Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013, cz.IV - Strona 147 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Przyszła do nas straszna zima, maluch w rączce gryzak trzyma. 8 14,81%
Pierwsze ząbki, pewne ruchy, rosną nam tu małe zuchy. 7 12,96%
Uśmiech, harce i swawole, mamie spać dziś nie pozwolę. 13 24,07%
Ząbkowania czas nadchodzi, mama już jak zombie chodzi. 8 14,81%
Nie mam pomysłu na tytuł wątku bo cały czas myślę o moim dzieciątku. 18 33,33%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-26, 16:23   #4381
papuga_69
Zakorzenienie

Dot.: Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Dokladnie tak podnosimy jak na tym filmie
A co do pogrubionego to najlatwiej przekonac do tego dziecko pokazujac mu i podajac wszystkie zabawki na wysokosci brzuszka. Ponadto karuzelka tez powinna znajdowac sie nad brzuszkiem a nie nad glowka
dokładnie to samo powiedziała mi rehabilitantka

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Dobrze opisane szczególnie określenie duszenia przynajmniej można sobie wyobrazic mniej więcej o co chodzi
Dzięki za opisanie tego wszystkiego

Mojej Poli sie cos poprzestawialo od wczoraj budzi sie o 6 na szamke i śmiechy gadanie i ani myśli spac znowu.. I dziś rano w łóżeczku znalazłam ja obrócona o 180 stopni

Ten link co Natala wrzuciłas osobiście mi sie bardzo noe podoba. Nie mowię ze babka nie ma racji z pokazywaniem tego czego nie robić ale jest strasznie haotycznie napisany. I nie podoba mi sie taki krytykancki styl wypowiedzi. Zdecydowanie bardziej podchodzi mi zawitkowski - raczej zachęca do dobrego postępowania a noe krytykuje to niewłaściwe

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
nie wiedziałam jak inaczej to opisać

jak to o 180 stopni potrafi już tak wędrować ?

Też lubię filmiki Zawitkowskiego, miło się je ogląda.

---------- Dopisano o 17:23 ---------- Poprzedni post napisano o 17:22 ----------

Cytat:
Napisane przez Larysa88 Pokaż wiadomość
nieeeee no tylko 30 stron, oszalałyście??! przecież jest weekend, zawsze w weekend były pustki?

no nic jutro będę nadrabiała

faaaaajnie było wczoraj na tej imprezie z 15 osób było z pracy, uwielbiam ich!!
brakuje mi ich, chciałabym wrócić...
wróciłam jakoś po 3;00, zanim się wykapałam i byłam w łóżku to było po 4;00 a Ola obudziła się o 5;20 i nie spała do 7;00.. w tym czasie sobie piszczała i krzyczała ostatnio jej ulubioone zajęcie. no i od 7 spałyśmy jeszcze do 9, także 3 godziny snu miałam tylko eh. Niby fajnie było wyjść, ale no później męczące to jeśli się nie wyśpi człowiek :/

nie jest o mnie zazdrosny

zaszalałam wypiłam 2 piwa
Super, że dobrze się bawiłaś! Po cichu zazdroszczę

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 16:23   #4382
butterfly20
Zakorzenienie

Dot.: Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
dokładnie to samo powiedziała mi rehabilitantka

---------- Dopisano o 17:22 ---------- Poprzedni post napisano o 17:19 ----------

nie wiedziałam jak inaczej to opisać

jak to o 180 stopni potrafi już tak wędrować ?

Też lubię filmiki Zawitkowskiego, miło się je ogląda.
nie wiem no, mi z tą karuzelką wydawało się to na tyle naturalne,że ma ją tak od samego początku. Nie przyszło mi do głowy dawać nad głową, przecież tak się dziecku gorzej patrzy

no normalnie dziecko się odpycha czym może i tak wędruje Moja czasem tak potrafi się obrócić o 360 stopni i potem dalej...lubi to

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.

Edytowane przez butterfly20
Czas edycji: 2014-01-26 o 16:25
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 16:30   #4383
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
To bardzo ciekawe Ale dłońmi łapiesz go pod barki, za ramiona, za szyję?

Ps. Ku... W Lidlu niedawno były piłki, nawet zastanawiałam się, czy nie kupić, ale po chwili pomyślałam, że nie będę umiała ćwiczyć z Julkiem na niej
opieram dłonie o jego ramionka

z tego co wiem to w tesco są nie drogie, w decatlonie albo innych większych sportowych możesz poszukać , albo na all oczywiście

---------- Dopisano o 17:30 ---------- Poprzedni post napisano o 17:27 ----------

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość
nie wiem no, mi z tą karuzelką wydawało się to na tyle naturalne,że ma ją tak od samego początku. Nie przyszło mi do głowy dawać nad głową, przecież tak się dziecku gorzej patrzy

no normalnie dziecko się odpycha czym może i tak wędruje Moja czasem tak potrafi się obrócić o 360 stopni i potem dalej...lubi to
mój tak jeszcze nie wędruje, leniuszek

Stary 2014-01-26, 16:30   #4384
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
mi wystarczy

bedac w temacie: wiecie ze kobiety dziela sie na niegazetowe, jednogazetowe i dwugazetowe? jak jest ladna to niegazetowa, jak brzydsza to jednogazetowa bo podczas sexu facet kladzie sie jej gazete na glowe by twarzy by jej nie ogladac, a dwugazetowe jesli jest tak brzydka ze trzeba na nia i na psa polozyc gazete - na psa zeby nadal mimo wszystko czul do pana respekt

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

nigdy nie zapomne jak kinia uczyla sie robienia na nocnik. no i jej sie w kapieli zapomnialo. a kapala sie w wannie z arturem. no i slysze artura przerazliwy ryk "MAMO, PŁYNIE DO MNIE!!!!". wchodze do lazienki a tam krecik plynie w strone artura, kinia zdziwiona a artur stoi na rzegach wanny zeby krecik go nie dopadł

Cytat:
Napisane przez matallewar Pokaż wiadomość
Nadrobilam, masakra, ile Wy piszecie...

Kaśka, co złego, to nie ja, teraz tytuły pisałam na tel, a jak robię sondę, to zawsze poprawiam, ale potem jeszcze raz zawsze patrzę, bo często np. bez pl znaków wysyłają dziewczyny.

Wybawilam się wczoraj, poprawiłam samoocene, splawilam kilku facetów, ale nikt nie chciał wierzyć, ze mam męża i dwójkę dzieci
Widziałam zdjęcia i ekstra. Nie dziwię się że nie chcieli ci wierzyć

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Cześć Dzisiaj za mną kolejna ciężka noc. Poprzednio spałam może z godzinę, a dzisiaj ze 4 w sumie, więc nie jest jednak najgorzej. Ola jest chora Sapka zmieniłą się definitywnie w katar, gile z niej lecą na maksa i pokasłuje. Czekam aż się obudzi i jedziemy do lekarza. Biedactwo moje

Zdrówka dla Oli

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Nic mi nie mów,my już kolejny dzień w domu uwięzione przez tą zasrana pogodę.A mala mi wczoraj takie cyrki cały dzień i noc odstawiala,że przydałoby się wyjść

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
My też dwa dni siedzieliśmy w domu i była masakra. Dzisiaj udało się wyjść na godzinkę i zaraz dziecko inne. Ostatnio pisałyście że sen napędza sen i u mnie sprawdza się to w 100 %

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
katarzyna2811 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 16:36   #4385
Madziuchna27
Zakorzenienie

Moje dziecko zrobiło sobie dziś trzygodzinną drzemkę 11-14 i ani myśli przespać się przed kąpielą Usnęło przy cycu, ale zaraz po odłożeniu do łóżeczka się obudziło I teraz nie wiem, czy dawać drugą pierś, czy Julek najadał się z jednej Dylematy....

Tak w ogóle czytam ciekawą książeczkę, którą mamka kupiła na przecenie w Empiku:
http://www.empik.com/szukaj/produkt?...type=basicForm

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Cytat:
Napisane przez katarzyna2811 Pokaż wiadomość
My też dwa dni siedzieliśmy w domu i była masakra. Dzisiaj udało się wyjść na godzinkę i zaraz dziecko inne. Ostatnio pisałyście że sen napędza sen i u mnie sprawdza się to w 100 %
Rozwiń proszę tę myśl

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 16:53   #4386
kama1987
Rozeznanie

Dziś już tempo lepsze, łatwiejsze do nadrobienia

Zuzia przespała dziś całą noc i niewiem czy to tak już zostanie czy to jednorazowe
I niewiem od kogo się nauczyła, robi czasem taki śmieszny dziubek i się chichra przy tym

Cytat:
Napisane przez agravka Pokaż wiadomość
Ja sobie czasem pozwalam na pół lampki wina, a Wy nie?

Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app
Ja czasem też, ale wieczorem jak już uśpię Zuzię i mam przynajmniej 5 godz do następnego karmienia.

Cytat:
mi wystarczy

bedac w temacie: wiecie ze kobiety dziela sie na niegazetowe, jednogazetowe i dwugazetowe? jak jest ladna to niegazetowa, jak brzydsza to jednogazetowa bo podczas sexu facet kladzie sie jej gazete na glowe by twarzy by jej nie ogladac, a dwugazetowe jesli jest tak brzydka ze trzeba na nia i na psa polozyc gazete - na psa zeby nadal mimo wszystko czul do pana respekt

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

nigdy nie zapomne jak kinia uczyla sie robienia na nocnik. no i jej sie w kapieli zapomnialo. a kapala sie w wannie z arturem. no i slysze artura przerazliwy ryk "MAMO, PŁYNIE DO MNIE!!!!". wchodze do lazienki a tam krecik plynie w strone artura, kinia zdziwiona a artur stoi na rzegach wanny zeby krecik go nie dopadł
"płynie do mnie"

Cytat:

mój tata pali, piwkuje też itp
i moja mama za każde takie jego zakupy odkłada sobie kasę do skarbonki, równowartość tego co wydał. Przez 2 miechy uzbierała 800 zł i wczoraj poszła to wydać. Na siebie, na mnie i Natkę To mi się podoba
Muszę mojej taki pomysł zapodać, bo Tata pali i chyba nie zamierza przestać Bo chyba podobna kwota by się uzbierała.

Cytat:

Wczoraj wieczorem zaczęło mnie boleć gardło a on rana jest masakra, chyba jakieś grypsko mnie złapało..
Zastanawiam się co zrobić żeby nie zarazić Antka, czy to w ogóle wykonalne.. :/

Idę nadrobić
Zdrowiej

Karm go jak najczęściej, wtedy dostaje przeciwciała i nie powinien się zarazić. Tak mi lekarka tłumaczyła

Cytat:
Napisane przez badzia987 Pokaż wiadomość
Zazdraszczam wyjść !!! Mi się marzy jakiś klub, umalować się, ubrać się w coś innego... Póki co na horyzoncie 2 wesela w sierpniu.
oo mi też, mówiłam TZ o tym.... muszę się kiedyś zgadać z dziewczynami i iść gdzieś..

Cytat:

Rozwiń proszę tę myśl
,

Niewiem czy dobrze myślę, bo ja nie katarzyna281, ale chyba chodzi o to, że jak dziecko zaczyna spać w dzień to spi coraz więcej, mam nadzieję że dobrze wytłumaczyłam. u mnie też się sprawdziło, Zuzia od jakiegoś czasu ma drzemkę 30 min ok. 14 i po 17 śpi też ok. godziny a jeszcze 2 tyg temu nie spała wogule w dzień.
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 16:54   #4387
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Ostatnio pisałyście że sen napędza sen i u mnie sprawdza się to w 100 %
u mnie sie sprawdza - jak przysne z dziecmi w dziien to w nocy tez łładnie spie

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-26, 16:56   #4388
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:

Nie wiem jak wyglada cykl wędrowania bo spałam i nie widziałam
Kiedyś jak miała lekko podniesiony Materac to często sie tak o 90 stopni przekręcając ale teraz ma całkiem na plask od jakis 2 tyg i powędrowała o 180 pierwszy raz
A wczoraj przekrecilam ja na boczek bo sie bawiliśmy obróciłam sie za siebie żeby sięgnąć po herbatę patrzę znów a ta na brzuchu myślałam ze za mocno ja przewróciłam czy cos ale 3 razy powtórzyła za to nie mogę jej przekonać żeby sie sama na lewy boczek obrocila. Zawsze na prawy.. Nawet w nocy jak ja kładę na plecach i usnie to sama zawsE na prawy sie przekręca. Bede musiała zapytać pediatry o to na następnej wizycie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 16:57   #4389
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kama1987 Pokaż wiadomość
Dziś już tempo lepsze, łatwiejsze do nadrobienia

Zuzia przespała dziś całą noc i niewiem czy to tak już zostanie czy to jednorazowe
I niewiem od kogo się nauczyła, robi czasem taki śmieszny dziubek i się chichra przy tym

Ja czasem też, ale wieczorem jak już uśpię Zuzię i mam przynajmniej 5 godz do następnego karmienia.

"płynie do mnie"

Muszę mojej taki pomysł zapodać, bo Tata pali i chyba nie zamierza przestać Bo chyba podobna kwota by się uzbierała.

Zdrowiej

Karm go jak najczęściej, wtedy dostaje przeciwciała i nie powinien się zarazić. Tak mi lekarka tłumaczyła

oo mi też, mówiłam TZ o tym.... muszę się kiedyś zgadać z dziewczynami i iść gdzieś..

,

Niewiem czy dobrze myślę, bo ja nie katarzyna281, ale chyba chodzi o to, że jak dziecko zaczyna spać w dzień to spi coraz więcej, mam nadzieję że dobrze wytłumaczyłam. u mnie też się sprawdziło, Zuzia od jakiegoś czasu ma drzemkę 30 min ok. 14 i po 17 śpi też ok. godziny a jeszcze 2 tyg temu nie spała wogule w dzień.
z częstym karmieniem problemu nie ma bo mam małego głodomora

Stary 2014-01-26, 17:08   #4390
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Moje dziecko zrobiło sobie dziś trzygodzinną drzemkę 11-14 i ani myśli przespać się przed kąpielą Usnęło przy cycu, ale zaraz po odłożeniu do łóżeczka się obudziło I teraz nie wiem, czy dawać drugą pierś, czy Julek najadał się z jednej Dylematy....

Tak w ogóle czytam ciekawą książeczkę, którą mamka kupiła na przecenie w Empiku:
http://www.empik.com/szukaj/produkt?...type=basicForm

---------- Dopisano o 17:36 ---------- Poprzedni post napisano o 17:34 ----------

Rozwiń proszę tę myśl
No właśnie chodzi mi o to że jeżeli moje dziecko w ciągu robi sobie co około 2-3 h małe drzemki ok 30 min i jeden sen długi około trzech godzin to mi lepiej śpi w nocy, jest spokojniejsze itd.
Mam nadzieję że skumasz o co mi biega bo ja jak coś tłumaczę to często nikt nie wie o co kaman

---------- Dopisano o 18:08 ---------- Poprzedni post napisano o 18:05 ----------

Cytat:

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013

Edytowane przez katarzyna2811
Czas edycji: 2014-01-26 o 17:09
Stary 2014-01-26, 17:11   #4391
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość
A mowila kiedy przestaja? Bo mnie juz trafia
mi juz przestaja wypadac, a zaczely po 3 miesiacu. ale ja sie wspomagam ciagle roznymi szamponami i odzywkami na wypadanie, moge polecic lioton z cece med do wypadajacych wlosow, jest super!!! zdecydowanie pomaga.

Cytat:
ja też łysa zostanę. tzn. wszystkie fryzjerki zawsze mi mówiły,że ja mam dużo włosów, tylko niestety cienkie więc tego nie widać. także teraz będę mieć marne strąki...

w jakich skynach, toż to Bajka używa:P
tez mam cienkie i duzo... a znaczy mialam, bo z tego duzo zostalo niewiele

o jezuuuu czepilyscie sie tych skynow tylko w tym miesiacu dla pewnosci hehe.

boze, tz pojechal, wrocilam do domu z dziewczynami a Amelka wyje juz 40 min, ale tak zalosnie, musza ja mega te dziasla bolec bo za cholere nie moge jej uspokoic.

w ogole, jak bylismy dzis na spacerze, bylo jakies -10 to Blanka najpierw miala czerwone poliki, a pozniej na tej czerwieni pojawily sie blade placki, patrzac na nie wygladaly jak lekko wypukle o co kaman? zeszlo juz jej to, ale normalnei sie wystraszylam ze jakies odmrozenie czy co ? buzia oczywiscie posmarowna gruba warstwa kremu nivea na kazda pogode, pierwszy raz sie z czyms takim spotkalam.
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-26, 17:12   #4392
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
mój tata pali, piwkuje też itp
i moja mama za każde takie jego zakupy odkłada sobie kasę do skarbonki, równowartość tego co wydał. Przez 2 miechy uzbierała 800 zł i wczoraj poszła to wydać. Na siebie, na mnie i Natkę To mi się podoba
To ja to zapodam mojemu staremu, tylko że ja będę do skarbonki wrzucać to co on na totka wydaje . Do wakacji to uzbieram na wyjazd nad morze

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
Stary 2014-01-26, 17:36   #4393
87czarna
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość

Czarna a za kogo coreczka sie przebiera?
Była Dzwoneczkiem

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość

Czarna
Ty oszalałaś? piękne masz wlosy!! i nie kracz tak bo sobie wykraczesz!!
[B]
Za dużo mam tych kłaków
Po umyciu wyglądam jak król lew

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
U nas pada, wieje, pogoda straszna. Wczoraj biegłam w ulewe do domu, nie trzymał się ochraniacz bo tak wiało. Napadalo też do wózka ale mały jakoś się nie przejął, jak wróciliśmy to się przebraliśmy, wygrzaliśmy. A dziś lodowka pusta, TŻ jak wróci z pracy będzie musiał zadowolić się zamówioną pizzą.
U nas też wczoraj było załamanie pogody. Nawet burza była. Istne szaleństwo

Cytat:

Wczoraj wieczorem zaczęło mnie boleć gardło a on rana jest masakra, chyba jakieś grypsko mnie złapało..
Zastanawiam się co zrobić żeby nie zarazić Antka, czy to w ogóle wykonalne.. :/

Idę nadrobić
Kuruj się,matka

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 17:39   #4394
kaska87
Zakorzenienie

nadrobiłam Was, ale nie mam mocy odpisywać
4 dzień walczę z bólem głowy, czasem mi niedobrze, a dzisiaj dodatkowo zgaga i senność... już mówiłam P., że muszę testament spisać to mam wrażenie, że umrę wiem głupia jestem

dzisiaj u moich rodziców byliśmy na obiedzie, no a później tu po osiedlu między domkami się przeszliśmy 45 minut bo było -8 bo dwa poprzednie dni Mikuś nie był na spacerku, a tak lubi w wózeczku pospać

Edytowane przez kaska87
Czas edycji: 2014-01-26 o 17:41
kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 17:42   #4395
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
nadrobiłam Was, ale nie mam mocy odpisywać
4 dzień walczę z bólem głowy, czasem mi niedobrze, a dzisiaj dodatkowo zgaga i senność... już mówiłam P., że muszę testament spisać to mam wrażenie, że umrę wiem głupia jestem
co Ty pleciesz kobito
ej a ciążę wykluczyłaś ?

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-26, 17:44   #4396
87czarna
Zakorzenienie

My już po imprezce.
Po wejściu Maja wydawała się bardzo zainteresowana, poszła z koleżanką do dzieci,bawiła się w kółeczku... nagle na nią patrzę,a ta w ryk i biegnie do nas Tak się przytuliła do Tż,że nie chciała przez 15 minut go puścić Powiedziała,że nie chce się bawić z dziećmi,nie chce iść do przedszkola,mam jej ściągnąć sukienkę i jedziemy do domu... zostałam w szooku,powaznie :/ Już od dawna myślałam o przedszkolu,ale w miejscu gdzie obecnie mieszkamy dzieci idą dopiero od wrzesnia,czyli jeszcze pół roku czekania :/ Stwierdziłam dzisiaj z Tż,że szukamy jakiegoś prywatnego przedszkola-nawet gdyby miała iść 2 dni w tygodniu na głupie 2 godziny. Trzeba coś z tym zrobić,bo dzieciak ewidentnie bał się całej sytuacji. Myszka moja kochana Ale mi się jej żal zrobiło
Później troszkę było lepiej..Tż zaprowadził ją do dzieci i droga przekupstwa(powiedział,ze zaraz będą rozdawane naklejki przez prowadzących animatorów) udało się ją przekonać. Później juz fajnie się bawiła,śmiała,tańczyła...
Ech, jestem zła na siebie... W domu cały czas siedzi sama, teraz zbytnio nikt nas nie odwiedza. Nie ma tego kontaku z dziecmi..co tu więcej mówić

"Dziecko to taki sympatyczny początek człowieka"
87czarna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 17:51   #4397
nephelim89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
A tu nie jest tak że żłobek od 2rż?

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Zdrowia!
W moim miescie są juz od 6 tydodnia żlobki ale ten na ktory sie czaje przyjmuje polroczne maluszki

Cytat:
Nie,tutaj możesz do żłobka oddać nawet kilkutygodniowe maluchy.
Oglądam O Matko! na style,wróciły fajne wspomnienia z początku ciąży
Co do oplat to wcale tak zle to nie wyglada a zawsze tez mozna sie starac o dofinansowanie.

Wysłane z mojego HP Slate 7
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 18:04   #4398
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
W moim miescie są juz od 6 tydodnia żlobki ale ten na ktory sie czaje przyjmuje polroczne maluszki

Co do oplat to wcale tak zle to nie wyglada a zawsze tez mozna sie starac o dofinansowanie.

Owszem ,można,ale tylko jak Ci się należy Working tax Credit,inaczej można zapomnieć
Stary 2014-01-26, 18:06   #4399
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
No właśnie chodzi mi o to że jeżeli moje dziecko w ciągu robi sobie co około 2-3 h małe drzemki ok 30 min i jeden sen długi około trzech godzin to mi lepiej śpi w nocy, jest spokojniejsze itd.
Mam nadzieję że skumasz o co mi biega bo ja jak coś tłumaczę to często nikt nie wie o co kaman
skumałam

Stary 2014-01-26, 18:07   #4400
karolson
Zakorzenienie

Ehh a ja sie dygam isc na dwor. Na termometrze - 8 a na telefonie -13 a odczuwalna -17 wiatr i paaaaada.
Stary 2014-01-26, 18:07   #4401
kama1987
Rozeznanie

Cytat:
z częstym karmieniem problemu nie ma bo mam małego głodomora
Ja też mam małego glodomora tylko Zuzia woli ochydny bebilon zamiast kp :p no ale trudno kp w nocy rano i w dzień może z 2 razy bo nie chce więcej

Wysłane z mojego LG-E610 przy użyciu Tapatalka
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 18:08   #4402
rusałka_1
Zakorzenienie

hej

mojego chyba coś bierze Ma katarek taki przeźroczysty i jest bardzo nieswój. z takim katarkiem szłyście już do pediatry czy tylko odciągałyście??

anutka śliczny komplet dla synka na chrzciny
jo-asiek mój Jasiek zachowuje się podobnie do Szymka i my idziemy z nim kontrolnie do neurologa.
teacherko bardzo mi przykro że Zuzia tak cierpi, ale jestem pewna że dzięki Waszej troskliwej opiece wszystko będzie dobrze
larysko świetnie ze się w końcu odprężyłaś, i ty matall również
inwersja ciekawy artykuł
papalinko zdrówka dla Oli

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 18:15   #4403
katarzyna2811
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
hej

mojego chyba coś bierze Ma katarek taki przeźroczysty i jest bardzo nieswój. z takim katarkiem szłyście już do pediatry czy tylko odciągałyście??

jo-asiek mój Jasiek zachowuje się podobnie do Szymka i my idziemy z nim kontrolnie do neurologa.
teacherko bardzo mi przykro że Zuzia tak cierpi, ale jestem pewna że dzięki Waszej troskliwej opiece wszystko będzie dobrze
inwersja ciekawy artykuł
Hej
U mnie na szczęście skończyło się na odciąganiu i nawilżaniu
Zdrówka dla Jasia

Damian 23 01 2002
Mateusz 27 12 2005
Bartosz 18 09 2013
Stary 2014-01-26, 18:27   #4404
nephelim89
Rozeznanie

Cytat:
Owszem ,można,ale tylko jak Ci się należy Working tax Credit,inaczej można zapomnieć
Na tą chwile nam sie nalezy ale musze zobaczyc jak to bedzie po powrocie do pracy -czy tez sie bedziemy kwalifikowac.

nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 18:38   #4405
dodinha
Wtajemniczenie

Kurczę,tak czytam i moje dziecko ma chyba ADHD

---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:37 ----------

Cytat:
Napisane przez nephelim89 Pokaż wiadomość
Na tą chwile nam sie nalezy ale musze zobaczyc jak to bedzie po powrocie do pracy -czy tez sie bedziemy kwalifikowac.

No właśnie,dlatego ja chyba nie wrócę do pracy na pełen etat,może wtedy będzie nam się należało
Stary 2014-01-26, 18:47   #4406
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
No niebieskie, niebieskie, bo jak robisz platynę to wtedy tak się czasem robi
To prawda, że jasne są trudniejsze do ogarnięcia, ale mi to nie przeszkadza - zrobię sobie po swojemu i styka Najbardziej lubię farbowac u mamy, bo ma w łazience dwa lustra po przeciwnych stronach ściany i jak się odwrócę, to widzę tył głowy

A Ty sama farbujesz ogólnie?
sama farbowalam zawsze bo juz 2 lata ich nie ruszan
ale siwe wychodza i chce jasne wiec musze do fryca

Cytat:
Napisane przez 87czarna Pokaż wiadomość
Była Dzwoneczkiem

Za dużo mam tych kłaków
Po umyciu wyglądam jak król lew

U nas też wczoraj było załamanie pogody. Nawet burza była. Istne szaleństwo

Kuruj się,matka
haha mam tak samo po umyciu
w dziecinsrwie mialam ksywe lwica
dzwoneczek? super pomysl macie fotki?

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 19:00   #4407
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rusałka_1 Pokaż wiadomość
hej

inwersja ciekawy artykuł
U nas oprocz katarku byla tez temperatura, wiec wezwalismy pediatre. Poza tym maly tez troszke kaslal, wiec dostal antybiotyk. Robimy inhalacje, psikamy sola fizjologiczna i nasivinem soft, smarujemy mascia majerankowa i odciagamy.
Wydaje mi sie, ze jest znaczna poprawa, ale kontrola dopiero w srode. Na szczescie pediatra dala sie namowic i znowu przyjedzie na wizyte domowa. nie chce Jakuszka brac do przychodni na chora strone. tylko kazala sie nie chwalic, jak bedziemy zamawiac wizyte, ze ma to byc kontrola

Ciesze sie, ze podoba Ci sie stroj
Stary 2014-01-26, 19:08   #4408
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Ehh a ja sie dygam isc na dwor. Na termometrze - 8 a na telefonie -13 a odczuwalna -17 wiatr i paaaaada.
ja też

Stary 2014-01-26, 19:14   #4409
rusałka_1
Zakorzenienie

Talking Dot.: Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013,

Cytat:
Hej
U mnie na szczęście skończyło się na odciąganiu i nawilżaniu
Zdrówka dla Jasia
Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
U nas oprocz katarku byla tez temperatura, wiec wezwalismy pediatre. Poza tym maly tez troszke kaslal, wiec dostal antybiotyk. Robimy inhalacje, psikamy sola fizjologiczna i nasivinem soft, smarujemy mascia majerankowa i odciagamy.
Wydaje mi sie, ze jest znaczna poprawa, ale kontrola dopiero w srode. Na szczescie pediatra dala sie namowic i znowu przyjedzie na wizyte domowa. nie chce Jakuszka brac do przychodni na chora strone. tylko kazala sie nie chwalic, jak bedziemy zamawiac wizyte, ze ma to byc kontrola

Ciesze sie, ze podoba Ci sie stroj
dzięki dziewczyny
dlatego właśnie się waham czy iśc już do pediatry z samym katarkiem, bo spotkam tam pewnie kasłające i chore dzieci i nie wiem czy Jasio czegoś gorszego nie złapie z drugiej strony nie chce nic przegapić żeby jego stan się nie pogorszył

Jaś, 22.10.2013 r.

rusałka_1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 19:28   #4410
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:

ja sobie wczoraj i dziś spacer darowałam, co prawda mróz może i akceptowalny ale wieje a Hania ma znów gila

Gorgulku, jak Miłosz? wiem co przeżywasz bo Hania też ciągle coś od Marysi łapie

dziewczyny, czy Wy wszystkie szczepiłyście na pneumo na osobnych wizytach niż normalne szczepienie?
a dwa- jak się zaczyna szczepić na pneumo po 6 miesiącu, to jest jedna dawka mniej. my jesteśmy póki co umówieni na szczepienie na 19 lutego, 3 dni przed skończeniem 6 miesięcy - myślicie że wejdziemy już w ten cykl jedna dawka mniej?

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości