|
|||||||
| Notka |
|
| Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#1081 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczeń - luty 2013 (XIV) Roczkowania ciąg dalszy!
U mnienocka tragiczna, mam wrażenie że wogóle nie spałyśmy, głupia byłam bo mama proponowała że ją weźmie a ja ambitnie że nie. I jestem mega niewyspana, nie wiem jak przetrwam ten dzień.
|
#1082 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() a co teraz TZ wymyśli? ![]() HA! Co mój wczoraj zrobił Kupił mi masażer do ciała. |
|
|
|
|
#1083 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Pogrubione ![]() W obecnej sytuacji nie mam się co wypowiadać o drugim dziecku... Jednak ja zawse chciałam, a Tż nie, on nawet do tego żeby mieć dziecko ze mną nie był przekonany, a to daltego ( ja tak uważam) że jedno dziecko ma i mu wystarczy, wie jak to jest mieć dziecko- blaski i cienie...i kolejne mu na pewno nie potrzebne. ---------- Dopisano o 09:24 ---------- Poprzedni post napisano o 09:20 ---------- Cytat:
|
|
#1084 |
|
Zakorzenienie
|
Hej kochane.
Wczoraj nadrobiłam wszystko od deski do deski,dzisiejsza część też także oznajmićm że jestem na bieżąco Wybaczcie że się nie będę odnosić ale tematów było pierdyliard także sobie daruje ![]() Cały czas mi tylko migały przed oczami konwersacje Neti i Bokeh-jak wykombinować wystrój pokoju Dobre jesteście.Spóźnione życzenia dla :Mikołaja,Hani i Marcina ![]() Rośnijcie zdrowe urwisy Hope- ta maść/krem? To na receptę jest? Na co konkretnie jest? Trochę mnie choroba połamała,najpierw była chora siostrzenica,potem Oskar,moja mama,a teraz mnie męczy katarzysko. Ale i tak nie jest źle bo jak mnie złapie to umieram,teraz pije witaminki więc tylko trochę mnie czepło. Oskar prawie zdrowy-inhalacje działają cuda.
|
#1085 |
|
Zakorzenienie
|
Iwfka kibel tj jakieś małe wiekowe tanie autko
![]() Mała http://leki-informacje.pl/lek/ulotka...rt-g-masc.html ale kurcze nie wiem czy bez recepty jest. WIem że ona mi wtedy wypisała. |
|
|
|
#1086 |
|
Konto usunięte
|
Ifwka, a że spytam - z jakiego powodu się rozwódł i jaki ma kontakt z pierwszym dzieckiem?
Hope, masażer.... nie powiem, niekoniecznie prezent dla mnie U nas pobudka standard, po 7. Tragedia na poczekalni - straszna. Aż od razu Dorkę tuliłam... A napiszę wam - wczoraj pierwszy raz w życiu barszcz ukraiński gotowałam (że też mnie wzięło w momencie, gdy na Ukrainie takie walki...), tzn. wywar z mięsa i warzyw robiłam, ale główne składniki walnęłam z mrożonek, potem kartofelki dokroiłam jeszcze. Pyszny wyszedł! robiłam na kawałki polędwicy. I nawet Agu zjadła troszkę, a Dorka wrąbała 2 razy wczoraj po jakieś 250ml
Edytowane przez 0096a1e2f6245c4e98bc18de9b0ed84c369ef137_632f8bf2adc0b Czas edycji: 2014-01-28 o 08:44 |
|
|
|
#1087 |
|
Zadomowienie
|
Wróciłam właśnie z rozmowy o pracę i teraz już jestem na 100 % pewna że nie jestem jeszcze gotowa żeby zostawić Bartusia serce by mi chyba pękło tym bardziej że w weekendy mam jeszcze studia, poczekam chyba jeszcze do maja / czerwca z tą praca.
|
#1088 |
|
Zakorzenienie
|
hej
mamy dzisiaj trochę więcej luzu, więc będę podczytywać; a znając życie, będzie cisza ![]() Hope, jakie buty Dadusiowi kupiłaś? bo ja też będę musiałą chyba Filipowi kupić, bo mi wyrósł z tych szmaciaków, które na początku zimy kupiłam; i za ile?
|
#1089 |
|
Zakorzenienie
|
hej kochane
tęskno mi za wami ![]() myślę o tych wszystkich przegapionych przeze mnie roczkach ale każdego dnia byłam myślami z Wami całuję mocno i zasmarkany chorowitek Leoś również |
|
|
|
#1090 |
|
Zakorzenienie
|
Co do rozumowania dziecia to faktycznie poszło sporo w tym kierunku. Oskar też polubił książki,dostał trzy na urodziny i cały czas je ze sobą targa albo przychodzi do mnie,pakuje się na kolana,daje mi książkę w łapę i sobie oglądamy naśladując dźwięki jak robią np zwierzęta.
Poza tym zawsze jak go przebieram (pampersa) to bierze go z podłogi i zanosi do kosza. Absolutnie nie uczyłam go tego. Sam podłapał jak my to robiliśmy i teraz po sobie sprząta Często też wyrzuca czyste,albo np książki,zabawki i mówi zdecydowane Be!![]() Jest bardzo mądry i szybko wszystko łapie. ---------- Dopisano o 10:57 ---------- Poprzedni post napisano o 10:54 ---------- Marsi-Cześć kochana Co u Was? Zdrówka dla Leo
|
#1091 |
|
Zakorzenienie
|
marsi
widzicie, to musi być taki etap , że dzieciaczki nam tak zmądrzały
|
#1092 |
|
Konto usunięte
|
Marsi witaj wreszcie
buziak w ten zasmarkany nochal Leosia ![]() ------------------ Na roczek nie robiłam statystki podsumowującej to teraz sobie napiszę, bo Mała mnie natchnęła.Najukochańszą zabawką Dorci są książki. Obecnie każdy posiłek podawany łyżeczką musi być w towarzystwie książek (po mamuni to ma), ona obraca kartki a ja opowiadam. Wkłada mniejszy przedmiot w większy, w tym kulki do przebijanki. Robi "papa" chociaż po długich namowach i bije brawo. Tuli swojego kotka, oraz każe nam tulić. W ogóle tulaśna bardzo jest. Raczkuje, wstaje do klęczenia, potrafi też stanąć przy meblu - ale nogi się rozjeżdżają jeszcze, więc sprowadzam dziewczynę do parteru jednak. Siada samodzielnie. Sztućcami nie je, ale np. owoce sama zjada trzymając w dłoni, kanapkę również (z masłem). Potrafi pić z niekapka i kubka, kubek od razu załapała, ale wolę dawać niekapek jednak ![]() Ma wszystkie jedynki
|
|
|
|
#1093 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a ja się zastanawiam czy Młodego na spacer wziąć jak na polu jest? ![]() Kupiłam mu w stylu tych, które muszę sprzedać (foto) jak zrobię później zdjęcie to wstawię Marsi tulam ![]() Szaja ja nie mówię, że to trafiony prezent - wolę dłonie (już wiem czemu kupił, przecież ja go często proszę o masaż a on go robi od 3 miesięcy )Może ja w klubie założę wątek "sprzedam/wymienie ?
|
|
|
|
|
#1094 |
|
Wtajemniczenie
|
marsi
elllmi a Ty buciki to już takie do chodzenia chcesz kupić?
|
#1095 |
|
Zakorzenienie
|
dziękuję kochane
mam nadzieję,że u Was też wszystko ok Leosio jest cudny, strasznie chcialby juz gadac ![]() za to od kilku tyg obiadek sam wcina widelczykiem zupki mu jeszcze nie daje bo za duzo balaganu ale warzywka, rybkę,zimniaczki czy miesko z checia wcina sam i ma wielka frajde kiedy celuje widelcem a tak wogole to czytam mamusie styczniowo lutowe 2014 i wyje chciałam zajrzeć z sentymentu a tu jakby mnie ktoś obuchem walnął dziewczyna straciła córeczkę kilka dni przed porodem
|
|
|
|
#1096 |
|
Zakorzenienie
|
Hej Marsi
Hope, pamiętał a to juz plus Z\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\\ \\\\\\\\\\\\\\\ BARTULO POZDRAWIA
|
|
|
|
#1097 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() dzieki za zdjęcie, bo w ogóle nie wiem ,za jakimi się rozglądać i jakie dobre są no raczej tak, bo w sumie już chodzi, więc nie opłaca mi się takich ciapciaków kupować; niby za bardzo po śniegu nie chce chodzić, ale pewnie daltego, że te butki ma nie za bardzo i mu nie wygodnie Cytat:
|
|
#1098 |
|
Zakorzenienie
|
HEJA!!!!!!!!!!!!!!!!
Czy ja dobrze widzę Marsi???????? Byłam na rwaniu ósemki........
|
#1099 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Heja, u nas noc koszmarna, Amelka miala znowu wzdęcia.. chyba ząbek będzie..ale tak chce mi sie spać, Amelka pojechała ze mną na zaliczenie ćwiczeń każdy zachwycony moją córeczką i znowu cmoka lustro a mamy to niet;p
|
|
|
#1100 |
|
Zakorzenienie
|
MArsi kochana..co u Ciebie...jak sprawy się mają..skrobnij coś w k... bo naprawdę się zamartwiałyśmy...
U nas jak to u nas..... śmiechy chichy...blaski i cienie-wiesz..różnie bywa-jak to w każdym związku.. ![]() ![]() a nasz jest nietypowy...sam babiniec z dzieciami...a ogólnie to temat roczków ..dekoracji...itede itepe....nie mogę mówić...ślina mi wycieka...czemu mnie natura pokarała czterema ósemkami??????.....
|
#1101 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
#1102 | |
|
Zakorzenienie
|
![]() a dlaczego wyrywałaś? ja też mam 4 Cytat:
|
|
#1103 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#1104 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Bosh, nie moge z tymi zakwasami, nawet mnie d.pa boli. Neti a po co usunełas ósemke?
|
|
|
#1105 | |||
|
Zakorzenienie
|
Aaaaa, no to się dokształciłam
![]() [1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44842576]Ifwka, a że spytam - z jakiego powodu się rozwódł i jaki ma kontakt z pierwszym dzieckiem? A napiszę wam - wczoraj pierwszy raz w życiu barszcz ukraiński gotowałam (że też mnie wzięło w momencie, gdy na Ukrainie takie walki...), tzn. wywar z mięsa i warzyw robiłam, ale główne składniki walnęłam z mrożonek, potem kartofelki dokroiłam jeszcze. Pyszny wyszedł! robiłam na kawałki polędwicy. I nawet Agu zjadła troszkę, a Dorka wrąbała 2 razy wczoraj po jakieś 250ml [/QUOTE]Pobrali się bo była wpadka a to mała wieś i nie wypada itd. Ona szybko bo jak dziecko miało 4 miesiace pojechała za granice do pracy, a on został z córeczką, mamę miał do pomocy. Ona przyjeżdżałai wyjeżdżała i w końcu Tz powiedział że albo zostaje albo rozwód, zresztą ona tam sobie znalazła faceta (żonę z dzieckiem dla niej zostawił) więc się bezproblemowo rozwiedli. Córka - Karolina ma 14 lat i mieszka z nami. Cytat:
![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;44842882]Na roczek nie robiłam statystki podsumowującej to teraz sobie napiszę, bo Mała mnie natchnęła.Najukochańszą zabawką Dorci są książki. Obecnie każdy posiłek podawany łyżeczką musi być w towarzystwie książek (po mamuni to ma), ona obraca kartki a ja opowiadam. Wkłada mniejszy przedmiot w większy, w tym kulki do przebijanki. Robi "papa" chociaż po długich namowach i bije brawo. Tuli swojego kotka, oraz każe nam tulić. W ogóle tulaśna bardzo jest. Raczkuje, wstaje do klęczenia, potrafi też stanąć przy meblu - ale nogi się rozjeżdżają jeszcze, więc sprowadzam dziewczynę do parteru jednak. Siada samodzielnie. Sztućcami nie je, ale np. owoce sama zjada trzymając w dłoni, kanapkę również (z masłem). Potrafi pić z niekapka i kubka, kubek od razu załapała, ale wolę dawać niekapek jednak ![]() Ma wszystkie jedynki [/QUOTE]Wow, nieźle, my to połowy tych umiejętnosci nie mamy. Cytat:
Witaj w klubie tragicznej nocy. Tylko ja teraz w pracy siedzę i zdycham.
|
|
#1106 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja w ciazy jedna musialam wyrwac, ogólnie miesiąc przed ciążą byłam u ortodonty i umawiałam sie na aparat... teraz sie za to wezme, ale tak sie boje... tzt ciągle mi ględzi czemu tego jeszcze nie zrobiłam, łatwo mu mówić;p siedem zębów musze usunąć;/;/
|
|
|
#1107 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#1108 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a te bartki, to w jakichś normalnych sklepach są, czy mają swoje firmowe? masakra, ja nigdy wyrywanego zęba u dentysty nie miałam
|
|
#1109 |
|
Zakorzenienie
|
jeju ja mam 3 osemki i też chciałabym sie ich pozbyc ale mam stracha przed rwaniem ze hoho
|
|
|
|
#1110 |
|
Wtajemniczenie
|
Mają swoje sklepy firmowe. Ja uznałam że kupię porządne z certyfikatem zdrowa stopa itd. bo w końcu to pierwsze buciki i ważne żeby stopa prawidłowo się kształtowała itd. Na wiosnę i lato tez kupię takie lepsze. Jak będzie starszy to pewnie już będę tańsze kupowała. Słyszałam że jeszcze w Deichmannie Elephanten są ok ale dla chłopców nie było zimowych jak byłam tam, tylko dziewczęce, no ale też kosztowały 120-130 zł.
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:11.

22.05.2008
14.08.2011

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)