... a spadek dzisiejszy ? Chcę wierzyć że to dzieki tym moim cynamonkom i dużej ilości herbaty, bo jeśli chodzi o jedzenie to za bardzo dietetyczne ono nie jest, np. 2 razy w tygodniu jadłam zwykłe parówki, obiady co dzień też raczej zwyczajne nie dietetyczne, no i słodyczy dużo. Przekonałam się też że kluczem do sukcesu są lekkie białkowe kolacje....w następną sobotę już tak kolorowo nie będzie bo @ mnie czeka. .... albo i nie ![]() ---------- Dopisano o 12:38 ---------- Poprzedni post napisano o 12:37 ---------- Cytat:
na dietę będziesz miała mnóstwo czasu, najważniejsze że waga nie wzrasta
|
|
|
#3505 |
|
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny. Jak tam dzień mija? Ja wrocilam z zakupów
kupilam kolejne spodnie, bluzę i koszulkę a do tego fajne promocje mieli w Carrefour. Obiadki duże dla Julki po 99gr. Oczywiscie tylko wybrane. I wiele innych ![]() Sent from my RM-825_eu_poland_261 using Tapatalk |
|
|
|
|
#3506 |
|
Zadomowienie
|
hej, u mnie nudy... właśnie uzupełniłam tabelkę
Izka pojechała i Lenka chodzi za mną smutna i ciągle o nią pyta.... Też bym się wybrała na zakupy, kupiłabym sobie jakieś fajne obcisłe spodnie ach...
98kg - 30kg!!! i chyba wiecej nie bedzie... Edytowane przez konwalia57 Czas edycji: 2014-03-24 o 11:09 |
|
|
|
|
#3507 |
|
Raczkowanie
|
Cześć kochane
Witam się z Wami zaproszona przez założycielkę wątku Jutro się ważę i podaję wagę. Niestety nie mogę ćwiczyć, bo większy, a nawet mniejszy ruch powoduje skok ciśnienia czego bardzo się boję, bo szpital nie jest dla mnie, a dodatkowo operacja na kolanko czeka. Trzymajcie się cieplutko i życzę ogromnych spadków przez noc. |
|
|
|
|
#3508 |
|
Zadomowienie
|
agiantkaa witaj
Mam nadzieję że z nami uda Ci się zrzucić zbędne kg a co za tym idzie pozbyć się nadcisnienia U mnie jutro będzie z kilo więcej po moim popołudniowym obrzarstwie, w tej chwili wyglądam jak baaba w 5 miesiącu ciązy...
|
|
#3509 |
|
Raczkowanie
|
Agiantkaa witam
![]() A u Ciebie konwalia mimo wszystko pewnie spadek będzie ![]() Ja dziś jadę do teściów na obiad a wiadomo ze mi sie ani trochę nie chce. Milej niedzieli wam życzę ![]() Sent from my RM-825_eu_poland_261 using Tapatalk |
|
|
|
|
#3510 |
|
Raczkowanie
|
Też mam taką nadzieję
Konwalio nie przejmuj się... u mnie będzie 1,5 kg więcej no, ale cóż. Podnosimy grube dupsko i zaczynamy od nowa! Od rana nie przełknęłam nic, głodówka pełną parą. Okropnie czerwone i duże migdałki, a do tego niemoc przełykania nawet wody czy herbaty Trzymajcie się kobitki lekko ! |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Wspólne odchudzanie
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:34.

jeszcze 5 dni do @ a już się doczekać nie mogę... w sumie i tak planujemy dzieciątko w najbliższym czasie ale chciałabym przed zobaczyć 68.0 na wadzę a później już co będzie
dobrej nocki

musze zajrzeć do grupy i popatrzyć na zdjęcia. Ale to jak dorwę sie do laptopa
ćwiczeń też brak
no, ale cóż. Podnosimy grube dupsko i zaczynamy od nowa! Od rana nie przełknęłam nic, głodówka pełną parą. Okropnie czerwone i duże migdałki, a do tego niemoc przełykania nawet wody czy herbaty