Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5 - Strona 82 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-26, 20:25   #2431
bebe97
Wtajemniczenie

Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
Niby tak, ale w praktyce - czemu synowe sie wkurzaja ze maz o wszystko pyta mamusie?
Mój mąż nie pyta, ale ja się postaram, żeby mój syn pytał
bebe97 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 20:31   #2432
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
Cześć mamuśki! Chciałam przywitac sie dzis w 8 miesiacu, a tu z listy na pierwszej stronie okazuje sie ze od tygodnia jestem w 8 miesiacu no trudno od wczoraj nie wychodze z lozka, jakies przeziebienie wzielo mnie na maksa a mielismy z tztem wybrac sie dzis na jakies dzieciowe zakupy i do smyka po stworkowy kombinezon w ogole dziwne rzeczy dzieja sie z moim mezczyzna jednego dnia skarze sie Wam, ze on w ogole sie nie interesuje wyprawka dla Malego a nastrpnego dnia oswiadcza mi ze jedziemy po brakujace rzeczy i koniecznie musimy wybrac kosmetyki.. Moj kochany! Czyzbys podczytywal nasz watek? gratuluue kolejnej spakowanej torby! A dla jeszcze niespakowanych: proponowalyscie polowe miesiaca, to moze niech bedzie czwartek 13lutego? Bo 14 to walentynki i wiecie.. a tak to czwartek, wiec wszystko zostaje w rodzinie
A co do plci na usg, u mnie na pewno bedzie chlopak, wypial swoje dwa klejnoty i lekarz zrobil im zdjecie jesli chcecie to.wstawie

Wyslane z telefonu
Gratuluję 8 miesiąca od tygodnia Uwielbiam liczbę 13. Dla mnie może być 13.02 na pakowanie torby
Szybkiej kuracji życzę

Cytat:
Napisane przez side85 Pokaż wiadomość

ja wczoraj usłyszałam od 6,5 latki ktora mnie namalowała : "dobrze że namalowałam cię taką grubą, bo ty masz duży brzuch"
urocza
Cytat:
Napisane przez kate1623 Pokaż wiadomość
Byliśmy z mężem dzisiaj w Smyku Outlecie i powiem Wam jakie tam są wyprzedaże kupiliśmy kombinezon dla Majci za 35zł, rękawiczki za 5zł i śliczny zestawik za 30zł ( zdjęcie w załączniku )
za zakupy

---------- Dopisano o 21:30 ---------- Poprzedni post napisano o 21:28 ----------

Cytat:
Napisane przez milenqa Pokaż wiadomość
wewillrockyou

kate1623 za zakupy

muszę zmykać bo właśnie teściowie dzwonili że za 20 minut będą mnie odwiedzić... a ja taka nieprzygotowana ale winko mam dla gości i jakieś czekoladki muszą wystarczyć

co sądzicie o takiej czapce ?
http://allegro.pl/czapka-zimowa-chus...913617295.html ?
słodka, ale mam nadzieję że zima się szybko skończy i mi się nie przyda

---------- Dopisano o 21:31 ---------- Poprzedni post napisano o 21:30 ----------

Cytat:
Napisane przez baja_86 Pokaż wiadomość
Naszą wizytacje wraz z kilkoma innymi parami rozpoczęliśmy od Izby Przyjęć, gdzie się stawimy do porodu, położna tłumaczyła, że tam założą nam dokumentacje, a potem przyjedzie ktoś po nas i zabierze na oddział. Zabrała nas do szatni, w której rozbiera się rodząca, u naszym szpitalu są 2 takie szatnie, inna do porodow rodzinnych, inna do tych na sali ogólnej. W szatni się ubieramy do porodu w koszulę szpitalną, wszystkie rzeczy łącznie z torbą zostawiamy w szafie, po porodzie mąż zabiera nasze rzeczy i przenosi juz na salę na położnictwie, także położna doradziła aby zabrać na porodówkę mniejszą torbę z piciem, aparatem, pomadką ochronną na usta, jakimś ręcznikiem dla odświeżenia. Poleca małe butelki z wodą z dziubkiem, aby wygodniej się piło. W tej szatni dają badają detektorem tętno dziecka, a potem zabierają na salę porodów rodzinnych. U nas sa niestety tylko 2 sale porodów rodzinnych, wiec może się zdarzyć, że będą obie zajęte wtedy jest kłopot, bo rodzić musimy na ogólnej, ale trzeba męża uszykować by był w pogotowiu bo gdy jakaś z tych sal się zwolni to przenosza pacjentkę nawet z 8 cm rozwarciem aby mogła urodzić z mężem.
Jedna z tych sal jest mega wypasiona, składa się z 2 części- w jednej jest łóżko do porodu, wszystkie aparatury, biurko położnej i kanapa, w drugiej części wanna, prysznic, toaleta, worki, piłki, drabinki i inne cuda wianki pomocne w I fazie porodu. Położna mówiła, że najpierw mamy badanie na łóżku, podpinaja nas pod ktg na godzinę, a potem przez jakąś godzinę aktywnie rodzimy korzystając z tych wszystkich piłek itd. Dla przykładu siedziałam na piłce, a ona pokazywała jak można z niej korzystać. Mówiła co ma mąż robić, jak pomagać w tym aktywnym rodzeniu. Miałam takie momenty, że myślałam, że się popłaczę- ona tak pięknie mówiła, że mamy być pozytywnie nastawione, że wszystko się kiedyś kończy tzn ten ból i że niedługo pojawi się nasze dziecko, do mężów mówiła, żeby nie pytali, czy nas boli, czy teraz bardziej, czy może mniej, żeby w ogóle ten temat omijać, po skurczach zagadywać na różne inne tematy, spróbować zrelaksować żonę, wspierać ją mówiąc "kochanie, dasz radę, jesteś wspaniała etc" jak to usłyszałam to łzy mi w oczach stanęły. uświadomiłam sobie, że to już tak blisko, że nie ma odwrotu,wszystko się stało takie realne.
Z dobrych rad położnej- ćwiczyć oddychanie przeponą, pewnie te które chodzą na SR to wiedza, ja jednak nie chodzę i tylko o tym słyszałam, tak wiec zaleca trenować, bo dzięki takiemu oddychaniu dostarczamy dziecku więcej tlenu niż przy zwykłym oddychaniu. Tym co nie wiedzą jak oddychać przeponą zaleciła by popatrzeć na męża bez koszuli, bo faceci oddychają przepona-unosi im się wtedy brzuch, a kobiety oddychają często tak, że podnoszą się im piersi. W łóżku się więc wzięłam za trenowanie i się okazało, że ja cały czas oddycham przeponą i nawet nie wiedziałam, że to potrafię.
Po zwiedzeniu wszystkich sal, także tych ogólnych porodowych, gdzie rodzić mogą równocześnie 3 kobiety poszliśmy na sale na których jesteśmy już z dzieckiem. Głównie są to sale 2 os., kilka jest 1 os. Każda sala ma kacik malucha z wanienką, w której kąpie się dziecko, jest tez przewijak, no i to łóżeczko plastikowe. Zmarwiłam się jedynie tym, że na dyżurze są tylko 4 połone, jedna do 2 sal porodów rodzinnych, 2 do sali ogólnej i CC i jedna na położnictwie do pomocy świeżoupieczonych mam. I czasem słyszałam opinie dziewczyn, które tam rodzily, że opieka poporodowa pozostawia wiele do zyczenia, w sumie nie ma się co dziwić, skoro jedna położna musi oblecieć cały oddział. także tu może być troche trudno, bo położna nie będzie na każde nasze zawołanie, ale mam nadzieję, że jednak nie będzie tak źle.
Pokazała też tatusiom, gdzie przyjdą po nas na wyjście, gdzie zostawią rzeczy i fotelik. I dobrze, że to powiedziała, bo ja bym juz mężowi ubranka kazała przywieźć dzień wczesniej, żeby na sali się ubrać, a tu trzeba to zrobić w innej sali.
No to chyba tyle i tak mocno się rozpisałam Dodam jeszcze, że z wrażenia zasnąć nie mogłam, bo musiałam to wszystko sobie w głowie poukładać jeszcze raz Nie żałuje, że pojechaliśmy oglądać porodówkę, nie przestraszyłam się absolutnie, nawet się ciesze, bo jestem świadoma co się będzie dziac po kolei.
Dzięki za relację Fajna ta porodówka

Impossible is nothing

I ślubuję Ci... Szczęśliwa żona od 9.11.2013r.

I kocham Cię ponad wszystko... Szczęśliwa mama od 06.04.2014r.

Sławcio
agunia4ever jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 20:48   #2433
thidien
Rozeznanie

cały dzień biłam się z myślami co robić - czy przenosić rzeczy do dużego pokoju, czy prać, czy zrobić sobie dzień lenia, skoro mąż caaaaaaaaaaaaaaaaaałą niedzielę w pracy i... i leniuchowałam :P
a teraz, o 21:40, wstawiłam głupia pranie :P
tak więc sezon pranka w dzieciowym uważam za otwarty wrzuciłam pościel i ochraniacz - jutro pójdzie rożek, niezbędnik na łóżeczko i kocyki, pojutrze pieluchy i prześcieradła
będę pakować do próżniowych worków i będzie z głowy

bo kto to za mnie zrobi :P jak nie ja :P
i jak nie teraz, póki jeszcze starcza sił :P

przydałaby się jakaś promocja na proszki dzieciowe w jakimś supermarkecie.... mam tylko jedną małą lovelę..

---------- Dopisano o 21:48 ---------- Poprzedni post napisano o 21:45 ----------

Cytat:
Napisane przez teQiba Pokaż wiadomość
bo u lekarza pokazuje 2 kg wiecej
no patrz, u mojego też 2kg różnicy (wolę domową zawsze milej wygląda +12 niż +14 )
mam patent od poprzedniej wizyty... jak mu podaję, to podaję 1kg mniej :P:P:P

w ogóle to... licząc od OM zostały mi od dzisiaj równo 2 miesiące *zgrzyta zębami*i będzie z każdym dniem zgrzytać coraz bardziej* (ale ja i tak powtarzam Młodemu - bo cały czas twierdzę, że to będzie Młody - że ma siedzieć spokojnie do 1 kwietnia :P pasuje mi data z pierwszego USG :P)
II kreski 1.12.2015

Edytowane przez thidien
Czas edycji: 2014-01-26 o 20:52
thidien jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 20:49   #2434
mona1
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez milenqa Pokaż wiadomość

Cytat:

Czy ktoś może oglądał fotelik Besafe izi go ?? W internecie prawie nie ma opini bo jest nowy a w rankingach zajmuje czołowe miejsce w testach zderzeniowych, na dodatek cena jest zaskakująca bo 430zł a wyprzedza maxi cosy, cybexa i inne ?? Jak obserwuję na świecie jest popularny, a u nas chyba mało znany...
oglądałam i nawet kupiliśmy z oczywistych względów na razie nie mogę powiedzieć jak się sprawuje, ale jak dla mnie rewelacyjnie wygląda ale przede wszystkim właśnie te wysokie noty w rankingach bezpieczeństwa zadecydowały, że go wybraliśmy

Cytat:
Napisane przez filupka Pokaż wiadomość
Też boje się kupić stanik przez internet. Poza tym boje się kupić przed porodem. Dostałam jeden od bratowej (nie nowy), mam kilka sportowych wiec na pierwszy okres po porodzie mam a potem jak juz mi się wielkość biustu unormuje to kupię sobie nowy. Na początku chciałam Triumpha, znajoma polecala ale ostatnio byłam w h&m i maja takie co mi się bardzo spodobały no i cena też super
ostatnio na str internetowej h&m oglądałam właśnie te staniki i bardzo mi się spodobały, w c&a też mają fajne, w moim niestety nie ma...
Stary 2014-01-26, 20:58   #2435
uparta8210
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez amelka2006
Ja liczę od wagi sprzed ciąży. I wychodzi mi +2,1 kg
mogłabyś troszeczkę skłamać i sobie dodać, abym się nie dołowała. Ja na ostatniej wizycie byłam 8 kg do przodu. teraz to pewnie z 10 a gdzie tam do 38 tygodnia

czytałam ostatnio opisy porodów, no i mi się śniło ostatnio że rodziłam, co za sen. Obudziłam się przerażona, zdyszana i nie wiedziałam co się dzieje, gdzie moje dziecko jak je przecież już urodziłam!!! a po chwili mała sprowadziła mnie kopniakami na ziemię

thidien ja też chyba zakupię niedługo lovelę i zacznę przegląd ciuszków

Szczęścia moje dwa plus Mąż
uparta8210 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 21:02   #2436
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:
Czy ktoś może oglądał fotelik Besafe izi go ?? W internecie prawie nie ma opini bo jest nowy a w rankingach zajmuje czołowe miejsce w testach zderzeniowych, na dodatek cena jest zaskakująca bo 430zł a wyprzedza maxi cosy, cybexa i inne ?? Jak obserwuję na świecie jest popularny, a u nas chyba mało znany...
oooo...muszę się mu przyjrzeć

Cytat:
Napisane przez wewillrockyou Pokaż wiadomość
http://allegro.pl/show_item.php?item=3872310441

gdyby któraś jeszcze nie miała kocyka
megahipersuperekstra promouszyn!
ja chyba zamówię
czekam na TŻ i kupimy z 3

Cytat:

Wy myślicie juz o ciuchach i torebkach dla siebie a ja patrzę na diety i ćwiczenia żeby szybko wrócić do figury a nie toczyć się latem jak wal

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja już ustaliłam z TŻ że po połogu jak on będzie wracał po pracy to będzie przejmował młodego a ja na basen bądź aerobik. No i myślę o masażach Ogarniemy się dziewczyny

Cytat:
Napisane przez virginia Pokaż wiadomość
Dziewczyny lepszy laktator reczny czy elektryczny?
ja uważam że elektryczny fakt że na pewno droższy

Impossible is nothing

Sławcio
Stary 2014-01-26, 21:02   #2437
teQiba
Moderator

Cytat:
Napisane przez thidien Pokaż wiadomość
no patrz, u mojego też 2kg różnicy (wolę domową zawsze milej wygląda +12 niż +14 )
mam patent od poprzedniej wizyty... jak mu podaję, to podaję 1kg mniej :P:P:P
Ja podaje tak jak waga pokazuje u niego, ale dla wlasnych celow wiem ze to jest o 2 kg mniej - skoro cale zycie waze sie na domowej to nie bede sobie swiatopogladu psuc

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-26, 21:11   #2438
Lewek
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez amelka2006 Pokaż wiadomość
Ja liczę od wagi sprzed ciąży. I wychodzi mi +2,1 kg
ile?? Kobieto, nie dobijaj mnie, ja mam 14 na plusie a jestem dopiero w 29 tygodniu. Dziewczyny, kto da więcej?
Lewek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 21:23   #2439
nadzwyczajna
Rozeznanie

Ja w chwili obecnej jestem ok. 8-9 kg na plusie i ten wynik utrzymuje się już kilka tygodni z racji diety cukrzycowej. I to mi pasuje. I tak jestem wielka...

Ważę się na wadze domowej rano przed wizytą i podaję lekarzowi. Na wadze u diabetologa mam 2 kg więcej. Ale że od początku ważę się na swojej to jest ona dla mnie wiarygodniejsza.
Zresztą u diabetologa ważę się po jedzeniu i do tego w ubraniu więc to też ma wpływ na to ile pokazuje.
nadzwyczajna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 21:24   #2440
bebe97
Wtajemniczenie

Wiecie że w tvp1 leci kwiat Pustyni?
Stary 2014-01-26, 21:27   #2441
asienka213
Wtajemniczenie

jak to milo przyjsc i nie miec tysiaca stron do nadrobienia

kate sliczny komplecik czemu go nie bylo jak ja bylam

ja juz nie wiem ile przytylam- moze to i lepiej moze jutro sie skusze na poranne doznanie szoku

Laktator jak dla mnie to elektryczny lepszy ze wzgledu lenistwa widzialam tez ladna czapeczke

Za to na genitaliowych zdjeciach nic nie widzialam

asienka213 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-26, 21:41   #2442
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nadzwyczajna Pokaż wiadomość
Ja w chwili obecnej jestem ok. 8-9 kg na plusie i ten wynik utrzymuje się już kilka tygodni z racji diety cukrzycowej. I to mi pasuje. I tak jestem wielka...

Ważę się na wadze domowej rano przed wizytą i podaję lekarzowi. Na wadze u diabetologa mam 2 kg więcej. Ale że od początku ważę się na swojej to jest ona dla mnie wiarygodniejsza.
Zresztą u diabetologa ważę się po jedzeniu i do tego w ubraniu więc to też ma wpływ na to ile pokazuje.
No w sumie racja. Ja tez waże się u gina w cięzkich zimowych kozakach i ubraniu. To ile sobie odjąć? 1,5 czy ze 2? +10 brzmi lepiej niż 12
Stary 2014-01-26, 21:52   #2443
martyna141
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bebe97 Pokaż wiadomość
No w sumie racja. Ja tez waże się u gina w cięzkich zimowych kozakach i ubraniu. To ile sobie odjąć? 1,5 czy ze 2? +10 brzmi lepiej niż 12
oooo.. widzisz ja tez sie u niego waze w kozakach i ubraniu i jak narazie jestem +9kg

Kwiat Pustyni jak dla mnie książka lepsza niż film
a 'Bez mojej zgody' książka nazywa się tak samo jak film? I jeśli można autora przy okazji
Stary 2014-01-26, 21:55   #2444
filupka
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez agunia4ever Pokaż wiadomość

Ja już ustaliłam z TŻ że po połogu jak on będzie wracał po pracy to będzie przejmował młodego a ja na basen bądź aerobik. No i myślę o masażach Ogarniemy się dziewczyny

Oj ja to samo. Znowu zapisze się na siłownię a oprócz tego bieganie i skakanka. Nigdy jeszcze nie czułam się tak źle w swojej skórze jak obecnie. Ale co tam, damy radę musimy :thumbup:

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 22:12   #2445
elunka88
Zakorzenienie

GG do elunka88

Cytat:
Mój mąż nie pyta, ale ja się postaram, żeby mój syn pytał
Lubię Cię, ale za teściową bym Cie nie chciała

Cytat:
Wiecie że w tvp1 leci kwiat Pustyni?
O czym to?

Cytat:
Napisane przez asienka213 Pokaż wiadomość

ja juz nie wiem ile przytylam- moze to i lepiej
Odpowiednio do wieku ciąży

Obudził mnie trzepot skrzydeł
Wyjrzałam przez okno
Na parapecie zostało
Białe piórko -
Pamiątka po Tobie
Mój Aniołku

01.12.2012 [*]
elunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-26, 22:35   #2446
bebe97
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez martyna141 Pokaż wiadomość
Kwiat Pustyni jak dla mnie książka lepsza niż film
a 'Bez mojej zgody' książka nazywa się tak samo jak film? I jeśli można autora przy okazji
Jodie Picoult

Cytat:
Napisane przez elunka88 Pokaż wiadomość
Lubię Cię, ale za teściową bym Cie nie chciała

O czym to?
Jestem przyszłą zmorą synowej

Nie znasz Waris Dirie? Somalijska modelka opowiada o procederze okaleczania, obrzezania dziewczynek bo każda kobieta która ma wargi sromowe i łechtaczkę uważana jest za nieczystą Wywiady z nią i książkę czytałam, ale film obejrzałam dzisiaj po raz pierwszy. I oczywiście się poryczałam
Stary 2014-01-26, 23:22   #2447
mariolasl
Zakorzenienie

Bede miala troche wiecej czasu, bo przeziebilam sie, wiec nie moge odwiedzac Marco. Mysle, ze pomiedzy odciaganiem mleka uda mi sie wbic znowu w watek

Nie martwcie sie tak o kilogramy, ja po niecalych trzech tygodniach wrocilam do wagi sprzed ciazy. Przytylam w sumie 6 kg.
Stary 2014-01-26, 23:40   #2448
Edzia400
Zakorzenienie

Cytat:
Jodie Picoult

Jestem przyszłą zmorą synowej

Nie znasz Waris Dirie? Somalijska modelka opowiada o procederze okaleczania, obrzezania dziewczynek bo każda kobieta która ma wargi sromowe i łechtaczkę uważana jest za nieczystą Wywiady z nią i książkę czytałam, ale film obejrzałam dzisiaj po raz pierwszy. I oczywiście się poryczałam
ksiazke czytałam ryczalam , na fim nie mam odwagi tymbardziej ze na tvn style leciała reklama o obrzezaniu dziewczynek i sceny drastyczne poryczałam sie jak głupia , załuje ze to widziałam nie wiem jak tak mozna

---------- Dopisano o 00:40 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ----------

Cytat:
Napisane przez mariolasl Pokaż wiadomość

Bede miala troche wiecej czasu, bo przeziebilam sie, wiec nie moge odwiedzac Marco. Mysle, ze pomiedzy odciaganiem mleka uda mi sie wbic znowu w watek

Nie martwcie sie tak o kilogramy, ja po niecalych trzech tygodniach wrocilam do wagi sprzed ciazy. Przytylam w sumie 6 kg.
kuruj sie kochana jak sie czujesz po porodzie ... no i jak Antoś

http://www.zapytajpolozna.pl/compone....php?sid=69629- JULECZKA 14 marzec 2014
Edzia400 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 00:40   #2449
mariolasl
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Edzia400 Pokaż wiadomość
kuruj sie kochana jak sie czujesz po porodzie ... no i jak Antoś
czuje sie bardzo dobrze
doszlam do siebie szybciej niz ostatnio, no ale mialam podwojna motywacje w osobach o imieniach Antonio i Marco
szybko sie zebralam do wstawania, chodzenia i generalnie dobrze, bo juz na czwarta dobe po cc obywalam sie bez przeciwbolowych

Antonio juz dobrze, cierpial bardzo przez pierwsze 2-3 tygodnie, widocznie moj pobyt w szpitalu byl dla niego trauma, ale teraz juz ok

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-27, 03:05   #2450
amelka2006
Raczkowanie

Cytat:
a co to znaczy 2,1 bo chyba nie podajesz 100 gram?

a ja mam +12 i jestem kurna z siebie dumna
Dokładnie podaje wg mojej wagi 2100 gram na plusie

amelka2006 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 06:37   #2451
Enia_
Zadomowienie

Cytat:

taka waga chyba nie jest najlepsza,Twój gin nic na to nie mówi ?
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 06:53   #2452
filupka
Rozeznanie

Enia moja znajoma ma trójkę dzieci i w każdej ciąży chudla po 10 kg. A po ciąży wracała do normalnej wagi sprzed ciąży. Więc chyba niektórzy tak po prostu mają. Ja nie wiem bo ja tyje z powietrza:banghead:

http://www.suwaczki.com/tickers/j5rbj44jqkxnhzqe.png
filupka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 06:57   #2453
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Oj ja to samo. Znowu zapisze się na siłownię a oprócz tego bieganie i skakanka. Nigdy jeszcze nie czułam się tak źle w swojej skórze jak obecnie. Ale co tam, damy radę musimy :thumbup:

Mam to samo. Niby wszystko wiem i rozumiem ale jak widzę od tygodnia 9 z przodu chce mi się płakać

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 07:15   #2454
Enia_
Zadomowienie

Cytat:
Enia moja znajoma ma trójkę dzieci i w każdej ciąży chudla po 10 kg. A po ciąży wracała do normalnej wagi sprzed ciąży. Więc chyba niektórzy tak po prostu mają. Ja nie wiem bo ja tyje z powietrza:banghead:

to tak się da ?
ja jem i tyje ,wiec nie rozumiem jak mozna sie normalnie odzywiac i chudnac?przybierać tak mało ?

wiem ze czesto osoby z nadwagą bardzo mało tyją bo dzieciak zabiera od mamusi kg

w pierwszej ciąży przytyłam 20 kg
ciekawe do ilu teraz dobije
http://www.suwaczki.com/tickers/ex2b8iikt8hcg0od.png
09.09.2009
Enia_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 07:17   #2455
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cytat:

Cytat:
Napisane przez martyna141 Pokaż wiadomość
oooo.. widzisz ja tez sie u niego waze w kozakach i ubraniu i jak narazie jestem +9kg
Ja bym odjęła conajmniej 2 kg bo te ciuchy naprawde ważą.
Zreszta podczas samego porodu sie zrzuca większą cześć tej wagi.
Siostra mojego TZta przytyla 32 kg, to jest dopiero zmartwienie..Ale wszystko pieknie spadlo i jest szczuplutka.
Ja licze ze ciążą mi ustawi hormony w normie i dzieki temu nadwaga pójdzie precz.

Sent from my GT-I9105P using Wizaz Forum mobile app
Stary 2014-01-27, 07:23   #2456
agunia4ever
Zadomowienie

Cytat:

Ale Ci zazdroszczę. Ja przytyłam już jakieś 10 kg a to dopiero 31 tc więc pewnie minimum jeszcze z 4 kg mi dojdzie

---------- Dopisano o 08:23 ---------- Poprzedni post napisano o 08:21 ----------

mariolasl witaj to kuruj się bidulko i odpocznij sobie troszkę Powiem Ci, że dzielna z Ciebie babka

Impossible is nothing

Sławcio
Stary 2014-01-27, 07:46   #2457
kate1623
Zadomowienie

Witam się z poczekalni do gina.
Ja w 38 tc mam +15kg
Położna powiedziała że czas zacząć rodzic bo mam złe wyniki badań. Zmartwilam sie nimi trochę :-( ciekawe co zaraz powie mój gin

Wysłane z mojego GT-I8190

Maja

Czytam
kate1623 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 08:04   #2458
nadzwyczajna
Rozeznanie

Cytat:
Ja w 38 tc mam +15kg
Położna powiedziała że czas zacząć rodzic bo mam złe wyniki badań. Zmartwilam sie nimi trochę :-( ciekawe co zaraz powie mój gin

No, 38 tc to już ciąża donoszona. Ródź śmiało
Mam nadzieję, że wszystko będzie dobrze, a wyniki może nie są takie straszne.
Ja mam dziś początek 33 tygodnia i naprawdę czuję, że nie mam już sił.
Stary 2014-01-27, 08:06   #2459
magduś2
Wtajemniczenie

GG do magduś2

Cytat:
Ja w 38 tc mam +15kg

trzymamy za Was kciuki!

21.04.2012

18.03.2014 Agatka
magduś2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 08:13   #2460
Ela87
Zakorzenienie

Dzień Dobry
Znowu przespałam całą noc bez sikania

Co do książek, to mama mi wczoraj dała książkę pt "Diabelskie nasienie. Zakonnice zmieniły nasze życie w piekło"
Frances Reilly
Przeczytałam wczoraj ponad połowę, dzisiaj ją skończę, ale po tej książce nie chce już czytać takich na autentycznych wydarzeniach Muszę jakieś komedie poczytać po tym
Takie książki są fajne, ale po nich trzeba psychicznie odpocząć. Przynajmniej ja tak mam...

Cytat:
Napisane przez Lewek Pokaż wiadomość
iDziewczyny, kto da więcej?
plus 20 kg nikt nie da wiecej

Cytat:
Ja w 38 tc mam +15kg

no to jedź już rodzić...

Ela87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości