Panny Młode 2015 cz.12 - Strona 105 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-26, 22:28   #3121
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Dot.: Panny Młode 2015 cz.12

raczej to drugie... ale w sumie z nia jest różnie, ona dużo pracuje i ogólnie mało kiedy ma czas żeby się odezwać, więc może być i tak, że ona właściwie nie zdaje sobie z tego wszystkiego sprawy co się stało i tak dalej.

MajsterkaANB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 22:29   #3122
n91adine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez princeseczka Pokaż wiadomość
jaki słodziak a dla siebie serio chcesz woalkę czy welon?
ja oglądałam się w welonie z firanki
Ja miałam okazję oglądać się w welonie jak go złapałam, w sierpniu tego roku.

Co do świadkowej - ja biorę moją przyjaciółkę od siedmiu lat, która od 4 jest moją współlokatorką. ^^
Marzą mi się jeszcze ze trzy druhenki i każda w identycznej sukience... naprawdę, marzy mi się.
n91adine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 22:29   #3123
okaro
Zadomowienie

kolezanka ma brata mlodszego o 18 lat:P
okaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 22:30   #3124
kzb1
Zakorzenienie

Dziewczyny co myślicie o takiej dekoracji stołów? Zauważyłam to u jednej z youtuberek i strasznie mi się spodobało Moja sala jest na tyle ładna, że nie trzeba jej dodatkowo dekorować, ale myślę, że to będzie ok.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg dekoracja czosnek.jpg (34,3 KB, 27 załadowań)
kzb1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 22:31   #3125
MajsterkaANB
Zakorzenienie

Ja z moją się znam i przyjaźnię od 16 lat

Stary 2014-01-26, 22:32   #3126
n91adine
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kzb1 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co myślicie o takiej dekoracji stołów? Zauważyłam to u jednej z youtuberek i strasznie mi się spodobało Moja sala jest na tyle ładna, że nie trzeba jej dodatkowo dekorować, ale myślę, że to będzie ok.
To od Niesi, nie? Mi się podoba
n91adine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 22:34   #3127
existence
Zakorzenienie

Cytat:
jaki słodziak a dla siebie serio chcesz woalkę czy welon?
ja oglądałam się w welonie z firanki
mnie osobiście wolny się nie podobają ale ja ogólnie chcę mieć stylizację na lata 60 więc woalka będzie lepiej pasowała
Cytat:
Napisane przez MajsterkaANB Pokaż wiadomość
Marwari w sensie świadkowa tak? a uważasz, że nadal mam się nie odzywać do niej? bo już zaczyna mnie to martwić i się zastanawiałam, czy może nie powinnam do niej zadzwonić albo napisać... sama nie wiem co robić, bo zależy mi na niej bardzo, nie chciałabym jej stracić bo znamy się całe życie, no ale jej zachowanie w tej chwili to jakaś masakra...
ja bym się odezwała bo pewnie jej głupio, ale jakoś tak niezobowiązująco. Zobaczysz jak zareaguje

Cytat:
Napisane przez kzb1 Pokaż wiadomość
jeśli tylko to jest stabilne i się nie wywali przy lekkim podmuchu powietrza to byłabym na tak
Stary 2014-01-26, 22:34   #3128
princeseczka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez n91adine Pokaż wiadomość

Co do świadkowej - ja biorę moją przyjaciółkę od siedmiu lat, która od 4 jest moją współlokatorką. ^^
Marzą mi się jeszcze ze trzy druhenki i każda w identycznej sukience... naprawdę, marzy mi się.
ja od welonów zawsze uciekałam :d

Pobraliśmy się
princeseczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 22:35   #3129
kzb1
Zakorzenienie

Cytat:
To od Niesi, nie? Mi się podoba
No, od Niesi Moja siostra na pytanie co myśli odpisała "nie"
kzb1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 22:36   #3130
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

Cytat:
Ja z moją się znam i przyjaźnię od 16 lat
to może się odezwij jednak?

[SIGPIC][/SIGPIC]
Marwari jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 22:42   #3131
MajsterkaANB
Zakorzenienie

dobra zwijam się spać

Stary 2014-01-26, 22:43   #3132
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

dobranoc

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2014-01-26, 22:43   #3133
Vivienne
... choć nie Westwood

Ja bardzo chciałam miec dwie druhny... ale z jedną z przyjaciólek urwal mi się kontakt, okazało się, że kilkanaście lat przyjaźni na nic, bo inne koleżanki ważniejsze. Przykre okropnie, szczególnie, że wiadomo, że każdy ma znajomych z różnych "źródeł", ale przecież można to pogodzić, ale widać nie każdy potrafi... i to drażliwy temat obecnie. Także zostałam z jedną.

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
i bonus ja w woalce próbnej którą zrobiłam z "wyszarpanego" kawałka tiulu na pompona i resztek białej wstążki ale i tak byłam nią kurna oczarowana no i moja arcy piękna fryzura spięta z tyłu jedną wsuwką
Mi się podoba

Ja mam włosy niepodatne na żadne fryzury, czuję, że z nimi będzie najwięcej problemu

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 22:43   #3134
tunia89
Zakorzenienie

Ja mojej świadkowej dzisiaj napisałam "po sesji robimy różyczki z krepiny" a ona "ok"
Aż mi się śmiać chciało bo ona z tych co nie lubi takich rzeczy :P

<3 33/40 <3

jestem zołzą i dobrze mi z tym
tunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 22:45   #3135
magda_mjt
Zakorzenienie

Cytat:

Mi tez sie zamarzyly dodatkowe druhny i tez przez sukienki ale sama nie wiem czy to juz za bardzo nie bedzie "hamerykanskie"...

Za jakies 3h wyjeżdżamy do Londka, mam jutro oglądanie 2 pokoi roznych i jednego mieszkania typu studio... Troche sie stresuje. Musimy stamtąd wrócić juz z zaklepanym miejscem na koniec lutego/ początek marca...

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2014-01-26, 22:55   #3136
existence
Zakorzenienie

ja dziś muszę siedzieć do północy bo mam zapisy na przedmiot dodatkowy...

kurde...bardzo fajny teledysk no taki nie jakiś wyjątkowy ale ogólnie fajny, spodobał mi się, ale ta muzyka....o matko...w drugiej połowie zbliżam się do ataku padaczki słuchowej zdecydowanie nie mój klimat.
Stary 2014-01-26, 22:59   #3137
princeseczka
Zakorzenienie

co do pierwszego tańca, to My chcemy "Białą suknię" Komarenki

Pobraliśmy się
Stary 2014-01-26, 23:09   #3138
Bziuma
Zadomowienie

Cytat:
Filip już nie jest maleństwem , w tym roku 15 sierpnia będzie miał 6 lat kawał chłopa
Fajny wiek chłopczyka i, że tak powiem macie już odchowane Może planujecie już drugie ?
Bziuma jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 23:16   #3139
princeseczka
Zakorzenienie

ex- jeśli masz fejsa to wrzucam Ci link do fryzur ślubnych mniej więcej w naszym typie klik

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

uciekam spać dobranoc

Pobraliśmy się
Stary 2014-01-26, 23:16   #3140
asiaczek87
Zakorzenienie

Dobry wieczór

1.08.2015

asiaczek87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 23:20   #3141
tunia89
Zakorzenienie

I ucichły

<3 33/40 <3

jestem zołzą i dobrze mi z tym
tunia89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 23:39   #3142
Bziuma
Zadomowienie

Cytat:
Marwari w sensie świadkowa tak? a uważasz, że nadal mam się nie odzywać do niej? bo już zaczyna mnie to martwić i się zastanawiałam, czy może nie powinnam do niej zadzwonić albo napisać... sama nie wiem co robić, bo zależy mi na niej bardzo, nie chciałabym jej stracić bo znamy się całe życie, no ale jej zachowanie w tej chwili to jakaś masakra...
MAjsterka ja tak miałam z moją najlepszą koleżanką z studiów z gr. Razem wszędzie się 3małyśmy, zdawałyśmy itp..Raz wyjechałyśmy z naszymi TŻ na Giewont w góry (był to październik). W tedy zgadałyśmy się, że ona mi załatwi podbite praktyki z iluś tam godzin, bo z większość miałam a to, że był ostatni rok i pisanie pracy licencjackiej, nie byłam wszystkiego pogodzić ( studia, praca , pisanie pracy licencjackiej, TŻ). Kiedy zbliżał się termin, gdzie miałam zamkniętą sesje ostatnią, napisaną i wydrukowaną prace licencjacką, podbity cały indeks, okazało się, że brakuje mi tylko dziennika praktyk i zaświadczenia o odbyciu praktyk (920 godzin). Zadzwoniłam do niej i ona mówi mi, że spokojnie mi załatwi (był to maj), abym się nie martwiła. JA nie mogłam czekać w nieskończoność. Ktoś jak mi dał słowo to oczekuje od niego tego. Nie byłam na nią zła, że mi tego nie załatwiła a, że tak późno mi o tym powiedziała, bo bym sama sobie wcześniej bez stresu i nerwów odrobiła te godziny.

Niestety sama sobie szybko zrobiłam (100 godzin) praktyki w fundacji, tyle godzin ile mi brakowało. Biegiem szybko do dziekanatu i czekałam na termin wyznaczenia obrony. Gdybym się spóźniła to pewnie bym się broniła w wrześniu a tak o w lipcu była obrona.Kilka tygodniu później okazało się, że po całej aferze której jej zrobiłam nie odzywałyśmy się. Ona zadzwoniła raz, że idzie sobie załatwiać czy mi ma też załatwić. A ja na to : Ale ja już mam zrobione wszystkie godziny praktyk . Była bardzo zdziwiona.

Właśnie ta koleżanka w tamtym roku wychodziła za mąż. Mimo, iż się pokłóciłyśmy sama do mnie wyciągnęła rękę i zadzwoniła pierwsza. Byłam na weselu i się bawiłam, fajnie było. Do tej pory mamy dobry kontakt.

Może u Ciebie Majsterka też tak będzie

---------- Dopisano o 23:34 ---------- Poprzedni post napisano o 23:28 ----------

Cytat:
co do pierwszego tańca, to My chcemy "Białą suknię" Komarenki
Mój TŻ chce Michael Bublé - "Feeling Good", ale cholerny ciężki utwór do tańczenia, może coś wykombinujemy Podoba mi się ten tekst piosenki.

Dziś mój TŻ mnie rozwalił : Kochanie ty się nie martw. JA zaproszenia sam zrobię ty mi troszkę pomożesz

WOW

---------- Dopisano o 23:39 ---------- Poprzedni post napisano o 23:34 ----------

Cytat:
ja dziś muszę siedzieć do północy bo mam zapisy na przedmiot dodatkowy...

kurde...bardzo fajny teledysk no taki nie jakiś wyjątkowy ale ogólnie fajny, spodobał mi się, ale ta muzyka....o matko...w drugiej połowie zbliżam się do ataku padaczki słuchowej zdecydowanie nie mój klimat.
Ex fajnie fajnie Ale w połowie zaczęła mnie głowa boleć

A wczoraj tak gadałam z mamą na temat kolorowych butów i sama stwierdziła, żebym sobie takie kupiła
Stary 2014-01-26, 23:43   #3143
viva91
na przekór do celu

Cytat:
z tym odchowaniem to akurat nie tak kolorowo, no ale zawsze coś mnie tylko najbardziej różnica wieku pomiędzy Fi a moim przyszłym dzieckiem trochę martwi :P
E no coś Ty. Właśnie wróciłam od chrześniaka TŻ-a, który jest 16 lat młodszy od swojej siostry i jest świetnie, mały ma dwie mamy

A mnie TŻ troszkę zdenerwował... Ogólnie juz jakis czas temu zdałam sobie sprawę, że nie ma sensu sobie dogryzać czy coś wypominać na jakichś spotkaniach z innymi. Przyznaję, początkowo tak robiłam, później się opanowałam. Dziś byliśmy u TŻ-a chrześniaka, przejęzyczyłam się opowiadając coś i już powiedziałam pierwszą sylabę poprawionej wersji tego przekręconego słowa, ale TŻ mnie ubiegł: "Jak Ty mówisz, a podobno humana skończyłaś" - przemilczałam. Potem szwagierka pyta się, czy mamy drukarkę. Ja mówię, że tak mam, na co TŻ: "No ale to Ty masz, a nie my, ja nie mam z niej żadnego pożytku". No dobra, to ja mam, a pozytek on też może mieć, jak tylko mnie poprosi o coś do wydrukowania. Ale musiał przerwać i wtrącić swoje trzy grosze...
Jak go tego oduczyć i wytłumaczyć?
Stary 2014-01-26, 23:51   #3144
Bziuma
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
E no coś Ty. Właśnie wróciłam od chrześniaka TŻ-a, który jest 16 lat młodszy od swojej siostry i jest świetnie, mały ma dwie mamy

A mnie TŻ troszkę zdenerwował... Ogólnie juz jakis czas temu zdałam sobie sprawę, że nie ma sensu sobie dogryzać czy coś wypominać na jakichś spotkaniach z innymi. Przyznaję, początkowo tak robiłam, później się opanowałam. Dziś byliśmy u TŻ-a chrześniaka, przejęzyczyłam się opowiadając coś i już powiedziałam pierwszą sylabę poprawionej wersji tego przekręconego słowa, ale TŻ mnie ubiegł: "Jak Ty mówisz, a podobno humana skończyłaś" - przemilczałam. Potem szwagierka pyta się, czy mamy drukarkę. Ja mówię, że tak mam, na co TŻ: "No ale to Ty masz, a nie my, ja nie mam z niej żadnego pożytku". No dobra, to ja mam, a pozytek on też może mieć, jak tylko mnie poprosi o coś do wydrukowania. Ale musiał przerwać i wtrącić swoje trzy grosze...
Jak go tego oduczyć i wytłumaczyć?
To jest takie al'a dogryzanie tylko w waszym przypadku bardzo nie miłe. Może coś go ugryzło ? Gorszy dzień itp...Pogadaj z nim, aby nie robił ci scen w obecności rodziny, bliskich, znajomych. Powiedz, że jest ci przykro, że tak jesteś traktowana przez niego. A jak dojdzie do podobnych scen niestety odpowiedz mu w gorszym stanie jak on do ciebie powiedział. Może ucichnie.
Stary 2014-01-26, 23:57   #3145
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez Bziuma Pokaż wiadomość
To jest takie al'a dogryzanie tylko w waszym przypadku bardzo nie miłe. Może coś go ugryzło ? Gorszy dzień itp...Pogadaj z nim, aby nie robił ci scen w obecności rodziny, bliskich, znajomych. Powiedz, że jest ci przykro, że tak jesteś traktowana przez niego. A jak dojdzie do podobnych scen niestety odpowiedz mu w gorszym stanie jak on do ciebie powiedział. Może ucichnie.
Już dziś mu tak odpowiedziałam i to ostro, za co teraz się wstydzę Ale wiecie, to tak jest, że po jakimś czasie od danej chwili wymyśla się idealną odzywkę, a tak na gorąco palnie się jakąś głupotę Napisałam do niego, zobaczymy co odpisze...
Stary 2014-01-27, 01:57   #3146
Samer
Rozeznanie

Witajcie dziewczyny

Ciężko mi było Was nadrobić przez weekend bo podczytywałam zazwyczaj wieczorami a raczej w nocy jak nie mogłam spać :P Staram się przeczytać wszystko żeby móc Was jakoś lepiej poznać I naprawę sprawia mi to radość kiedy mogę poczytać chociaż coś na temat ślub i wesela bo tak to też nie mam za bardzo z kim o tym pogadać (no chyba, że z mamą)

Moje dwie "przyjaciółki" (przyjaźnimy się od podstawówki) ostatnio mają pretensje że ciągle gadam o ślubie chociaż to one zaczynają temat pytając jak przygotowania. Ciągle mi tylko dogryzają w tym temacie. Jak był temat panieńskiego i powiedziałam co mniej więcej bym chciała a czego nie, to jedna na to "po co nam to mówisz? przecież sama będziesz za to płacić" a one tylko zorganizują po czym stwierdziły że ja to w ogóle nie będę mieć panieńskiego, wszystko oczywiście mówione niby żartem ale z wielkim przekąsem i mimo wszystko bardzo przykre Ale do świadkowania to pierwsze i między sobą tylko ustalają że będą losować która będzie świadkową. Już nawet ostatnio nie chce mi się z nimi spotykać, niby wcześniej nie zwracałam na to uwagi no ale ile można tego słuchać, więc jak na razie jestem bez świadkowej
Stary 2014-01-27, 07:43   #3147
Marwari
Zakorzenienie

GG do Marwari

dzień dobry

ja na razie też bez świadkowej...

[SIGPIC][/SIGPIC]
Stary 2014-01-27, 07:54   #3148
existence
Zakorzenienie

Cytat:
ex- jeśli masz fejsa to wrzucam Ci link do fryzur ślubnych mniej więcej w naszym typie klik

---------- Dopisano o 23:16 ---------- Poprzedni post napisano o 23:13 ----------

uciekam spać dobranoc
dzięki
Cytat:
Napisane przez Samer Pokaż wiadomość
Witajcie dziewczyny

Ciężko mi było Was nadrobić przez weekend bo podczytywałam zazwyczaj wieczorami a raczej w nocy jak nie mogłam spać :P Staram się przeczytać wszystko żeby móc Was jakoś lepiej poznać I naprawę sprawia mi to radość kiedy mogę poczytać chociaż coś na temat ślub i wesela bo tak to też nie mam za bardzo z kim o tym pogadać (no chyba, że z mamą)

Moje dwie "przyjaciółki" (przyjaźnimy się od podstawówki) ostatnio mają pretensje że ciągle gadam o ślubie chociaż to one zaczynają temat pytając jak przygotowania. Ciągle mi tylko dogryzają w tym temacie. Jak był temat panieńskiego i powiedziałam co mniej więcej bym chciała a czego nie, to jedna na to "po co nam to mówisz? przecież sama będziesz za to płacić" a one tylko zorganizują po czym stwierdziły że ja to w ogóle nie będę mieć panieńskiego, wszystko oczywiście mówione niby żartem ale z wielkim przekąsem i mimo wszystko bardzo przykre Ale do świadkowania to pierwsze i między sobą tylko ustalają że będą losować która będzie świadkową. Już nawet ostatnio nie chce mi się z nimi spotykać, niby wcześniej nie zwracałam na to uwagi no ale ile można tego słuchać, więc jak na razie jestem bez świadkowej
moje tak samo wszystko jest na żarty ale o czym im nie powiem, to się nabijają mówią mi, że na panieńskim załatwią mi tort z czarną pałą a ja nie chceeeee
Stary 2014-01-27, 08:05   #3149
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
mówią mi, że na panieńskim załatwią mi tort z czarną pałą a ja nie chceeeee
Czemuuuu? ja bym nie miała nic przeciwko.

Ja panieńskiego mieć nie będę miała, bo juz za mną

Ładną pałkę dostalam?

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1390806334174.jpg (34,5 KB, 22 załadowań)

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 08:07   #3150
magda_mjt
Zakorzenienie

Hej dziewczyny . Juz 6h jazdy za nami, za niecałe 2h bedziemy na miejscu . Biedny TZ po 12h pracy po 2h jazdy mi padł i dawaj mnie za kierownice . A ja tak nie lubie nocą jeździć, jeszcze deszcz padał . Teraz moja kolej na spanie, ale jest tak ruchliwie, ze ciagle czuwam...

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości