|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#2581 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Już ładnie wierszyki recytujemy ,4 latka mieć będziemy. III-IV. 2010 r.
Cytat:
![]() My znów w domu. Mała była aż 1 dzień ![]() Zaczynam wątpić, że ona kiedyś pochodzi do przedszkola dłużej niz tydzień ![]() ![]() Popołudniu idziemy do lekarza. Monka, zrobiłaś zadanie domowe? ![]() evi- witaj w klubie, u nas jest bardzo podobnie. Ona ma takie etapy- raz jest do rany przyłóż, kochana, słucha, nie wymusza, nie marudzi ale po tym okresie przychodzi kolejny i tak przez około 2 tygdodnie wieczne jęki, histerie o nic... jako, że ostatnio ma ten lepszy czas to już czekam kiedy nadejdzie armagedon ![]() Co do samodzielnej zabawy to niestety ale tez potrafi cały dzień jęczeć- pobaw sie ze mną ![]() U nas w przedszkolu chyba pogrom chorobowy. Wczoraj jak mała przyprowadziłam to było więcej pań niż dzieci ![]() ![]() ---------- Dopisano o 08:53 ---------- Poprzedni post napisano o 08:49 ---------- monka- ale lalunia z Ciebie ![]() A jakieś zdjęcie "na co dzień"? ![]()
![]() |
#2582 |
Zakorzenienie
|
dzieki dziewczyny za słowa ottuchy
![]() my problemu z wychodzeniem z przedszkola nie mamy, ale teraz Zuzi zrobiliśmy ferie, już tydzień siedziała z nami w domu i dostaje szału, dlatego Tż stwierdził, że nie ma co, w weekend wysyłamy ją do dziadków a my się odprężymy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2583 |
Zakorzenienie
|
klauduska i bardzo dobry pomysł!!!!
![]() |
#2584 |
Zakorzenienie
|
U nas z wychodzeniem z przedszkola tez nie ma problemu, jedynie ubranie jej jest lekko problematyczne, bo ona wszystko musi widzieć, obserwuje inne dzieci (takie ciekawskie jajko), a tym samym nie współpracuje. ja proszę- "daj rękę", a ona ma zawiechę... i mogę sobie tak stać z tą kurtką. i tak ze wszystkim- z butami, sweterkiem, kurtką, spodniami... ciągle musze ja prosić bo ona się na coś zapatrzy. ja wtedy cała upocona jestem i już mnie nerw ogarnia... ale szopek raczej nie odstawia i szybko śmiga do domu.
---------- Dopisano o 09:21 ---------- Poprzedni post napisano o 09:19 ---------- zauważyłam, że mam malą chwalipiętę ![]() ![]()
#2585 |
Zakorzenienie
|
Evi - może po drodze mów jej, że nieładnie się zachowała i nie gadaj z nią za bardzo, bo... przecież nieładnie się zachowała.
Ja tam nie wiem, co Wy takie upocone w tych przedszkolach - może rozepnijcie kurtki? ![]() My codziennie z Kalinką odbieramy Gucia - lekko się rozpinam, bo później nie mam czasu na więcej. Mam w końcu też niemowlaka znów do ubrania przed wyjściem. Wczoraj to było ciężko - wózek, Igor i nieodśnieżone chodniki... ale miałam fizyczne wyzwanie, żeby przepchnąć te kółka.
#2586 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a my mmay inny problem.. wczoraj było zebranie w przedszkolu i poza ubieraniem to poprawa jest, ale doszło nam cos czego sie spodziewałąm.... "absorbująca dla otoczenia"...
jakies dobre rady???????? ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2587 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
megi, ja to nawet często kurtę ściągam, ale raz że tam gorąco, a dwa że mnie nerwowe poty chyba zalewają ![]() Cytat:
![]() ![]() |
![]() |
#2588 |
Zakorzenienie
|
pewnie że dobrze że ma.. to tego sie nie da nauczyć jak dobrego zachowania... no ale ze jest absorbująca nie tylko w przedszkolu to juz inna bajka... musze cos poczytac na ten temat.. bo nawet nie wiem jak i co tłumaczyc..:??D
![]() |
#2589 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Zawsze jak sie człowiek wyżali to tak jakby ten kamień co niesie inni mu pomagali dźwigać ,lżej trochę Cytat:
Jadę z młodym do okulisty i paczki powysyłać ,bo sprzedałam też wózek ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2590 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
mała całą noc tak się dusiła, o 6 dopiero kaszel odpuścił i śpi teraz łeb mi pęka, prawie całą noc nie spałam ![]() Mnie jęki i marudzenie Zosi jakoś nie ruszają. Jak wychodzimy z przedszkola to pod salą ma zjeżdżalnię i konika do bujania, potrafi długo zjeżdżać albo bujać się. Ja spokojnie siadam sobie na ławeczce i czekam 10 min, po czym wystaje i wychodzę. Mała wie, że poszłabym sama do domu więc nie muszę powtarzać kilka razy, że już idziemy ![]() Z ubieraniem też nie ma problemu, czasami też się zapatrzy na coś i muszę czekać, ale jakoś nie wkurza mnie to. Ja jestem nerwus, ale Zosia rzadko kiedy mnie tak bardzo wkurzy. Zresztą mała wie, że z mamą się nie dyskutuje ![]() ale do taty potrafi rzucić tekstem np. ostatnio powiedziała "nie chce mieć takiego ojca" albo " jesteś nienormalny". Wtedy siadamy i tłumaczymy, że tak jest bardzo brzydko itd, jeszcze raz usłyszymy, że tak nie ładnie mówi to będzie miała jakaś tam karę, albo nie pójdzie gdzieś tam i nie ma problemu. Asia- Zosia też miała taki okres, gdzie wchodziła do przedszkola i mówiła, że ma coś nowego. Teraz bardzo rzadko się zdarza. Mam nadzieję, że Zosi przejdzie do następnego tygodnia. Mała napaliła się strasznie na jazdę na nartach. Widziała zdjęcia znajomych córki jak jeździła i ona też chce. Pop a Ty uczyłaś Oliwkę?
![]() |
#2591 | ||
Zakorzenienie
|
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Co do wysokiej samooceny, to dobrze o to chodzi, przez pierwsze kata dziecko powinno wiedzieć ze jest naj .... . EVI o widzisz , w takim razie zmieniam deskę ![]() Zauważyłas, ze większość dziewczyn pisze , ze ich dzieci tak samo albo podobnie sie zachowują ??? Jaki wniosek ??? Wychodzi na to ,ze jest to etap rozwojowy , nie traktuj tego osobiście, ze ona taka jest , nie nie tylko ze jest to pewien etap które dzieciaki w jej wieku przechodzą. Mówisz do małej prosto w oczy ? Tylko tak do dziecka powinno sie mowić, nawet jak idziesz musisz sie zatrzymać , kucnac i mowić. U nas w szkole pani tylko tak do dzieci mowi . ASIULEK ![]() Normalne ze dzieci sie chwala, tłumacz tylko tak, zeby to nie było za bardzo nachalne i krzywdzące dla innych. Tyle. Moj młody kiedys dowalil do jednej dziewczynki - a ja mam ,a ty nie ! . Oooo ,ale sie wkurzylam, jednak szybko sie uspokoilam no bo dziecko 4 letnie , dopiero ogarnia co i jak , wiec wytlumaczylam. Innym razem wyśmiał rower koleżankom bo on miał nowy,tz odrazu go do domu przyprowadził i tez była gadka, na dwór juz nie wyszedł. Nic poza rozmowa , tłumaczeniem nie zrobisz. BAO ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2592 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Wróciłam od lekarza, iza zdrowa, mamy minimalną dawkę inhalacji, plus moje l4 do końca tyg.... także ja już mam ferie ![]() ![]()
![]() |
#2593 |
Zakorzenienie
|
BAO moj tez podlapal dwa przekleństwa - ku...a i fuc.k you , to akurat z piosenki , gdzie nawet tego nie śpiewają, ale tak brzmi. Zakazalam młodemu słuchać puszczać . A on ze szkoły przynosi nowości a potem w domu przesłuchuje.
Tydzień temu kupiłam puszkę na przekleństwa i powiedziałam ,ze kasuje po 1 f za brzydkie słowo ! - moj mały nie ma juz ani grosza ![]() Młody sie pilnuje, wiec w jego przypadku jest to bardzo dobry sposób. Na małego nie mam pomysłu. Tez ignoruje. ![]() Zdrowka dla małej. ---------- Dopisano o 11:22 ---------- Poprzedni post napisano o 11:21 ---------- LIBRA powodzenia u okulisty !!!!! |
![]() ![]() |
![]() |
#2594 |
Zakorzenienie
|
Mój tata raz kiedyś zabluźnił, powiedział chyba cholera jasna, to Zosia podeszła do niego i pyta: "dziadek a co ty mówisz"
![]() Co do prasowania to ja prasuję wszystko prócz majtek i skarpetek. Tż się śmieje, że nawet bokserki ma wyprasowane. Mam to chyba po mamie, bo ona też prasuje wszystko. Nie ubrałabym pościeli nie wyprasowanej ![]() Po praniu, wszystko strzepuję, wieszam równiutko, ale i tak muszę to przeprasować. ![]()
#2595 |
Zakorzenienie
|
najbardziej zaj..ista informacja dnia
![]() a najbardziej wkurzająca... ze maja czas do maja a by wypłacić.. wiec nie bede gotowa na powitanie dziecka.. jak zwykle wszytsko na raz potem bedzie:d... wypoczynek.. jakis stolik/ława.. buuuuuuu pralki tez bedzie brak do maja ![]() ![]() ![]() ![]()
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2596 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A dziewczynki masz cudne jak zwykle . Cytat:
![]() Cytat:
![]() Współpracy w grupie musi uczyć się w grupie , a Ty jej tłumacz tylko że tam są inne dzieci itd .. ![]() Bo tego raczej w domu nie nauczysz . A jak jest z tym co ona chce w domu ? Np. przychodzi do ciebie jak coś robisz ( nie ważne co ) a ona chce np. pić , to co robisz ? Rzucasz wszystko , i lecisz do niej , czy ma poczekać ? Ja uczę dzieciaki że mają czekać aż ja skończę , to co akurat robię ![]() Taka nauka że wszyscy w domu są na równych prawach ![]() Ja prasuję ubrania ale się nie spinam jakoś bardzo pod kancik mieć nie muszę . Pościeli i ręczników nie prasuję ![]() Koszule TZta prasować muszę nie mam wyjścia , ale w miare szybko mi to idzie ( lata praktyki ) Olka też ma jutro bal ![]()
![]() |
#2597 |
Zakorzenienie
|
SARA tez kiedys pracowałam bokserki
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2598 |
Zakorzenienie
|
na razie biorę tylko Cyklo3Forte.. na zylaki.. a zobaczymy dzis po wizycie..
ok ide zjeśc śniadanie... dopiero.. i jade po 11 ![]()
![]() |
#2599 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() a ja o przedmiotach z magnesem i sprężynką ![]() dozownik do mydła wpisałaś? ![]()
![]() |
#2600 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2601 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#2602 |
Zakorzenienie
|
Sara, u nas właśnie podobne teksty pod adresem tż, najczęściej "nie lubię cię", "chcę mieć innego tatusia", "wyprowadź się"...tłumaczenie kończy się jego płaczem najczęściej, bo wie, ze źle robi i tak reaguje. Albo np. zacznie już mówić że go nie lubi, ja mu mówię, że tatusiowi jest przykro, to on na to "przecież i tak go przeproszę"
![]() ![]() aaaa u nas bal jest w piątek, mam strój cowboy'a ale za duży i musze go trochę przerobić...jeszcze nie wiem jak ![]()
#2603 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:38 ---------- Poprzedni post napisano o 13:34 ---------- Cytat:
Moja strasznie ciężko reaguje jak jej ktoś biega nad nosem, ciężko mi jej wytłumaczyć żeby się nie opędzała tak bardzo. Ona ma swój świat a niektóre dzieci na siłe jej chcą w niego wejść ![]() dlatego ciesze się że jest w przedszkolu w starszej grupie bo tam już takie spokojniejsze są dzieci i bawią się tak po jej myśli. Moja z kolei strasznie wstydliwa, nie wiem czy w przedszkolu potem jak jest sama też... niby nie. Tzn Pani nigdy mi nie mówiła by był to jakiś problem. ---------- Dopisano o 13:42 ---------- Poprzedni post napisano o 13:38 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 13:44 ---------- Poprzedni post napisano o 13:42 ---------- Cytat:
świetny pomysł tylko dopiero jest wtorek... dasz radę do weekendu? ![]() |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2604 |
Zakorzenienie
|
Ania- pisze albo na telefonie albo na tablecie. I tu i tu tak samo przekręca.
![]() Monka - czasami, bardzo, bardzo rzadko sama prasuje. Tak gdzies raz na kwartał. A pranie robię prawie codziennie. Sara- w tamtym roku Oliwka jeździła z instruktorem. Nie bardzo jej się podobało. W tym roku jeszcze nie jeździła ale bardzo chcemy ja nauczyć. Musimy jeszcze jej kupi buty i narty. Mieliśmy nie kupować ale stwierdziliśmy ze i tak będzie to dla 2 dziewczynek to się opłaca. Bao- ale mądrala Ci rośnie. Nie wiem czy pamiętacie film Alternatywy. A wiec ja czasami do Tz mowię : no rusz się zrób coś ! I ostatnio słyszę a moja Oliwka tak mówi do Tz. ![]()
Moje słońce 16.12.2009 (28 tc. 900 gr) Moja stokrotka 21.02.2012 (27 tc. 700 gr) Edytowane przez P0P70 Czas edycji: 2014-01-28 o 12:47 |
![]() ![]() |
![]() |
#2605 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() Pranie tez robie codziennie - masakra ![]() Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2014-01-28 o 13:07 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2606 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() My po wizycie u okulisty i powiedział że jest duża poprawa ,szkła zmniejszone o połowę ,ale ogólnie że jest bardzo dobrze. Zamówiliśmy od razu nowe okulary bo te już kaplica |
||||
![]() ![]() |
![]() |
#2607 |
Zakorzenienie
|
Hej..
ja od godziny dpiero w domu.. jak wyjechałam o 11.30 tak dopiero wróciłam.. Jeśli chodzi o te podwyższone d-dimery.. tak jak myślałam.. pilne skierowanie do naczyniowca aby ten stwierdził czy juz musze brac jakis lek chyba w zastrzyku w brzuch, na rozrzedzenie krwi, ze względu na zylaki moge miec zator lub zakrzepy.. dokładnie nie wypytywałam zapytam naczyniowca.
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2608 | |||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Podpowiesz konkretnie proporcje? polecisz z jakiejś konkretnej firmy sok? Cytat:
![]() Tak, tak do niej właśnie mówię -wszytsko by the book ![]() I ogłaszam wszem i wobec że dziś był normalny dzień-bez ryków, wrzasków, jęczenia, marudzenia-dawno takiego nie było. Nawet dostała "order" grzecznego dziecka (naklejkę dzielnego pacjenta ![]() Cytat:
![]() JAk to z tymi dziećmi jest, że zawsze wiedzą które słowo jest brzydkie ![]() My ogólnie przy młodej nie raczej nie przeklinamy, ale jak jedziemy autem to się tż nieraz "odruchowo" zdarza. I kiedyś właśnie w aucie jakoś tak śmiesznie "ku.rwa" wplotła w wypowiedź- coś typu "mamo, a kur.wa mać, pojedziemy [gdzieś tam]?". Zastosowałam ignora na tą k..., ale myślałam, że padnę ze śmiechu Cytat:
![]() Cytat:
![]() libra, fajnie, że poprawa z oczkami jest ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2609 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Aniap u was też jutro bal? Olka śliczna. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2610 |
Zakorzenienie
|
LIBRA super ze jest poprawa. Czy jest opcja ze po jakimś czasie nie jedzie potrzebował juz tych okularów?
Moj młody ma chyba ospę ![]() ![]() ![]() Samopoczucie normalne, zero oznak czegokolwiek, gdybym nie zauważyła to bym nie wiedziała. Pytam sie czemu mi szybko nie powiedział, a on ze myślał ze to pryszcze ![]() Takie krostki ma. Oby mały nie dostał w tym samym czasie bo padnę ![]() NIEEE !!!!! Moj tz mowi ,ze tez nie miał ![]() Kupuje bilet do pl wracam jak bedą suche strupy ![]() Edytowane przez monka23 Czas edycji: 2014-02-02 o 21:55 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:19.