Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V - Strona 99 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-26, 11:12   #2941
lolitka888
Rozeznanie

Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V

Mąż kupił mi w aptece pastyki do ssania Prenalen(z maliną i propolisem)dla kobiet w ciąży i karmiących piersiąMam nadzieje,że coś to da.

Do tego chorowitką polecam zrobić sobie miksturkę tzn. kroimy w plasterki cytrynę i imbir i robimy w szklance lub słoiczku przekładańca. miód,cytryna,imbir i tak całość,odstawiamy do lodówki aż sok wypuści i po łyżeczce pijemy.
Dzisiaj do Babci tylko na obiad jedziemy bo zaproszeni od tygodnia jesteśmy,a pozniej będę kurować się w łóżeczku.Oby szybko przeszło

Miłej niedzieli Mamusie
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 11:17   #2942
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez niegrzeczna88 Pokaż wiadomość
ja kupowałam laktator dopiero po porodzie , gdy wiedziałam że mam dużo mleka, bo nie wiesz tak naprawdę jak się sprawa potoczy z karmieniem, czy będziesz mieć pokarm itd, sterylizatora nie miałam i teraz też nie będę kupować
No to ja juz nie wiem Chcialam kupic laktator po porodzie jak sie sama przekonam jak to jest z tym karmieniem. Ale mi radzilyscie, zeby miec od razu na pobudzenie laktacji... U mnie w szpitalu z tego co wiem to nie mozna wypozyczyc... Zreszta wypozycza sie tylko chyba silniczki, bo te gumowe czesci to trzeba miec nowe, nie?

Cytat:
Napisane przez MamaKtosia Pokaż wiadomość
Jak Cie będą odsyłać to powiedz, że to chcesz na piśmie, zazwyczaj pomaga i już nie chcą odsyłać.
Cytat:
Napisane przez VwVampirka Pokaż wiadomość
W głowie się nie mieści... przychodzisz do szpitala rodzić i co?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Litosci, dziewczyny! Szpital nie jest z gumy! Przeciez nikt nie odsyla na zlosc, tylko dlatego, ze nie ma miejsca... Chcialybyscie rodzic na korytarzu?
Lekarz zawsze musi ocenic jaki jest postep porodu i jesli wie, ze nest jeszcze czas to odesle. A jak nie to trudno, przyjmie porod na przyslowiowym korytarzu. Ale wtedy znowu bedzie nagonka na lekarzy, ze w Polsce rodzi sie w spartanskich warunkach....

Cytat:
Napisane przez asiulka_22 Pokaż wiadomość
witam się niedzielnie
Nikii>> nie ma opcji :Maja zostanie Mają
a jeśli chodzi o śnieg to zapraszam do mnie: śniegu pod dostatkiem
---------------
wczoraj bylismy jeszcze u znajomych, mają synka 2,5 r, i miałam 5 toreb ciuszków to przeglądnięcia i wybrania co mi pasuje. i wyszła mi z tego jedna.
wcześniej pytali się tez nas czy nie chcemy wózka, bo maja na zbyciu/ a kupowali nowy dla małego / i tu problem bo ja nie pamietałam jaki oni mieli, i coś mi sie kojarzyło że jakiś zielony... / a takiego bym nie chciała/ , no i miałam taka wymówkę że jak mi się nie spodoba / oczywiście tego bym nie powiedziała wprost/ topowiem że babcie juz zdeklarowały że wózek będą kupować itp. ale ku mojemy miłemu rozczarowaniu wózek okazał się super, w sumie też je oglądałm na allegro. Może nie jakaś super firma bo to SOLARIS BEBETTO , ale w "moich " kolorach: beż, kawa zmlekiem i jasny brąz. ze spacerówki nie korzystali wogóle bo mają mniejszą.
póki co w domu mamy tylko pokrowiec( tą nakładke) na spacerówke i wkład do fotelika. w tygodniu jedziemy po całość, wtedy wstawie fotki to zobaczycie sobie
i z takich rzeczy jeszcze wyprawkowych, S. powiedziałą mi żeby się zaopatrzyć w dobry jonizator powietrza /ten parownik, wyleciało mi z głowy jak się na to mówi/.
mają jeszcze poszukać cy maja , czy już poszedł w obieg do kogoś innego
=========
a może ktoś chce kupić czajnik hehehe
http://archiwumallegro.pl/piekny_mal...181136448.html
Co do nawilzacza powietrza to ja sie tez zastanawiam... On jest tak naprawde potrzebny zimna, a nie latem, wiec na razie mzna sobie odpuscic. My kupilismy taki za 80zl jak bylam chora i niestety jestem bardzo niezadowolona. Dziala na bardzo ograniczonej powierzchni i tam gdzie dziala robi sie strasznie zimno, a w ogole w calym pokoju zaczyna smierdziec zgnilizna :P

Znajomi kuoili za 400zl i sa bardzo zadowoleni, ale nie wiem czy bym chciala tyle kasy wydac... Ostatecznie zawsze mozna polozyc mokra pieluche na kaloryfer..

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość
Dzień dobry

asiulka z tego co czytałam to Auchan wykupił Reala i dlatego pewnie te wyprzedaże. W sumie może też się przejadę do naszego, może akurat będą jakieś fajne promocje czekam na fotki wózka i fajnie, że macie już go z głowy

Justyna ja sterylizatora nie kupuję, będę wyparzać w garnku a laktator to po porodzie jak będzie potrzebny...

kasian no to rzeczywiście u Was jakiś wirus panuje mąż zrobił ten syrop?

U nas w ogóle śnieg nie padał, już nawet mało co zostało z tamtego ale i tak zimno jest, a chciałam na spacerek iść

Dziś będę przeglądać ciuszki, a jutro brat przywiezie mi 6 worów ciuchów od 0-6 ciekawe gdzie ja to trzymać będę

Jestem na etapie szukania materacyka. Jaki Wy kupujecie?? Ja chyba przymierzam się do lateksu....

Miłego dnia
Ja kupilam materac lateksowy firmy Hevea.

Cytat:
Napisane przez madziuuula Pokaż wiadomość
Dzień dobry
Niesamowite mama dwulatka po 9 pisze z łóżka od godziny się kręce w pościeli ale taka okazja, że żal wstać

Pozatym witam w 28tc, dokładnie za 3mce mój tp wypada, a że wchodzi w to luty to równo 90dni
No ja Wam będe najbardziej świrować z porodwm widze

A Tobie MamaKtosia dziękuje za pocieszenie :p wiesz co, ja chyba poproszę Ciebie o instrukcje odbioru porodu

Nikki u nas nawał śniegu:p
A gdzie tż dostaje tak wcześnie świerze bułki w nd bo u nas tylko markety i od 9 otwarte :p

Mała85 no teraz wciąż najlepsze opinie ma MSWIA ja tam z Olim nie mogłam bo przyjmują tylko zdrowe ciąże, ale ogólnie opinie ma dobre, ostatnio dwie znajome rodzily
Ja też w miejskim i zadowolona, zwłaszcza że 5dni tam byłam i chyba teraz też tam pojade, bo ciut bliżej no i brat tam pracuje, a o nim myśle pod względem dostawy kanapek o 7rano bo śniadanie dla matek karmiących o 9 rano to katorga

Mówicie że laktator nie a za to podgrzewacz, ja swój laktator używałam w szpitalu, a podgrzewacza do dziś nie mam, słoiczki podgrzewałam wrzątkiem a wode do mleka w mikrofali, ale to po roku zresztą krótko jadł papki no i raczej maminej roboty bo kupne za mdłe :p

Kasian zdrówka dla was, kup jakies tabsy czy cuksy do ssania, my młodemu przed półtora roku też dawaliśmy cukierki na gardło jak byliśmy nad morzem a tantum verde psikać nie pozwalał

Będe wredna - wracam pod kołderke

Wysłane z mojego MIST przy użyciu Tapatalka
A co do podgrzewacza, to pewnie zaraz powiecie ze jestem wyrodna matka, ale ja planowalam podawac mleko mm w pokojowej temperaturze sloiczki z owocami tez. A obiadki w sloiczkach podgrzewac w mikrofali. Jk bardzo zle ze mna jest?

Jedyne co to zastanawiam sie jak bede podgrzewac odciagniety pokarm z lodowki, ale to chyba w garnku z ciepla woda..

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
ja tez dzis po płatkach z mlekiem, ale dla mnie musi koniecznie byc ciepłe! twardych płatków nie zjem

co do ktg - czytałam ze robi się od 38 tygodnia

zaraz zmykam do koscioła
A ja za to kocham z zimnym Z cieplym to sie taka papka robi i nie wiesz co jesz :P

Co do KTg to rzeczywiscie. W zdrowej ciazy pierwszy raz sie robi w 38 i potem co tydzien do porodu. A po terminie powinno sie robic czesciej.

Cytat:
Napisane przez Light Limara Pokaż wiadomość
Gratuluję III trymestru

Możesz u mnie

Co do wytłuszczonego, to mój tż ma zawsze dla mnie tylko jeden sposób na ból gardła. Ale ponieważ jeszcze nie ma godz.22 to nie napiszę jaki
Moj uwaza, ze ten sposob jest dobry na kazda dolegliwosc :P
Stary 2014-01-26, 11:20   #2943
Nikii89
Zakorzenienie

Asiulka to fajnie Wam się udało z tym wózkiem.
KTG to tak po 36 tc
Czajnik wymiata

Madziula w tesco które jest czynne 24h
No to dziś matka zaszalałaś :P

Sylvunia jakbyś blisko mieszkała to jak najbardziej

Asiulka wg mnie zbędny wydatek , zwiniesz tak kocyk czy ręcznik i masz ten sam efekt , nie widzę sensu aby niepotrzebnie wydawać kasę.

Zrobiłam już porządek w szafie Oskara , wyciągłam te ciuszki z niej które ma już za małe. U siebie w szafie też zrobiłam porządek. Rosół się już gotuje , aż pachnie w domu
Stary 2014-01-26, 11:20   #2944
paulka0212
Wtajemniczenie

Cytat:
tylko nie zabij mnie za to o tych mówisz??

Aż ślinka leci
Aaaaaaaaaa

Całe opakowanie bym wciągnęła .....

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

Edytowane przez paulka0212
Czas edycji: 2014-01-26 o 11:23
paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 11:23   #2945
sylvuniaa84
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość
Asiulka to fajnie Wam się udało z tym wózkiem.
KTG to tak po 36 tc
Czajnik wymiata

Sylvunia jakbyś blisko mieszkała to jak najbardziej

Asiulka wg mnie zbędny wydatek , zwiniesz tak kocyk czy ręcznik i masz ten sam efekt , nie widzę sensu aby niepotrzebnie wydawać kasę.

Zrobiłam już porządek w szafie Oskara , wyciągłam te ciuszki z niej które ma już za małe. U siebie w szafie też zrobiłam porządek. Rosół się już gotuje , aż pachnie w domu
mmm rosołek ja jeszcze nie myslę o gotowaniu,najpierw to trzeba się wygramolić z wyrka...
Stary 2014-01-26, 11:33   #2946
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Mnie też boli.... szczególnie jak śpię bez poduszki pomiędzy nogami
W nocy jak się przekręcam to jest tylko ała ała
no to widze, że nie jestem sama

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:33 ----------

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość
Mąż kupił mi w aptece pastyki do ssania Prenalen(z maliną i propolisem)dla kobiet w ciąży i karmiących piersiąMam nadzieje,że coś to da.
Prenalen to dość dobre preparaty
Ramona_85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 11:37   #2947
sylvuniaa84
Zadomowienie

Chyba się przejde po te rurki z kremem,szczerze to nie widziałam ich jeszcze w biedronce,ale skoro Wy je znajdujecie to i ja je wywęsze..

Ostatnio mam fazę na wodę z cytryną,jak zawsze piłam samą tak teraz wkrajam sobie kilka plastów do dzbanka i sobie popijam,nie zaszkodzi chyba ta cytrynka jak myślicie?
sama woda mi już nie smakuje a nie chce pic gazowanego ani soków..

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-26, 11:51   #2948
asiulka_22
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
A co do podgrzewacza, to pewnie zaraz powiecie ze jestem wyrodna matka, ale ja planowalam podawac mleko mm w pokojowej temperaturze sloiczki z owocami tez. A obiadki w sloiczkach podgrzewac w mikrofali. Jk bardzo zle ze mna jest?
moja koleżanka rodziłą rok temu / w tym szpitalu co ja bede/ i mm podawalimaluchom właśnie w temp. pokojowej, była możliwość podgrzania jak ktoś chciał, ale przeważnie dawali takie.
pózniej jak wrócili do domu tez takie dawała, albo lekko podgrzane.
czy do mm jest lepsza woda mineralna, czy żródlana? czy kranówka przegotowana? tyle jest różnych opinii ntt.

Cytat:
Napisane przez sylvuniaa84 Pokaż wiadomość
Ostatnio mam fazę na wodę z cytryną,jak zawsze piłam samą tak teraz wkrajam sobie kilka plastów do dzbanka i sobie popijam,nie zaszkodzi chyba ta cytrynka jak myślicie?
mmm nasze picie, ja bardzo lubie, oprócz plasterków to wciskam też cytrynkę, a w lecie do tego jeszcze daje kilka istków mięty z ogródka. wszytkie napoje kolorowe się chowają, p.s ja jeszcze bardzo lubie sok pomaranczowy z biedrony / taki 2 l. jest RIVA/ i z lidla za 2,50- są takie mocno pomarańczowe.
asiulka_22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 12:02   #2949
Pallas Ril
Rozeznanie

Cytat:
moja koleżanka rodziłą rok temu / w tym szpitalu co ja bede/ i mm podawalimaluchom właśnie w temp. pokojowej, była możliwość podgrzania jak ktoś chciał, ale przeważnie dawali takie.
pózniej jak wrócili do domu tez takie dawała, albo lekko podgrzane.
czy do mm jest lepsza woda mineralna, czy żródlana? czy kranówka przegotowana? tyle jest różnych opinii ntt.

mmm nasze picie, ja bardzo lubie, oprócz plasterków to wciskam też cytrynkę, a w lecie do tego jeszcze daje kilka istków mięty z ogródka. wszytkie napoje kolorowe się chowają, p.s ja jeszcze bardzo lubie sok pomaranczowy z biedrony / taki 2 l. jest RIVA/ i z lidla za 2,50- są takie mocno pomarańczowe.
Ja chyba bede robic tak, ze sobie odleje wode przegotowana do jakiegos pojemnika, zeby byla w temp pokojowej i ja bede dodawac do mleka. Ewentualnie jak ktos bardzo chce to zawsze mozna odrobinke wrzatku dolac, zeby zwiekszyc temperature.
Stary 2014-01-26, 12:05   #2950
justiwi
Wtajemniczenie

GG do justiwi

Cytat:
Gratuluję III trymestru

Możesz u mnie

Co do wytłuszczonego, to mój tż ma zawsze dla mnie tylko jeden sposób na ból gardła. Ale ponieważ jeszcze nie ma godz.22 to nie napiszę jaki
pędzelkowanie migdałków??

Lepiej żałować tego co się zrobilo
justiwi jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 12:15   #2951
madziuuula
Zakorzenienie

GG do madziuuula

Cytat:
Napisane przez Pallas Ril Pokaż wiadomość
No to ja juz nie wiem Chcialam kupic laktator po porodzie jak sie sama przekonam jak to jest z tym karmieniem. Ale mi radzilyscie, zeby miec od razu na pobudzenie laktacji... U mnie w szpitalu z tego co wiem to nie mozna wypozyczyc... Zreszta wypozycza sie tylko chyba silniczki, bo te gumowe czesci to trzeba miec nowe, nie?

Litosci, dziewczyny! Szpital nie jest z gumy! Przeciez nikt nie odsyla na zlosc, tylko dlatego, ze nie ma miejsca... Chcialybyscie rodzic na korytarzu?
Lekarz zawsze musi ocenic jaki jest postep porodu i jesli wie, ze nest jeszcze czas to odesle. A jak nie to trudno, przyjmie porod na przyslowiowym korytarzu. Ale wtedy znowu bedzie nagonka na lekarzy, ze w Polsce rodzi sie w spartanskich warunkach....

Co do nawilzacza powietrza to ja sie tez zastanawiam... On jest tak naprawde potrzebny zimna, a nie latem, wiec na razie mzna sobie odpuscic.

Jedyne co to zastanawiam sie jak bede podgrzewac odciagniety pokarm z lodowki, ale to chyba w garnku z ciepla woda..
Ja sie zdecydowałam przed porodem, nie wiedziałam czy sie uda karmic ale tak jakoś może instynkt Ale pamiętam, ze chcesz elektryczny a to droższa inwestycja... No ale potem można go sprzedać, dużo jest używanych na all...

Co do szpitala tak, w normalnej sytuacji to oki, ale w mojej poprostu sobie nie wyobrażam, bo nie jestem pewna czy w ogóle do szpitala zdaze dojechać Muszę się spytać połoznej co mam mówić na wejściu żeby mi uwierzyli, bo wiecie jak to jest, mame np wysłali pod prysznic i co tam poczuła główkę brata między nogami Lekarze rzadko wierzą w tak szybkie porody z tego co słyszałam....

Nawilżacz tak, ale no właśnie, zimą przy kaloryferach

A co do podgrzewacza to nie jesteś wyrodna matka Gdzieś nawet tak radzili, w ogóle kazdy powinien jeść w temperaturze pokojowej a najwięcej w temp ciała, bo tak zdrowiej dla żołądka
Poza tym Olaf od początku nie lubił podgrzewanego, do dzis mleko pije letnie a matka mi marudzi zawsze, że mu zimny chów robie :p Obiad też wcześniej jego chłodzę I kąpie sie w letniej wodzie bo ciepłej nie lubi :p

Cytat:
Napisane przez Nikii89 Pokaż wiadomość

Zrobiłam już porządek w szafie Oskara , wyciągłam te ciuszki z niej które ma już za małe. U siebie w szafie też zrobiłam porządek. Rosół się już gotuje
, aż pachnie w domu
O faktycznie :p Ale od nas taki pół godziny drogi wiec bez sensu
Porządki takie to ja u Oliego raz w miesiącu robie, tak ostatnio rośnie

A co do świeżego pieczywa, to ja mam toster z tą nakładką i w sumie codziennie bułki tam podgrzewam, czy dzisiejsze czy wczorajsze, nie dość że chrupiące to jeszcze cieplutkie codzień na śniadanko mam

No to sobie poćwiczyłam, w ogóle może kogoś zainteresuje https://www.facebook.com/angpior stałam się fanką tej pani, a widzę, że na FB wrzuca zestawy dla ciążówek mała motywacja

Eeee rurki to ja bym prędzej takie z cukierni zjadła Ale postujemy, za dużo kg nam rośnie, odkąd TŻ dowiedział sie że jednak chłop

[COLOR=Green]Nasza wielka miłość na maleńkich nóżkach
Marianek i Rysiu
madziuuula jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-26, 12:26   #2952
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez martuszka0 Pokaż wiadomość

Justyna ja sterylizatora nie kupuję, będę wyparzać w garnku a laktator to po porodzie jak będzie potrzebny...
Dziś będę przeglądać ciuszki, a jutro brat przywiezie mi 6 worów ciuchów od 0-6 ciekawe gdzie ja to trzymać będę
Jestem na etapie szukania materacyka. Jaki Wy kupujecie?? Ja chyba przymierzam się do lateksu....
Nad sterylizatorem ciągle się zastanawiam a z laktatora na razie rezygnuję.

Ja kilka dni temu pytałam dziewczyn o materacyki, większość skłania się ku lateksowemu...

madziula za kolejny tc. Ja jutro zaczynam 28.

asiulka czajnik i sprzedający wymiata

Cytat:

: hahaha:do breeeeee

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 12:35   #2953
lolitka888
Rozeznanie

Ramona przynajmniej dobry w smaku
Light a Ty mnie nie gorsz
lolitka888 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 13:05   #2954
agus7ia
Raczkowanie

Czesc przyszle mamusie,

Jakas wyjatkowa cisza w ten weekend.
Widze, ze na tapecie znow temat materacykow. Ja zostalam przekonana do materaca pianka kokos. Osobiscie mam uczulenie na lateks i chyba bym sie bala, ze moje dziecko tez moze miec. Po za tym porzadny materacyk lateksowy to jakies 250-300 zl. Dla mnie to niestety za drogo.
Stary 2014-01-26, 13:07   #2955
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
J
W ogóle Asia i Asiulka macie nie dość że podobne nicki to jeszcze podobne avatarki i nigdy nie wiem której mam odpowiedzieć
i termin porodu :P

asia27100 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 13:15   #2956
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
podobno cytryna jest dobra w ciąży - zakwasza mocz i działa profilaktycznie w ten sposób na choroby dróg moczowych

---------- Dopisano o 13:15 ---------- Poprzedni post napisano o 13:14 ----------

Cytat:
p.s ja jeszcze bardzo lubie sok pomaranczowy z biedrony / taki 2 l. jest RIVA/ i z lidla za 2,50- są takie mocno pomarańczowe.

właśnie piję (RIVIVA)
Stary 2014-01-26, 13:23   #2957
Seleniti
Zadomowienie

Dzien dobry

Janeczko dziekuje mam nadzieje, ze u Ciebie sie predko poprawi

Kasian duzo zdrowia dla Ciebie i Hani, kurcze oby szybko przeszlo

Seleniti jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 13:28   #2958
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Dzisiaj to jakaś śpiąca jestem
Na 15 do kościółka się wybieram, mam nadzieję że świeże powietrze mnie rozbudzi

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 13:38   #2959
asia27100
Zakorzenienie

ale mi wizaż muli.....

materac raczej bedziemy kupować gryka kokos. naczytałam się o nich i stwierdzam, że wszyscy swego czasu taki kupowali, to nie bede dopłacać i kupować innego, bo jednej osobie robaki się zalęgły ( a pewności nie mamy, czy nie był np przesikany itd. albo felerna partia)

sterylizator raczej nie planuje. troche się boję tych wszystkich gratów bo mam mało miejsca. butelki we wrzątku wyparzę.
tak samo nie bede raczej kupowac gąbki do kąpania ani żadnego stojaka na wanienkę

laktator nie wykluczam, aczkolwiek jak co, to bedę kupować po porodzie

---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość

właśnie piję (RIVIVA)
właśnie chciałam napisać , że go właśnie dopijam i się polałam. sierota....

ale słońce świeci, mam ochote na spacer

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-26, 13:49   #2960
paulka0212
Wtajemniczenie

Co materacyków kilka moich znajomych bardzo poleca pianka gryka kokos i od jednego sprzedawcy z allegro, razem z łóżeczkiem koszt to 169zł, i nie spotkałam się żeby ktoś narzekał na materacyk lub łóżeczko a kilka osob z mojego otoczenia kupiło u tego sprzedawcy

03.09.2011 - Szczęśliwa mężatka

24.09.2013 3w1

13.05.2014 Najszczęśliwsza Mama pod słońcem

Zosia 2645g 52cm 10pkt
Ania 2475 50cm 10pkt

paulka0212 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 14:12   #2961
JJJustynAAA
Zakorzenienie

Ja znalazłam fajne łóżeczko z materace PGK ale różne opinie czytałam i już sama nie wiem czy warto kupować z takim materacem czy nie... No i nadal nic nie kupiliśmy...

A jak dla mnie ten lateks też wydaje się odrobinę za drogi...

Widzę że leniuchujecie w niedziele... Bo na forum cisza

ja zmykam się szykować... Jedziemy na kawkę do teściów a potem na ten balet "dziadek do orzechów".

Miłej niedzieli

Mama Franka

JJJustynAAA jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 14:21   #2962
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez paulka0212 Pokaż wiadomość
Co materacyków kilka moich znajomych bardzo poleca pianka gryka kokos i od jednego sprzedawcy z allegro, razem z łóżeczkiem koszt to 169zł, i nie spotkałam się żeby ktoś narzekał na materacyk lub łóżeczko a kilka osob z mojego otoczenia kupiło u tego sprzedawcy
moja siostra do synka miała kokos-trawa morska, a do córci kokos-pianka-kokos, bez gryki, i obydwa, mimo że ten pierwszy był przesikany, nie spleśniały, bo w grudniu sprawdzałyśmy nawet z ciekawości

jednakże pani w sklepie mnie uświadomiła, że jeśli w domu jest wilgoć, to te "naturalne" wypełnienia mogą pleśnieć, natomiast lateks odprowadza wilgoć na zewnątrz, czyli u mnie sprawdziłby się tylko taki
a wilgoć jest, widzę po szybach, kratce wentylacyjnej itd.
Stary 2014-01-26, 14:22   #2963
carolyna86
Zakorzenienie

Cytat:
=========
a może ktoś chce kupić czajnik hehehe
http://archiwumallegro.pl/piekny_mal...181136448.html
szukam tegoż czajnika, schodzę niżej a tam padłam
Cytat:
Napisane przez Ramona_85 Pokaż wiadomość
chciałam iść do kościoła, ale chyba w taki ziąb nie dam rady
ja byłam, ale w czasie komunii wyszłam bo mi mały po pęcherzu skakał już od początku mszy i istniało spore ryzyko że mamusia w końcu popuści
Cytat:
Pozatym witam w 28tc, dokładnie za 3mce mój tp wypada, a że wchodzi w to luty to równo 90dni
No ja Wam będe najbardziej świrować z porodwm widze
będziesz szlaki przecierać
Cytat:
uwielbiam i na pewno nie zaszkodzi a raczej pomoże na pracę jelit i odporność

Edytowane przez carolyna86
Czas edycji: 2014-01-26 o 14:25
carolyna86 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 14:25   #2964
Ramona_85
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JJJustynAAA Pokaż wiadomość
Ja znalazłam fajne łóżeczko z materace PGK ale różne opinie czytałam i już sama nie wiem czy warto kupować z takim materacem czy nie... No i nadal nic nie kupiliśmy...

A jak dla mnie ten lateks też wydaje się odrobinę za drogi...
u mnie pgk kosztuje 80 zł, natomiast pianka-lateks 140zł, dużej różnicy nie ma a ten z lateksem wydawał mi sie lepszy, bardziej miękki, sprężysty niz gpk i grubszy był na pewno.

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:23 ----------

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość

ja była, ale w czasie komunii wyszłam bo mi mały po pęcherzu skakał już od początku mszy i istniało spore ryzyko że mamusia w końcu popuści
hehe dobre
mnie ostatnio w kościele tak mała pokopała, że usiedzieć nie mogłam w ławce, czułam ulgę, jak trzeba było stać, dobrze, że kazanie było nadzwyczaj krótkie, to za długo nie siedziałam
Stary 2014-01-26, 14:36   #2965
sylvuniaa84
Zadomowienie

http://allegro.pl/lozeczko-dla-blizn...879502261.html słodkie

własnie przeglądam łóżeczka i korci mnie turystyczne... miała któraś z was ?
Stary 2014-01-26, 14:41   #2966
asia27100
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez carolyna86 Pokaż wiadomość
ja byłam, ale w czasie komunii wyszłam bo mi mały po pęcherzu skakał już od początku mszy i istniało spore ryzyko że mamusia w końcu popuści
mój pierwszy raz się dziś rozbrykał w kosciele, bo były skrzypce i flet. chyba chciał potańczyć

a raz też robilismy ewakuacje po komunii bo pęcherz przebierał

sylvunia wiem, że dużo osób się decyduje na turystyczne.
ja jestem za tradycyjnym. nie wiem czemu, ale wydaje mi się to turystyczne liche i za kolorowe

tż nie chce isc na spacer bo nie ma pogody. jest mróz, ale też słońce, nie wieje.... jakiej pogody się w styczniu spodziewa..... kolejna wymówka.

Stary 2014-01-26, 16:14   #2967
santom
Zakorzenienie

GG do santom Send a message via Skype™ to santom

o mamo pol dnia Was nadrabialam

witam sie to najpierw

materac kupilam lateksowy z przesylka wyszlo jakos ok 250zl.

podgrzewacza nie kupuje, sterylizatora tym bardziej bede sobie radzic ciepla woda, garnkiem w wrzatkiem laktator w razie czego odkupie od znajomej tutaj nawilzacz kupilam ten: eldom

czytalam opinie o nim i w jakims artykule bylo napisane, ze jeden z lepszych w miare przystepnej cenie

ciuszki macie cudowne i az Wam zazdroszcze tego dostepu do tesco, bo w Norge tesco nie ma i dupa, zostaje mi zaopatrywanie sie w ciuszki na allegro, jesli chce te z f&F

myska brawa za glukoze, wyniki swietne

kasian oj biedna hanula... mam nadzieje, ze dzis juz z nia lepiej, ale ja chyba bym tez obstawiala jelitowke jednak niech duzo pije i to takich napojow z elektrolitami, zeby sie nie odwodnila

madziula to ja w takim razie Ci napisze: jako, ze mamy termin taki sam mniej wiecej to zycze sobie tak szybkiego porodu i zebys jednak to Ty byla ta, ktora nieco dluzej musi sie pomeczyc chociaz nie wiem czy powinnam tak pisac, bo do szpitala mam jedyne 80km

ja ktoregos dnia nie moglam sie powstrzymac i nakupilam opasko kokardek dla Lilki

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:05 ----------

justiwi a czemu otulacz uwazasz za wymysl? ja sama zamierzam otulacz kupic, co prawda nie ten z woombie ale motherhood i uwazam to za swietny pomysl, zeby dzieciatku troche ulatwic funkcjonowanie w swiecie gigantycznym, z ogromna iloscia miejsca.

NA ZAWSZE W SERCU...
santom jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 16:19   #2968
Lucynka20xd
Wtajemniczenie

GG do Lucynka20xd

Cytat:
Napisane przez asia27100 Pokaż wiadomość
mój pierwszy raz się dziś rozbrykał w kosciele, bo były skrzypce i flet. chyba chciał potańczyć

a raz też robilismy ewakuacje po komunii bo pęcherz przebierał

Ja też wróciłam tyle co z kościoła mały szalał całą msze hehe

Kocham , Tęsknie, Czekam . . . ♥♥♥♥♥

Adrianek ♥♥
30.05.2014 /3700g,59cm/

http://www.suwaczki.com/tickers/relg2n0aqox8ccd7.png

Lucynka20xd jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 16:48   #2969
sylvuniaa84
Zadomowienie

Myślicie ze stanie na palcach uciaganie sie aby siegnac do żarówki i ja wykręcić moze zaszkodzić nam?

Stary 2014-01-26, 17:25   #2970
nadiak1
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez lolitka888 Pokaż wiadomość

Do tego chorowitką polecam zrobić sobie miksturkę tzn. kroimy w plasterki cytrynę i imbir i robimy w szklance lub słoiczku przekładańca. miód,cytryna,imbir i tak całość,odstawiamy do lodówki aż sok wypuści i po łyżeczce pijemy.
Dzisiaj do Babci tylko na obiad jedziemy bo zaproszeni od tygodnia jesteśmy,a pozniej będę kurować się w łóżeczku.Oby szybko przeszło

Miłej niedzieli Mamusie
Ja też miałam Prenalen, ale nie przeszło. Teraz mam zapalenie zatok i gardła i bezpieczne w ciąży jest Tantum Verde (spray i pastylki do ssania), Homeovox do ssania oraz Oscillococcinum. Mam też zapisany antybiotyk jak by nie przechodziło, ale na szczęście dawka leku homeopatycznych zadziałała.
nadiak1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości