|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
| Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku | |||
| Przyszła do nas straszna zima, maluch w rączce gryzak trzyma. |
|
8 | 14,81% |
| Pierwsze ząbki, pewne ruchy, rosną nam tu małe zuchy. |
|
7 | 12,96% |
| Uśmiech, harce i swawole, mamie spać dziś nie pozwolę. |
|
13 | 24,07% |
| Ząbkowania czas nadchodzi, mama już jak zombie chodzi. |
|
8 | 14,81% |
| Nie mam pomysłu na tytuł wątku bo cały czas myślę o moim dzieciątku. |
|
18 | 33,33% |
| Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#4321 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013,
kropla pozwalam sobie wkleic linka z fb bo nie wiem czy wklejalas
![]() http://wyborcza.pl/1,75400,15325899.html o szczepionkach
|
#4322 | |
|
czyli Endżi
|
Dot.: Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013,
Cytat:
![]() Pediatra i pielęgniarka mówili, że to nic niepokojącego, niektóre dzieci tak mają i już. Pediatra dał receptę na Viburcol, żeby podać kiedy to będzie konieczne. No ale on właściwie rzadko rozpaczliwie płacze, tylko się wybudza. Chyba faktycznie poproszę o skierowanie na badanie moczu. Lepiej sie upewnić, że wszystko pod tym względem ok. Póki co od paru dni (odpukać) w nocy śpi już po ok 3 godziny, potem budzi się na jedzenie. To już jest rewela. Czyżby nareszcie koniec skoku?
pachnę Edytowane przez your Angel Czas edycji: 2014-01-26 o 11:23 |
|
|
|
|
#4323 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Czarna Ty oszalałaś? piękne masz wlosy!! i nie kracz tak bo sobie wykraczesz!!Matall gdzie byłaś?? a ja tam lubie czasami zapalić sobie cienkiego papieroska do piwa czy ot tak i wcale mi nie śmierdzi a najlepsze jest to że jak ktoś inny pali to mi przeszkadza
|
|
|
#4324 | |
|
czyli Endżi
|
Cytat:
To prawda, że jasne są trudniejsze do ogarnięcia, ale mi to nie przeszkadza - zrobię sobie po swojemu i styka Najbardziej lubię farbowac u mamy, bo ma w łazience dwa lustra po przeciwnych stronach ściany i jak się odwrócę, to widzę tył głowy ![]() A Ty sama farbujesz ogólnie?
|
|
#4325 | ||||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Bardziej mysle o kp i to mnie najbardziej powstrzymuje. a poza tym naprawde szkoda by bylo tego roku. I masz racje co do wina - po nim nie ciagnie az tak bardzo ![]() Cytat:
Cytat:
ale potem sobie uswiadomilam, ze sa naprawde duuuzo wieksze problemy u dzieciaczkow. a jak tlumaczy moja rehabilitantka - im wczesniej zostanie stwierdzona jakas nieprawidlowosc i im szybciej zacznie sie rehabilitacje, tym krocej to bedzie trwalo. dziecko jest teraz bardzo plastyczne i nie ma utrwalonych zlych nawykow, wiec szybciutko wroci do normy ![]() Cytat:
![]() Karolson dokladnie niewiadomo juz komu wierzyc. Tym bardziej, ze jeden neurolog skierowal malego na rehabilitacje, a na wizycie 15 stycznia inny lekarz w czmp stwierdzil, ze dziecko rozwija sie prawidlowo i zadna rehabilitacja niepotrzebna. Wiec musialam wybrac, czy dalej cwiczymy czy przestajemy. I tu podjelam decyzje, ze jak zaczelismy i sa rezultaty (bo faktycznie mial asymetrie i wyginal sie w lit. C) to bede dalej kontynuowala.Fajnie byc w koncu na biezaco z Wami :P Ide sie teraz szykowac i jade do rodzicow, bo przyjechala moja siostra z moim chrzesniakiem 10-miesiecznym. Uwielbiam go I jak pomysle, ze za niecale 6 miesiecy moj tez bedzie taki duzy to az sie lezka w oku kreci, ze ten czas tak szybko leci Przeciez dopiero byl taki malutki jak moj Kubus, a tu juz praktycznie chodzi ![]() I jeszcze nas zasypalo i nie wiem jak dojade :/
14.09.2013r. Edytowane przez anutka171 Czas edycji: 2014-01-26 o 11:31 |
||||
|
|
|
#4326 |
|
Zakorzenienie
|
szkoda ze w tym linku o rehabilitacji jest pokazane jak nie nosić maluszków a niema dokladnie pokazane jak nosic
|
|
#4327 | |
|
Zakorzenienie
|
hej
dzisiaj się w miarę wyspałam, nie to co po imprezie 3 godz ![]() czarna odCH/h(?)amiłam się ![]() ![]() Cytat:
także normalnie jeansy i tshirt ![]() ja bym chętnie jeszcze poszła, ale wolałabym aby na całą noc ktoś został z Olą ale nie wiem czy to jest wykonalne bo wstawanie do niej po takim wyjściu jest trudnebyły też dwie koleżanki moje, jedna urodziła 1,5 tyg przede mną a druga w listopadzie. faaaaajnie, zazdroszczę im że ich faceci zostali z dziećmi i one od czasu do czasu mogą wychodzić
|
|
#4328 | |||||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mi jakoś alko w ogóle nie brakuje ![]() Cytat:
ale wiesz co?to jest ich sprawa,że omija ich tak piękne przeżycie jak posiadanie dzieci ![]() Cytat:
też mam takie na telefonie, chyba ze 30 i też mnie wzruszają![]() Cytat:
![]() ![]() Z palcem wielbłąda kiedyś przyłapali Steczkowską Cytat:
![]() Cytat:
u mnie 1 lutego będzie rok jak zobaczyłam fasolkę na usg ![]() czyli nosić bokiem też na rękach?tego to ja akurat nie wiedziałam.Podnoszę zawsze bokiem. Cytat:
![]() i moja mama za każde takie jego zakupy odkłada sobie kasę do skarbonki, równowartość tego co wydał. Przez 2 miechy uzbierała 800 zł i wczoraj poszła to wydać. Na siebie, na mnie i Natkę To mi się podoba![]() Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#4329 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
USG główki Szymek miał po urodzeniu w szpitalu (przez infekcję i podwyższone crp) i wszystko było w porządku. Mam nadzieję, że nadal tak jest. Cytat:
fajnie, że imprezka udana, czasami potrzebna jest taka odskoczniaCytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
T. dzwoniła i dziś znów do niej jedziemy, także nie muszę robić obiadu - yeah ![]() Coś ze mną nie tak, kręci mi się w głowie, nie mam sił, najchętniej ciągle bym spała. Chyba jestem przemęczona, ale do tego stopnia, że dziś się drzwi łapałam, bo tak mną zarzuciło :/ Mojemu mężowi dziś się śniło, że wypadły mu 4 zęby Mam nadzieję, że nic złego nikogo nie spotka no ale już się schizuję do tego stopnia, że zadzwoniłam do rodziców mówiąc im, żeby ostrożnie wracali do domu (byli na Mazurach na wyjeździe z okazji rocznicy ślubu) i napisałam smsa do sis żeby jechała ostrożnie wracając ze studiów.
|
|||||||
|
|
|
#4330 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4331 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
http://www.fizjoterapeutom.pl/files/...-%20srodek.pdf i generalnie nie rozumiem tego, bo już nie raz nie dwa przewijało się przez wątek jak należy nosić/podnosić a jak nie. a i tak sporo z Was wybiera ten niezalecany sposób narażając dziecko na jakieś trudności w dalszym rozwoju ![]() nie czaję ![]() co do alko, to ja za winem nie przepadam, ale zdaża mi się wieczorem pół piwa normalnego wypić albo całego lecha shandy czy radlera. no ale nie karmię później z 5-6 h ... Endżi, to oby już było tytlko lepiej ze spaniem |
||
|
|
|
#4332 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Witam się!
![]() Mój dzieć spał od 21 do 5, więc git Nie wiem o co chodzi ![]() Cytat:
Ja raz ściągałam przez 5 lub 6 dni, ale to nie po każdym karmieniu, ale tak z 3-4 razy na dobę. Cytat:
Cytat:
![]() Ja mam króciuchne, ale sama nie farbuję Najczęściej zatrudniam TŻ ![]() Cytat:
|
|
#4333 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
też to kiedyś mówiłam. no ale trzeba nosić tak jak Zawitkowski pokazuje.
|
|
#4334 |
|
Zakorzenienie
|
hejho
dzien dobry w krakowie sniegu po pachy i tylko -8stopni wiec zaraz wybywamy na spacerek, potem.do mamy na obiad a potem.do znajomych do myslenic ![]() mam mega humor, wstalam pol godziny temu, tz dal mi sie wyspac obudzilam sie tylko z mega cycami napompowanymi bo Maciej nie jadl w nocy tzn raz pciumkal z jednego ycka ale ledwo co:/ poza tym.odstawila nicne histerie zabkowe juz wiem co to zabkowanie ktoraz z was pisala mi o tym zeby cos przeciwbolowego podac co i w jakiej ilosci? plis pomozcie bo jak to sie powtorzy to bedzie giga sajgon Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4335 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
A Adas konczy dzis 20 tygodni ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 11:45 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- Cytat:
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#4336 |
|
Zakorzenienie
|
hej.
Kornel mi dzisiaj w nocy taką szopę odwalił, obudził się o 2, zjadł i nie spał do 5, tylko płakał, potem zasnął i 0 od 7 do 11 to samo. Padam na mordkę. Witaj skoku !
|
#4337 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja generalnie staram się nie nosić przodem od zawsze i nie podnosić za ręce wiec mam nadzieje że mu wielkiej krzywdy nie zrobiłam ![]() Cytat:
![]() u mojej babci w stronach połowa dzieci jest 'schyniętych', 'chyniętych' co to oznacza jacyś masażyści przyjeżdzaja do nich
|
|
|
#4338 |
|
Wtajemniczenie
|
Jak ja nie lubię zimy...generalnie, nie brakuje mi motywacji, ale dziś zmusilam sie do wyjscia na silownie...brrrrr.
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
#4339 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Urodziny świętowałam
w pubie, a potem w klubie byłyśmy z koleżankami ![]() Cytat:
poczułam się jak studentka znów Cytat:
I też myślę, ze stopniowe przestawianie może zadziałać Cytat:
ale ja już 3 raz od porodu, tz zawsze może zostać z dwójką ![]() Cytat:
|
|
|
#4340 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cześć
Dzisiaj za mną kolejna ciężka noc. Poprzednio spałam może z godzinę, a dzisiaj ze 4 w sumie, więc nie jest jednak najgorzej. Ola jest chora Sapka zmieniłą się definitywnie w katar, gile z niej lecą na maksa i pokasłuje. Czekam aż się obudzi i jedziemy do lekarza. Biedactwo moje ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Ja mam wrażenie, że mi w ostatnich miesiącach przybyło z 10 lat A wiek rzeczywisty z testu mi wyszedł 32, czyli o rok więcej niż mam ![]() Cytat:
I zazdroszczę talentów mężą - mi jakby mąż pofarbował włosy, to bym się ludziom nie pokazała na bank ![]() Teacherka - trzymam kciuki za Zuzinkę cały czas :lciuki:
|
|
#4341 |
|
Zakorzenienie
|
U nas pada, wieje, pogoda straszna. Wczoraj biegłam w ulewe do domu, nie trzymał się ochraniacz bo tak wiało. Napadalo też do wózka ale mały jakoś się nie przejął, jak wróciliśmy to się przebraliśmy, wygrzaliśmy. A dziś lodowka pusta, TŻ jak wróci z pracy będzie musiał zadowolić się zamówioną pizzą.
|
#4342 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dałam Filipowi na śniadanie mleko mod z 1 łyżeczką kaszki owisianej Holle z glutenem i kupa od razu... Niby od 6 mca ale ma już 5 skończone i może to rozwiąże jakieś problemy?? czy źle rozumuje?
a TŻ dziś wyskoczył żeby mu na mleku krowim bo trzeba dziecku dawać żeby skazy nie mial... to sie zna na dzieciach co?? rece mi opadły a to napewno mu mamusia doradziła ![]() ---------- Dopisano o 12:03 ---------- Poprzedni post napisano o 12:02 ---------- Cytat:
Cytat:
|
|
|
#4343 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Jak ja słyszę jakieś ciekawe rady wychowawcze od TŻta to od razu wiem od kogo te cenne informacje zdobył
9.09.2013 30.07.2015 Edytowane przez MsLullaby Czas edycji: 2014-01-26 o 12:08 |
|
|
|
|
#4344 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
super artykul Cytat:
to dwa dni jeszcze odciagnij po 2 razy bo to troche krotko normalnie.jaza tydzien odciagac ale jak dla mnie efekty sa szybciej tylko ja bym.utrwalika Cytat:
no moja babcia tak robila czarna kciuki za bal przebierancow mai Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#4345 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tusia z kolei spała od 20.30 do 6 rano, szamka i potem spałyśmy do 10?więc ja już w końcu nie wiem czy ząbkowanie,czy co?I też mi piersi niemal eksplodowały...
|
|
#4346 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4347 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
|
|
#4348 |
|
Zakorzenienie
|
chyba łącza pozamarzały taaaaka cisza i jak nas malo na pasku
|
|
#4349 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny z UK czy po zakończeniu urlopu macierzyńskiego planujecie wrócić do pracy czy myślicie o urlopie rodzicielskim?
|
#4350 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 22:38.

piękne masz wlosy!! i nie kracz tak bo sobie wykraczesz!!

"Rzuciłam" na koniec 4 klasy, tuż przed maturą. To było prawie 13 lat temu. Później długo nic. A potem też przy wyjściach z koleżankami do pubu. Mój też się zawsze wściekał, bo bał się że się znów wciągnę. W jednej i drugiej ciąż okropnie mnie odrzucało i długo po ciąży. Ale myślę, że czasem sobie jeszcze buchnę dymka
i one od czasu do czasu mogą wychodzić

poki co jak przechodze obok osoby palacej to mi smierdzi strasznie.
), ale niebawem ubierzemy
Mam nadzieję, że nic złego nikogo nie spotka

[/RIGHT]

,ale mogła bym ją wypić przed nocką
najpierw kazała zmniejszyć temp w domu i higiena nosa... ale nic to nie dało wg mnie było gorzej... dała krople do nosa i syrop, chociaż ona stwierdziła że to sapka dziecięca... ale ja się upierałam że to nie jest normalne... miewał sapke i to nie była sapka ![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)

a ty hmmm muusisz znalezc sposob,zeby go zachecic