Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy. Część XXVI - Strona 44 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Uroda > Pielęgnacja włosów i fryzury

Notka

Pielęgnacja włosów i fryzury Podyskutuj o pielęgnacji włosów kręconych, prostych, farbowanych, blond. Sprawdź modne fryzury: cięcia, koloryzacje, fryzury na ślub, wesele, Komunię, Sylwestra.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-25, 18:24   #1291
kitkulka
Zakorzenienie

Dot.: Włosy na blond farbujemy i o życiu dyskutujemy. Część XXVI

Agatko lasocki ma dobre jakosciowo buty

Bunny a to dupa poki co bylam dzisiaj u gina i wszystko jest ok i powiedziala ze na razie nie zapowiada sie u mnie na @ ale przepisala mi tabletki anty ktore nie maja wplywu na laktacje ale czytam o nich ze dziewczyny po nich krwawia dlugo nie wiem co zrobic, musze sprobowac zeby sie przekonac jak bedzie u mnie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
kitkulka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 18:32   #1292
201606240916
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez kitkulka Pokaż wiadomość

Bunny a to dupa poki co bylam dzisiaj u gina i wszystko jest ok i powiedziala ze na razie nie zapowiada sie u mnie na @ ale przepisala mi tabletki anty ktore nie maja wplywu na laktacje ale czytam o nich ze dziewczyny po nich krwawia dlugo nie wiem co zrobic, musze sprobowac zeby sie przekonac jak bedzie u mnie

To, że na inne źle działały, nie znaczy, że na ciebie też tak podziałają.
A jak tam Tosia?
201606240916 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 18:33   #1293
blond bunny
Zakorzenienie

Cytat:

ale w sensie ze krwawia po porodzie dlugo czy w przerwach miedzy opakowaniami?
Stary 2014-01-25, 18:38   #1294
kitkulka
Zakorzenienie

Bunny to takie tabsy ze nie robi sie przerw miedzy opakowaniami, bierze sie na okraglo. Krwawia juz po dwoch - trzech dniach od wziecia pierwszej tabletki i krwawia 2-3 tygodnie, pozniej przerwa ze 2-3 dni i znowu

Aniu wlasnie spi czort jeden dostaje zelazo ale musimy z niego zrezygnowac, musi przepisac co innego bo najpierw po nim wymiotowala a jak zmniejszylismy dawke to teraz ma biegunke smieszna jest jadlam obiad to wsadzilam ja do wozka i sie na mnie gapila a pozniej sama zasnela bez lulania

Stary 2014-01-25, 18:45   #1295
201606240916
Konto usunięte

Cytat:
Bunny to takie tabsy ze nie robi sie przerw miedzy opakowaniami, bierze sie na okraglo. Krwawia juz po dwoch - trzech dniach od wziecia pierwszej tabletki i krwawia 2-3 tygodnie, pozniej przerwa ze 2-3 dni i znowu

Aniu wlasnie spi czort jeden dostaje zelazo ale musimy z niego zrezygnowac, musi przepisac co innego bo najpierw po nim wymiotowala a jak zmniejszylismy dawke to teraz ma biegunke smieszna jest jadlam obiad to wsadzilam ja do wozka i sie na mnie gapila a pozniej sama zasnela bez lulania

Słodziak malutki
Czasami dziecko reaguje biegunką na nowe leki, syropki. A bardzo uciążliwa czy lekka? Często ją przegania?
Stary 2014-01-25, 18:51   #1296
Lavia15
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez milka_m Pokaż wiadomość
Dzięki w rzeczywistości jest trochę jaśniej ale najważniejsze, że równo pokryło odrosty

Kochany mały, takie dzieci są słodkie

Dzięki Jak tylko zrobię normalne zdjęcie, to pokaże

Super, nam może się uda w tym roku, też skromnie, zdecydowaliśmy, że nie będziemy robić wesela

Ja też wolę nowocześnie, taki nowoczesny ale przytulny minimalizm

Mój był gorszy, Bunny widziała, okropny był
my tez nie chcemy wesela tylko przyjęcie w restauracji. A na ile osob chcecie zrobic ? Macie juz wybrany lokal ??

---------- Dopisano o 18:50 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Cytat:
Napisane przez Agatau88 Pokaż wiadomość
Mam do Was jeszcze pytanie upatrzyłam sobie buty w ccc na wiosne w sumie, Lasocki za ok 200zł, ponoć skora. Czy ktoras z Was zna te buty i ma rozeznanie? ccc zawsze mi się kojarzyło z gorsza jakoscia bo mi buty stamtąd się rozpadaly, dziś weszłam i zdziwiłam się-kącik z butami za 200-300zł skora...bardzo mi się podobają, botki. odlozylam sobie do jutra.
ja tam zawsze chwale sobie CCC - mi sie nic z ich butami nie działo i też przechodzilam w ich butach kilka sezonów

---------- Dopisano o 18:51 ---------- Poprzedni post napisano o 18:50 ----------

Cytat:
Napisane przez exclusivee Pokaż wiadomość
Hej

Wstałam dziś o 6, a w szkole byłam już o 8:20 mimo że szkolenie miało być na 9 (tż podwiózł mnie autem bo zimno dziś, a mógł akurat wtedy wyrwać się z pracy) no i co? Okazało się że przez śnieg nauczycielce auto nie odpaliło i nie dojedzie do nas Ja to mam pecha

Po szkoleniu (którego nie było ) wybrałam się na mini szoping i kupiłam podkład ingrid w tubce, farbę do włosów i krem/bazę pod podkład, taką o: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,6...normalnej.html Ciekawa jestem czy się sprawdzi.

Bunny i tu pytanko do Ciebie. Kupiłam na promo londę 16 (za jedyne 9,99zł ), bo patrząc na próbnik obawiałam się że ciemny blond wyjdzie mi za ciemno. Czy wymieszanie tej londy z płukanką srebrną z delii ma sens? Pomoże mi ona zneutralizować ewentualne rudości? Czy tylko mixton się sprawdzi w takiej sytuacji i płukanek nie wolno używać razem z farbą?

Ja znowu wolę nowoczesne, ale ta co pokazałaś też jest fajna Mi się podobają takie jak w załączniku.

Ja mam większy i się nie chwalę

Oj pewnie pierwszy moment po rozstaniu będzie ciężki a potem rodzice się przyzwyczają Moim dziadkom też brakowało małego a teraz przyzwyczaili się że przychodzę z nim raz na jakiś czas i jest ok To zdrowe dla obydwu stron.

Ja mam dalej męczące @, ale to może być akurat wina tabsów

Ja już zapomniałam co to wyrzynające się ząbki hehe Mój f robi identycznie! Ja mu na coś nie pozwalam a ten albo się wkurza, albo stroi minki, wygłupia się, albo właśnie buziaki daje i próbuje odwrócić uwagę

ooo wlasnie taki styl jak wkleilas zdjecia najbardziej mi sie podoba - taki nowoczesny i elegancki
treningi z Ewą Ch. i Mel B.
ZUMBOMANIACZKA
Lavia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 19:42   #1297
asiabb1983
Zakorzenienie

Cytat:

ja tez na początku brałam takie bez przerw ,ale ostatnie 4 to chyba placebo czy jakoś tak nieznam się i powinny wywołać okres okres miałam zawsze normalnie i żadnych dodatkowych krwawień ale zależy od organizmu więc nie każdemu przypasuje to co drugiemu pasuje spróbuj i zobaczysz a jak cos będzie nie tak to odstawisz

było - 1 czerwiec 2013 -36 cm
jest- 1 marzec 2014 - 48,5 cm
po podcięciu 5 marzec - 47 cm

CEL 60 cm

aerobik 2x w tygodniu + Mel B totally fit ! 20 min trening całego ciała
asiabb1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 21:51   #1298
Agatau88
Zakorzenienie

Kochane dziekuje za opinie o butach, wezme je bo pasują mi. Tanie nie sa ale pocieszacie ze służa

KITKA spróbuj brac te tabsy. Ludzie często na forach pisza takie niestworzone historie Czasem jak się czyta człowiek ma wrazenie ze taka kobita specjalnie pisze źle o czyms na zasadzie: napiszę ze tabsy sa beznadziejne, niech i ona(potencjalna nowa użytkowniczka) ich nie bierze, zajddzie znowu w ciaże, a niech będzie jej ciężko
spróbuj na sobie
Agatau88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-25, 21:53   #1299
Renatka89
Zakorzenienie

Kitka- ja biorę pigułki anty, te dla matek karmiących już prawie półtora roku, i nie krwawię non stop wszystko jest jak najbardziej ok, skuteczne jak widac też są

Fajna ta Tosiula pewnie

a ja jutro idę na te chrzciny.. Sama z małą, bo TŻ znowu na wyjeździe.
Stary 2014-01-25, 21:55   #1300
Agatau88
Zakorzenienie

Jetsem już po palette mousse 800. Nie mam jak dać zdjęć bo kabel od tel mam w domu a teraz siedze kilka dni u Rodziców.
Wyslalam od razu BUNNY czy widzi zieleń.
Ja widzę ze w sumie jest fajnie. Nie wiem czy wydaje mi się czy mam lekki poblask zieleni. Mój K. mowi ze nie mam nic zielonego, ale widział mnie tylko w świetle sztucznym.
Stan włosow dobry, bez zmian.
Postaram się dać zdjęcia jutro w świetle dziennym
BUNNY mowi ze nawet jak lekko będzie glonowato samo się dopłucze.
AHA i pytanko od razu-jak będzie jednak glon to mogę znowu robic tą 800? Na calosc jak się wyplucze.
Czy lepiej czyms innym?

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:53 ----------

Cytat:
Napisane przez Renatka89 Pokaż wiadomość
Kitka- ja biorę pigułki anty, te dla matek karmiących już prawie półtora roku, i nie krwawię non stop wszystko jest jak najbardziej ok, skuteczne jak widac też są

Fajna ta Tosiula pewnie

a ja jutro idę na te chrzciny.. Sama z małą, bo TŻ znowu na wyjeździe.

Bierzesz i zżyjesz:P a chcialabys mieć drugiego bobasa?:P

Nie martw się...TZta często nie ma?

---------- Dopisano o 21:55 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

aaa i czy mocno przyciemniło-Nie mocno. Ton ciemności że tak powiem jest idealny.
Stary 2014-01-25, 22:19   #1301
Renatka89
Zakorzenienie

Agatka, ja jestem ciekawa farbowania, bo mnie niedługo czeka tez przyciemnianie

Chciałabym, chcielibyśmy i to najlepiej juz, ale narazie nie- a przynajmniej nie decydujemy sie świadomie, czekam na wpadke, a jak nie to tak za rok/dwa

Ja juz sie tym nioe martwie, to mnie tylko wkurza powiem tak; TŻ jest okazjonalnie w zasadzie ostatnio
Stary 2014-01-25, 22:40   #1302
Agatau88
Zakorzenienie

Cytat:
Agatka, ja jestem ciekawa farbowania, bo mnie niedługo czeka tez przyciemnianie

Chciałabym, chcielibyśmy i to najlepiej juz, ale narazie nie- a przynajmniej nie decydujemy sie świadomie, czekam na wpadke, a jak nie to tak za rok/dwa

Ja juz sie tym nioe martwie, to mnie tylko wkurza powiem tak; TŻ jest okazjonalnie w zasadzie ostatnio
zdjęcia bedea

to jak łykasz tabsy to jak tu wpaść?
Stary 2014-01-25, 22:44   #1303
Renatka89
Zakorzenienie

Cytat:
zdjęcia bedea

to jak łykasz tabsy to jak tu wpaść?
da sie.. znam żywe dwa przykłady
po drugie to było w zartach, albo niemalże cud i wpadka teraz przy tabsach, albo za rok dwa
Stary 2014-01-25, 22:52   #1304
Agatau88
Zakorzenienie

Cytat:
da sie.. znam żywe dwa przykłady
po drugie to było w zartach, albo niemalże cud i wpadka teraz przy tabsach, albo za rok dwa
wiem wiem ja tez się smieje ale wpadki są bo albo się źle łyka. albo kobieta tak mocno metabolizuje-znam taki przypadek. tabsy i zaszła
i znam taki ze nie było pelnego wytrysku i zaszla:P
także wiesz...nie znasz dnia ani godziny
Stary 2014-01-25, 23:03   #1305
Carolajn
Rozeznanie

Dobry wieczór powoli powracam do żywych a właściwie to wrócę jak się wyśpię wreszcie

Beauty przedwczoraj coś capnęła na dworze popołudniu bo debile wyrzucają śmieci przez okna wszystko jak leci stare żarcie opakowania puszki nawet te ostre konserwowe! do wczoraj było ok popołudniu zrobiła normalną kupę a wieczorem jak z nią wyszłam to widziałam że próbuje robić ale ciśnie i nic nie leci i tak chyba z 10 razy po powrocie do domu jęczała i mruczała pod nosem bardzo brzuch ją pewnie bolał siedziałam nad nią do 5 rano z czego byłyśmy 4 razy na spacerze i cały czas chciała zrobić kupę ale się nie udawało (nie jadła nic od przedwczoraj więc może nie miała czym a brzuch ją bolał) o 5 jakimś cudem padłyśmy obie i spała grzecznie wycieńczona bólem do 10. Wstałam to z nią poszłam i była już znacznie żywsza nawet chwilę pobiegała... kupy nie próbowała robić. Dałam jej węgiel na zatrucie (wiem że węgiel może ją zatrawdzić ale chciałam żeby jej przeczyściło bebeszki) dałam jej do kulek jedną parówkę i wtrąbiła michę aż się uszy trzęsły jak kroiłam to aż piszczała tak chciała. Byłyśmy teraz na dworze i kurde znowu próbowała robić kupę i "zrobiła" kupę widmo ale nie panikuję bo to może ten węgiel ją zapiekł teraz. Jutro się okaże co to z tą moją niunią biedną boję się najgorszego że to jakaś kość była bo krzyknęłam i połknęła szybko i że jej to stanęło w dupce i że nie może wyjść eh... ale chyba by piszczała przy robieniu kupki nie? poczekam jeszcze dzień dwa i jak dalej kupy nie zrobi to się przejedziemy do weta.

Jestem wykończona prawie nic nie jadłam o spaniu nie wspomnę nie miałam siły się nawet wykąpać idę dopiero teraz do wanny. Trzymajcie kciuki żeby było wszystko ok.

Włosowo to chyba się skuszę na tą odżywkę z YR http://ciniax03.blogspot.com/2013/10...ri-repair.html co myślicie? Jak wypada skład? No i wrócę pokornie chyba do maski z Alterry granat i aloes zatęskniłam za nią działała cuda na moich mocno zniszczonych włosach ciekawe jak będzie teraz po dłuższej przerwie.

Zapuszczam włosy

blond <3

Alfaparf

Edytowane przez Carolajn
Czas edycji: 2014-01-25 o 23:11
Carolajn jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-25, 23:25   #1306
Renatka89
Zakorzenienie

Cytat:
wiem wiem ja tez się smieje ale wpadki są bo albo się źle łyka. albo kobieta tak mocno metabolizuje-znam taki przypadek. tabsy i zaszła
i znam taki ze nie było pelnego wytrysku i zaszla:P
także wiesz...nie znasz dnia ani godziny

ja za bardzo w historie tych dwóch wpadek nie wnikałam, ale możliwe.. 100% to tylko wstrzemieźliwosc
ale wpadną tylko te-co nie chcą dzieci jak cos, a jak sie chce to nie, tak na odwrót to jest w zyciu ze wszystkim
A wpadka to by dla nas było dobre wyjscie, bo jak gadamy o tym- to oboje chcemy, Ale zawsze coś.. kasa, praca TŻta itd..
Stary 2014-01-26, 08:27   #1307
201606240916
Konto usunięte

Agata buty Lasocki są bardzo dobre jakościowo Mam szpilki skórzane z Lasockiego, co kupiłam na studniówkę i do tej pory są prawie jak nowe (a mam już prawie 28 lat więc już długo mi służą ).
Pokaż foty po tej piance. Ja mam w szafce piankę wellaton 8.1, ale boję się jej użyć, i tak leży już chyba z rok
Stary 2014-01-26, 09:09   #1308
xXxKYLIExXx
Zakorzenienie

Caro współczuje Ci nocnych "przygód" ale ja miałam to samo
wiec wiem co przechodzisz, mo bierze antybiotyk teraz i faktycznie jest lepiej
znowu jest gadułą, jak przyjdę z pracy to najpierw się musze kotem zajmować,bo inaczej żyć nie da

Aaaa jutro rano sama się farbuje 11,11, bo nie ma kto mnie pofarbować
xXxKYLIExXx jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 11:26   #1309
Carolajn
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez xXxKYLIExXx Pokaż wiadomość
Caro współczuje Ci nocnych "przygód" ale ja miałam to samo
wiec wiem co przechodzisz, mo bierze antybiotyk teraz i faktycznie jest lepiej
znowu jest gadułą, jak przyjdę z pracy to najpierw się musze kotem zajmować,bo inaczej żyć nie da

Aaaa jutro rano sama się farbuje 11,11, bo nie ma kto mnie pofarbować
Wygląda na to że powoli wszystko wraca do normy bo była dziś normalna kupa a w nocy nawet wyczyściła michę uff... My już od 9 na nogach. Blondyny chyba jeszcze leniuchują

Słońce czekam na efekty po alfie

Zapuszczam włosy

blond <3

Alfaparf
Carolajn jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 14:27   #1310
201606240916
Konto usunięte

My na nogach już od 7

I już sanki zaliczone. A teraz obiadek, kasza gryczana z gulaszem.

Carolajn to dobrze, że z sunią już lepiej.

Kylie na pewno sobie poradzisz. A po masz się pochwalić
Stary 2014-01-26, 16:50   #1311
kitkulka
Zakorzenienie

Heeeej ale fajna zima lubię taką jak nie musze wychodzic z domu snieg i mroz

My na nogach od 8:45 udalo mi sie dzisiaj pomalowac paznokcie jupie ja jej jeszcze tylko ogolnic nogi i jestem jak nowa

Toska przed chwila walnęła się w glowe wlasna reka, od razu buzia w podkówkę i ryk utuliłam, ukochałam ale coz... Smialam sie z niej troszke moj maly gremlin

Nie wiem co zrobic mam z wlosami odrostu niby nie widac, przejscie miedzy kolorami jest delikatne i naturalne ale korci mnie zeby cos z nimi zrobic ale nie wiem co

Stary 2014-01-26, 18:04   #1312
madzialena02
Przyczajenie

Jak przefarbować włosy POMOCYY

Cześć, mam wielka prośbę.
Mogłybyście mi doradzić jaką farbą zafarbować włosy żeby mi wyszedł ciepły kolorek bardzo bym chciała żeby wyszedł taki włoski mam bardzo jasny blond lecz ostatnio zrobiło mi sie z nich małe żółtko

pomóżcie !! bradzo prosze
madzialena02 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 19:05   #1313
Agatau88
Zakorzenienie

Udalo mi się pojechać do domu po kabel i tak oto mam zdjęcia. Roznia się diematralnie, jedne zlampa inne bez, jedne w nocy kolejne w dzień.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140125_144249.jpg (51,7 KB, 43 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140125_144306.jpg (59,9 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140125_144429.jpg (40,0 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140125_144456.jpg (41,0 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140125_150143.jpg (56,4 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140125_150214.jpg (49,0 KB, 59 załadowań)
Stary 2014-01-26, 19:07   #1314
Agatau88
Zakorzenienie

cd zdjęć
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 20140125_150238.jpg (56,8 KB, 23 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140126_094320.jpg (31,9 KB, 33 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140126_094402.jpg (56,5 KB, 32 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140126_111321.jpg (68,6 KB, 34 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140126_120037.jpg (51,8 KB, 42 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140126_180018.jpg (57,3 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 20140126_180026.jpg (43,6 KB, 25 załadowań)
Stary 2014-01-26, 19:09   #1315
Agatau88
Zakorzenienie

I teraz tak, nie jest zielono, mój K. mowi ze mam obsesje i ze grama zieleni nie ma. Ale jest chłodno, troszkę popielato. BUNNY pytanko jak to się będzie wymywalo i jednak lekki glon będzie co powinnam nakladac?
Mogę znowu to samo?
Stary 2014-01-26, 19:21   #1316
milka_m
Rozeznanie

Heloł jakie tutaj dzisiaj pustki.

Agatko, ładnie Ci wyszło

Wrzuciłam do albumu jedno zdjęcie w świetle dziennym, najlepiej oddaje kolor, włosy trochę potargane, bo w czasie jazdy robiłam i nie miałam szczotki

Bunny, jakbym teraz chciała jaśniej, to co powinnam zrobić?

Blog

milka_m jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 20:00   #1317
czekoladowoo
Zakorzenienie

Agatko ja tam nie widze żadnej zieleni Ładny kolorek.

Ja siedze z kolestonem na odrostach, tym razem 20 ml 12/61 + 10 ml 12/89
czekoladowoo jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 20:02   #1318
Agatau88
Zakorzenienie

Dziewczyny dzięki Mój K. mowi ze mam obsesje i nie ma zadnej zieleni ale ja tam swoje widzeglon czyha na mnie
Stary 2014-01-26, 20:09   #1319
Lavia15
Wtajemniczenie

Cytat:
cd zdjęć
Agatko włosy pięknie ci wyszły i jak równo farba ci złapała wszędzie- w szoku jestem a zieleni nie widać - pewnie sobie wkręcasz :P

usmialam sie bo dzisiaj bylam w CCC też i patrzylam nowa kolekcje i nic mi sie zbytnio nie podobalo po za torebkami i jedynie jedne botki mi i Tż-towi wpadły w oko :P Teraz wchodze na wizaż i widze że Ty doklanie je kupilas
treningi z Ewą Ch. i Mel B.
ZUMBOMANIACZKA
Lavia15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 20:31   #1320
Agatau88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lavia15 Pokaż wiadomość
Agatko włosy pięknie ci wyszły i jak równo farba ci złapała wszędzie- w szoku jestem a zieleni nie widać - pewnie sobie wkręcasz :P

usmialam sie bo dzisiaj bylam w CCC też i patrzylam nowa kolekcje i nic mi sie zbytnio nie podobalo po za torebkami i jedynie jedne botki mi i Tż-towi wpadły w oko :P Teraz wchodze na wizaż i widze że Ty doklanie je kupilas
Zlapalo równo ale glon czyhawylezie pewnie za kilka myca może po prostu takie naturalne blondy mają poblaski zgnilizny

Kochana ja do ccc rzadko zachodzę ale wlasnie te jedne jedyne buty mi się spodobaly i pokazałam Wam zdjecie
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Pielęgnacja włosów i fryzury

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości