Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013, cz.IV - Strona 163 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Odchowalnia - jestem mamą

Notka

Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem.

Pokaż wyniki sondy: Tytuł kolejnego wątku
Przyszła do nas straszna zima, maluch w rączce gryzak trzyma. 8 14,81%
Pierwsze ząbki, pewne ruchy, rosną nam tu małe zuchy. 7 12,96%
Uśmiech, harce i swawole, mamie spać dziś nie pozwolę. 13 24,07%
Ząbkowania czas nadchodzi, mama już jak zombie chodzi. 8 14,81%
Nie mam pomysłu na tytuł wątku bo cały czas myślę o moim dzieciątku. 18 33,33%
Głosujący: 54. Nie możesz głosować w tej sondzie

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2014-01-27, 22:02   #4861
kahunia
Zadomowienie

Dot.: Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013,

Cytat:
Napisane przez Natala84 Pokaż wiadomość
mozna generalnie chodzi o nieprowadzanie za obie rączki, o tak jak tu:http://www.terapia-ndt.waw.pl/chodzenie.php
jak chodzi za jedną rączkę to wydaje mi się że jest już ok...
Czyli wychodzi na to ze na spacery tez lepiej zabrac cos co dziecko bedzie moglo pchac z przodu niz trzymac za reke.

Ide spac, jutro rano pobudka bo na szczepienie idziemy. Dobranoc.

kahunia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 22:04   #4862
tassia
Zakorzenienie

Dot.: Gaworze i piszczę całe dnie, bo chcę powiedzieć, że kocham cię! Mamy IX-X 2013,

od 21 jestem w lozku i zasnac nie moge
rano znow bede niedospana

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 22:07   #4863
kama1987
Rozeznanie

Nie nadrobiłam jeszcze wszystkiego dzisiaj, miałam to zrobić jak mała pójdzie spać, no i poszła o 20, a 10 min później zaczęła płakać, skończyła po 22 Niewiem co jej było, myślę że brzuszek. Dałam jej dzisiaj 2 raz śliwki z hippa, i może dlatego Chociaż za 1 razem nic jej nie było.

Byłyśmy dziś na rehabilitacji i Zuzia była jedynym dzieckiem, które nie płakało

AAA no i byłam na ciuchach dziś. I znowu Zuzia dostała ciuchy, a matka nic Widziałam że pisałyście że w Krakowie są tylko z ciuchami dla dzieci, szkoda że u mnie nie ma takiego... Ale i tak są fajne ciuchy

Cytat:
Napisane przez gorgulek Pokaż wiadomość

A w ogóle Mamy, które pracują. Kiedy wracacie?
Ja mam w planach zostać do końca czerwca w domu. Wakacje Małż. A od września wziąć jeszcze zaległy urlop i trochę nowego. A później niania, już się boję
Ja wracam chyba pod koniec listopada, bo macierzyński + zaległy urlop za 2012, 2013 i za 2014 Tak wogule to chciałabym znaleźć nową pracę, od czerwca rozpocznę poszukiwania

Cytat:
Napisane przez LaLoca Pokaż wiadomość
Znacie taką herbatkę owocową bio Hipp w saszetkach od 4mż. Piszę z tel i nie umiem wkleić linka. Co o niej myślicie? Kupiłam w Gemini i waham się czy podać Mai bo w składzie m.in. maliny i dzika róża. Jeszcze nie rozszerzamy diety i nie wiem czy jej nie zaszkodzę. Potrzebuje ją dopajać ale nic jej nie smakuje.
Dostałam ją kiedyś, Zuzia chętnie ją piła. Smaczna była

Cytat:
Napisane przez nena_milka Pokaż wiadomość

jak blendujecie warzywka to ile tej wody dolewacie? tak robicie żeby była konsystencja jak ze słoiczka czy gęstsze? bo jakoś dużo mi tej wody wychodzi...

robię dziś staremu wykwintny obiad: kiełbasa smażona z cebulą a ja kurczak gotowany.
zależy ile mam tych warzyw, konsystencje staram się robić taką jak ze słoiczka. Ostatnio też mi jakoś dużo wody wyszło

Obiad też miałam taki, + makaron. Tzn ta kiełbasa taka podsmażona w kosteczkę i jeszcze pieczarki
Cytat:
Napisane przez doughnut_agg Pokaż wiadomość
Dziekuję

Mam na imię Agnieszka, mam skończone 20 lat. 01 września urodziła nam się córeczka, Julia. Ważyła 2500g i mierzyła 50cm. Obecnie śpi, chociaż i tak przespała całą noc mały śpioszek z niej

Cześć
kama1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 22:16   #4864
gorgulek
Zakorzenienie

Zapomnialam wczesniej
Dziekujemy za zyczenia zdrowia dla Milosza przydadza sie

Ide w koncu spac.
gorgulek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 22:22   #4865
papalinka83
Zakorzenienie

Idę budzić dziecko na odciąganie gili i na jedzenie, może chociaż zje mi z 50 ml, zawsze będzie trochę do przodu Dobranoc

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 22:40   #4866
papuga_69
Zakorzenienie

też idę spać. Spokojnej nocy

---------- Dopisano o 23:40 ---------- Poprzedni post napisano o 23:39 ----------

Cytat:
Napisane przez jo_asiek Pokaż wiadomość
czyżby budyń z czasów ciąży
dał o sobie znać?!

oj szkoda, że nie udało się uratowac tego zęba

Gluten zacznę w 5mies, a reszta to się okaże, ale pewnie też coś w okolicy 5-6miesiąca

no chyba tak

"Beztroski uśmiech dziecka to jak promyk słońca w szarym życiu"
papuga_69 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 22:40   #4867
czaszka_
Zakorzenienie

zaraz bede nadrabiac
u nas:
-znowu zjezdzilam pol miasta za ciuszkami na chrzest i kupilam piekna sukienke a tu znowu doopa bo za wąska moze i Julke dopne ale drze sie w niej jak opętana wiec chyba jej nie wygodnie wiec jutro kolejna wyprawa po miescie....
-bylam zamowic tesciowi naroznik i sprzedawczyni pyta mnie czy ciemny brąz a Julka na to "niee" ......chyba jednak woli jasne kolory

Nasz skarb...Julka... 06.10.2013

czaszka_ jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 22:46   #4868
bajka1807
Zakorzenienie

ja ogladam oblicza prostytucji masakra!
Mel B 14/14 ✓
bajka1807 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 22:49   #4869
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Motyl, no to bardzo ładnie przybrała
Hania ostatnio około 100g/tydzień a teraz zastanawiam sie czy nawet nie mniej
i wcale Tusia jakoś mało nie waży, Hania ma jedną z wyższych tu wag urodzeniowych a waży teraz jakoś 7200-7300, więc bez szału

Papuga, brawo za wagę Antka

a jeszcze w temacie noszenia, podnoszenia, jaki już na przyszłość - sadzania, stawiania, chodzikowania, prowadzania za rączki etc.
to że nie wszyscy palacze umierają na raka nie oznacza że palenie jest zdrowe.
i chyba tyle w tym temacie wystarczy, każdy sam decyduje o swoim dziecku

Stary 2014-01-27, 22:50   #4870
Lolaaaaaaa88
Zakorzenienie

Cytat:
Misia. leci lis na żywo. Byla rozmowa z rodzicami ktorym urodziło się dziecko miesiąc temu i jest roślinką bo za długo zwlekali z cesarka.

jeju jak pomysle ze u mnie tez tak moglo byc to az mnie ciarki przechodza...

dziewczyby z tym gerberem chodzilo o ten link od karolson m.in. nie wiedzialam ze to afera z 2011
w kazdym razie dziekuje za odp

Sent from my GT-S5830 using Wizaz Forum mobile app

Aleksander
Lolaaaaaaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-27, 22:51   #4871
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez bajka1807 Pokaż wiadomość
ja ogladam oblicza prostytucji masakra!
gdzie?
ja oglądam o transwestytach na style zamiast iść spać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-27, 23:04   #4872
bajka1807
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papuga_69 Pokaż wiadomość
gdzie?
ja oglądam o transwestytach na style zamiast iść spać
na tvn, ale uprzedzam ze masakra, bo to polskie dziolchy oblesne
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-01-27, 23:19   #4873
czaszka_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kahunia Pokaż wiadomość

Nie wiem w jakiej kondycji jest tesc, ale ciekawe co zrobi jak dziecko juz bedzie troszke wiecej wazylo, moze nie dac rady 3 godziny nosic...
ja mysle ze on i 10 kilowego klocka ponosi byleby wyszlo na jego
Cytat:
Napisane przez shure Pokaż wiadomość
u mnie teściowa zawsze mi młodego wyrywa z rąk. A jak widzę jak teść go nosi to mi gorąco się robi. Zero pojęcia. ... zwracanie uwagi nie pomaga i w kółko to samo
moj tesc tez mi zywcem wyrywa z rak a ja juz mam na niego sposob i sie odwracam tylem
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
wróciłam jak wielbłąd- mogłam jechać autem ale Miki dostał body z roska- fajne są
wiesz co zależy czy jest wiatr, ale jak nie ma to tak do -10
w takim razie musze ruszyc tylek i chodzic na spacery bo sie rozleniwiłam ostatnio jak ją gdzies bralam to tylko do fotelika i do auta wiec to sie raczej nie zalicza do spaceru
Cytat:
Napisane przez SAMBAdiJANEIRO Pokaż wiadomość
czeszko
Wpadam jak po ogien i z pytaniem do wlascicielek lozeczek turystycznych
jade dzis po lozeczko...oplaca sie dokupywac do niego dodatkowy materac czy ten co jest w standardzie wystarczy? Bartek nie bedzie w nim zbyt dlugo spal...potrzebuje go tylko na wakacje i ewentualnie swieta w polsce...
no tez jestem ciekawa jakie lozeczka/kojce najlepsze?
Cytat:
Motyl , Czaszka za rocznicę!
dzieki choc nie poswietujemy z tz bo poszedl do pracy
Cytat:
Byliśmy dziś z Antkiem u pediatry, klocuś waży 7,5 kg [...]
Cytat:
Napisane przez Madziuchna27 Pokaż wiadomość
[...]
Mój kloc dziś ważony - 8000 gramów
rzeczywiscie klocusie!!
Cytat:
aha miałam się pochwalić co dzisiaj zrobiłam
wczoraj farbowałam sobie włosy szczoteczką do zębów którą potem wyczyściłam fugi w łazience. Opłukałam ją i odlożyłam na umywalkę by kiedyś ponownie wykorzystać do podobnych celów..
Dziś rano wstałam, poszłam do łazienki i tak się zawiesiłam , że umyłam nią zęby
o matko no to wykorzystalas.....

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
papuga bylam dzis w poradni
asymetria jest mala, dostalam narazie jedno wiczenie ktore mam wykonywac 4razy dziennie , najgorzej ze na golaska i najwiecej roboty przy tym.rozbieraniu i ubieraniu
ahh i w mieszkaniu mam 17 w porywach do 19stopni i mega ciagnie po podlodze

pytalam o podnoszenie dziecka to babka sie usmiala
powiedziala mi ze teaz modny jest fenomen blogow roznych fizjoterapeutow, albo pawla zawitkowskiego i zapytala czy naczytalam sie.ktoregos z tychze. mowie ze ogladalam zawitkowskiego. powiedziala mi ze jego metody sa dobre ale inne tez sa ok. bo na przestzreni nastu lat swojej pracy jeszcze nie widziala zeby ktps dziecku krzywde podnoszeniem zrobil. matki robia to instynktownie dobrze.
zaprezentowalam jej moje sposoby i powiedziala ze robie to swietnie.
mowie ze czasem z fotelika wyciagam rekami pod pupa i pod glowa. rowniez powiedziala ze ok
pd paszki tez bedzie ok jak dziecko wieksze wiec mam niecudowac
tutaj przychylam sie do wczorajszej opinii snow

Sent from my GT-P1000 using Wizaz Forum mobile app
Cytat:
Napisane przez ja-ika Pokaż wiadomość
pisałam o tym kilka stron wcześniej, ja brałam Kamila pod pachy i nic mu się nie działo jest zdrowy, a i jeszcze chodził w chodziku, też nie miało negatywnego wpływu na jego rozwój. Zaczął sam chodzić jak miał 10 mies
no to mnie uspokoilyscie....bo ja raczej nie podnosze jak dziewczyny pisaly najczesciej to wlasnie pod paszkami...
Cytat:
Napisane przez kaska87 Pokaż wiadomość
my byliśmy w kinie na wilku z wall street i mega mi sie podobał- fajne dupy był
a poważnie bardzo fajny
no wlasnie bylam ciekawa czy fajny bo tez sie wybieramy
Cytat:
boze spraw zeby moj maz myslal o seksie
Ty: "boze spraw zeby moj maz myslal o seksie",ja: "boze spraw zeby mi dal spokoj i juz przestal myslec o seksie", moj maz:"boze kiedy nadejdzie w koncu ten II trymestr" (kiedys przeczytal ze to normalne ze kobieta w ciazy nie ma ohoty ma seks i ze w II trymestrze nabierze ohoty i on biedny wciaz czeka)

aaa tak wogole to normalne ze moje dziecko robilo giga kupe co 3 dni a odkad jest juz tylko mm(od 3ch dni) to robi kupe codziennie

Stary 2014-01-27, 23:34   #4874
papuga_69
Zakorzenienie

Cytat:
na tvn, ale uprzedzam ze masakra, bo to polskie dziolchy oblesne
teraz przełączyłam i akurat się skończyło

Stary 2014-01-27, 23:55   #4875
cotynato
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to cotynato

Mamy cycowe, wprowadzałyście pierwsze jabłuszka i inne zaraz po skończonym 4 czy 5mcu?

Wymianka.
cotynato jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2014-01-28, 00:34   #4876
ja :)
Zakorzenienie

Kurka i u mnie zima idzie i mi sie to niepodoba bo mi ręce na telefonie jak nadrabiam marzną. Damn! A w domu srednio bo Pola cos nie chce spac tylko baaaawic sie z mama cały czas. Chyba skok..

Witam nowa mamę!

Zdrowka wszystkim chorowitkom na wątku. Miloszek widziałam ze ma zapelenie oskrzeli - oby szybko przeszło!

Natala, ale można lubić jak ktoś metody rehabilitacyjne przedstawia. Ja zawitkoskiego osobiście lubię (jego sposób obchodzenia sie z dziećmi) ale ta kobieta z drugie linka co kiedyś wrzuciłas jest dla mnie mocno irytująca same metody ok.

Apropos ciekawostek - wiecie ze tutaj w USA nie stosują czegoś takiego jak ekspozycja na gluten? I w ogóle od kiedy takie cos wprowadzili w pl? Musze wreszcie wyczytać wszystko i dopytał lekarki na następnej 4miesiecznej wizycie.

Aaaa no i papuga - dzięki za przypowieść ze szczoteczka. Uśmiałam sie

ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 02:30   #4877
dodinha
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Mamy cycowe, wprowadzałyście pierwsze jabłuszka i inne zaraz po skończonym 4 czy 5mcu?
Nie mam pojęcia,cały czas się zastanawiam,jak na razie,to dla mnie "czarna magia".Dlaczego nawet głupie dawanie jedzenia musi być tak somplikowane?:banghead: Nasze mamy żadnych takich reguł się restrykcyjnie nie trzymały i jakoś żyjemy,masakra

Wysyłane z mojego GT-S7500 za pomocą Tapatalk 2
Stary 2014-01-28, 03:33   #4878
ja-ika
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez czaszka_ Pokaż wiadomość

Ty: "boze spraw zeby moj maz myslal o seksie",ja: "boze spraw zeby mi dal spokoj i juz przestal myslec o seksie", moj maz:"boze kiedy nadejdzie w koncu ten II trymestr" (kiedys przeczytal ze to normalne ze kobieta w ciazy nie ma ohoty ma seks i ze w II trymestrze nabierze ohoty i on biedny wciaz czeka)
Hahaha no to niech czeka

Cytat:
Napisane przez cotynato Pokaż wiadomość
Ja mam zamiar wprowadzić po 6 miesiącu. Im później tym lepiej dla mojego portfela

Stary 2014-01-28, 05:59   #4879
Natala84
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ja :) Pokaż wiadomość
Kurka i u mnie zima idzie i mi sie to niepodoba bo mi ręce na telefonie jak nadrabiam marzną. Damn! A w domu srednio bo Pola cos nie chce spac tylko baaaawic sie z mama cały czas. Chyba skok..

Witam nowa mamę!

Zdrowka wszystkim chorowitkom na wątku. Miloszek widziałam ze ma zapelenie oskrzeli - oby szybko przeszło!

Natala, ale można lubić jak ktoś metody rehabilitacyjne przedstawia. Ja zawitkoskiego osobiście lubię (jego sposób obchodzenia sie z dziećmi) ale ta kobieta z drugie linka co kiedyś wrzuciłas jest dla mnie mocno irytująca same metody ok.

Apropos ciekawostek - wiecie ze tutaj w USA nie stosują czegoś takiego jak ekspozycja na gluten? I w ogóle od kiedy takie cos wprowadzili w pl? Musze wreszcie wyczytać wszystko i dopytał lekarki na następnej 4miesiecznej wizycie.

Aaaa no i papuga - dzięki za przypowieść ze szczoteczka. Uśmiałam sie

rozumiem choc dla mnie akurat to kto dana technike przedstawia jest drugorzedna kwestia......
a co do glutenu to ciekawe bo wydawalo mi sie ze jest to zalecenie who ale moze po prostu w Polsce na tyle zwiekszyl sie problem z celiakia ze wprowadzili ekspozycje ?

Hania

94,5....70,5....65

http://szydelkogagusi.blogspot.com/
Natala84 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2014-01-28, 06:14   #4880
ja :)
Zakorzenienie

Cytat:
rozumiem choc dla mnie akurat to kto dana technike przedstawia jest drugorzedna kwestia......
a co do glutenu to ciekawe bo wydawalo mi sie ze jest to zalecenie who ale moze po prostu w Polsce na tyle zwiekszyl sie problem z celiakia ze wprowadzili ekspozycje ?
Możliwe. Nie mam pojęcia czemu tutaj nie zwracają na to uwagi. Ja sama zamierzam zastosować tylko musze zrobić rozeznanie w tutejszych produktach..

Kolejny odcinek 'true detective' za mna - całkiem całkiem ten serial

ja :) jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 07:04   #4881
MsLullaby
Zakorzenienie

Dzień dobry

Adrianek
30.07.2015
MsLullaby jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 07:06   #4882
misia332
Zakorzenienie

dzień dobry.

witam się po spokojneje nocy i burzliwym pranku

http://onaiich3.blogspot.com.es/
misia332 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 07:14   #4883
Snow_White1
Wtajemniczenie

Dzień dobry. Wracam spać.

Stary 2014-01-28, 07:17   #4884
ewacia85
Wtajemniczenie

po nieprzespanej nocy....moim dzieciom sie cos poprzestawiało
ewacia85 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 07:19   #4885
misia332
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Snow_White1 Pokaż wiadomość
Dzień dobry. Wracam spać.

fajnie masz, a jak już się obudzę to nie zasnę.

Dlatego witam z kawunią, kawusią....

Stary 2014-01-28, 07:29   #4886
kaska87
Zakorzenienie

hej
Cytat:
Misia. leci lis na żywo. Byla rozmowa z rodzicami ktorym urodziło się dziecko miesiąc temu i jest roślinką bo za długo zwlekali z cesarka..
oglądaliśmy z TZ

Cytat:
moj tz tez tylko weekendowo w domu i tez mam schize przed kolejna ciaza

a ja mam schizę, żeby w razie co córka była
Cytat:
Ale jeszcze się wam pochwalę że jestem po pierwszej lekcji norweskiego z nową panią nauczyciel i jestem meeega zadowolona nieźle wymagająca jest, serio dużo się nauczyłam, dużo mówiłam a po zajęciach bylam mokra jak szczur nie chcę was obrzydzic ale normalnie spocilam się pod pachami bardzo pozytywnie jestem nabuzowana, aż mnie zakwasy mniej nawalają I like it! .
Ty to jesteś

kaska87 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2014-01-28, 07:32   #4887
bajka1807
Zakorzenienie

Blanka wstala na siku o 5:13 i juz jej sie spać odechciało na szczescie Amelka dopiero wstala.

Tak więc dzin dybry

Sent from my GT-I8260 using Wizaz Forum mobile app
Mel B 14/14 ✓
Stary 2014-01-28, 07:34   #4888
misia332
Zakorzenienie

dobra, spadam coś ogarnąć bo młody zasnął.

A jeszcze na tą cholerną pocztę muszę iść i do banku nazwisko zmienić.

Stary 2014-01-28, 07:36   #4889
agusiowata
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Asiek84 Pokaż wiadomość
wróciłam, jestem biedniejsza o jeden ząb... masakra...
niestety nie dało się nic z nim zrobić i musiała usunąć, temat zwaliła tamta lekarka, bo tak mi go oczyszczała i przy okazji obstukała że się ułamał pod dziąsłem...
to szkoda, ja dziś wybieram się do dentysty i aż się boję. Mąż specjanie wziął urlop. Mamy dziś ratować zęba.

---------- Dopisano o 08:36 ---------- Poprzedni post napisano o 08:34 ----------

Ostatnio Adaś nie najlepiej śpi. Przechwaliliśmy go wszystkim. Może to ząbkowanie, taki niespokojny się zrobił. Dentinox smaruje trzy razy dziennie.
Stary 2014-01-28, 07:36   #4890
czaszka_
Zakorzenienie

ja tez sie witam i o zdrowie pytam jak tam wasze chorowitki? mam nadzieje ze lepiej

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości