Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013, cz.IV - Strona 155 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Przyszła do nas straszna zima, maluch w rączce gryzak trzyma. 8 14,81%
Pierwsze ząbki, pewne ruchy, rosną nam tu małe zuchy. 7 12,96%
Uśmiech, harce i swawole, mamie spać dziś nie pozwolę. 13 24,07%
Ząbkowania czas nadchodzi, mama już jak zombie chodzi. 8 14,81%
Nie mam pomysłu na tytuł wątku bo cały czas myślę o moim dzieciątku. 18 33,33%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-27, 11:52   #4621
agravka
Wtajemniczenie

Dot.: Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

Odnosnie szczepien - moja pediatra tez uwaza ze lepiej szczepic na jednej wizycie. Obojetnie czy refundowane czy nie.

NATALA ja Milosza odnoszac z lezaczka to tez biore lekko pod paszki i od razu przerzucam go sobie na reke ze laduje na brzuchu.

No i musze sie pozalic Milosz ma zapalenie oskrzeli pieknie
Ojej,zdrówka życzę!

Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
Hej mamusie

Można jeszcze do Was dołączyć ? Jestem podczytywaczką już bardzo długo

zapraszamy!

Cytat:
Dziekuję

Mam na imię Agnieszka, mam skończone 20 lat. 01 września urodziła nam się córeczka, Julia. Ważyła 2500g i mierzyła 50cm. Obecnie śpi, chociaż i tak przespała całą noc mały śpioszek z niej
Zazdroszczę spioszka

Sent from my C2105 using Wizaz Forum mobile app
agravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 11:59   #4622
MsLullaby
Zakorzenienie

Dot.: Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013,

Zęby mojego dziecka chcą nas wykończyć. W nocy budził się z 10 razy, wieczorem gdy nosiłam go w pionie chciał zjeść moje ramię ale z taką złością jakby chciał mnie pobić
Biedne to moje dziecko.
Nadrobiłam znów pędzicie

Cytat:
Hej mamusie

Można jeszcze do Was dołączyć ? Jestem podczytywaczką już bardzo długo
Witamy

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 12:00   #4623
Aaamelkaa
Zakorzenienie

hej
musze sie pochwalić
Misiek przespał całą noc !!!!!!!!!!!!!!!!!!

kąpiel 21,40 zasnął 23,30

poprzednie dni
kąpiel 21 zasnął 00:30
kąpiel o 20 zasnął o 2

także powoli znajdujemy wspólny kompromis -a przynajmniej mam taką nadzieję

07-04-2015 Kamiś

Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 12:04   #4624
Little_Spark
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Jakbym sama jedyna miała się zajmować moim dzieckiem to już powinnam zacząć pisać testament Sama serio nie dam rady. Dziecko mi nie śpi po nocach (w dzień też niespecjalnie) i jest wymagające, w kółko potrzebuje towarzystwa, noszenia itd. A tż ostatnio po co najmniej 14 godzin na dobę poza domem.
Pomoc mamy to dla mnie manna z nieba
dziewczyny dobrze radzą, poszukaj koniecznie jakichś info i pokaż mamie, żeby wiedziała, że to nie Twój wymysł tylko rzeczywiście masz racje

ja robiłam tak identycznie z T. odnośnie siadania dziecka, jak jej trochę poczytałam to chyba dotarło (chociaż bez przekonania) a skoro to Twoja mama to powinno jeszcze łatwiej pójść

najbardziej mnie zlości właśnie stwierdzenie "kiedyś tak się robiło i dzieci były zdrowe"
no fakt,wiele rzeczy robiło się inaczej ale teraz ludzie są jednak lepiej poinformowani, i skoro medycyna idzie z postępem i ludzie maja większą wiedzę to czemu z tego nie korzystać

Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
A ja jeszcze moich chłopaków chciałam zaprezentować

I zabieram się za obiad, bo wymyśliłam sobie pierogi z kapustą i grzybami.
ale słodziaki strasznie podobają mi się brązowe oczka

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Czarna Miki pierwszy raz też pluł, a na drugi dzień się zajadał jak nie wiem

teściowa przyjedzie o 12 po Mikiego, a ja idę na zakupy jedzeniowe- w lidlu tydzień amerykański i ma być masło orzechowe
kaśka, weźno pożycz tej teściowej

Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
a mojemu nic nie smakuje dawałam maffeke, jabłko, jabłko z mafefką , gruszki i jabłko z bananem ...to ostatnie w miare przeszlo a reszta po jednym razie lądowała u mnie w brzuszku bo sebe ciągnie na wymioty i co ja mam z nim zrobić dzisiaj próbuje mu jabłko ugotować ...może bedzie mniej kwasnie
kurcze mój wlaśnie dziś też po kilku łyżeczkach kaszki miał odruch wymiotny

a mu właśnie dzisiaj wystartowaliśmy z ta ekspozycją na gluten, czy smakowało? zdjęcie poniżej mówi samo za siebie

i w trakcie nasunely mi się pytania:
1) ekspozycja ma trwać dwa miesiące, tak?
2) w ciągu tych dwóch miesięcy trzeba dawać dalej te 2-3 g glutenu czy zwiekszam ilość w tym czasie?

Natala myślisz, że woli kaszkę od piersi?

witam nową mamę

teacherka

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
ale śliczni

no to faktycznie się jej fartnęło

Motyl, i jeszcze powiem Ci że czasami się zastanawiam czy to marudzenie Hani ostatnie w dzień nie ma związku z jedzeniem.... bo jak dostaję tą kaszkę glutenową rano to je z wielkim smakiem....
Cytat:

Odnosnie szczepien - moja pediatra tez uwaza ze lepiej szczepic na jednej wizycie. Obojetnie czy refundowane czy nie.

NATALA ja Milosza odnoszac z lezaczka to tez biore lekko pod paszki i od razu przerzucam go sobie na reke ze laduje na brzuchu.

Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20140127_006.jpg (41,9 KB, 34 załadowań)
Stary 2014-01-27, 12:05   #4625
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Dalam malemu sok jablkowy i znowu nie chce pic mleka. Jedna trzecia zostawil.Chyba wiecej soczku nie bedze i wprowadzimy deserki.A na obiad planuje mu rybke zaserwowac wiec musza byc owoce by sie dobrze trawilo
maharet1092 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 12:08   #4626
pszczoua
Zakorzenienie

Ale zescie naprodukowaly.. Ja szykowalam w pt dania na urodziny, w sobote goscie a w niedziele my do syna Szwagierki i nie dam rady nadrobic tych kilkudziesieciu stron. Wybaczcie

Cytat:
Napisane przez maharet1092 Pokaż wiadomość
to moi teściowie kiedys sie rzucali o spacer o 17tej bo ciemno.Tak jakby mial wyjsc jakis potwor z mroku i zjesc dziecko. Moj tato pszczelarz chcial poczestowac wnuka miodem wlasnej produkcji.A moja babcia mowi, ze jak dziecko marudzi zeby mu cukier zawinac w tetre i dac do buzi
Moj tata tez jest pszczelarzem

Teacherka kciuki za Zuzinke

Julek juz trzecia noc slabo spi, wybudza sie z placzem... Czasem musze podkarmic, czasem wystarczy podanie smoka i poglaskanie ale nie wiem co mu sie tak odmienilo. Do tej pory bylo ok... Moze zeby? Ale nic nie potrafie dojrzec... Mozna to jakos sprawdzic?
Stary 2014-01-27, 12:09   #4627
kasiuni_a
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
od 3 dni nie wiem co mu jest ciągle jęczy i stęka... co się go położy to nie płacz tylko takie stękanie wkurzanie się wezme go na ręcę to od razu przechodzi jak się go położy i mówi do niego albo chce się bawić to też źle najlepiej cały czas na rękach oszaleje jak mu to nie przejdzie
u nas identycznie jak to skok to jeszcze dwa takie tygodnie przed nami, bo dziś kończy 17...

Cytat:
Napisane przez Lolaaaaaaa88 Pokaż wiadomość
mam pytanie w koncu jakie sloiczki kupujecie? skoro gerber zly?
mi wczoraj T. lupila bobofruty i bobovite a tam cukier w bobofrutach,
natomiast po jalbku i mango z babydream mialproblemz kupka ;/
poprzednio kupowałam bobovite, gerber, babydream i hipp patrząc po prostu na skład

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
hej
musze sie pochwalić

poprzednie dni
kąpiel o 20 zasnął o 2

super
ale te godziny to i tak są dla mnie kosmiczne

doughnut_agg witaj

Mel B 14/14 +

Edytowane przez kasiuni_a
Czas edycji: 2014-01-27 o 12:12
kasiuni_a jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-27, 12:09   #4628
doughnut_agg
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Zęby mojego dziecka chcą nas wykończyć. W nocy budził się z 10 razy, wieczorem gdy nosiłam go w pionie chciał zjeść moje ramię ale z taką złością jakby chciał mnie pobić
Biedne to moje dziecko.
Nadrobiłam znów pędzicie

Witamy
u nas tez juz chyba zabki bo wszystko laduje w buzi i wszystko zaslinione. moja najczesciej chapie koldre i pozera a twoj widze ramie sobie upodobal
tak pedza dziewczyny, a ja jeszcze czytam w ukryciu zeby tz nie widzial
Cytat:
hej
musze sie pochwalić

poprzednie dni
kąpiel o 20 zasnął o 2

za pieknie przespana noc
doughnut_agg jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 12:11   #4629
Agnieszka257
Raczkowanie

Cytat:

Dużo zdrówka zyczymy
Agnieszka257 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 12:14   #4630
karolson
Zakorzenienie

http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114873,8939917,Miesne_w ypelniacze_w_jedzeniu_dla _niemowlat.html
o gerberze

Edytowane przez karolson
Czas edycji: 2014-01-27 o 12:15
karolson jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 12:14   #4631
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
hej
musze sie pochwalić

poprzednie dni
kąpiel o 20 zasnął o 2

super aby już tak zostało
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 12:18   #4632
Agnieszka257
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Natala myslisz ze marudzi po kaszce glutenowej?? U nas od kilku dni jest masakra marudzeniem ale ja to zwalam na brak spacerow i dlugiego snu. Dzis wyszlqm i wstawialam do domu w wozku pwietrzeniu porozpinalam i spi.. na term za oknem -7, na telefonie -8 odzczuwalna -17 ale chyba troxhe przesadzaja z ta odczuwalna.

Ja byłam na spacerze 1h i strasznie się zmordowałam.masakra jakie drogi,ale niemogłam już wytrzymać w domu.Ale co tak się ludzie na mnie patrzyli,czy ja mam dobrze w głowie że Ja wychodzę z dzieckiem w taką pogodę?wcale nie było zle.Dobrze zrobił mu taki spacer
Stary 2014-01-27, 12:19   #4633
karolson
Zakorzenienie

http://www.tvn24.pl/skasowane-zapisy...,391622,s.html to jest paranoja co za kraj
Stary 2014-01-27, 12:25   #4634
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Narzekacie, ze wam dzieci nie daja spac. Zeszlej nocy ani ja ani maly ie wyspalismy sie przez grasujacego tanczacego i pinczacgo w sypialni kota.Co prawda wzielam za futro i wywalilam za drzwi, ale Janek juzu sie zirytowal ta pobutka i jeczał. Pewnie dlatego mial taka dlugo drzemke.Dzisiaj wyeksmitowal meza do innego pokoju wiec kotka sie wyniosla bo ona za nim idzie.

A przed chwila spi pinda na kanapie to ja ja obudzilam, niech zna ten bol, a co
Stary 2014-01-27, 12:29   #4635
nephelim89
Rozeznanie

Hej
Witam sie z nad kawy. Tż dał mi pospac i zajął się małym.
Cytat:
Napisane przez ewacia85 Pokaż wiadomość
to raczej nie to bo kaszke zjada ze smakiem łyżeczka i nawet czasem sie ni ubrudzi jarzynki teżjak raz dałam to wcinał a na owoc się krzywi i mało mi nei wyskoczy z leżaczka
W tez sie strasznie krzywi i przy pierwszych kilku lyzeczkach jabłka a później zjada ze smakiem.

Cytat:
Dziekuję

Mam na imię Agnieszka, mam skończone 20 lat. 01 września urodziła nam się córeczka, Julia. Ważyła 2500g i mierzyła 50cm. Obecnie śpi, chociaż i tak przespała całą noc mały śpioszek z niej

Witaj. Zazdroszczę śpiocha

Cytat:
Dalam malemu sok jablkowy i znowu nie chce pic mleka. Jedna trzecia zostawil.Chyba wiecej soczku nie bedze i wprowadzimy deserki.A na obiad planuje mu rybke zaserwowac wiec musza byc owoce by sie dobrze trawilo
Mój po soku też gorzej zjada mleko. Dziś dostał jabłko ze śliwką bo z kupą mamy problem i mam nadzieje ze podziała

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 12:29   #4636
Agnieszka257
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Little_Spark Pokaż wiadomość
dziewczyny dobrze radzą, poszukaj koniecznie jakichś info i pokaż mamie, żeby wiedziała, że to nie Twój wymysł tylko rzeczywiście masz racje

ja robiłam tak identycznie z T. odnośnie siadania dziecka, jak jej trochę poczytałam to chyba dotarło (chociaż bez przekonania) a skoro to Twoja mama to powinno jeszcze łatwiej pójść

najbardziej mnie zlości właśnie stwierdzenie "kiedyś tak się robiło i dzieci były zdrowe"
no fakt,wiele rzeczy robiło się inaczej ale teraz ludzie są jednak lepiej poinformowani, i skoro medycyna idzie z postępem i ludzie maja większą wiedzę to czemu z tego nie korzystać

ale słodziaki strasznie podobają mi się brązowe oczka

kaśka, weźno pożycz tej teściowej

kurcze mój wlaśnie dziś też po kilku łyżeczkach kaszki miał odruch wymiotny

a mu właśnie dzisiaj wystartowaliśmy z ta ekspozycją na gluten, czy smakowało? zdjęcie poniżej mówi samo za siebie

i w trakcie nasunely mi się pytania:
1) ekspozycja ma trwać dwa miesiące, tak?
2) w ciągu tych dwóch miesięcy trzeba dawać dalej te 2-3 g glutenu czy zwiekszam ilość w tym czasie?

Natala myślisz, że woli kaszkę od piersi?

witam nową mamę

teacherka

Sliczny synek
Mój też ma taką minę jak pierwszą łyżeczkę dostanie a pózniej już otwiera sam ładnie buzię.

Aco do mięska to ja mam zamiar sama robić takie dania i będę miała mięsko ze sprawdzonego zródła.
Stary 2014-01-27, 12:31   #4637
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
u mnie tez panny zasmarkane z tym ze Amelka gorzej, jutro dzwonie do pediatry moze sie gdzies wcisniemy. poki co inhalacja, woda morska i cos tam mam na rozrzedzenie gila co miala poprzednim razem i delikatnie smaruje neomycyna w nosku, to tez z poprzednich zalecen.

Natala, my szczepimy pneumo tydzien, lub dwa po podstawowych szczepieniach. teraz nam juz 3 tydzien leci i nie zaszczepie przez smarki.
zdrówka dla dziewczyn
odnośnie szczepień ,mamy tak samo
Cytat:
U nas tradycyjnie walka wiecznorna

znam to
Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
też
zdrówka dla dzieciaków

robiłam to samo i Hania też teraz non stop się na brzuch obraca

cudownego masz męża
a co do krzesełek, to tak, chciałam dokładnie to z drugiego linka
i zauważyłam, że krzesełka te w granicach 180 zł wszystkie pochodza z okolic Warszawy (piaseczno, raszyn), wyglądają niemal iodentycznie a mają niby różnych producentów
to te:
http://allegro.pl/krzeselko-apollo-s...878867431.html
http://allegro.pl/mummy-love-krzesel...879065221.html
http://allegro.pl/praktyczne-krzesel...883866260.html
hmmmmmmmm
zrobie śledztwo
chyba wiem skąd te cwaniaki mają te krzesełka
niedaleko jest wólka kossowska
zagłębie podróbek wszelakich
pewnie od nich biorą
np klocki lego które w sklepie kosztuja 250zł
znajomi kupili za 50 zł, opakowanie dokladnie wzorowane na oryginał
malutkim jednym szczegółem się różniły
WTEDY Z PEWNOŚCIĄ CERTYFIKATÓW BEZPIECZEŃSTWA DLA DZIECI NIE MA

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Nie mogę spać, ok. 7 zbieramy się do szpitala.

Dziękujemy za kciuki i prosimy o jeszcze!

Boję się

Cytat:

07-04-2015 Kamiś

Stary 2014-01-27, 12:33   #4638
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Little_Spark Pokaż wiadomość

Co czytałaś odnośnie siadania?
Stary 2014-01-27, 12:34   #4639
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
Chory kraj.

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Cytat:
Narzekacie, ze wam dzieci nie daja spac. Zeszlej nocy ani ja ani maly ie wyspalismy sie przez grasujacego tanczacego i pinczacgo w sypialni kota.Co prawda wzielam za futro i wywalilam za drzwi, ale Janek juzu sie zirytowal ta pobutka i jeczał. Pewnie dlatego mial taka dlugo drzemke.Dzisiaj wyeksmitowal meza do innego pokoju wiec kotka sie wyniosla bo ona za nim idzie.

Haha dobrze jej tak. Ja nie lubię kotów :P tzn ogólnie lubię ale mieć bym nie chciała

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-01-27, 12:39   #4640
bojatoja
Zakorzenienie

Cytat:
Super masz chłopaków
Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość

Kacha, i tak jesteś lepsza ode mnie w bunga bunga
Ps. A jak Ty chcesz zajść w ciążę biorąc piguły albo grochy, jak to Bajka pięknie nazywa?
Lepsza? o kurde U nas musi być kilka razy w tygodniu
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość

na dodatek zobaczyłam dziwną przypadłość, Kornel ma wilgotne dłonie i stopy i zimne. a w domu 24 stopnie.
Mój Filip ma wilgotne rączki i stópki ale ciepłe.
Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Durna! Dziecko mi spało pół godziny, a mi się zachciało dać buzi w czółko i co? I już nie śpimy
hehe
Cytat:
Zdrówka dla Miłosza
Cytat:
hej
musze sie pochwalić

poprzednie dni
kąpiel o 20 zasnął o 2

Super
U nas coraz częśćiej Filip ląduje u nas w łóżku wtedy lepiej śpi.
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 12:39   #4641
kahunia
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez your Angel Pokaż wiadomość
Robi taki syrop - cukier przegotowany w wodzie. Teraz chce kupić w aptece glukozę.

Właśnie szukam jakichś wiarygodnych badań, sensownych wytycznych. Niełatwo o to w necie

Ona uważa, że najważniejszy jest zdrowy rozsądek i żeby wypośrodkować to co piszą w wytycznych i co mówią lekarze - z tym sie akurat zgadzam. Przy czym ona podkresla, że jedzenie ma być dobre w smaku - przez co rozumie, że takie jak dla dorosłego, bo inne dziecku nie będzie smakować i nie będzie tego jeść. Cytat: "sama sobie jedz takie nieprzyprawione świństwo"

Wiem tylko, że zarówno ja, jak i moja siostra byłyśmy długo mega niejadkami. A jak byłam w wieku dojrzewania to byłam gruba i nieszczęśliwa. Coś nie tak z tym jedzeniem.
Endzi, wiadomo ze jedzenie ma byc dobre w smaku ale nasze maluszki maja sie tych smakow uczyc, a co to za nauka jak wszystko bedzie slodkie. Zreszta Julek nie jest malutki, dobrze przybiera, wiec po co go tym cukrem tuczyc. Chyba musisz szczerze z mama porozmawiac, powiedziec ze jestes wdzieczna za pomoc, ale w kwestii jedzenia to Ty masz decydujacy glos.

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
ten argument ze to wasze dziecko to chyba dziala najbardziej bo widze ze sie kazdy wtedy zamyka

jacy by nie byli rodzice to jednak najlepiej mieszkac samemu wiec rozumiem ze Cie to wykancza
i ten rok napewno jakos przetrzymasz, u mnie to wyglada tak ze chyba do konca zycia juz bede na tescia skazana
u nas tata Tz mieszka na dole a my na gorze i mamy naprawde ladny dom ale oddalabym wszystko zeby mieszkac osobno byle gdzie

wiesz co my z nim duzo rozmawiamy, ja mu ciagle zwracam uwage i moj Tz tez ale on jest takim specyficznym czlowiekiem i o nim by mozna ksiazke napisac jakie ma chore zachowania ogolnie, kazdy z moich znajomych go zna i wszyscy mowia ze jest nienormalny i sie dziwią ze ja juz ponad 3 lata daje rade z nim mieszkac jakbym Wam poopowiadala co on wyprawia i co mowi to byscie padly

wiem ze tak moze byc i sie boje,bo juz dziadziu jest najlepszy bo przeciez nosi bez przerwy nawet i 3 godziny....
Nie wiem w jakiej kondycji jest tesc, ale ciekawe co zrobi jak dziecko juz bedzie troszke wiecej wazylo, moze nie dac rady 3 godziny nosic...

Cytat:

Przystojnych masz chlopakow

U nas dzisiaj cieplej, 1 st. na plusie

A ja mam jakiegos dolka, sama nie wiem czemu, chyba monotonia zycia codziennego mnie przytlacza

Tz mnie dzisiaj dobil wstawalam w nocy 2 razy na karmienie i milion razy wsadzic smoka - a on mi pozniej mowi ze Amelka ladnie w nocy spala Chyba go zaczne budzic za kazdym razem jak sie bede z lozka podnosic

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 12:41   #4642
karolson
Zakorzenienie

Cytat:
Chory kraj.

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Haha dobrze jej tak. Ja nie lubię kotów :P tzn ogólnie lubię ale mieć bym nie chciała
ja też nie lubie kotów.

moi przyjaciele śpią teraz on + ona + 2 tygodniowy Mikołaj i piesek york Rocky na poduszce

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Filip śpi już ponad 2 h z czego 40 min na dworku a teraz w wózku rozpłaszczony, a w domu ostatnio max 40 min
Stary 2014-01-27, 12:47   #4643
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Cytat:
C
No ja lubie, ale przegiela tym razem. Najgorsze to ze dziecko obudzila.
Ona jest przyzwyczajona ze o 5 rano maz wstaje do pracy i ja wypuszcza, a byl weekend nikt nie wstal i szalala.Miski byly pelne, kuweta czysta, chciala wyjsc sie szlajac po wiosce.
Stary 2014-01-27, 12:47   #4644
anutka171
Rozeznanie

Cytat:

O matko wspolczuje. mam nadzieje, ze szybko przejdzie. duzo zdrowka

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
probuje sprzatac ale.nie chce mi sie
nastawilam pranie
odkurzylam.pol mieszkania
i juz mi styknie

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
No ja wlasnie prawie skonczylam sprzatac, bo po weekendzie chalupa wygladala jakby tajfun przez nia przeszedl. Prasowanie tez musialam zrobic :/
A najlepszy jest Kubus. Nakarmilam o 12 wlozylam do lozeczka i jeszcze nie spal. Wlaczylam odkurzacz, zeby posprzatac i odplynal. spi do tej pory. Po sniadaniu tez ucial sobie godzinna drzemke. Cos mi dlugo dzis dziecina spi, bo normalnie ok 15-45 minut

Cytat:
Moja na szczescie nie dala, ale mowi, ze jakby mial slodzona to by wiecej pil.Nie wiem dlaczego uwza ze on musi pic tyle ile smok na kacu.Sok jablkowy ostatnio dalam to tak sie ochlal, ze rzygal.

Dzisiaj chyba damy obiadek z ryba.

W sobote wywalilam sie na schodach i walnelam w lokiec
Uwazaj na siebie dobrze, ze Ci sie nic nie stalo. Ja ostatnio pojechalam z malym do rodzicow i wysiadlam z samochodu, stwierdzilam, ze najpierw wezme torby z drugiej strony samochodu, a dopiero fotelik. i dobrze zrobilam, bo sie przewrocilam i wpadlam pod samochod. bylo tak bardzo slisko. az strach pomyslec, co by bylo gdybym niosla malucha

Cytat:

Cudni chlopcy

doughnut_agg czesc

A jutro moj tz ma urodziny i zamowilam mu tort myslalam tez, zeby wybrac sie z nim do kina, ale jedyne co graja w naszym miescie to wkreceni, pilkarzyki rozrabiaja i cos o justinie biberze byla ktoras z was na pierwszych dwoch pozycjach? dopiero od 7 lutego ma byc cos nowego - jack strong, moze wiec to przeloze
Stary 2014-01-27, 12:48   #4645
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
No ja lubie, ale przegiela tym razem. Najgorsze to ze dziecko obudzila.
Ona jest przyzwyczajona ze o 5 rano maz wstaje do pracy i ja wypuszcza, a byl weekend nikt nie wstal i szalala.Miski byly pelne, kuweta czysta, chciala wyjsc sie szlajac po wiosce.
Powsinoga

Adrianek
30.07.2015
Stary 2014-01-27, 12:48   #4646
bojatoja
Zakorzenienie

Dostaliśmy skierowanie na rehabilitacje. Filip waży 7820g. Nie musimy brać już żelaza, kwasu foliowego i wit.b6 Za to wyszła leukocytoza.
29.12.2016 [9tc]
bojatoja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 12:49   #4647
maharet1092
BAN stały

GG do maharet1092

Ale u Was zimmo. Przeczytalam kilka postow jakie mrozy i az sie ciesze ze jestem w krainie deszczowcow.

Mam nadzieje, ze za 2 tyg sie ociepli bo jade do pl
Stary 2014-01-27, 12:54   #4648
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Motyl za Tusię
napisz po wizycie co i jak

07-04-2015 Kamiś

Stary 2014-01-27, 12:54   #4649
83monia
Zakorzenienie

Cytat:
Si

A brał już tacierzyński?

A w ogóle Mamy, które pracują. Kiedy wracacie?
Ja mam w planach zostać do końca czerwca w domu. Wakacje Małż. A od września wziąć jeszcze zaległy urlop i trochę nowego. A później niania, już się boję
ja do konca wrzesnia mam macierzynski, potem wybieram urlopy i... zobaczymy bo chyba ogolnie nie mam do czego wracać...

BLOGUJĘ: http://www.konfabula.pl
83monia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 12:55   #4650
your Angel
czyli Endżi

Ech z tym cukrem

Donoszę, że mały ma za sobą porcję kaszki manny i ryżowej - obie od Nestle. Tak mu smakowało, że aż się trząsł, wyciągał łapki po miseczkę i błyskawicznie załapał jak otwierać buzię i przeżuwać Chętnie zjadłby więcej niż dostał, ale to wszystko na próbę, pomału
Jestem mega, mega dumna Przesłodkie to było niesamowicie. Super też, że wszystko wskazuje na to, że nie powinno być problemów z brakiem apetytu

Słuchajcie, czy po kaszce i ogólnie każdym stałym posiłku dziecku powinno się odbić?

Edytowane przez your Angel
Czas edycji: 2014-01-27 o 13:02
your Angel jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości