Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013, cz.IV - Strona 160 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Przyszła do nas straszna zima, maluch w rączce gryzak trzyma. 8 14,81%
Pierwsze ząbki, pewne ruchy, rosną nam tu małe zuchy. 7 12,96%
Uśmiech, harce i swawole, mamie spać dziś nie pozwolę. 13 24,07%
Ząbkowania czas nadchodzi, mama już jak zombie chodzi. 8 14,81%
Nie mam pomysłu na tytuł wątku bo cały czas myślę o moim dzieciątku. 18 33,33%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-27, 17:19   #4771
ja-ika
Zakorzenienie

Dot.: Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
papuga bylam dzis w poradni
asymetria jest mala, dostalam narazie jedno wiczenie ktore mam wykonywac 4razy dziennie , najgorzej ze na golaska i najwiecej roboty przy tym.rozbieraniu i ubieraniu
ahh i w mieszkaniu mam 17 w porywach do 19stopni i mega ciagnie po podlodze

pytalam o podnoszenie dziecka to babka sie usmiala
powiedziala mi ze teaz modny jest fenomen blogow roznych fizjoterapeutow, albo pawla zawitkowskiego i zapytala czy naczytalam sie.ktoregos z tychze. mowie ze ogladalam zawitkowskiego. powiedziala mi ze jego metody sa dobre ale inne tez sa ok. bo na przestzreni nastu lat swojej pracy jeszcze nie widziala zeby ktps dziecku krzywde podnoszeniem zrobil. matki robia to instynktownie dobrze.
zaprezentowalam jej moje sposoby i powiedziala ze robie to swietnie.
mowie ze czasem z fotelika wyciagam rekami pod pupa i pod glowa. rowniez powiedziala ze ok
pd paszki tez bedzie ok jak dziecko wieksze wiec mam niecudowac
tutaj przychylam sie do wczorajszej opinii snow

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
pisałam o tym kilka stron wcześniej, ja brałam Kamila pod pachy i nic mu się nie działo jest zdrowy, a i jeszcze chodził w chodziku, też nie miało negatywnego wpływu na jego rozwój. Zaczął sam chodzić jak miał 10 mies
Stary 2014-01-27, 17:38   #4772
pszczoua
Zakorzenienie

Dot.: Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez butterfly20 Pokaż wiadomość

dziękuję Nasze dzieciaki w brzuszku też były małe
No dokladnie Ja i TZ jako dzieci tez bylismy drobni wiec nie ma sie co dziwic ze Julek chudzina
Stary 2014-01-27, 17:40   #4773
MsLullaby
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dodinha Pokaż wiadomość
Właśnie chciałam Was pytać jak tam pożycie po pojawieniu się dzieciątka.Dałam dzis małej gotowane jabłuszko do polizania,robiła wielkie oczy,ale się oblizywala,więc może smakowało

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
U nas po staremu, dalej mam faceta erotomana, który chce to robić codziennie częściej niż raz ale niestety są dni że marzy mi się tylko sen

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 17:50   #4774
Madziuchna27
Zakorzenienie

Cytat:
Zamówiłam Tuśce nowego gryzaka z Gemini ,bo ten z TT źle jej się trzyma. tak si ę jej podoba,że ma go w buzi i radośnie opowiada
Poka
Mój ma dwa gryzaki i każdy jest tak ciężki, że Julek nie daje rady go trzymać
Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
aha miałam się pochwalić co dzisiaj zrobiłam
wczoraj farbowałam sobie włosy szczoteczką do zębów którą potem wyczyściłam fugi w łazience. Opłukałam ją i odlożyłam na umywalkę by kiedyś ponownie wykorzystać do podobnych celów..
Dziś rano wstałam, poszłam do łazienki i tak się zawiesiłam , że umyłam nią zęby

Madziuchna27 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 17:53   #4775
anutka171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
To bardzo ciekawe Ale dłońmi łapiesz go pod barki, za ramiona, za szyję?

Ps. Ku... W Lidlu niedawno były piłki, nawet zastanawiałam się, czy nie kupić, ale po chwili pomyślałam, że nie będę umiała ćwiczyć z Julkiem na niej
Madziuchna, gdyby Cie interesowalo, to widzialam dzis w rossmanie pilki rehabilitacyjne po 24,99 zł. moze tam bedziesz chciala sobie kupic
Stary 2014-01-27, 17:54   #4776
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Brydzia_ Pokaż wiadomość
https://www.bobo vita.pl/assets/schematwprowadzaniagluten u.png
miedzy bobo a vita spacja
Dziękuję
Cytat:
Napisane przez kasiuni_a Pokaż wiadomość
nie

myślę, że nie ma gwarancji czy państwowy czy prywatny, mój syn chodzi do żłobka państwowego od kiedy miał rok i 4 miesiące i bardzo sobie to chwalę. Zdaję sobie sprawę, że przy grupie ponad 20 dzieciaków i 3 opiekunkach one nie mogą być na każde zawołanie dziecka i czasem pewnie jak któres płacze to od razu nie reagują. Ale mój syn zawsze bardzo chętnie rano się do żłobka szykował, często nie chciał wyjść, w domu opowiadał po swojemu, wspominał dzieci i ciocie, a poza tym super się rozwinął. Opiekunki też zawsze robiły na mnie dobre wrażenie. Teraz po zmianie grupy na starszą mam kilka zastrzeżeń i czasem zwracam im uwagę. My trafilismy fajnie ze złobkiem, choć w sumie co tam za zamkniętymi drzwiami się dzieje to do końca nie wiem.

mój syn waży 6,5kg a urodził się 3750g

papuga_69 za wagę i szczepienie
ja bym już tego schabu nie owijała niczym

papalinko
zdrówka dla Oli
Co do żłobka to super, że tak synuś lubił. ja się włąśnie zastanawiam, jakie są szanse, że tak małe dziecko może być w żłobku dobrze traktowane, zwłąszcza taki maluszek, który jeszcze nie mówi. Ja pewnie do pracy wrócę od października i już si ęzastanawiam, czy lepiej żłobek czy może jakaś sprawdzona opiekunka
Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Hahaha
Mnie śmieszy jeszcze mojej siostry i mojego szwagra tekst "bezmała"
a co to znaczy?
Cytat:
Napisane przez misia332 Pokaż wiadomość
kasiunia slicznych masz synków.

papalinko zdrówka dla Oli.

lula jak T mówi ten tekst to jeszcze potrząsała młodym na wszystkie strony.

Miałam mu nie dawać spać po 17, no ale.... niech śpi.

---------- Dopisano o 17:10 ---------- Poprzedni post napisano o 17:08 ----------

a co do seksu ja lubię i mogę codziennie. Chyba, że jestem bardzzzzzooo zmęczona.

Ja też lubię i mogę, ale teraz nie mam z kim jak na razie
Co do skoku, to każdy kiedyś mija i Kornelkowi też minie. A co do ciuszków, to szok, ze tak długo chodził w 56 jak jest długi. Na długość nie miał ju żopiętego?

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 17:55   #4777
ja :)
Zakorzenienie

Dzień dobry!
U nas chyba powoli puka skok (ten najdłuższy) do drzwi
Próbowałam Pole uśpić 20 min - ona w łóżeczku a ja trzymam ją za rączke i konik gra - nic z tego. Co przysnęła to się obudziła i wiżga nóżkami i rączkami. Włączyłam odkurzacz (drugi raz mi się przytrafiła konieczność uzycia go, więc serio było źle ) i 30 sekund i śpi! 30 sekund!! Jak to w ogóle jest możliwe, że on tak działa a własna matka nie potrafi dziecka uśpić no jaja.

Poza tym mój TZ rozwiesił pranie wieczorem na balkonie i oczywiście lunął deszcz w nocy i wszystko zalało.. Bombowo.

Lecę nadrabiać, póki mój karzełek śpi.

Edytowane przez ja :)
Czas edycji: 2014-01-27 o 17:59
ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2014-01-27, 18:12   #4778
misia332
Zakorzenienie

papalinka pajacyki bez stop mial lekko za krótkie, ale pod to skarpetki i było, a w brzuszku miał dobre. A takie półśpioszki miał dobre , bo on wszystkie z szerokim pasem miał. Body mu szybciej ubieralam na 62 cm, bo źle sie zapinały, ale je znów miał za luźne, nadal ma

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
U nas chyba powoli puka skok (ten najdłuższy) do drzwi
Próbowałam Pole uśpić 20 min - ona w łóżeczku a ja trzymam ją za rączke i konik gra - nic z tego. Co przysnęła to się obudziła i wiżga nóżkami i rączkami. Włączyłam odkurzacz (drugi raz mi się przytrafiła konieczność uzycia go, więc serio było źle ) i 30 sekund i śpi! 30 sekund!! Jak to w ogóle jest możliwe, że on tak działa a własna matka nie potrafi dziecka uśpić no jaja.

Poza tym mój TZ rozwiesił pranie wieczorem na balkonie i oczywiście lunął deszcz w nocy i wszystko zalało.. Bombowo.

Lecę nadrabiać, póki mój karzełek śpi.
u nas dzisiaj nawet odkurzacz nie pomógł. Teraz TŻ usypia małego.

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 18:14   #4779
bayeczna
Raczkowanie

Witam, myślałam że przez weekend wiecej naskrobiecie a tu nawet idzie sprawnie nadrobić,
weekend minął a od jutra znów szara rzeczywistość samej z dzieciakami
Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
mi wystarczy

bedac w temacie: wiecie ze kobiety dziela sie na niegazetowe, jednogazetowe i dwugazetowe? jak jest ladna to niegazetowa, jak brzydsza to jednogazetowa bo podczas sexu facet kladzie sie jej gazete na glowe by twarzy by jej nie ogladac, a dwugazetowe jesli jest tak brzydka ze trzeba na nia i na psa polozyc gazete - na psa zeby nadal mimo wszystko czul do pana respekt

---------- Dopisano o 08:59 ---------- Poprzedni post napisano o 08:53 ----------

nigdy nie zapomne jak kinia uczyla sie robienia na nocnik. no i jej sie w kapieli zapomnialo. a kapala sie w wannie z arturem. no i slysze artura przerazliwy ryk "MAMO, PŁYNIE DO MNIE!!!!". wchodze do lazienki a tam krecik plynie w strone artura, kinia zdziwiona a artur stoi na rzegach wanny zeby krecik go nie dopadł

rozwaliło mnie to

Cytat:
Napisane przez teacherka Pokaż wiadomość
Nie mogę spać, ok. 7 zbieramy się do szpitala.

Dziękujemy za kciuki i prosimy o jeszcze!

Boję się
mocne kciuki i zdrówka życzę

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
ja dzis swiętuje rocznice poczęcia
hehehe nie przyszło mi na myśl swojej świętować

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
a teraz co u nas:

1. muszę kupić prezent dla Filipa na roczek i nie mam pomysłu... HELP
myślałam że może ubranka... bo zabawek ma sporo...

2. aaa i w czym kąpiecie dzieciaczki? kończy mi się Nivea baby i dumam czy zostać przy tym płynie czy innego spróbować...

3. tż stwierdził że mnie namówi jeszcze na dziewczynkę ... hehe byli u nas w sobotę znajomi z córeczkę która ma 18 m-cy, przesłodka jest podchodziła do małego i mówiła: ćeść Ubejcik

4. tż PIT-a przyniósł z pracy, niebawem będzie u mnie i mam pytanie jak odliczacie ulgę na dziecko, czy też za ten miesiąc w którym się urodzilo, czyli mój z 19 października to odliczyć mam październik, listopad i grudzień, czy tylko dwa m-ce??
na pierwsze nie mam pojęcia bo dookoła same dziewczynki miałam do tej pory
2. po urodzeniu w emoilum kąpałam bo młodemu strasznie skóra się łuszczyła, teraz kąpię w jonson&jonson lawendowym ładnie pachnie na zmianę z jonsonem z dodatkiem z oliwką w żółtym opakowaniu u nas nie uczula młodego sprawdza sie
4. ulgę na dziecko z tego co wiem rozliczą się proporcjonalnie co do dnia w stosunku do całego roku
Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość
u

a tak wlasnie co do spacerow to do ilu stopni ma minusie chodzicie na spacery?ja sie musze przyznac ze sie zrobilam leniwa i juz chyba 3 dzien nie bylysmy na spacerze i zwalam to na pogode
my wychodziliśmy do -10 jeśli nie było wiatru i było słonecznie
Cytat:
Zęby mojego dziecka chcą nas wykończyć. W nocy budził się z 10 razy, wieczorem gdy nosiłam go w pionie chciał zjeść moje ramię ale z taką złością jakby chciał mnie pobić
Biedne to moje dziecko.
Nadrobiłam znów pędzicie

Witamy
tak czytam o tym ząbkowaniu i aż się boję co to u nas będzie
Cytat:
Napisane przez karolson Pokaż wiadomość
masakra jakaś tak mi szkoda tych ludzi

moje 8 letnie dziecko właśnie zgania mnie z komputera bo się umówiło w granie z koleżankami normalnie co za czasy

widziałyście te filmiki stymulujące dla dzieci http://www.youtube.com/watch?v=aNzpPclGLaQ mój patrzy jak zaczarowany na nie ale szkoda mi jego oczek bo zdąży jeszcze się napatrzeć w komputer w swoim życiu chęcią z drugiej strony łanie wtedy na brzuszku leży bez marudzenia

moje szczęścia:

Oliwia 12.03.2006r
Maciej 29.01.2008r
Jaś 15.10.2013r
bayeczna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 18:25   #4780
Larysa88
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Little_Spark Pokaż wiadomość
a mu właśnie dzisiaj wystartowaliśmy z ta ekspozycją na gluten, czy smakowało? zdjęcie poniżej mówi samo za siebie
ale mina hehehe

Cytat:
A Tuśka ma teraz najlepszą zabawę smoczkiemjak jej wyleci gdzieś dalej to stara się go złapać i wsadza do buzi (choć nie zawsze właściwym fragmentem ) A jak ma w buzi to wyciąga i znowu wsadza, po kilka razy.

I w ogóle to ona uwielbia jak ktoś nad nią siedzi i całuje jej stopy,już się nauczyła wyciągać nogi i domagać tego całowania. I dzisiaj się domagała od pani doktor:ha haha:
ze smoczkiem Ola robi tak samo, śmieszne to bo wkurza się jak nie może trafić albo jakoś krzywo go wsadza

a ze stópkami super hehe kochana

Cytat:
wczoraj farbowałam sobie włosy szczoteczką do zębów którą potem wyczyściłam fugi w łazience. Opłukałam ją i odlożyłam na umywalkę by kiedyś ponownie wykorzystać do podobnych celów..
Dziś rano wstałam, poszłam do łazienki i tak się zawiesiłam , że umyłam nią zęby

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

Mojemu dziecku włączył się humor krzykacza i płaczka oszaleje
aaaaaaaaaaaaaa nie no chyba nic Ci nie będzie jeśli dobrze wypłukałaś tą szczoteczkę
Stary 2014-01-27, 18:29   #4781
tassia
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 18:15 ---------- Poprzedni post napisano o 18:14 ----------

buahahahhaha

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-27, 18:39   #4782
shure
Zadomowienie

Papalinka. Chyba ty pytalas o soki. Ją daje te z hipp l. Słodkie jabłka albo marchew jabłko, słówka. Wszystkie trzeba rozcieńczać.

Co do słów które mnie denerwują. .
"Za co"- zamiast spytać dlaczego
Wszrośnie pieszczenie się. Od wczoraj tz że mną nie gada bo powiedziałam. Żeby nie mówił do młodego jak do debila "tatuś załączy ci kałyłuzełe. .." myślałam że ☠☠☠ne. ..

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[*]
shure jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 18:41   #4783
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
Zamówiłam Tuśce nowego gryzaka z Gemini ,bo ten z TT źle jej się trzyma. tak si ę jej podoba,że ma go w buzi i radośnie opowiada

to strasznie długo,nie miał go krótkiego?
według dzisiejszych pomiarów tuśka ma 70 cm.

no wiem

i Ola Papalinki też szczuplak.

Amelka
ty pytalaś o filmy?dawno nic nie oglądałam'
taak ja
pokaz gryzak
ja tak miałam z grzechotka te które M dostał to za duże i za ciężkie
kupiłam mu leciutka i od pierwszego podania pięknie chwycił
o ta http://www.aptekagemini.pl/baby-ono-...dwie-kule.html

07-04-2015 Kamiś

Edytowane przez Aaamelkaa
Czas edycji: 2014-01-27 o 18:42
Aaamelkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 18:43   #4784
butterfly20
Zakorzenienie

Papuga rozwaliłaś mnie

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
No dokladnie Ja i TZ jako dzieci tez bylismy drobni wiec nie ma sie co dziwic ze Julek chudzina
ja drobna nie byłam i nie jestem.byłam klusia,a urodziłam się 3600 mąż jak się urodił po terminie to ważył 2800 i był szczuplak,teraz absolutnie

Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
Poka
Mój ma dwa gryzaki i każdy jest tak ciężki, że Julek nie daje rady go trzymać

no to pokażę,ale to dla dziewczyn:P http://www.aptekagemini.pl/baby-ono-...rzechotka.html

koleżanka polecała mi krem linoderm plus zamiast linomagu-bardziej wydajny jest i cenowo też lepiej. i ja mogę polecić bo fajny jest,nie taki tłusty.a jak Linomagiem przypadkiem zbrudziłam ubranko to już się nie dało sprać:/

Cytat:
papalinka pajacyki bez stop mial lekko za krótkie, ale pod to skarpetki i było, a w brzuszku miał dobre. A takie półśpioszki miał dobre , bo on wszystkie z szerokim pasem miał. Body mu szybciej ubieralam na 62 cm, bo źle sie zapinały, ale je znów miał za luźne, nadal ma

---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ----------

u nas dzisiaj nawet odkurzacz nie pomógł. Teraz TŻ usypia małego.
u nas też większość ciuchów za luźnych,zwłaszcza body,pajace i spodnie:/ ale jak widziałam,że pajac już za krótki i krępuje ruchy to zmieniałam na większe

04.02.2016 godz.8.55 - Z.

06.05.2019 godz.10.46 - K.
butterfly20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 18:50   #4785
kaska87
Zakorzenienie

Motyl ja tam ten gryzak zielony bym chłopcu dała- bez przesady

TZ już wykąpał Mikiego, teraz malutki się jeszcze w łóżeczku szczerzy do karuzelki i lulu

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 18:51   #4786
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Papuga rozwaliłaś mnie

ja drobna nie byłam i nie jestem.byłam klusia,a urodziłam się 3600 mąż jak się urodił po terminie to ważył 2800 i był szczuplak,teraz absolutnie

no to pokażę,ale to dla dziewczyn:P http://www.aptekagemini.pl/baby-ono-...rzechotka.html

koleżanka polecała mi krem linoderm plus zamiast linomagu-bardziej wydajny jest i cenowo też lepiej. i ja mogę polecić bo fajny jest,nie taki tłusty.a jak Linomagiem przypadkiem zbrudziłam ubranko to już się nie dało sprać:/

u nas też większość ciuchów za luźnych,zwłaszcza body,pajace i spodnie:/ ale jak widziałam,że pajac już za krótki i krępuje ruchy to zmieniałam na większe
ja używałam śpiszków tylko i to bez stopek, pajaca parę razy do spania, ale to była masakra, miał za luźne i nogi miał powyciągane z nogawek, a w skarpetkach nie mógł spać, bo za gorąco.
Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość
Powiem ci tak... daje łyżeczką i swiruje przy butelce ale...
Młoda cyrkwała przez jakieś dwa tyg, nie chciała jeść jak wcisnelam jej 90 ml to byl maks. Poza tym ona dużo śpi więc je 5 razy dziennie. Zalecili powoli rozszerzać i teraz jest tak:
6 150ml mleka zjada szybko i ze smakiem
10 120ml jak zje to cud. Ogólnie o tej porze jest najgorzej, cyrk jak ch.j
13 obiadek łyżką, zjada z uśmiechem,
17-18 120ml mleka, bez zbytniego szału ale zjada.
20-21 kaszka łyżeczką, zjada bez gadania, lubi.
Ogólnie na razie nie daję żadnych owoców bo nawet po soku nie chce mi mleka jeść bo miejsca chyba jej brakuje. Nie wiem czy i tak nie za mało tego mleka je ale przecież jej nie wcisne bo się nie da

Oooo mój mówi 'letko:'. No i oczywiście przyszłem weszłem i poszłem

u nas ogólnie tak:
7-8 spoko, zje i 120 ml.
10-11 cyrk na kółkach, czasem 60 ml to maks.
13-14 kolejny cyrk maks 70 ml
16 zje 100 ml.
19 zje 150 a czasem nawet i 180 ml.
1-2 1 nocy 140 ml ze smakiem.
Cytat:

Edytowane przez misia332
Czas edycji: 2014-01-27 o 18:56
Stary 2014-01-27, 18:58   #4787
tassia
Zakorzenienie

dziecko spi a ja wizazuje
zaraz pocwicze z mel b choc dzis ewidentnie zbiera mnie na spanie

motyl moj ze smoczkiem ma ta sama jazde, najgorsze ze zgubilam dwa smoczki z aventu i zostal mi jeden noname
nie moge ich zlokalizowac
a co do alowania po stopach to Tuska ma istnie krolewskie zapedy

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 19:05   #4788
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
Motyl ja tam ten gryzak zielony bym chłopcu dała- bez przesady

TZ już wykąpał Mikiego, teraz malutki się jeszcze w łóżeczku szczerzy do karuzelki i lulu
tak,ale w gemini eysyłają kolory losowo,gorzej jakby wysłali różowy

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
dziecko spi a ja wizazuje
zaraz pocwicze z mel b choc dzis ewidentnie zbiera mnie na spanie

motyl moj ze smoczkiem ma ta sama jazde, najgorsze ze zgubilam dwa smoczki z aventu i zostal mi jeden noname
nie moge ich zlokalizowac
a co do alowania po stopach to Tuska ma istnie krolewskie zapedy

ja domówiłam smoki w gemini

Stary 2014-01-27, 19:07   #4789
Asiek84
Wtajemniczenie

wróciłam, jestem biedniejsza o jeden ząb... masakra...
niestety nie dało się nic z nim zrobić i musiała usunąć, temat zwaliła tamta lekarka, bo tak mi go oczyszczała i przy okazji obstukała że się ułamał pod dziąsłem...
Asiek84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 19:10   #4790
papalinka83
Zakorzenienie

Moje dziecko zjadło dzisiaj 360 ml przez cały dzień i nic więcej

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 19:11   #4791
Aaamelkaa
Zakorzenienie

Cytat:
tak,ale w gemini eysyłają kolory losowo,gorzej jakby wysłali różowy

---------- Dopisano o 20:05 ---------- Poprzedni post napisano o 20:05 ----------

ja domówiłam smoki w gemini
ja tam zawsze im pisze w uwagach
prosze o kolor uniwersalny
lub jak maja tylko niebieski i rozowy to pisze ze dla chlopca
i poki co stosują się

07-04-2015 Kamiś

Stary 2014-01-27, 19:13   #4792
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
niestety nie dało się nic z nim zrobić i musiała usunąć, temat zwaliła tamta lekarka, bo tak mi go oczyszczała i przy okazji obstukała że się ułamał pod dziąsłem...
ojej...ze znieczuleniem?

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
ja tam zawsze im pisze w uwagach
prosze o kolor uniwersalny
lub jak maja tylko niebieski i rozowy to pisze ze dla chlopca
i poki co stosują się
aaa no to jak widać można wybrać
mi wysłali różowy,możee dlatego,że zamówiłam smoczki bez wyboru kolorów i typowo dziewczęce

Stary 2014-01-27, 19:23   #4793
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
ojej...ze znieczuleniem?

tak ze znieczuleniem

---------- Dopisano o 20:23 ---------- Poprzedni post napisano o 20:18 ----------

musiałam dac młodemu mm... odciągnęłam więc ręcznym laktatorem mleczko i tylko 60 ml, a młody wydoił prawie 160 mm

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-27, 19:26   #4794
nephelim89
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez 83monia Pokaż wiadomość
ja mialam w 2 prywatnych i zlego slowa na nie nie powiem. z paniami jak rodzina sie czulam, moglam wejsc w jednym na sale i spokojnie nakarmic, pobawic sie i wyjsc jak dziecko juz chcialo (w drugim przyprowadzano mi moje radosne dziecko), panie spokojnie rozszerzaly menu wg moich wskazan a jesli nie jadlo to co inne to moglam przyniesc swoje jedzenie (wiem ze w panstwowych czasem tez tak mozna). dawalam swoje odciągniete mleko i panie podawały. w jednym byl monitoring ale nie korzystalam z tego.

a co do niepodchodzenia - czasem dziecko musi poplakac i podejscie pani nic nie zmienia (znaczy sie podejscie teraz czy za 5 minut a nie wcale!). ale akurat ja mialam takie przypadki ze panie nosily nawet na rekach do usypiania, wiec to inna sprawa.
Monia takie porządne żłobki można w K. znaleść? Jestem zdziwiona i pozytywnie zaskoczona. A z przedszkola też prywatnego korzystasz? Pytam z ciekawości bo miałam "przyjemność" pracować w państwowych 3 przedszkolach i nie mam miłych wspomnień i w życiu bym dziecka do dwóch z nich nie oddała..

nephelim89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 19:28   #4795
shure
Zadomowienie

Cytat:
U nas po staremu, dalej mam faceta erotomana, który chce to robić codziennie częściej niż raz ale niestety są dni że marzy mi się tylko sen
boze spraw by moj facet przestal myslec o seksie albo chociaz zeby nie mogl

[*]
shure jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 19:30   #4796
Aaamelkaa
Zakorzenienie

dziś stwierdziłam że bardzo chciałabym żeby drugie dziecko było dziewczynką, przez Was mi się zachciało dziewczyneczki,jak napatrzyłam się na te piękne wystrojone damy

07-04-2015 Kamiś

Stary 2014-01-27, 19:39   #4797
Asiek84
Wtajemniczenie

Cytat:
Pamiętacie jak Wam pisałam o mojej sfrajerowanej listonoszce ?

sytaucja z dziś, przyszedł jakiś polecony, a ta pinda dzwoni, na jeden dzwonek, na drugi, raz, drugi, ja nie schodzę bo mlody z siebie wychodził, a ta znów.

Akurat TŻ z mamą przyszli na przerwę jak ta się dobijała, słyszą, że mały płacze, to TŻ ją zje..bał, że widocznie nie mam czasu zejść, bo mi dziecko płacze.
a ona do niego.... To ona już urodziła....
ale ma baba zapłon... i brdzo dobrze że owal dostała

Cytat:
Byliśmy dziś z Antkiem u pediatry, klocuś waży 7,5 kg
Szczepienie zniósł dzielnie, chwilę pokwękał i zaraz zapomniał o bólu, mój dzielny mały facet
Ze względu na jego uczulenie mam ograniczyć nabiał do dwóch plasterków sera dziennie, mleka zero.. co ja pocznę

Dostał inne żelazo, bo poprzednie jak już wspominałam okropnie go zatwardziło, zobaczymy czy to okaże się lepsze.. oby.
Gdy będzie miał problem z kupą mam dodawać do obiadku gotowanego, tartego buraka.

Przy okazji zrobiłam sobię morfologię w diagnostyce bo jakoś słabo się ostatnio czuję.

Jak robię schab w naczyniu żaroodpornym to mam go owinąć w folię???
piękna waga, masz co nosić

Cytat:
Czyli tak go po prostu włożyć do naczynia i do piekarnika?
tak, możesz co jakiś czas polewać sosikiem który się wytworzy

Cytat:
no to ja nie cierpię jak tż mowi "pużemnie" albo "pużeto" czyli puść że mnie, puść że to
albo se
ca wiocha..
o losie, po jakiemu to..

Cytat:

przepraszam

---------- Dopisano o 20:39 ---------- Poprzedni post napisano o 20:37 ----------

idę sobie... wziełam Apap bo znieczulenie puszcza...

mam doła, szkoda mi tego zęba, zobaczę co teraz... bo może w końcu aparat ortodontyczny bym założyła (kiedyś już miałam podchody i właśnie ta szóstka miała być do wyrwania)
Stary 2014-01-27, 19:39   #4798
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Moje dziecko zjadło dzisiaj 360 ml przez cały dzień i nic więcej
no to uwierz, że moje nie wiele wiecej. A w nocy je ?

Stary 2014-01-27, 19:42   #4799
butterfly20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aaamelkaa Pokaż wiadomość
dziś stwierdziłam że bardzo chciałabym żeby drugie dziecko było dziewczynką, przez Was mi się zachciało dziewczyneczki,jak napatrzyłam się na te piękne wystrojone damy

to działajcie

Ok idę z kompa, do jutra!

Stary 2014-01-27, 19:44   #4800
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Papuga rozwaliłaś mnie

jak się zorientowałam to od razu rozbolał mnie brzuch i zrobiło mi się niedobrze najgorsze że w tych fugach przy umywalce było trochę takiego czarnego grzyba, którego usunęłam tą szczoteczką

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:43 ----------

Cytat:
o rany, myślałam, że będzie się go dało zreperować.
chociaż gdzieś z tyłu czy perfidnie z przodu?

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości