![]() |
#2371 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie Marzec/Kwiecień 2014 cz. 5
hej
![]() a mi sie nic nie snilo ![]() cayenne ![]() baja fajnie, ze jestes zadowolona z wycieczki i masz takie pozytywne odczucia ![]() My dopiero o 11 wyszlismy z lozka ![]() dzis jedziemy ze szwagrem i jego rodzinka na sanki ![]() ![]()
![]() |
#2372 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
o jaki fajny opis ![]() ![]() Cytat:
![]() zawsze jak tam służbowo dzwoniłam zdawało mi się że dzwonię po panienkę z agencji ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2373 |
Raczkowanie
|
hej dziewczynki
![]() dopiero co odespałam , bo musiałam dzisiaj tż do pracy zawieźć bo ma samochód u mechanika a po pracy idzie na jakieś piwko z okazji ślubu kolegi z pracy 40km w jedną stronę i niestety pobudka była o 4 rano,, żeby na 5:30 zdążyć ... a tu śniegu mnóstwo i zimno... no jechało się nieciekawie, ale za to jak wróciłam to tak dobrze mi się spało ![]() nivka ![]() baja_86 aż miło się czytało taki opis porodówki ![]() co do płci... to ja ostatnio pisałam o zamianach, i z ciekawości sprawdziłam u mnie w opisie usg wszystkich... i nigdzie nie ma nic napisane cayenneOna trzeba opić soczkiem nową bryke ![]() asialll okropny sen ![]() wczoraj rozmawiałam z koleżanką i polecała mi książkę tracy hogg zaklinaczka dzieci, ona ze swoją 2ga córeczką ją stosuje i chwali- słyszał ktoś o niej??? |
![]() ![]() |
![]() |
#2374 |
Zadomowienie
|
Side mój pobyt w szpitalu to jedne wielkie obżarstwo :P
Wysłane z telefonu... |
![]() ![]() |
![]() |
#2375 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() A z Tracy Hogg nie lubimy się od czasów niemowlęctwa Marcela ![]() Baja to oswoiłaś się z porodówką, możesz spokojnie iść rodzić ![]() U nas w salach są po 3 mamy max, przewijak z taką duża umywalką do kąpania dzieci i osobna umywalka z lustrem dla mam. Niestety nie ma łazienek przy salach tylko na korytarzu, co jest dużym minusem. Sala do porodów rodzinnych Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2014-02-07 o 15:51 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2376 |
Rozeznanie
|
Cześć, wczoraj normalnie nie miałam kiedy zajrzeć
![]() Od rana wczoraj kocioł. Auto nie chciało odpalić, TŻ kombinował a ja chcąc nie chcąc musiałam iść pieszo do miasta. Ale moja mama wpadła na genialny pomysł i podjechałyśmy w jedną stronę busem ![]() Zimno było niesamowicie, ale nawet stwierdziłyśmy, że i mnie i małemu przyda się trochę spaceru i świeżego powietrza. Kupiłam biustonosz do karmienia ![]() Moj TŻ powiedział, że to jest namiot z tropikiem ![]() Jeszcze chcę kupić cały z usztywnianymi miseczkami. Nie lubię miękkich staników, no ale ten jeden niech będzie. Moja mama już ma zakaz kupowania ciuszków, ale normalnie mi uciekła do lumpka i oczywiście wyszła z: - nowym kompletem czapka zimowa uszatka plus rękawiczki kratka czerwona + miś - kombinezon sztruksowy biały - kombinezon duży niebieski ( na następną zimę ![]() Także moje dziecko jednak nie wyjdzie ze szpitala w różowym kombinezonie, tylko w białym. Ach ta babcia ![]() Auto TŻ uruchomił koło południa. Zaraz pojechaliśmy do Obi po farbę. Będzie malował w przyszłym tygodniu. I zamówić meble (nowy narożnik dla nas i komodę na rzeczy małego ) i po resztę zakupów. Wróciliśmy, szybka kolacja i pojechaliśmy do kina. Byliśmy na "Pod mocnym aniołem" z Więckiewiczem. Mocny film o alkoholizmie. Szok. Jak wyszliśmy z kina spytałam TŻ jak odbiera film - Wiesz, to jest tak mocny film, że nawet frugo odechciało mi się pić (które mieliśmy ze sobą) ![]() No i na koniec. SPAKOWAŁAM torbę do szpitala. W zasadzie będą dwie. Jedna moja i jedna małego. Moja: - podkłady duże seni op. szt.5 - podkłady małe canpol 2 op. po 10 szt - podpaski always na noc 1 op. - majtki poporodowe 3 op po 2 szt. - chusteczki do hig. intymnej lactacyd - mydło naturalne i mydło powszechne firmy barwa - wkładki laktacyjne szt. 10 - 2 ręczniki ciemne (mały i duży) - ręczniki papierowe - papier toaletowy - ocenisept - tantum rosa - biustonosz do karmienia - kapcie - 2 koszule do karmienia - 2 pary skarpetek - woda mineralna 330 ml szt 4 - kubek i sztućce - herbatka dla mam karmiących - klapki pod prysznic Dorzucę jeszcze potem ładowarkę, kosmetyki typu: szampon i żel pod prysznic, szczotkę do zębów i pastę, szczotkę do włosów, pomadkę i wyniki badań i resztę ważnych rzeczy. Torba dla małego będzie dopakowana na końcu, bo zależy gdzie będę rodzić u siebie czy w Matce Polce. Ale na razie mam: - pieluchy pampers new baby paczka 43 sz. - chusteczki nawilżane bambino - krem pielęgnacyjny bambino - pieluszka flanelowa - 2 pieluszki tetrowe - czapeczka - niedrapki - skarpetki W moim szpitalu to wszystko. Ubranka daje szpital. |
![]() ![]() |
![]() |
#2377 |
Wtajemniczenie
|
Mój Marcel poszedł sam na sanki. Co prawda widok z okna w kuchni mam centralnie na tą zjeżdżalnię, ale kwoka we mnie się zamartwia. Jest już taki duży, że wychodzi sam, niedługo nie będzie chciał mnie trzymać za rękę ani dawać buziaka na odchodne w p-kolu
![]() Beautiful Lie wychodzisz dzisiaj? Edytowane przez bebe97 Czas edycji: 2014-01-26 o 12:28 |
![]() ![]() |
![]() |
#2378 | |||
Zakorzenienie
|
Dzięki dziewczyny, naprawdę fajna sprawa przeżyc taką próbę generalną
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
W sumie chyba nie chciałabym być sama z maluszkiem w sali 1 os., wolałabym mieć lokatorkę, zawsze to łatwiej sobie pomóc, zostawić na chwilę dziecko i iść spokojnie się umyć, no i pogadać jak nie ma męża obok. Osobna sala to fajna tylko dlatego, że odwiedziny nikogo krępować nie będą, no i można swobodnie karmić czy wietrzyć krocze ![]() Cytat:
![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2379 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Będziesz miała córeczkę, to będziesz ją całować i miłość wylewać na nią jak Marcel Ci nie pozwoli, ale to pewnie przy innych w domu na pewno będzie okazywał miłość jak nikt inny nie będzie widział ![]()
![]() |
#2380 |
Zadomowienie
|
No ja troche dygam z tym samochodem, bo jestem w trakcie (w chwili obecnej pauza) robienia prawa kazdy, a kupilismy wielkoluda, bo vw sharana
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:08 ---------- A w ogóle normalna nie jestem, wszystko mnie boli, brzuch się stawia na maksa, spojenie nap..., a my przestawiamy meble w pokoju. Tz kazał mi tylko dyrygowac, ale przecież ja wszystko zrobię lepiej ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
#2381 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2382 |
Rozeznanie
|
Cześć mamuśki! Chciałam przywitac sie dzis w 8 miesiacu, a tu z listy na pierwszej stronie okazuje sie ze od tygodnia jestem w 8 miesiacu
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() A co do plci na usg, u mnie na pewno bedzie chlopak, wypial swoje dwa klejnoty i lekarz zrobil im zdjecie ![]() ![]() Wyslane z telefonu |
![]() ![]() |
![]() |
#2383 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() daj link do tych sterylizatorów, to zobacze czy chcę ![]() Super, że mogłaś iść i zobaczyć, co i jak ![]() Położna też bardzo miła, konkretnie Wam powiedziała co i jak. Zazdroszczę nieśmiało -wiesz, gdzie się przebrać, gdzie się udać, sale 2 osobowe też na pewno fajniejsze niz 6cio czy 8mio ![]() Cytat:
Mnie też sie śnią takie głupoty, że szkoda gadać. A co Ci zrobiła? Bo chciałam kupić Język niemowląt i się waham ![]() Cytat:
![]() Dzień dobry! Znowu nie mogłam spac pół nocy.... jak wstałam na siku o 5.30, tak usnełam po 7. Zaraz idę nadrobić ![]() ![]()
![]() |
#2385 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Może faktycznie tż podczytuje ![]() Cytat:
![]() ![]() Położyłam się o 23, a dopiero o 7 wstałam siku ![]()
![]() |
#2386 | |
Moderator
|
Cytat:
![]() Dokladnie to samo chcialam napisac ![]() Co do klejnotow to ja nie jestem przekonana, bo przeciez klejnoty na sam koniec ciazy schodza na dol, a tak jest tylko pusty worek na jajka ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2387 | |
Zadomowienie
|
He, serio? A czemu, że tak z glupia spytam?
![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. ---------- Dopisano o 15:06 ---------- Poprzedni post napisano o 15:05 ---------- Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2388 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Kuruj się ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2389 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja dostałam na gwiazdkę od bratowej "Pierwszy rok życia dziecka". Czytam ale pewne rzeczy pewnie i tak będę robić po swojemu. Pewnie wszystko i tak zależy od dziecka. U mnie na usg bylo widac wyraznie moszne i siusiaczka. Sterczal sobie do gory jak mala antenka ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. Edytowane przez nadzwyczajna Czas edycji: 2014-01-26 o 14:28 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2390 | |||
Zakorzenienie
|
Będzie sie działo
![]() Cytat:
![]() Nadrobię w tym tygodniu. Jutro TŻ wraca, on mi nie pozwoli siedzieć na wizażu do północy, to będę chodzić spać o 21 ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2391 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() ja wczoraj usłyszałam od 6,5 latki ktora mnie namalowała : "dobrze że namalowałam cię taką grubą, bo ty masz duży brzuch" ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2392 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2393 | |||
Zakorzenienie
|
wewillrockyou ja tez chce zobaczyć jajka
![]() Powiedział mi to kiedyś mój instruktor i u mnie np. się sprawdziło w 100 procentach ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2394 | |
Rozeznanie
|
lepiej niech jeszcze tak z 5-6 tygodni sobie posiedzi w ciepłym brzuszku mamusi
![]() ---------- Dopisano o 16:43 ---------- Poprzedni post napisano o 16:42 ---------- Cytat:
![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2396 | |
Zakorzenienie
|
pocieszające jest że dla mnie przyniosła grubą babę na rysunku, dla Piotrusia w brzuszku autko a dla męża narysowała świnię
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2397 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#2398 |
Raczkowanie
|
Side85 niezła ta mała, ale pewnie w jej języku to znaczy że tak ładnie wyglądasz
![]() wewillrockyou ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2399 | ||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Co do zakupów to mój wczoraj wybierał wzór przewijaka, a dzisiaj kombinezon ![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Byliśmy z mężem dzisiaj w Smyku Outlecie i powiem Wam jakie tam są wyprzedaże ![]() ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2400 | |||
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:06 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ---------- Cytat:
![]() ![]() też chcę do smyka ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 17:12 ---------- Poprzedni post napisano o 17:10 ---------- kate1623 pokazałam to zdjęcie tżtowi, ja myślałam, że ta wielka krecha to wadżajna ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 01:43.