|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3331 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Płeć dzidziusiów poznajemy i imiona nadajemy. Mamusie V-VI 2014 cz.V
|
|
|
|
#3332 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mąż miał robiony test to mówi, ze to jak wypicie szklanki mega słodkiego likieru, miodu pitnego lub coś podobnego, samo wypicie nie jest tragedią, gorzej może być po, bo jak taka dawka cukru na pusty żoładek, to może mdlić, ale ROBIMY TO DLA NASZYCH DZIDZIUSIÓW Z chęcią bym Ci coś jeszcze cyknęła, ale kurczę ten aparat nie daje rady, a to jest funkcja "dokumenty" ---------- Dopisano o 09:53 ---------- Poprzedni post napisano o 09:52 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3333 | |||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() Beatusia nie przejmuj się, jak wyżej pisalam wezmiesz się za siebie po porodzie, będziemy się wspierać. Ja mam prawie 24 tc i 10 kg, a uważam co jem a i tak rosnę... |
|||||
|
|
|
#3334 | |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczynki, a co muszę zrobić, żeby być dopisana do kalendarza? Wiem, że muszę często wpadać, ale jak długo mnie tak będziecie trzymać poza?
Miałam plany pisać przez całą ciążę (pierwszy raz Was już dawno znalazłam) ale jakoś nie wyszło. Teraz chcę nadrobić i już jestem codziennie To kiedy mogę się starać o awans? ![]() ---------- Dopisano o 09:57 ---------- Poprzedni post napisano o 09:54 ---------- Cytat:
![]() A z tą glukozą to się chyba najbardziej boję tego, że z tego co słyszałam to się jest potem takim osłabionym przez cały dzień. A ja nie znoszę być osłabiona bo ciągle się boję, że zaraz zemdleję.
|
|
#3335 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Super brzuszek
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
i że tak sobie pozwolę dla twojego S. za takie gadanieCytat:
Mnie jelitówka męczyła w grudniu przez tydzień więc wiem coś o tym, jeśli biegunka to smecta, dobry jest wywar z marchewki (ale bez jedzenia marchewki tylko ta sama woda) pij dużo Cytat:
![]() Cytat:
kolejną wizytę mam własnie w 24 tyg i ma mi dać wtedy skierowanie |
||||||
|
|
|
#3336 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
poza tym, mnie to dołuje tylko jak mam gorszy dzień, bo w końcu kontroluję wagę z kalkulatorem przyrostu wagi w ciąży i jak dotąd mam idealne przyrosty, więc dramatu nie ma ![]() ---------- Dopisano o 10:02 ---------- Poprzedni post napisano o 10:00 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#3337 |
|
Wtajemniczenie
|
A tak w ogóle to Dzień Dobry
![]() Jakiś szarobury dzień dziś, męczą mnie mdłości jakieś więc niefajnie się zaczyna... Dziś chyba leniuchuje, jak na razie jeszcze w łóżku i nie chce mi się ruszać
|
|
|
|
#3338 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Witam
![]() Wczoraj dzidziunia ładnie się ruszała, tak więc byłam o nią w miarę spokojna... ale teraz to cały czas się wsłuchuję w te ruchy... I wczoraj się pięknie podrapałam po brzuszku... tak nieświadomie, a że pazurki mam spore, to poszło prawie do krwi... dziś mam siniaka w tym miejscu... Jak nie przechodzi, to powiedz o tym ginowi, bo oże być to jeden z objawów zatrucia ciążowego... Cytat:
Cytat:
Cytat:
dla TŻ!Ja przytyłam 10 kg... i dużo poszło z tego w brzuch, ale większość to jednak w dupę Ale się tym nie przejmuję. Przynajmniej dostarczyłam dzidziuni wszystkiego co potrzebuje, a resztę spalę biegając z wózkiem ![]() Cytat:
|
|
|
#3339 |
|
Zakorzenienie
|
Santom >> podeślij proszę linka do bloga tej dziewczyny o której pisałaś
|
|
|
|
#3340 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() bo jak takie zjawisko ma miejsce (u mnie 2 razy), to właśnie takie uczucie osłabienia, omdlenia - może trzeba przez cały dzień stopniowo cukier odstawić, tzn. po badaniu wspomóc się znowu cukrem
|
|
|
|
|
#3341 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
już to widzę :Pkasia życze prędkiego powrotu do zdrowia! nie cierpię rzygać... a góra i dołem to bym już chyba padła..... asiulka gratuluje nowego tygodnia! ja jutro wskakuję w 25. w czw mam wizyte, zobaczymy kiedy mi gin każe zrobić glukoze...zbliża się to nieuchronnie....
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3342 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() spróbuj sama do siebie podejść w ten sposób, to mąż tak samo będzie patrzył - no wiesz, krągłości są sexy, Ty będziesz się czuła w ciąży sexy, to mąż też tak będzie Cię postrzegał
|
|
|
|
|
#3343 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a co do tej dziewczyny, to wiesz- niektóre nie mają problemu ze zrzucaniem kilogramów, inne nie mają tak łatwo, mimo, że są zawzięte..
|
|
|
|
|
#3344 |
|
Raczkowanie
|
wiecie, co jak kompletnie nie rozumiem tych ludzi, co mówią kobiecie w ciąży, że przytyła i grubo wygląda. A jak ma wyglądać. Kurde przecież musi się przytyć w ciąży siłą rzeczy. To wszystko waży, dziecko rośnie więc jak taki mały ludzik ma się zmieścić w ciele kobiety tak, żeby nie było widać, ze przytyła.
A już kompletnie nie rozumiem tekstów teściowej (nie mojej oczywiście, bo moja mi nigdy takich uwag nie robiła), że wygląda się grubo. A jak ona wyglądała nosząc w sobie dziecko, co może nic nie przytyła i zachowała figurkę modelki. Brrrrr. Po pierwsze to jego zona, po drugie nosi jego dziecko, które jakby nie patrząc w połowie zmajstrował, a po trzecie powinien się cieszyć, że znalazł kobietę, która chce być z nim i urodzić mu dziecko! Sorki trochę się zbulwersowałam i musiałam się wykrzyczeć ![]() Justiwi na forum kilkakrotnie pojawia się prośba, aby nie przenosić problemów z innych forum na nasze, bo nikomu to nie służy. Kasian dużo zdrówka Iemand napisz wiadomość do Nikii
|
#3345 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3346 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
![]() Dawno mnie nie było i nie dam rady nadrobic co u Was . Poproszę tylko o krótkie streszczenie ![]() My zabralismy sie za remont pokoju Milenki i porzadki w piwnicy i garazu. I oczywiscie cały czas debatujemy nad imieniem, nasze propozycje : Laura , Nina , Kornelia i Gabrysia. Pomóżcie wybrac ![]() Ja własnie w piatek ide na glukoze ... Ale mysle ze tak ja za 1 razem pojdzie gładko... I pozdrawiam wszystkich choruszków ... Zdrowiejcie szybko... |
|
|
|
#3347 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jeśli długo nie będziesz się odzywać (od ok 3 tyg. bez znaku życia), to same cię przerzucimy do mamuś zaginionych... ale jak się odnajdziesz i dalej będziesz z nami pisać (przynajmniej kilka dni), to znowu będziesz mogła wysłać PW do Niki by wrócić. Przynajmniej ja tak to widzę, nie ustalałyśmy nigdy takich szczegółów...
|
|
|
#3348 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
bo jeśli chodzi o hormony, to miałam na myśli tylko i wyłącznie wahania nastrojów, których do tej pory nie miałam (bo np. teraz po porannym dole ani śladu) |
|
|
|
|
#3349 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
może tż namówię na obiad, bo na razie nie mamy nic.Ale się wkurzyłam, lubię na fb restaurację "u szwejka" i co poniedziałek można wygrać u nich sznycla wielkiego z frytkami i surówką jak się polubi post.... No i polubiłam post, no i nawet wygrałam tego sznycla .... Tylko dopiero dziś się skapnęłam, a był do odbioru do wczoraj do 23 ![]() Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3350 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3351 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Nie nadążam odpisywać nawet Ale rozumiem bo ja potrafię płakać ot tak a za godzinę mieć najlepszy humor na świecie
|
|
|
|
|
#3352 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
|||
|
|
|
#3353 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
ale na pewno nie będę siedzieć i płakać nad swym losem, tylko wrócę do ćwiczeń i zobaczymy, co z tego wyjdzie w sumie chyba łatwiej zgubić wagę po dziecku, jak po sterydach
|
|
|
|
|
#3354 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3355 |
|
Wtajemniczenie
|
Aaaaaaaa przypomniałam sobie jutro idę do dentysty... mam nadzieję, że nic nie trzeba będzie leczyć...
|
|
|
|
#3356 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Ale może napiszę ![]() A ja nie tyję To znaczy mam różnicę 5kg porównując teraz i sprzed ciąży. Ale to chyba nie jest za mało nie?
|
|
#3357 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3358 |
|
Wtajemniczenie
|
coś dla lubiących konkursy
![]() http://www.zapytajpolozna.pl/72-konk...ekniejsza.html |
|
|
|
#3359 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Mi baterie w wadze padly i od miesiaca sie nie wazylam juz sie boje ale nie czuje sie utyta strasznie, wiec chyba zle nie jest
|
||
|
|
|
#3360 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
mój mąż wprawdzie rzucił takim tekstem, jak pisałam, ale nie było to w formie zarzutu i od razu dodał, że to "od ciąży"..
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 11:38.

a ja bardziej się nastawie na mięśnie pośladków

Ja tu śpię dla zdrowia, dla spokoju dziecka i napawam się tym póki mogę
a tu telefon... phi...
u niego apogeum bylo w nocy, u mnie rano, leci gora i dolem ze tak powiem i strasznie boli mnie zoladek 

Ale może napiszę
To znaczy mam różnicę 5kg porównując teraz i sprzed ciąży. Ale to chyba nie jest za mało nie?