Panny Młode 2015 cz.12 - Strona 110 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum ślubne > Jeszcze przed ślubem

Notka

Jeszcze przed ślubem Na tym forum rozmawiamy o tym co powinno zadziać się jeszcze przed ślubem, czyli o wieczorku panieńskim, prezentach.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-27, 15:27   #3271
czarnowlosa20
Wtajemniczenie

Dot.: Panny Młode 2015 cz.12

Cytat:
Napisane przez existence Pokaż wiadomość
ojoj a o co poszło?

obie formy są poprawne z tego co wiem
ale w przysiędze no to automatycznie mi idzie tę

---------- Dopisano o 15:05 ---------- Poprzedni post napisano o 15:03 ----------

ja też albo do sauny, ciepełkoo o może pójdę z mamą do solarium jak wrócę do domu na kilka dni
tak naprawde to długa historia.Od momentu kiedy zdecydowalismy sie z TZ na jego wyjazd za granice, troche sie miedzy nami posypalo. Zdecydowalismy sie tylko i wylacznie dlatego zeby szybciej nazbierac kase na własne M. Dodam jeszcze ze chyba 2 miesiace zastanawialismy nad wyjazdem.I własnie od tej decyzji dziwnie sie zachowuje. Mało wogóle jakos teraz rozmawia ze mna na ten temat jak i na inne, skrywa cos w sobie. A ja niby mam sie domyslec co on tam w sobie dusi. No cholercia bez przesady mam sie domyslac co mu w głowie siedzi???? a pozniej ma pretensje nie no nie rozumiem tych facaetów!!!!! rozmowa to podstawa. Ale wykrzyczelismy sobie wczoraj co o tym wszystkim myslimy. Przepraszał mnie ale mi to nie wystarczy. Mam nadzieje ze choc troche sie teraz przede mna otworzy.

22.08.2015

czarnowlosa20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 15:28   #3272
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez joasia-a Pokaż wiadomość
i właśnie zaczęłam wykrzywiać buzię żeby to powiedzieć :P
Chociaż o poprawność chodzi tylko z pisanym językiem :P

Wgl nie wiem czy wcześniej też tak miałaś ale śmiesznie z tym Twoim "ryczącym" lublinem jako miasto

A a propos wygrzewania.. mój szef wczoraj wrócił z ponad 2 tygodniowego wypoczynku z wysp kanaryjskich- u nich zima w pełni- 25 stopni w ciągu dnia, woda w morzu temperatura 18 stopni (chociaż dla mieszkańców to zimno ;p) matko.. a jaki opalony przyjechał....
takim to dobrze
Stary 2014-01-27, 15:33   #3273
czarnowlosa20
Wtajemniczenie

Cytat:
i właśnie zaczęłam wykrzywiać buzię żeby to powiedzieć :P
Chociaż o poprawność chodzi tylko z pisanym językiem :P

Wgl nie wiem czy wcześniej też tak miałaś ale śmiesznie z tym Twoim "ryczącym" lublinem jako miasto

A a propos wygrzewania.. mój szef wczoraj wrócił z ponad 2 tygodniowego wypoczynku z wysp kanaryjskich- u nich zima w pełni- 25 stopni w ciągu dnia, woda w morzu temperatura 18 stopni (chociaż dla mieszkańców to zimno ;p) matko.. a jaki opalony przyjechał....

Wgl to na tbalicę sprzedaży różnych rzeczy na fcb ktośwrzucił suknię ślubną (swoją drogą podoba mi się :P) i przypomniała mi się kiedyś dyskusja na temat torebki u PM :P faktycznie, pierwszy raz widzę PM z torebką!
Ładna ta sukienka
Co do torebki to ja tez pierwszy raz widzę PM z torebką. Ja np. nie bede miała żadnej. Dla mnie to zbedna rzecz, praktycznie nic mi sie do niej nie zmiesci a ja to bede potrzebowala reklamówkę pilnych potrzebnych rzeczy

22.08.2015

Stary 2014-01-27, 15:42   #3274
MajsterkaANB
Zakorzenienie

jakoś mi ta nauka nie idzie

MajsterkaANB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 15:50   #3275
viva91
na przekór do celu

Cytat:
Napisane przez olena90 Pokaż wiadomość
Gabka do zmywania dobrze zmoczona i zaraz beda czyste
Jakby gąbka sobie poradziła to nie pisałabym o konieczności używania szczoteczki

A ja ogarniam pytania na obronę, na razie wiem, że muszę się przygotować z 3 przedmiotów (przedmioty mojej promotor i recenzentki) i podejrzewam na jaka komisję moge trafić, więc następne przedmioty dochodzą. Tylko jednej babki nie znam i jak czytam o jej zainteresowaniach badawczych to jest tak wszechstronna, że 5 przedmiotów można jej przypisać
Stary 2014-01-27, 15:56   #3276
princeseczka
Zakorzenienie

Mnie tez sie podoba ta sukienka i bolerko ladne

Pobraliśmy się
princeseczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 15:58   #3277
kreciorek85
Zakorzenienie

Parogodzinne nadrabianie wpisów za mną

Cytat:
Znowu miałam ślubny koszmar...zamiast jednej pary młodej bylo ich 8! Siedzieliśmy na takich "dostojnych" ogromnych krzesłach bokiem do ołtarza...każda para po kolei podchodzila na przysięgę do ambony. W ogóle do kościoła szliśmy na nogach, całą drogę widziałam w tym śnie od mojego mieszkania do kościoła. Pogoda w prawdzie wymarzona ale już idziemy na miejsca a ja nagle się zorientowałam, że mam moje ulubione niezawodne czarne balerinki (tak naprawę już ladnych parę lat są w koszu) i czarna sukienkę ze studniówki! żadna panna młoda nie byla w sukni ślubnej tylko wszystkie miały takie mocno białe komunijne rajstopy a na dodatek jedna z tych par mowila amerykańska przysięgę jak doszli do naszej przysięgi to podeszliśmy tam, uklęknęliśmy przed tym ołtarzem (wszyscy w snie tak robili) i obudziłam się

Wysłano z Windows Phone 8S by HTC.
Ja miałam kilka razy sen, że biorę ślub. Normalnie wszyscy są, pan młody stoi przed ołtarzem i czeka na mnie (nigdy nie widziałam jego twarzy, tylko zarys postury od tyłu) i ja zestresowana taka przed wejściem ze świadkową stoję i się waham co zrobić..Nagle przylatuje wikary, wyciąga spod 'kiecy' flaszkę i "na odwagę" polewa hehe śmiechu wtedy było, wypiłam ja, świadkowa i wikary dla towarzystwa i machina ruszyła.. i zawsze się kurcze budziłam w momencie, gdy miałam zobaczyć twarz przyszłego mężai mnie to strasznie wkurzało

Cytat:
Napisane przez pati0090 Pokaż wiadomość
hehehe
ja przed 30stką chcę hmmm dwójkę jak się uda
Hehe, ja przed 30-tką za mąż wyjść nie zdążęa gdzie tu dzieci przed tym 'magicznym' wiekiem

Cytat:
Napisane przez Bacardi_ Pokaż wiadomość
Ja tez spotkałam się ostatnio z koleżanką, która brała ślub w listopadzie 2013 i mówię jej co mamy już załatwione, a ona oczy i mówi, że tyle czasu i że chyba zwariowałam i w ogóle wpadłam w jakiś szał ślubny, bo ona to załatwiała sobie np. kamerzystę dopiero w sierpniu, dziwne podejście jakieś miała w ogóle nawet do swojego ślubu, trochę zlewka. Ja tam nie chcę niczego zostawiać na ostatnią chwilę, a potem brać to co zostanie
Wydaje mi się, że koleżanka miała mniejsze ciśnienie w załatwianiu, bo jednak listopad to duuuuużo mniej chodliwy termin jest i wszystko idzie w krótkim czasie dopiąć

Cytat:
Zawsze welon mozesz nisko podpiac. Zreszta na targach byl pokaz sukien. I powiem Ci ze nawet suknie z dlugim trenem i jeszcze do tego 3m welon ladnie wyglada. Podejrzewam ze przy takiej sukni jak chcesz tez bedzie dobrze wygladac
U mnie długi welon odpada (co mnie trochę martwi jednak, bo marzył mi się zawsze długi) ponieważ cały tren będę miała haftowany więc musi być welon krótki, żeby 'dzieła' nie zasłaniał

Cytat:
Napisane przez Edebedowa Pokaż wiadomość
Ja tylko się witam i nie nadrabiam. Mam dzisiaj 23 urodziny

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Wszystkiego najlepszego!!!!!

Cytat:
moja chrześnica też 7 lat kończy w maju
Mojej 11 listopada stuknie 7

Cytat:
my remontujemy górę, robimy osobne wejście i będziemy mieszkać u Tż na pięterku. W jednym domu z teściami niestety
U nas jest podobnie. Tzn. dom sobie TŻ budował, ale dla naszych potrzeb wykańcza górę, a na dole urzędują dziadkowie jego i mama (której więcej nie ma niż jest w kraju), więc myślę, że jakoś to ogarniemy przez jakiś czas A znając mojego chłopa za 2-3 lata będziemy się gdzieś przeprowadzaćbo to człowiek-budowa jest Domu jeszcze nie skończył, a już go zdążył 3 razy przebudować i praktycznie w niczym nie przypomina projektu pierwotnego
Yves Saint Laurent

Unia Tarnów

Góra 26.08.14
Dół 14.04.15
http://czarnakretka.blogspot.com/

Edytowane przez kreciorek85
Czas edycji: 2014-01-27 o 16:00
kreciorek85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 16:00   #3278
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez princeseczka Pokaż wiadomość
Mnie tez sie podoba ta sukienka i bolerko ladne
Jakbym wiedziała w jakiej sukni mi dobrze.. i że taka to taka to z miłą chęcią pojechałabym przymierzyć bo pewnie ceny bardzo wygórowana nie jest a jakbym trafiła na naprawdę świetną używaną suknie to bym pewnie kupiła.. ;p tak teraz sobie myślę :P
Bokiem tez ładnie się prezentuje
Stary 2014-01-27, 16:15   #3279
MajsterkaANB
Zakorzenienie

dobra, nie piszcie tyle, bo będę miała duzo do nadrabiania... spadam kuć w końcu

MajsterkaANB jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 16:21   #3280
czarnowlosa20
Wtajemniczenie

Mnie jakos natchnęlo i zaczęlam czytac książkę "Pamiętnik narkomanki"

22.08.2015

Stary 2014-01-27, 16:25   #3281
Atomoowka
Wtajemniczenie

Hej laseczki jak po weekendzie?>
Nie bardzo chce mi sie nadrabiac z dzieckiem na rekach. Wieczorem podczytam co tam sie dzialo.

Ślubuję Ci 10.05.2014

11.01.2013 kierrrrowca
Atomoowka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 16:47   #3282
princeseczka
Zakorzenienie

ja juz czekam na narzeczonka
mialam odsniezyc podworko zeby mogl samochodem wjechac ale stwierdzil ze sam odsniezy wiec sie nie narzucam

co do pomylech jezykowych to na blogoslwienstwie mojego brata i bratowej tata bratpwej poblogoslawil ich na "nowa droge zyciE"
ja sie boje ze w Kosciele szczegolnie podczas przysiegi sie rozplacze

Pobraliśmy się
princeseczka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 16:49   #3283
joasia-a
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czarnowlosa20 Pokaż wiadomość
O matko! Pamietam jak ja czytalam w gimnazjum
A pozniej pozyczxlam komus i juz jej nie widzialam, a to jeszcze ksiazka mamy byla heh
Stary 2014-01-27, 16:50   #3284
okaro
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez princeseczka Pokaż wiadomość
ja juz czekam na narzeczonka
mialam odsniezyc podworko zeby mogl samochodem wjechac ale stwierdzil ze sam odsniezy wiec sie nie narzucam

co do pomylech jezykowych to na blogoslwienstwie mojego brata i bratowej tata bratpwej poblogoslawil ich na "nowa droge zyciE"
ja sie boje ze w Kosciele szczegolnie podczas przysiegi sie rozplacze
ja powiem tztowi zeby ruszal brwiami bo zawsze przekomicznie wygląda jakby byl bardzo zdziwiony i na pewno mnie rozsmieszy, tylko ciekawe czy o tym nie zapomni :P
okaro jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 16:57   #3285
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
A pozniej pozyczxlam komus i juz jej nie widzialam, a to jeszcze ksiazka mamy byla heh
Ja też ja czytałam w gimnazjum tak samo jak "My dzieci z dworca zoo". Nie powiem skutecznie zniechęciły mnie do narkotyków

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 17:02   #3286
czarnowlosa20
Wtajemniczenie

Cytat:
juz nie pamiętam kiedy miałam się wziaśc za jej czytanie az w koncu nadszedł ten dzien. Ktos się tak wciągnał ze zapomniał ci oddac

---------- Dopisano o 17:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:59 ----------

Ja w gimnazjum miałam problem z czytaniem książek dlatego teraz nadrabiam... No cóz przynajmniej na urlopie w takie zimne dni mam zajęcie.

22.08.2015

Stary 2014-01-27, 17:03   #3287
pati0090
Zakorzenienie

Cytat:
Faktycznie, pierwszy raz widzę PM z torebką!
Pierwszy raz widzę torebkę u PM. Ciekawe po co jej

pati0090 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 17:10   #3288
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kreciorek85 Pokaż wiadomość
Parogodzinne nadrabianie wpisów za mną

Ja miałam kilka razy sen, że biorę ślub. Normalnie wszyscy są, pan młody stoi przed ołtarzem i czeka na mnie (nigdy nie widziałam jego twarzy, tylko zarys postury od tyłu) i ja zestresowana taka przed wejściem ze świadkową stoję i się waham co zrobić..Nagle przylatuje wikary, wyciąga spod 'kiecy' flaszkę i "na odwagę" polewa hehe śmiechu wtedy było, wypiłam ja, świadkowa i wikary dla towarzystwa i machina ruszyła.. i zawsze się kurcze budziłam w momencie, gdy miałam zobaczyć twarz przyszłego mężai mnie to strasznie wkurzało
ej to bardzo faaajny sen ja mam tylko koszmary ślubne
Cytat:
Napisane przez okaro Pokaż wiadomość
ja powiem tztowi zeby ruszal brwiami bo zawsze przekomicznie wygląda jakby byl bardzo zdziwiony i na pewno mnie rozsmieszy, tylko ciekawe czy o tym nie zapomni :P
mój ciągle mnie straszy, że będzie mnie rozsmieszał a on to robi bardzo skutecznie, nie chceeee

dziewczyny jak lubicie takie książki to polecam trylogię Onichimowskiej - Hera moja miłość, Lot Komety, Demony na smyczy. Krótkie, dla młodzieży, szybko się czyta. Pisałam licencjat o książkach młodzieżowych tej autorki bo tematyka taka patologiczna i ogólnie problemowa i analizowałam na podstawie komentarzy z neta jaki może mieć wpływ na pokolenie dorastające
Stary 2014-01-27, 17:16   #3289
olena90
Zakorzenienie

GG do olena90

Cytat:
Napisane przez viva91 Pokaż wiadomość
Jakby gąbka sobie poradziła to nie pisałabym o konieczności używania szczoteczki
A próbowałaś druciakiem??
Cytat:
Napisane przez kreciorek85 Pokaż wiadomość
Wydaje mi się, że koleżanka miała mniejsze ciśnienie w załatwianiu, bo jednak listopad to duuuuużo mniej chodliwy termin jest i wszystko idzie w krótkim czasie dopiąć
U mnie długi welon odpada (co mnie trochę martwi jednak, bo marzył mi się zawsze długi) ponieważ cały tren będę miała haftowany więc musi być welon krótki, żeby 'dzieła' nie zasłaniał
Ja mam na listopad. Z sala problemu nie mam. Jedynie czekalam na potwierdzenie wolnego terminu od kamerzysty.. nawet z bukietem nie bede miala problemu ( a chce storczyki)
No to szkoda ze nie mozesz miec dlugiego welonu. Ale hatfowanego trenu zazdroszcze.
Cytat:
Napisane przez czarnowlosa20 Pokaż wiadomość
Pamietam jak to czytalam.
A teraz zakochalam sie w erotykach

"tak" 24.12.2009

Liluś
13.01.2015

16.01.2016
olena90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 17:23   #3290
existence
Zakorzenienie

a my z tż jemy lody i nie chce mi się uczyć
Stary 2014-01-27, 17:38   #3291
viva91
na przekór do celu

Cytat:
A próbowałaś druciakiem??
Ale popadasz ze skrajności w skrajność, najpierw gąbeczka, a teraz druciak
Tak jak pisałam, szczoteczką schodzi, ale jest to czasochłonne. I ja tego nie będę robić, bo siedzę w domu i uczę się do obrony, a remont jest 100 km stąd i jest tam TŻ ze swoim szwagrem, więc to na nich spadło. Ale kwestia i mnie zmartwiła, bo pół dnia poszło się... ekhm. No

Też tak macie, że jak zdarzy się iż dostaniecie zagadnienia na koło/egzamin to maja sie one nijak do notatek? Albo okazuje się, że pod pojęciem "gruszka" chodzi tak naprawdę o "jabłko"?
Stary 2014-01-27, 17:40   #3292
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Też tak macie, że jak zdarzy się iż dostaniecie zagadnienia na koło/egzamin to maja sie one nijak do notatek? Albo okazuje się, że pod pojęciem "gruszka" chodzi tak naprawdę o "jabłko"?
80% moich studiów
Stary 2014-01-27, 17:41   #3293
aga99792
Zakorzenienie

Cytat:
Tak jak pisałam, szczoteczką schodzi, ale jest to czasochłonne. I ja tego nie będę robić, bo siedzę w domu i uczę się do obrony, a remont jest 100 km stąd i jest tam TŻ ze swoim szwagrem, więc to na nich spadło. Ale kwestia i mnie zmartwiła, bo pół dnia poszło się... ekhm. No

hahaha ja tak mam zresztą z moimi wykładowcami ciężko jakiekolwiek notatki zrobić bo tak gadaja że nie wiadomo o co chodzi i co zapisać. tak naprawdę z jednego przedmiotu dostaliśmy zagadnienia. to je opracowałam. a z drugiego same ustawy no i weź czytaj jakieś 20 ustaw które mają średnio koło 100 stron . bezsens. a jutro mam z tego egzamin .. a no i cały kodeks. i może zapytać o wszystko
aga99792 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 17:47   #3294
viva91
na przekór do celu

Cytat:
80% moich studiów
Ehh. Troche mi lżej Tylko jak tu dojść do tego, że pytając o gruszkę mam opowiadać o jabłku Do jednego zagadnienia pasuje mi 5 wykładów, każdy na swój sposób się różni od pozostałych i jak tu wybrać, o który chodzi
Stary 2014-01-27, 17:54   #3295
existence
Zakorzenienie

Cytat:
Ehh. Troche mi lżej Tylko jak tu dojść do tego, że pytając o gruszkę mam opowiadać o jabłku Do jednego zagadnienia pasuje mi 5 wykładów, każdy na swój sposób się różni od pozostałych i jak tu wybrać, o który chodzi
jak bym czytała o sposptrzeżeniach na temat mojego egzaminu z pedeutologii z tą straszną babą ja sobie "powybierałam" sens ogólny i uznałam, że będę się wokół tego kręcić nawiązując do wątków pobocznych ale rozpoczęłam od wyjaśnienia czym jest w ogóle pedeutologia no bo jak bez tego ruszyć nie powstrzymałam się również od zachwalania wkładu pracy prani wykładowczyni w rozwój przedmiotu i wymienienia jej głównych dzieł no zdałam to chyba jakoś dało rade wiem co czujesz
Stary 2014-01-27, 17:55   #3296
olena90
Zakorzenienie

GG do olena90

Cytat:
Poprostu podsylam pomysly by nie "bawic sie" szczoteczka

"tak" 24.12.2009

Liluś
13.01.2015

16.01.2016
olena90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 18:10   #3297
viva91
na przekór do celu

Cytat:
jak bym czytała o sposptrzeżeniach na temat mojego egzaminu z pedeutologii z tą straszną babą ja sobie "powybierałam" sens ogólny i uznałam, że będę się wokół tego kręcić nawiązując do wątków pobocznych ale rozpoczęłam od wyjaśnienia czym jest w ogóle pedeutologia no bo jak bez tego ruszyć nie powstrzymałam się również od zachwalania wkładu pracy prani wykładowczyni w rozwój przedmiotu i wymienienia jej głównych dzieł no zdałam to chyba jakoś dało rade wiem co czujesz
o raju, ale wazelina, ale widać to jej pasowało, no nie ma co, czasami mam wrażenie, że po studiach człowiek wychodzi głupszy niż był jak na nie szedł
Stary 2014-01-27, 18:15   #3298
existence
Zakorzenienie

Cytat:
o raju, ale wazelina, ale widać to jej pasowało, no nie ma co, czasami mam wrażenie, że po studiach człowiek wychodzi głupszy niż był jak na nie szedł
wszystkie roczniki nam to radziły bo ona to uwielbia nie ważne jaka teza, musi być duuuuużo nazwisk no i oczywiście w tym jej szczególnie wyróżnione my stwierdziliśmy, że ten egzamin nie miał żadnej innej funkcji jak zrobić nam wodę z mózgu...

.

Edytowane przez existence
Czas edycji: 2014-01-27 o 18:21 Powód: lepiej żeby to nie dotarło gdzieś dalej :D
existence jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 18:17   #3299
viva91
na przekór do celu

Już poprzednim razem chciałam to napisać, teraz już nie mogę się powstrzymać:
o fu.ck!
Stary 2014-01-27, 18:19   #3300
existence
Zakorzenienie

fajnie mieliśmy w tym semestrze wszyscy przez pół roku byli posrani ze strachu i ten jej wieczny uśmieszek
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Jeszcze przed ślubem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości